Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Médiá tvarujú verejnú mienku ako chcú

redakcia SOLDátum03. 03. 2016 13:49:48TémaPoslanci MsZ

Niekedy mám dokonca pocit, že to robia podľa príslovia Čo sa babe chcelo, to sa babe snilo. Redaktorka Sekcie spravodajstva, publicistiky a športu Rozhlasu a televízie Slovenska pani Elena Koritšánska sa 25.2.2016 najprv telefonicky a potom aj mailom obrátila na mestský úrad s niekoľkými otázkami. V záujme zachovania autentickosti ( i keď na úkor potreby väčšieho priestoru) ich uvádzam v plnom znení.

 

Dobrý deň, pani Adamčíková, pán Veselický, 

Ako som s Vami telefonicky hovorila – posielam otázočky. Prosím Vás o odpovede v tom duchu, ako sme si ich povedali v telefóne, poprosím celou vetou, pretože moje otázky nebudú v reportáži, tak aby to malo ucelený význam. 

1.    Koľko máte opatrovateliek – stav pred projektom, teda v januári 2016) a koľko ľudí v meste vďaka týmto opatrovateľkám opatríte?

2.    Majú všetci ľudia, ktorí vo Vašom meste potrebujú opatrovanie, zabezpečenú opatrovateľku?

3.    V novom projekte cez eurofondy ste od implementačnej agentúry dostali / dostanete peniaze na koľko opatrovateliek? Na čo presne peniaze využijete? ( napríklad  na navýšenie počtu opatrovateliek alebo len doplnenie Vášho financovania?)

4.    Čo robíte s peniazmi z Vášho rozpočtu, ktoré by ste inak dali na opatrovateľky, ale teraz ich vďaka eurofondom ušetríte?

5.    Čo hovoríte na to, že niektoré obce vôbec neboli úspešné pri žiadaní na peniaze na opatrovanie, ale majú v obci ľudí, ktorí potrebujú opatrovanie? Je to podľa Vás fér? (projekt to ale povoľuje, takže je to v poriadku, ja sa len pýtam, či to vnímate, že či je to fér)

 

Po príprave odpovedí som sa telefonicky spojil s pani redaktorkou a ešte v ten deň som jej do telefónu odpovedal na všetky jej otázky. Pretože som mal záujem overiť si v akých súvislostiach budú moje odpovede použité, spýtal som sa jej na druhý deň, kedy bude náš rozhovor odvysielaný. Deň ani hodinu som nedozvedel. Rozhovor odvysielaný bol. V pondelok v poludňajšom Rádiožurnále o 12.00 hodine. V ňom iba moje dve vety šikovne zostrihané a vsunuté do „pekného“ príbehu.  

Doslovné znenie si môžete vypočuť v archíve Rádiožurnálu – z 29.2.2016 od 11. minúty vysielania.

Príslušná časť týkajúca sa Serede znie takto:

Komentár redaktorky: Europrojekt ako možnosť šetrenia peňazí vníma napríklad samospráva Serede.  Predtým platila z vlastného rozpočtu 49 opatrovateliek. Z Europrojektu dostala peniaze na 22. Na čo peniaze presne pôjdu hovorí zástupca primátora Ľubomír Veselický:

- Prostriedky využijeme na doplnenie nášho financovania opatrovateľskej služby.

Redaktorka - Čiže nebudete navyšovať počet opatrovateliek.

- Podľa tohoto nie.

 

Teraz moje odpovede na otázky v plnom znení.

 

1.Koľko máte opatrovateliek – stav pred projektom, teda v januári 2016) a koľko ľudí v meste vďaka týmto opatrovateľkám opatríte?

K 31.1.2016 sme mali 49 opatrovateliek, ktoré opatrovali 67 klientov odkázaných na pomoc inej osoby.

 

2.Majú všetci ľudia, ktorí vo Vašom meste potrebujú opatrovanie, zabezpečenú opatrovateľku?

Áno, všetci žiadatelia, ktorí spĺňajú podmienky na poskytovanie opatrovateľskej služby majú zabezpečenú opatrovateľku v požadovanom rozsahu.

 

3.Na čo presne peniaze využijete?

Od 1.2.2016 máme do národného projektu „Podpora opatrovateľskej služby“ zaradených do výkonu opatrovateľskej služby 22 opatrovateliek na plný a polovičný pracovný úväzok. Finančné prostriedky využijeme na doplnenie nášho financovania opatrovateľskej služby.

 

4. Čo robíte s peniazmi z Vášho rozpočtu, ktoré by ste inak dali na opatrovateľky, ale teraz ich vďaka eurofondom ušetríte?

O ušetrení nami rozpočtovaných finančných prostriedkov na opatrovateľskú službu budeme môcť hovoriť až potom, ako nám budú na účet mesta peniaze z projektu poslané. O použití tých ušetrených rozhodne v zmysle zákona mestské zastupiteľstvo pri zmene rozpočtu. Ak medzitým vznikne potreba ďalšieho financovania sociálnych služieb budeme rozhodovať v prvom rade o tomto spôsobe ich použitia.

Doplňujúca otázka redaktorky v telefonickom rozhovore : Čiže nebudete navyšovať počet opatrovateliek. Odpoveď: Podľa tohoto nie.

 

5. Čo hovoríte na to, že niektoré obce vôbec neboli úspešné pri žiadaní na peniaze na opatrovanie, ale majú v obci ľudí, ktorí potrebujú opatrovanie? Je to podľa Vás fér? (projekt to ale povoľuje, takže je to v poriadku, ja sa len pýtam, či to vnímate, že či je to fér).

Prečo iné obce neboli pri žiadaní o peniaze na opatrovanie úspešné, to neviem. Za naše mesto môžem povedať, že sme urobili všetko preto, aby sme svoju žiadosť s príslušnými dokumentmi predložili včas a kompletne. Boli sme prvým mestom na Slovensku, ktoré túto žiadosť odovzdalo . Našou prvoradou povinnosťou a záujmom je poskytnúť našim občanom maximálnu mieru služieb, na ktoré sú v sociálnej oblasti odkázaní. Mesto Sereď zo svojho rozpočtu kryje náklady na financovanie opatrovateľskej služby štrnásť rokov. Preto je fér, že v tomto roku dostaneme na jej financovanie prostriedky z eurofondov. Ak v tejto oblasti niečo nie je fér, tak je to skutočnosť, že finančnú pomoc na opatrovanie nedostanú všetci, ktorí sú na ňu v Slovenskej republike odkázaní.

 

Redakcia pri zhodnotení prínosu Europrojektov sa snažila vytvoriť dojem, že vládou dobre mienený úmysel zvýšiť počet opatrovaných občanov kazia samosprávy tým, že včas podajú žiadosť o peniaze z Európskeho sociálneho fondu, a sú úspešnejšie oproti tým pomalším, ktoré žiadosť podať nestihnú. Toto je podľa Sekcie spravodajstva, publicistiky a športu Rozhlasu a televízie Slovenska tým zásadným problémom. Nie skutočnosť, že obce v našom štáte nemôžu z finančných dôvodov poskytnúť opatrovateľskú službu každému, kto ju potrebuje.

Riešenie problému veľkého počtu odkázaných redakcia Rádiožurnálu šikovne spracovala ako tému, v ktorej úspešnejšie samosprávy figurujú skoro ako zlodeji peňazí Európskeho sociálneho fondu, ktoré ukradli tým samosprávam, čo svoje žiadosti v šibeničnom termíne určenom vládou podať nestihli.

Tragédia celej tejto manipulácie spočíva v tom, že 99 percent občanov pozadie problému vôbec nepozná. Z obsahu Rádiožurnálu odvysielaného v posledný februárový pondelok si ale urobia záver, že piati odkázaní občania vo Vysokej nad Kysucou nebudú mať opatrovateľku, lebo Sereď po včasnom predložení žiadosti dostala peniaze na 22 opatrovateliek.

Stretávam sa denne s mnohými informáciami uverejnenými v médiách. A musím žiaľ konštatovať, že v tvarovaní verejnej mienky sú niektorí redaktori skutoční majstri. Kladiem si otázku. Ako môžem dôverovať správam, ktoré mi médiá ponúkajú, keď aj tú, ku ktorej ma požiadali o spoluprácu, vytvarujú do falošného obrazu?

Autor: Bc. Ľubomír Veselický

 

Zdroj: SN


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Nemas pravdu | 04-03-2016 07:17:45
Pani redakcii SOL treba podakovat. Mohla by prevzat aj clanok Kto robi zo Serede Kocurkovo. Veselicky pise presne o metodach pani Paulinyovej a Koritsanskej. A to sa mi lubi.
pán Veselický | 03-03-2016 22:30:32
musí splácať dlh za to, že je viceprimátor aj za cenu, že stratil tvár.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 20:10:00
Otazka? | 03-03-2016 18:30:45 | - takymto tonom sa mozete bavit s tym, kto Vas splodil.
s.i.n. | 03-03-2016 18:39:42
\"Redakcia sol | 03-03-2016 14:29:55: Dochadzaju temy? Tak kopirujeme? \"
Naozaj? Čítaj SN č.2/2016, má 16 strán a na desiatich (10) je reklama alebo foto. Komuže to dochádzajú témy?
Čitateľ | 03-03-2016 18:38:45
Otázka - čo si nedal všetky otázky do jedného topicu?
Otazka? | 03-03-2016 18:30:45
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Otazka? | 03-03-2016 18:28:03
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Otazka? | 03-03-2016 18:23:46
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
teraz k článku... | 03-03-2016 18:06:29
Kto akou zbraňou bojuje, takou porazený býva. Pán hovorca mesta si na vlastnej koži môže zakúsiť čo to je prekrúcanie pravdy, alebo si ju prispôsobovanie svojím potrebám.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 18:00:04
No pan majko skuste | 03-03-2016 17:53:56 | - opacne - co ste Vy za cloveka, ked o mne tvrdite nieco, co som nenapisal.
Marek Sladký | 03-03-2016 17:59:56
Tomáš - hovorca mi vsunul do úst slová ktoré som nikdy nepovedal a z môjho textu použil len jednu vetu a potom to vyznelo úplne inak ako to bolo napísané. A o AZR spravte článok a budeme pod ním diskutovať o ich politických ambíciách.
Niekto tu písal že ako si redakcia dovolila povoliť anonymnu diskusiu pod článkom LV. Žiaľ nie všetci majú fb aby diskutovali v SN
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 17:59:01
tomáš | 03-03-2016 17:46:31 | - kde nasledne uplne nespravodlivo - a Vy viete ze mam pravdu - od ineho chcete to, co nie ste ochotny urobit sam.

Ano, verejny diskusny priestor je potrebny. Aj anonymny. Nesnazte sa ho vsak deformovat tym, ze Vy anonym kladiete nepomerne vyssie naroky na podpisanych ludi.
No pan majko skuste | 03-03-2016 17:53:56
Co mna sere, ze nemozem a vy ano. Opytam sa vas normalne veci a vy ma posielate do analu? Vy co ste za cloveka?
tomáš | 03-03-2016 17:46:31
odpovedám, reagujem na čo cítim potrebu reagovať, prispievam sem v rámci svojho voľného času, čím dúfam spoločne vytvárame nejaký verejný priestor, nejakú platformu pre výmenu názorov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 17:42:42
tomáš | 03-03-2016 17:40:37 | - co konkretne robite Vy, aby ste slova Voltaira naplnil?
tomáš | 03-03-2016 17:40:37
pán Sladký tú nejde o opačný názor od toho môjho, ktorý mimochodom vždy rešpektujem (slovami Voltaira: nesúhlasím s vami, ale budem sa biť za to, aby ste mohli svoj názor vyjadriť), ale o to, že vy ste svoju agitáciu proti referendu viedol neférovým spôsobom tým, že ste AZR bez dôkazu nariekol z pohnútok, ktoré nemala, teda založenie strany. A ja teraz pripomínam, že AZR žiadnu stranu nezaložila a teda organizácia referenda nebol z jej strany žiadny \"marketingový ťah\" pre jej politické ambície, ktorý ste jej však neviem z akých dôvodov prisúdili. A teda v tomto súde ste sa hlboko mýlili. A pripomínam to tiež preto, lebo zhodou okolností vidím, ako tu komentujete zase nejaké vyjadrenia niekoho. Rozumieme si?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 17:40:17
Otazka? | 03-03-2016 17:30:42 | - do vztahov v SOL je Vas nepochybne viete co... A do toho, kedy ja uverejnim co uverejnit chcem - obdobne.

Vy tak mozete max pisat cez proxy, lebo este aj o nick sa bojite a hanbite sa, ze by sa raz Vasa identita prevalila.
Trci z Vas este nieco, alebo ste v anali uz cely? ;-)

Ale aspon trosku - ze Vas ser*e to, co Vy nemozete a ja ano?
Otazka? | 03-03-2016 17:30:42
Ked ste clanok neprevzali vy pan majko sefredaktor, tak kto? Kto je to redakcia sol? Mozete to prosim vysvetlit? V nedavnej historii vas admin (asi vy) vymaze link na clanok v SN a teraz nie je blbe vasej redakcii sol iny clanok skopirovat? Je to presne ako sa vam to hodi. Pod clankom ako veselicky klamal v reportazi tv markiza ste slubili tusim este v novembri minuleho roku nejake materialy \"vsetky a naraz\" preslo 5 mesiacov a nic. Ja by som si ich rad pozrel, no ci sa ich od vas dockam, neviem! Tak plodnu diskusiu pan novinar!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 17:22:11
Marek Sladký | 03-03-2016 17:19:19 | - Marek, nechaj priestor Tomasovi - ak sa nehanbi, pohrabe sa trosku v archive svojich prispevkov a nieco sem vyhodi... ;-)
Marek Sladký | 03-03-2016 17:19:19
Tomáš všetci čo majú opačný názor ako ty sú podľa teba neseriozny (to som pochopil už v agitacii na referendum). A takých ja nás tu viac podľa teba či podpísaných alebo nickovych.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 17:09:54
Pán Majko | 03-03-2016 16:59:19 | - Veselicky je verejny cinitel a je plateny obcanmi. Je to nas zamestnanec a ja mu od srdca doprajem pokracovanie diskusie v mediu, o ktorom on osobne napisal toto:

\"Každý subjekt na mediálnom poli vznikol z konkrétnej príčiny, či podnetu. Tieto noviny nie sú výnimkou. Mohli byť vydávané pod záštitou oficiálnych mestských inštitúcií. Nestalo sa. A tak vznikli na báze neoficiálnej.

Nemajú ambíciu ihneď nahradiť klasické tlačové periodiká. Sú snahou o vytvorenie alternatívneho zdroja informácií pri maximálnom využití všetkých možností, ktoré internet ponúka. Teda flexibilitu, rýchlosť a najmä interaktivitu, ktorú tlačové média nikdy mať nebudú. Dostupnosť našich novín možno dnes označiť ako menej než polovičnú. Lenže kto z nás vie, koľko domácností bude mať prístup na internet o rok alebo o tri ? Do ich charakteru sme pri ich zrode vložili niekoľko vlastností. Otvorenosť, kritickosť, adresnosť, serióznosť a nezávislosť.

Otvorenosť znamená, že budeme mať záujem hovoriť aj o veciach, o ktorých by niektorí jednotlivci, či skupiny najradšej mlčali.

Kritickosť zaručuje, že zistené skutočnosti budú nazvané pravým menom.

Adresnosť ponúkame v tom, že každý z článkov, ktoré si tu prečítate bude mať podpísaného autora a zistené nedostatky budú adresované konkrétnym zodpovedným osobám.

Serióznosť je zabezpečená osobnou zodpovednosťou každého autora za celý obsah článku.

Nezávislosť vnímame ako možnosť uverejňovať vlastné názory bez ohľadu na názor tých, čo dnes a rozhodujú o veciach verejných a teda o nás samotných.

Tieto noviny chcú byť Vašimi novinami. \"

- - -

Pravda, pravda a este raz pravda!
Skuste ju spochybnit faktami.

Zatial sa snazite iba utocit na mna a ja som pritom clanok do SOL neprevzal - ja sa podpisujem menom a priezviskom. ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 17:05:43
tomáš | 03-03-2016 16:44:27 | - ale predsa, skuste nieco citovat. Je to fakt zaujimave citanie. S odstupom casu by som povedal, ze az mimoriadne zaujimave.

Problem je, ze nie vzdy je podpisane rovnako a druhy problem je, ze bezny citatel si jednotlive prispevky tazko spoji.

Tak co, pomozete mu? ;-)
Pán Majko | 03-03-2016 16:59:19
Od pseudonovinára Majka písať o hanbe je smiešne.Človek ktorý nevie čo je to hanba , podkušuje všade vôlkol na obciach by mal dostať kopanec do zadnej časti tela .Veselickému nesiahate ani po ponožky a už len to že ste odkázaný preberať jeho články zo Seredských noviniek hovorí o vašej inteligencii a úrovni.Prevziať článok,povoliť anonymnú diskusiu a šúchať si dlane ako sa ľudia hádajú .Taká Vaša osobná črta.
Bŕ,bŕ a ešte raz bŕ.


tomáš | 03-03-2016 16:56:28
a funkcionár nie ste (čo teda nikto okrem vás samotného nevie), ale seriózny človek tiež nebudete.
tomáš | 03-03-2016 16:54:47
aha dobre pán Sladký, ďakujem, mienku o vás si môže z tohto postoja urobiť každý sám. Veľa to o vás vypovedá a do budúcna to treba brať v zreteľ.
Marek Sladký | 03-03-2016 16:51:37
Tomáš ty si kto že by som sa tebe mal spovedať. Prečítaj si svoje príspevky kde si tiež niečo tvrdil a nehovorím ti aby si sa ospravedlnil. A ja som neni funkcionár aby som sa za niečo ospravedlňoval a najmä o AZR budeme ešte počuť.
tomáš | 03-03-2016 16:44:27
nie pán Majko v tomto momente nevidím dôvod, ale keďže sa blížia voľby, tak som si spomenul na vyjadrenia pána Sladkého a čakám, že sa k svojim vtedajším vyjadreniam prihlási a bude ich, pred týmito voľbami chlapsky korigovať, keďže sa nezakladali na pravde a išlo o ohováranie, nech už bolo v jeho pozadí čokoľvek či už nevedomosť alebo zlovôľa.
Pan Majko | 03-03-2016 16:39:33
Utrite si jedovate sliny. Vasa vyzva aby sa diskuteri drzali temy pre vas neplati? Alebo iba ked vam to pasuje?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 16:35:17
Pri rozhovore s respondentom je vela krat narocne nechat odpovede kompletne, pretoze mnohi respondenti odpovedaju na uplne ine veci a nie na polozene otazky.

Napriek tomu, my nestrihame rozhovory, no kedze trvame na odpovedi na polozenu otazku, vedenie mesta sa vyhyba rozhovorom tak ci tak. Dokonca az do rozmerov, ze zrusili aj stretnutia s obcanmi, kde im mohli obcania polozit zoci voci otazku na nieco, co ich zaujima.

Hanba takym volenym zastupcom!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 16:31:33
tomáš | 03-03-2016 16:22:17 | - zaujimavy subor Vami prezentovanych nazorov a reakcii na Mareka a Vlada Heregu od roku 2015. ;-)

Aj s odstupom casu nieco zo svojej produkcie odcitujete?
tomáš | 03-03-2016 16:22:17
pán Sladký keby ste radšej analyzovali svoje výroky. Pokiaľ si dobre pamätám, bohorovne ste pred referendom 2015 vyhlásili, že AZR si robí referendom \"čistý marketing\", aby mohli po referende založiť politickú stranu, pretože podľa vašich zistení sa o tom už dlhšie (síce neviem kde) rozprávalo. No ja dodnes čakám, kedy tá strana vznikne. Žeby deň pred voľbami? Takže slušnosť a česť (ak nejakú máte) káže, že si za prvé priznáte chybu, a za druhé, že sa aspoň za svoje zavádzajúce a nepodarené tvrdenia verejne (teda rovnako ako ste šírili lož) ospravedlníte, nie samozrejme mne (ja som vedel že vaše výplody nemajú opodstatnenie), ale tým ktorých ste jednak svojim hanopisom nariekol a jednak tým, ktorých ste svojim zavádzaním pomýlil pred referendom. Ide mi iba o obyčajnú ľudskú korektnosť.
Marek Sladký | 03-03-2016 16:00:35
Teraz urobili hovorcovi to, čo robí on v Seredi a začo je platený. Z celého textu vytrhne kontext pripadne vsunie človeku do úst vety ktoré nikdy nepovedal.
Sranda | 03-03-2016 15:55:48
Kto to vlasne je (redakcia sol)?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 15:38:25
Otazka? | 03-03-2016 15:36:03 | - pytajte sa autora clanku.
Otazka? | 03-03-2016 15:36:03
Pan Majko, materialy pojdu von vsetky a naraz! Kedy?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-03-2016 15:10:06
Lubos Veselicky - nie je tomu az tak dlho, co konkretni ludia v mediu platenom obcanmi - Seredskych novinkach vo vztahu k clanku OBCANA urobili ucelovu CENZURU a este sa k tomu aj hrdo hlasili. Ba dokonca pan Branislav Koricansky tak zavazny krok verejne nazval CENZUROU.

Nasledne si Ty osobne SOL oznacil za nenormalne medium a ako hovorca mesta si pocas svojej pracovnej doby ODMIETOL KOMUNIKOVAT s mediom. Za co Ta my obcania vysoko nadstandardne platime?

Lubos, robite mimoriaadne skodlivu propagandu a poskodzujete mesto a jeho obcanov tym, ze deformujete informacie - problemy sa kopia a nakoniec aj tak pravda vyjde na povrch.

Nereagovanim na otazky obcanov a ignorovanim hlasu a poziadaviek obcanov sa izolujete v uzkej skupine, ktorej obsadenie sa stava stale viditelnejsie.

Markizu, rozhlas ci SOL pod kontrolou nemate a dopadnete tak, ze sa budete bat povedat slovo pred kazdym mediom, ktore nebudete priamo ci nepriamo platit z nasich spolocnych penazi.

Je to skoda - ako som Ti povedal uz vela krat, v takomto boji nebudu vitazi, budu len porazeni. A to obcania a obyvatelia mesta.
Redakcia sol | 03-03-2016 14:29:55
Dochadzaju temy? Tak kopirujeme?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign