Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Lokalita pri školách nielen bez parkovacích miest, ale momentálne aj bez chodníka

Miloš MajkoDátum05. 09. 2012 23:06:16TémaDoprava
200

Aj na stretnutí vedenia mesta s občanmi padla od jedného prítomného občana pripomienka na problematickú dopravu v smere od  Materskej školy  Komenského k ZŠ Komenského. Hlavným problémom sa na tejto jednosmernej komunikácii javí jej časté obojsmerné využívanie, čo môže spôsobiť kolíziu.

Dnes ráno sme sa na mieste stretli s riaditeľkou  MŠ pani  Ivetou Fraňovou, ktorá potvrdila akútny nedostatok parkovacích miest pri  MŠ, ktorý sa maximálne prejavuje najmä ráno medzi  7:30 a 8.00 hodinou. Práve vtedy väčšina rodičov vodí do škôlky svoje ratolesti. Situácia môže byť nebezpečnou aj z dôvodu, že práve v tom to čase aj tadiaľto chodia množstvá detí do  troch základných škôl.

Momentálne je situácia výrazne sťažená aj výstavbou polyfunkčného objektu, ktorý vzniká ako inak - presne tam, kde je núdza o parkovacie miesta. Na sťažnosti obratom zareagoval investor a už o  5 minút po našom ohlásení spolu s riaditeľkou a zástupcom náčelníka  MP hľadali možnosti parkovania.  Jednou z možností je aj priestor pred nehnuteľnosťou, ktorý vznikne po jej výstavbe. Momentálne je dôležité, aby investor z chodníka odstránil naskladnený stavebný materiál a chodník zprejazdnil. Tak frekventovaná lokalita v blízkosti niekoľkých základných škôl a materských škôl bez chodníka zostať nemôže. K tomuto sa zaviazal v priebehu týždňa.

Ako najrozumnejší na parkovanie sa javí  priestor, ktorý je oproti stavbe. Peknou trávou sa nazvať dá ťažko, nakoľko už dávno je prirodzene využívaný na odstavenie áut rodičov. Iná možnosť nie je. Vhodnou napr. zatrávňovacou dlažbou by bolo práve tu možné vybudovať ďalšie parkovacie miesta.

Riešenie situácie je na vedení mesta a príslušnom odbore  MsÚ. Ako a kedy bude stav zlepšený, sa spýtame hovorcu  MsÚ. Jeho vyjadrenie prinesieme.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
chodec | 07-09-2012 06:01:06
v mene všetkých detí, a ľudí, ktorí chodia do školy pešo prosím vedenie mesta aby túto skutočnosť zmonitorovalo a našlo nejaké riešenie. Neviem či ešte niekde inde na svete existujú pri sebe dve veľké školy, 2 škôlky sprístupnené cestičkou pre jedno auto a chodníčkom pre max.2 deti vedľa seba. Kamera na kruháči Vám skutočne pomôže vybrat peniaze do štátnej kasy, ale problém nás chodcov nijako nevyrieši. Jednoznačne som za zákaz prejazdu. Ak by ste to tam chceli vidieť v tom naj najhoršom, chodte sa tam pozrieť keď prší...
Lada | 06-09-2012 21:04:59
Áno priestor na parkovanie sa určite nedá nazvať "peknou travou" ,ale ani ten chodník by som nenazyvala "chodníkom".
seredanka | 06-09-2012 20:52:12
situácia je skutočne vážna, ľudia zvykli parkovať pred bývalou čistiarňou ale teraz je tam chodník aj "mestská zelina" zatarasená stavebným materiálom a tak sa decká prepletajú medzi autami . Nie je miesta na otočenie ani vycúvanie auta. A teraz si predstavte že by tam musela ísť sanitka, požiarnici.......problém majú smetiari a aj zásobovanie MŠ .
PS88 | 06-09-2012 20:43:23
Milí džusi asi ste prehliadli, že som písala že som zamestnanec školy. Moja pracovná doba je od 6:30 tak preto sa tam pohybujem v "najkritickejšom čase" a nejak sa do tej práce tiež dostať musím. Nie všetci totiž bývame priamo v Seredi. Zatiaľ tam zákaz nie je, tak som si dovolila ísť do práce autom. Ak tam ale zákaz bude a bude platiť pre všetkých rovnako nemám problém zaparkovať inde a prejsť tých pár metrov peši. Tak len toľko...
džusi | 06-09-2012 20:32:16
vážený, vôbec neviete čo hovoríte. PS88 vy tu chcete osadiť zákazovú značku, ale prečo sa ohlasujete, ked sama jazdíte v tomto úseku a ako hovoríte ešte v tom najhoršom čase o 7,30 hod.? Všetko je len o ľudoch a značkách. Od kruháča predsa je zákaz vjazdu, tak žiadne auto by nemalo ísť z tej strany. Keď zákaz , tak pre všetky autá bez výnimky učiteľov. aký je rotdiel ked do daného úseku vojde učiteľka s autom a deti idú po ceste ako keď tam vojde rodič, vysadí deti a ide ďalej. nijaký. ôplne to isté. Terajšie riešenie prejazdu s jednosmerkou je najlepšie riešenie. Už tam stačí osadiť iba jeden spomalovač, aby sa vždy pribrzdilo pred vstupom pred Komenského školu. Počkajte si ešte mesiac a verím policajtom, že danú situáciu vyriešia. Informoval som sa , že do mesiaca by mala byť osadená nová kamera na kruháči a ako poznám mestských policajtov, tak vodičov ktorý budú porušovať zákaz budú veľmi rada pokutovať. Ešte jedna prosba na primátora: každý čo niečo robí urobí chybu a veľkí sú takí, ktorí si chybu priznajú. Dali ste osadiť jednosmerku a z druhej strany zákaz vjazdu pred činžiaky na Spádovej ul. 1140. Prosím Vás táto jednosmerka nič nerieší, len strpčuje život všetkým obyvateľom. Za 30 rokov tam nebola žiadna nehoda, my obyvatelia sme takto potrestaní. prosíme Vás zrušte túto nezmyselnú dopravnú situáciu. My bývame na Poštovej ul. a garáž máme pred rešt.čierna ruža. ideme si pre auto a aby sme zaparkovali pred činžiak na Poštovej ul. musíme s autom prejsť pol mesta. Táto jednosmerka nemá reálny zmysel. Tromm sídliskám ste odrezali prístup do mesta a takto tlačíte ľudí do väčších spotrieb.
XXXX | 06-09-2012 20:30:09
Keby tam mali prístup autom len zamestnanci a zásobovanie bolo by po probléme.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 06-09-2012 19:29:17
dost casto sa stava, ze od skoly idu auta z opacnej strany do jednosmerky a vytrubuju na vas, ze ich nechcete pustit. Minule sa panacek tak rozculoval, ze by bol hadam ma aj napadol ked som mu ukazal na znacku ze je v protismere.
seredan | 06-09-2012 18:33:42
v kazdom normalnom meste by tam dali zakaz vjazdu. Len tu je to cele naopak, robia sa nelogicke veci na hlavu postavene.
klmn | 06-09-2012 16:50:44
zavriet skolu aj skolku je po probleme. [srandujem] Zakaz vjazdu
PS88 | 06-09-2012 16:37:57
Dnes som na vlastnej koži zažila nemožnosť normálneho prejazdu v okolí MŠ. Jednoznačne by tam mal byť zákaz vjazdu už smerom od kruhového objazdu. Výnimku by mali mať len zamestnanci základných a materských škôl. Určite by sa vedeli preukázať prípadnej kontrole hliadky mestskej polície. Na spomínanom mieste som zaparkovala ráno pred 6:30 hod. - vtedy bolo "parkovisko" úplne prázdne. V čase o 7:30 som potrebovala odísť na lekárske vyšetrenie. Som zamestnanec jednej zo škôl ale dostať sa z práce bolo prakticky nemožné. Autá stáli v každom smere, na každom voľnom kúsku, vyslovene krížom krážom bez možnosti otočiť sa, vycúvať. Medzi autami sa "predierali" deti. Otrasné ! Naozaj najvyšší čas s tým niečo spraviť - riešenie je jednoduché !
amos k. | 06-09-2012 15:39:20
ma tam byt zakaz vjazdu a nech deti prejdu tych 100 metrov peso, neumru. Dobreze ich nevozia az pred triedu.
chodec | 06-09-2012 06:02:53
som rada, že sa tu konečne začne riešiť aj tento problém. Normálne by som to každému jednému dopriala ísť sa tam ráno pozrieť, čo sa na tomto prejazde deje. Načo sa staval ten kruhový objazd???? Tam mal byť už dávno zákaz prejazdu!!! Na ten "chodníček" sa nezmestia ani tri deti. A to nehovoriac keď ide oproti nejaká mamička s kočíkom. Katastrofa!!! To som bola raz svedkom, ako prišlo auto zásobovanie pred škôlku Komenského a akýsi otecko čo niesol do školy deti mu vynadal, čo to ako stojí?!Skutočne je najvyšší čas tento problém raz a navždy vyriešiť!!!!
jozef | 06-09-2012 00:09:00
to by si nemuseli hadam zhyckane deti vozit rovno az pred skolu ani raz som tam nevidel stat mestkych policajtov vzdy po funuse

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign