Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mesto testuje priepustnosť hlavnej komunikácie a trpezlivosť ľudí

Miloš MajkoDátum24. 08. 2012 17:16:08TémaDoprava
200

Sereď  |   Zatiaľ necelú hodinu máme možnosť pozorovať, ako vyzerá doprava v meste v momente, keď je na  R1 - obchvate mesta v smere z  Bratislavy do  Nitry dopravná nehoda. Mesto je preplnené a napriek riadeniu križovatky policajtami, autá stoja v kolónach od mosta cez  Váh súvisle až do polovice  Trnavskej ulice a po  Milex.

V podstate ide iba o praktickú prezentáciu situácie, ktorá by sa ešte skomplikovala a zhoršila, keby bola  križovatka pri  Lidli realizovaná nie ako svetelná ale kruhový objazd.

Som rád, že v tomto prípade (škoda že je ojedinelým)  si dali kompetentní poradit a neriešili tento hlavný alternatívny cestný ťah cez  Slovensko v smere  západ-východ populisticky a podľa módy, ktorú i tak v mnohých prípadoch presadili práve nákupné reťazce.

Súčasné riešenie križovatky totiž aspoň ako tak umožňuje vyprázdnenie mesta, resp. zrýchlenie premávky najmä pre tranzitujúcich vodičov a teda najmä v stave, kedy je obchvat mesta  (R1)  pre dopravu čiastočne alebo úplne odstavený.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pArAst | 30-08-2012 10:29:06
Akoze ta krizovatka pri LIDLi je strasna idem smerom na Kupelne namestie (teda dolava) skoci mi cervena zastavim. Ked tý po bokoch prejdu skoci zelena tym co idu rovno uz v mojom smere jazdy a ja stale cakam ale po chvili skoci zelena aj mne lenze to je na dve veci pretoze musim davat este prednost tym autam, ktore idu rovno lebo ja odbacam do lava. Uplna sprostost bud nech najprv prejdu ty co idu rovno a potom co odbacaju alebo nech ideme naraz
shelley | 27-08-2012 15:26:07
Ja sa v tom teda nevyznám, ale hádam tí dopravní inžinieri a iní kompetentní, čo to navrhovali, posudzovali a schvaľovali hádam nie sú všetci na hlavu padnutí? Alebo tu opäť platí, že vo futbale, politike a doprave sme na Slovensku všetci odborníci? A najlepšie v krčme pri poháriku....
anonym | 26-08-2012 16:51:03
no neviem, ale aky ma vyznam na jednej hlavnej ceste mat na jednom konci kruhac a na druhom svetelnu krizovatku ?
pre anonym | 26-08-2012 12:21:28
Kto sa tu hrá na múdreho?
Registrovaný Martin Kašník Martin Kašník | 26-08-2012 12:11:14
Anonym : nejak neviem pochopiť tvoj príspevok, kde tam pletieš železničnú ulicu ??? nemyslíš ty náhodou na svetlnú križovatku pri bývalom hoteli ???

a mimochodom už vobec nechápem čo tu pletieš nejakých 70 % z STN ?? na kruhovom v Čepeni určite neni 70 % z najvytaženejších usekov mesta a predsa sa postavil a spomínať kruhový pri hviezdoslavovj škole hádam ani netreba
anonym | 26-08-2012 11:16:42
pan lehocky uz sa prosim vas prestante strapnovat lebo vam to skutocne skodi zase sa mylite hovno viete o technickych normach ale ste aj tak najmudrejsi siroko daleko stavbu kruhoveho objazdu technicka norma STN nepripusta nakolko v smere od Zeleznicnej ulice nie je hustota premavky 70% najvytazenejsieho tahu takze pan Majko ma pravdu kruhovy objazd by len a len spomaloval dopravu svetelna krizovatka je najlepsie riesenie. Vas problem je to ze v armade a na policci vas ucili ze mate vzdy pravdu ale v realite ste s takymto pristupom za hlupaka pretoze sa mylite a nepripustite si vlastny omyl.
I. Lehocký. | 26-08-2012 10:42:56
No podla mojho názoru tá križovatka mala biť kruhová.Ved mnohokrát čakaju autá na zelenu,minaju palivo,znečisťuju ovzdušie a pritom by v prípade kruháča kludne mohli prejsť bez problémov.Miloš tentoraz sa výnimočne mýliš.
Registrovaný Martin Kašník Martin Kašník | 25-08-2012 19:52:33
"nezmyselne opatrenia z penazi vsetkych normalnych vodicov a obcanov." - dobrá otázka to je ...

ale treba myslieť aj na to, že ludská blbosť tu bude furt
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-08-2012 13:09:15
Martin Kašník | 25-08-2012 12:54:22 | - nuz, pokial mam pocitat s tym, ze mi na svetelnej krizovatke ked idem na zelenu niekto neda prednost tym, ze pojde na cervenu, tak to potom zabalme uplne. Snazim sa predvidat, no taky vodic si zaslusi odrazit sprostu gebulu a nie nezmyselne opatrenia z penazi vsetkych normalnych vodicov a obcanov.

Predsa v civilizovanej spolocnosti je ucelom odizolovat neprisposobivehu, arogantneho a zakony porusujuceho jedinca od slolocnosti a nie slusnu spolocnost odizolovavanim a drahymi opatreniami chranit pred uz menovanym jedincom, nie?
Registrovaný Martin Kašník Martin Kašník | 25-08-2012 12:54:22
samozrejme, že plynulosť a bezpečnosť sa dá zosúladiť ale svetelná križovatka NIE JE zosúladenie, tam kde platí že "arogantnejší a silnejší vítazi" (ako ste sám napísal)
Miloš Majko | 25-08-2012 12:21:33
Martin Kašník | 25-08-2012 12:04:17 | - otazku ste polozili tak, akoby sa bezpecnost s plynulostou nedala zosuladit.

Preco rozmyslame tak, ze u nas nie je mozne to, co je inde uplne normalne...

Pred tromi dnami som do Prahy na letisko viezol kamarata, ktory 16 rokov zije v USA. Za tri tyzdne si na Slovensku nesadol za volant a povedal, ze v tejto dzungli sa zabit nenecha. Plati - arogantnejsi a silnejsi vitazi.
V USA pri prekroceni rychlosti nad 20 mil za hod. serif alebo statny policajt da vodicovi puta a da ho do basy. Ak nema na kauciu, v lochu si pocka na sud. Jasne ze ne 7 rokov ako u nas...
Asi preberame zo zahranicia iba to, co vyvolenym vyhovuje.

A pri merani rychlosti sa z pravidla odbavujeme na tych, ktori ju prekrocia o par km. Vo vseobecnosti plati - ked sa odbavujeme na malickostiach, unikaju velke veci.

V suvislosti s Rezesovou dcerou verejne priznava kazdy, ze u nas by jej hrozil maximalne minimalny trest - keby pripad nebol medializovany, tak aj podmienka. Za 4 ludske zivoty a to bola naslopana a pravdepodbne aj pod vplyvom drog.

Nieco u nas fakt nefunguje a ja si myslim, ze hlavne normalne myslenie normalneho cloveka. Na zaklade coho teda chceme, aby inak mysleli ti, ktori si ani len nepripustaju, ze su nam rovni? Ved to vidime aj v Seredi. A to je uz co povedat...
križovatky | 25-08-2012 12:10:53
sranda by bola, keby ten policajt riadil premavku niekde na takom 5 prúdovom "kruhovom objazde" :)
Registrovaný Martin Kašník Martin Kašník | 25-08-2012 12:04:17
Pri čítaní článku a diskusie ma napadá otázka na pána Majka:
Čo je pre Vás dôležitejšie ?? Bezpečnosť alebo plynulosť???

Lebo ak by na tej križovatke do mňa plynule narazil nejaký ***** tak radosť z toho mať nebudem.
jojo | 25-08-2012 11:59:07
...... ale tato dopravna situacia ma az tak nerozrusila ako jeden primitivny idiot na ferarri značky fabia, ktory v zakrute medzi hornym cepenom a seredou minul oprotiiduce auto tak, ze v cca 110-130km/h vosiel polovicou auta do jeho pruhu a skusal ci sa uhne - zrkadla sa im minuli asi o 30 cm. nech mu je (pretekarovi) jedneho pekneho dna zem lahka a nech sa aspon organy zachovaju v neporusenom stave pre zodpovednych prijemcov
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-08-2012 00:00:55
Ja neriesim ci signalizacia funguje alebo nie.

Nikdy nie je nic idealne, no kruhac by to zabil na dlhe roky a uplne.
presne tak | 24-08-2012 23:56:08
a neviem ci si pan MM vsimol , ze ked boli pred tyzdnom vypnute semafory pri Lidli , tak premavka bola ovela plynulejsia....
presne tak | 24-08-2012 23:45:46
obcan - palec hore.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-08-2012 20:36:47
Nie, nemohol. Doba ukazala ze nechat si poradit sa oplatilo. Nie tym, ktori si poradit nechali, ale vsetkym obcanom mesta.

Dovolim si povedat, ze to nie je iba o produkovani bezpredmetnej kriyiky.
Aj posledne udalosti dokazali a dalsie dokazu, ze nazory obcanov su dolezite a nebrat ich vazne a riadit sa nimi sa rovna viac menej politickej samovrazde spachanej verejne.

Som rad, ze chapete podstatu novin. Sluzia skutocne sirokej verejnosti a to v jej dlhodoby prospech.
Obcan | 24-08-2012 19:17:23
Tu zatvorku s ojedinelym pripadom, kedy si dalo mesto poradit, ste si pan Majko nemohli odpustit ;)

Je pekne, ze mate svoje noviny a ze sa tu snazite ukazat nazory obcanov, no malokedy dokazu vyprodukovat viac ako len bezpredmetnu kritiku. Konstruktivne riesenia nikde. Ale lepsie sa kope do niekoho ako do zeme. Pekny den

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign