Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

List občanom Šoporne od poslancov obecného zastupiteľstva

Iveta TóthováDátum08. 03. 2012 10:03:11Témaobec Šoporňa
24

Vážení spoluobčania,

     Využívame jedinú možnosť, ktorú máme, prihovoriť sa k Vám ako poslanci Obecného zastupiteľstva našej obce, vyjadriť náš názor a postoj k referendu o odvolaní starostu obce Šoporňa, ktoré sa uskutoční v sobotu 10. marca 2012.

     Je niečo vyše roka po komunálnych voľbách a na starostovskú stoličku bol zvolený p. Mgr. Milan Vlček. Všetci sme očakávali, ako nový pán starosta začne plniť svoje predvolebné sľuby, ktoré si dal a ktoré mali byť na prospech občanov Šoporne. Avšak po par mesiacoch prišli prvé rozpory medzi ním a poslancami, nakoľko začal konať v závažných veciach sám, nerešpektoval Zákon o obecnom zriadení, vyhradil si právo rozhodovať  o závažných otázkach života obce , bez akejkoľvek spolupráce s poslancami.  Začal sa kolotoč zavádzaní, ohovárania, anonymných listov, vyhrážok.

     Poslancovi vyplýva priamo zo zákona o obecnom zriadení  možnosť interpelovať starostu vo veciach týkajúcich sa výkonu jeho práce. Do dnešného dňa sme však nedostali odpovede na otázky, ktoré mu boli položené na zastupiteľstvách, dokonca, ako sa mohli presvedčiť občania osobne, ktorí sa zúčastnili zastupiteľstiev, klamal občanom , keď zatajoval, kde sa nachádza služobná Felícia, napriek tomu, že poslanci si overili že táto bola predaná a odhlásená na  Dopravnom inšpektoráte v Galante už niekoľko mesiacov . Tí , ktorí chodia na internetovú stránku obce si môžu spraviť obraz o uvedených faktúrach, predražených zákazkách, obec nezverejňuje uzatvorené zmluvy, aby mal každý občan  možnosť si prečítať aká zmluva, za akým účelom a hlavne za akú cenu bola uzatvorená. Starosta v snahe zabrániť akýmkoľvek informáciám zrušil na stránke obce Diskusiu, ktorá slúžila k tomu, aby sa občania informovali a požadovali vysvetlenia od starostu a tiež poslancov  na otázky, ktoré ich zaujímajú. Starosta je asi jediný reprezentant obce na Slovensku , ktorý zakázal možnosť občanom informovať sa a hlavne pýtať sa na veci verejné, ktoré občanov zaujímajú prostredníctvom internetovej stránky obce.

     Vyjadrenia starostu, že za jeho odvolaním  sú  nenaplnené ambície kandidáta na starostu p. Kovaľa sa nezakladajú na pravde. Pán starosta Vlček bol viackrát vyzvaný aby sa zúčastnil diskusie s poslancami či v Regionálnej televízii KREA v Galante, alebo bol pozvaný na diskusiu do nezávislých internetových novín Seredonline, obidve tieto možnosti odmietol. Aký mal dôvod neobhájiť svoje zákonné konanie, ako rád prezentuje  si dajte sami. Pokiaľ tvrdí pán starosta, že koná v medziach zákona, tak mal možnosť očistiť svoje meno a dať veci na pravú mieru, avšak jeho konanie nás utvrdzuje v tom, že zámerne sa vyhýba akejkoľvek komunikácii s poslancami, čoho dôkazom je aj to, že sa už 3krát nezúčastnil obecného zastupiteľstva.

Vážení spoluobčania, naša obec sa zmieta v agónii, je nepredstaviteľné aby čelný predstaviteľ obce, akým je starosta, nerešpektoval rozhodnutia obecného zastupiteľstva, plytval finančnými prostriedkami a uzatváral zmluvy zjavne nevýhodné pre obec, platil právnickú firmu mesačne 960 €, ktorá zastupuje len jeho osobné záujmy.

Pán starosta zaslal občanom obce 3-stranový list, v ktorom ozrejmuje, prečo je referendum neplatné, je to zavádzajúce stanovisko pána starostu. Celý postup ohľadom referenda bol zaslaný na legislatívny odbor ZMOS /Združenia miest a obcí Slovenska/ ich stanovisko jednoznačne dáva za pravdu poslancom, a náš postup je nespochybniteľný, nakoľko obecné zastupiteľstvo má povinnosťzo zákona  konať a vyhlásiť miestne referendum o odvolaní starostu.

Vážení spoluobčania, 10.3.2012 máte možnosť sa vyjadriť k odvolaniu starostu obce Šoporňa, referendum je v zmysle zákona, o čom sme Vás informovali na verejnom zhromaždení 7.3.2012.Jedno zo základných práv občana, ktoré zaručuje Ústava  Slovenskej republiky, je právo občana vyjadriť svoj názor v referende. Nedajte si nikým toto právo odňať!

 Podpísaní poslanci: viď priložená príloha


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jožko | 02-04-2012 18:03:00
Tá vaša mi je ukradnutá,ja tam nežijem a ani by som nechcel,niektorí ľudia sú tam zákerní a falošní. Poslanci zatiaľ nič neurobili,pes čo šteká nehryzie a druhej strane odkážem že na každého psa sa palica nájde.
Marián | 02-04-2012 16:06:58
Jožko, ..ľudia na to kašlú.
Zdá sa vám to správne, aby kašľali - na vlastný život v tejto obci?
Tak sa na to všetko vykašlime. Nech to ide dolu vodou. Alebo dolu vodopádom. Potom dovoľme, aby táto dedina spoločensky, kultúrne, ba aj geograficky vykapala. Potom si počkám na vaše reakcie, napr. ako za pár rokov budete nadávať, čo sa v tejto dedine robí - nerobí. Máte deti? Alebo vnúčatá. Ale azda ich budete mať. Tak sa dožite toho, aby sa vás jedno z nich opýtalo, čo ste pre túto obec urobil.
Jožko | 02-04-2012 14:00:15
Dajte už pokoj,ved to tu už nikoho nebaví,ľudia na to kašlú.
Marián | 02-04-2012 09:30:09
sopornanska sedlacka- dedinska nana | 02-04-2012 07:42:46

Áno, v trestnom zákone je to tak uvedené.
Ale - niekto v týchto komentároch niekoho ohovára? Na tomto diskusnom fóre sa neprepierajú žiadne ohovory, prebieha tu diskusia a ľudia vyjadrujú svoju nespokojnosť s konaním starostu a jeho arogantným správaním. A to ohováranie rozhodne nie je.
Zrejme niekto nemá vedomosť, kedy je naplnená skutková podstata trestného činu ohovárania.
P.S.: Potom by som tiež mohol považovať niektoré anonymné "podania" /zaslané na redakciu SOL/ a komentáre voči mojim príspevkom za ohováranie, až osočovanie.
sopornanska sedlacka- dedinska nana | 02-04-2012 07:42:46
len pre úplnosť....... „Podľa paragrafu 206 ods. 1 Trestného zákona sa dopustí trestného činu ohovárania ten, kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý môže značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, najmä poškodiť ho v zamestnaní, narušiť jeho rodinné vzťahy, alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu. Potrestá sa odňatím slobody až na dva roky alebo peňažným trestom. Podľa paragrafu 206 ods. 2 Trestného zákona sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov alebo peňažným trestom alebo zákazom činnosti páchateľ potrestá, ak spácha takýto čin tlačou, filmom, rozhlasom, televíziou alebo iným podobne účinným spôsobom.“

Mnohí ľudia si ani neuvedomujú, že keď ďalej šíria nepravdivé údaje, ktoré sa kdesi dopočuli štýlom jedna pani povedala, tak sa tiež dopúšťajú trestného činu ohovárania, ale neuvedomujú si to. Ja si myslím, že ľudia by mali niesť zodpovednosť zato čo povedia a niesť aj prípadné následky v podobe trestného stíhania a „autorov“ výmyslov trestať podľa závažnosti a miery ohrozenia vážnosti poškodeného u spoluobčanov.
Marián | 01-04-2012 13:58:43
...ale to sa zasa budem opakovať:
Trestný zákon hovorí aj o marení referenda "ľsťou", akou je napríklad aj skutočnosť, že pred referendom dal vyhlásiť do miestneho rozhlasu, že sa referendum NEBUDE konať....
/ §351 ods. 1, 3) písm. b, c, d) Tr. zákona /
rekap.: - v ods. 1 - ...ľsťou..
v ods. 3 - písm. b - ako verejný činiteľ /je starosta/
v ods. 3 - písm. c - z osobitného motívu / zostať vo funkcii a naďalej profitovať z obecnej kasy/
v ods. 3 - písm. d - verejne /vyhlásil to miestnom rozhlase/

Ak pre žiadne iné skutky, tak pre marenie referenda určite. Ale počkáme si na výsledok šetrenia OČTK.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 01-04-2012 13:06:19
jaj, no pozor, aby sme sa niekoho nedotkli. Ked starosta vyhutoval cez rozhlas ,že referendum nebude, resp. roznášali jeho listy, aké to bude protiprávne, to som tu nikde nezaznamenala, že by ste tak pohotovo reagovali, že nik nerozhodol že to bude neplatné referendum. Či máte dva metre na jednu vec?? samozrejme že o tom rozhodnú súdy , že pán karel??
anonym | 01-04-2012 11:54:42
Tiež mi pripadá čudné, ak orgány činné v trestnom konaní ešte nepovedali či sa definitívne jedná o zmarenie alebo nie, ale niektorí jednotlivci to verejne prezentujú ako fakt.
P. S. Nie som starostov zástanca, tiež by som ho radšej nevidel na tejto pozícii. Ale nedovolil by som si unáhlené rozhodnutia s právnou kvalifikáciou skutku tak ako to predvádzajú niektorí jednotlivci. Môže sa to proti nim pekne zvrtnúť.
pre karel | 01-04-2012 11:03:58
Aty si odkiaľ, že si taký múdry ? Že by zo súdu ?
karel | 01-04-2012 10:30:34
Ci zmaril starosta referendum od toho su tu sudy a nie nejaka scipova zo soporne. alebo z jakej r...
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 01-04-2012 09:07:15
TASR neustále monitoruje situáciu v soporni, minulý týžden sa mi ozvali aká je situácia v soporni,podľa ich informácií starosta sa im vyjadril, že situácia v soporni je maximálne kludná, všetko je v najlepsom poriadku, lebo on koná zákonne. Nuž vážení občania, starosta je spokojny, sám so sebou, referendum zmaril a zatial je ticho, nuž , nech si to ticho uživa,
pre a oné | 11-03-2012 21:51:20
keby si napisal, ze celu prezral tak mozno by si mal aj pradu!
a oné | 11-03-2012 21:47:12
to naozaj tú Felíciu celú zežral?
Registrovaný patolízači patolízači | 11-03-2012 20:18:11
je to zábava, čitať tie lastovičky čo sem zablúdia, v podobe asi Benu a ušatého, lebo keby im za každú blbosť čo tu napísu, odpadol prst na ruke, tak už môžu len enterovať, hehehehehe, sak tomu sami nemôžu veriť, čo písu,alebo že by boli oni tí nervozni, ktorí čakajú na obecný žganec massa?? čo im padne zo soporne. fuj, hajzli prašiví , aj s tým hlavatým psychopatom
shelley | 09-03-2012 15:38:05
Prosím Vás, Šoporňania, kopnite už toho starostu do prdele, nech ide, odkiaľ prišiel.....
referendum | 08-03-2012 19:01:42
Z čoho majú prospech poslanci? Z anonymov, výhražných listov, výhražných telefonátov, ohováračiek, strateného času,hozieb vyhadzovov, roboty na oltár vlasti, boja za šoporňanov...
Z čoho má prospech starosta?
Božský plat, obcou platení právnici, chata, auto, odmeny, provízie...
A teraz odkiaľ asi vietor fúka? Kto nás zavádza, klame a podvádza. Zlodej kričí chytajte zlodejov.
sused | 08-03-2012 16:26:21
Presne tak poslancov treba nakopat do zadnej časti tela.Je to banda prospecharov.
abcde | 08-03-2012 16:26:20
pre Vážení spoluobcania: zcasti mate pravdu, min. polovicu poslancov treba poslat prec, ta druha mimo odvolavania starostu toho tiez moc neukazala, ale asi im to zabralo vela casu-chapem, uvidime co bude dalej. ale inak Vlcak prec a vas radsej odpojit od internetu.
pre vážení spoluobčania | 08-03-2012 16:24:11
starosta okrem rozhadzovania obecných peňazí, zavádzania a klamania ľudí, jeho arogancia a vyhrážaniu a zakazovaniu doteraz neurobil nič. Rozhajdákal naše obecné peniaze, veď to svedčí vo zverejnovaní faktúr a zmlúv ako nás všetkých klame. Jeho prívrženec zobud sa, alebo máš sľúbené nejaké bonusy.
Vážení spoluobčania | 08-03-2012 16:16:42
Nenechajte sa zavádzať pár poslancom,ktorý sa budú tvrdo byť o kreslo starostu.Ako poslanci nedokázali nič, už sa mohlo pracovať na veľa aktivitách ale k vôli ich chamtivosti sa nerobí nič.Všimnite si poslancov ktorý sú tam už viac volebných období a čo urobili? NIČ a nič aj urobia. Treba zmenu poslancov a nie starostu v rámci normálnych volieb !!!!
pre Marián | 08-03-2012 14:37:28
Súhlasím s p. Mariánom, keď to necháme na ľahkú váhu a že REFERENDUM zanedbáme, tak potom tie roky čo tu bude našu obec okrádať až potom bubeme ľutovať.
Veď niekedy sme medzi sebou dobre vychádzali a teraz, človek sa bojí niečo povedať, lebo nevie či je to jedna alebo druhá strana. A toto predsa nechceme.
..........A PRETO PROSÍM PRÍDIDE NA REFERENDUM...........
Veď už aj v práci sa mi smejú, že toľko obyvateľov si nevie spraviť poriadok s tým Vlčákom.......
Marián | 08-03-2012 13:16:13
poslanci OZ, dajte podľa možnosti toto vyjadrenie aj na verejne prístupné miesta. Aj keď pochybujem, že starosta vám dá kľúč od obecnej informačnej tabule. Toto by mal vedieť každý.
Ak zanedbáme referendum, že je nám to jedno, potom bude neskoro, aby sme niečo napravili. Potom si urobí čo chce a budeme krátky, aby sme urobili nápravu.
Vážení spoluobčania | 08-03-2012 11:15:54
Jedno zo základných práv občana, ktoré zaručuje Ústava Slovenskej republiky, je právo občana vyjadriť svoj názor v referende. Nedajte si nikým toto právo odňať, pretože INÉ UŽ NEDOSTANETE!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign