Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mimoriadne zasadnutie MsZ *video*

Iveta Tóthová Dátum10. 12. 2010 15:33:22TémaKultúra
Dňa 8.12.2010 sa konalo mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Priebeh prinášame vo videu.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 16-12-2010 15:39:05
jeden hajzel odide,dvaja dalši pridu
anonym | 16-12-2010 08:42:59
*yes* *yes* *yes*
anonym | 16-12-2010 08:39:36
Presne tak 12 staronových poslancov je v zložení MZ priveľa, čo znamená, že si zasa odsúhlasia to čo mali a nie že pôjdu s príjmom dolu. Zvyk je železná košeľa. Ako občania volili tak majú, vyberať bolo z čoho, spektrum kandidátov bolo veľké, a z neho vzíde 12 staronových a potom voláme po zmene. A po akej?
martaeva | 15-12-2010 22:13:49
Dúfame, že aj po tzv. funuse sa môže niečo zmeniť.Vo väčšine slovenských miest odmeny poslancov neexistujú a za každú neprítomnosť na MZ je im krátený plat, ktorý činí do 200eur mesačne.
anonym | 15-12-2010 20:31:00
Čas na zmenu bol vo voľbách. Organizovať petície je zúfalé. 12 staronových poslancov hovorí za všetko. Tu nepomôže petícia, nemali byť opäť zvolení (až na výnimky). Teraz si ľudia môžu búchať hlavy ďalšie 4 roky. Je po funuse.
Robo Horvat | 15-12-2010 19:51:09
Prave nastava cas na zmenu.Dva krat do roka si poslanci sami sebe odsuhlasuvaju odmeny, to je predsa chore. Pokial sa najde dobrovolník co ma cas a zorganizuje peticiu obcanov aby mohli vyjadrit svoju nespokojnost voci odmenam co si poslanci nadeluju, ma moju podporu a vsetky vydavky, co budu stat tuto peticiu, mu s radostou PREPLATIM.
kamionista | 14-12-2010 21:54:39
pani poslanci ste obyčajny zasrany podvodnici na čele s tym dlhym šurovanom!
martaeva | 14-12-2010 20:47:41
Súhlasím s Mirom 12-12-10 17:58, len kto to odštartuje? Myslím si, že odmeny sú už na ceste! Dosluhujúci p.primátor ich určite podpísal, čítajte Seredské novinky, koľko za posledné volebné obdobie poslanci zarobili. Treba s tým niečo urobiť!
Ľubomír Veselický | 14-12-2010 19:03:02
re: pravda bolí z 14-12-2010 13:45 ! Citujem z Vášho príspevku: "Všetko, čo si poslanci odsúhlasia, v podstate nemá vplyv na občanov mesta, na ich peňaženky a preto sa o to občania ani nezaujímajú a to je zase stav, ktorý tu existuje nemenne a ktorý úplne vyhovuje tomu, kto si nadeľuje ako chce a podľa vlastných kritérií." Toto Vaše tvrdenie je úplne nesprávne. Každý zamestnaný občan s trvalým pobytov v Seredi zo svojich daní prispieva do rozpočtu mesta priemerne čiastkou 400 Eur ročne. Všetky náklady na chod mesta schválené rozhodnutím samosprávnych orgánov sú z polovice hradené práve z peňazí občanov. Práve nezáujem občanov o spôsob hospodárenia zvolených funkcionárov s ich vlastnými peniazmi je podstatou tragédie vzťahu občanov k vlastnému mestu. Tento nezáujem nie je možné ospravedlniť ničím.
Igor Lehocky | 14-12-2010 17:00:59
Dnes som si pozrel TV Krea od 16.00 hod. , kde opakovali správy o mimoriadnom rokovaní MsZ v Seredi zo dňa 8.12.2010. Za úplnú špičku pokladám vyjadrenie p. Plézela, ktorý zdôvodnil svoju odmenu tak, že si ju zaslúži, lebo ako poslanec končí!!! Takže mimoriadnu odmenu si zaslúži preto, lebo občania ho za poslanca na ďalšie 4 roky nezvolili!! To je úplná fantázia :-D Pán Kovarovič redaktorke odpovedal múdrosťou, ktorá si tak isto zaslúži mimoriadnu odmenu :-D *yes*
Igor Lehocky | 14-12-2010 15:39:51
To je fakt, len by malo byť konečne pochopené, že poslanec plní vôľu toho, kto si ho zvolil, lebo ten čo si ho zvolil má právo na jeho kontrolu a aj odvolanie. Trebárs aj cez petíciu. Len raz by sa to udialo a asi by prestalo šafárenie zo štátnych. Len by muselo prestať fungovať to záhorácke hnojenie.
obcan | 14-12-2010 15:30:03
Igor, myslim, ze aj po 100% vymene poslancov by tym novym maniere svojich predchodcov vyhovovali.
Igor Lehocky | 14-12-2010 15:13:51
"Petícia" sa konala 27.11.2010 a výsledok je taký, že vyše 63% poslancov je tých istých, kritériá na odmeňovanie tiež tie isté, už len ostáva dodať, že aj Sereď ostane taká istá, ale možno sa mýlim. Záujem bežných ľudí o dianie v MsZ je rovnaký, ako spôsob hnojenia záhrady záhorákom. Záhorák otvorí okno a zakričí na záhradu: s.ru na tebja. A má pohnojené.
obcan | 14-12-2010 14:32:07
A čo takto nejaká petícia - do tretice: máme petíciu za bezpečné mesto, petíciu za riešenie kamionovej dopravy cez mesto,.... urobiť petíciu za seredských poslancov bez mimoriadnych odmien. Hádam nechceme takých ako vystúpil v TV KREA s vyjadrením, že dnes je doba, že zadarmo dnes nikto nič neurobí. Zabudol, že "poslancovanie" nie je robota ale služba občanom!!!
pravda bolí | 14-12-2010 13:45:02
Poslancom úplne vyhovuje stav, že občania mesta sa nezaujímajú o dianie na rokovaní MsZ, občanov vôbec nezaujíma, ako pracujú či nepracujú primátor, poslanec, kontrolór, nikoho absolutne nezaujíma pracovná náplň zamestnancov samosprávy. Všetko, čo si poslanci odsúhlasia, v podstate nemá vplyv na občanov mesta, na ich peňaženky a preto sa o to občania ani nezaujímajú a to je zase stav, ktorý tu existuje nemenne a ktorý úplne vyhovuje tomu, kto si nadeluje ako chce a podľa vlastných kritérií. Sám si navrhnem a sám aj odsúhlasím! Komunisti boli úplní učni, mali by sa čo učiť od demokratov, ako sa narába s verejnými financiami. Seredské novinky o problémy takéhoto charakteru ani nezavadia, ani náhodou, o ich aktuálnosti je škoda strácať slová, ale volič si vďaka nim prečíta, čo sa už udialo pred mesiacom a že v podstate všetko je v najlepšom poriadku a to vďaka mimoriadne schopným poslancom, ktorí za svoju mimoriadnu prácu pýtajú aj mimoriadnu plácu. Ako inak, sami si ju navrhnu a sami aj odsúhlasia. Skvelé! Tento systém by asi bolo vhodné presadiť v každom zamestnaní nech tá naša demokracia rozkvitá, ako socialistická holubica mieru.
Miloš Majko | 13-12-2010 11:41:26
územná samospráva by sa mala komplet celá zrušiť!!! 13-12-2010 11:34 - zial, minimalne na zamyslenie sa...
územná samospráva by sa mala komplet celá zrušiť!!! | 13-12-2010 11:34:54
Z pohľadu občana sú to len zbytočne vyhodené peniaze.Chod mesta dokáže v pohode zabezpečiť aparát mestského úradu na čele s prednostom úradu,vedúcimi jednotlivých odborov a príslušnými zamestnancami,ktorých by riadili okresné a krajské úrady a tie vláda a jednotlivé ministerstvá.Keď to zvládli komunisti s "emenvé,óenvé a káenvé",dokázal by to určite aj tento režim/pravdaže keby chcel/.Územná samospráva je jeden organizovaný chaos,kde sa previedli na mestá a obce všetky možné kompetencie,len sa v tom demokratickom ošiali akosi občas zabudlo na peniaze/viď.napr.správa ciest II.a III.triedy -samospráva obnovuje kamiónmi zničené cesty niekde v rovine SNÍVAJTE S NAMI/.Ale na čo sa nezabudlo sú dobre živené posty starostov,primátorov,županov,početné zastupiteľstvá s ich mimoriadnymi odmenami,všemožné komisie s tzv."odporúčajúcimi stanoviskami",a toto všetko stojí daňových poplatníkov strašné peniaze.Ale čo sa rozčuľujeme,na daniach sa vyberie dosť a kto by to divadlo celé rád nezaplatil,ak nie OBČAN ?!
pre R. Horvat | 13-12-2010 06:59:00
Nebuď naivný. Poslanci nemajú hanbu. Môže sa o odmenách rozprávať po celej Seredi, aj pred kostolom. Vďaka SOL to vieme takmer všetci a aký je výsledok? Čo pomôže verejná mienka proti pažravosti? Nič. Ako ovplyvnili tieto noviny hlasovanie o odmenách? Nijako. Poslancov nezaujíma čo sa o nich bude v SOL písať. Ich zaujímajú odmeny. Verejná mienka im je ukradnutá. To dali jasne najavo pri hlasovaní o odmenách. Zbytočne sa tu o tom píše, výsledok hlasovania je taký, aký chceli poslanci a nie verejná mienka. SOL sa môže aj na hlavu postaviť a aj tak tomu nezabránli.
Robo Horvat | 12-12-2010 22:07:17
Este nebolo tak zle,aby nemohlo byt horsie,alebo lepsie? Ja som optimista a preto dufam,ze aj vdaka SOL lepsie.Vsetko chce svoj cas.Maximalne zverejnovanie a aj zastupitelstiev zvysi zaujem a otvori ludom oci.Uz teraz su niektori poslanci z toho nervozni.Len zverejnovanim a nslednou kontrolou transparentnosti nas obcanou vedie cesta.Treba spojit sily a zvysit tlak verejnosti.Je pravda,ze vsetci nemaju moznost sledovat SOL,ale ono sa to postupne dostava medzi ludi,co je dobre.Verejna mienka je tiez dolezita sucast tejto zmeny.Napr. o chamtivych odmenach sa rozpravalo uz aj pred kostolom :-)
Miro | 12-12-2010 17:58:48
Takže, ja som proti tomu, aby poslanci mestského zastupiteľstva dostali odmeny, to je akokeby som si v práci ja sám schválil odmeny. Malo by byť nejaké zastúpenie, resp. fórum z ľudu, ktoré odmeny poslancom odsúhlasí, resp. neodsúhlasí, veď toto je zvrátené, aby si oni sami schvaľovali odmeny...V dnešných časoch, keď ľudia sotva vyžijú. Nedovoľme im, aby im toto prešlo,alebo mala by sa u urobiť nejaká mimoriadna akcia, z nás radu občanov, ktorí by sme sa verejne pod svojim menom vyjadrili za odmeňovanie, resp. neodmeňovanie našich poslancov...Navrhujem, na mestskom úrade - úradníčka, vytiahne nejaký zoznam občanov mesta Sereď, odfajkne kto prišiel hlasovať na základe OP, občan zakrúžkuje ano alebo nie, občania by mohli chodiť hlasovať do konca roka, verím, že toto sa pekne dá stihnúť, úradníčiek je tam dosť...a nerád by som počul výhovorky, že chuderi to nemajú v náplni práce, majú - majú to v náplni práce, čo je pre občana treba...Ja dostávam x krát v práci takého nárazové úlohy, ktoré musím splniť... Okrem toho každý odchádzajúci primátor, ktorý kandinoval aj nekandidoval odchádza z 9 tisíc Eurami vo vrecku? Takže všetko sa dá riešiť stačí vôľa...Želám krásny večer všetkým.
anonym | 12-12-2010 15:35:15
Je veľmi dobré, že priebeh zastupiteľstva sme si mohli pozrieť na videách. Človek aspoň vidí tie tváre, ktoré si tak rád po štyri roky prihrávali, uhrávali. Nechápem ako mohli občania tak voliť, aby toľko bývalých poslancov sa opäť dostalo na "koňa". A z priznaných mimoriadnych odmien tiež nemám dobrý pocit. Síce poslankyňa Vydarená pri svojom prejave prezentovala, že poslanci urobili kus práce, ale ja ,občan, ten pocit nemám a nemám ho ani pri odmene primátora a hl. kontrolórky.
Sklenár Ivan | 12-12-2010 14:29:12
Robo H. & Co. ktorí zmýšľajú podobne ako Ty.: Stotožňujem sa s tvojimi názormi až na ten, že cez SOL sa otvoria oči ostatným sereďanom. Neotvoria. SOL vynaložlili dosť veľké úsilie na to, aby bola verejnosť v Seredi informovaná, ako sa veci majú naozaj. A ako to ovplyvnilo mienku tých, ktorí pristúpili k urnám? Tiež vieme. Pokiaľ nebude zo strany obyvateľov mesta úprimný záujem o to, čo sa deje v Seredi počas celého volebného obdobia a to priamouúčasťou na zasadniach, tak výsledok volieb bude aj o štyri roky veľmi podobný tomu spred troch týždňov!! Taká je realita v Seredi!
Robo Horvat | 12-12-2010 13:03:18
No uvidime,ci bude mat novy primator dostatok sily a vole na odstranenie tohoto marazmu.Drzim mu palce. Vdaka tomuto zverejnovaniu sa nam dufam naozaj otvoria oci o zaujme a charaktere niektorych poslancov.A mam zato ze aj vdaka SOL a verejnemu tlaku sa nam podari aspon trochu eliminovat tento nenazrany a chamtivý marazmus.
ja123 | 12-12-2010 12:01:49
ad)Robo Horvat, anonym, - novy primator bude mat co robit, ak bude chcet odstranit tento stav. Stret zaujmov, konflikt zaujmov u niektorych poslancov vysity ako "brno"....zakazky pre mesto,..a pod.
Robo Horvat | 12-12-2010 00:28:49
A tiez sa mi pacilo ako poslanec Ing.Architekt Kral obhajoval odmeny za pracu *headbang* Pan poslanec Kral, sa asi malo napakoval na dodrbanom projekte zateplovania školy,kde to jeho firma ziskala bez vyberoveho konania *headbang* a nie len to *headbang*Asi aj toto bola ta praca navyse,zaco si zasluzia mimoriadnu odmenu. Len naozaj velka skoda,ale bohuzial pre nas volicov,ze toto vychcane divadlo ste nezahrali pred volbami *headbang*
anonym | 11-12-2010 23:35:09
Všetci vidíme tú bezcharakternosť, pred voľbami na MZ odmeny nie schváliť, aby občan-volič videl aký sme charakterní a ako nám ide len o mesta a jeho občana, ale hneď po voľbách keď sa ich gro dostalo opäť k hrantu znova bolo treba urýchlene zvolať MsZ a rozdeliť si pekný balík peňazí.Teraz aj primátor V... čučí a nevykrikuje komu nechcenú odmenu poskytne, zhrabne aj on.A kontrolórka má tam muža, muž ďalších kamarátov poslancom, raz on potrebuje pre ženu schváliť odmenu a druhý raz zas on kamarátovi -poslancovi zahlasuje pri inom kšefte. A obyčajný človek s príjmom 370 € sa nestačí čudovať nad tou bezočivosťou.
obcan | 11-12-2010 23:00:19
Má to v rukách starý primátor.Ak má g..e ,tak nepodpíše uznesenie a je to. Ale to sa nestane,lebo si vymyslí tóooolko výhovoriek a pripravil by sa o peniaze tiež. Martin, hádam tam budeš mať spojencov proti pažravcom typu naTvrdlý,naKysel a pod.Aj tak im tie odmeny pretečú dole gágorom .Pán Vladimír V. - vy čo urobíte ?
odkaz pre niku | 11-12-2010 20:08:13
Pises mila nika, ze Sered nema katastrofu, ale ma, v podobe pazravych niektorych poslancov. To je dostatocna katastrofa.Neboj sa ved teraz budeme 4 roky pocuvat naco nemame. Martin daleko to s tymito darmozracmi nedotiahnes. Pekne Vianoce
no vysvetlím jasne | 11-12-2010 09:01:20
to je moje znepokojenie nad tím čo som počul videl teraz na videu. Nie nieje to žiadne konkrétne urážlivé slovíčko na nikoho konkrétneho .-. šak to je strašne keď vidím aká je realita a v zasadačke a potom keď sa vtierajú vonku na ulici je to odpudivé pre každé oko. .............................................. Čo vám poviem nato slovíčko sedláci, že toto som dloho nevidel takýto holubník. dovi dopo suhlasiim s 123 dajte to do novín a čo nato ludia
anonym | 11-12-2010 15:09:05
To posledné video nemá chybu. Hneď som si pustil niečo od Olympicu. Já, já, já, jenom já Já, já, já, jenom já Já, já, já, jenom já Já stačím si sám Já, já, já, jenom já Já, já, já, jenom já Já, já, já, jenom já Já stačím si sám Já se mám *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang*
martaeva | 11-12-2010 14:08:35
Skúsim kratší text. Ďakujem SOL za zverejnenie videí. Zaujímavé, treba vidieť a neuveríte. Nestačí počuť! Možno pôjdu odmeny na charitu a budeme čítať ďakovné listy aj s poukázanou sumou, ak budú vôbec existovať. Mohli by dať ZŠ a MŠ, kde charitu robia už roky rodičia, ktorí sa skladajú aj na základné hygienické potreby.A vôbec budú mať odmeny zamestnanci spomínaných zariadení? Počula som, že ledva majú na platy. Po odklonenej politickej samovražde sa tu už poslanci neobhajujú. Sú za vodou vďaka nám, čo sme volili, ale aj tým, ktorí voliť nešli. Je to škoda *no* *no* *no*
martaeva | 11-12-2010 13:53:26
Už som napísala dva slušné príspevky , opísala som správne overovací kód a neprešlo to, prečo asi? Vie mi to tu niekto vysvetliť? :-X
AAA | 11-12-2010 13:48:00
???
Pre: 09:01 | 11-12-2010 10:02:47
No pekne si to vysvetlil ale na budúce si prečítať UPOZORNENIE. Nemá sa tu nadávať vyjadrovať sa vulgárne atd.Dúfam že teraz hovorím za všetkých tvorcov novín,za pána Majka ktorý ma na starosti vymazávanie nevhodných príspevkov. :-* :-* :-*
nika | 11-12-2010 09:59:14
no presne po prečítaní ma napadli tie hnusne slová. Snad ste si nemysleli , že to dopadne inak. Nemám síce možnosť pozriet si to video , ale podla toho aké sú ohlasy , tak zrejme si odmeny schválili celkom slušné. Hamba, hnus. Ešte štastie, že SereĎ nepostihujú žiadne katastrofy , lebo vtedy by sme počuli, že mesto nemá peniaze. Na budúcich volbách iste zvážim svoju účasť. Naozaj je lepšie tým , ktorí sa nezúčastnili, aspoň ich šlak netrafí. Užite si milí poslanci tie odmeny a pekné Vianoce Vám prajem. Dúfam že z nich dáte zarobiť aspoň Seredským podnikateľom, ktorí majú v Seredi obchody. Skutočne mi je navracanie
Pre: sedlaci 08:35 | 11-12-2010 08:43:52
To čo sú za výrazy dopc,kks. Snád sú to neni vulgárne slová. Vysvetlite nám to? Pre: ja 123 súhlasím s vami. *yes* *yes*
a že poslanci | 11-12-2010 08:41:48
zabrzdený poslanci ,.,. jak v kurine strašne nato pozerať.
sedlaci | 11-12-2010 08:35:12
sedlaci prestavka na cigaretku .., dopc aj ja chcem takuto pracu.. kks toto je jak v kurine ., kks a oni si idu hovriť,.že sú vzdelaný
ja123 | 11-12-2010 08:29:01
vazena redakcia - poslite, prosim, nazory obcanov do seredskych noviniek, lebo mnohi seredania ani netusia co sa deje na meste.......dakujem
a sakra | 11-12-2010 08:28:26
taak ja ked stretnem toho poslendeho tak mu naplujem do fejsu. bol vyklepaný jak alkoholik. kam sme sa to dostali račej mladích poslancov než takýchto zatrkých starých čo si stale pojde len to svoje svoju pravdu starý ludia su v tomto obzvlášť egocentrický nedaju si povedať ani ňňň . Je mi lúto rodiny takehoto poslanca.
Peter Tóth | 11-12-2010 07:11:16
Robo Horvat *yes* Ako jeden z redakcie by som mal byť nestranný, ale nedá mi nepovedať svoj názor. Keď som odchádzal zo zastupiteľstva, tak som bol z toho riadne zhnusený. Páni poslanci si pomýlili svoj post s postom zamestnanca. Ja poslanca volím, ale on sa tam hlási. A hlási sa tam s tým úmyslom, aby pomohol mestu. Keď to nechce robiť za pár eur, tak nech to nerobí! Nikto ich do toho nenúti. A teraz vidíme, že desiati poslanci tam išli len za peniaze. Je mi len ľúto, že jeden, ktorý hlasoval proti odmenám, už poslancom nebude. Najviac ma ale zhnusilo to trápne divadielko s tajným hlasovaním. To svedčí o tom, že ten kto to navrhoval sa hanbí za svoj vlastný názor. A toto je poslanec? Najhoršie je, že na toto sa o 4 roky zabudne. Charakter sa prejavý. Hlavne keď sa jedná o peniaze. Tí čo ste hlasovali za, tak sa pozrite na ulici do očí človeka, ktorý Vás volil a povedzte mu: "Za moju odmenu sa mohli kúpiť svetlá do škôlky v mojom volebnom obvode. Teraz na Tvoje dieťa spadne a rozbije mu hlavu. Ale ja si kúpim pod stromček niečo pekné za 700,- EUR."
zvonar | 11-12-2010 01:21:09
Posledne uzasne video sklamano-nezvoleneho poslanca je typickym dokazom, ze bolo je aj budu v laviciach sediet reprezentanti podobnej mentalnej cenovej skupiny, ktora ich zvolila. Pohliadnuc na zlozenie noveho MZ sa mi natiska uhava o poloimpotentnom organe mesta. Tesim sa, ze aspon aky taky pohlad na fungovanie MsU nam umoznuju roznou formou tieto webnoviny. Som rad, ze financny prispevok od mesta ste nedostali - nehrozi Vam ani teoreticky tendencnost...good luck
Robo Horvat | 11-12-2010 00:43:16
Rad som si to tu pozrel a chcem sa podakovat tvorcom SOL za tuto moznost *yes* A co dodat k tomu navrhu a poslednemu videu? Aj maly šašo urobi velke divadlo. Ja viem,ze sa to hovori pri inej prilezitosti ale ja to v tomto pripade vidim rovnako.Dufam ze tam tohoto najviac pracujucaho poslanca do konca mojho zivota neuvidim *headbang*
ja | 10-12-2010 20:22:49
obcan mylite sa kontrolorka a primator maju mimoriadne odmeny zachytene v obecnom zakone, kludne jej to percento mohlo vyjst nie 10 ale 0. tieto dve osoby pracuju pre mesto minimalne 8 hodin denne nie ako pani poslanci v priemere mozno jednu, a neschvaluju odmeny samy sebe, ani si ich nenavrhuju do bodov rokovania. smejem sa ako chudatka napadaju seredonline, nechapu ze to nie je nazor novin, ale nazor obcanov, ze si to nezasluzia. stale neviem, niekto ich pripravil o pausaly a odmeny za zasadnutia a komisie ? skutocne treba pod tieto videa dat cely system odmenovania a suhrn odmien kazdeho poslanca za 4 roky aj s casovou narocnostou za ktore boli vyplatene ? mozno si mensiu sumicku ako 700 eur proste nevsimnu na ucte, mali by ich vyplacat na ruku. a zaujimalo by ma kde sa docitam, ze ich odmenovaci poriadok v casti mimoriadne obmeny obsahuje to co vyzaduje zakon, velmi by ma zaujimal odborny nazor legislativnej komisie ministerstva vnutra ci prokuratury, ako ich udelenie splna adresnost na cas a pracovnu narocnost vykonu kazdeho poslanca. (mne sa zda ze som videl v zazname ako boli udelene pausalne a bez akejkolvek navaznosti na cas a vykon). keby som nebol platcom dani tak sa na tom zasmejem, takto len stale viac a viac chapem ludi, ktori sa ich platbe snazia vyhnut.
občan | 10-12-2010 19:14:39
Je to veľmi jednoduché odhadnúť ktorí hlasovali "za" odmeny - keďže pomer hlasov za/proti/zdržal sa bol 9/5/2 čo je takmer totožný s pomerom hlasov pri rozhodovaní sa o tajnom hlasovaní 10/5/2. žiaľ v MsZ zostali nesprávny ľudia (česť výnimkám). A ešte poslanec Horváth "loboval" za odmeny pre p. kontrolórku - jeho manželku (či je ľudsky pochopiteľné, ale pre výkon funkcie poslanca neprijateľné a hanebné). Takže asi nič svetoborné od nového MsZ čakať nemôžeme, veď je tam 12 starých (funkciou a niekedy aj vekom) poslancov.
ja123 | 10-12-2010 19:07:40
Ano, ja som nenapisal, ze Vranovic uz nie je primator.Je to v jeho rukach a verim, ze Martin Tomcanyi, vo svojom volebnom období taketo nehoraznosti nedopusti...
Ľubomír Veselický | 10-12-2010 18:31:42
re: ja123! Mgr.V.Vranovič je stále primátor a bude ním do zloženia sľubu nového primátora. Nepodpísanie uznesenia o mimoriadnych odmenách je stále v jeho rukách.
ja123 | 10-12-2010 17:45:02
uz som to raz na mnom mieste napisal: Keby bol "este" primator Vranovic charakter tak taketo uznesenie - odmeny nepodpise. Kolko bolo reci v ramci predvolebnej kampane, ze to bude inak... A "ZA" - sice tajne, hlasovali urcite aj staronovi poslanci. Keby chceli spravia obstrukciu a taketo zvratene navrhy neprejdu....Je to vysmech pre vsetkych Seredanov, co boli volit. Taky "nevolic" je aspon kludny, ze nic nepokazil. Dufam, ze seredske novinky budu aj o tomto informovat - o "poslednom" zastupitelstve konciaceho sa volebneho obdobia. Je to vysmech vsetkych slusnych ludi. A jeden poslanec (staronovi), pred nedavnom pisal , ze ked sa taketo veci udeju bude to "politicka samovrazda" dotycnych ludi - poslancov. No v Seredi asi nie. Karavana ide dalej.........
tieto nehoráznosti sa nedejú iba v Seredi: | 10-12-2010 16:28:56
http://nitra.sme.sk/c/5678352/zvysili-dan-aj-cestovne-potom-poschvalovali-stedre-odmeny.html

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign