Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Kto v demokracii spí, prebúdza sa v totalite..."

Miloš MajkoDátum30. 10. 2017 11:08:30TémaVoľby do VÚC
200

Voľby do  VÚC 2017 sa blížia. Zostáva niekoľko dní a ja som za posledné asi dva mesiace dostával veľa otázok - najskôr či budem kandidovať a následne čím by som sa ako poslanec tohto samosprávneho orgánu odlíšil od ostatných, ale aj prečo kandidujem s podporou pravicovej koalície. Sľúbil som odpovede a tak v týchto dňoch - až do zákonom stanoveného moratória záujemcom budem odpovedať na otázky súvisiace s mandátom, o ktorý sa uchádzam.

Momentálne asi najčastejšou otázkou na mňa je - prečo vo vlastnom médiu neprezentujem seba, ale priestor dostala aj "konkurencia". Tak, ako pri minulých voľbách, aj teraz som nemal záujem médium uzatvoriť len pre seba. Mojim záujmom v prvom rade je čo najvyššia účasť občanov na voľbách a dostatočný výber kandidátov. Podstatné je, aby občan mal z čoho vyberať. 

A prečo moja prezentácia až od dnešného dňa? Nuž, nechcem čitateľov zaťažovať mesiace pred voľbami a myslím si, že moje názory a postoje k veciam verejným za viac ako 10 rokov mojej verejnej prezentácie väčšina ľudí pozná. Preto moje oficiálne letáky až teraz.

Dnes zároveň uverejňujem aj noviny, ktoré sme my štyria kandidáti na poslancov spolu s kandidátom na post župana  TTSK Jozefom Viskupičom vydali a už od stredy by mali byť distribuované do všetkých domácností v slovensky hovoriacich obciach  okresu Galanta.

Tu je základný text, ktorým som sa rozhodol občanov osloviť v úvodnom príhovore novín:

Voľby do samospráv vyšších územných celkov patria medzi občanmi vnímané  ako najmenej dôležité a to napriek tomu, že práve vyššie územné celky rozdeľujú značnú časť rozpočtu krajiny. Poslanci týchto samospráv ako aj župan sú možno aj preto až priveľmi vzdialení bežnému občanovi . A občan ani len netuší, čo všetko poslanci a úradníci v jeho každodennom živote priamo či nepriamo ovplyvňujú.

Samosprávne kraje zodpovedajú napr. za cesty II. a  III. Triedy mimo obcí. Možno neviete, že VÚC zriaďuje a prevádzkuje stredné školy, divadlá, knižnice, múzeá, ale aj nemocnice, zdravotnícke zariadenia a lekárne, resp. ak ich aj priamo nevlastní , tak ovplyvňuje ordinačné a otváracie hodiny, ako i dostupnosť zdravotnej starostlivosti v regióne. Kraj reguluje ceny autobusovej dopravy a priamo vie ovplyvniť jej hustotu v regióne, či zastavovanie diaľkových liniek prechádzajúcich našimi mestami a tým dostupnosť cestovania pre jeho obyvateľov. Úlohou VÚC je aj koordinácia rozvoja cestovného ruchu a zabezpečenie tvorby a plnenia programov sociálneho, kultúrneho a ekonomického rozvoja kraja.

Na toto všetko sú rozdeľované desiatky miliónov eur a to v podstate bez akejkoľvek zásadnej verejnej kontroly občanmi , ktorým tieto peniaze majú slúžiť najviac.

Galantský okres je špecifický určitým rozdelením na „slovenskú a maďarskú“ časť. Toto sa významne prejavilo najmä v uplynulých voľbách, kedy mimoriadne nízka účasť  (cca 20%)  slovensky hovoriacich voličov najmä  severnej časti okresu a pomerne vysoká južnej  časti okresu  (asi 50%) spôsobila, že všetkých 7 poslaneckých postov demokraticky obsadili poslanci zastupujúci najmä voličov práve  južnej časti okresu. Kto za to môže? Nuž určite nie volič Maďarskej národnosti, ktorý presne pochopil ako funguje zastupiteľská demokracia. Následné priority pre okres sú teda v takejto situácii pochopiteľné.

Vážení priatelia, 4. novembra 2017 môžete rozhodnúť o budúcnosti okresu, investíciách týkajúcich sa vzdelania vašich detí, kvality ciest, ktoré denne používate na ceste do zamestnania, či návštevu príbuzných, ako aj o tom, aké priority budú v zastupiteľstve VÚC najbližších 5 rokov riešené.

Priatelia pamätajte, každý hlas je dôležitý. Aj tá najväčšia stavba totiž vzniká z jej najmenších častí...

Miloš Majko

 

- - -

Korupcia vo všetkých sférach života dnes v našej krajine nadobudla obludné rozmery a je prítomná na všetkých úrovniach riadenia spoločnosti. Potvrdil to aj každoročný index korupcie zverejňovaný Svetovým ekonomickým fórom, ktorý zaradil Slovensko medzi  11 najskorumpovanejších krajín rozvinutého sveta.

Korupcia je tu preto, lebo si na ňu väčšina ľudí zvykla a považuje ju dokonca za normálnu.  Súčasný stav zmeníme nie lamentovaním, ale zmenou myslenia a prístupu ľudí ku korupcii všade, kde sa vyskytuje, dožadovaním sa otvorenej samosprávy a správy vecí verejných.

A niečo stručne o mne a o tom, čo v prípade zvolenia mojej osoby do VÚC plánujem presadzovať:

Viac ako 10 rokov ako protikorupčný aktivista a novinár umožňujem občanom prostredníctvom vybudovaných médií aktívne vstupovať do verejnej kontroly samospráv nielen v našom regióne. Naše médiá dobrovoľne tvoria stovky ľudí chápajúcich nevyhnutnosť slobody prejavu a potreby dianie okolo seba nazývať pravými menami. Na úrovni komunálnej poukazovaním na nevýhodné zmluvy a konanie volených zástupcov v neprospech väčšiny občanov šetríme peniaze občanov rádovo v stovkách tisíc eur.  Médium Seredonline.sk má dnes viac ako regionálny charakter a poskytuje mediálny priestor s návštevnosťou viac ako 100 000 unikátnych prístupov mesačne.

TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA

ktorej som tvorcom je médiom zameraným na problémy v komunálnej sfére a dnes je už nie len na internete, ale aj vo svojej oblasti jedinečným tlačeným periodikom.

Všetky moje aktivity vyvíjané po dlhé roky v samosprávach smerujú k dosiahnutiu ich otvorenosti k občanom a spoluúčasti obyvateľov obcí a miest na správe vecí verejných. Toto bude mojou prioritou aj na pozícii poslanca samosprávneho kraja.

Bezpečnosť na cestách a prevencia kriminality – takmer 10 rokov budovaný úspešný projekt určený deťom  BEZPEČNÉ MESTO skladajúci sa nielen z mimoriadne dobre a moderne vybaveného mobilného detského dopravného ihriska, ale aj relácií tvorených pre deti a rodičov s protidrogovou a bezpečnostnou problematikou.

Projekt ako jeho autor sústavne podporujem a rozširujem dnes už po celom Slovensku.

Považujem za nemysliteľné a pre pacientov neskutočne ponižujúce čakať ráno od štvrtej či piatej hodiny na časenky nevyhnutné k ošetreniu u odborného lekára na našich poliklinikách. Tento stav chcem zmeniť tlakom poslancov VÚC smerom na poskytovateľov lekárskej starostlivosti a príslušné poisťovne. V zdravotníctve nemôže byť prioritou zisk súkromných firiem, ale zdravie našich detí.

Začnime sa konečne zaujímať o úroveň nášho školstva a spoločnými silami dosiahnime ohodnotenie práce tých, od ktorých očakávame, že naše deti naučia vedomosti  umožňujúce im uplatniť sa v tvrdej konkurencii a tak náročnej  dobe.

Región, v ktorom žijeme je mimoriadne dobre geograficky situovaný, má jedno z najlepších napojení na infraštruktúru v krajine, rýchlostnú komunikáciu R1 a diaľnicu D1 v republike. Využime tento potenciál  nie len pre nadnárodných investorov, ale aj pre malé firmy a drobných podnikateľov, ktorí svojou prácou živia seba a svoje rodiny.

Hory síce turistom neponúkneme, ale vieme ich k nám dotiahnuť pri rozumnom využití rieky Váh a jej okolia na výlety, rekreáciu a turistiku. Oživme staré tradície a vráťme rieke život, ktorý voda dáva nám. Prievoz cez Váh môže byť nielen atrakciou a predĺžením cyklociest v regióne, ale aj významným zviditeľnením okresu v našich a zahraničných turistických sprievodcoch, čo spôsobí zvýšený záujem o región a prílev financií do cestovného ruchu.

Zastávam názor, že volený zástupca občanov má byť v presadzovaní pravdy a práva nekompromisný a nemá podliehať tlakom finančných či záujmových skupín. Moja viac ako 10 ročná nekompromisná práca pri poukazovaní na nezákonnosti prostredníctvom médií bola „ohodnotená“ mnohými útokmi na moju osobu a rodinu, čo minulé leto vyvrcholilo podpálením nášho rodinného auta. Napriek tomu som sa nevzdal . Nechcem, aby moje dieťa – Vaše deti museli žiť v krajine plnej strachu, alebo z nej odísť len preto, lebo sme my pre nich normálne miesto na život nedokázali zabezpečiť.

Priority volených zástupcov musia odzrkadľovať požiadavky samotných občanov. Komunikáciu s občanmi považujem za nevyhnutnú a tak ako v minulosti a dnes, aj v prípade môjho pôsobenia vo VÚC bude vedená nielen osobnými stretnutiami, ale aj prostredníctvom našich médií a môjho osobného webu www.majko.sk . Práve tu sa v prípade záujmu každý občan dozvie o mne všetko, čo pri rozhodovaní sa vo voľbách do VÚC 2017 bude potrebovať.

Priatelia, neignorujte základné právo demokracie – právo voliť. Nedopustite, aby znovu zvíťazila MLČIACA VAČŠINA.

Nezabudnite:  „Kto v demokracii spí, prebúdza sa v totalite ... “

Ďakujem za Váš hlas, ktorý pomôže v ceste k otvorenej samospráve a zachovaní slobody slova a demokracie.

Miloš Majko, nezávislý novinár a protikorupčný aktivista

 

"Nechcem, aby moje dieťa – Vaše deti museli žiť v krajine plnej strachu, alebo z nej odísť len preto, lebo sme my pre nich normálne miesto na život nedokázali zabezpečiť."

- - -

Slobodu slova, transparentnú samosprávu a komunikáciu volených zástupcov s občanmi považujem za prioritu a to aj v médiách, na ktoré mám osobne dosah. Zastávam názor, že volič o ľuďoch majúcich záujem ovplyvňovať chod vecí verejných z pozície volených zástupcov má mať právo získať dostatok informácií týkajúcich sa výkonu ich mandátu, názorov na aktuálne témy či o ich minulosti a preto týmto dávam možnosť klásť mi otázky tu v diskusii, ako aj e-mailom na: majko@majko.sk. Na všetky zmysluplné otázky verím, že odpoviem bez problémov tak, ako tomu bolo aj doteraz. 

Zároveň sa môžeme otvorene rozprávať aj pri osobnom stretnutí a to napríklad zajtra popoludní po  16:00 hodine pri štúdiu  SOL na ul. M.R.Štefánika (budova medzi Slovenskou sporitelňou a svetelnou križovatkou), kde spolu s niektorými kandidátmi podporovanými pravicovou koalíciou budeme občanom k dispozícii.  Deti čaká cukrová vata a zvedavých rodičov dobré espresso, pri ktorom ma je možno vidieť už dlhé roky denne.  


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 01-11-2017 20:02:41
Mna fascinuje koalicia stran vo volbach do VUC, ktore by sa v NR SR najradsej navzajom ani nevideli. Napr. taka SaS a KDH. Neviem ci sa smiat alebo plakat, ale aj to je ukazka farizejstva a falose, ktore politike vladnu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-11-2017 10:49:24
Vlozene video z diskusie Jozefa Viskupica, Janky Hanuliakovej a mna v studiu.
Pavol Kurbel | 01-11-2017 08:34:02
Tomčányiho som v príspevku spomenul nie ako osobu, ale ako primátora. Myslím, že po prečítaní príspevku sa to dá jasne pochopiť. Tomčányi ako radový občan nemôže zabezpečiť riešenie problému, ktorý je kritizovaný na SOL, ale ako primátor na to má páky a prostriedky. Takže ste trafil vedľa s tou posadnutosťou. A mohol by ste mi ukázať starostu či primátora, ktorí je nadšený, že niekto niekde kritizuje jeho prácu a poukazuje na nedostatky?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 23:35:56
Anonym | 31-10-2017 23:03:34 | - nehlasim sa k viere a vysoko si vazim knaza Cibiru. Niekolko krat som ho navstivil v jeho novom posobisku.

Verejne kritizujem sposoby vedenia mesta za primatora Tomcanyiho, pod svojim menom verejne upozornujem na to, ze cielene a systematicky verejne klame obcanov, zneuzil a manipuloval rokovanie mestskeho zastupitelstva, zavadzal verejnost a poslancov v tom, ze zmluvu na prenajom tepelneho hospodarstva niekolkokrat prerokovavala legislativno-pravna komisia, verejne tvrdim, ze podmienky na konkurz hlavnej kontrolorky boli nezakonne a mnozstvo dalsich veci, o ktorych neskor.

Zaroven verjne tvrdim, ze ma Tomcanyi ako clovek nezaujima, no kritizujem primatora a statutara mesta.

Co napisete mne?
Anonym | 31-10-2017 23:03:34
Pán Kurbel pripadá to tu že vy ste posadnutý Tomčánim.
Preto lebo sa vyslovil niekoľkokrát v prospech Bezáka a to nemôžete preglgnúťˇ?
Dokonca na oslave v Cirkevnej škole, kde ste bol aj vy. Alebo že sa pýtal prečo zo Serede musel odísť farár Cibira a Ďurčo lebo ako primátor mal s nimi dobré vzťahy?
V Seredi sa nenosí keď sa niekto otvorene postaví za Bezáka a hlavne keď nechodí do kostola ako Tomčáni.
Pavol Kurbel | 31-10-2017 21:18:11
Treba jasne povedať, že nebyť SOL a vytrvalosti pána Majka, jeho zanietenia pre transparentnosť a spravodlivosť, tak ani v tomto meste by sme nedosiahliani ani zďaleka to, čo sa podarilo dosiahnuť. A čo napríklad? Kauza tepelného hospodárstva. Keby nebolo Majka, jeho štúdia, techniky a ochoty venovať sa tomuto problému, nemal by som kde vysvetlovať ľudom pravdu o tomto probléme. Spolu sme natočili niekoľko relácií a po zastupiteľstve, ktoré bude začiatkom budúceho mesiaca, začneme natáčať ďalšie časti, lebo sa objavil kopec nových informácií, potrvrdzujúcich to, čo už 4 roky hovorím.
Tu na SOL, za peniaze pána Majka sa pretriasalo množstvo iných problémov, ktoré sa neriešili a po zverejnení v SOL zrazu všetko išlo. Tomčányi je totiž asi jeden z najvernejších čitateľov SOL. A on nepotrebuje, aby sa tu poukazovalo na problémy. A odkiaľ viem je patrí medzi stálych čitateľov SOL? Neverili by ste, koľko článkov a príspevkov zo SOL predložil na súde ako dôkazy proti mne. Keby to nečítal, asi by o príspevkoch a článkoch nevedel.
To že v našom meste máme SOL je niečo, čo nám v mnohých mestách závidia. Primátori a starostovia sú radi, že v ich meste také niečo neexistuje, lebo nie je kde poukazovať na prípadné prešľapy, ale bežní občania by noviny podobné SOL veľmi radi privítali. Noviny spravidla (ak ich nevydáva sama radnica) slúžia aj na kontrolu verejnej moci. A to žiadny papaláš nemá rád.
anonym | 31-10-2017 19:55:32
\"Ja ponukam na urovni kraja to, co sme dosiahli tu v meste. Pravo, pravda a transparentnost v nakladani s verejnymi - Vasimi peniazmi.\".

Toto sme už v Seredi dosiahli? Nemyslím si.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 19:53:25
Peter | 31-10-2017 19:07:16 | - postoj media a mna sa nezmeni, ci vo volbach uspejem alebo nie a ci tam zostane Mikus, alebo nastupi Viskupic.

Nepatrim medzi ludi, ktori laviruju a snazia sa za kazdu cenu vychadzat s kazdym. Hovorim a prisem to, co povazujem za spravne a som za to, aby platilo padni komu padni a neschvalujem privilegovanie kohokolvek - ani prezidenta.

Moje postoje su zname a kto ich nepozna, ma moznost precitat si hlavne rubriku \"tak to vidim ja\".

Peter, chcem zmenu, no nie za cenu podvodnej kampane. Osobne radsej prijmem cestny neuspech, ako uspech cez manipulaciu obcanov.

Tak, ako v pripade MsBP - a to je iny level - aj v pripade kandidatov zneuzivajucich svoje funkcie starostov, ich konanie vyjde na povrch a nastane doba, kedy nimi ako ludmi budu ostatni opovrhovat.
Peter | 31-10-2017 19:07:16
Nebol by ste prospešnejší ak by vyhral Mikuš?Ak ho kritizujete tak máte šancu všetko včas napraviť ,alebo aspoň zverejniť.To má zmysel a väčší ako tri roky vypisovať čo všetko zlé sa udialo avšak v súlade so zákonom a nikomu sa nič nestane a dva roky sa chystať na nové voľby.Dúfam že už dalšie takéto voľby nebudú.Ja si myslím,že ak niečo kritizujem a dosť vážne a chcem to napraviť,tak by som mal byť pri tom a snažil sa tomu zabrániť,ale ak máte iné priority tak nič.Takých je kopa a nič vínimočné pre ľudí.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 16:35:23
Peter | 31-10-2017 15:31:18 | - v jednokolovych volbach je to pravdepodobne.

A pri tych spinavostiach ktore vidim za posledne dva tyzdne budem hrdy na to, ne nie som v takej partii...
gulak | 31-10-2017 16:30:33
..lexa..máš pravdu,ale,čo sa s tým dá robiť..ved,čo povedať napr.na správanie sa komerčnej televízie,ktora do večerneho programu pozve manželku mafiana a tá sa tvari,ako neviniatko a pritom dlhe roky žila s krvavých penazí svojho muža..
lexa | 31-10-2017 16:00:21
Moje meno je skorej myslené ako irónia, určite neobdivujem toho mečiarovho poskoka :) Ja len nechápem tú logiku, že ľavica a pravica, keďže s ideálmi ľavice a pravice súčasní politici nemajú nič spoločné, tak ako smer nemá nič spoločné so sociálnou demokraciou, tak ako hzds nemalo nič spoločné s demokraciou a tak by sa dalo pokračovať.. A ak chce niekto začať od nuly, tak treba zhodiť na Slovensko menšiu atómovú bombu a potom sa môžme baviť o začínaní z nuly. V realite ide však skorej o to, že každá jedna vláda musí zápasiť s bordelom, ktorý tam zanechala predchádzajúca vláda a väčšinou sú tie škody len ťažko napraviteľné...
Peter | 31-10-2017 15:31:18
Pán Majko,dúfam že ste naštelovaný aj na to že vyhrá Mikuš a nie Viskupič.
gulak | 31-10-2017 15:19:09
Bolo by žiaduce keby sa volieb zučastnilo,čo najviac obyvateľov,takisto je žiaduce,aby rodičia vysvetlili svojim plnoletým detom,aby išli voliť,lebo inak nas v Trnavskom kraji prevaľcuju Madari...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 14:48:40
Peter | 31-10-2017 14:22:46 | - ani v Seredi sa nezacinalo od nuly a spinavosti su vonku.

Nie je to o reciach, ale vytrvalosti a cti jednotlivcov...
Peter | 31-10-2017 14:22:46
Ak by sa po voľbách začínalo od nuly,tak by som považoval tieto smelé plány za reálne.Všetci dobre vieme ako to dopadne už teraz.Zmluvy,nevypovedateľné zmluvy a zmluvy ktoré sa nedajú vypovedať.Tieto slovné spojenia sa budú opakovať donekonečna a výsledok bude že sú v podstate v súlade so zákonom a musia sa plniť aj nadalej.Pokuty za zrušenie sú horibilné.Ak sa nezmení vláda a parlament tak kraje môžu viesť /podľa mňa/zbytočné župy aj matka Tereza,dostanú sa na vedľajšiu koľaj tak ako chceli odsunúť BBkraj.Všetko ostatné okolo župana BBkraja je len výsledok toho že nekope za jeden dres s ostatnými.Pozor veľa ľudí bude voliť vás iba kvôli tomu aby sa tam nedostali madari a tak držíím palce a budeme v strehu.
havran | 31-10-2017 14:13:26
pre lexa : Dal si si zaujímavé meno,žeby jeho obdivovateľ ?Už som tu niekedy napísal,že sa teším na budúce voľby,v ktorých vyhrá a zostaví vládu terajšia opozícia,pretože dlhé vládnutie jednej skupiny nie je vôbec dobré,hoci ja sa prikláňam skôr k ľavici.Ale aká je to už ľavica na Slovensku,keď väčšina vrcholových politikov sú podnikatelia,manažéri,súkromníci,milionári.Nech sú,ale sú tam už dlho a funkcie a peniaze veľmi krivia charaktery.Nech teda ukáže iná skupina podnikateľov,súkromníkov a milionárov,či dokážu lepšie vládnuť a narábať s mocou ako to stále sľubujú,len sa už konečne dostať k moci.A potom budeme môcť hodnotiť,že kto je lepší.
lexa | 31-10-2017 14:08:00
Havran, trošku si ujasni pojmy, lebo najprv je tvoj jediný problém, že p. Majko kandiduje s podporou opozičných strán a potom hovoríš, že ťa nezaujíma, kto ide za akú stranu (aké stranícke tričko oblieka)... Mňa tiež bohvie ako netrápi, kto je pravica/ľavica, opozícia/koalícia, lebo aj tak je to len divadielko, ale nechápem ako sa môže niekto toľko rozčulovať nad Matovičovými daňovými fintami a pritom je spokojný s tým, že Ficova mafia svoje podvody nijako nemaskuje, ale v spolupráci s orgánmi činnými v trestnom konaní svoje skutky len pekne pozametajú pod koberec s tým, že sa nič nestalo. Navyše si treba všimnúť ako sa zrazu začali zatýkať rôzni kriminálnici a daňoví podvodníci, keď bolo treba zalepiť oči voličom a ako ľahko sa dajú odhaliť aj veci ohľadom prezidenta SR, keď to niekomu zahrá do kariet... Keď je toto všetko v poriadku, tak sa ničomu v tejto republike nemožno čudovať..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 14:03:22
havran | 31-10-2017 13:42:13 | - NIKDY som nemal, nemam a ani mat nebudem ziadne politicke tricko.

Ponuky vstupit do stran odmietam.

Preco podpora pravicovych stran? Lebo sme si nazormi najblizsie a preto, lebo zastavam nazor, ze ak nastane ZMENA, tak jedine ZDOLA. Ti hore ju nepotrebuju a nechcu.

Otazkou je, ci pride volit dostatok volicov, ktori zmenu chcu.

Totiz tych, ktori ju nechcu a tych, ktori sa rozhoduju na zaklade narodnosti dostatok bude urcite. Pred 4 rokmi to dokazali dostatocne jasne.
havran | 31-10-2017 13:42:13
pre obyvatel 1 : Ty na moje žvasty nemusíš reagovať svojimi žvastami.Pre každého primitíva sú všetci ostatní čo s ním nesúhlasia smeráci.Už je to také trápne a otrepané až je to smiešne.Pri voľbách mňa nezaujíma,že ten,komu dám svoj hlas aké má momentálne stranícke tričko,ale čo ten človek zatiaľ dosiahol a aké má postoje,či sa približujú mojim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 13:36:13
havran | 31-10-2017 13:25:44 | - veci sa maju takto - zial:

- kandidati za SMER sa dali dohromady a do velkej miery ide o starostov, ktorym ide o DALSIU MOC. Za obecne peniaze zvolavaju dochodcov a na stretnutiach im predstavuju kandidatov za SMER a s podporou SMERU.

Ze to je nemoralne a neeticke? Ktory dochodca vie, ze sa nechava zneuzit a ze kampan za obecne peniaze je protizakonna?

- jeden starosta dokonca protizakonne zneuziva logo jednej zo stran. Ktory jeho kolega ci volic to vie?

Jasne, po volbych praskne uplne vsetko. Ale oni uz budu pri moci a dalsie tisice ludi budu znechutene.

- jednoducho tu mame strany, ktore maju volicov disciplynovanych a strany, ktorych volici su na ich vitaztve bytostne zavisli financne. Dokonca aj cele rodiny.

- PRETO ta MLCIACA VACSINA.

Kandidati ako ja potrebuju ludi mysliacich a rozlisujucich dovody kandidatury.

Ja ponukam na urovni kraja to, co sme dosiahli tu v meste. Pravo, pravda a transparentnost v nakladani s verejnymi - Vasimi peniazmi.
lexa | 31-10-2017 13:30:34
Havran, keď spomínaš opozíciu a ich sľuby, tak nám sem napíš, ktoré svoje sľuby splnila súčasná koalícia, ako sa súčasná koalícia vyznamenala pre život bežných ľudí a hlavne správanie vrcholných predstaviteľov súčasnej koalície, keď sa náhodou prevalili niektoré ich kauzy a kauzy súvisiace s \"našimi ľuďmi\"? Vopred ďakujem. A áno, už som počul od súdruha Fica, že korupcia vo vrcholnej politike neexistuje, väčšina skutkov sa nestala a podobné žvásty, tak skús niečo nové :)
havran | 31-10-2017 13:25:44
pre Miloša Majku : Ďakujem za Tvoju reakciu,mne len nejde do hlavy Tvoja podpora Matoviča,ktorý má toho na rováši až-až.Ale podporujem Tvoje poukazovanie na netransparentnosť pri rôznych zakázkach a akciách.A ešte niečo.Varuješ pred víťazstvom mlčiacej väčšiny.No podľa mňa tej skupine ľudí je lautr jedno,že kto je pri moci,kto vyhrá voľby,preto sa toho ani nezúčastňujú a je zbytočné nad nimi horekovať a vyzývať ich k účasti.To je môj názor,no nemusí byť správny,každý to vidí inak.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 13:23:28
Peter | 31-10-2017 12:30:54 | - noviny som nedovolil skrumpovat a to ani v case, kedy by pri rozvoji kazdy cent bol dobry.
Keby to bolo inak, dnes by ste nemali kam pisat a ja by som mohol byt v partii, kde by som tazil inak.

Pre mna verejna funkcia nie je podstatna. Ja sa zivim viac ako stvrt storocie sam. Nepomoze ani novinam - skor by ublizila.

Preco teda kandidujem? Lebo vidim, ze zmena je nevyhnutna a preto, lebo ako v novinach a tu v diskusii, SOM OCHOTNY NA SEBA ZOBRAT ZODPOVEDNOST pod svojim menom.
Mam zaujem ukazat, ze aj vo verejnej funkcii nemusi clovek kradnut a zneuzivat ju a ze aj pri zastupitelskej demokracii je mozne do samospravy dostat potreby samotnych obcanov.

V Seredi len niekolkorocnou vytrvalostou jedneho poslanca a tym, ze som dufal vo vitaztvo pravdy, prava a zrdaveho rozumu, je dnes na stole JASNE A ZROZUMITELNE POTVRDENIE NEZAKONNEHO STAVU v nakladani s majetkom mesta.

Ako poslanca, tak mna to stalo tolko penazi, energie a ponizovania, ze to nezazije bezny clovek za tri zivoty.

Napriek tomu nebanujem a som hrdy na to, ze som znovu v spravny cas stal na strane pravdy, prava a cti a nie na strane spinavych penazi.

Je to o konkretnych ludoch, nie o stranach, ktore ich podporia.
obyvatel 1 | 31-10-2017 13:12:49
No kedze Majka poznam aj osobne tak nato aby som sa vedel rozhodnut ze mu dam hlas tu nepotrebujem citat tvoje zvasty. Kludne si havran vol nejakeho svojho cisteho a neposkvrneneho smeraka
havran | 31-10-2017 13:04:27
pre obyvatel 1 : keď tie známe fakty považuješ za somariny,tak potom určite patríš medzi tých slamyžrútov.Dobrú chuť a pevnú ruku pri voľbách.
obyvatel 1 | 31-10-2017 12:40:01
Moj hlas Majko na rozdiel od havrana a jeho somarín co tu pise bez problemov dostanes.
Peter | 31-10-2017 12:30:54
Nezávislý kandidát s podporou pravicových strán.To je taký kočkopes,že už ani väčší sa nedá vymyslieť.Tie strany budú na oplátku niečo očakávať po úspešných voľbách a je po nezávislosti a to už hned teraz.Prakticky ste už členom tohto zoskupenia teraz.Vôbec mi to nevadí volím ako som povedal,iba by ma zaujímalo čo si myslíte o voličoch po takomto vašom vyjadrení.Spoliehate sa na to na čo všetci a to že bude malá účasť a malé percento bude stačiť na úspešné voľby.Nič výnimočné a to čo kritizujete teraz využijete vo svoj prospech.Ak sa zmenia zákony v parlamente,tak viem zmeniť tisíc vecí v samospráve.To ale vedia všetci.Tak teda 4.11.rozhodneme.
Jozef | 31-10-2017 12:01:15
nemyslim si, ze je dolezite kto kandidata podporuje. Za dolezitejsie povazujem, aby sa tam dostalo co najviac Slovakov. Ked si pozries zoznamy za Galantu, tak je tam za vetriesku madarskych kand. Myslis, ze budu robit nieco pre Sk mesta? A bude ich 7(?).
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 11:28:59
Jozef | 31-10-2017 10:44:01 | - zareagujem v dalsom clanku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-10-2017 11:28:20
havran | 31-10-2017 11:13:16 | - kandidujem ako nezavisly kandidat, ktory nikdy nebol, nie je a nikdy nebude v ziadnej strane. Kandidujem s podporou pravicovej koalicie a

JA ZODPOVEDAM VYLUCNE ZA SVOJE KONANIE. Nemozem ovplyvnit konanie ani Matovica, ani nikoho z OLaNO, ci KDH alebo SAS.

Kazdy clovek ma priaznivcov i odporcov.

Chapem, ze moje postoje nevyhovuju kazdemu. Verejne upozornujem na protizakonne konanie aj vedenia mesta a vedenia niektorych okolitych dedin. To je uloha media a mali by sa tak spravat vsetky media.

Ja osobne ani moja rodina nie sme zapleteni do ziadnej Tebou spominanej kauzy a to, co po dlhe roky tvrdim o spravovani mestskeho majetku potvrdila uz aj hlavna kontrolorka a ja verim, ze dalsie kauzy este len vidu na povrch, aj ked uzka skupina ludi o nich vie uz roky.

Respektujem nazory inych ludi, inak by tu bola diskusia len pre vybranych diskutujucich a mna samotneho. Keby som nemal zaujem o ine nazory, nevyzyval by som ludi, aby diskutovali.

Aj diskusia ale musi byt civilizovana, inak ide o stratu casu.
havran | 31-10-2017 11:13:16
Miloško,nejde mi do hlavy,že Ty sa nazývaš protikorupčným aktivistom a všetci dobre vieme,že si jedna ruka s Matovičovým klanom v OĽANO.Matovič previedol deň pred štátnou finančnou kontrolou svoju firmu na bieleho koňa a previedol si na svoj účet 122 mil.Sk.A potom jeho matka v rokoch údajne prejazdila každý deň v roku 500 km na aute.Žeby si takéto aktivity považoval za čisté a protikorupčné ? No ja si myslím,že tomuto môže uveriť jedine ten,čo žerie slamu,alebo volič Matoviča,čo v konečnom dôsledku vidím tých istých ľudí.Mávaš v SOL dobré reportáže o živote a akciách v Seredi a okolí,o správaní sa verchušky a pod.Ale s neustále negatívnymi informáciami a komentármi nie vždy sa dá súhlasiť,takýto negativistický postoj k činnosti primátora a jeho podriadených sa mi nepáči,čo tu občas aj napíšem,lebo sa tu aj dobrých vecí a akcií porobilo dosť.Ale kto je v opozícii,tak tomu sa to máli a keďže nemá zodpovednosť,tak toho môže nasľubovať hory-doly a potom keď sa dostane k moci,tak skutek-utek,čo už terajšia opozícia nám krásne ukázala v predchádzajúcom období.Je mi ľúto,že Ty a Tvoje SOL sú ich hlásna trúba a preto Ti nemôžem vo voľbách dať svoj hlas.
Jozef | 31-10-2017 10:44:01
Milos, mas tam Bezpecnost na cestach a prevencia kriminality.
Cesty - dajme tomu.
Ale prevencia kriminality? V Seredi?
Ako si to predstavujes?

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign