Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Lidl zvyšuje mzdy a inovuje svoj zamestnávateľský imidž

159

1st CLASS AGENCY |MM|  Zvyšovanie miezd sa týka viac ako 90 % zamestnancov spoločnosti Lidl Slovenská republika

Aj ja som Lidl, tak znie hlavné heslo novo definovanej zamestnávateľskej značky obchodného reťazca. Základným predpokladom úspechu každej firmy sú kvalitní a motivovaní zamestnanci. Lidl sa preto rozhodol definovať vlastný imidž zamestnávateľa práve prostredníctvom svojich ľudí. Výsledkom je zamestnávateľská značka zložená z hodnôt vlastných viac ako 3800 členom rodiny Lidl.

Aký je Lidl očami svojich zamestnancov? Je to „Dynamický tím, ktorý dáva tímovým hráčom stabilitu a zároveň priestor na osobný rozvoj. Platí tu férová hra a dosiahnuté výsledky.“ Nejde pritom iba o slová, ale skutočnú definíciu Lidla ako zamestnávateľa z pohľadu jeho vlastných ľudí. Tvárami komunikácie zamestnávateľskej značky sa stali zamestnanci, ktorí pomáhali definovať jej imidž a hodnoty.

Vzťah Lidla ku svojim zamestnancom je pevný a úprimný. Starostlivosť o svojich ľudí predstavuje pre obchodný reťazec jeden z najvýznamnejších záväzkov. Opätovne sa preto rozhodol pre mimoriadne zvýšenie miezd v tých oblastiach, kde sa rast firmy za ostatné obdobie prejavil najvýraznejšie. Zamestnanci predajní a skladov v rámci logistických centier sa od októbra tešia z plošného zvýšenia miezd v priemere o dvadsať percent. Toto mimoriadne opatrenie sa týka viac ako 90 % všetkých zamestnancov Lidla na Slovensku. Lidl patril už pred týmto zvýšením medzi najlepšie platiace firmy v odvetví. Podľa portálu platy.sk predstavuje priemerná mzda v maloobchode na pozícii predavač/ka – pokladník/čka 526 €, priemerná mzda v Lidli na tejto pozícii je odteraz o takmer 40 % vyššia.

„Lidl je dynamická a neustále rastúca spoločnosť. Dlhodobo sa nám darí vytvárať nové pracovné miesta, a to aj bez ohľadu na expanziu. Len v tomto roku to je približne 250 nových pozícii na všetkých úrovniach našej spoločnosti a vo všetkých regiónoch na Slovensku. Pracovné ponuky máme pripravené pre všetky kategórie uchádzačov, vrátane čerstvých absolventov,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika, a dodal: „Vďaka úspechu, ktorý na Slovensku dosahujeme, môžeme pristúpiť k ďalšiemu zvýšeniu miezd.“

O dôvod viac rozhodnúť sa pre Lidl ako svojho budúceho zamestnávateľa majú aj uchádzači o prácu, nástupné mzdy pre spomenuté pozície sa totiž zvýšia až o 23 %. Motivujúcim faktorom je zmluvne garantovaný a vopred známy nárast mzdy každých 12 mesiacov počas prvých štyroch rokov. Lidl tiež významne podporuje rozvoj svojich zamestnancov a voľné pracovné pozície prioritne obsadzuje z vlastných radov. Výsledkom je vnímanie Lidla verejnosťou ako jedného z najatraktívnejších zamestnávateľov. Hlasujúci v ankete „Zamestnávateľ roka“ rozhodli, že Lidl obsadil v odvetví obchod v širokej konkurencii druhú priečku. Ide o najvyššie umiestnenie potravinového reťazca v histórii tejto ankety.

 

 

Lidl ako zamestnávateľ

Spoločnosť Lidl Slovenská republika, v.o.s. patrí medzi stabilných zamestnávateľov. Vo svojich 124 predajniach, dvoch logistických centrách a centrále zamestnáva viac ako 3800 ľudí. Reťazcu sa dlhodobo darí vytvárať nové pracovné miesta, pričom väčšina z nich vzniká nezávisle od expanzie.  rámci stratégie podpory vzdelávacieho procesu kandidátov má Lidl pre vysokoškolských študentov a čerstvých absolventov pripravené programy „Studentship“ a „Lidlship“. Ich cieľom je zapojiť študentov a absolventov vysokých škôl do fungovania medzinárodnej spoločnosti.

Obchodný reťazec tiež aktívne spolupracuje s najväčšou medzinárodnou študentmi riadenou organizáciou na svete – AIESEC. Lidl dokonca získal ocenenie „Najlepší partner roka 2015 AIESEC Bratislava“. 

Vždy aktuálne a zaujímavé informácie o spoločnosti Lidl Slovenská republika nájdete na sociálnych sieťach.

 

- - -

Aj ja som Lidl – hovoria hrdo zamestnanci

Spoločnosť Lidl pôsobí na Slovensku už dvanásť rokov a zamestnáva viac ako 3 800 ľudí. Mnohí z nich sú vo svojej práci takí spokojní a hrdí na značku, pre ktorú pracujú, že sa bez váhania zapojili do projektu Zamestnávateľská značka a stali na tvárami Lidl.

Zuzka (31), predavačka/pokladníčka, Bánovce nad Bebravou:

Je z Bánoviec nad Bebravou a šesť rokov pracuje v predajni. Malej dcérke sa môže venovať vďaka flexibilnému úväzku. V Lidl oceňuje lepšie pracovné možnosti ako inde, stály kontakt s ľuďmi, pravidelné zvyšovanie mzdy a tiež benefity, ako napríklad letný tábor pre deti. Je hrdá, že pracuje v spoločnosti, ktorá si cení zamestnancov. 

Gabika (37), vedúca predajne, Bratislava:

Gabika pracuje v Bratislave ako vedúca predajne a aktuálne sa zapracováva na pracovnú pozíciu regionálnej manažérky. Čo pre ňu znamená Lidl? Predovšetkým stabilitu, istotu, je to férový zamestnávateľ, ktorý nezavádza zákazníkov, ani zamestnancov a na nič sa nehrá. Páčia sa jej tiež projekty spoločenskej zodpovednosti, ktoré Lidl pripravuje a aj preto je hrdá, že patrí do Lidl rodiny.

 

Katka (38), skladníčka, Sereď:

Do logistického centra v Seredi nastúpila od jeho otvorenia tento rok, takže v Lidli je takpovediac nováčik. Aj za ten krátky čas vie oceniť férový prístup k zamestnancom a to, že firma vychádza mamičkám s malými deťmi v ústrety. Ponuku posunúť sa kariérne ďalej už dostala, ale zatiaľ ju neprijala len kvôli dieťatku. Vie, že jej práca je dôležitá preto, aby mali predajne dostatok tovaru a zákazníci boli spokojní.

 

Jozef (41), vedúci skupiny, Nemšová:

Jozef pracuje v Lidli už trinásť rokov. Svoju prácu má nadovšetko rád. Ako vedúci skupiny pracoval na mnohých oddeleniach, vyškolil mnohých kolegov, nových vedúcich v mnohých krajinách a pomáhal pri rozbehu logistických centier u nás. Lidl je podľa jeho slov tímová firma, ktorá ide za svojimi cieľmi, ale pritom myslí aj na zamestnancov - a to si na nej veľmi cení.

 

Zuzka (33), office asistentka, Bratislava:

V Lidli pracuje sedem rokov - začínala v Prahe, potom sa vrátila na centrálu do Bratislavy. Vyskúšala si 4 pracovné pozície, dnes má pod palcom revíziu zmlúv. Istota, skvelí ľudia a práca, ktorá ju baví – to je pre Zuzku Lidl. Spoločnosť, ktorá rastie nielen na trhu, ale aj v starostlivosti o svojich zamestnancov. Je hrdá, že pracuje pre známu firmu, ktorá robí radosť aj jej.

 

Slávo (38), vedúci predaja, Nemšová:

Skúsenosti najskôr naberal ako vedúci centrálneho oddelenia v Prahe, potom pracoval na centrále Lidla v Nemecku aj na Slovensku a aktuálne uplatňuje svoje skúsenosti v logistickom centre v Nemšovej. Ako sám tvrdí, za trinásť rokov prešiel rôznymi pozíciami v rôznych krajinách a práca ho stále baví a napĺňa. Ako hodnotí svojho zamestnávateľa? Férový k zamestnancom, dynamicky rastie, udáva trendy, umožňuje kariérny rast. „Som hrdý, že robím vo firme so silnou značkou, o ktorú majú ľudia záujem,“ dodáva.

 

Miloš (32), vedúci úseku podpory predaja, Nemšová:

Začínal v Lidli v Írsku ako nočný dokladač tovaru, na Slovensku nastúpil na pozíciu vedúceho predajne, potom sa vypracoval na regionálneho manažéra a aktuálne pracuje ako vedúci úseku podpory predaja v logistickom centre v Nemšovej. Každý deň v Lidli je pre neho iný a prináša nové výzvy. Na svojom zamestnávateľovi si váži to, že jeho prácu dokáže oceniť a v rôznych životných situáciách mu vychádza v ústrety. 

 

Janka (40), asistentka na dispo, Prešov:

Lidl pre ňu znamená stabilitu a istotu – miesto, kam sa každý deň rada vracia už siedmy rok. Na svojom zamestnávateľovi si cení najmä to, že sa o svojich ľudí stará a v každom smere je férový. Aj preto neváhala a rada sa zapojila do kampane.Svojím nadšením by rada motivovala aj iných.

 

Táňa (39), vedúca oddelenia, Bratislava:

Pre Lidl pracuje už štvrtý rok. Pri výbere zamestnávateľa u Táni zavážilo to, že Lidl je veľká medzinárodná spoločnosť, ktorá jej môže poskytnúť mnoho pracovných možností a skúseností. Nesklamala sa, práve naopak – podľa jej slov pracuje v spoločnosti, ktorá dynamicky napreduje a umožňuje každému zamestnancovi rozvíjať sa kariérne aj osobnostne. To pre ňu veľa znamená.

 

Miška (26), zástupkyňa vedúceho predajne, Rožňava:

Už šiesty rok je pre ňu práca v Lidli záľubou. „Robím to rada, a táto práca mi dala do života viac ako akákoľvek škola,“ hovorí. S dobrým pocitom buduje spoľahlivý tím a spoločne sa posúvajú vpred. „Na Lidli si cením dynamiku, svoj výborný tím, istotu, možnosť osobného rozvoja a v neposlednom rade aj motivujúci plat,“ dodáva.

 

 


Fotogaléria k článku:

159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY
159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY
159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY
159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY
159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY

159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY
159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY
159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY

159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY
159
Autor: zdroj: 1st CLASS AGENCY

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
xxxx | 03-11-2016 15:14:16
Dobra rada: dobra rada, nebudem, lebo by si to ozaj mohli mysliet. Ozaj, ozval sa az jeden clovek, myslel som si ze aspon dvaja ,traja sa ozvu, ale zabudol som ,ze zijem { prezivam na slovensku} ...
Dobrá rada | 26-10-2016 21:25:07
Keby si mal zajtra nehodu v žiadnom prípade nemaj pri sebe vyplatnú pásku lebo by si mysleli ze si spáchal samovraždu
Posraty kapitalizmus | 26-10-2016 20:24:50
Keby som mal zajtra nehodu, viete preco...:]
Posraty kapitalizmus | 26-10-2016 20:22:47
1., zdvihnut minimalku aspon na 800 euro.
2., vyplata mzdy na ucet {zamestananec, zivnostnik} do 10.v mesiaci, inak trestny cin. 3.,Firma ktora dostava stimuly od statu ,,nesmie,,
zamestnat obcana ineho statu.{dlhodoby kontrakt}
4., obcan ineho statu musi mat rovnake podmienky pri zamestnani ,ako prislusnik daneho statu.
5., zrusit okamzite vsetky sprostredkovatelske agentury, t.j. iba kmenova firma moze zamestanavat ludi.
6., firmy, ktore neobstoja na trhu prace, nech skrachuju {aj banky a financne istitucie}
7., Zrusit danovu povinnost pre zivnost do cca 2000 eur mesacne{napr.}
8., Poslanci a politici dostanu len priemernu mzdu, vyssi statny uradnici aj ochranu a pod.{nech potom robia socialne zakony}
9.,Obmedzenie imunity politikov, plus podrobne danove priznania...
10.,Kazdorocne previerky politikov na detektore lzi...
11., pri zasadnych otazkach vseobecneho charakteru,pouzit referendum ,napr. aj formou internetu.{t.j. priama demokracia}
12.,podpora domaceho podnikatelskeho prostredia,{ podpora statu}
13., podpora ,,rodiny ,,!!!! statom na prvom mieste!!!
14., atd. ine ma nenapada, ale urcite je toho viac...
15., su to len navrhy, ale mozno nie nerealne...
Obcan | 26-10-2016 19:38:09
Ceny ako v Nemecku,preco nedat aj nemecke platy ?
Zabudol som,jasne ze za to moze specificky trh...
Emana | 26-10-2016 19:35:31
Ozaj dobrý vtip.Co tak uverejniť aj pravdivé výpovede žien, ktoré v predajni pracujú ?
Posraty kapitalizmus | 26-10-2016 19:12:40
HAHAHAHAHAHA dobre som sa zasmial....Dajte este nejake vtipy...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign