Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na včerajšom stretnutí bolo vedenie mesta oproti občanom vo výraznej prevahe

Miloš MajkoDátum04. 12. 2012 01:16:21TémaMestský úrad
200

Pondelkové stretnutie občanov s vedením mesta sa podľa očakávania viacmenej nieslo v znamení otvoreného listu doručeného pred nedávnom na MsÚ. Vedenie mesta sa snažilo na list reagovať odpoveďami a to napriek tomu, že niektorí z podpísaných občanov sedeli v hľadisku a vyslovene povedali, že žiadne odpovede nepožadujú a na miesto odpovedí chcú vidieť činy tých ktorím bol otvorený list adresovaný.

Škoda, že dnešného stretnutia vedenia mesta s občanmi sa zúčastnili de facto traja občania, nakoľko ďalší prítomní zastupovali médiá čo teda v praxi znamená, že vedenie mesta bolo voči občanom vo výraznej presile. Neviem či je nevyhnutné znovu pripomenúť, že slabá účasť a nezáujem občanov by mali byť na zamyslenie či je táto forma komunikácie s občanmi formou najvhodnejšou a najúčinejšou.  Stretnutia sa tentokrát zúčastnil aj bývalý primátor mesta Vladimír Vranovič.

Výrazným oživením stretnutia bola účasť aktivistu Juraja Smatanu, ktorý je mimo iné poslancom MsZ v Považskej Bystrici a s komunálnou politikou má bohaté skúsenosti. Ako jeden zo zakladajúcich členov Infoslobody na stretnutí vyjadril najmä výhrady voči periodiku Sereďské novinky vydávaného mestom Sereď - ako vyplynulo zo vzájomnej diskusie v podstate iba vedením mesta. Je až zarážajúce, že o tom aké články budú uverejnené v novinách platených nami občanmi rozhoduje de facto iba viceprimátor mesta, ktorý je zároveň jeho hovorcom. Nejestvuje žiadna redakčná rada, ktorá by dohliadala na vyváženie obsahu v podstate verejno právneho média. Jedna osoba nech by bola akákoľvek v médiu, v ktorom nejestvuje individuálny prístup občanov systémom online nie je dostatočnou zárukou objektivity novín, vyváženosti príspevkov a ochrany proti cenzúre. Práve opačne takéto riešenie priam napovedá, že noviny môžu byť vedené príliš jednostranne čo si periodikum financované z verejných zdrojov v súčasnej dobe jednoducho nemôže. Zo stretnutia vedenia mesta s občanmi prinášame zostrih vyjadrení Juraja Smatanu k téme, ktorá je pre demokraciu v meste a informovanosť jeho občanov mimoriadne dôležitou. Zároveň prinášame rozhovor s Jurajom Smatanom natočený po predmetnom stretnutí.

K téme sa ešte vrátime.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-12-2012 02:50:21
http://www.watson.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=1567
Fero | 16-12-2012 13:47:10
Vypočujte si videa. Pravda, pravda a pravda.
Janka | 10-12-2012 16:58:50
Pán Smatana klobúk dole. To prvé video je plné názorov pod ktoré sa hocikedy podpíšem. Držím Vám palce.
pre hombre | 10-12-2012 12:30:07
problem je, ze ty si jeho JPP zobral ako fakt ...
Jozef | 10-12-2012 12:05:59
...stacilo by tak malo.
A to sa este p. zastupca, pri chvaleni stazuje:

"Všetko so všetkým súvisí. Nitky úspechov i problémov zbiehajú sa denne k tým, čo rozhodujú. K ľuďom ktorí majú mandát, vôľu, a schopnosť prijímať rozhodnutia. Vôbec to nie je ľahké a už vôbec nie jednoduché. Nezáujem niektorých našich občanov riešené problémy poznať, neinformovanosť, úplné alebo iba čiastkové pochopenie zámerov bývajú príčinou znevažovania aj tých najlepších rozhodnutí. "
hombre | 10-12-2012 11:20:43
Postup, o akom sa tu zmieňuje R.H. by zo strany mesta vzbudzoval väčšiu dôveru. A stačilo by tak málo, uverejniť napr. v SN vízie, aké mesto má s týmto objektom a tvrdohlavým odporcom by razom zapchal huby. Ale chce to tak?
Robo Horvath | 09-12-2012 21:33:22
Netvrdim ze sa robi v meste vsetko zle a pochopil by som vcasne prezentovanie napr. ze to mesto chce odkupit za ucelom spetnej realizacie dopravneho ihriska pre deti a prevadzkovanie arealu pricom by mesto vybudovalo na vedlajsom zahradnom pozemku sportovy areal. No ale asi takto je to pre niekoho nezaujimave a lepsie bude tak ako to cvirikaju vrabci MsU.
anonym | 09-12-2012 20:37:58
Milý R.H. myslím, že už zo zákona zamestnanec s pracovnou zmluvou s mestom nemôže od mesta nič kúpiť. V tomto sa netreba báť, bude to asi tak ako s Klubmi dôchodcov, keď sa po meste šírili klebety, že sú oba na strategických miestach a už sú určené svojim blízkym známym. A čuduj sa svete, predaje oboch klubov riadne visia na stranke mesta, SN i boli aj na SOL ako uznesenie o odpredaji z MZ. Čiže ponuky na predaj sú transparentné, len to treba využiť a kúpiť. Teda hocikto.
Robo Horvath | 09-12-2012 14:40:34
Napisal som to sem preto,ze zas sa niekto chysta potichu nieco robit a nepyta sa na nazor a potrebu obyvatelov. Preco asi?. A preco asi o tom čvirikaju aj vrabci MsU co zobu jeho zrno? No mozno preto ze sa im ten postup nepaci.Asi tu chyba zamer mesta a prezentacia pre obyvatelov. Aby mali moznost reagovat. Potom idu po meste len rôzne reci. A ak je to pravda tak potom sa pytam preco tu zatvorenu prevadzku dopravneho ihriska najskôr nekupi mesto, ale niekto z Msu sukromne co sa stal podnikatel vdaka mestu.Meno sem nebudem pisat aby nebol urazeny, ale ide o to aby tu mesto robilo prezentaciu zameru a aby sa predislo reciam ci uz pravdivým alebo nie.
pre Robo Horvath | 09-12-2012 12:27:23
Drahý hošu, keby to bola pravda nebola by to skor výhra pre nás ? teraz je tam co ? a hlavne co tam bolo ked to naposledy fungovalo ? alebo aj ty si si tam bol nieco dat ? prispevky mas take, takze je to mozne
Robo Horvath | 08-12-2012 21:34:25
Vrabce mestskeho uradu (zamestnanci)čvirikaju, ze sa niekto z MsU zastraja kupit dopravne ihrisko v parku a potom k tomu presadit zamer vedla na pozemku mesta bývalej zahrady urobit tenisove kurty a podobne aby to mal pekne niekto pod nosom a pokope. Môzete to niekto potvrdit alebo vyvratit?
Lebo mna uz zacina napinat na vracanie a neviem ci sa mam ist vyvracat hned alebo az potom .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 20:40:21
Juraj Smatana v Seredi vystupoval verejne pod svojim menom.

Nie je u nas verejne cinnou osobou.
V diskusii sa objavili zaujimave reakcie na jeho osobu - navrhujem stretnutie anonymnych diskutujucich s Jurajom Smatanom v diskusii. Sprostredkujeme ho.

Vazeni, ak odmietnete tak bude srejme, ze nie ste schopni diskutovat otvorene a vecne, ale iba spamovat diskusiu nezmyslami. A aj o tom este nemate prehlad.
anonym | 07-12-2012 20:36:02
Myslím, že vedenie mesta Sereď, ako aj jeho občania nepotrebujú rozumy pána Smatanu. Už ozaj nemá kde zavŕtať,tak v Seredi mu to umožníme? Dúfam, že sa Sereď z neho nepos..la.
Občan | 07-12-2012 15:11:21
Úderka z Bystrice nech udiera tam, lenže tam ho po tých lapsusoch akurát nakopú, tak ide inde.Sered nie je jediná kde prišiel učiť demokracii.Dajte si v Seredi pozor aby ste voľačo ešte postavili, lebo duo Pat a Mat rozjebabre všetko.
obcan | 07-12-2012 13:01:52
ten pan Smatana je clovek ktory ide za svojim cielom a presvedcenim a nie je iba prostitutka za peniaze ako vacsina z ludi. Poprosim uderku z mesta aby chodila diskutovat a ociernovat na svoju stranku a nie vymyvat mozgy sem na SOL. Aby ste normalne informovali svojich volicoch o svojej praci a vysvetlovali postoje - to len mesiac pred volbami. Ale anonymne tu utocit na kazdeho kto sa neboji pred vas postavit to ano????
Smatana? | 07-12-2012 12:28:27
Opytajte sa na Smatanu v Považskej Bystrici verejnosti . Zo začiatku ho žrali ale postupne zistili , že ide o katastrofu . V Považskej ho už nemôžu ani cítiť preto bol v Seredi. Skúša to všade , kde sa dá.
Ten človek je mimo realitu .
Sereďania , kôli Smatanovi a spol. sa omeškala výstavba diaľnice o niekoľko rokov,oprava hlavnej cesty a pod.Nechajte takýchto kecálkov riadiť a skončíte ako diaľnica v Považskej.On sa často dám takto pozve a potom vedie nekonečné monológy o demokracii , neza
Registrovaný Juraj Smatana Juraj Smatana | 05-12-2012 20:48:02
Vidím že sa tu rieši téma, kto ma pozval... v podstate bol hlavným impulzom nasledovný mail p. viceprimátora Veselického zo dňa 28. novembra. Citujem, keďže z jeho strany išlo o oficiálnu komunikáciu:
"Vážený pán Smatana!
Pozrite si prosím na webovej stránke mesta zverejnenú tlačovú verziu Seredských noviniek. (cez ponuku Služby). Na seminári tvorcov samizdatu Bratislava nahlas 15.11.2012 ste povedali, že v našich miestnych novinách nie sú zvejňované kritické články na vedenie mesta. Septembrové číslo článok I. Sklenára Verejná výzva poslancom, Novembrové číslo 7. strana článok p.M.Majku Nezávislé internetové portály sa zdržujú. V decembrovom čísle článok M. Majku Noviny SeredOnLine.sk mesto nestoja ani cent – skladajú sa na ne občania. Pokiaľ to kapacitné možnosti dovoľujú a článok je podpísaný jeho autorom, nemáme problém s tým, aby vyšiel v našich Seredských novinkách.
Myslíte si, že ste v Bratislave povedali o SN pravdu?
Ľubomír Veselický, zástupca primátora mesta Sereď "

Toto ma zaujalo, pretože v Bratislave som určite o Seredských novinkách hovoriť nemohol, lebo som ich nikdy nečítal.
Následne som hovoril s Milošom Majkom, s ktorým sa poznám z INFOSLOBODY, a ten mi dal informáciu, že je možnosť vydiskutovať si túto vec s vedením Serede na pravidelnom stretnutí. Prišiel som, pretože som bol služobne v Bratislave a mal som voľné popoludnie. Toľko k mojej účasti. Som rád, že som prišiel do Serede - mohol som si overiť, že mestami a obcami vydávané noviny sú problémom VŠADE, aj v Seredi. Posledné pochybnosti zotrela Bc. Janegová, tvrdo manipulatívnym článkom na webovej stránke Seredských noviniek.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 13:02:56
Ano, dnes uz zo SN kopirovat clanky idu. Zo strany admina SN islo o opatrenie, ktore vrhlo este horsie svetlo na medium, ktore patri obcanom mesta.

Niektore opatrenia sa mozu ukazat ako kontraproduktivne. Toto by som povazoval (a evidentne nie len ja) za jedno z nich.

Dolezite je, ze obcan sa k clanku ktory si vlastne zaplatil konecne ma moznost realne aj dostat.
pre jozefa | 05-12-2012 12:55:24
ide skopirovat aj ten, vsetko ide skopirovat sposobom ako som uz pisal nizsie. hej, skopiruje to celu stranku, co ale nie je problem prilepit do wordu napr. a ostatne veci okolo zmazat.. kludne ti ho tu cely skopirujem, ale nechcem tu zbytocne spamovat..
Jozef | 05-12-2012 11:26:20
Adela, to bol len pokus o kopirovanie zo SN. Mozno nevhodny odstavec.
Ja suhlasim so vsetkym co hovoril a aj s tym , ze tu bol.
Tibor Kurcius | 05-12-2012 11:18:51
Zaznela tu otázka, kto pozval pána Smatanu. Keď som si to prečítal a pozrel som si video, zistil som že ho pozvalo jeho svedomie. Je to totiž občiansky aktivista. Určite mu nieje ľahostajný život nielen doma v Považskej Bystrici , ale nezatvára oči ani pred ostatnými mestami či obcami. Fandím takým ľuďom a hlavne som rád že otvára oči ostatným ľuďom. A verte mi, tiež ma zarazilo to, že sa nám tu rozťahujú akési chápadlá, čo chcú rozhodovať len podľa seba.
Pán Smatana nechodí naslepo, nemá sklopené uši a oči pred problémami a ako vidím nebojí sa zaťať do živého. Ostatný čo to tu čítate skúste sa zamyslieť nad tým.
Adela | 05-12-2012 11:00:14
Jozef:nech ho pozval kdo chcel,ale vela ludom pootvaral oči a tie budu dobre čitat mena kandidatov buducich volieb :-)
Jozef | 05-12-2012 10:58:10
tak ten nejde naozaj.
anonym | 05-12-2012 10:54:46
Jozef, skuste najnovší článok skopírovať... možno je chyba u mna: http://novinky.sered.sk/clanky/2012-12-05-navrh-programu-mestskeho-zastupitelstva-11-12-2012
Jozef | 05-12-2012 10:43:16
Ide to.
A ze nekecam:

"Tak nad jeho kritikou ostáva visieť obrovský otáznik, kto, prečo a za akým účelom ho vyzval, aby sa tohto stretnutia vôbec zúčastnil."
anonym | 05-12-2012 10:00:42
pre "pre 1234" CRTL C a CTRL V na SN naozaj nefunguje..skuste to a skopíruje vám to celu stranu, aj okolie, iné články...je pravda, že zablokovali kopírovanie !!!
Jozef | 05-12-2012 08:06:26
Preboha, co by ste od nej chceli za 300E?
("pre" je to s danou, ci bez?)
anonym | 05-12-2012 00:30:05
Bc. Janegová by sa mohla naučiť ako sa píše správne priezvisko jej zamestnávateľa a že Smatana nehovoril o hlasnej trúbe, ale o hlásnej trúbe...
pre 1234 | 05-12-2012 00:19:40
hej, zablokovali to, trapáci, ale jednoduchým stlačením CTRL+A označíte celý text/stránku a potom už len CTRL+C a CTRL+V a máte článok skopírovaný :)
1234 | 04-12-2012 23:47:01
Zabudol som na to že SN nejako zablokovali možnosť kopírovania článkov. Dalo mi roboty aby som ho skopíroval ale je tu.
1234 | 04-12-2012 23:44:18
Pán Majko trošku som rozmýšľal na dtým, čo tu už asi stý raz píšete a priznávam sa že som aj pochyboval o vašich slovách. Niektoré vaše vyjadrenia totiž pre mňa boli až priveľa utopistické a zdali sa mi prehnané. Až do momentu čo som si prečítal tento článok, ktorý do SN napísala osôbka, ktorej na plat prispievam aj ja so svojou rodinou, prepáčte že beriem vaše vyjadrenia, ale nedá mi to nepoužiť ich.


Decembrové stretnutie s obyvateľmi
Tradičné stretnutie s obyvateľmi mesta sa uskutočnilo 3. decembra vo veľkej zasadačke MsÚ. Zúčastnilo sa ho vedenie mesta, náčelník MsP Ján Mizerík, poslankyňa MsZ Božena Vydarená a zástupcovia médií. Čo sa týka obyvateľov, prišlo ich len zopár vrátane bývalého primátora Vladimíra Vranoviča. O mesto Sereď sa zaujímajú až v Považskej Bystrici odkiaľ prišiel aktivista a poslanec MsZ Juraj Smatana. Vedenie mesta zahrnul kritikou v súvislosti s vydávaním Seredských noviniek. Vyhlásil, že je to periodikum, ktoré je „hlasnou trúbou primátora“. Podľa jeho slov tieto noviny prinášajú obyvateľom iba pozitívny obraz o fungovaní samosprávy. V závere jeho dlhého a kritického príspevku však uviedol, že doteraz nevidel a ani nikdy nečítal Seredské novinky. Tak nad jeho kritikou ostáva visieť obrovský otáznik, kto, prečo a za akým účelom ho vyzval, aby sa tohto stretnutia vôbec zúčastnil. Ak sa chcú filmoví kritici vyjadriť k obsahu filmu, mali by si ho najskôr asi pozrieť. V opačnom prípade to potom vyznie veľmi čudne. Primátor Martin Tomčániy odovzdal pánovi Smatanovi niekoľko posledných čísel Seredských noviniek, aby si spravil dodatočný obraz o tom, čo sa v nich píše a akou formou. Po dlhšom čítaní našiel to, čo hľadal. Na zadnej strane novín nenašiel zloženie redakčnej rady a tak mu nebolo jasné, kto rozhoduje o tom, čo bude a čo nebude uverejnené. A v tejto fáze sa už dostávame k jadru problému. Niekoľko ľudí napísalo otvorený list v ktorom žiadali o okamžité uverejnenie v SN. Keďže list obsahoval informácie, ktoré sa nezakladali na pravde a nebola na ňom uvedená adresa odosielateľa, vedenie mesta sa rozhodlo, že tento list neuverejní. Obsah listu sa okrem iného týkal aj dostavby budovy Sokolovne a s ňou spojených záväzkov na obdobie 50 rokov. V liste je ďalej uvedené, že pisatelia po dlhé roky sledujú stav, kedy ešte aj cesty sú opravované tam, kde bývajú poslanci MsZ. Autori listu sa mnohé potrebné a pravdivé informácie dozvedeli priamo na tomto stretnutí. Jeden z autorov listu bol prekvapený, keď sa dozvedel, že Správa majetku Sereď s.r.o. vlastní aj pôvodnú starú budovu Sokolovne. Je preto otázne, či o tejto skutočnosti, ktorá výrazne mení efektivitu vlastníctva Sokolovne, vedeli aj tí, čo sa pod list podpísali.... Nájom z nebytových priestorov slúži na zaplatenie energií a ostatné je čistý zisk, čo predstavuje asi 11 tis. eur mesačne. Po vzájomnej diskusii téma opäť skĺzla do starých koľají. Majiteľ súkromného internetového média presviedčal vedenie mesta o najlepšom spôsobe komunikácie mesto verzus obyvatelia prostredníctvom diskusného fóra na jeho webovej stránke. To, že tam komunikuje 90% prispievateľov pod hlavičkou anonym je podľa jeho slov bezpredmetné a za pravdu mu dal aj aktivista z Považskej Bystrice Juraj Smatana, ktorý na toto stretnutie prišiel v jeho spoločnosti. Na záver azda len toľko. Ak má byť kritika užitočná, musí byť pravdivá a konštruktívna. V opačnom prípade môže byť vnímaná iba ako účelová, postrádajúca logické myslenie i argumenty.



Pán Majko som zhnusený z toho hlavne preto, lebo mám priame informácie zo stretnutia a už včera večer som počul ako to tam bolo. Takto hnusne prekrútiť dianie na stretnutí chce naozaj silný žalúdok. Volil som súčasného primátora a dobre sa poznáme, ale toto je kliniec do jeho politickej kariéry u mňa a posnažím sa aby aj u mojich známych a tých mám habadej. Pán Majko máte moju plnú dôveru a škoda že mi oči otvorili až samotný mocipáni mesta. SOL držím palce a som rád že ste tu.
1234 | 04-12-2012 23:44:15
Pán Majko trošku som rozmýšľal na dtým, čo tu už asi stý raz píšete a priznávam sa že som aj pochyboval o vašich slovách. Niektoré vaše vyjadrenia totiž pre mňa boli až priveľa utopistické a zdali sa mi prehnané. Až do momentu čo som si prečítal tento článok, ktorý do SN napísala osôbka, ktorej na plat prispievam aj ja so svojou rodinou, prepáčte že beriem vaše vyjadrenia, ale nedá mi to nepoužiť ich.


Decembrové stretnutie s obyvateľmi
Tradičné stretnutie s obyvateľmi mesta sa uskutočnilo 3. decembra vo veľkej zasadačke MsÚ. Zúčastnilo sa ho vedenie mesta, náčelník MsP Ján Mizerík, poslankyňa MsZ Božena Vydarená a zástupcovia médií. Čo sa týka obyvateľov, prišlo ich len zopár vrátane bývalého primátora Vladimíra Vranoviča. O mesto Sereď sa zaujímajú až v Považskej Bystrici odkiaľ prišiel aktivista a poslanec MsZ Juraj Smatana. Vedenie mesta zahrnul kritikou v súvislosti s vydávaním Seredských noviniek. Vyhlásil, že je to periodikum, ktoré je „hlasnou trúbou primátora“. Podľa jeho slov tieto noviny prinášajú obyvateľom iba pozitívny obraz o fungovaní samosprávy. V závere jeho dlhého a kritického príspevku však uviedol, že doteraz nevidel a ani nikdy nečítal Seredské novinky. Tak nad jeho kritikou ostáva visieť obrovský otáznik, kto, prečo a za akým účelom ho vyzval, aby sa tohto stretnutia vôbec zúčastnil. Ak sa chcú filmoví kritici vyjadriť k obsahu filmu, mali by si ho najskôr asi pozrieť. V opačnom prípade to potom vyznie veľmi čudne. Primátor Martin Tomčániy odovzdal pánovi Smatanovi niekoľko posledných čísel Seredských noviniek, aby si spravil dodatočný obraz o tom, čo sa v nich píše a akou formou. Po dlhšom čítaní našiel to, čo hľadal. Na zadnej strane novín nenašiel zloženie redakčnej rady a tak mu nebolo jasné, kto rozhoduje o tom, čo bude a čo nebude uverejnené. A v tejto fáze sa už dostávame k jadru problému. Niekoľko ľudí napísalo otvorený list v ktorom žiadali o okamžité uverejnenie v SN. Keďže list obsahoval informácie, ktoré sa nezakladali na pravde a nebola na ňom uvedená adresa odosielateľa, vedenie mesta sa rozhodlo, že tento list neuverejní. Obsah listu sa okrem iného týkal aj dostavby budovy Sokolovne a s ňou spojených záväzkov na obdobie 50 rokov. V liste je ďalej uvedené, že pisatelia po dlhé roky sledujú stav, kedy ešte aj cesty sú opravované tam, kde bývajú poslanci MsZ. Autori listu sa mnohé potrebné a pravdivé informácie dozvedeli priamo na tomto stretnutí. Jeden z autorov listu bol prekvapený, keď sa dozvedel, že Správa majetku Sereď s.r.o. vlastní aj pôvodnú starú budovu Sokolovne. Je preto otázne, či o tejto skutočnosti, ktorá výrazne mení efektivitu vlastníctva Sokolovne, vedeli aj tí, čo sa pod list podpísali.... Nájom z nebytových priestorov slúži na zaplatenie energií a ostatné je čistý zisk, čo predstavuje asi 11 tis. eur mesačne. Po vzájomnej diskusii téma opäť skĺzla do starých koľají. Majiteľ súkromného internetového média presviedčal vedenie mesta o najlepšom spôsobe komunikácie mesto verzus obyvatelia prostredníctvom diskusného fóra na jeho webovej stránke. To, že tam komunikuje 90% prispievateľov pod hlavičkou anonym je podľa jeho slov bezpredmetné a za pravdu mu dal aj aktivista z Považskej Bystrice Juraj Smatana, ktorý na toto stretnutie prišiel v jeho spoločnosti. Na záver azda len toľko. Ak má byť kritika užitočná, musí byť pravdivá a konštruktívna. V opačnom prípade môže byť vnímaná iba ako účelová, postrádajúca logické myslenie i argumenty.



Pán Majko som zhnusený z toho hlavne preto, lebo mám priame informácie zo stretnutia a už včera večer som počul ako to tam bolo. Takto hnusne prekrútiť dianie na stretnutí chce naozaj silný žalúdok. Volil som súčasného primátora a dobre sa poznáme, ale toto je kliniec do jeho politickej kariéry u mňa a posnažím sa aby aj u mojich známych a tých mám habadej. Pán Majko máte moju plnú dôveru a škoda že mi oči otvorili až samotný mocipáni mesta. SOL držím palce a som rád že ste tu.
Katka | 04-12-2012 22:58:12
Víťaznú cestu si pamätám z detstva. Vždy sme sa tam ako decká našli, čo sme kde vyhrali...naozaj mi Sereďské novinky veľmi silno pripomínajú tieto tiež noviny. Dnešné decká sa všetko dozvedia z internetu, na radosť z tohto periodika nie sú odkázané. Takže im neublížime. Navrhujem, keďže máme všetci rozmýšľať kde ušetriť, zrušť tieto ale úúúplne zbytočné noviny. Hneď máme prvých 13200e.
Pavol kurbel | 04-12-2012 22:45:51
Pán Smatana to pomenoval presne. Tak je to naozaj vo viacerých novinách. Ak si človek spomenie na noviny za Vranoviča, koľko tam bolo útokov na neho a na Rampašeka, tak vidí rozdiel. Ja sám so sa na adresu niektorého čísla vyjadril, že by sa za neho nemusel hanbiť ani minister propagandy nacistického Nemecka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 21:54:06
a zase | 04-12-2012 21:44:59 | - prebehol som si Vase prispevky v SOl a dochadzam na to, ze SOL je predsa pod Vasu uroven. Su tu predsa media, ktore Vam urcite umoznia slobodne vyjadrit svoj nazor - verejne Vas ziadam, skuste diskusiu v nich. Prajem Vam vela stastia.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 04-12-2012 21:51:52
pan Majko este stastie, ze ste spravili aj video z prejavu pana Smatanu na stretnuti/najma podrazdena reakcia pana prednostu/, lebo podla SN ste obycajny provokater
http://novinky.sered.sk/clanky/2012-12-04-decembrove-stretnutie-s-obyvatelmi
Sa mi zda, ze autor clanku bol na skoleni zurnalistiky v Rusku.
Este aby nas necakalo v buducnosti Stretnutie obcanov v style Hodina otazok pre premiera :(
a zase | 04-12-2012 21:44:59
boj seredonline o to aby platilo mesto prispevok Majkovi a nie seredskym novinkam. uz je to trapne
abcd | 04-12-2012 21:39:54
Ad 1: Seredske novinky vyzeraju akoby v redakcnej rade sedeli Goebels, Stalin a Veselicky. Aha pardon, Veselicky tam skutocne sedi. A sam, ako za Stalina. S obsahom ako za Goebbelsa. Horsie noviny uz vydava iba krajsky pan zupan Mikus - z 20 fotiek v novinach je aspon na 25-tich. Zeby sa blizili volby do VUC?
Ad 2: Sokolovna ma skutocne modny pastelkovy nater - v odbornych kruhoch znamy ako architektonicky grc. Co cakate od ludi, co suhlasili so zburanim historickej synagogy? Ked uz ta stavba nas tolko stala a nic z toho nebudeme mat, mohli ste nam aspon moralne vyjst v ustrety a urobit sutaz navrhov. Opat bol niekto moc mudry.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 04-12-2012 21:25:04
Pan Smatana vie velmi dobre pomenovat veci pravym menom a bez nejakych zbytocnych omacok a kecov povedat to podstatne a len tazko sa s nim neda v niecom suhlasit. A to, ze na skutocne odborne rady, voci ktorym je tazko nieco namietat sa docka reakcie, aby nemoralizoval, lebo nieje obcanom Serede mi pride pekne mimo. Myslim, ze je presne ten typ cloveka, ktory moze ludom ukazat cestu, ako prinutit svojich volenych zastupcov, aby sa uvedomili.

Kedze chodim domov dost sporadicky, vzdy ma caka nove cislo Seredskych noviniek, ktore su plne samych prijemnych pozitivnych sprav o svetlych zajtrajskoch. Vsetky noviny su plne sameho negativizmu a ciernych predpovedi, preto som rad, ze aspon u nas v Seredi sa to nesie v takom pozitivnom duchu. Ved, ked si to zaplatime, tak nech su to aspon dobre a pozitivne spravy. Uz sa tesim najblizsie domov, co noveho sa u nas zmenilo. :)

Len otazka na okraj pre nejakeho vsimaveho Seredana. Naposledy som bol doma len na skok a neviem, ci som len zle videl, alebo to bola nejaka fatamorgana, ale to boli na fasade sokolovne naozaj cerveno-oranzove pasy??? Pevne verim, ze sa mi to len zdalo, lebo uz bolo sero. Dakujem za odpoved. :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 20:52:53
Video strih ? | 04-12-2012 20:31:45 | - vsetko postupne. Podla potreby a moznosti nas, za pracu nezaplatenych obcanov.

Ale vlastne, ved tam boli aj nami obcanmi plateni novinari. Preco sa na zaznam nepytat ich?

Dakujem za Vasu odpoved.
Video strih ? | 04-12-2012 20:31:45
To stretnutie bolo 15 minút? A hovoril len ten Smatana? Toto je naozaj objetívna informácia nezávislého média.kde je zvyšná 1 h 45 min? Asi v Považskej Bystrici...To je dílo akreditovaného novinára .
No coment.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 20:09:10
anonym | 04-12-2012 17:48:18 | - kolega, keby pre 25 rokmi takto rozmyslal napr. Budaj, tak teraz by sme sa este stale zdravili cest praci, oslovovali sudruhovia a uz by sme si rite utierali lopuchovymi listami.

Ja si opacne myslim, nie - som si isty - ze my obcania dosiahneme vela. Dosiahnut dokonca mozeme presne to, co chceme. Len musime chciet.
anonym | 04-12-2012 17:48:18
re p. Majko
co si myslis, ze zmenis?

no, žiaľ musím Vám povedať, že som pesimista a myslím si, že skoro nič.
SN - o tom,co a kedy bude v novinach uverejnene rozhoduje jeden jediny clovek!! a prepačte ale myslím si, že aj bude..no možno sa vytvorí redakčná rada alebo iné formality a pod. a všetko pôjde ďalej
Alebo nap. stavebné práce ...veď všetci zainteresovaní vedia, kto dostáva zákazky...a to nie jedno volebné obdobie
trávnik, atď, atď
--je tu na SOL tých postrehov dosť.
K anonymným príspevkom - veľmi pekne to zdôvodnil p. Smatan v závere svojho príspevku. Aj preto som za ich zachovanie na SOL. Myslím si tiež, že každý volený funkcionár by mal skôr privítať každý takýto /aj keď/ anonymný príspevok, samozrejme pokiaľ je v niečom konštruktívny. Získa zároveň mnohokrát pravdivé informácie o názoroch občanov.
ČO sa zmení ? No myslím si, že budeme ako občania viac konečne!! zvažovať, koho budeme voliť a zostáva nám dúfať, že si dobre vyberieme.
A viete, čo sa zmení pred voľbami? Zrazu sa všetci poslanci budú uchádzať o možnosť prezentácie na SOL !
A čo možno zmením ja ? Zvažujem, že bydlisko, aj keď je to ťažké....
Želám veľa optimizmu a veľa síl
pre jožka | 04-12-2012 17:38:06
čo máme doštudované len základnú ?
1320 : 1,20 = 1100 e

zaplatíš 1320, na konci mesiaca/polroka/roka ti stat vrati DPH 220 eur ... naklady su teda ? ... ano 1100 eur
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 17:03:16
anonym | 04-12-2012 16:32:27 | - uz som si od kompetentnych stihol vypocut "dotiahol si sem Pachnika a Smatanu" - co si myslis, ze zmenis?

Ja tuto otazku posuvam dalej - Vam obcania, fakt si myslite, ze nikdy nezmenite nic?

Obaja maju evidentne pravdu. Su ludmi mim o mesto, nepoznaju nikoho z vedenia mesta a poznaju jedine - SOL!! Cez SOL sme sa zoznamili a podla ich vyjadreni a konania sami vidite, ze to nie su hlupaci.

96% invalidny dochodca Pachnik dokazal nasim poslancom, ze prijimaju protizakonne VZNka a to sa tomu tak branili. Asi 5 x som navrhoval vedeniu mesta, aby kontaktovalo Pachnika a konzultovalo s nim VZN ka. Predisli by sme problemom, nakladom a ostude.
Mylite ze tak urobili? A to Pachnik krizom cez republiku do Serede isiel na vlastne naklady - za vlastne prachy!

Smatana vedeniu mesta dokazal, ze mestske noviny v skutocnosti mestskymi nie su. Su privatnymi novinami jednotlivcov, ktori ich platia z nasich spolocnych penazi. A bez redakcnej rady o tom, co a kedy bude v novinach uverejnene rozhoduje jeden jediny clovek!!

Smatana k nam prisiel za vlastne peniaze a vo svojom volnom case.

SOL robi zopar nadsencov ako jedine slobodne medium v regione uz 5 rokov za vlastne prachy a vo svojom volnom case. Aby sme tu vsetci mali informacie. Nik nikomu nic nediktuje, kazdy autor slobodne vujadruje to, co vyjadrit chce.
SOL uci ludi zodpovednosti a ferovosti voci inym. A SOL je nepriatelom c. 1 tym, ktorych sme si my vsetci volili. Len pre otvorenost a slobodnu verejnu diskusiu.

Damy a pani, dokedy este?
anonym | 04-12-2012 16:32:27
ďakujem za zverejnenie videa - rozhovor s Jurajom Smatanom , bol veľmi výstižný.
-- škoda, že predstavitelia mesta sa skôr nezamysleli nad obsahom príspevku na rokovaní /2.video/ , ale reagovali tým, aby ich nepoúčal p. Smatan, nie je občan mesta a pod.
Ani p. Pachník nebol občanom mesta a predsa nás správne upozornil na VZN, ktoré boli v rozpore so zákonom.
Prečo asi občania nechodia na tieto stretnutia ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 16:00:56
Peter | 04-12-2012 14:36:20 | - Peter, my sme ovela, ale ovela dalej. Vasa uvaha by mala zmysel, keby bola uverejnena tak pred 3 a pol rokom.
Ak mate zaujem veci pohnut, kludne to mozeme prebrat osobne.
Jozef | 04-12-2012 14:37:26
P.S.
+300E pre slecnu novinarku S.J.
pre poriadok
Peter | 04-12-2012 14:36:20
Zase mi vkladate do ust niečo čo som nepovedal a čo netvrdim! Ja som rad že je tu toto medium, aj za info ktoré prináša!
ALE!
Ak si tu ešte 3-4 otvoria nejake podobne súkromne medium (čo do buducna nie je vylučene), tak sa všetci vo všetkých týtchto mediách budú domáhať rovnakých práv a to aby všetci sledovali aj tie "ich" a odpovedali na všetky možne aj nemožne príspevky...!
A za ďalšie. Na ktoré príspevky sa má odpovedať a na ktoré nie? Ktoré už niekto považuje za urážlive a ktoré niekto ešte nie...
Proste ak by sa s týmto suhlasilo, musí sa urobiť nejaký koncept, niečo ako oficiálna tema na dotazy a odpovede z MsÚ, či MsP, DK. A aj tak nitko nezaručí, že niektoré dotazy nebudu duplovane alebo viackrat položené. Niektorí si to tu proste predstavuju tak, že všetci z MsU, MsP, DK a ostatných mestských organizácií budu denne pravidelne sledovať všetky témy a budu na ne odpovedať alebo ako .. ?
Aby sme sa rozumeli, ja nie som zásadne proti, ale tá forma sa musí nejako urbiť a musí byť vôla. Musí sa stanoviť, kto, kde a ako často bude sledovať všetky prípevky, kedy bude prispievať, lebo su aj dotazy, ktoré vyžaduju dlhší čas, preštudovanie materiálov... bude to počas prac. doby? Čo ak potom budú viacerí zavalení množstvom dotazov a nebudu stíhať odpovedať? Stačí jednodnové omeškanie a už si tu ten človek vypočuje množstvo urážok a podozrievavých príspevkov... No neviem si to stale dosť dobre predstaviť...

Jozef.. a ty si nebol na vojne..? :-)
Jozef | 04-12-2012 14:32:01
K úhrade 1 320,00
Stav zaplatenia zaplatené
pre jožka | 04-12-2012 13:43:08
prednosta hovorí o cene bez dph, kedze novinky vydava sprava majetku sered a pouziva ich na reklamu prenajmu svojich priestorov a sluzieb dph sa jej vracia spat. teda sa nesekol o 200 eur, ale rozdiel je 20 percent fakturovane a vysledne naklady
Jozef | 04-12-2012 13:19:45
ej, ale sa nam p. prednosta rozcertil.
Ma zaujalo ked hovoril o vysutazeni zakazky atd.
Ani cenu prilis netrafil, tu sa sekol len asi o 200E/cislo.
Ale naspat k verejnemu obstaravaniu.

Vysvetlenie :
Otázka :
redakčné služby - sú obsahom cenovej ponuky, a zároveň uvádzate že verejný obstarávateľ
bude uchádzačovi dodávať materiály vo forme doc, rtf, bmp, a jpg prosím Vás o vysvetlenie
či články bude tvoriť Váš redaktor alebo sú predmetom zákazky Seredské novinky 2012 -
2013.
Odpoveď :
Nie, články nebude tvoriť redaktor verejného obstarávateľa, verejný obstarávateľ
nedisponuje redaktorom na tvorbu článkov, má len pravidelne k dispozícii materiály – články
s prílohami (v uvedených formátoch) od zamestnancov verejného obstarávateľa,
zamestnancov jeho pridružených organizácií (Mestský úrad Sereď, Dom kultúry Sereď
a podobne) a príspevky občanov mesta, ktoré prostredníctvom svojich novín bude verejný
obstarávateľ zverejňovať. Redakčné služby sú predmetom zákazky.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 04-12-2012 11:41:32
Pán Peter, čo to tu stále meliete o oficiálnom, neficiálnom, budte nesmierne rád, že máte v Seredi takýto komunikačný kanál "serdonline" a ďakujte Majkovi, že sa tu môžete slobodne vyjadrovať bez srihania, množstvo ľudí takúto možnosťť nemá, viď. štátne a obecné médiá, ktoré ovládajú a rozhodujú bosovia.
S pozdarvom Juraj Kukla ZOMOS
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 10:41:57
Peter | 04-12-2012 10:12:25 | - Peter, najviac veci (spolocnej) pomozete tak, ze budete pisat pod svojim menom a priezviskom. Ked takych ludi budu tisice, bude po probleme. Nehovorim, ze nemozete pisat tak, ako pisete. Ale to nie je riesenie problemu. To je zvacsa ta debata pri pive.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 10:38:30
Peter | 04-12-2012 10:12:25 | - polozte si otazku, co je "oficialny" kanal.

To, co chce vedenie mesta, albo to, co obcan? To, co platime zo svoich dani a neumoznuje nam slobodne sa vyjadrovat?

To je podla mna kanal a oficialne - to je nepodstatne slovko pre toho, kto ma zaujem o skutocnu komunikaciu.
Vydrzte, uz spracovavame material, ktory jasne obcanovi ukaze, kto ma snahu o slobodnu komunikaciu a kto o nej iba hovori. A pozrite si to video. Stoji za to.
Jozef | 04-12-2012 10:33:10
Peter, prakticky so vsetkym suhlasim, az na ten bodak.Vies kde.
Ja makam mimo Sered a domov sa vraciam az v piatok. Takze naozaj nemozem, aj keby som chcel. Ani ten jeden den v mesiaci.(a tykych je nas viac).
A este s jednym Tvojim tvrdenim nesuhlasim. To ze uradnici nie su povinni... Ale su. A aj to slubili pred volbami. A na zaklade tych slubov dostali aj moj hlas.
Pozri si v zozname ms. faktur, kolko nas stoja mesacne SN a vysielanie krea.
Kolko sa tam dozvies? Aj za Tvoje prachy.
Tu ich to nic nestoji,(aj ked niektori slubili fin.podporu aj tomuto mediu).
ale to uz je o inom.
Peter | 04-12-2012 10:12:25
Ludia ale o čom točíte?? To video som naozaj nepozeral, ešte som sa k nemu nedostal, ale ja som len napisal, že že toto nie je oficiáony kanal na komunikáciu občana s predstaviteľmi mesta a na tom si trvam!!!
Mate možnosť zavolať, napisať email, napisat na stranke mesta.. stale malo???
A z ďalšie: to stretnutie býva iba raz za mesiac, to je naozaj taky problem jeden jediný krát za mesiac si najst dve - tri hodinky na to stretnutie... ako sme kedysi na vojne hovorili - aj s bodakom v ri... :-))))
Ale lahšie je tu anonymne kydať a ohovarať. Keď si prebehnem diskusiu povedzme o tých kamerách 90% kydov, ale hlavne že vsšetci su odborníci na kamery... Anšim najväčším problemom je citujem: najviac myslia tí, ktorí toho najmenej vedia. A tiež že všetci su tu najväčším odborníci na prácu toho druheho.
Robo Horvath | 04-12-2012 10:10:08
Pan Smatana je fakt dobry a ma prehlad, skoda ze nie je poslancom v Seredi.
Kedy uz konecne niekto pochopi,ze obyvatelia vas platia,daju svoju dôveru a chcu aby ste ich vcas informovali a mali moznost sa vyjadrit k ich potrebe a prioritam. A nie ze niekto v komisie rozhodne ze miliony pôjdu na ihrisko a potom nebudu peniaze na dôlezitejsie veci na prospech obyvatelov nasho mesta.
Peter | 04-12-2012 10:06:43
to: pre re: Peter | 04-12-2012 08:50:43 | 04-12-2012 09:49:35

No vidíte a už je to tu... Človek napíše svoj názor a na tu máš.. Má v§bec tu o niečom diskutovať??? Možem ti s dôverou oznámiť že sem tam naozaj chodim na pivko (ale neprehanam to) a nie kvoli tomu, aby som sa vyrozprával o svojich komplexoch (na roydiel od teba ja očividne žiadne nemam), ale aby som sa odrwagoval a zabavil v spoločnosti kamaratov. Ty tam možno riešiš svoje komlexy, ked ma na to nahovaraš..:-) Jop a jediny blbec čo tu uráža si zatial ty...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 09:59:41
V podstate si treba polozit otazku, co kto povazuje za urazlive a ohovaracske prispevky.
Ked hovorime o namesti, co tam padlo prispevkov na architekta. Boli to urazky ci ohovaranie? Dostal ponuku vysvetlit svoj zamer, obhajit pred obcanmi svoj navrh. Odmietol. Mam pisat dalej?
Ked mame byt spokojni so vsetkym, stale a bez akejkolvek moznosti ovplyvnit to - to dakujem pekne.
Autor ktory si je isty svojim navrhom by mal bez problemov tento obhajit pred zakaznikom. Teda, ak sa jedna o rodinny dom tak to je povazovane za normalne. A ak sa jedna o namestie, tam nie? Tam musi byt dobre vsetko? Ved sa autor rozhodol navrhnut dielo pre 17 000 zakaznikov. Nech sa paci, moze cakat nie jednu otazku ale stovky. Povazujem za povinnost na otazky odpovedat. Nestalo sa. Je to chyba a nie chyba obcana.
A takto mozeme hovorit dlho.

SN nie su cestou. Kazde noviny vydavane samospravou su zlou cestou pre obcana. SOL tvoria samotni obcania a nikto nic nikomu nevnucuje. Ak nechcete citat napr. moje nazory, preco potom citate tento prispevok? A ak ho aj precitate, co Vas zavazuje respektovat moj nazor ci osvojit si ho? Mate tu nazorov dost. Kolko ich je tam, kde nie je mozna diskusia a kde jeden clovek rozhoduje o tom, ktory a koho clanok a kedy bude uverejneny?
pre re: Peter | 04-12-2012 08:50:43 | 04-12-2012 09:49:35
jasneee nepotrebujes ich, vlastne oni ani robit nemusia len aby si s tebou pisali v nejakej diskusii o tvojich komplexoch ... co tak sa nechovat ako blbec a skusit si najst nejakych kamaratov co ta vezmu aj na pivo sem tam, tam sa vyrozpravas a snad pochopis ako veci funguju
re: Peter | 04-12-2012 08:50:43
Je pravda že nie sú povinní. Na urážlivé a podrypávačské príspevky by som neodpovedal ani ja. Ale na inteligentné a normálne postavené príspevky by si čas nájsť mali. Už len preto, že my ich v podstate nepotrebujeme, oni nás áno. Z našich príjmov sú nám strhávané peniaze, z ktorých sú ich výplaty..
anonym | 04-12-2012 08:50:19
Peter | 04-12-2012 08:06:33 Ak by si pozorne počúval, čo je na videu, nemohol by si napísať čo si napísal, pokiaľ sa považuješ aspom trochu za objektívneho. Čo by si vedel o problémoch, ktoré v tomto meste sú a ako sa (ne)riešia keby si čítal len SN?
novinky | 04-12-2012 08:46:13
Mesto otvorilo pre obcanov internet a je mozne priamo pisat do internetovych noviniek. Tym smerom sa to ma uberat, a to, ze ucast na stretnuti bola, da sa povedat nulova, dava o niecom vypoved - ludia zvolili zastupcov, nech si plnia svoje povinnosti, my mame ine starosti, denne pracovat, vychovavat deti, zit svoj zivot. Pre tento kazdodenny zivot potrebuju ludia klud a zdravie.Je Advent, skusme pisat o pozitivach, dat priestor ludom, co si to zasluzia. Vsetci chceme byt stastni, skusme najst stastnych ludi, nech nam porozpravaju, ako sa im to podarilo...Mozeme viest rozhovory, vymienat si nazory aj bez tendecie vnucovat svoj nazor ako jediny spravny, pocuvajme, netreba vzdy a bez prestavky na vsetko odpovedat. Umenie pocuvat - to sa hodnotilo uz co je svet svetom. Ak stretnem cloveka, hladam v nom najprv schopnosti a pozitiva, potom sa lahsie hovori aj o nedostatkoch.
Peter | 04-12-2012 08:24:07
Dobre Jozef to je ok, ja myslím, že nejake tie info tu aj su, ale napriek tomu toto nie je oficiálny kanal na komunikáciu občanov s mestom! Proste tí úradníci nie su povinný to tu stale sledovať nonstop 24 h denne a odpovedať. A hlavne nie na urážlivé anonymné podrypávačské príspevky! S tým dúfam so mnou súhlasíš.
Jozef | 04-12-2012 08:18:00
Peter, pred volbami slubovali, aj Martin aj Veselicky,aj dalsi, ze budu informovat aj prostrednictvom tohoto media.
Martin to mal dokonca ako jeden z hlavnych bodov svojho programu.
A nie kazdy ma cas a moznost vysedavat na tychto stretnutiach.
Peter | 04-12-2012 08:06:33
A potom tu bude nejakých 10-15 rypálkov vypisovať a sťažovať sa a byť mudry... Toto však nie je oficiálny kanál na komunikáciu občanov s mestom. Ale to by museli vystúpť z anonymity a to sa nemôže...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign