Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Možno toto pravda nie je. Ale možno to nie je ani fikcia...

Miloš MajkoDátum21. 02. 2013 03:43:07TémaNa zamyslenie...

Denne asi každému z nás prichádza do e-mailu veľa spamu a hoaxu. Niekedy je naozaj náročné ba až nemožné zistiť, čo je vlastne pravda a čo účelovo šírené klamstvo či poplašná správa. Iba nedávno ma zaujala táto správa. Ťažko povedať či sú údaje z e-mailu pravdivé úplne, alebo iba z časti. Možno to však stojí za zamyslenie...

Ako sa tvorí cena liekov na Slovensku. .. .alebo Zdravotné poisťovne - dojná krava?

Jeden môj priateľ ktorý je po  chemoterapii, mi povedal, že lekári mu predpísali liek POLYOXIDONIUM 6mg ampule. Keď mi povedal, že liek mu pichajú každý druhý deň a že za jednu dávku ( 5 ampulí) dopláca 23.75 EUR. Mesačne mu vyjde iba na tento liek doplatiť cca 360 EUR!   Tak som začal googlovať a aké je moje prekvapenie! Informácie o lieku POLYOXIDONIUM je na našich internetových stránkach dosť. Napríklad na stránkehttp://www.cenyliekov.sk/liek/c51567_polyoxidonium-6-mg

ale aj na   stránke :

http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/polyoxidonium-6-mg-20718.html

zistíte, že cena lieku je na Slovensku celkovo 95 EUR! Z uvedenej ceny dopláca pacient spomínaných 23,75 EUR a zvyšok , t.j.: 71,25 EUR dopláca zdravotná poisťovňa.!

Nuž čo poviete si, keď je ten liek taký drahý, tak v podstate ten doplatok by  bol ako-tak primeraný. Ale Googlil som ďalej a zistil som, že tento liek sa vyrába v Rusku a aj majiteľom patentu je od r.

1997 ruská spoločnosť ( na stránke Wikipedia je v ruštine liek uvádzaný pod názvom AZOKSIMERA BROMID ) Štátne výskumné centrum po imunológii.

Takže som začal Googliť v ruštine a našiel som, ( na stránkehttp://www.pharmindex.ru/descript.asp?pid=5572 ), že tento "slovenský liek" v ruskom ORIGINÁLI môžete kúpiť v lekárni kdekoľvek

v Rusku za  priemernú cenu 936,80 Rubľa, čo v prepočte na EUR je cca 23,25 !!!

Teda pýtam sa : keď ruský výrobca, majiteľ patentu predáva liek v lekárni za cenu 23,25 EUR a na Slovensku slovenský výrobca predáva za cenu 95.- EUR, za čo a komu vlastne dopláca zdravotná poisťovňa 71,25 EUR ???

Toto postráda nielen zdravý rozum, ale naznačuje kadečo..a vôbec sa nečudujem odborníkom v tejto oblasti, ktorí protestujú proti vysokému doplatku..

Nebolo by výhodnejšie pre zdravotnú poisťovňu kúpiť tento liek - originál v Rusku ??? No to už nechávam na posúdenie kompetentným..

a stále si naivný človiečik nešťastný, vieš ty, kto je ten dovozca lieku, a že potrebuje zarobiť ? skús popátrať touto cestou, a možno budeš prekvapený, alebo konečne pochopíš, ako sa to u nás robí.

Žiadna dojná krava nie je poisťovňa, ale poistenec.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre anonym 22:00:42 | 22-02-2013 13:33:29
no neviem,ale ešte v októbri 2012 na podobný problém poukázal denník SME/a dúfam že ten neobviníte z toho že majiteľom je pán Široký/:


Výpadok niektorých liekov je citeľný



Reexport liekov prináša problémy aj v Banskej Bystrici .Na výpadok niektorých druhov liekov nás upozornili pacienti, štát sa chystá sprísniť legislatívu.

BANSKÁ BYSTRICA. Niektoré druhy liekov v lekárňach chýbajú , dôvodom je často kritizovaný reexport. Výpadky pocítili aj pacienti v Banskej Bystrici . Citeľný bol v uplynulých dňoch napríklad výpadok lieku Lyrica, ktorý sa okrem iného používa pri liečbe neuropatickej bolesti. Upozornil nás na to Banskobystričan Otto Štroffek, ktorý sa ho neúspešne pokúšal zháňať vo viacerých lekárňach v meste. „Bohužiaľ, pre tento liek nie je adekvátna náhrada, čo sa v konečnom dôsledku môže podpísať na zhoršení zdravotného stavu pacientov,“ myslí si.

Potvrdzuje to aj predseda Regionálnej lekárnickej komory Peter Mihálik, podľa ktorého obsahuje Lyrica účinnú látku pregabalín, ktorá nie je obsiahnutá v inom type lieku, dostupnom na našom trhu. Podľa neho je pri nedostatku lieku vhodné poradiť sa so svojim odborným lekárom a prípadne zvoliť iný typ liečby. Dodal tiež, že Slovenská lekárnická komora dlhodobo upozorňuje na problém s reexportom liekov, pričom aspoň čiastočne by ho malo vyriešiť pripravované sprísnenie legislatívy.

Chýbajúci liek zabezpečili v niektorých lekárňach

Predstaviteľ miestnej lekárnickej komory v Banskej Bystrici Miroslav Schranz dodal, že zákon o liekoch a zdravotníckych pomôckach reguluje ceny liekov v Slovenskej republike ako druhé najnižšie v rámci Európskej únie: „Z uvedeného dôvodu sa veľa originálnych liekov z dovozu stalo finančne zaujímavých pre lekárenstvo aj distribúciu z hľadiska reexportu liekov, preto možno badať ich nedostatok.“ Patrí k nim aj spomenutá Lyrica. Podľa neho americká spoločnosť Pfizer, ktorá je výrobcom a dovozcom tohto lieku na Slovensku, zabezpečila jeho dostupnosť v troch lekárňach mesta - v Alchemilke, Arnike a Astre, kde by nemal byť problém dané liečivo zohnať.

Novela zákona by mala platiť od januára

Komplikovanú situáciu má riešiť novela zákona o lieku, ktorá rieši reexport liekov mimo územia SR a je schválená vládou. V parlamente sa má návrh prerokovať na najbližšej schôdzi, čo nám potvrdila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. Zákon má nadobudnúť účinnosť od 1. januára budúceho roka. Hovorkyňa dodala, že podľa navrhnutého paragrafového znenia bude môcť vývoz humánneho lieku vykonávať držiteľ povolenia na výrobu liekov, ak vyvážaný humánny liek vyrobil alebo držiteľ povolenia na veľkodistribúciu liekov. Ak vývoz humánneho lieku vykonáva držiteľ povolenia na veľkodistribúciu liekov, je povinný 30 dní pred začatím vývozu písomne oznámiť štátnemu ústavu zámer vykonať vývoz humánneho lieku.

Štátny ústav nepovolí vývoz humánneho lieku, ak je tento nedostatkový a jeho vývoz by ohrozil dostupnosť a poskytovanie zdravotnej starostlivosti v Slovenskej republike.


P.S.ten zákon,ktorý to mal celé akože vyriešiť nevyriešil nič - lieky nie sú,lebo sa ich oplatí vyviezť tam kde stoja niekoľkonásobne viac
shelley | 21-02-2013 23:43:17
Preboha, kam sme sa to dostali?
anonym | 21-02-2013 22:00:42
Typický tendenčný článok z dielne Pravdy (majiteľom ktorej je neslávne známy majster štátnych tendrov, spoluzakladateľ Smeru Juraj Široký). Nízke ceny liekov sú zlé. Rovnako ako nízke ceny diaľnic. Pre koho? Pre občana? Alebo pre Širokého Váhostav a Penťácke lekárne? Otvorte oči a hlavne začnite čítať iné noviny.
lacné lieky môžu byť problémom!!! | 21-02-2013 21:18:31
Liekov na ťažké choroby niet, vyvážajú sa za hranice.

Aj keď výrobca lieky na náš trh dodáva, do lekární sa z nich sa dostane len časť, zvyšok sa totiž vyváža do zahraničia.
Zo Slovenska miznú lieky na vážne choroby. Pacienti s poruchami spánku, epilepsiou či stavmi po infarkte sa nemajú čím liečiť.

Na Slovensku je cena liekov oproti susedným krajinám nižšia, a preto sa stali vývozným artiklom. Podľa odhadov ročný obrat na predaji liekov do zahraničia predstavuje okolo 300 miliónov eur. Vývoz liekov sa zvýšil v čase, keď zdravotnícky rezort viedol Ivan Uhliarik. Súčasná šéfka rezortu Zuzana Zvolenská síce sprísnila kontrolu reexportu, no tá zatiaľ nefunguje.

Na redakciu Pravdy sa obrátili nespokojní pacienti aj samotné lekárne. Sťažujú sa na dlhodobý nedostatok mnohých liekov. Napríklad Lyrica, Inspra, Micardis či Clexane. Všetky sa používajú pri ťažkých diagnózach a pre mnohé nie sú ani generické náhrady. Lyrica sa používa na liečbu bolesti, na liečbu epilepsie aj úzkostnej poruchy či nadmernej vyčerpanosti alebo porúch spánku, Insprou sa lieči srdcové zlyhávanie a pomáha aj pacientom po infarkte, Micardis sa používa pri vysokom krvnom tlaku a Clexane zabraňuje tvorbe krvných zrazenín. V lekárňach chýbajú aj niektoré onkologické lieky.

Marta Králiková z Bratislavy užíva liek Lyricu niekoľko rokov a už dlhší čas ho nevie zohnať. „Ešte minulý rok som sa obrátila aj na Štátny ústav pre kontrolu liečiv. Ten zistil, že liek na trhu je, no v lekárni ho nemôžem dostať. Oznámila som to aj ministerstvu zdravotníctva a tam som sa dozvedela, že v Slovenskej republike nabehol nový biznis a oni o tom približne jeden a pol roka vedia,“ hovorí pani Králiková.

Juraj Sýkora zo Slovenskej lekárnickej komory tvrdí, že predaj liekov do zahraničia môže spôsobiť problém hlavne pre malé lekárne. „Zohnať niektoré z vychytených liekov môže byť pre ne zložité,“ dodáva Sýkora. Dodáva, že pre vývoz do zahraničia sa vytvárajú poradovníky aj na mnohé onkologické lieky.

Podľa zákona o liekoch musí lekáreň pre pacienta zabezpečiť liek najneskôr do 24 hodín. „Na jeden liek mám aj päť pacientov a distribútor mi rovno povie, že mi vyšší počet lieku nedá. Ako mám pre pacienta zohnať liek do 24 hodín, ak iná lekáreň dostane tiež len jedno balenie a už má vytvorený poradovník?“ pýta sa lekárnička z východného Slovenska.

Výrobcovia tvrdia, že nevedia ovplyvniť reexport liekov. „Dôvody nedostupnosti lieku nie sú na našej strane, ale jednoznačne spočívajú v reexportných aktivitách v rámci reťazca medzi dodávateľom lieku a pacientom,“ hovorí Pavol Adamkov z farmaceutickej firmy Pfizer, ktorá je výrobcom lieku Lyrica. Adamkov tvrdí, že jeho dodávka prevyšuje počet predpisovaných balení lieku o 25 až 30 percent.

„Spoločnosť Sanofi & Zentiva Slovakia bola informovaná o niektorých prípadoch nedostupnosti lieku Clexane na Slovensku. Okamžite sme začali túto situáciu preverovať," tvrdí Beáta Kujanová, hovorkyňa spoločnosti. Dodávka lieku však zodpovedá skutočným potrebám pacientov. „Bohužiaľ, na Slovensku absentuje evidencia skutočnej spotreby jednotlivých liekov vykonávaná nezávislou štátnou inštitúciou,“ dodáva Kujanová.

„Naša spoločnosť dodáva liek Micardis v množstvách, ktoré odrážajú potreby pacientov na Slovensku, podľa zákonov európskej únie o voľnom pohybe tovaru to nemôžeme ovplyvniť,“ vysvetľuje Hana Spitzerová z farmaceutickej spoločnosti Boehringer Ingelheim.
Za vývoz môžu nízke ceny

Štefan Mesároš z Asociácie farmaceutických spoločností hovorí, že na nebezpečenstvo reexportov v súvislosti s nízko stanovenými cenami liekov upozorňovali vždy. „Nízka cena lieku je totiž palica, ktorá má dva konce. Na jednej strane môže šetriť zdroje, aj keď v tomto prípade sú reálne ušetrené zdroje rádovo nižšie, ako sľuboval exminister Uhliarik, na druhej strane je lákadlom pre obchodníkov, ktorí zneužívajú voľný obeh tovaru v rámci Európskej únie,“ vysvetľuje Mesároš. Podľa neho trh s liekmi predstavuje na Slovensku asi jednu miliardu eur ročne a reexporty tvoria zhruba 30 percent.

Nízke ceny liekov považujú za príčinu vývozu zo Slovenska aj predstavitelia Asociácie dodávateľov liekov. „Oprávnenosť našej kritiky potvrdili aj medializované prípady, keď následkom reexportu nastal nedostatok liekov na trhu aj napriek tomu, že farmaceutické spoločnosti dané lieky na Slovensko doviezli,“ vysvetľuje Jana Srníková, hovorkyňa asociácie.

Zníženie cien liekov spôsobila lieková reforma exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) z roku 2011. Tvrdí, že snahou bolo, aby ľudia platili čo najmenej. „Čo sa týka reexportu, myslím si, že môže dochádzať k presunu liekov, ale veľmi sporadickému, farmaceutické firmy sa samy bránia reexportu tým, že obmedzujú dodávky,“ hovorí Uhliarik. Vypracovávajú sa ročné plány a firmy majú podľa Uhliarika prehľad, koľko je u nás pacientov a koľko liekov náš trh potrebuje. „Ak sa plán objednávok u nás pohybuje okolo tisíc kusov, firma nikdy nedodá viac, ohrozila by si tým trh napríklad v Nemecku,“ dodáva.
Sprísnenie kontroly zatiaľ nezabralo

Ministerstvo zdravotníctva sa snažilo zamedziť vývozu liekov úpravou legislatívy. Podľa novely, ktorá platí od januára tohto roka, by mali distribútori informovať Štátny ústav pre kontrolu liečiv o plánovanom vývoze lieku do zahraničia. V prípade nedostatku lieku na trhu by ústav nemal povoliť jeho vývoz. „Zákaz vývozu lieku by bol možný iba vtedy, keď by sa preukázal jeho celoplošný nedostatok," vysvetľuje Martina Lidinská z ministerstva zdravotníctva.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv tvrdí, že kompetencie vývozu liekov im pribudli iba tento rok. „Disponujeme informáciami o tom, že liek Lyrica nie je dostupný v lekárňach, na základe toho sme začali v tejto veci prešetrovanie,“ hovorí Valéria Pernišová, hovorkyňa ústavu. Momentálne ústav eviduje približne 600 žiadostí o vývoz liekov a medzi nimi sú aj žiadosti o vývoz už spomínaných liekov, ktoré na Slovensku chýbajú. Ústav môže do 30 dní vydať nesúhlas s vývozom, v takom prípade by liek mal zostať na Slovensku.

Juraj Sýkora z lekárnickej komory si myslí, že nová legislatíva tento problém nerieši. „Zákon zakazuje lieky reexportovať lekárňam, ale nie distribučným spoločnostiam, tie majú iba oznamovaciu povinnosť voči Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv,“ tvrdí Sýkora. Keďže nový zákon podľa neho platí ešte krátko, problém s nedostatkom liekov bude ešte pokračovať. Podľa Mesároša sa problém s vývozom liekov novelou neodstránil, pretože tu platí voľný pohyb tovaru v rámci Európskej únie. Dodal, že ceny liekov by sa mali zreálniť s ostatnými krajinami únie.

Prezidentka Asociácia na ochranu práv pacientov Eva Madajová si myslí, že problém reexportu tu existoval a asi aj bude existovať. „Ak sa pacient dlhodobo nevie dostať k svojmu lieku, môže sa obrátiť aj na nás, prípadne priamo na ministerstvo zdravotníctva,“ dodáva Madajová. Ak má pacient alebo lekáreň problém s nedostatkom liekov, treba to nahlásiť Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv. „V súčasnosti je pre nás podnetom na riešenie sťažnosť pacientov na nedostupnosť lieku pri ich liečbe,“ dodáva Pernišová.
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 21-02-2013 20:21:39
Tento článok mi primomína toto:

http://www.seredonline.sk/clanky/co-vsetko-mame-v-zdravotnictve-platit/
gulak | 21-02-2013 17:26:33
No mali by sme sa inšpirovať Bulharskom-treba celonárodnú demonštráciu a zvrhnúť protislovenskú vládu a protislovenský parlament,potom pozatvárať a obesiť privatizérov,čo rozkradli tuto republiku,zhabať im majetky,znárodniť energetické a strategické podniky-fajn sci-fi-čo? A preto,že je to v rovine sci-fi preto,sa tu obyčajní ľudia budu prepadávať na dno chudoby
Peter | 21-02-2013 13:31:57
Ako tomu celemu chapem, pacient nedoplaca ale riadne zaplatil plnu cenu za liek s prirazkou 50 centov na dopravu a 70 EURi jest ukradnutych distributerom a celej tej distributerskej masinerii. Absolutne chore.
lekaren vs. nenazranci | 21-02-2013 12:13:17
pre: pre lekaren vs. nenazranci - ty si potom asi jeden z tych nenazranych
pre lekaren vs. nenazranci | 21-02-2013 10:56:52
"nechajme to na premiera"
"Verim, ze stat by nepotreboval zarabat na poistencoch"

ty si typicky prid*bany ficovolic..
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 21-02-2013 09:23:55
Áno štát môže fungovat ináč, ale nie tu kde vyše 20 rokov po revolúcii vladne kindermanagement KSČ
lubo | 21-02-2013 09:22:37
k tomuto, preco toto niekto neriesi? ved to musia byt milionove skody...Bolo by zaujimave zistit kolko tychto liekov preplatila poisťovňa a vlastne zistiť aku stratu vyprodukovala...
lekaren vs. nenazranci | 21-02-2013 08:53:30
pre Erich: uvedomte si prosim, ze stat moze fungovat aj trochu inak ako funguje u nas po ´89 - ?!
smútiaci | 21-02-2013 08:38:24
Erik, žiaľ iné mi nezostáva len s Vami v plnom rozsahu súhlasiť.A to je tá tragédia-
Erich | 21-02-2013 08:28:50
Vy ste 20 rokov žili mimo reality? Kto je štát? Títo zlodeji od vlády až po samosprávy? Chcete mi povedať že to sú ideálni ľudia na to aby dovážali lieky a určovali ich cenu? A nechať všetko na premiéra? On je neomylný? Vy ste nebývali na Slovensku keď bol prvý krát premiérom? Zapamätajte si že čo je štátne to je podvod korupcia zlodejina rodinkárstvo a kšefty o akých sa nám ani nesnívalo.

Ak neviete ako nazvať človeka, ktorý zarába na liekoch, ktoré potrebujú chorí ľudia - aktuálne ho môžte nazvať Predsedom parlamentu - aj takého ste si týmto sovietsko-kmeňovým rozmýšľaním zvolili.

P.S.: to je rozmýšľanie, kedy máte v hrnci hovno, ale hlavne nech je štát silný, ideálne hurá olympiáda, nová diaľnica, socha Pribinu pri hrade a iné veci, na ktoré môžeme byť tak strašne hrdí.. pritom v tomto štáte nefungujú ani základné a primitívne veci
lekaren vs. nenazranci | 21-02-2013 08:06:05
pan MS nechcem Vam brat nazor, ale nechajme to na premiera, ci tak ucini alebo nie. Nevidim dovod, preco by mal statnu poistovnu posuvat do sukromnych ruk.
Prave naopak, ludom by urcite pomohlo, keby boli aj lekarne statne, kedy ba lieky vyrabal alebo dovazal stat, ktory by samozrejme urcoval aj cenovu politiku. Verim, ze stat by nepotreboval zarabat na poistencoch a lieky by boli ovela dostupnejsie (aj cenovo).
...ani neviem ako by som nazval ludi, ktori zarabaju na liekoch, ktore potrebuju chory - hnus
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 21-02-2013 07:45:27
Náš socialistický súdruh premiér to vie a preto chce len jednu poisťovňu. Rok ju bude spravovať štát a potom ju dajú do súkromných rúk svojich sponzorov :(

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign