Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ľudí najviac bolí, že s nimi nik z vedenia mesta zámery neprerokoval

200

Stále sa občania podpisujú  pod petíciu  proti výstavbe cesty a za zachovanie súčasného chodníka na ulici  Jesenského v Seredi, ktorú organizuje pani Jánošíková s dcérou  Alenou. Už  šiesty deň  (vrátane víkendu)   ponúkajú po súčasnom chodníku prechádzajúcim občanom možnosť podpísať sa za jeho zachovanie v súčasnom stave. Za organizátorkami petície sme prišli na miesto zbierania podpisov a dali sme im možnosť vyjadriť sa na kameru.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 01-07-2013 11:50:16
...neviete niekto ako dopadlo avizovane stretnutie minuly tyzden s dotknutymi stranami ma MsU?
Obcan | 27-06-2013 12:10:20
Tak teraz je to uz jasnejsie s tym ,,c-ckom,, :-)
To je jak v tom vtipe:

Zastrelit,nemozno oslobodit.
Zastrelit nemozno,oslobodit.

:-)))
Jozef | 27-06-2013 11:53:24
pre upresnenie:
v clanku to nebolo celkom koser, takze

„7) Dohoda o finančnej zábezpeke podľa § 4 ods. 1 písm. j) sa neuzatvára s nájomcami, ktorí sami sú, alebo
ktorých členovia domácnosti sú:
a) držiteľmi preukazu občana s ťažkým zdravotným postihnutím, alebo
b) poberateľmi invalidného dôchodku, alebo
c) nepracujúci dôchodcovia.
Obcan | 27-06-2013 11:38:57
Najomne,socialne...vsetko cele zle.
Predpokladam ze ziadat budu najviac mlade rodiny.
Rodina je vraj zakladna bunka spolocnosti,preto by mal stat pomoct mladym ludom k vlastnemu a nie lepit oci.
Nevravim,aby nieco dostali zadarmo,ale aby bola moznost ziskat vyhodnejsie peniaze na kupu nehnutelnosti,znizenie po urcitu dobu danovej zatazitelnosti,neaku obdobu mladomanz.pozicky...atd.
Takto platenim najomneho si z vyplat neodlozia do buducnosti nic,pripadne je to beh na dlhu trat.
Ak je domov,do neho sa rodia deti a tie su buducnost statu,tomu budu odvadzat raz svoje dane,takze sa mu to vrati.
Je chore ze stat podporuje vseliakymi prispevkami ludi,ktori su papierovo odkazani na soc.pomoc a zneuzivaju system,z plodenia deti maju biznis,ale v buducnosti nicim statu neprispeju,naopak ho este viac podoja.
Ale jasne,mame deti,dajte nam byt !
Kolko je takych rodin ze pracuju a ich prijem len o par eur prevysuje to aby mali narok na neaky prispevok = nikto sa s nimi nebude ani bavit a staraj sa.
Zaujimave ze bolo spomenute ze kauciu nemusia zlozit ti co niesu zamestnani-ak niesom zamestnany,z coho budem platit najom ?
Tak mozu vzniknut situacie ze si niekto napoziciava aby nieco poplatil a po par mesiacoch ho zacnu nahanat ?
Dnes ked pojdete do banky,tak si vas budu preverovat a ak nesplnite poziadavky poslu vas do ...
Preto sa tak dari roznym nebankovkam na SK,krasne to zacina a nakoniec konci velmi,veeeelmi zle...
A uz sme opat pri najomnych,alebo soc.bytoch...
hombre | 27-06-2013 11:22:14
Priložený link od Jozef, na ktorom je geodetický nkres usporiadania dvoch nových bytoviek ma len utvrdil v tom, čo som napísal o 10:27:44
Jozef | 27-06-2013 11:01:39
P.S
aj ked vzhladom k tomuto:

http://www.mz.sered.sk/materialy/vo_11_14/20110419/20110419_M17.pdf

by bolo logickejsie pristup od tych uz postavenych domov.
Či?
Jozef | 27-06-2013 10:53:07
Budu to najomne nie socialne byty.

do výstavby II. etapy nájomných bytov na Dolnomajerskej ulici. Vedľa pôvodných bytoviek by tak pribudli ďalšie dva bytové domy s 32 bytovými jednotkami. V každom dome bude 12 jednoizbových + 1 ZŤP byt a 3 dvojizbové. Verejné obstarávanie na výstavbu bytov vyhrala firma Novosedlík, s.r.o. z Nitry.Náklady sa odhadujú spolu na sumu 890 tis. eur. Zo Štátneho fondu rozvoja bývania bude mesto čerpať úver vo výške 70 % na jeden bytový dom. Ďalších 30 % pôjde z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Zvyšné financie si bude hradiť mesto z vlastného rozpočtu. Bude potrebné vybudovať infraštruktúru, zabezpečiť technický dozor a ostatné náležitosti súvisiace s výstavbou.Poslanci MsZ v Seredi sa dňa 6. novembra zaoberali aj VZN mesta o podmienkach prenajímania nájomných bytov na účel sociálneho bývania. Dospeli k názoru, že finančná zábezpeka vo výške trojmesačného nájomného ostáva, ale nebude platiť pre všetkých rovnako. Dohoda nebude uzatvorená s nájomcami, ktorí sú sami alebo ktorých členovia domácností sú držiteľmi preukazu ZŤP. Kauciu vopred nemusia zložiť ani nepracujúci žiadatelia, čo sa vzťahuje aj na dôchodcov.
pre hombre | 27-06-2013 10:43:45
tá bytovka by údajne mala stáť tam, kde je ten starý domček bez strechy...ten sa ide búrať a nalepí sa tam tým pádom ešte jedna sociálna bytovka...i keď niekedy mám pocit, že význam sociálna má len formálne!
Jozef | 27-06-2013 10:41:19
asi bude pre skolske decka bezpecnejsie, ked budu stavebne mechanizmy prichadzat od stanice a nie od skoly. Ale tiez si pockam na vysvetlenie obcana, pokial mu to pracovne povinnosti dovolia.
hombre | 27-06-2013 10:27:44
anonym | 27-06-2013 09:42:00: No neviem či je to tak, ako píšeš?! Ak som dobre informovaný, tak tie bytovky by mali stáť na mieste, kde pred nedávnom odstránili zeminu aj s burinou. Je to parcela medzi školskou budovou a príjazdom na súkromný pozemok p. Lorinca, ktorý mu však nepatrí. To sú všetko dôsledky "spravovania" nášho mesta pod vedením predchádzajúcich primátorov! Stále však nikto, teda ani "občan" nevysvetlil, prečo musí byť existujúci chodník prerobený na cestu celý a nie len jeho nevyhnutná časť. Tým by sa zachoval aj naďalej charakter tejto pešej komunikácie. P.S. práve predvčerom v TV odvysielali reláciu, ako sa podarilo v Petržalke cez petíciu odvrátiť výstavbu štvor-prúdovej komunikácie a tak poslať do minulosti tamojší Draždiak.
Jozef | 27-06-2013 10:27:08
Robo, sud im uz nic nezmeni. Mesto si svoju povinnost splnilo, ked oznamenie ako vyhlasku vyvesilo kdesi na uradnej tabuli na 15 dni. Chybou nas je to, ze dennodenne nesledujeme vsetky oznamy co su kade tade vyvesene.
Je to len o tej slusnosti od volenych zastupcov voci svojim volicom.
Teraz uz len toho slusneho najst.
Jeden dvaja su arogantni, dalsi samonasieraci, treti nechce komunikovat a ten co chce zas nemoze.
"ľudia majú moc iba v deň volieb"
Robo Horvath :( | 27-06-2013 10:15:40
Je to tak ako som uz pisal. V tomto meste sa vobec neakceptuje nazor susediacich obyvatelov a vlastnikov. To je nepripustne a treba sa odvolat a domahat spravodlivosti. Netreba sa dat a ak treba tak aj sudnou cestou. A cudujem sa Martinovi ze pri svojom okoli takto jedna s vlastnikmi a slape ich nazor a vlastnicke prava. Uz len cakam kedy sa zacne v tomto meste vyvlastnovat to co sa niekomu zapaci.
Jozef | 27-06-2013 10:05:05
je to presne ako pises, stavebny urad Sintava upustil od ustneho prerokovania zameru a po uplynuti potrebnych 15 + 7 dni bolo vydane Uzemne rozhodnutie, podla ktoreho nik z dotknutych stran namietku nepodal.Bodaj by aj, ked o nicom nevedeli.
A takychto "nastenkovych onych" este bude.
A este raz - neriesim ci cesta ano nie, ludia potrebuju byvat a aj sa tam nejako dostat. Len ten pristup uradnika.
Ja som Boh, ja som rozhodol a ty drz pec.
pre Robo | 27-06-2013 09:43:34
susedia neboli informovaný, že sa tam bude brať z pozemkom popri pozemkoch vlastníkom domov, neboli informovaní, že tam bude výstavba cesty, chodníka...až teraz dostali predvolanie na msú, keď je už vec jasná...
anonym | 27-06-2013 09:42:00
hombre veď práve na tých parceliach budú tie bytovky..alebo som to zle pochopil ? myslím, že budú stáť tam, preto sa pani rozčuľuje. Ja nechápem ako môže chcieť na tej ceste nejakú alej . Ľudia potrebujú bývať a k bytom patrí aj cesta a s chodníkom. Aj ja potom budem chcieť, aby sa mi pred barákom uzatvorila cesta a mesto mi vysadilo stromy a lavičky. Pani naozaj otravovala okoloidúcich ľudí a každému hovorila len, že táto cesta bude prejazdná. Nič o bytovkách, nič o chodníku. A ľudia podpísali ani nevedeli o čo ide. Zavádzajúce a potom sa bude oháňať koľko podpisov vyzbierala.
Robo Horvath :( | 27-06-2013 09:35:14
Tato pani tu tvrdi ze o zamere mesta nebola informovana a ani susedia. Tak ocom to tu je? Ze mesto to da ako verejnou vyhlaskou na tabulu pred MsU. Preto sa pytam dostali susediaci vlastnici pisomne pozvanie na prerokovanie a mali moznost sa vyjadrit a boli akceptovane ich pripomienky?
Pripadov takehoto charakteru je v tomto meste viac a to je zle.
hombre | 27-06-2013 09:12:52
Chytro vymyslené! My, mesto myslíme na Vás občanov a na Vašu bezpečnosť! Že navrhovaná úprava existujúceho chodníka na cestu bude mať aj iný efekt vyjde najavo až neskôr...Dve ohradené parcely vpravo od chodníka smerom ku stanici, sú viac-menej neatraktívne na predaj. Ale všetko sa zmení až tade budú frčať autá.. A "občan" venujte sa aj svojej práci na úrade, kde Vás platia. Bude to prospešnejšie, ako podsúvať ľuďom vymyslené výhody tohto riešenia. Peniaze, ktoré sa preinvestujú na túto stavbu by sa dali lepšie využiť. Napr.ďalšia etapa úprav v parku alebo prinavrátenie pôvodnej funkcie niektorým cestám (Vonkajší rad..)
pre Roba | 27-06-2013 08:30:51
http://www.sered.sk/data/spravy_pdf/20130530150044.pdf
Robo Horvath :( | 26-06-2013 21:43:36
Pre: obcan mesta sered | 26-06-2013 09:41:13
Ja nie som proti nejakemu variantnemu rieseniu ale zasadne som proti takemuto postupu a jednaniu mesta voci vlastnikom nehnutelnosti. Ved tu sa pod vedenim mesta a ing. Halabrinovej obchadzaju a nedodrzuju zakony. Ved susediaci vlastnici nehnutelnosti maju byt priamy ucastnici stavebneho konania kde maju pravo sa vyjadrit a mesto ma zobrat na vedomie ich pripomienky a hladat dohodu k spokojnosti vsetkych ucastnikov konania. Takto to ma fungovat a nie sa schovavat za nejaky vyšší zaujem mesta a pritom pošliapať prava vlastnikov.
Občan | 26-06-2013 18:19:09
Ten chodník tam mal byť už dávno.
Cesta na stanicu bude bezpečnejšia.
chodník, chodník | 26-06-2013 13:29:50
chodte sa prosím vás vážení už konečne pozrieť koľko ľudí využíva cez jesenského ulicu ten starý chodník, vyasfaltovaný pekný!!! väčšina ľudí, aj mamičky s kočíkmi sa v jednom kuse serú po ceste a najlepšie keď idú po oboch stranách...

vôbec tu nejde o chodník a cestu, skôr o zbytočnosť...a že sa sprejazdní ten kúsok? komu to pomôže? všade vo svete sa zabraňuje stavaniu ciest pri školách, kvôli bezpečnosti, len v Seredi to bude výnimka...
obcan mesta sered | 26-06-2013 11:55:21
hombre-nam vsetkym.Sprejazdni sa jedna chodniko-cesta,odlahci sa doprava z okolitych ulic a v neposlednom rade tym,ze sa tam postavia dalsie byty,bude tam aj vacsia zaludnenost,kde je vystavba cesty a konecne PORIADNEHO CHODNIKA POPRI CESTE nevyhnutna.Na obmedzenie rychlosti na tejto ceste s cim tu niektori vystupuju nie je problem osadit retarder na cestu.A pomoze to aj nasemu zivotnemu prostrediu,lebo takto,ked chodia auta kolom dokola,zbytocne viac znecistuju prostredie okolo nas.No a este jedna vec-doteraz tam bola 2-metrova burina a ist tadial vecer pesi bolo o kejhak.Takze ja aj moje okolie zamer mesta postavit cestu a chodnik vitame.Pekny den.
hombre | 26-06-2013 10:39:28
obcan mesta sered | 26-06-2013 09:41:13, komu to prospeje a ako? Prosím odpovedz!
obcan mesta sered | 26-06-2013 09:41:13
Robo,keby sme sa riadili takto,tak by mesto nikdy,nikde nic nepostavilo.Je jasne,ze ludia,ktorych sa to priamo dotyka budu vzdy frflat a budu mat milion namietok.Avsak treba sa pozerat na prospech pre vsetkych obyvatelov nasho mesta a vybudovanie cesty a chodnika v tomto pripade bude prospesne.
Robo Horvath :( | 25-06-2013 19:58:24
Taketo jednanie s vlastnikom nehnutelnosti co plati dane tomuto mestu je otrasne zo strany mesta. Tu sa malo predlozit susediacim vlastnikom niekolko variant a hladat spolocnu cestu a seriózne kompromisne riesenie. A nie ze rozhodne niekto koho sa to priamo ani nedotýka a hlavne bez toho koho sa to priamo dotyka. Je to naozaj otrasne a za taketo jednanie voci obyvatelom tam ing. Halabrínova ako veduca nema uz davno co robit. Taketo jednanie kedy obyvatel drz hubu a plat je chore a netreba sa dat takto ignorovat od mesta.
Jozef | 25-06-2013 13:36:17
Priestoru je tam dost na pripadnu jednosmerku a aj chodnik.
Je to mestsky pozemok, budu tam byty a pristupova cesta bude potrebna. Ci mala byt, ako pise hombre od kruhaca, alebo celym usekom malo byt predmetom rokovania ucastnikov konania. A to je aj p. Janosikova. Ako som pisal uz pod prvym clankom a aj pod interpelaciami, smutne je to, ze o nich bez nich a to je vlastne aj nazov tohoto clanku.
To, ze si ich pozyva teraz Martin na nejake vysvetlenie je len dosledok jeho konania, ci skor nekonania. Co uz teraz, ked uzemne konanie skoncilo?
A to su tie jeho predvolebne sluby - komunikovat,komunikovat a komunikovat. S kym?
pre hombre | 25-06-2013 13:28:16
presne tak, aspon by tam nelietali autá hore dole bezcielne.A tej pani nejde o to či tam bude chodník alebo nie , ale o to že býva na rohu ulice tak to bude mať hluk aj z jednej aj zdruhej strany. Pretože po Jesenského ulici sa prehanujú autá ako na autostráde.
hombre | 25-06-2013 12:08:24
Občanka | 24-06-2013 20:37:25, riešenie prístupovej komunikácie ku bytovkám, ktoré sa majú stavať si ale nevyžaduje urobiť novú cestu po celej dĺžke chodníka, čo je cca 150 m. Na to stačí asi 30 m od kruháča, čo je pri cirkevnej škole, až po vjazd do priestorov kde sídli MsP. Tak by bolo garantované, že ten kúsok cesty budú používať naozaj len nájomníci dnes ešte neexistujúcich bytoviek a premávka tam bude len minimálna. A ku stanici je prístup min. z dvoch strán. Tak načo toto všetko?
Občanka | 24-06-2013 20:37:25
Skutočne tá pani ludí núti podpísat,ani polovica nevie čo podpísala,pridali podpis,len nech sa jej strasú....otravovala aj moju matku,ktorá len tade prechádzala a nemala o ničom páru.Moj názor-pokial tam bude bytovka,vybudovanie cesty ako aj chodníka je potrebné...
JAJA | 22-06-2013 15:06:29
take hovadiny.....ku skolam nevedie cesta.....a ku fandlyho vedie co.....koryto rieky?....Toto vsetko sú len hluposti, ved ked tam bude bytovka, tak tam potrebujú aj cestu aj chodník, .... prečo v Seredi sú vzdy vsetci proti vsetkému, pozrite si archív kde nechceli ludia objekt kde je Takko... a dnes ? vsetko je OK, ... ked je tak tak ja chcem starú pôvodnú cestu cez rolu..... tam kde je vybudovaná Hviezdoslavova skola, ked som bola malý tak som sa tade bycikloval........
raťafák plachta | 22-06-2013 13:45:34
nie sú tí ľudia, čo podpisujú petíciu zámerné uvádzaní do omylu? Napríklad tá pani na videu si evidentne myslí, že bude musieť chodiť po strechách, pričom jej malo byť vysvetlené že tam chodník bude...nie som proti petícií, ľudia však musia vedieť čo podpisujú a byť detailne oboznámení čo sa tam vlastne bude diať.
anonym | 21-06-2013 20:39:54
Keby sme si každý zmysleli, že na svojej ulici niečo chceme, alebo nechceme aby sa budovalo, kam by mesto došlo keby malo vyhovieť každému jednému občanovi. Tá pani na videu rozpráva nezmysly. Sú určité finančné možnosti mesta, aspoň predpokladám. To, čo ona vymenovala musela by mať Sereď rozpočet minimálne hlavného mesta.
Roland | 21-06-2013 20:31:48
Tá pani sa mi páči...má pravu samozrejme plus s opravného hlaiska je to úplná nezmyselná vec ktorá nebude fungovať...už zo základu či to je vo svete a či u nás všade ke sú školy nevedie cesta,..pretože už len v obývanej oblasti by mala byť znížená povolená rýchlosť vozidla...takisto ako hovorí tá pani...hovorím že keby ie do politiky tak ju normálne volím lebo má rozum heeeh...každopádne povím vám to takto...dali tam kruháč kerý je tam ehm..ehm...nemá význam ajme temu a teraz špekulujú cestu...každý den som chodil na aute z legionárskej pomedzi domi k čepenskej a tá ulica vyžaduje zvýšenú pozornost ,..no neviem si prestavit že by mi ešte z prava vybehlo auto...porááád búúram,...
pravda | 21-06-2013 20:23:06
ludia mali byste sa konecne zbadat kto sa chce nabalit na kazdom kusku v seredi byvam tu od narodenia a to je nonsens co robia v seredi kam vyhadzuju peniaze a robia sa ze chcu robit pre mladych ludi ihriska ktore su platene a vsetko cosa deje je len biznis vsak ta cesta nemoze fungovat len z toho hladiska ze to bude uplne na....pretoze z hladiska zakona premavky tam bude jedna havaria za druhuuuuu.....
marika | 21-06-2013 17:41:45
Alenka bola si skvela.Dufam,ze sa to dotiahne do zdarneho konca.
obcan mesta sered | 21-06-2013 13:24:43
Pani vo videu zavadza,vraj sa nestretla s negativnymi vyjadreniami.Ja osobne tadial par krat do tyzdna prechadzam,pani do kazdeho husti,nech sa ludia podpisu a par krat som bola svedkom,ze ludia ju odpalili s tym,ze oni tam cestu a chodnik chcu,tak nebudu nic podpisovat.Ja konkretne som jej to tiez povedala,takze v rozhovore zavadza.
pozorovateľ | 21-06-2013 11:45:47
Prepáčte,ale mne to pripadá ako keby táto "milá" pani mala neaké nevyriešené spory so susedom(primátorom)...
Mato | 21-06-2013 11:40:29
Asi s nicim z videa nesuhlasim, chabe argumenty. Ak tam planuju postavit cestu aj chodnik tak obidve pani mozu doteraz podpiane papiere chytit pokrcit a hodit do kosa :-)
Ocividne bolo na videu vidiet ako spominaju iba cestu a samozrejme kazdy si hned predstavi ze by nemal kadial chodit.
Jednoducho nechcu aby im okolo domu chodili auta (uznavam ze ani mne by sa to nepacilo v ich pripade ale nuž..)to tu asi spominat nemusim :) A ze deti sa tam chodia hrat? ruku na srdce, az tak vela ich tam nechodi.
Nikto im nic neoznamil ved naco aj tak sa to nakoniec dozvedia.. ale predpokladam ze cesta tam bola planovana dlho nakolko je na jej konci nezmyselny kruhovy objazd ktory by konecne daval zmysel.
Osobne by mi tam cesta nevadila nadruhej strane ani nechybala ked to ma byt jednosmerka, ale vela ludí by sa jej potešilo
z jesenského | 21-06-2013 07:58:15
bývam na tej ulici, a skutočne už to nie je pokojná ulica, ja mám niekedy dojem že bývam pri dialnici. Všetky autá si tade skracujú cestu. NO som zvedavá veľmi ako to dopadne
Registrovaný Martin Vasko Martin Vasko | 20-06-2013 22:19:35
Suhlasim s akou matkou, takou katkou. Kazdy by rad byval na "samote u lesa". A moze si to zabezpecit, osobne. Poznam pripad, kedy Slovensky stat "odkupil" pozemok (ina forma vyvlastnenia/dohody) za ucelom vystavby dopravnej tepny v tesnej blizkosti rodinneho domu. Tento pripad je vsak iny. Mesto kona na svojom pozemku. Ako pri kazdom stavebnom konani, dotknuti majitelia okolitych pozemkov budu vyzvani vzniest namietky v sulade s prislusnymi predpismi.
Novinarsky chlebik je tazky a kedze nie som z "fachu" tazko mi komentovat, odhodlam sa, tak mi prepacte:
- v prispevku nevidim snahu o objektivitu, moze vsak ist o neschopnost vedenia mesta vyjadrovat sa, co by bolo prinajmensom slaboduche,
- vyjadrenia dotknutych obyvatelov su jednostranne ucelove (pochopitelne), nikde sa nespomina skutocny zamer a rozsah vystavby (najma "novy chodnik" tu akokeby vypadol zo slovenskeho slovnika!)

Svoj osobny suhlas s vystavbou som vyjadril v inom clanku venujucom sa danej problematike, pre tento prispevok budem neanonymny.

Vasko.
seredanka | 20-06-2013 15:36:34
Ja tento zamer mesta tiez vitam,nech sa tam vybuduje cesta a chodnik.Uz teraz je to tam trosku vypratane a ked sa tam vybuduje cesta a chodnik,aspon tam okolo nebude dvojmetrova burina,kadial sa vecer clovek boji aj zo stanice prejst.Ta "mila pani" tam obtazuje ludi hlava nehlava a rozprava xi tam tu svoju polopravdu,ale potom A zabudne povedat aj B.Ohana sa tam tym,ze nech ludia podpisu peticiu proti ceste,ktora tam ma byt,lebo tym,ze tam bude vybudovana cesta,pridu ludia o tento prechod zo stanice.A niektori,co nevedia povedat svoj nazor nahlas,tak to tam z donutenia podpisuju.Ved ta pani vyckava ludi iducich z vlaku a na vlak a je otravna jak OSA.
súhlas | 20-06-2013 15:20:08
s Annou. Krásne to bolo zachytené na videu asi v 8,20 min, kde sa "objektívne" vysvetľuje občanom aby podpísali petíciu. Ked sa vysvetluje tým štýlom, že mesto tam ide chodcom zrušiť chodník a vybudovať cestu, tak samozrejme že každý nadáva a podpíše sa tam. Dalej sa zavádza, že nikto okrem jedného nebol a nie je proti. Ja poznám 7-mych ktorí sme to odmietli s jasným vysvetlením....... a že deti to využívajú na športovanie, skatebord ???? to ťažko... pokiaľ viem, tam má byť jednosmerka a nie obojsmerná premávka. Podobný problém bol aj so zákazom pred ZŠ Komenského, v minulosti tam bol zákaz a ked sa to zjednosmernilo, drvivá väčšina s tým súhlasila. a ešte jedna poznámočka - v tomto úseku sa má vybudovať nový chodník a nová cesta!!!!!! táto cesta súčasná sa sa má sprejazdniť.
Anna | 20-06-2013 15:07:09
Rozumiem pani, ze ked pred jej domom 40 rokov nepremavali auta tak jej tato situacia nevyhovuje.
Myslim, ze dany zamer bol uverejneny na tomuto urcenych portaloch. Je nemyslitelne aby sa poslanci prechadzali po meste a kazdemu rozpravali co sa bude kde v meste robit. Ak obcanov mesta zaujima co sa v meste deje treba sa pytat, informovat a necakat, ze nam do schranky budu hadzat letaky o vsetkych zmenach v meste.
Mestske zastupitelstvo je verejne kazdy sa moze zucastnit a vyjadrit svoj nazor. Sledujem fotky zo stretnutia vedenia mesta a obcanov a veru velka ucast tam nie je. Mozno by sa pani mala opytat co na to hovoria ludia byvajuci na ulici A. hlinku a pod. ktore by tato cesta vyrazne odlahcila.
Povedzme si uprimne kto sa na tejto ulici prechadza hore dole len preto lebo tam nechodia auta? Ved na takyto ucel ma sluzit pesia zona, ktora bohuzial dopadla ako dopadla! Nepoznam vsetky fatky a okolnosti, ktore viedli poslancov k tomuto rozhodnutiu ale myslim, ze to nemusi byt az taka zla volba.
A k tym ludskym pravam, to by bolo velmi zle ak by ludske prava znamenali to, ze kazdeho nazor bude respektovany takym sposobom ze sa zrealizuje, to by ako vyzeralo?
Pokial viem, tak na ceste bude chodnik, to ci vybehne dieta na cestu...? to je predsa zodpovednost rodica nie?
Bohuzial organizatorom peticie ich zamery neverim, pretoze si uprimne myslim, ze ich motivaciou je osobny pokoj, ktory zial uz po vybudovani cesty mat nebudu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 13:37:12
Mozete nahlas pouvazovat aj preco?
Odborník | 20-06-2013 13:18:12
Tá žena je hlúpa a zároveň egoistická. Ja so s ňou zásadne nesúhlasím. Ona má zrejme hlavu len na to, aby cez ňu kŕmila zvyšok jej tela.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign