Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Mesto Sereď sa v oblasti transparentnosti umiestnilo na 15 mieste zo 100 miest Slovenska

Iveta TóthováDátum12. 12. 2012 01:06:14TémaIné
24

Transparentný znamená priehľadný, zrejmý, zreteľný. A práve v oblasti tranparentnosti dnes Transparency International Slovensko dnes zverejnilo  rebríček sto najväčších miest na Slovensku, ktoré podrobili hodnoteniu otvorenosti. Jednotlivé mestá sa hodnotili v 11. oblastiach  ( kvalita informovanosti cez webové stránky mesta,  poskytovanie informácií o práci úradu a poslancov, možnosti zapojenia verejnosti do diskusie a otvorenosti verejného obstarávania cez personálnu politiku, prenájmy majetku po udeľovanie grantov a dotácií). Čím vyššie umiestnenie v rebríčku, tým sa otvára menší priestor pre korupciu, netransparentnosť a neefektívne využitie verejných finančných prostriedkov.

Najtransparentnejším mestom za rok 2012 na Slovensku je meto Šaľa s 83 %. Sereď sa umiestnila na 15. mieste so 60 %. V roku 2010 sa naše mesto umiestnilo na 35 mieste, takže sa Sereď po dvoch rokoch polepšila o 20 miest.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: ...
24
Autor: ...

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 14-12-2012 11:38:42
Dakujem, je tam.
pre Jozef | 14-12-2012 11:27:40
posielam darček do Tvojej zbierky:

Předseda FS ČSSR A. Indra:

"Soudružky a soudruzi, na třetím zasedání ústředního výboru Komunistické strany Československa zdůraznil soudruh Husák, v čem spočívají hlavní povinnosti poslanců socialistických zastupitelských sborů. V plné míře to platí i pro nás, pro poslance Federálního shromáždění. Z lidu jsme vyšli, jsme jeho součástí, lid nás zvolil a lidu sloužíme. Ve veškeré své činnosti musíme mít na paměti, že u nás patří všechna moc pracujícímu lidu; že jsme tedy povinni usilovat nejen o zdokonalení zastupitelské demokracie, ale podporovat vývoj k demokracii přímé, k socialistické samosprávě lidu."

Práci česť! :-D
Jozef | 14-12-2012 10:32:17
uz to tu niekto raz napisal: internet a archiv su swiňa.

ale, aby Ti nebolo luto:

"Ľubomír Veselický | 28-11-2010 17:37:32
Ďakujem pán Horvát! Podnetom pre lepšiu prácu celého poslaneckého zboru budú určite aj Vaše návrhy a pripomienky. Ste jedným z diskutujúcich, ktorého názor stojí za povšimnutie. Predpokladám, že v budúcnosti budete aj Vy osobne tým hnacím prvkom. ;-)
Robo Horvath | 14-12-2012 10:27:10
Jozef ty musis mat asi oblepenu celu stenu vyrokov ked dokazes tak promptne rychlo a trefne reagovat. :)
A ze ty ich uz vies naspamät.:))
gulak | 14-12-2012 10:22:35
Aj blahoželám mestskému zastupiteľstvu,že dokážu dobre a sofistikovane O......T ľudí
Jozef | 14-12-2012 10:16:27
Robo, potom by sa uz ale p. zastupca nemohol postazovat, ze:

"Nezáujem niektorých našich občanov riešené problémy poznať, neinformovanosť, úplné alebo iba čiastkové pochopenie zámerov bývajú príčinou znevažovania aj tých najlepších rozhodnutí."
Robo Horvath | 14-12-2012 10:10:33
Nakolko poznam Roba Šipku a kvalitu prace jeho firmy tak musim povedat ze nie je zla ale podla môjho názoru aby neboli ziadne pochybnosti a reci ze je poslancom a dostava alebo vyhrava zakazky mesta, tak prave preto by malo mesto a asi aj on sam trvat natom aby boli zverejnene vsetky zmluvy,dodatky a aj konkurencne ponuky a hoci aj zverejnovanie by bolo nad ramec zakona. Ved je to informovanost prave pre obyvatelov aby videli ze mesto robi skutocne ten najlepsi vyber a rozhodnutie. Ved to bude pre mesto a pre Roba Šipku len velke plus. Nechapem preco sa to uz davno nerobi.
Milý Erich | 13-12-2012 20:36:44
1. Tak neobviňujte z nekalej súťaže, nie je to férové. Firma pána Šipku vyhráva všetky verejné obstarávania, pretože dá najefektívnejšiu cenu. Jeho zmluvy s mestom sú verejné, myslím, že aj s dodatkami, prezrite si ich, posúďte cenu, kvalitu vykonanej práce a záťaž na mestský rozpočet vs. účelnosť stavby. Buďme radi, že tie práce vyhráva Sereďan, pri iných stavebných firmách, ktoré vyhrali niektoré zákazky, boli len a len problémy, aj verejne známe. Načo sú mi ponuky a firmy, ktoré sa na obstarávaní zúčastnili? Aby som "investigatívne" skúmal, kto je na koho napojený? Vyhráva najlepšia ponuka, taký je zákon, ak máte problém s dodatkami, napadnite ich, je to vaše právo :)

2. Máte možnosť, budem vás voliť úplne suverénne už len kvôli tomuto. Viete, aj ja sa nerád chválim, že som si kúpil nové auto alebo nový počítač na verejnosti alebo cez internet, čert totiž nikdy nespí a takéto verejné fotky, ktoré by ste zverejnil by boli dobrým návodom pre tých menej obratných v práci no viac obratných v kradnutí.

3. Na MsÚ chvalabohu nesedím, ja len hodnotím problém z oboch strán. Veľa čitateľov tu, a aj pán Majko sa na problémy a témy nepozerajú z viacerých uhlov pohľadu, a to je podľa mňa problém. Za každú cenu vyrobiť konflikt a problém je detinské. Robia to deti v škôlke a na prvom stupni, keď Janka nepožičia Evke bárbi alebo Jožko nepustí na deku sadnúť si Miška. Podľa mňa sa nedá hodnotiť práca primátora takto do hĺbky, pokiaľ to ešte kritik nikdy nerobil. A uvedomme si, hlavne ľudia reagujúci v téme o zasadnutí zastupiteľstva, že nie primátor, ale poslanci hlasujú a majú väčšinu.
Erich | 13-12-2012 10:30:47
1. Ak by som mal dôkazy, tak už som na polícii. Ľudia sa po meste sťažujú, že ako je to možné, že všetky rekonštrukčné práce vyhráva poslanec Šipka, a ešte sa mu neťaží sedieť v dozornej rade Mestského bytového podniku, kde sa mu tiež darí. Ja osobne by som rád videl ostatné zúčastnené firmy týchto súťaží. Iba toto je cesta, ako mesto, ale aj firma môže ukázať, že je čistá a súťaž skutočne prebehla. Ak to mesto zverejní, ja osobne sa začnem zastávať firmy pána Šipku - nič viac nechcem. Je to tak veľa?
2. Ak by som sedel na ich mieste, rád a sám to zverejním, dokonca by som všetok majetok aj nafotil, len aby nevznikli pochybnosti.
3. Vy vidíte bagatelizovanie úspechov a nafukovanie vecí. Ja vidím perfektnú spätnú väzbu zákazník (občan)- poskytovateľ služieb (mesto). Ale zrejme uhol pohľadu závisí od toho, kto z nás dnes sedí na Námestí republiky č. 1176/10, všakže.
Milý Erich | 13-12-2012 10:07:49
1. Ak budete mať dostatočné dôkazy o prepojenosti niektorých firiem sem s nimi. Som veľmi zvedavý :) zatiaľ je to pre mňa len a len konšpirácia.

2. Áno, nemám problém s majetkovými priznaniami vrcholných zamestnancov mesta ale keďže mesto je malé, majetkové pomery týchto ľudí sú pomerne čitateľné. Opäť len zbytočná byrokratická práca, ktorú by si si prečítal akurát tak ty, ostatní ľudia na to kašlú, lebo nie sú slepí.

3. Pripadá ti seredonline ako investigativny portál? Ja tu stále vidím len bagatelizovanie úspechov a nafukovanie vecí, ktoré za to fakt nestoja. Ja hovorím len jedno - každý má možnosť sa mandátu ujať, všetci máme rovnaké podmienky. A kritika bez konkrétnych riešení tomuto mestu nepomôže.
hombre | 13-12-2012 10:05:22
anonym | 13-12-2012 09:50:43: nuž prečítaj si tie dva príspevky pod tebou od Jozefa a potom napíš niečo zmysluplné. Vlastne on len pripomenul to, čo dnes dvaja najmocnejší páni z radnice pred časom povedali a dnes po zverejnení otvoreného listu poslancom už akosi nemajú záujem o komunikáciu...
anonym | 13-12-2012 09:50:43
Ja som s transparentnosťou mesta po každej stránke veľmi spokojný. Určite je ďaleko väčšia ako za predchádzajúcich primátorov. Možno sú nejaké maličké nedostatky, ale informovanosť občanov, diskusia s občanmi,otvorenosť, objem informácií, transparentné predaje, prenájmi, to za predchádzajúcich vlád nebolo.A verím, že sa to bude len zlepšovať a to ocenenie je na správnom mieste.
Jozef | 13-12-2012 09:48:25
ani dnesny richtar nebol proti:
"Seredonline je jednoznačným prínosom informovanosti občanov mesta.Spolupráca môže byť prospešná pre obe strany.Mne prekáža hlavne to,že sa nehľadá cesta AKO SA TO DÁ,ale v Seredi sa dobrá myšlienka nepodporí už z princípu,LEBO TO VYMYSLEL NIEKTO INÝ.A potom sa nebude dať odpovedať na jednoznačne kladené otázky vyhýbavo,od veci,arogantne,posmešne,alebo vôbec...Lebo to môže byť zverejnené.Som za spoluprácu mesta so Seredonline ,pretože aj zásluhou týchto novín sa niektoré veci posunuli dopredu.A to už nehovorím o pružnosti a možnostiach do budúcna."
zvonar | 13-12-2012 09:35:30
exccelent ... je to svina ten internet, servre a archivy :)
Jozef | 13-12-2012 09:32:37
Erich, k tej Tvojej poslednej vete:
Ked sa na meste, kedysi rokovalo o spolupraci so SOL, vtedy poslanec, dnes zastupca napisal toto:

"Škoda. V septembri sa možno dožijeme toho, že niekto podá návrh, aby sa zmluvou o spolupráci Mesta Sereď s internetovými novinami seredonline.sk zaoberalo až budúce zastupiteľstvo po komunálnych voľbách, ktoré budú pred koncom kalendárneho roka. Kto vyhral? Určite nie ten, kto je do svojho poslaneckého mandátu zamilovaný natoľko, že mu prekáža kritika na jeho prácu. Každý verejný činiteľ musí dokázať zniesť kritický názor i keď anonymného diskutéra. Kto prehral? Určite nie prevádzkovateľ internetových novín. Tieto noviny budú existovať aj naďalej a naďalej budú prinášať informácie o dianí v Seredi. Aj o dianí v mestskom parlamente. Ak teda nikto nevyhral a ani neprehral, prečo o tom píšem? Nuž preto, že facku od mestského zastupiteľstva dostala snaha o užšiu prepojenosť medzi tými, čo denne formujú život mesta a čitateľmi tejto webovej stránky. Hľadám motív. Možno nie som ďaleko od pravdy, keď poviem, že interaktivita umožňujúca verejné vyslovenie názoru a polemické debaty nie je pre poslancov, ktorí odmietli návrh zmluvy i poskytnutie príspevku žiadúca. Vládnuť komunite, ktorá je čo najmenej informovaná, je predsa len podstatne jednoduchšie ako s touto skupinou komunikovať, a keď sa ukáže, že kritik mal pravdu, priznať si chybu a napraviť ju."

a dnes???
Erich | 13-12-2012 09:22:06
1.) Nejde ani tak o ponuku, ale o zoznam firiem, ktoré sa o zákazku uchádzajú. Je veľa výberových konaní, o ktoré sa bijú 3 často majetkovo prepojené firmy alebo stále tie isté firmy.
2.) Zverejniť majetkové priznanie primátora, viceprimátora, prednostu a konateľov mestských firiem ale nespochybňujete?
3.) Veľa samospráv podporuje svojich pätolízačov, ktorí šíria politickú propagandu medzi voličov. Mesto Sereď medzi nich patrí tiež, RTV Krea za peniaze informuje iba o tom, o čom rozhodne mesto - veď za to mu mesto platí. Ak by však mesto podporilo svojho kritika, pre mňa by to bol najväčší dôkaz demokracie a transparentnosti.
Milý Erich | 12-12-2012 23:13:13
Tvoje návrhy sú zaujímavé. Pri tom prvom som sa skoro neudržal ale opýtam sa - je férové voči firmám, ktoré ponuku nevyhrali, zverejňovať ich ponuku, keď mesto má povinnosť, vyplývajúcu mu z funkcií rozpočtového procesu a rozpočtového práva vybrať tú najvýhodnejšiu ponuku?
Pri zverejňovaní majetkových priznaní poslancov mi skoro zabehlo - poslanec pracuje dobrovoľne, bez nároku na pravidelnú mzdu na základe pracovnej alebo inej zmluvy. To ako keby vy ste robil v charite a prišiel týpek a žiadal od vás majetkové priznanie, lebo ste ľudomil s BMW 745i.
A keďže budem vymazaný ešte predtým, ako si to prečítate, dovolím si reagovať aj na bod posledný - finančne podporiť sereďonline, ktoré sa hrá na nezávislé médium v meste, by poškodilo predsa jeho nezávislosť a to si pán Majko predsa nemôže dovoliť :)
Na vaše ostatné body nebudem radšej reagovať, lebo odborníkov na verejnú správu tu bolo...ale nič z toho, lebo nakoniec zistili, že sa tak trochu vo svojich návrhoch mýlia alebo tieto sú už dávno vykonané, len sme ajhľa málo hľadali ;)

K meritu veci, aby som možno nakoniec zmazaný nebol (ďakujem za toleranciu pán Majko ;)). 15 miesto je úctihodné, no na šaľu mi to prvenstvo nesedí, nakoľko poznám situáciu v tomto meste veľmi dobre hlavne čo sa týka územnej samosprávy. Informovanosť v seredi má určité medzery hlavne v neprehľadnosti stránky, no pri objeme informácií, ktoré musí mesto zverejňovať, je to aj troška pochopiteľné. Diskusia s občanmi je otvorenejšia než v ktoromkoľvek inom meste, len málo sa hovorí o verejných stretnutiach s občanmi, kam aj tak nikto nechodí, pretože cez internet sa pánovi primátorovi ľahšie nadáva :) inak som spokojný občan mesta serede. Dal by som tak 74,3%
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 12-12-2012 20:29:09
Informáciu, že Transparency International Slovensko vôbec zverejnilo rebríček hodnotenia otvorenosti zverejnila Infosloboda, ktorej členom je aj p. Majko. Odtiaľ sa informácia dostala ku mne. Chat čítam veľmi zriedka. Ale ak Vám to urobí radosť a keďže je ten magický dátum dnes tak: ďakujemeee !!!! a budeme radi ak na niečo upozorníte aj nabudúce :)))
ludia | 12-12-2012 19:53:11
redakcia podakujte sa
'' TI 2012-12-11 15:29:36 ''
, ktory na tuto informaciu poukazal uz vcera v ''chat-e''
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 12-12-2012 17:26:05
To že bolo mesto Sereď vyhodnotené na 15. Mieste je nesporne úspech! Trochu som sa snažil porozumieť tej metodike, podľa ktorej boli prideľované akoby body, z ktorých sa potom vypočítalo skóre (%). Každá metodika má svoje klady a nedostatky a tie môžu celkom zreteľne skresliť výsledky. Tak napr. v kapitole 2. „Účasť verejnosti na rozhodovaní“: Rovnaká cena sa pripisuje odpovedi na to, či „Má verejnosť možnosť vystúpiť na zasadnutí MsZ k ľubovoľnému bodu predtým ako sa dá o ňom hlasovať, a to bez predchádzajúceho schvaľovania poslancami MsZ ako aj to „či sú (nie sú) na oficiálnej web stránke zverejnené zápisnice z MsZ alebo jednotlivých komisií“. Zápisnice a ich zverejňovanie považujem už len za „oznamovaciu vetu“ o niečom, keď je už všetko dávno rozhodnuté. Jeden môj priateľ sa zúčastnil školskej komisie, lebo mu to jej členovia dovolili aj preto, lebo je rodič dieťaťa. A čo nerodičia? Mne na túto tému p. primátor spolu s jedným poslancom povedali, že je to automaticky možné! Tak ako je to? Automaticky alebo s dovolením členov komisie? V spomínanom dokumente, o ktorom je tento článok od I.Tóthovej, je Seredi priradené 15. miesto so skóre 60%. Spočítal som si skóre za hodnotenia jednotlivých kapitol 1. až 11. Vyšiel mi priemer 56,27% a nie 60% ako je uvedené. To by ale znamenalo umiestnenie na 22. až 23. mieste... Obzvlášť zaujímavé sú zistenia TI v kapitole 9. Etika a konflikt záujmov (skóre 23%) pozri : http://mesta2012.transparency.sk/sk/sets/mesta-2012/Sered/info Ktovie koľko % by bolo za túto kapitolu, ak by sa hodnotila napr. skutočnosť že členovia komisie, ktorá dáva odporúčania poslancom, vrátane jej predsedu v uvedenej oblasti a lokalite podnikajú....
pre Erich | 12-12-2012 16:28:09
:D:D:D tym poslednym bodom si zabil, to je ukazkova transparentnost pchat peniaze bez potreby a sutaze do akehokolvek sukromneho subjektu ... spochybnovat este aj transparency international no to sa musim pridat k nazoru pana co spomina co tu spominal pokles IQ expresivom, ale to bude asi tym ze predsa len zastupitelstvo je vzorka obcanov a kazdy ma to co si zasluzi a na co ma
gulak | 12-12-2012 16:08:45
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Erich | 12-12-2012 15:37:35
Tak nejaká pochvala musí byť, mesto urobilo progres - to si musíme priznať. Rád by som ale mesto vyzval, aby v tomto procese pokračovalo. Napr. takto:

- zverejňovať všetky aj nevýherné ponuky pri všetkých verejných súťažiach
- zverejňovať výsledky prijímacích pohovorov všetkých kandidátov na zamestnanie
- zaviesť etický kódex (napr. zakazujúci rodinné a partnerské vzťahy na pracovisku - úplne bežná vec vo firmách)
- verejne sprístupniť na webových stránkach všetky odpovede na žiadosti v zmysle infozákona
- zverejňovať majetkové priznania verejných funkcionárov a poslancov mesta
- zaviesť súťaž o dotácie udeľované mestom s jasnými pravidlami
- podporiť zo svojich peňazí médium, ktoré najviac kritizuje (SOL) a nie médium, ktoré za peniaze iba líže riť vedeniu mesta (RTV)
aj rating gréckych bánk | 12-12-2012 15:01:27
vypracovali nezávislé agentúry a kde sú teraz?
pre:občan | 12-12-2012 14:10:56
tak debil je len ten,kto si myslí,že to bolo regulérne!!!!Ale normálny obyvateľ o tom celkom oprávnene pochybuje.
Varga | 12-12-2012 13:49:05
Pre občan | 12-12-2012 11:36:25

Nikto tu nič nespochybňuje a ani neohovára. To že tu obyvateľov pokladáte za DEBILOV je naozaj smutné. Tá nespokojnosť pravdepodobne z niečoho pramení.Bez vetra sa ani list na strome nepohne. Treba sa asi trošku zamyslieť, že či to čo robíte a ako robíte je skutočne na prospech obyvateľov. Treba počúvať obyvateľov ,lebo práve vďaka nim ste tam kde ste a máte isté miestečko a slušný plat.
pre občan | 12-12-2012 13:35:11
všimol som si že ty stále obhajuješ primátora a poslancov tak sa aspoň podpíš aby sme vedeli ktorý z nich si ty. Tipujem bc. zástupca
občan | 12-12-2012 11:36:25
ešte že toto hodnotenie nerobilo mesto Sereď, lebo napriek tomu že ho robila nezávislá inštitúcia aj napriek tomu sú tu DEBILKOVIA ktorí spochybňujú postavenie mesta. Sústavne ohovárajú primátora, poslancov a pod. Je mi na grc z tejto diskusii.
Jozef | 12-12-2012 11:28:39
aj keby patril pod najvyssi soviet.Pozri kto mu sefuje - p. poslankyna. pozri kto makal na soc. zariadeniach - p. poslanec.Netvrdim, ze sutaz nevyhral ferovo, to nie, ale uznaj, ze je to kusok zaujimave.
??????? | 12-12-2012 10:44:15
No ved prave to,že v akom rozsahu to tu vlastne funguje,je hrôza.
pre Transparentná hádanka | 12-12-2012 10:21:06
odporucam opytat sa na VÚC, kedze domov dochodcov nema s mestom nic spolocne :)
pre Jozef | 12-12-2012 09:55:32
Teplejšie,teplejšie,teplejšie, ale dostaneš len trt,lebo si nenapisal cele meno :)
Jozef | 12-12-2012 09:33:32
nakolko zostalo v rozpocte uz len 3800 eur, ziadna odmena nebude.
R.Š.
Transparentná hádanka | 12-12-2012 09:21:59
V Seredi sa rekonštruuje domov dôchodcov a teraz ide otázka.
Kto ho rekonštruuje???

Ten kto uhádne dostane od poslancov a primátora odmenu.
Jozef | 12-12-2012 08:54:42
a teraz tú o Karkulke a zlom vlkovi.
anonym | 12-12-2012 08:51:25
Blahoželám Seredi k peknému umiestneniu. Mám aj ja pocit, že primátor veci robí transparentne, nemá záujem prihrávať zakázky sebe blízkym ľudom o čom svedčia výberové konania komisiou na to určenou, predaje nehnuteľností inzerované na stránke mesta, SN,SOL. Faktúry, zmluvy k nahliadnutiu na stránke mesta.A to, že mesto na čele s primátorom robí veci čestnejšie je aj posun za jeho primátorovania v hodnotení výrazne vyššej transparentnosti oproti predchádzajúcemu vedeniu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign