Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

MSC Divinou do Casablanky, na Kanáre, Madeiru za relaxom, poznaním a dobrodružstvom – 2. časť – Barcelona a ďalší deň na mori

200

MSC Divinou do Casablanky, na Kanáre, Madeiru  za relaxom, poznaním a dobrodružstvom – 2. časť – Barcelona a ďalší deň na mori

(určené cestovateľom a tým, ktorí chcú za dobré peniaze vidieť a zažiť viac, ako pri predchádzajúcej dovolenke)

Šesť chodová servírovaná štandardná večera podávaná pre nás v reštaurácii   Villa Rossa   sa väčšine našincov vidí byť slávnostnou. Nie, nie je. Taká večera nás čaká každý večer a dva razy dokonca tá naozaj slávnostná.

Prvú časť prvej noci na lodi využívame na oboznámenie sa s interiérmi i exteriérmi lode. Na vonkajších palubách je dosť zima, nakoľko sme sa od európskeho pobrežia sotva odlepili. Plávame na západ smerom k Atlantickému oceánu. Oboplávame  San Remo a ostatné svetoznáme dovolenkové destinácie. V piatok pred obedom sa nápadne priblížime k pobrežiu a okolo obeda míňame industriálnu zónu  Barcelony. Prístavy s nákladnými loďami a tankermi, veľké portálové žeriavy, kotviace lode prevážajúce sypký tovar i tisíce kontajnerov.  

Kotvíme pri veľkom móle prispôsobenom na odbavovanie pasažierov zaoceánskych výletných lodí  veľkosti   MSC DIVINA. Pred opustením lode sa naobedujeme a po rutinnej kontrole sa vyberáme do centra  Barcelony. Využívame kyvadlové autobusy  (cena obojsmernej prepravy  8 Eur dospelý a 5 Eur dieťa)  pripravené pre asi tri tisícky turistov, ktorí sa postupne vychrlia na  La Rambla či k svetoznámemu  Gaudího dielu  ešte stále nedostavanej  Sagrade Familii.

Určite najznámejšou ulicou  Barcelony je práve už spomenutá  La Rambla. Od monumentu  Colona na jej južnej časti ulice, sa  postupne  posúvame pomedzi pouličných umelcov   a vstrebávame ruch, na ktorý ani v Bratislave nie sme ešte stále zvyknutí. La Rambla je preplnená turistami z celého sveta, neviem či nás napadne rasa, ktorú by sme na  100 metroch ulice nestretli. A všetci sa navzájom tolerujú, pri drgnutí sa ospravedlnia či ochotne pustia stojacich opodiaľ k stánkom s tovarom tak veľmi žiadaným turistami. 

Dosť ma prekvapuje počet policajných áut a hliadkujúcich policajtov, ktorý sa dá porovnávať snáď iba s Times Square v New Yorku.

Jedna reštaurácia s vykurovanou  terasou strieda druhú a o zákazníkov bojujú nielen ponukou na pestrofarebných jedálnych lístkoch s fotografiami ponúkaných jedál, ale aj teplotným komfortom zabezpečovaným  elektrickými infra žiaričmi alebo ich plynovými ekvivalentami.  Na jedlo nás asi nenahovorí nik  nakoľko sme prežratí z lode.

Neopakovateľnosť a svojráznu atmosféru  ulice tvoria už spomenutí  pouliční umelci, ktorí sa páčia hlavne  Deniskovi. U jedného z nich  mu za  10 Eur nechávame nakresliť karikatúru. Originál je originál...

Malému sa okrem sústavného fotografovania všetkého naokolo, zapáči hlavne teplučká chlpatá čapica s líštičkou a jej múdrym pohľadom na hlavičke. Za 9 ečiek končí v igelitke a my sa presúvame do metra. Denisko chce byť samostatným cestovateľom a lístky na metro z automatu kupuje sám. Výškový deficit vyrovnávame jeho podržaním na rukách, no výdavok a vytlačené tickety z automatu  už vyberá na svojich.   Jedna cesta metrom stojí na osobu  2 Eurá a orientácia v metre je výborná. Zo stanice  Liceu  (La Rambla) ideme  zelenou linkou na  Diagonal, kde prestupujeme na modrú a smerujeme na stanicu  Sagrada Familia. Vychádzame z podchodu priamo pod svetoznámym doteraz nedostavaným  Gaudího dielom a sledujeme jeho neopakovateľnosť.

Barcelona je hlavné mesto Katalánska a provincie Barcelona. Má 1,6 milióna obyvateľov (v aglomerácii však vyše 3 milióny). Leží na pobreží Stredozemného mora na severovýchode Španielska. Po Madride je druhým najväčším španielskym mestom.

Chrám Sagrada Familia.

Barcelona patrí medzi najvýznamnejšie španielske mestá; svojou polohou a relatívnou blízkosťou pri francúzskych hraniciach je pre veľa Európanov ľahšie dostupná ako Madrid. Mesto je sídlom arcibiskupa, má niekoľko univerzít a vysokých technických a obchodných škôl a rad významných knižníc. Zároveň je dôležitým priemyselným centrom severovýchodného Španielska a vôbec najväčším obchodným a priemyselným centrom celého Španielska. Okolitý kraj je bohatý na suroviny.

V meste je niekoľko liniek metra, veľké medzinárodné letisko El Prat. Podnebie je stredomorské prímorské.

Dejiny

Bola založená asi Feničanmi alebo Kartágincami. Potom to bola rímska kolónia. Od 3. storočia po Kr. sídlo „Barcinona“. V 4. storočí tu bolo založené biskupstvo. Roku 415 dobytá Vizigótmi, okolo roku 717 Arabmi, roku 801 Franskou ríšou. V 10. a 11. storočí centrum Katalánska (barcelonské grófstvo). V 12. storočí, po roku 1137 (zjednotenie Katalánska a Aragónska), to bolo centrum zjednoteného Aragónskeho štátu a centrum stredomorského obchodu. V 13. storočí dostala Barcelona mestské privilégiá. Po roku 1442 (únia Aragónska s Neapolskom) došlo k úpadku mesta.

V rokoch 1803-1813 ju okupoval Napoleon. Od konca 19. storočia je mesto najdôležitejším priemyselným centrom Španielska a centrom katalánskeho separatizmu/národného hnutia. V roku 1909 tu vypuklo anarchistické povstanie a v rokoch 1937-1939 bola Barcelona hlavným mestom Katalánskej republiky.

V roku 1992 sa tu konali letné Olympijské hry. Pri tejto príležitosti v meste vzniklo viacero významných stavieb. Matúš hurtuk je pan messi je to boss akeho svet nevidel

Architektúra

Nad mestom sa vypína vrch Tibidabo (532 m), na ktorý vedie lanovka.

Srdcom Barcelony je bulvár Ramblas (Las Ramblas). Je nepochybne najživším miestom mesta. Táto pestrá a živá ulica sa tiahne od Plaza Catalunya (námestie s fontánami) až k prístavu (nábrežie s mólom, dominantnou vysokou sochou Krištofa Kolumba a s Morským akváriom), bola pôvodne korytom potoka.

Barcelona je známa plejádou originálnych architektonických stavieb A. Gaudího a jeho súčasníkov. K najznámejším patrí Gaudího chrám Sagrada Familia, symbol mesta. Z jeho veží je nádherný výhľad na celé mesto a jeho okolie. V centre mesta je ďalšia Gaudího známa stavba, dom Milla. V parku Guell, odkiaľ je takisto pekný výhľad, sa nachádza múzeum Gaudího a veľa architektonických zaujímavostí.

Z čias jej najväčšieho rozkvetu sa v meste zachovali početné gotické pamiatky. K slávnym objektom patrí aj „Gotická štvrť“ (Barrio Gótico), ktorú tvorí súbor stavieb ohraničený rímskymi hradbami s dominujúcou gotickou katedrálou svätej Euálie. Medzi najdôležitejšie určite patrí budova radnice Casa de la Ciutat na námestí Plaza Sant Jaume. El Pi je jeden z najstarších kostolov v meste (14. stor.) a jeho veža tvorí jeden z najcharakteristickejších rysov Gotickej štvrte. Na fasáde nás zaujme aj rozmerná rozeta. Za najlepší výtvor katalánskej gotiky sa pokladá chrám Santa María del Mar. Staval sa v 14. storočí.

Na námestí Plaza del Rei stojí múzeum dejín mesta, v ktorého podzemí sú vykopávky z rímskeho obdobia. Kedysi tu boli kúpele s bazénom, našli sa tu aj vodné kanály a amfory. Na tomto námestí stojí aj Palau del Lloctinec, palác vicekráľa zo 16. storočia. Dnes je v ňom umiestnený archív aragónskej koruny.

Kostol Santa Ana stojí dodnes akoby v ústraní, hoci neďaleko Plaza de Catalunya (námestie s fontánami) kypí veľkomestský život. Jeho stavba trvala dve storočia a je charakteristická tým, že zachytáva prechod od románského štýlu ku gotickej architektúre.

Stredoveké lodenice Les Drassanes ležia neďaleko prístavu a sú najväčšie a najzachovanejšie zariadenie tohoto druhu. Boli vybudované v 14. storočí a dnes je v nich múzeum námornej plavby.

Mestskou štvrťou Ribera, ktorej ulice sa križujú v pravých uhloch, vedie ulica Montcada. Existovala už v 12. storočí a bývali v nej najmocnejšie šľachtické rodiny mesta. V palácoch Palau Aguilar a Palau del Baró de Castellet (15. storočie) je dnes Picassovo múzeum. V barokovom paláci Dalmases (17. storočie) sa dochovala gotická kaplnka.

V barokovom kostole La Mercé, ktorý pôvodne patril ku konventu milosrdných bratov, sa uctieva gotická socha ochrankyne a patrónky Barcelony, Božej matky milosrdnej.

V krypte svätej Eulálie pod hlavným oltárom sa nachádza jemne opracovaný alabastrový sarkofág. Oltárne obrazy, ktoré predstavujú svätého Gabriela, svätého Ambrózia, svätého Martina a premenu Krista sú najcennejšími umeleckými pokladmi katedrály.

Kláštor Pedralbes založila roku 1326 kráľovná Elisenda de Montcada. Rýchly postup stavebných prác spôsobil, že kostol, krížová chodba s tromi galériami a kláštorné budovy tvoria vzácnu harmonickú jednotu. V presbytériu vedľa oltára je náhrobok zakladateľky.

Morské akvárium v prístave je prvotriedne akvárium so skleneným tunelom pod morskou hladinou.

Šport

Barcelona hostila Letné olympijské hry v roku 1992 a tiež sa tu hrali aj zápasy Majstrovstiev sveta vo futbale z roku 1982. Mesto je známe pre jeden z najväčších futbalových klubov v Európe FC Barcelonu, štvornásobného víťaza Ligy majstrov. Ďalším prvoligovým klubov sídliacim v Barcelone je RCD Espanyol.

Od roku 1953 sa tu každoročne koná tenisový turnaj Torneo Godó; ktorý je súčasťou Série ATP.

Zdroj: Wikipedia

 

Čas súri a znovu vstupujeme do metra a jedným prestupom sa dostávame späť na  La Rambla. Na jej spodnej časti sa „živé sochy“ balia a odličujú. Šero ulici dáva úplne inú atmosféru. Asi hodinová prechádzka s malými prestávkami na fotografovanie a sme späť pri autobuse, resp. po rutinnej bezpečnostnej kontrole na palube  MSC Diviny.

Po servírovanej večeri končíme v jednej z kaviarní, neskôr poblúdime po shopoch  a kupujeme tradičnú magnetku s motívom lode  MSC DIVINA, asi 25 cm dlhú kovovú maketu lode a následne s Deniskom ideme vyskúšať polnočný bufet. Spolu s nami sú  v ňom asi   tri stovky nenažrancov z celého sveta, ktorí vyčerpaní z diskotéky či "makačky"  v kajute vyhladli. Ponuka teplých jedál je síce oproti obedu výrazne obmedzená, no vyberie si každý. Minimálne pohľad na jednohubky  nedá odolať. Na záver teplý čajík a šup do zábavnej časti lode a samozrejme na chvíľu pozrieť sa aj na diskotéku. Do kajuty sa vraciame niečo po jednej hodine v noci. Spánok je to jediné čo potrebujeme.

- - -

Sobota ráno. Niet kam ponáhľať sa. Dnešný celý deň  trávime na lodi plavbou cez  gibraltársku úžinu momedzi  Európu a  Afriku do  Atlantického oceánu.

- - -

Po včerajšom vyplávaní z Barcelony, sme sa niekoľko hodín držali španielskeho pobrežia a niekedy okolo  20. hodiny sme preplávali  gibraltárskou úžinou aj dnes ovládanou Veľkou Britániou  a  MSC DIVINA vplávala do  Atlantického oceánu.

Zmenila sa intenzita vĺn, ktorých prejavy na 333 metrov dlhej lodi ťažko krotili aj stabilizátory a niektorí pasažieri si radšej zobrali sáčik a zaľahli v kajute. Po celú noc sme plávali na juh, resp. juhozápad.

Hneď po sobotňajších raňajkách  Denisko s Monikou a novými atraktívnymi a šikovnými  kamoškami z Košíc, idú do víriviek a krytého bazénu. Ja ako obyčajne sedím v kaviarni, klepem do notebooku. Internet na lodi je naozaj drahý, i keď oproti minuloročnej  MSC ORCHESTRA  predsa len o niečo výhodnejší. Hlavne predplatné na dlhšiu dobu sa dá prehltnúť a akceptovať. Dokonca v určitých prípadoch ide o nutnosť, nakoľko diskutujúci  na  SOL sú nekompromisní a jeden z nich sa ma dokonca pýta, či mi je potrebné poskladať sa na klávesnicu. Nuž, už dlho tvrdím, že cestovanie dáva skúsenosti, prehľad ale aj učí človeka istej tolerancii.  V prípade ceny za internetovú konektivitu stačí uvedomiť si, že ako mobilná komunikácia, tak tok dát na oceáne prebieha výlučne cez satelit. A internet je jedným zo zaujímavých obchodných artiklov spoločnosti  MSC.

Využitie voľného času aj v trvaní dvoch dní na takto veľkej lodi  je úplne bezproblémové. Za dopoludnie decká vystriedali niekoľko víriviek v krytej časti lode i na otvorenej palube. Vybláznili sa dostatočne a ďalšie dve hodiny v samoobslužnej jedálni pri obede  pridajú ďalšie povedzme si na rovinu  zbytočné gramy na našej hmotnosti. Keď by jedli už iba oči, tak zase  končíme v niektorej z kaviarní  (výber náhodný)  ktorých servis vysoko, ba až neporovnateľne  prevyšuje štandard na pevnine. Hlavne od  brazílskeho personálu by sa veľa našich čašníkov mohlo veľmi dlho učiť.

Niečo bližšie o jedle:

V podstate všetky pobyty na lodiach flotily MSC sú klientom ponúkané all inclusive, čo v tomto prípade znamená kompletná strava minimálne 5 krát denne so základnými nápojmi v cene. Raňajky a obed sú podávané v samoobslužnej reštaurácii (klient sa môže tiež rozhodnúť pre servírované) a večera servírovaná šesť chodová (klient sa môže rozhodnúť aj pre samoobslužnú jedáleň). V praxi to znamená, že ako na raňajky tak na obed je určené časové rozpätie cca 3,5 hodiny a na servírovanú večeru podávanú v reštaurácii sú dva termíny - skorší a neskorší. Termín večere si klient zajednáva pri rezervácii pobytu na lodi. Pre vyslovených hladošov odporúčame orientovať sa skôr na už spomenutú samoobslužnú jedáleň kde je časť výberu jedál dokumentovaná v tomto dieli reportáže a ďalšie v jej pokračovaní. Jedlo v samoobslužnej reštaurácii si nevyberie naozaj iba ten, kto chce za každú cenu dokázať svoju neopodstatnenú náročnosť. Prirodzene, že množstvo jedla obmedzené nie je. Pri servírovanej večeri sa táto skladá z  výberu predjedla, polievky, šalátu, hlavného jedla, cestovín a dezertov po prípade ovocia.

Vzhľadom na to, že k jedlám je v reštaurácii k dispozícii iba základný nápoj, t.j. káva, čaj, mlieko po prípade džús alebo voda odporúčame zakúpenie si zľavnených balíčkov, ktoré môžu obsahovať balenú vodu, nealkoholické nápoje, kávu, po prípade nealkoholické alebo alkoholické miešané nápoje, pivo alebo víno, či alkohol. K dispozícii je aj all inclusive balíček na nápoje, ktorý sa však podľa nás (alkohol nepijeme) vyslovene neoplatí pokiaľ klient neplánuje vypiť väčšie množstvo vína či alkoholických nápojov. Je prirodzené, že všetky nápoje je možné nakupovať aj zvlášť avšak ich cena zodpovedá miestu kde sú podávané.

- - -

Počas dňa narobíme ešte veľa fotografií a decká následne  „odložíme“ v detskom kútiku, v ktorom medzinárodná zostava animátorov v programe zrozumiteľnom rovnako  rodenému ako anglickému, tak eskymáckemu, ruskému  či slovenskému dieťaťu  umožní zabaviť sa a dokonca do programu sa tvorivo zapojiť. Decká z kútika nechcú ani odísť. Odnášajú si vymaľované obrázky a ďalšie výtvory v detskej reči nazvané vystrihnutí havinkovia a podobne. Tieto výtvory nám po ďalšie dni zdobia kajutu.

Po celý deň loď prakticky kopíruje  pobrežie  Afriky a pri večeri hodnotíme, ako rýchlo tu utekajú dni.  Ráno budeme kotviť v marockej  Casablanke, ktorá je lákadlom tejto plavby presne tak, ako pri iných plavbách býva lákadlom  deň v izraelskej  Haife, libanonskom Beirute, tureckom  Istanbule  či egyptskej Alexandrii.

Do  kajuty zaliezame okolo polnoci, aby sme ráno boli čerství. Predsa len predpokladáme, že až 12 hodín pohybu po jednom z najatraktívnejších miest  Maroka nás vyčerpá podstatne viac, ako sedenie v kaviarni  ;-)


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200 Pouliční umelci dotvárajú neopakovateľný koloryt Barcelonskej La Rambla.
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
Popis: Pouliční umelci dotvárajú neopakovateľný koloryt Barcelonskej La Rambla.
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200 Sagrada Familia, Barcelona
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
Popis: Sagrada Familia, Barcelona
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200 Recepcný bar s dvomi presklenými výťahmi sú na lodi dominantou - recepciu spájajú s vyššími poschodiami aj nádherné schodiská vykladané diamantami.
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
Popis: Recepcný bar s dvomi presklenými výťahmi sú na lodi dominantou - recepciu spájajú s vyššími poschodiami aj nádherné schodiská vykladané diamantami.

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko
200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

200
Autor: Foto: (C) Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 05:07:54
Katka, dakujeme. Vsetko len to najkrajsie v novom roku! A vela, vela ciest, ktore Tvoju rodinu obohatia a prinesu Vam oddych a relax.
Registrovaný Katarína Jakubcová Katarína Jakubcová | 28-12-2012 20:22:24
Nádherné fotky :-)
Tá Deniskova karikatúra je super.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-12-2012 23:14:31
geco | 26-12-2012 23:03:31 | 195.168.42.58 | - ved to. Este myslim cez Londyn. No nadvaznost prakticky nulova.

Mozes blizsie info o ceste? Aj do e-mailu. Dakujem.
geco | 26-12-2012 23:03:31
ja idem do marrakecha v januari, mozno dam aj tu casablancu, ak ma tvoja reportaz presvedci, ze sa tam oplati ist:-) do marrakecha sa da dostat lahko a lacno s ryanairom z bratislavy bud cez bergamo alebo charleroi, okolo 120-150 eur, tie lety ale dobre nenavazuju, takze je to skor pre solo cestovatelov, nie pre rodinky s detmi
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-12-2012 22:39:58
geco | 26-12-2012 22:32:33 | 195.168.42.58 | - Maroco bude v dalsom dieli. Casablanka zaujala, no este chcem Rabat a hlavne Marakes.
80% fotiek je rodinnych a v reportazi niet dovodov vynechat ich, kedze mi skutocne ide o autenticke popisanie vyhod takejto dovolenky a samozrejme samotnej lode, ktora je pre nas predsa len zaujimavostou c. 1.
A za tych 12 dni nieco cez 12000 foto - jasne ze medzi nimi su aj ilustracky do novin a fotky do fotoknihy.

V kazdej z casti bude aj ceenova relacia a tak ako z minulej cesty aj sumar co ano a co nie.
geco | 26-12-2012 22:32:33
vidim, ze nie som jediny, ktory pocas cestovania nafoti za den aj 500 fotiek...kazdy rok si v zime spravim par dni leta niekde v teplajsich koncinach...nikdy by som povedzme do Maroka nesiel v auguste...clanok aj fotky mi navodili spravnu cestovnu naladu:-)nabuduce by som poprosil viac fotiek pani manzelky:-))
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-12-2012 22:31:27
hombre | 26-12-2012 22:27:01 | 178.41.119.149 | - v Barcelone som bol uz v 1993 roku a teraz s rodinkou. Nebola to typicky poznavacka - skor sme si dali za ulohu La Rambla a Sagrada Familiu. Cas nakoniec viac ani nedovolil. Ale zase, treba nieco nechat aj na buduce, nie?
hombre | 26-12-2012 22:27:01
Po troch, v relatívne krátkom čase po sebe idúch návštevách mám na Barcu pekné ale aj menej pekné spomienky. Ale prevládajú tie pekné. Pri vyratúvaní atrakcií a pamiatok Barcelony mi tam akosi chýba spomienka na Mont Juic (židovský vrch), odkiaľ je elegantný výhľad na cele mesto a len kúsok odtiaľ je olympijský štadión (dnes tam má sídlo Espaňol) a športová olympijská hala, kde sa hral počas LOH ´92 basketbal.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign