Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

MsZ schválilo spolufinancovanie projektu rekonštrukcie kaštieľa : VIDEO

Iveta TóthováDátum10. 04. 2014 15:14:50TémaMestský úrad
24

7. apríla zasadalo MsZ , na ktorom bol prerokovaný jediný bod programu: Schválenie spolufinancovania projektu „Rekonštrukcia centrálnej časti kaštieľa v Seredi“. Mesto Sereď má totiž možnosť získať eurofondy na rekonštrukciu centrálnej časti kaštieľa vo výške 2 492 000,- €. Zasadnutie malo krátky priebeh, začalo o 17:00 a skončilo o 17,20 hodine.

V dôvodovej správe je mimo iného uvedené :

Mesto Sereď vypracovalo projekt, zameraný na vybudovanie nového múzea, galérie, expozičných, výstavných a reprezentačných priestorov v centrálnej časti kaštieľa. Aby sa mesto mohlo uchádzať o finančné prostriedky v rámci Výzvy ROP -3.1 -2013/01 je potrebné, aby Mestské zastupiteľstvo v Seredi schválilo spolufinancovanie projektu s názvom „Rekonštrukcia centrálnej časti kaštieľa v Seredi“

V návrhu na uznesenie sa píše:

Návrh na uznesenie

Mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 07. 04 .2014 prerokovalo a

Schvaľuje

a) predloženie žiadosti o NFP v rámci výzvy ROP - 3.1 - 2013/01 ROP za účelom realizácie projektu „Rekonštrukcia centrálnej časti kaštieľa v Seredi“ ktorého ciele sú v súlade s platným územným plánom obce/samosprávneho kraja a platným programom hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja obce/samosprávneho kraja,

b) zabezpečenie realizácie projektu po schválení žiadosti o NFP

c) financovanie projektu vo výške 5,00 % z celkových oprávnených výdavkov na projekt t.j. vo výške 124 500,00 Eur,

d) financovanie projektu vo výške 100 00 % z celkových neoprávnených výdavkov na projekt t.j. vo výške 2 285,00 Eur

Z rokovania prinášame videozáznam

 


Priložené súbory k článku:



Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
na slovenskuu nic noveho | 05-01-2015 09:25:50
Tak a teraz sa prosim pochvalte ako cela vysnivana rekonstrukcia kastiela dopadla.na alovensku uz fakt neexistuje jeden clovek s dobrym umyslom!
Peter pre anonym | 26-04-2014 12:40:44
Ja nie som originál seredan,ako sa vraví som tu za nevestu 25rokov,mám dobrý pocit ak si predstavím že by kaštieľ fungoval ale ako celok!Chodím na výlety po takýchto objektoch ale mám veľké obavy že pokiaľ sa nevrazí kopa penez do opravy celého komplexu po troške to nebude nikdy!Opraviť fasádu ,zamurovať okná a dvere a osadiť tabuľu nebezpečenstvo úrazu vstup zakázaný nemá vôbec zmysel a škoda penazí!
Anton Dúbravec ml. | 26-04-2014 12:28:34
Robo Horvath ty si fascinujuci clovek. Rozmyslal si niekedy, preco ta vacsina diskutujucich na seredonline nenavidi ? :) Nic prospesne si pre mesto nikdy neurobil a len tu kritizujes na internete. Mas pocit ze primator a poslanci maju chodit za tebou s kazdym projektom a pytat sa na tvoj nazor ? Spamataj sa prosim ta a ked chces mestu nejako pomoct tak to skus v realnom zivote a nie v diskusii :)V novembri su volby mas moznost nieco zmenit. Lenze, kto bude volit nejakeho internetoveho revolucionara co nikdy nic neurobil ?!
Robo Horvath:) | 13-04-2014 22:48:20
Pre> Anonym | 13-04-2014 22:14:54
Hlupak precitaj si este raz moj prispvok co som dal 10-04-2014 22:39:45 a potom reaguj. Ako si prisiel nato ze ja niesom sereden. Pokial nemas co napisat okrem urazania tak urazaj najskor svojich rodicov zato ze ta takto vychovali.
Anonym | 13-04-2014 22:14:54
Každý vie, že Robo Horváth je hlupák. Konečne sa niečo s kaštieľom pohlo a je šanca, že neskončí ako ten v Nebojse. Mohla by tam byť zase ZUŠ-ka, Dom detí a koncertná sála. Len nevzdelanci a primitívi typu Roba Horvátha si nevážia vlastnú minulosť a Sereďania si zrenovovaný kaštieľ zaslúžia. Ich predkovia ho stavali. Robo Horváth,t voji predkovia ho nestavali, lebo ty nie si Sereďan a ani si nikdy nebol. Proste si tlčhuba a hlupák.
akoze kastiel | 13-04-2014 22:00:48
tomu hovorite kastiel?boli ste uz niekto pozriet vo vnutri toho slavneho kastiela?
ved je to hotova hirosima.tam maju ist vyse 2mega €,no to bude paradna kniznica aj muzeum to bude europsky skvost.
to nie je len rekonstrukcia kastiela,treba aj pristupove cesty osvetlenie,parkovacie miesta.
mam trochu obavy aby to nedopadlo ako socialne byty na trnavskej.ak si mesto nevie spravit poriadok s par bytmy tak na taku velku akciu nech radsej zabudne.
posledna vec,ak by prebehla aj rekonstrukcia,mesto musi ratat aj s udrziavanim dalsieho mestskeho majetku.
Robo Horvath :( | 13-04-2014 12:38:27
Pre:viďme pravdu takú, aká je! | 12-04-2014 18:28:06
Presne pre tento štyl treba toto zoskupenie nevolit. Je neprijatelne aby obyvatelia co toto platia a dokonca sa ich to aj priamo dotýka, nemali možnost sa verejne zucastnit prerokovania ich pripomienok a Halabrínová sa rozhodla ze ich pripomienky bude riešit izolovane a jednotlivo ututlavat ich pripomienky. Je neprijatelne aby sa nemohli obyvatelia zucastnovat pokial prejavia zaujem akehokolvek zasadania ci uz napr.komisii a pod. Toto vedenie sa evidentne snazi toto mesto riadit v len ich uzatvorenom kruhu. Logicky sa natiska otazka preco asi?
Maju vyslapane svoje okonomicke chodníčky a samozrejme im nevyhovuje aby obyvatelia mali možnost nakuknuť do tohoto ich hrnca.
Treba to zmeniť v najbližšich volbach.
Vladimír Herega | 12-04-2014 22:05:16
Konečne by zastupiteľstvo malo na konte vlastný projekt, ktorým sa môžu pýšiť.Zatiaľ si privlastnili len tie čo sa naplánovali a zastrešili s financiami za bývalého vedenia.To by boli oslavné články v seredských novinkách, neviem či by ich aj stačili tlačiť :-)
viďme pravdu takú, aká je! | 12-04-2014 18:28:06
Robo Horvath | 10-04-2014 22:39:45: Tak na prezentáciu zámerov a ešte k tomu možnosť vyjadriť sa ku takým veciam, na to môžeš čakať spokojne ďalej. Nič také NEBUDE! To nie je štýl nášho MsZ. Sú v tom dokonalí majstri, ako beztrestne a bez zodpovednosti prijímať rozhodnutia s dopadom na občanov bez akejkoľvek snahy poznať ich názor. Napr. v utorok odklepnú správu, ktorú predkladá p.Halabrínova ku územnému plánu mesta a o pár mesiacov či rokov sa budú dotknutí na ul. Krásna, Fr. Kráľa, Železničná až po križovatku pri Hutníku čudovať čo sa to okolo nich deje!!!
lubomír | 12-04-2014 18:00:02
radšej kašťiel ten bude viac kulturnejší na akcie
sereďan | 11-04-2014 21:14:50
A čo bude s amfiteátrom ? Nemal sa rekonštruovať toto leto ? Osobne by som to skôr privítal, ako kaštieľ, ale tak, je to ďalší krok vpred pre náš park :)
klasik | 11-04-2014 07:42:44
ty vole, ti mesťanostovia ale frčia, klobuk dole
shelley Pre Shelley | 11-04-2014 05:56:26
Prestaň si ma všímať, ty idiot zakomplexovaný. Nič si nedlhujeme, ak chceš, môžeme sa stretnúť a vyjasniť si pojmy.
eeeee | 10-04-2014 23:01:45
Počul som, že najvyšší už dlhšiu dobu komunikuje s jednou firmou, ktorá bude, alebo možno už aj robí projekty. A aby to potom aj oficiálne dostala, tak sa to zase zvalí na nedostatok času. Otázka stojí tak. Kto za to a čo dostane?
Robo Horvath | 10-04-2014 22:39:45
Konecne pozitivita sprava pre obyvatelov.Len aby sa to podarilo. Len mi tu opät chyba vcas prezentovat zamer pred verejnostou aby sa mohli vcas na zamer a projekt pozriet,mat moznost reagovat,pripomienkovat,popripade mozno aj nieco zaujimave navrhovat a podobne. Preco sa tu ide kopirovat scenar ako pri realizacii maleho parku. A opät pre nedostatok casu to dopadne hrozne. Niekto nieco navrhne ako keby zjedol vsetku mudrost a obyvatelia budu bez moznosti vyjadrit sa. Nemajte ich za totalne ovce bez realneho nazoru. Prosim vas neurobte tu istu chybu.
pre Shelley | 10-04-2014 21:56:04
Ako vsimam ty vzdy na nieco len cakas kedy co bude hotove a vsetko komentujes kritizujes... Ty musis byt strasne utrapeny clovek
shelley | 10-04-2014 16:34:47
Dúfajme, že sa konečne začne niečo pozitívne diať aj v našom zakliatom zámku. Rada by som sa toho dožila.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign