Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na našom meste mi záleží...

Miloš MajkoDátum12. 11. 2014 19:14:13TémaTak to vidím ja...
200

V meste  Sereď  žijem a vychovávam svoje dieťa. Na našom meste mi záleží. Z každej cesty po svete sa chcem domov vracať s radosťou a s tým, že mesto je tu pre nás a nie my pre neho.

Práve preto nechcem aby:

- volený funkcionár hovoril, že občan má možnosť rozhodovať o veciach verejných iba jediný deň za 4 roky - teda vo voľbách

- si členovia komisií  pri MsZ dovoľovali  občanov nevpustiť na ich zasadanie, na ktorom rozdeľujú verejné finančné zdroje (naše peniaze) záujmovým klubom a skupinám

- občan bol ignorovaný poslancami MsZ s odôvodnením, že s anonymami nediskutujú. Ak im je dobrý anonymný hlas od voliča, musia od neho akceptovať aj anonymnú otázku.

- poslanci MsZ v rozhodovaní o veciach verejných uprednostňovali záujmy úzkych lobistických skupín pred verejným záujmom

- sa menila trasa nákladnej dopravy z ulíc, na ktorých bývajú poslanci MsZ  (Stareček a Vydarená)  na trasu, ktorá zaťaží iných obyvateľov mesta (napr. Železničná ul.)

- sa mesto Sereď stávalo zaujímavých iba pre vyvolených podnikateľov a vybrané skupiny ľudí

- mesto Sereď bolo v krajine známe iba drogami, vysokou kriminalitou a haldou škodlivého luženca pri bývalej Niklovej huti

- boli médiá platené z daní nás občanov zneužívané na propagandu a demagógiu zo strany tých, ktorí sú pri moci

- si úradník  (napr. Bc. Branislav Koričanský)  beztrestne dovolil občanovi napísať, že mu CENZÚROVAL jeho článok, ktorého uverejnenie požadoval v médiu platenom občanmi

- primátor mesta  ( napr. Ing.Martin Tomčányi)  verejne a beztrestne obhajoval protizákonné konanie kohokoľvek  (napr. výstavbu z verejných peňazí na verejných priestranstvách bez stavebného povolenia)

- primátor so svojim zástupcom obhajovali protizákonné  Všeobecne záväzné nariadenia mesta

- poslanci schvaľovali účelovo protizákonné  VZN na určitú dobu s vedomím, že na ich nezákonnom obsahu chcú získať prospech alebo výhody pre kohokoľvek (aj mesto)

-  boli v meste sústavne vypilovávané vzrastlé stromy, ktoré prežili možno 1., určite však 2. Svetovú vojnu, okupáciu krajiny vojskami Varšavskej zmluvy, normalizáciu, Nežnú revolúciu - neprežili len posledné volebné obdobie a "starostlivosť" o ne.

 

A chcem aby:

- sme v meste budovali maximálne otvorenú samosprávu s maximálnou participáciou občanov a záujmových združení na chode a rozvoji mesta

- si volený zástupca občanov a úradník uvedomil, že nie občan má slúžiť jemu, ale on má slúžiť občanovi

- prioritou samosprávy boli záujmy a potreby väčšiny obyvateľov mesta

- naše deti neboli na chvoste záujmu a financovania  ich potrieb. 

- z verejných financií boli dotované predovšetkým športové aktivity  detí a mládeže. Aby boli deti uprednostnené pred dospelými športovcami.

- sa volení funkcionári pýtali voličov na ich potreby a tomu prispôsobovali priority v investíciách v meste

- boli mladé rodiny maximálne zvýhodňované a to napríklad minimálnym poplatkom za materské školy a vytváraním lepších podmienok pre život v meste

- mesto z verejných finančných zdrojov maximálne podporovalo úspešné projekty ako napr.  Bezpečné mesto - projekt, ktorý si získal popularitu a rešpekt ďaleko za bránami mesta

- volení funkcionári nepovažovali otázky zamerané na ich prácu, jej výsledky a hospodárenie s majetkom mesta za osočovanie a invektívy

- volení funkcionári  komunikovali s občanmi spôsobom, ktorý si zvolia občania a nie nútenými  kanálmi vyhovujúcimi poslancom, primátorovi a úradníkom

- každý občan mal rovnaké práva a povinnosti

 

A NEchcem  a chcem toho ešte veľa. Určite aj vy, vážení spoluobčania. Práve preto som pred 7 rokmi založil a vytvoril  nezávislé internetové médium  www.seredonline.sk. Je to médium, ktoré je naše a pre nás. Od jeho vzniku ho tvoria výlučne samotní občania a na rozdiel od médií ovládaných nami volenými zástupcami, je  SOL bez cenzúry.

Dnes má dennú návštevnosť okolo 8 000 návštev, čo je  v priemere  3000 unikátnych pripojení počítačov.

Pred tromi rokmi som spolu s dvomi podobnými médiami založil  Asociáciu nezávislých internetových médii Slovenska  - INFOSLOBODA. Aj tým si  naše  SeredOnLine.sk získalo celoslovenký kredit a médium nám závidia občania vo väčšine miest a obcí v krajine.

Pred asi 6 rokmi sme spolu s manželkou Monikou začali budovať projekt  BEZPEČNÉ MESTO, ktorý je zameraný na prevenciu kriminality detí a to v oblasti drogovaj problematiky a bezpečnosti cestnej premávky. Projekt okrem nás, po 3 roky pomohol financovať aj štát a to na základe jeho kvality a úrovne, ktorá je dnes nespochybniteľná. Práve na tento projekt sme tento rok od mesta pre naše deti žiadali dotáciu vo výške necelých  10 000 Eur. Členovia príslušnej komisie pod vedením Ing. Norberta Kalinaya  na tajnom zasadaní  pre projekt schválili   iba 1000 Eur. Dospelých futbalistov dotovali desiatkami tisíc Euro. Ešte aj občianskemu združeniu zaoberajúcemu sa hudbou dali viac peňazí, ako stovkám našich detí na prevenciu kriminality a výučbu bezpečnosti na cestách!

Vážení občania, je to hanba a preto zastávam názor, že samospráva musí fungovať inak. V prospech väčšiny a vo verejnom záujme. 

Z mnohých vlastných skúseností si dovolím vyhlásiť, že tomu tak nieje. Práve preto sme minulý rok spolu s ďalšími rozumnými a rozhľadenými ľuďmi  založili  občianske združenie  OBČAN ROZHODNI, prostredníctvom ktorého sme odhodlaní systematicky všetko zle fungujúce meniť k lepšiemu. Pridajte sa k nám!

Spolu s manželkou a iba  šesť ročným synčekom sme nevynechali žiadne voľby, ktoré sa na Slovensku konali. A budeme voliť aj  15. novembra  2014. Budeme voliť ZMENU ZDOLA , pretože tí "hore" svojimi činmi dokázali, že neriadia naše mesto v prospech nás všetkých.

Priatelia, nezabudnite:   NAJHORŠIA JE MLČIACA VAČŠINA...

S úctou  Miloš Majko s manželkou Monikou a synčekom Denisom

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 17:09:29
Marián Sidor | 14-11-2014 17:03:29 | - Marian Sidor, priatelu, vyzyvam Ta verejne, dodrzuj pravidla, ktore sme stanovili pre obdobie 48 hodin pred volbami.

Ziadam Ta, zby si nespamoval diskusie. Uz Ti bol zablokovany moznost publikovat clanky pocas moratoria, lebo si porusil pravidla. Teraz som Ti bol nuteny stiahnut 2 prispevky, o ktorych uverejneni sme sa dohodli za urcitych podmienok.

Marian, dodrz to, lebo zazijes tu ostudu, ze budes prvy clovek v historii media, ktory bude mat zablokovany pristu do neho UPLNE.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 17:03:29
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 02:49:18
Majka | 12-11-2014 22:29:55 | - utocenie (ak neprekracuje medze zakona a moje hranice tolerancie nastavene naozaj nestandardne siroko) hlavne zo strany anonymov povazujem za uplne normalnu sucast komunikacie v anonymnych diskusiach.

Len komunikaciou dokazeme posuvat spolocnost dopredu.

Srdecne dakujem za Vami vyjadrenu podporu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 02:44:30
Aktivista | 12-11-2014 20:22:22 | - uplne vsetky informacie k projektu BEZPECNE MESTO najdete aj tu na SOL v rubrike BEZPECNE MESTO.

Informacie o jednotlivych dotaciach su vo vyhodnoteni a zuctovani kazdej z nich a presli prislusnymi kontorlami v sulade s pravidlami na poskytovanie dotacii.

Ide o moj projekt a dotovany bol 3 x, z toho 2 x za vlady premierky Radicovej a 1x za vlady Roberta Fica. Na tento rok sme dotaciu od Uradu Vlady SR, resp. MINV neziadali, nakolko zastavam nazor, ze verejne zdroje maju byt rozdelovane systematicky a proporcne.
Zmluvy su verejne a najdete ich na stranke poskytovatela dotacie, ako aj v archive SOL.

To, ze bol projekt podporeny obomi vladami (nie som v ziadnej strane) dostatocne dokazuje, ze podporena bola kvalita a nie politika.

Ako jediny projekt bolo prave BEZPECNE MESTO odprezentovane VEREJNE a to za ucasti ministra Vnutra SR Daniela Lipsica, ktoreho som pozval na prezentaciu do Serede. Odvtedy je projekt prezentovany vzdy verejne a vsetko okolo neho je dokladne zaznamenavane do archivu a priebezne medializovane.

Projekt nema koniec a to je jeho prednostou. Jeho udrzatelnost samozrejme zavisi mnozstva penazi (tak ako vsetko v spolocnosti), no nie uplne prioritne. Projektu sa zucastnuju ludia dobrovolne a na prakticky kazdej akcii ini.

Viac menej sustavne sa mu venujeme iba my s manzelkou - je to pre nas vec zaujmu a do urcitej miery cti robit nieco uzitocne pre deti v oblasti prevencie.

Vsetko vybavenie projektu je nase, nakolko projekt je nas. Je z nasich penazi, iniciativy a prace a dotacie boli a verim ze aj dalej budu ucelove a doplnali nase investicie do projektu.

Odpracovanych hodin na projekte rocne su stovky - nie je vsak mozne jednoznacne odpovedat na Vasu otazku, nakolko nerozlisujeme (nemame ako) kto je dobrovolnikom a kto je za pracu v dany cas plateny. Z penazi vlozenych do projektu (nami ci z verejnych zdrojov) nebola nikdy a nikomu vyplatena ziadna mzda ci odmena.

Z verejnych zdrojov v roku 2014 bolo do projektu prijatych 1000 Eur od Mesta Sered z pozadovanych myslim necelych 10 000. Poslanci MsZ pred prevenciou kriminality a bezpecnostou deti na cestach vyrazne uprednostnili futbal a ine ziadosti. Dotaciu zuctujeme v mestom stanovenom termine. Informacie ziskate na mestskej stranke a tiez vacsinu z nich v archive SOL.

Projekt ukonceny nebude -opacne, sustavne rozmyslame o ake prevencne aktivity ho doplnit. Ak mate zaujem podielt sa napr. ako dobrovolnik na nom, staci sa ohlasit.
Ak mate zaujem sponzorovat aktivity projektu, staci poziadat o cislo uctu.
Ak mate zaujem o dalsie informacie, staci prezriet archiv SOL.

Projekt BEZPECNE MESTO je presne ako dalsie moje verejne aktivity zalozeny na uplnej transparentnosti a dobrovolnosti. Ludia zapajajuci sa do dobrovolnickych aktivit vacsinou vedia pre co to robia a aky to ma zmysel.

Prajem Vam prijemne rano a uz zacaty den.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 02:12:52
nezávislý | 12-11-2014 20:29:54 | - nedovolil by som si brat Vam Vas nazor.

Co si vasek dovolim, je otazka: To 25 rokov po revolucii mi snad chcete zobrat moje obcianske pravo garantovane Ustavou SR?

Ja akoze podla Vas nemam pravo na vlastny nazor?

Nedokazal som snad za 7 rokov dostatocne razantne, ze SOL je nezavisle, nad vecou, nenecha sa zatiahnut do ziadnych skandalov a ze v nom maju rovnake prava a povinnosti vsetci?

Ako majitel media som nikdy a to zdoraznujem NIKDY nerozlisoval medzi ludmi, nikdy v SOL nebola cenzura v clankoch a nikdy ani nebude.

Ako obcan Majko mam vsak presne take prava a povinnosti, ako kazdy druhy - aj Vy.

Ze nerozlisujete medzi dvomi uplne odlisnymi postojmi, nie je moja chyba.

Na druhej strane chapem, ze je dost ludi v meste, ktorym moje verejne vyjadrenia k veciam verejnym prekazaju, nakolko kredit si nekupite, nevydobijete cenzurou este k tomu dokonca v cudzom mediu, ci demagogiou.

Napisal som to vela krat a este asi aj napisem - moja priorita nie je vladnut a ovladat, ale dat priestor na slobodne sirenie informacii.
Majka | 12-11-2014 22:29:55
Prečo sa vždy nájdu jedinci,ktorí útočia na P. Majka.Keby boli naši poslanci ako p.Majko,určite by mesto vyzeralo ináč.Skúste to na poslancov,od tých sa odpovede nedočkáte!
hombre | 12-11-2014 22:24:47
nezávislý | 12-11-2014 20:29:54: ja som na protest orientácie spravodajstva v PRAVDE tento denník prestal čítať. Myslíte, že si toho všimli?
nezávislý | 12-11-2014 20:29:54
Že nezavisle noviny a priamo tu vyjadrujete koho vy ako hlavný predstaviteľ "nezávislých" sol novín podporujete! mňa nezaujíma koho budete voliť a s vami a vašim sol som skončil! dovidenia...
Aktivista | 12-11-2014 20:22:22
Pan Majko, stale sa vsade pysite projektom bezpecne mesto, chcem sa Vas ohladne neho spytat na zopar otazok.
Ake su ciele projektu, resp. ak uz projekt funguje 6 rokov ake su jeho vysledky v kontexte jeho cielov?
Ake aktivity boli vykonane v ramci projektu v kalendarnom roku 2014?
Kolko dobrovolnickych hodin (tj. pracovnych hodin odpracovanych ludmi priamo s projektom spojenych) bolo odpracovanych v kalendarnom roku 2014?
Kolko osob na projekte pravidelne pracuje?
V pripade nakupu hmotneho majetku, kto tento majetok vlastni, resp. po skonceni projektu kto sa stava vlastnikom hmotneho majetku?
Ake su zdroje financovania projektu?
Vyjadrite prosim percentualne kolko z financneho krytia projektu tvoria zdroje verejne a kolko zdroje sukromne za rok 2014.
Aka bola vyska financneho prispevku na projekt z verejnych financych zdrojov za rok 2014?
Akym sposobom bude projekt ukonceny, resp. kedy budu splnene ciele projektu a jeho planovane ukoncenie?

Dakujem vopred za odpoved.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign