Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kto určuje koho ľudskú dôstojnosť znižujú nútené práce ?

200

V týchto dňoch prebehla médiami správa o tisícoch Slovákov, ktorí prišli o dávky, nakoľko "odmietli nútené práce, budú ešte chudobnejší!" Má sa jednať o ľudí, väčšinou dlhodobo nezamestnaných (možno takých čo v živote nikdy nepracovali) najmä však o ľudí v núdzi. Z niečo viac ako 5 mil. obyvateľov Slovenska zo sociálnych dávok má žiť až 150 tisíc ľudí.

Dávka odobratá, prípadne znížená mala byť asi 4000 poberateľom mesačne a to v súlade so zákonom, ktorý podmienil ich vyplácanie účasťou na drobných prácach v obci, pri upratovaní verejných priestranstiev či dobrovoľníckej činnosti.

Podľa medializovaných informácií by povinnosť odpracovania sociálnych dávok mohol zrušiť Ústavný súd SR, na ktorý mali dať podanie niektorí opoziční poslanci a tiež verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová. Práve ona vo svojom podnete okrem iného mala tvrdiť, že podmienenie sociálnych dávok účasťou na pridelených prácach alebo dobrovoľníckej činnosti znižuje ľudskú dôstojnosť a že ide o nútené práce, ktoré sú zakázané.

V tejto súvislosti ma napadá moje podanie na prokuratúru z pred dvoch rokov, v ktorom som žiadal prokuratúru o preskúmanie príslušného VZN Mesta Sereď, ktoré odvolávajúc sa na platný zákon ukladá občanom a organizáciám - vlastníkom nehnuteľností susediacich s chodníkom udržiavať tento v zimných mesiacoch schodný t.j. odhŕňať z neho napríklad sneh či odstraňovať námrazu. Samozrejme všetko bez nároku na akúkoľvek odmenu s použitím vlastných technických prostriedkov, ochranných pomôcok a dokonca aj s použitím vlastných posypových materiálov či iných k tejto činnosti nevyhnutných prípravkov.

Okresná prokuratúra sa vyjadrila, že príslušné VZN sa odvoláva na platný zákon.

Pýtam sa teda kde, v akej spoločnosti to vlastne žijeme? Na jednej strane človek, ktorý možno nikdy v živote nepracoval a žije len z peňazí pochádzajúcich z práce iných občianske práva má a pravidelne prijímané peniaze vyprodukované nami, pracujúcimi občanmi si odrábať nesmie, pretože to znižuje jeho ľudskú dôstojnosť a jedná sa o nútené práce, ktoré sú zakázané. A na strane druhej, pracujúci človek odchádzajúci napr. o piatej hodine ráno na celý deň do zamestnania má počas sneženia bez nároku na akúkoľvek odmenu noc tráviť odhŕňaním snehu z mestského chodníka a po odchode do práce ešte tŕpnuť, aby si náhodou niekto počas dňa nezlámal hnátu pred jeho domom, pretože mu za neodhrnutý chodník hrozí nie malá pokuta? Pýtam sa, ako je možné že takto zvrátený zákon z polovice minulého storočia ešte teraz  25 rokov po revolúcii v tejto krajine platí?

Kde sú práva ľudí po celý život makajúcich, tvoriacich v tejto krajine skutočné hodnoty, platiacich dane a živiacich desiatky tisíc sociálne odkázaných? To naozaj bude obyčajný bežný človek zdieraný ako také jedno hovädo až do momentu, kedy sa vzopre, postaví na odpor a s lopatou začne šľahať všetkých, ktorí takúto nespravodlivosť dopúšťajú?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
judas | 01-01-2015 23:21:09
pre anonym,v rodinnych domoch byvaju aj stari imobilni ludia,ako maju ten sneh odhrnut?chystam sa s rodinou na dovolenku,kto bude ten sneh pocas dovolenky odhrnat?to hlavne, ustavny zakon je nadradeny nad cestnym zakonom,to znamena ak by to aj islo na sud tak poskodeny ktory si na vasom imaginarnom chodniku sposobi uraz urcite neuspeje.
minuly rok ak si dobre pamatam tak to tu riesil nacelnik ms policie.
samozrejme,ze to politici nechcu zmenit,viete si spocitat co by stalo odhrnanie chodnikov za statne peniaze na celom slovensku?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-01-2015 02:28:11
Ludia sa postupne spamatavaju. Konecne - snad nas bude viac...

Nieco z FB:

Zuzana Belicova
30. December 2014 o 20:14 ·

od Jozef Kišac

Dnes som požiadal obec aby mi zabezpečila odhŕnaciu lopatu na sneh, metlu, ochranné rukavice a posypový materiál aby som mohol udržiavať obecný chodník bezpečný a upravený od snehu, tak ako mi to nariaďuje cestný zákon 135/1961bZb § 9 ods.2 a zákon o cestnej komunikácií 135/1991 § 9.
Takýmto spôsobom sa chcem aspoň čiastočne ochrániť pred tým, že si na chodníku pred mojou nehnuteľnosťou (ktorého je obec majiteľom) niekto spôsobil nejaké zdravotné problémy (pád,zlomenina)alebo aby Vám obec nemohla vyrubiť pokutu , lebo treba naplniť rozkradnutú štátnu pokladnicu. Keď sa štát chce takýmito spôsobmi zbaviť zodpovednosti, tak sa občania musia adekvátne tomuto zákonu ktorý je postavený na hlavu aj adekvátne brániť. V prípade že si na neudržiavanom chodníku, pred vašou nehnuteľnosťou, niekto spôsobí úraz, poisťovňa dobu liečenia môže od Vás vymáhať, čo môže byť aj v stovkách Eur a tak isto si od Vás zákonným spôsobom môže vymáhať bolestné aj postihnutý občan, čo tiež môže byť v stovkách ba až v tisíckach Eur. Ďalej mu môžete platiť aj ušlú mzdu v práci.
23/1991 Sb. ÚSTAVNÍ ZÁKON ze dne 9.ledna 1991, kterým se uvozuje Listina základních práv a svobod jako ústavní zákon Federálního shromáždění České a Slovenské Federativní Republiky ve znění zákona č. 162/1998 Sb. Čl. 9 (1) Nikdo nesmí být podroben nuceným pracím nebo službám. Ústava SR Čl.18 (1) Nikoho nemožno poslať na nútené práce alebo nútené služby. Čiže Ústava Slovenskej republiky je nad zákonmi SR a nesmú byť ani porušované základné práva a slobody žiadneho občana.
Zhrnuté , štátna moc vychádzajúca od vlády a poslancov porušuje Ústavu SR a Listinu základných ľudských práv a slobôd, lebo nezmyselným zákonom núti občanov pod hrozbou pokuty, aby sa staral o majetok štátu, aby si zo svojich peňazí zakúpil potrebné náradie a to následne používali a ničili na štátnom majetku. Ak MA štát núti bezplatne pracovať na štátnom majetku, potom som akoby jeho zamestnanec (otrok-lebo len otroci pracujú bezplatne, ale dostanú za to aspoň nejaké jedlo) a preto mám nárok, aby mi štát poskytol pracovné náradie a ochranné pomôcky. 395 NARIADENIE VLÁDY Slovenskej republiky z 24. mája 2006 o minimálnych požiadavkách na poskytovanie a používanie osobných ochranných pracovných prostriedkov.Vláda Slovenskej republiky podľa § 2 ods. 1 písm. e) zákona č. 19/2002 Z. z., ktorým sa ustanovujú podmienky vydávania aproximačných nariadení vlády Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov nariaďuje: § 1 Základné ustanovenie (1) Toto nariadenie vlády ustanovuje minimálne požiadavky na poskytovanie a používanie osobných ochranných pracovných prostriedkov potrebných na ochranu života a zdravia zamestnancov pri práci.
Ďalšia ochrana pred hrozbou pokuty je to že si na svoj plot vyvesíte oznam že ,,Chodník sa neudržiava a vstup naň je iba na vlastné riziko,, alebo cez chodník natiahnete pásku, aby cez chodník nemohol nikto prejsť. Toto je iba zopár spôsobov ako sa dá brániť nezmyselným zákonom ktoré sa často rodia v chorých hlavách niektorých politikov. Ak tieto opatrenia urobí veľký počet dotknutých občanov, v prvom rade ochránia sami seba od nezmyselných pokút a exekútorov, v prípade vymáhania škody za úrazy a verí že takto dokážeme prinútiť poslancov aby nezmyselné zákony čo najskôr zrušili
PS: V lete požiadam obec o kosu aby som mohol kosiť obecnú zákopu, alebo o dotáciu na benzín do kosačky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-12-2014 00:02:36
Povinnost udrziavat cudzi chodnik bez snehu nie je o poriadku ci nejakom ludskom pristupe, ale o pravnej zodpovednosti.

Co to znamena, si dotknuta strana uvedomi zvycajne az vtedy, ked pride k nejakej udalosti a vznikne niekomu povinnost napr. do smrti inemu platit regres.

Ludia neskutocne podcenuju pravnu zodpovednost nielen v tomto pripade a nasledne sa cuduju, ze sa dostavaju do problemov a exekucii.
nútené práce | 30-12-2014 23:37:53
Podľa mňa, takmer všetky zákony sú šité horúcou ihlou. Prijímajú sa zbrklo, bez toho, aby sa najprv vychytali všetky chyby a až potom ich uzákonili. Ešte nie je v platnosti a už sa novelizuje. Ale teraz k tomu postoju k práci. Že odmietajú robiť poriadok na chodníkoch? Kto býva v žinžiaku môže vidieť, že hlavne tí mladí si ani pre dverami neupracú, nie aby robili služby, čo im ukladá domový poriadok. Dokonca ani po svojich miláčkoch si neupracú. Tak potom čo môžeme čakať?
anonym | 30-12-2014 21:58:26
Kto tu pohŕda zákonmi?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-12-2014 21:34:13
Nikdy sa neposunie dalej spolocnost, v ktorej ludia pohrdaju zakonmi.
anonym | 30-12-2014 19:53:37
Ešteže sú ľudia ktorí si vedia pred domom upratať a nedrístajú o zákonoch a je ich v meste Sereď väčšina. Naši starí rodičia na to nepotrebovali žiadne zákony a mali odhrnuté a upratané.Drísty a ešte raz drísty a kto si nevie udržať čisto pred vlastným domom nech žije jako cigán.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-12-2014 17:00:33
Mozno by bolo dobre, keby si ludia precitali prislusny zakon, resp. si ho nechali vysvetlit.

Ked normalny clovek pride na to, ze podla tohto choreho a protiustavneho zakona je za cudzi majetok, resp. skody sposobene v suvislosti s nim zodpovedny stale a to aj pri najvacsej snahe a makacke, strati usmev na tvari.

Je to vzdy len o tom, do akych rozmerov chce ist poskodeny a ako sa chce (ma moznost) branit vlastnik, ktory mal podla zakona nevykonat dostatocne svoje povinnosti.

Je to vylucne o prave a nasledkoch pre konkretnych ludi.

- - -

A este jeden pohlad - ked potrebujem vylozit stavebny material alebo polozit kontajner na odpad, mesto krici, ako je chodnik mestsky a pyta poplatky.
Ked je treba odhrnat sneh krici, ako povinnost patri mne a nezabudne dodat, ze bez naroku na odmenu a to este mam za svoje nakupovat posypovy material.

Tak to teda nie vazeni priatelia. Neviem preco, ale s tymto uz nechodte ani na mojho potomka.
Pre mna za mna sa Vy aktivni aj potrhajte - ja som skoncil asi 5 rokov dozadu...

Nepohnem prstom - za 14 rokov byvania na Trnavskej totiz prstom pred vlastnou nehnutelnostou nepohlo ani mesto (hlavne ze mne cez VZN vie ukladat povinnosti) a ani to stado socialov, ktori tam byvaju.

Ked na to nemaju cas oni, nemam ani ja!
Miso | 30-12-2014 16:10:01
V zakone to tak je. To je OK. O to sa nepriem. Ide o to, ze ten zakon je zly. Plne suhlasim s hnevom pana Majka. Nevyhnutne to vedie k postihu nevinneho. Co ak je to starsia zena vdova? Niekto sa posmykne na jej chodniku, ktory neodpratala, lebo skratka zije sama a sama na to uz fyzicky nema. Podla zakona je vinna a sankcie a tresty a pokuty a pravnici. To mi pride chore. Mne ta zena vinna vobec nepride. Ludia aj tak vacsinu snehu zo svojich chodnikov a priestorov upratuju. Kvoli sebe a aj kvoli ostatnym ludom, susedom. To sa deje aj bez toho zakona. To je prirodzena ludska vec si pomoct a upratat. Neda sa vsetko regulovat zakonom.
j.r.nem. | 30-12-2014 12:19:08
Je to presne tak,ako to Peter napisal.
je to svinstvo | 30-12-2014 12:00:10
najhrubšieho zrna, čo produkuje toto spoločenské zriadenie. Či je to už ľavicová, alebo pravicová vládna moc, vždy si Cigáňov kupujú ped voľbami.A účet nakoniec zaplatia Tí, ktorí celý život pracujú. DO p i ...č ....i s takýmto štátom, ktorý učiteľku čo celý život pracovala pošle do dôchodku s 278 Eurami. Ešte do hlbšej diery poslať tých, čo tým, ktorí celý život nepracovali a Cigáni predovšetkým bez toho, aby čo len deň odpracovali mali dôchodky 400 až 500 Eur.Chcete konkrétne príklady????? Vodcov takého štátu rýchlo, ale veľmi rýchlo poslať na dno jednej rieky. A ich prisluhovačov tiež. Tu už vskutku pomôže asi len ozajstná revolúcia, akú zažila Bastila.Slovensko nemôžem považovať za štát, ale za organizovaný bordel na čele s korupčníkmi. To že 25 % národy zvolí zlodejov a idiotov do vedenia štátu , miest a obcí, to ešte vôbec neznamená, že ten zbytok sa bude nato len ticho dívať. Ten sa určite skoro preberie, určite spraví revolúciu , ale potom tu bude horúco. Môže mi niekto vysvetliť, prečo štát nezriadi jednu veľkú stavebnú organizáciu/ ako Doprastav alebo Váhostav/ktorá by zamestnávala tisíce okradnutých ľudí a Váhostavu a dOPRASTAVU . S tým rozdielom, že by všetkým riadne platila. Bola by to štátna organizácia. Teda žiadne subdodávky od Pé&t a iných eštébackych firiem. A Široký by v tom momente skončil.A verte mi, viem o čom píšem. Takto ten bastard od svojich kamarátov zo Smeru dostáva ďaľšie štátne zákazky.To je samozrejme podľa Smerákov normálne a v rámci zákona. Príjmime teda zákon, že Smerákom sa môže udeľovať aj trest smrti. Veď to má Smerácku logiku. Ale nie pán súdruh Počiatek. A čo Vy nato Genosse Kaschimír? A je nepochbné, že kto ešte pôjde pracovať pre Širokého Váhostav automaticky sa vzdáva akéhokoľvek práva na zaplatenie faktúry. Aj toto je ale potrebné upraviť v zákone. No a samozrejme prvý nevyhnutnú krok je zrušenie Ústavného súdu.
pre j.r.nem | 30-12-2014 11:34:52
Presne. (POD VLASTNÝM POZEMKOM) to že chodník je pred vašim domom neznamená že je to váš pozemok. Nie je môj nemôžem s ním nijako nakladať, ale v zime som za jeho stav zodpovedný ja? Toto je postavené na hlavu nech sa o ten pozemok stará majiteľ, čo je v tomto prípade mesto.
Peter pre obcan | 30-12-2014 11:19:24
S tymi davkami suhlasim,ale o tu udrzbu chodnika sa musizo zakona starat obcan!Nie o stav chodnika,ale v zime o udrzbu!Je to na celom slovensku a aj niekde v eu!Asi tolko!
anonym | 30-12-2014 10:01:57
Kurva fix, tak nenaháňajte tie hnidy nikdy nezamestnané, lebo to znižuje ich dôstojnosť. Je dôstojné poberať dávky za nič, keď nikdy nepracovali? Nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, mnohí sú nezamestnaní nie z vlastnej viny a mnohí odpracovali dlhé roky. Ale 30 a viac ročný človek, ktorý nikdy nepracoval, už ani pracovať nebude. Tí si za čo zaslúžia, že ich štát živí? Takí majú dôstojnosť poberať dávky za ničnerobenie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-12-2014 09:29:46
obcianka | 30-12-2014 08:47:19 | - nielen za sociku, ale aj este tak pred 5 ci 7 rokmi si ja pamatam, ako som mukloval o 4 rano pred domom a odhrnal som mestsky chodnik - ked bolo treba, aj 3 x za noc...

Potom dosla komunikacia s uradnikmi a moje zistenie, ze ludi ako som ja, maju niektori z nich (napr. veduci prislusneho odboru Praznovsky) za blbcov. Blizsie najdete tu:

http://www.seredonline.sk/odpratavanie-snehu-nutene-prace/

Zaujimal som sa o veci blizsie a prednosta uradu Krajcovic mi napisal, ze dane z nehnutelnosti nie su rozdielne u na na Trnavskej od dani v centre mesta, kde odhrna mesto.

Pozrel som sa pred dom na chodnik, ktory je tak prepadnuty (prvu zhruba polovicu ulice opravilo mesto a druha zostala v stave, ako keby firma za prace nedostala miliony SK - na potrebu reklamacie v zakonnej dobe som mesto upozornil ja osobne a pisomne), ze pocas dazda sa domov bez gumakov nedostanem a ludia musia (nielen) tuto jamu obchadzat aby mensi vzrastom "nemuseli plavat" a chcel som sa pozriet, ake priority voleni funkcionari maju pri rozdelovani tych rovnakych dani. A oni mi to zamietli - ze vraj sa nemam co starat, mam len platit! - tak som si to vysvetlil a povedal som di definitivne - obcan DOST!

Spravnost a opodstatnenost mojho rozhodnutia mi samosprava dokazuje az privelmi casto.

K tomu kupovaniu soli za vlastne - aj o tom sa docitate v tej rubrike na SOL venovanej komunikacii s uradnikom Praznovskym. Co sa tyka celostatneho kupovania soli na posypove ucely, to zase tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/to-uz-naozaj-mohli-nasi-dialniciari-kupovat-tu-sol-v-tescu-pise-alojz-hlina/

No a co sa tyka tych nepravom prepustenych - nuz, ja mam na mysli tu absolutnu vacsinu - tych, ktori nepracovali nikdy, pracovat nechcu a nebudu. Denne ich vidim v tlupach chodit do viacerych herni v meste, mam na mysli tych, ktori slopu ako svine a nielen ze ich vyhodili z prace, ale mnohi este dosli aj o vodicak, kedze naslopani si sadli aj za volant auta a ohrozovali tak mozno Vase, ci moje dieta.

Ale skusim zjednodusene - zky je rozdiel medzi nutenou pracou a nutenou pracou?

Teda myslim, okrem rozdielu ze ta prva je zakonom stanovena aj ludom minimalne 8 hodin denne po cely zivot makajucim v nejakej fabrike (niekedy aj 18 hodin v 2 zamestnaniach aby uzivili seba a rodinam zabezpecili normalny zivot a nie zivorenie) a ta druha je zakonom stanovena ludom, ktori za cely den nemaju ziadne povinnosti, teda okrem vyzerania postara nesuceho socialne davky zarobene pre nich tou prvou castou obcanov?

O tom totiz je cely clanok.

Dakujem za Vasu odpoved na moju otazku.
j.r.nem. | 30-12-2014 09:22:26
Zakon o udrzbe chodnika pred vlastnym pozzemkom,plati aj v Nemecku,dokonca v niektorych mestach sa musi financovat usek cesty pri jej obnovovani.
obcianka | 30-12-2014 08:47:19
No neviem,ale my starsi si pamatame, ze este za sociku bolo uplne normakne,ak sme pred domom,alebo cinziakom odhrnuli sneh,uz len,aj kvoli vlastnej bezpecnosti,ale aj bezpecnosti inych,nikto nam to zo zakona neprikazoval, brali sme to ako normalnu vec. Aj sol sme si kupili sami a posolili chodniky.Dnes su ludia velmi namysleni a pohodlni, hlavne arogantni voci ostatnym. Na jednej strane sa hraju na dobrodincov, ale su lakomi kupit kilo soli a vysypat ho na dschodnik pred domom. A co sa tyka nutenych prac. Aj vy raz mizete prist o pracu, budete v urcitom veku,kedy o vas uz nikto nebude mat zaujem,nikto vas nezamestna, urcitu dobu budete na tzv.socialke, a poslu vas zametat ulice.Nedavno zahr.zamestnavatel prepustil zeny z prace,nevyplatil mzdy, a tie zeny sa stali poberatelkami soc.davok, zda sa vam to spravodlive,ze pojdu davky odrabat zametanim a cistenim verejnych zachodov!? Ten zakon nie je dotiahnuty do konca, Dubovcova ma pravdu, ze ho treba upravit a selektovat, kto,a ako prisiel o pracu, alebo nikdy nerobil.Netreba vsetkych hodit do jedneho vreca z darebakmi, ci "bielymi, ciernymi", nie su vsetci rivnaki,vsade sa najdu darebaci a darmozraci.
daniel | 30-12-2014 07:44:33
Aj ja som to tu viackrát písal: cigáni majú iba práva. Povinnosti sa ich netýkajú (neprispôsobiví)
občan | 30-12-2014 06:34:48
Čo sa týka úpravy chodníku pred domom tak asi takto. Chodník je majetkom mesta takže o jeho údržbu sa má starať mesto nie človek popred ktorého daný chodník prechádza. A čo sa týka odobrania dávok tým, ktorí nechcú pracovať tak tam by som zobral dávky všetkým práceschopným ktorí odmietnu pracovať a 95%-ám cigánov nielen dávky ale aj sociálne výhody napr. v školách kde nič nemusia platiť a taktiež aj invalidné dôchodky, ktoré dostávajú vďaka podplácaniu doktorov.
shelley | 30-12-2014 01:08:07
Dnes sa tu v tejto republike, ale tuším aj na celom svete kecá len o ľudských právach - ale hovorte už aj o ľudských povinnostiach ! Každý by len chcel mať PRÁVA - ale nikto POVINNOSTI. Ale demokracia - to znamená aj jedno, aj druhé.
Preto už začína mať slovné spojenie "ľudskoprávna organizácia" hanlivý charakter! Ľudia už úplne stratili zdravý rozum ? No a hentá Dubovcová? Veď to je výsmech všetkých ombudsmanov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign