Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mestom majú iba prechádzať a na zemi iba oddychovali...

Miloš MajkoDátum23. 08. 2011 23:51:11TémaSpravodajstvo
200

Rôznymi spôsobmi a na rôznej úrovni v dnešnej dobe žijú ľudia. Nebudem rozoberať či je to ich vlastným zavinením, vinou systému, alkoholizmom či je ich žalostného stavu na vine niečo úplne iné. Pozerám sa na realitu a nech sú dôvody akékoľvek - nútia minimálne k zamysleniu sa.

Dnes v neskorých večerných hodinách si desiatky ľudí prechádzajúcich Vinárskou ulicou mali možnosť všimnúť dvoch ľudí so štyrmi psami a pravdepodobne celým majetkom na kôpke pod lampou. Podľa ich slov - oddychovali. Už päť dní majú byť na ceste z Pezinka do Cabaja. Pešo tlačiac bicykel bez pneumatík.

Na základe oznamu občana hliadka Mestskej polície skontrolovala totožnosť ľudí, pre ktorých sa zem takmer v centre mesta na niekoľko hodín stala jednou zo zastávok na dlhej ceste. Pravdepodobne skutočne dlhej...


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 28-08-2011 14:38:05
jak vam ide o bezpecnost nasho mesta:-)kde su teda fotky fetakov co sa volne pohybuju po nasom meste a kradnu preco ich MsP nekontroluje?a k policii sa vyjadrovat nebudem podla mna su tu zbytocny aj mestky aj statny.dobry jedine tak na sikanovanie slusnych obcanov.pan majko tento clanok mi pripada jak obycajny novinarsky hyenizmus.zachvilu zacnete chodit na pohreby aby ste mali co zverejnit.a pan majko nemusite ani reagovat lebo na vasu stranku uz nedojdem.a mimochodom preco ste sa neopitali tych bezdomovcov ci neco nepotrebuju?
Lenka Malá | 27-08-2011 19:15:39
lucia
netvrdím, že neexistujú aj dobrí bezdomovci. No ja si myslím, že je správne, ak občan si vykonal svoju povinnosť. Stačí mi prejsť cez mesto a vidím: pri Progrese na zastávke, pred Jednotou, v parku... Mnohí sa im snažia vyhýbať. Najmä v noci ak niekde prespávajú. Nikdy neviete či je dobrý alebo zlý. Vravíte, že ich treba ponúknuť chlebom alebo vodou. Ak mnohých z nich ponúknete, odmietnu s odpoveďou, že chcú peniaze. A na čo asi? :D nad tým si netreba lámať hlavu.
seredan | 25-08-2011 17:41:43
Lucia preco taky podrazdeny ton? Ved vam nic zle nepovedali. To ze s vami nesuhlasia neznamena ze ich nazory su zle. A ked uz je vam takycho ludi tak strasne luto, preco im dako nepomozete, nedate im dake to eurko,kusok chleba, dake saty, pripadne ich prichylte na jednu noc, nech teda nemusia mat ostatny obcania mesta z nich strach, ked ich dakde v noci stretnu.
Andrej Fraňo | 25-08-2011 15:34:19
Ďakujem za radu, to všetko robím a mam už aj ďalekohľad. Pioniersky prisahám že sa budem poctivo snažiť...
lucia | 25-08-2011 15:26:42
Ale prosim Vas pan Frano aj Peter zbytocne prehanate svojimi komentarmi je my ukradnute co si myslite.Utesujte sa ze mate pravdu :D Nikto si nikoho do domu stahovat nemusi,ale trochu pochopenia by mal mat v sebe kazdy aj pre tychto ludi.Ale to vy nechapete tak cumakujte z okien kde sa co deje a nezabudnite mat stale po ruke mobil aby ste mohli volat okamzite policiu ak zazriete nejakeho bezdomovca :D pre istotu si kupte aj dalekohlad!!! pekny den
Registrovaný Andrej Fraňo Andrej Fraňo | 25-08-2011 14:54:37
Ako to tu tak čitam, tak som sa dozvedel len toľko že niekto si vykonal svoju povinnosť (občan) ktorý to nahlasil na príslušný orgán (políciu) a ty vykonali všetko v medziach zákona. Ale musím reagovať na dokonale podpísanu pani Luciu (Neviemčiu) a súhlasiť s názorom väčšiny tých ćo sa zapojili a taktiež ma to zaujalo pani Lucia (Neviemčia) či máte deti, alebo pokiaľ nie tak ako by ste reagovala keby sme všetci nevšímavý a ľudia z nižšej vrstvy spoločnosti by sa ubytovali pred váš (dom, činžiak) a vaše dieťa by išlo domov práve od niekiaľ a ich super domáči maznáčik (nalepší priateľ človeka) by pohrizol vaše dieťa a skonćilo by na infekčnom v nemocnici. Či aj potom by ste mu vysveľovali ,, To nič, nič to nieje oni mohli oni sú chudobný ´´ Ale dôležité je si kaźdého zastať.
Skúste sa prejsť v Nigérii kde ľudia naozaj potrebuju pomoc a skúste sa prejsť jednou ulicou a každemu darovať 1 cent, keď teda žijeme charitatívne a chápavo a som zvedavý pokiaľ tú ulicu prejdete o koľko penazí prídete a či stále budete mať nazor aký máte. Pokiaľ to stále neviete pochopiť treba rychle otvoriť neziskovku postaviť vojensky stan, umiestniť postele a môžte začať. držim Vám palce.
Peter | 25-08-2011 13:00:48
Lucia prosím Vás spamätajte sa nad tým čo píšete. Aká je to zákernosť ked niekto zavolá na políciu s podobným oznamom? Prepáčte ale úplne vymlepté je to čo tvrdíte Vy. Ako píše p.Majko, podobní ľudia rozložení s x igelitkami na námestí v parku by bolo OK? Už vidím, že ak by sa takýto rozložili pred Váš domček na tráve, hneď by ste rýchlosťou svetla telefonovala policajtom. Toto akože vám by nevadilo? Možno keby ich policajti neskontrolovali, tak si tam mohli rozložiť stan? A odkiaľ viete, že tí psi boli nakŕmení, že sa o nich adekvátne starajú? Ak ste taká charita, prečo nezoberiete našich seredských bezďákov do svojho domu a nedáte im najesť, napiť a prípadne aj nocľach? Podľa môjho názoru takéto osoby svojim vzhľadom len dávajú podnet pre policajtov aby boli kontrolovaní.
Erich | 25-08-2011 12:43:56
Vnútorné hodnoty človeka definuje Maslowova hierarchia hodnôt (resp. pyramída hodnôt):

5. potreba sebarealizácie
4. potreba uznania, úcty
3. potreba lásky, prijatia, spolupatričnosti
2. potreba bezpečia, istoty
1. fyziologické potreby

Všeobecne platí, že nižšie položené potreby sú významnejšie a ich aspoň čiastočné uspokojenie je podmienkou pre vznik menej naliehavých a vývojovo vyšších potrieb. Paradoxom, je, že mnohí o sebarealizáciu nestoja, sú motivovaní len nižšími fyziologickými potrebami, pokojom a pohodlím. To je zrejme dôvod, prečo žijú tak, ako žijú - bez motivácie niečo zmeniť. Títo a takíto ľudia sú príťažou spoločnosti a riešenie ich problému neexistuje, pretože to problém nie je. Problémom je to, že svoje základné potreby uspokoja na úkor svojho okolia. Preto si myslím, že bez segregácie nie je riešiteľný problém s asociálnymi ľuďmi - a segregácia nie je v demokratickej spoločnosti povolená. Preto zostáva iba možnosť znepríjemniť im pobyt v meste kontrolami a otázkami, vďaka čomu premigrujú k spoločnosti, ktorá je viac benevolentná (prehodiť horúci zemiak susedovi, ktorý sa menej stará). Takže oceňujem iniciatívu aj prístup.
lucia | 25-08-2011 11:00:41
Dakujem za vyjadrenie pan Majko podla Vasho komentaru usudzujem ze by ste tiez konali rovnako ako ten 'íniciativny' obcan mesta Sered..Tak to my stacilo k vytvoreniu si mienky.Nech si policia kontroluje koho chce je to ich povinnost jedine co my neslo do hlavy je ludska hlupost a zakernost zo strany obcana a to ma vytocilo najviac!Mrzi ma ze vobec existuju taki ludia ktorym je jedno ci je clovek smadny a hladny a namiesto toho im podkopnu nohy!Len tak premyslam,co maju taky ludia v hlavach a ake maju hodnoty?neviem.....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-08-2011 22:58:34
lucia | 24-08-2011 22:45:19 | - mam 42 rokov a v zivote ma policia nielen v CSSR, nasledne CSFR a SR skontrolovala asi stovku razy. Pri cestovani ma policia skontrolovala v mnohych navstivenych krajinach sveta. Ani raz som nevyzeral divne, nikdy som si nerozlozil vsetko co vlastnim vratane snad perin na verejnom priestranstve niektoreho z miest, nikdy som sa nezabivakoval na noc a na ulici so styrmi psami na bicykli bez pneumatik s 20 plnymi igelitovymi taskami okolo seba. Napriek tomu na policajti skontrolovali a nemal som s tym problem ani ja a ani oni.
Bola to snat buzeracia, nebolo to spravne a mam sa snad tvarit urazene? Nie! Vzdy som sa citil bezpecnejsie a videl som, ze policajti si robia svoju pracu.

Pri vsetkej ucte k bezdomovcom, nemajetnym a vsetkym koho sa to tyka, nevyzerali podla Vas tito ludia rozlozeni v noci na ulici divne? Som si isty, ze doba donesie vela a vela takychto pripadov. Myslite si ze by sa mesto malo stat stanovym taborom bezprizornych a pri rozlozeni si bivaku v centre mesta by ich mali strazcovia poriadku obchadzat bez povsimnutia?
Pytam sa, kde si myslite, ze by v noci vykonavali svoju prirodzenu ludsku potrebu a myslite si ze by to z travy zvihali vratane papierov (pouzitych lopuchovych listov) v sacikoch na exkrementy a brali zo sebou do Cabaja?

Slecna Lucia, chapem Vas pohlad, no vacsinou je treba veci vidiet v sirsich suvislostiach.
lucia | 24-08-2011 22:45:19
Pan Majko musim reagovat....To nieje o tom ze policia ked kona je zle,aj ked nekona je zle....Ja si myslim ze je dost trapne ukazovat sa akoze policia nieco robi na takomto pripade ved je to smiesne,ak porovname co sa v seredi deje a s tym radsej nic nerobia.Haha musite uznat.Pravdaze musime uznat ze mali v sebe ludskost a chovalii sa k nim slusne.A to ze to niekto oznamil je zakernost a neludskost.Alebo by ste to spravil aj vy pan Majko?
ROXY | 24-08-2011 17:12:54
este dobre ze ich niekto nezmlatil nejaky vyfetovany jedinec
katrin(K.B.) | 24-08-2011 13:57:02
za chyby v komentary sa ospravedlnujem.. :)
Johny | 24-08-2011 13:56:56
Ja by som bezdomovcov nepodcenoval. VO vacsine pripadov si za to mohli sami. Avsak poznam jedneho, ktory ovlada taku anglictinu x krat lepsie, ako ktorykolvek manazer.. Len skoda, ze dopadol tak..
katrin(K.B.) | 24-08-2011 13:54:58
presne tak...ked sa jedna o kradeze nikto nic nevidel nikto nic nevie...zaujimave vsak???aj mne sa to tak zda...aj si myslim ze hliadky MP by sa maly zvysit v "nasom"meste..aj ked ze tam uz nebyvam,ale stale ma situacia v tomto meste zaujima...tak ako spominal Pan Majko,je to presne tak,ze o kradeziach,podpalovaniach a roznych podobnych akcii nitko ani len na polici nepomysly...co v tom moze byt??...kazdy sa nad tym uz urcite zamyslel tak ako aj ja...a si myslim ze to je aj zbytocne to tu rozoberat,pretoze pár ludi to ani nezaujima(co si myslim)..preco sa iny ludia nad tym nezamyslia tak ako nasi reportery???mozno maju strach,alebo sa mylim??...je to ozaj len na zamyslenie nas(obcanom Serede)...keby sa ludia daly dokopy a zamyslely sa nad tym ako konecne skoncovat zo spinou v meste,mozno by tu taketo clanky ani neboly...nebolo by lepsie keby si ludia citaly clanky o tom ake je nase mesto "vzorne a ciste"??situacia by bola aj ina..(teda aspon podla mojho nazoru)..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-08-2011 13:42:36
Nemyslim si ze ohlasenie MP je zlomyselnostou. Je povinnostou MP skontrolovat ludi, ktori si rozlozia tabor na verejnom priestranstve. Bol som pri kontrole takmer od zaciatku a hliadka sas spravala naozaj velmi slusne, skontrolovala ich totoznost (moze predsa ist o hladane osoby a pod.) a nik im nevycital situaciu v ktorej sa nachadzaju.

Skusme iny pohlad. Ludia si nebudu nic vsimat, pojde o ludi, ktori vykradnu auto, nejaky rodinny dom ci byt a na druhy den sa budu ludia verejne pytat - to ich tam nik nevidel? Kde boli policajti, a kde je obcianska vsimavost?

A na zaver este inak - vyhovie policajt vobec sucasnemu obcanovi? Ked kona - je zle. Ked nekona - je zle. Preboha, ako takto dokazeme rozmyslat?
katrin (K.B.) | 24-08-2011 13:32:58
je to tak niektory si zato mozu sami a niektory nie.
ano je pravda ze tych psikov nakrmia skor ako seba samych,pretoze tyto ludia vedia co je to byt sam,nemat nikoho,ale aj napriek tomu sa usiluju o to,aby mohly nejako prezit.ja by som chcela vidiet par ludi ktory v takejto situacii este neboly ako by sa spravaly oni?!!..osud sa nemazna z kazdym.kedy sa tak par ludi zamyslelo nad tym ze sa pokusia to dat do poriadku tym,ze im nejak pomozu ,stalo by sa im nieco???ved aj tý bezdomovci su len ludia..
anonym | 24-08-2011 10:45:26
Tiež by ma zaujímalo čo sledoval občan tým, že zavolal na nich MsP. O čo mu išlo? Nepáchali žiadny trestný čin ani priestupok. Ale občianko kŕmený sprostými článkami si zmyslel, že najlepšie bude na nich zavolať MsP. Aký mal na to dôvod? Uľavilo sa mu? Zaspával s pocitom uvedomelého občana?
shelley | 24-08-2011 10:30:34
Čítala alebo videla som v TV reportáž o týchto ľuďoch....to budú asi oni....
lucia | 24-08-2011 10:24:47
jedno nechapem...ako mozu byt ludia taky zlomyselny a este na nich zavolaju aj policiu.tyto ludia nikomu neublizuju,ziju si svoj chudobny zivot a aj ked si mozno za to mozu sami,zly ludia su to urcite neni!!!ziju si sami pre seba a dali lasku potulnym psom ktorych by iny ludia kopli na ulici so slovami fuj spinavy bastard.Pes najlepsi priatel cloveka to je svata pravda.A odkaz pre PANA alebo PANI ktory na nich volal policiu:Dufam ze ste spokojny musite byt velmi zakomplexovany clovek pravdupovediac,byt vasa znama,hanbim sa za vas.Namiesto toho aby ste im dal kusok chleba a vodu robite hriech.Co uz aj takyto kreteni dychaju tento vzduch....Len dufajte ze sa vam to v zivote nevrati.
Ivka Dobranská | 24-08-2011 00:32:58
no bezdomovci, nezastávam ich, drvivá väčšina si za to môže sama, ale keď už sa jedná o havinov, aspoň ich majú radi, súcitia s nimi a kŕmia ich, väčšinou ich ľudia len kopú, zrážajú, týrajú alebo v lepšom prípade "len" ignorujú...a seredskí bezdomovci najskôr nakŕmia svojich psíkov, až potom seba - aspoň čo som videla, počula...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign