Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

MFK Skalica - ŠKF Sereď 1:2 (1:1)

Igor LehockýDátum13. 10. 2013 21:27:51TémaFutbal
63

Od 14.30 hod. dnes sereďania ( v červenom ) odohrali 11.kolo Tipos lll.ligy vo futbale ku ktorému vycestovali do Skalice ktorá v priebežnej tabuľke figurovala na treťom mieste, preto sa očakával dobrý a zaujímavý futbal a nakoľko hlavná trávnatá futbalová plocha je v Skalici momentálne v prerábke a dostáva nový "koberec", zápas sa odohral na umelom trávniku ktorý je hneď v susedstve štadióna MFK.

Obidvaja súperi vedomí si určitej kvality na jednej či na druhej strane začali zápas akoby opatrne a sústredene a tak prvé minuty pochopiteľne veľa vzruchu na ihrisku nepriniesli. V 6.minute domáci zahrávali prvý rohový kop a na dva krát center do šestnástky zakončoval v dobrej pozícii domáci Konečný vedľa ľavej žrde brány ŠKF. V 9.minute domáci zahrozili po ľavej strane keď  Šebesta poslal do uličky loptu do behu pre Jakubeka ktorý ušiel do šestnástky kde našiel P.Vaška a ten z 8 m zakončoval našťastie vedľa pravej žrde a prvá šanca domácich. Na druhej strane Scherhaufer v 15.minute pri streleckom pokuse z hranici šestnástky trafil iba šlapák Konečného a lopta skončila ďaleko v pravo od brány ale hostia nekopali ani len rohový kop a zahrávalo sa od brány domácich! Domáci hľadali cesty ako prekonať obranu ŠKF najmä po krídlach čo sa im čiastočne aj darilo, ale Tarek, Vaško, Hulák, Čejtei i s pomocou Šupáka a Hudeca riešili situácie vo svojej šestnástke s prehľadom ale niekedy aj so šťastím a nepúšťali domácich do koncovky. Vysoké lopty v okolí malého vápna bezpečne sťahoval Šálka. V 21.minute sereďania zahrávali rohový kop z ľavej strany, lopta si našla cestu až pred pravú žrď brány domáceho brankára Fišana kde ju nekompromisne poslal okolo pravej žrdi do siete prudko nad zemou kapitán ŠKF Vaško - 0:1 a studená sprcha pre dobre hrajúcich domácich. V 26.minute domáci Šenk ušiel po ľavom krídle, dostal sa s loptou až ku malému vápnu ale prihrávkou do prava nikoho zo spoluhráčov nenašiel, lopta okamžite putovala od brány ŠKF stredom pola do šprintu pre Moronga, Fišan vybehol až pred svoju šestnástku a stihol loptu pred Morongom odkopnúť ale ešte pred poliacou čiarou sa dostala k Elvisovi M.S. ktorý sa pokúsil trafiť opustenú bránu MFK ale zo 40 m poslal loptu tesne nad bránu. Rohový kop domácim v 31.minute nič nepriniesol ale v 32.minute kapitán hostí Vaško uvidel žltú kartu z kategórie hlavných rozhodcov "aby ma tu bolo aj vidieť", lebo pri akcii domáceho Šebestu po ľavom krídle išiel po lopte Vaško sklzom ale netrafil ani loptu, ani protihráča ale Šebestov pád hlavný "spapal" aj s navijákom a domáci zahrávali od ľavého rohu šestnástky nepriamy kop. Lopta nakoniec skončila na rohovom kope ale ani z neho domáci nezakončili. V 37.minute sa o strelu pokúšal Elvis ale loptu poslal do rúk Fišana slabo a po zemi. To isté na druhej strane z kopačky dobre hrajúceho Jakubeka v 39.minute riešil v bráne ŠKF Šálka ale bežala 41.minuta a sereďania nepokryli pred päťkou Jakubeka ktorého našiel center z pravej strany po ktorom z jeho hlavy lopta skončila pri pravej žrdi bezmocného Šálku - 1:1. Niektoré náznaky akcií hostí po ľavej strane stroskotávali buď na nepresnosti prihrávok alebo ich zdárne likvidoval domáci kapitán Čavojský. V 44.minute ešte žltú kartu z domácich uvidel Ulrich, ktorý sa nezdržal posunkov proti rozhodnutiam postranného a bez nastavenia minút bol prvý polčas ukončený.

Do druhého polčasu tréner ŠKF stiahol asi preventívne ešte nie celkom fit po chorobe hrajúceho Vaška, ktorý naviac mal aj kartu a nahradil ho Železník, ktorý dokáže loptu podržať, zbaviť sa súpera a aj dobre prihrať a kapitánsku pásku si zobral Hulák. V 49.minute z ŠKF Šupák uvidel žltú kartu za faul a v 51.minute sa sereďania cez Scherhaufera pekne uvoľnili po ľavom krídle, Elvis ušiel do šestnástky domácich ale centrom do prava nikoho nenašiel, škoda. V 55.minute domáci vystriedali Ulricha za Švrčeka a v 58.minute sa sereďania dostávali do šance keď po ľavom krídle Kasaj poslal do šprintu Moronga ale Fišan opäť zareagoval dobre a vybehnutím na hranicu šestnástky loptu tesne pred Morongom odkopával do autu - škoda. V 64.minute striedali aj hostia, dole išiel Scherhaufer, nahradil ho Varhaník a v 66.minute sereďania v šanci, keď center Šupáka z pravej strany na päťke nedobehol a tesne minul Morong, smola. Na druhej strane domáci v 68.minute zahrozili lebo center do šestnástky z nohy Švrčeka dostal Jakubek, ktorý zo spleti hráčov náhodne a s tečou loptu usmernil nepríjemne k pravej žrdi ale pomalú loptu Šálka ešte stihol vyškriabať na rohový kop z ktorého sa nič neudialo. V 71.minute domáci v snahe strhnúť víťazstvo striedali Vallu, ktorého nahradil Šefčík ale ani rohové kopy v 73., 77. a v 83.minute domácim nič nepriniesli, pričom rohový kop v 77.minute im daroval Kasaj. V 86.minute žltú kartu za faul na Kasaja uvidel domáci Konečný a sereďania číhali na možnosť brejkov, lebo domáci sa už s úbytkom síl nestíhali poctivo vracať a Železník s Varhaníkom naopak plní síl rozumne podržali lopty a spoluhráčov dostávali do prečíslenia. Bežala 89.minuta, Varhaník po zisku lopty okamžite poslal do šprintu po pravom krídle neúnavného Elvisa za obranu domácich, Elvis v šprinte loptu potiahol až ku šestnástke, prudkým centrom do ľava presne našiel nabiehajúceho Moronga na hranici malého vápna a ten v páde do lopty nedal Fišanovi šancu a "neuveriteľné" sa stalo skutočnosťou - 1:2 a strelec víťazného gólu - Morong. Radosť sereďanom nebolo možné uprieť a pri ľavej rohovej zastávke valná hromada tiel prikryla strelca gólu. Tréner ŠKF do posledných i nastavených 3 minút nabádal hráčov k poctivému prístupu a ešte takticky striedal v 91.minute Moronga, ktorého nahradil Loduha. V 92.minute všetko ešte mohol "priklincovať" Kasaj, ktorý dostal do gólovej šance presnú loptu od Elvisa po pravej strane za obranu domácich, ale Kasaj dnes nemal gólové kopačky a v pozícii proti Fišanovi z 15 m iba tesne minul pravú žrď - škoda. Loptu už sereďania dokázali udržať v dostatočnej vzdialenosti od svojej brány, domácich nepustili už do ničoho a keď bola lopta v pravo od šestnástky MFK, veľmi neistý a nepresne pískajúci hlavný rozhodca zápas ukončil.

Asi 300 divákov sledujúcich zápas odchádzalo zo štadióna sklamaných ale aj spokojných, najmä sereďská časť fanúšikov ktorých aj sem prišlo okolo 40. Hráči obidvoch klubov sa po zápase poďakovali torzu svojich fan klubov, z ktorých bolo počuť iba domácich a fanúšikovia zo Seredi nešetrili úsmevmi a potleskom pre odchádzajúcich hráčov hostí, medzi ktorých sa dostal aj právom natešený a spokojný tréner ŠKF. K výkonom rozhodcov i v dnešnom zápase je škoda sa vyjadrovať, musela by k tomu byť založená nová rubrika ktorá by bola po niektorých zápasoch plná. Mňa iba fascinuje vždy napr. postranný ktorý našprintuje asi 10 m k zadnej úrovni obrany na úroveň "povestného" posledného hráča v obrane po dlhej lopte a asi po 2 sekundách zdvihne zástavku a signalizuje hlavnému ofsajd v ktorom mal stáť hráč v momente prihrávky! Po dlhej lopte za obranu v čase keď si ju prevezme útočník, po 10 m šprinte k zadnej línii obrany postranný rozhodca na Slovensku si vie v hlave spustiť "spätný chod filmu" a je schopný vidieť v 3D dimenzii postavenie hráča v momente prihrávky, nie už pri preberaní lopty! Ale možno som sa ja vo vývoji ľudstva neposunul na ich úroveň, aj to môže byť dôvod. Napriek tomu si myslím, že je to nie len Slovenská "špecialita" postranných, ktorí dvihnú zástavku takmer vždy keď vidia, že loptu si už za obranou preberá útočiaci ktorý svojou rýchlosťou predbehne dopadajúci vysoký pas a odmávajú ofsajd aj napriek tomu, že v momente prihrávky útočiaci za obranou nestál . Najmenej jeden krát takto zastavil postranný aj Elvisa, ktorý v momente prihrávky v ofsajde nebol aj keď je pravda, že ofsajd si vie postrážiť len s ťažkosťami a jeden krát takto bol zastavený nezmyselne aj Morong. Keby som mal opisovať niektoré vyslovené perly delegátov majstrovských zápasov lll.ligy, musel by som sa hanbiť za to že som Slovák, preto to robiť radšej nebudem.

Zostavy - domáci : A.Fišan - R.Konečný, P.Valla(71.I.Ševčík), J.Jakubovič, T.Milota, P.Vaško, R.Čavojský(K), V.Šenk, D.Šebesta, M.Jakubek, Ľ.Ulrich(55.M.Švrček)

              - hostia  : M.Šálka -  K.Vaško(K)(46.M.Železník), M.Hudec, R.Tarek, R.Scherhaufer(64.T.Varhaník), M.Kasaj, R.Hulák, A.Morong(91.M.Loduha), Elvis M.S., M.Šupák, R.Čejtei

ŽK - 44. Ľ.Ulrich, 86. R.Konečný - 32.K.Vaško(K), 49. M.Šupák

Góly : 41. M.Jakubek - 22. K.Vaško, 89. A.Morong

Rozhodoval: Richard Sedlár


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign