Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mgr. Miroslav Koštány : Tváre ľudskej zloby - príbeh dvadsiaty prvý : Prišla o strechu nad hlavou

24

Prišla o strechu nad hlavou

(Následok jedného trápneho rozvodu)

Prípad dvadsiaty prvý

 

Poznali sa tri mesiace a už bola svadba. Takmer tristo svadobčanov sa veselilo hádam tri dni. Vína, kačíc a ďalších rôznych dobrôt bolo do sýtosti a keď k tomu počítame ešte dve hudby, bolo o dobrú náladu všestranne postarané. Azda najšťastnejšia bola mladá nevesta s rozžiareným ženíchom. A hneď po svadbe sa nasťahoval nový manželský pár do rodinného domu ženíchových rodičov. Všetko bolo v poriadku.

 

Mali všetko , ale...

 

Z mladej ženy sa stala dospelá, päťdesiatročná matka štyroch detí. Manžel mal o tri roky menej. Pracoval vo veľkej fabrike. Pol roka po svadbe dostal dvojizbový byt. Deti sa narodili v slušných podmienkach a zdalo sa, že aj dobrým, láskavým a dobrosrdečným rodičom. V rodine pri jej skromnejšej náročnosti naozaj nič nechýbalo.

V tomto peknom rodinnom raji začalo pod dlhých rokoch popŕchať: Dve prvé deti už odrástli a z domáceho hniezda vyleteli do sveta. Dve ešte chodili doma do školy. Ale denno-denne počúvali, ako sa rodiča hádajú, ba dokonca aj bijú. Raz to bolo kvôli peniazom, inokedy kvôli pijatike, neskorým príchodom otca domov z práce, ale zle-nedobre bolo aj preto, že otcovi sa nepáčili matkine nákupy. Vraj mama nevie hospodáriť. Otec reval, počúvali to všetci susedia, vylieval navarené jedlo na zem. Matka ho opľúvala. V priebehu týždňa sem chodili robiť poriadky policajti. Nakoniec otec dával matke iba časť výplaty, čo pociťovali najmä deti.

 

Matka hľadala pomoc

 

„Keď sa to s manželom už nedalo vydržať, požiadala som súd, aby mi deti zveril do opatery a otca zaviazal prispievať na ne mesačne v tom čase 4 000 korún,“ spomína si matka Mária. „S manželom Izidorom sme síce bývali v spoločnej domácnosti, ale tri roky sme už spolu nehospodárili a ani sa intímne nestýkali. Deti boli zdravé, dcérka Denisa už chodila na SOU v Nitre a syn Miloš do šiesteho ročníka základnej školy a okrem toho chodil i do základnej umeleckej školy. Izidor na ne prispieval iba čiastočne, ale to na výchovu a výživu detí nestačilo.“

Súd deti zveril matke a otca zaviazal platiť výživné na Denisu 1 300 a na Miloša 1 000 korún mesačne. Písal sa rok 2002. O rok na to si Mária podala na súd návrh o rozvod manželstva.

 

Manžel sa odsťahoval

 

Izidor sa jedného dňa jednoducho zbalil a odišiel bývať k svojej matke. Už o deti nemal záujem. Kamarátom rozprával, že Mária je neznesiteľná žena, larva obyčajná, darebáčka, cigánska lichva, no, fuj. To isté však o svojom mužovi tvrdila aj Mária, pravda až na to, že Izidor sväto-sväte tvrdil, že Mária spáva so svojím synom. Skoro ju šľak trafil. Vykrikovala, že jej mužovi určite šibe a je načase, aby sa rozviedli. Keďže dcéra Denisa už začala bývať v slobodárni, Mária ostane so synom sama a bude sa o neho riadne starať. Nech si muž rozpráva, čo chce, kašľať na neho.

„Žila som s manželom Izidorom pomerne dobre 15 rokov,“ tvrdí Mária. „Potom sa začal ku mne správať akoby som mu nikdy nebola manželka. Nemal ku mne žiadny citový vzťah a v domácnosti ma sústavne napádal. Aj fyzicky. Má agresívnu povahu a ja len dlhé roky trpím.“

Súd manželstvo rozviedol.

 

Tým sa to neskončilo

 

Ako to už po rozvodoch býva, ešte sa všetko len začalo. Ak si myslíte, že pokračovali spory o výšku výživného, či o otázkach styku otca s dieťaťom, tak sa mýlite. Teraz išlo o peniaze – ale kvôli bytu. Manželia si ho ešte počas manželstva odkúpili, teda nadobudli do svojho spoločného osobného vlastníctva. Vtedy, za pár korún. Dnes má byt hodnotu asi, ešte po starom 1 200 000 korún.

„Žiadam, aby mi bývalá manželka dala z bytu polovicu,“ písal Izidor na súd. Bývalá žena Mária oponovala: „Čo ten starý somár ešte chce. Býva u svojej materi, nič mu nechýba. Ja sa starám o syna a iné bývanie ako náš byt nemám. Toto je môj byt, však Izidor tu nebýva, neplatí nájomné, tak čo chce, nech konečne drží papuľu...“

Na súde sa Mária a Izidor stretli ako najväčší nepriatelia. Očami sa vraždili. Sudca ich však dokázal umierniť. Presvedčil Máriu, že podľa zákona jej bývalému mužovi polovica ceny bytu patrí. Koľko je to peňazí? Nakoniec Mária a Izidor uzatvorili zmier. Mária vyplatí Izidorovi 300 tisíc korún do dvoch mesiacov po právoplatnosti súdneho rozhodnutia.

„Ha, ha, ha,“ smiala sa po súde Mária. „Dám mu h...o!“

Ako ľahko si to predstavovala.

 

Nastupuje exekútor

 

Mária peniaze na vyplatenie bývalého muža nemala. Ale, keby mal dostať byt on, tiež by nemal z čoho vyplatiť Máriu. Potom by prichádzal do úvahy predaj domu súdnou cestou a výťažok by bol rozdelený medzi účastníkov konania. To zatiaľ nehrozilo, veď Mária mala Izidora vyplatiť.

Keď nevyplatila, požiadal Izidor exekútora, aby mu pri vymáhaní peňazí od Márie pomohol. A exekútor, po súhlase súdu, začal exekúciu predajom domu tak, aby Izidora vyplatil a zvyšok rozdelil pre Máriu a na výdavky spojené s exekúciou. Mária myslela, že zošalie. Ako môže niekto cudzí predať jej byt? Čo sa to tu dnes robí? Nechápala. Denno-denne chodila za exekútorom, aby ho obmäkčila, ale to isté robil aj Izidor, iba s tým rozdielom, že sa domáhal tvrdosti exekútora.

Dvojizbový byt, v ktorom bývala Mária so synom, dal exekútor do dražby. Mária si išla darmo od prekvapenia oči vyočiť. Nezmohla sa na nič iné, len každému a oplzlo, na svojho bývalého manžela nadávať. Nepomohla si. Byt si odkúpil istý podnikateľ pre svojho syna. Mária sa so synom musela vysťahovať.

Pravda, ešte dlho by sme museli písať o ďalších nepríjemnostiach. Týkali sa návrhu na odklad exekúcie, žiadosti o odpustenie trov konania, námietok proti exekúcii, atď., ale to, čo sme napísali, hádam stačilo.

Len dodajme, že Mária býva so synom v peknom inom byte, ktorý jej hneď po exekúcii kúpila dcéra, bývajúca a pracujúca v zahraničí....

 

 

 

 

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign