Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Loďou po Stredomorí – časť 1. a 2. – za snom sa ísť oplatí...

200

Cestovanie sa pre veľa ľudí stáva záľubou, ktorej sa nevenujú iba počas rodinnej dovolenky. Spoznávanie iných krajín nám otvára oči a ukazuje nám štýl života, bývania a iných kultúr, ako je tá naša. Doba nám našťastie priniesla možnosti, o ktorých sme ešte pred štvrť storočím ani len nesnívali. Dnes je už len na nás, ako sa rozhodneme...

Väčšina Slovákov stále cestuje najradšej autom a najradšej do relatívne blízkeho  Chorvátska. Sú tu však aj oveľa zaujímavšie destinácie a pri troche trpezlivosti aj cenovo mimoriadne dostupné. A život je tak krátky, aby sme pričasto chodili na to isté miesto.

Pri cestovaní sme sa vždy akosi  vždy radi  zastavovali v prístavoch a s úžasom sme sledovali veľké výletné zaoceánske lode, ktoré vychŕlili tisícky pasažierov do mesta, aby s nimi ešte v ten deň znovu vyplávali na šíre more. Do iných miest a krajín, a za ďalším poznaním. Tak tíško sme im závideli a rozmýšľali sme, ako to na takej lodi asi môže fungovať. Pred niečo viacej ako dvomi týždňami sme to vyskúšali.

V niekoľkých častiach  reportáže sa pokúsim ako textom tak fotodokumentáciou pravdivo popísať výhody i nevýhody cestovania výletnou zaoceánskou loďou. Na lodi   MSC Orchestra plávajúcej pod  Panamskou vlajkou, každý deň v inom meste, väčšinou aj štáte. V inom prístave  a  s novými očakávaniami.  Kľudné i rozbúrené more. Fungovanie života na lodi, stravovanie, ceny za služby a neskutočné možnosti trávenia voľného času.  Prinesiem pohľad na dvanásť dňovú plavbu z  talianskeho Janova, cez Neapol, grécky Rhodos, tureckú Antalyu, izraelskú  Haifu  (s návštevou  Jeruzalema a Palestíny - Betlehem), cyperského  Limassolu, La Valletty na Malte, sicílskej  Messiny a  Civitavecchii pri Ríme  s doplávaním späť do Janova.  Verím, že cestopis aspoň niekoho zaujme.

- - -

Loďou po Stredomorí – časť 1. – za snom sa ísť oplatí...

Cesta  do  talianskeho Janova cez Bratislavu, Viedeň, Graz, Tarvizio,  okolo Benátok, Padovy  a kúsok od Milána  je vzhľadom na termín  (po hlavnej turistickej sezóne) najmä v noci takmer prázdna a prebieha bez problémov. Trošku máme strach zo záberov na povodňami zatopený Janov – autá  zničené rýchlymi prívalovými dažďami a ľudia brodiaci sa po pás vo vode nás pravdupovediac desia.

Predierame sa serpentínami pred Janovom a pri pohľade na rieky so širokými korytami tečúce v kopcovitom teréne je nám jasné, že zaplavený nebude celý Janov. A skutočne. Jeden z najväčších prístavov Talianska je v plnej prevádzke a po povodniach niet stopy.

Zaoceánsku výletnú loď  MSC ORCHESTRA  je vidieť už z diaľky. Kolos o dĺžke  300 metrov a výške dvanásť poschodového paneláku  je naozaj nepriehliadnuteľný.  Všetko  pred nalodením funguje podobne ako pri leteckej doprave. Pred terminálom vykladáme batožinu a auto odvážam asi 100 metrov bokom, kde stoja vodiči, ktorí po zaplatení  10 Eur parkovného na deň toto odvezú na jedno zo záchytných parkovísk. Keď Viano na nadjazde mizne s Turkom za volantom už len dúfam, že za dvanásť dní bude v poriadku  (a že vôbec bude) pristavené pri našom vylodení.

Batožinu odovzdávame  pracovníkom, ktorí ju najneskorej do dvoch hodín po vyplávaní musia doručiť priamo pred našu kajutu.

Check In, následne bezpečnostná kontrola pri nástupe do lode a dlhoročné sny sa stávajú realitou.  Po mostíku spájajúcom výletnú loď s odbavovacím prístavným terminálom vchádzame na šiestu palubu  16 palubovej lode.  Interiér v štýle priestorov luxusného hotela naleštený, prví členovia z 1000 člennej posádky  sa usmievajú od ucha k uchu  a po chvíli Denisko dostáva na ručičku pásku s čislom izby a špeciálnu detskú záchrannú vestu. Naše vesty sú v kajute  číslo  14014, kam sa hneď presúvame. Asi o dve hodiny loď s húkaním opúšťa  Janov a smeruje na východ.

Postupne sa oboznamujeme s jednotlivými palubami - je ich 16 s asi  22 000 m2 plochy, s fungovaním života na lodi a vo večerných hodinách absolvujeme povinné cvičenie  pre prípad núdze. Po vyhlásení poplachu siedmimi krátkymi a jedným dlhým tónom a  následnom oznámení inštrukcií kapitánom lode  v šiestich svetových jazykoch, sa s nahodenými záchrannými vestami presúvame do jednej  z reštaurácií, ktorú máme v evakuačnom pláne určenú. Cvičenie je zvládnuté profesionálne a pôsobí fakt realisticky. Verím, že k ostrému poplachu počas plavby nedôjde.

Počas najbližších  dvanásť dní nás čakajú zastávky v talianskom  Janove, gréckom  Rhodose, tureckej Antalyi, v izraelskej  Haife, v Limassole na Cypre, La Vallette na Malte, v sicílskej  Messine a talianskej Civitavecchii. Krásne počasie napovedá, že je na čo tešiť sa. 

 

Loďou po Stredomorí – časť 2. – Neapol tentokrát trochu inak

Orientácia na 16 palubách lode si vyžaduje trochu času. Recepcia na 5 palube asi v strede lode, reštaurácie, bary, divadelná sála, fitnes, kúpele, obchody, butiky, kasíno, internetová kaviareň, detská herňa, detské kútiky, vonkajšie bazény, vírivky, tenisové kurty, minigolf a samozrejme medical centrum – 22 000 m2 palubných priestorov a väčšina z nich pod umelým osvetlením, kde človek stráca pojem či je deň alebo noc. Ono je to v podstate aj jedno. Na palube výletnej lode je postarané o všetko. Všetkých asi  2300 pasažierov na plavbe má  poskytované služby  All Excluziv.  Je to pochopiteľné,  zabezpečenú stravu musí mať každý z nás. Sme predsa na lodi.

Rozdiel  je iba v ubytovaní – kajuty bez okna, s oknom a kajuty z balkónom. A apartmány. My sme na skúšku stavili na jednoduchosť – kajuta bez okna, i tak väčšinu času strávime v priestoroch mimo ňu. A je to tak. Niet nad dobré presso  v niektorom z barov a to je treba natrafiť na čas medzi jednotlivými jedlami. Aby som nezabudol, práve s tými jedlami treba brzdiť. Jedlo  5 x denne si za bežných okolností z časových dôvodov dovoliť určite nemôžeme  a každé jedlo o niekoľkých chodoch – oči by jedli a žalúdok žral.  Musíme sa však krotiť. Nepatríme zrovna medzi športovcov a preto následné chudnutie by mohlo zabrať mesiace...

Prvá noc na lodi – kolísanie a kolísanie. Zvykáme si. Druhý deň krátko po obede – loď sa blíži k Neapolu.

Malé mesto pláva k veľkému. Asi tak by som charakterizoval pohľad zo 16 paluby pri pomalom manévrovaní  300 metrového kolosu do  neapolského prístavu. Sme na úrovni najvyšších budov v dohľade  a prístavní robotníci s autami sú ako malé mravčeky. Kotvíme pri hlavnom prístavnom termináli – poznáme  ho už z plavby trajektom na ostrov  Volcano z pred dvoch rokov. Aj vtedy sme sa na podobnú loď pozerali s obdivom.

Prechádzame kontrolou  a palubné karty s čiarkovými kódmi sú nascanované do počítača. Ostraha lode vystupujúcich a následne vracajúcich sa pasažierov kontroluje podľa fotografie, ktorá bola aktuálne nasnímaná na  Check Ine  - bezpečnosť na takto veľkej lodi je dôležitá.

Vystupujeme na pevninu. Času veľa nemáme – asi päť hodín stačí tak na časť historického mesta  neďaleko prístavu.

Cestou po prístave smerujúc k centru mesta dostávame  minimálne stovku ponúk na výlet k Vesuvu, do  Pompejí či len tak do mesta a to nielen od agentov cestovných kancelárií, ale aj od samotných taxikárov čakajúcich na kšeft.  My si dáme pešiu prechádzku. Vieme kde sme a čo chceme vidieť. Na Vesuve a v Pompejach som bol už  v 1995 a s rodinou si to nechám radšej na cestu autom. Takto zaujímavá destinácia si vyžaduje dostatok času, patričnú výstroj  a vhodné ročné obdobie pre návštevu. Najlepšie je spojenie s pobytovou dovolenkou aspoň na 3 či 4 noci, ideálne so spojením s vnútrozemím  Talianska.

Historické centrum  Neapola je ako stvorené na prechádzku. Krátke posedenie v kaviarni pri  neskutočne silnej káve s ľadom – prečo ju niet dostať inde ako v Taliansku? -  Denisko ponaháňa holubov po jednom z neapolských námestí a na cestu špeciálnym metrom na vyhliadkový kopec nad  Neapolom žiaľ už nemáme čas. Drobný nákup  oblečenia pre  Moniku a pomaly sa vraciame  do nášho dočasného domova. Prístav, ďalšie dve ľadové kávičky, opätovná bezpečnostná prehliadka pri nastupovaní do lode. A čas večere. Medzi druhým a tretím chodom podávaným  brazílskymi čašníkmi  registrujeme, že loď pomaličky manévruje z prístavu na otvorené more. Čakajú nás na ňom dva dni. Poplavíme sa neďaleko  talianskych brehov, cez  Mesinskú úžinu  medzi  kontinentálnym Talianskom a Sicíliou, popri  Peloponéze až na Grécky ostrov  Rhodos. Ale o tom až po preplávaní niečo viacej ako  800 námorných míľ. A to si vyžaduje deň a dve noci plavby po Stredozemnom  mori.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200 Prístav - Janov
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Janov
200 Prístav - Janov
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Janov
200
Autor: Miloš Majko

200 Prístav - Janov
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Janov
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200 kajuta
Autor: Miloš Majko
Popis: kajuta
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200 Prístav - Janov
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Janov
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 Prístav - Janov
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Janov

200
Autor: Miloš Majko
200 Prístav - Janov
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Janov
200 Prístav - Janov
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Janov

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 theatro
Autor: Miloš Majko
Popis: theatro

200 theatro
Autor: Miloš Majko
Popis: theatro
200 kasíno
Autor: Miloš Majko
Popis: kasíno
200 Savannah bar
Autor: Miloš Majko
Popis: Savannah bar

200 Savannah bar
Autor: Miloš Majko
Popis: Savannah bar
200 recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: recepcia
200 recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: recepcia

200 recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: recepcia
200 recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: recepcia
200 recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: recepcia

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 kajuta
Autor: Miloš Majko
Popis: kajuta

200
Autor: Miloš Majko
200 trasa plavby
Autor: Miloš Majko
Popis: trasa plavby
200 theatro
Autor: Miloš Majko
Popis: theatro

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 povinné cvičenie v záchranných vestách
Autor: Miloš Majko
Popis: povinné cvičenie v záchranných vestách

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 povinné cvičenie v záchranných vestách
Autor: Miloš Majko
Popis: povinné cvičenie v záchranných vestách

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 Reštaurácia
Autor: Miloš Majko
Popis: Reštaurácia

200 Reštaurácia
Autor: Miloš Majko
Popis: Reštaurácia
200 Reštaurácia
Autor: Miloš Majko
Popis: Reštaurácia
200 Recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: Recepcia

200 Recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: Recepcia
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 Prístav - Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Neapol

200 Prístav - Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Neapol
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200 Prístav - Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Neapol

200 Prístav - Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Neapol
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko

200 Prístav - Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Neapol
200 Prístav - Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Prístav - Neapol
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko

200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol

200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol

200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko

200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol
200
Autor: Miloš Majko
200 Neapol
Autor: Miloš Majko
Popis: Neapol

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200 Reštaurácia so švédskymi stolmi
Autor: Miloš Majko
Popis: Reštaurácia so švédskymi stolmi
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200 Reštaurácia
Autor: Miloš Majko
Popis: Reštaurácia
200 Recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: Recepcia

200
Autor: Miloš Majko
200 Recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: Recepcia
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200 Recepcia
Autor: Miloš Majko
Popis: Recepcia
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200 Amber Bar
Autor: Miloš Majko
Popis: Amber Bar
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200 Amber Bar
Autor: Miloš Majko
Popis: Amber Bar
200 Savannah Bar
Autor: Miloš Majko
Popis: Savannah Bar
200 Savannah Bar
Autor: Miloš Majko
Popis: Savannah Bar

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200 Theatro
Autor: Miloš Majko
Popis: Theatro
200 Theatro
Autor: Miloš Majko
Popis: Theatro
200
Autor: Miloš Majko

200 Theatro
Autor: Miloš Majko
Popis: Theatro
200 Theatro
Autor: Miloš Majko
Popis: Theatro
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200 Theatro
Autor: Miloš Majko
Popis: Theatro
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-11-2011 09:28:39
Prirodzene, cena tajnostou nie je. Vsetky naklady vratane prepravnych do Janova a parkovania su zosumarizovane v jednej z dalsich casti.

Nevidim problem cestovat draho - poznam desiatky ludi, ktori to robia pravidelne a su hrdi na dovolenku absolvovanu de facto co najdrahsie. Prirodzene ze sa nechvalia privelmi verejne. To by sa predsa nehodilo.

V dnesnej dobe vsak nie je az taky problem cestovat po svete lacno. Zakladna zasada - nesnazit sa cestovat za kazdu cenu v urcitom konkretnom termine pocas najvyssej sezony v danej lokalite a za kazdu cenu do urcitej lokality. To znamena maximalne prisposobenie sa vyhodnej destinacii v danom case, termine a sposobe prepravy. Prirodzene, ze toto si vo vacsine pripadov tazko moze dovolit clovek ktoremu dovolenku planuje zamestnavatel, pripadne ten, kto ma dve skolopovinne deti. Vtedy vacsinou prichadzaju do uvahy iba terminy prazdnin. No a je potrebne pocitat s tym, ze navsteva de facto 7 krajin s transferom vyjde o nieco drahsie ako navsteva chatovej osady pri Balatone. V takychto pripadoch sa jednoducho jedna o dovolenku, ktora nevyhovuje kazdemu - su ludia, ktori by lezanie na plazi nevymenili za nic. Ale prave v tom je to caro. Kazdy si moze vybrat to, co ho oslovuje najviac.
anonym | 21-11-2011 09:02:36
Ak to nie je tajné, koľko euráčikov znamená "cenovo mimoriadne dostupné"? Ja mám asi posunutú mieru cenovej dostupnosti, nevraviac o nedostatku času :-)
Jozef | 21-11-2011 08:50:25
Parada Milos.
Ale aj tak mi neda, aby som si nerypol: na dovolenku v panelaku? :-)))
anonym | 21-11-2011 08:39:22
Zaujímavé čítanie najmä pre nás, ktorí si to nemôžeme dovoliť, poprípade máme strach zo šíreho mora.
jozef f. | 21-11-2011 08:21:19
pekna fotoreportaz, diky ......... cakam na pokracovanie

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign