Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Michal Hanus s Jurajom Hajdinom deťom odovzdali televízor

200

Komunikujeme spolu pomerne  často  na profesionálnej úrovni. Michal Hanus  je hovorcom riaditeľa  KR PZ v Trnave a je  seredanom, takže problémy mesta sú mu predsa len bližšie.

Niekedy v novembri ma prekvapil návrhom, ktorý som napriek mimoriadne zlým skúsenostiam z posledného obdobia práve s podporou podobných projektov neodmietol. Michal navrhol úplnú transparentnosť pomoci - peniažky na účet a zverejnenie jeho stavu vždy po zmene na ňom. Aj tak bolo. Čitatelia  SOL boli informovaní transparentne a aj včera Michal položil účet za zakúpený televízor na stôl s požiadavkou - odfoť a uverejni.

Michal, tak prečo si sa teda rozhodol pre zorganizovanie takejto pomoci občanov pre deti z detského domova?

Michal Hanus: Obyvatelia Serede sa spojili pre dobrú vec, a tak verejnosti ukázali, že mesto ktoré bolo medializované ako mesto s veľkou kriminalitou, je aj mestom, kde žijú ľudia, ktorí majú veľké srdce. Spolu s manželkou Jankou sme začiatkom decembra oslovili obyvateľov mesta, kamarátov, priateľov a rozhodli sme sa ich požiadať o pomoc, pri zabezpečení nového televízora pre detský domov, o ktorom nám povedala riaditeľka p. Marta Tóthová po tom, ako sme ju oslovili. Vďaka prvotnej myšlienke, ochote a veľkému srdcu Seredčanov sa podarilo získať dobrovoľné dary, vďaka ktorým sme mohli zakúpiť značkový 42“ LED TV Sony. Od sponzora sme zabezpečili písacie potreby, fixky, ceruzky, farbičky a sladkosti. Spolu s kamarátom redaktorom tv JOJ Jurajom Hajdinom, ktorý tiež priložil ruku k dielu a daroval nám finančné prostriedky a cukrovinky, sme 3.1.2013 o 17.00 odovzdali televízor a zvyšné dary deťom za prítomnosti zamestnancov a vedenia detského domova. Veľká vďaka patrí aj kolegom z obvodného oddelenia PZ v Seredi. Nemalou čiastkou pomohli dobrej veci. Radosť detí ale aj vedenia bola obrovská. Škoda len, že odovzdania sa nezúčastnila Kristína Farkašová ktorá prisľúbila účasť, ale zo zdravotných dôvodov musela pozvanie nakoniec odmietnuť. Ďakujem všetkým priateľom a známym, obyvateľom mesta, ktorí vďaka svojej ochote, ľudskosti a dobrej vôli, prispeli svojou trochou na dobrú vec a tak pomohli v očiach verejnosti ukázať, že mesto Sereď je mestom, v ktorom žijú ľudia s veľkým srdcom.

Pri odovzdaní Juraj vyhlásil súťaž o najkrajší obrázok na voľnú tému. Podmienkou je, aby deti namaľovali obrázky farbičkami, ktoré dostali do daru. Obrázky nám po skončení prázdnin odovzdá riaditeľka detského domova a následne budú vyhodnotené. Potom budú trom súťažiacim odovzdané darčeky, ktoré im spolu s Jurajom zakúpime.

Včera o 17. hodine popoludní nás v detskom domove čakali zvedavé deťúrence. Michal spolu s Jurajom Hajdinom  na poschodie vyniesli toľko očakávané prekvapenie a odovzdali ho tým, na ktorých šťastie ich vlastní rodičia  akosi zabudli.

Na záver sme zistili, že možno nám práve v domove vyrastá nová moderátorka - Ivka, máš konkurenciu ;-)

Viac z akcie uvidíte vo video materiáli.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
.... | 13-01-2013 18:36:39
Kazdy nech sa stara oseba a nie o druhych!!Za ten televizor deti velmi dakuju a vazia si to! Takze nazor druhych si neberime k srdcu!
spistik | 07-01-2013 21:29:22
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 05-01-2013 17:23:57
S Milošom sme sa dohodli hneď na začiatku, že bude pri odovzdaní, lebo to podporil. Nikto sa ničím nechváli. Proste som tie deti stretával každý deň a chcel som im aspoň takto spríjemniť pobyt v dd. To, čo im chýba, ani zďaleka nenahradí jeden televízor. Ale troška k troške. Ako bolo napísané, chodím darovať krv. Nejdem preto, že sa chcem zviditeľniť, ale preto, ze chcem pomôcť. Keby krv daroval jeden človek, tiež to nemá zmysel. Treba sa pre dobrú vec spojiť. Ako sa hovorí, v jednote je sila. Dokonca sa o tejto aktivite dozvedela aj redaktorka celoslovenského denníka, ktorú mám v priateľoch na sociálnej sieti a rozhodla sa Sereď spropagovať aj v inom svetle, ako kriminálnom, keďže pre noviny písala doposiaľ o Seredi len krimi.
Registrovaný Jarmila Tomášková Jarmila Tomášková | 05-01-2013 15:16:01
pre anonym: vypocujte si video a pochopite,preco:D
anonym | 05-01-2013 15:09:33
Prečo by sa do toho malo starať mesto? Bola to iniciatíva súkromnej osoby, resp. osôb. Vychádzam z vety, ktorú p. Hanus spomenul v článku: "Spolu s manželkou Jankou sme začiatkom decembra oslovili obyvateľov mesta, kamarátov, priateľov a rozhodli sme sa ich požiadať o pomoc, pri zabezpečení nového televízora pre detský domov, o ktorom nám povedala riaditeľka p. Marta Tóthová po tom, ako sme ju oslovili.". Keby sa tam mesto pchalo zase by ste písali, že sa chcú priživiť, zviditeľniť a podobne. Proste tí ľudia to zvládli aj bez pričinenia mesta. O čo ide? Účel sa splnil. Klobúk dole! Načo spomínate mesto?
Registrovaný Jarmila Tomášková Jarmila Tomášková | 05-01-2013 14:42:53
Tu je snad uz akykolvek komentar zbytocny.Velmi si zelam,aby takych ludi,ktori sa podujmu pomoct niekomu inemu bolo co najviac.Vstkym,ktori sa podielali na tejto akcii patri jedno obrovske dakujem.Len tak mimochodom,tiez by som rada vedela,preco toto odignorovalo mesto.
Juraj | 05-01-2013 14:20:59
Niekedz sas naoyaj musim hanbiť, že som zo Serede. Pan Majko, obdivujem vašu trpezlivosť a nechápem, prečo ešte stále veríte, že blbcov dokážete zmeniť.
Obcan | 05-01-2013 13:50:20
Pre Pato:

Ked vies pisat vies iste aj citat,tak si este raz precitaj odhora clanok !
Bola to iniciativa p.Hanusa a kedze to medialne podporil p.Majko,lenze nie prvy krat,pricom z minulych aktivit mal zle skusenosti,tak to podlozili dokazmi aby ludia videli ze peniaze niesu zneuzite !
Tu nejde o ziadne chvalenie,to iste ani zapotreby nemaju.
Keby to nezverejnili,zle je,ked to zverejnia,tiez je zle,co vlastne niektori ludia chcu ???!!!
Ako niekto uz pisal- kto ti brani nakupit to jedlo a rozniest ho ???
To ze davas na utulok je pekne a nikto ti to neberie.
Ked uz sme pri tych aktivitach p. Hanus nema problem podporit dobru vec aj inak ako financne,nepoznam ho osobne,ale nas dosiel podporit pri darovani krvi-teda aspon podla fotky myslim ze je to on.
Ale nikde som necital ze by sa tym niekde chvalil,alebo to tu spominal.
Pekny den.
pato | 05-01-2013 13:03:26
Si predstav ze ja sponzorujem utulok pre psov v Trnave,ale nikam to nepisem a ani sa nechvalim.Dufam ze ti stacila moja odpoved.
pre pato | 05-01-2013 12:57:38
a čo keby si niečo pre tie iné deti, urobil ty?
pre Pata | 05-01-2013 12:41:27
Pato,Pato,aj hlupost je dar bozi.
pato | 05-01-2013 12:22:13
super no,ine deti nemaju ani co jest,ale destky domov ma prednost.
To ako nemali doteraz televizor,co takto kupit jedlo a poroznasat ho po rodinach,ktore to potrebuju.A ta uctenka nema chybu,takto sa charita neroby.
Jarmila | 05-01-2013 11:22:53
Presne na toto som cakala,kedy zacneme hladat nieco negativne.Zasnem nad niektorymi nazormi.Klobuk dolu pre tym,co urobil p.Hanus a par ludi s nim.Tie deti su ukratene o tak strasne vela ,o uplne pre nas bezne teplo domova a ked sa niekto snazi,len troskou sprijemnit pobyt v dd,tak my si donho kopneme a vyvedieme pomaly na posmech.Nechce sa mi verit,ze sme tak bezcitni a bezohladni.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 05-01-2013 10:48:36
Manželka sa nemohla zúčastniť, pretože bola doma s malou, ktorá ešte nemôže chodiť von, lebo je veľmi maličká.
Juraj bol pri tom, lebo Kristína nemohla a keďže tvoria pár, prišiel za ňu.
Je smutné, že poukazujeme na chyby detí z dd, ale chyby svoje a svojich detí nevidíme. Bohužiaľ, v mojej práci sa stretávam s kriminálnikmi a veru vo väčšine pochádzajú s úplnej rodiny a častokrát aj s dobrého finančného prostredia. Typické pre nás ale je, poukázať na chybu a nedostatok iného, v tomto prípade na deti z dd, ako na svoj, alebo zo svojho okolia. Škoda.
anonym | 05-01-2013 10:24:18
Od rána do večera nebudú sedieť pri telke, cez reklamy si pôjdu zapáliť. :-)
telka | 05-01-2013 08:33:12
televizor je dobra vec, na dokumenty a pozeranie sprav...
snad teraz deti nebudu ale sediet od rana do vecera pri telke a budu aj sportovat :)
matusa | 05-01-2013 00:48:44
a co hajdin je michalova manzelka
Robo Horvath | 04-01-2013 23:35:11
Ale preco ziadna odozva od mesta ? Tak to nechapem.
Pavol Kurbel | 04-01-2013 23:29:38
Myslím, že to bol pekný a nezištný skutok od Michala a jeho manželky a všetkých, ktorí priložili ruku k dielu.
22 z 30 | 04-01-2013 22:03:03
pekné dievča
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 04-01-2013 19:01:45
Miloško ďakujem ti veľmi pekne za pomoc, ako aj všetkým za príspevky.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign