Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kto umožnil dehonestovanie mestských novín?

Miloš MajkoDátum09. 11. 2010 11:52:33TémaAktuálne témy
Sereď | Už v diskusii pod článkom oznamujúcim mená kandidátov za poslancov MsZ a na post primátora mesta, sa objavilo veľa príspevkov čitateľov, ktorí kritizovali nedodržiavanie zákona týkajúceho sa volieb a určujúceho pravidlá predvolebnej kampane. Príspevky predmetné konanie ospravedlňujúce i kritizujúce. Do diskusie som sa nezapojil a ani nemienim. U každého kandidáta ide o osobnú vec, akú stratégiu zvolí a konečný verdikt nad kandidátmi i tak vyriekne volič. Za osobnú vec však nemôžem považovať niečo, čo nepatrí jednotlivcovi - i keď sa už veľakrát o to minimálne po stránke vplyvu snažili viacerí. Sereďské novinky sú novinami občanov mesta Sereď - teda majetkom nás všetkých. V plnej výške je ich realizácia hradená z daní daňových poplatníkov a akékoľvek hazardovanie s ich menom, dôveryhodnosťou a ochrannou značkou a to kýmkoľvek je neprípustné. Deje sa to. A udialo sa to i s novembrovým číslom. Noviny prezentujú kandidátov na post primátora mesta. A noviny boli verejnosti k dispozícii o niekoľko dní skorej, ako podľa zákona kampaň začala. Možno sa toto konanie nebude považovať za priame porušenie zákona, no je tu i rovina etická. Noviny - mestské noviny, teda my všetci sa máme nad čím zamyslieť. A máme právo na odpoveď, prečo tomu je tak. Od vedenia mesta a samozrejme že aj od firmy, ktorá realizáciu novín zabezpečuje. Dovolím si pripomenúť situáciu v čase, keď sa poslanci MsZ zaoberali schvaľovaním zmien v novinkách. Nezmyselné zmeny na regionálny charakter (jeden podobný projekt firme už nevyšiel), možnosť predávania reklamy (reklama bola predaná bez právneho titulu a peniaze za ňu neskončili v kase DK), či snaha za mestské peniaze zmeniť tvár novín. Sereďské novinky sú novinami nás všetkých. A musia nám aj slúžiť. Nie je vhodná ich komercionalizácia a nie je vhodné ich ovplyvňovanie po línii politickej či mocenskej. Pani prednostka si možno spomenie na trápne pokusy ovplyvňovať obsah novín. Boli sme svedkami vystúpenia pred Mestským úradom - nezabúdame. A verím, že si aj niekoľko poslancov MsZ spomenie na naše niekoľkohodinové rozhovory, v ktorých som ako človek s bohatými skúsenosťami v danej oblasti a viacej ako dvadsať ročnými skúsenosťami v reklame, upozorňoval na nebezpečenstvá, ktoré Sereďským novinkám hrozia. Že je v hre ich meno. Dnes sa ak nie pred legislatívou, tak minimálne pred nami všetkými, s problémom musia vysporiadať tí, ktorí tento stav umožnili.

Fotogaléria k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Jozef | 11-11-2010 07:32:49
Jožo,mal si sem nalepit toto: Vyzývame verejnosť, informujte nás o porušení zákona, odfoťte bilboardy, ktorými sa porušuje zákon. Najostrejšie porušenie zákona zdokumentované našimi čitateľmi odmeníme sumou 50 Eur. Svoje postrehy posielajte na info@pravnarevue.sk mozno by sa zvysil zaujem o tu stranku. ;-)
Miloš Majko | 10-11-2010 20:30:38
Na odstraneni problemu intenzivne pracujeme. Dakujeme za pochopenie.
pre p.Majka | 10-11-2010 19:32:58
Zmeňme tému a na dotičného kašlite. Som dosť často mimo Sloveska. Ke´d po večeroch chcem čítať SOL , tak mi veľmi dlho naťahuje stránku. pripojenie mám to najrýchlejšie aké je možné dostať. Nedalo by sa s tým niečo urobiť ? Ďakujem za odpoveď.
Jožo Pravda | 10-11-2010 19:30:44
Nechcem unavovať, ale to že o tejto problematike sa vedú "nekonečné" debaty, tak sa k tomu problému už vyjadrili rôzne inštitúty. Ak niekoho tá problematika zaujíma tu je odkaz: http://admin.pravnarevue.sk/volby-do-organov-samospravy-kampan-etika-a-pravo alebo http://ucps.sk/node/1031
RE Jožo Pravda 09-11-2010 20:41 | 10-11-2010 19:01:54
podľa tohto zákona by žiadny primátor a ani mestský a obecný poslanec nemohol na nič verejne komentovať a informovať, pretože to môže byť podľa toho zákona definované ako predvolebná kampaň. Tak ten zákon je totálne nefunkčný. A pokiaľ dostali priestor všetci zainteresovaný problém to určite nie je. Klasicky sa blížia voľby a a už sa hľadajú chcyby a možnosti .
Miloš Majko | 10-11-2010 15:31:12
janbon - a pri tom vsetkom este aj paranoik...
Igor Lehocky | 10-11-2010 15:25:28
Pán Vladimír Polednák "janbon", ja úplne chápem, prečo sa hanbíte za svoje meno a priezvisko a Vaše rozhodnutie je skvelá správa pre políciu, prokuratúru, priestupkové oddelenie Okresného úradu v Galante a pre SOL. *yes*
janbon | 10-11-2010 15:13:29
na primitíva typu igor lehocký vôbec nereagujem, je to zbytočné do pollitrovej hlavy liter nenaleješ majko - som poctený, že sa zaoberáte mojou osobou získavaním informácií o mne od mojích bývalých kamarátov a spolužiakov, len škoda že zase klamete, ale klamstvo a podvádzanie je asi vaša hlavná pracovná črta, čo tu trepete o výsluchoch na polícii, áno bol som tam a vypovedal som pravdu, ibaže to nejde podľa vaších predstáv zato ja nemôžem, prestante zato zúriť, sú aj šikovnejší ako vy vaši informátori sú viac menej jedna kučeravá blondína a nie moji kamaráti a spolužiaci už sa prestante naparovať, nezvládol ste to, ani kauzu trávnik, dopadla presne podľa mojej predpovede, tak aj tie vaše smiešne obvinenia na polícii, ono urážka na cti a poškodzovanie dobrého mena sa asi nedá voči človeku, ktorý žiadnu česť nemá ani žiadne dobré meno, tak to pochopili aj inde apropo, stále mám z čoho žiť, na chleba a cigarety ešte stále mám ale v jednom má ten lehocký pravdu, už sem nebudem prispievať, je to tu nebezpečné a čudujem sa každému kto sem čo i len písmenko napíše do diskusie nech bude vaša reakcia akákoľvek ja už nebudem reagovať, proste sa mi nechce komunikovať z ľudmi vašej úrovne, teda skôr podúrovne tak teda veľa šťastia vo vašej mravenčej práci a veľa poslušných diskutérov, ja som a tu skutočne dobre zabával
Miloš Majko | 10-11-2010 15:08:57
Mylite sa. Slobodne budu. Ale aj Vasa sloboda ma svoje hranice. Aj sloboda moja ma mantinely. Registracia zabezpeci sebakontrolu. Nebude povinne meno a priezvisko. Bude stacit nick. Ale registrovany. Je otazkou casu, kedy budu excesy jednotlivcov - dilinov - osetrene legislativne. Zatial je zial nas pravny system tak pomaly, ze sa mu vysmieva kazdy uz spomenuty dilino. Nevysmieva sa Vam ci mne. Tym, ktori na vsetko prisu az vtedy, ked budu poskodenymi oni. Zatial to je boj na dlhu trat (u mna rok), no ubera sa to spravnym smerom. Len to dava male kroky. ;-) Jeden uspesne dotiahnuty pripad - a on bude. A situacia sa zmeni. Som si isty.
paralela s článkom o demokracii | 10-11-2010 14:41:34
určite to nebude len môj osobný názor,ale všetko nasvedčuje tomu,že demokracia ako princíp vyjadrovania sa na stránkach SOL zlyhala.Zlyhala práve vinou jedincov,ktorí si ju nevedeli vážiť a systematicky ju zneužívali.Bohužiaľ niekto potrebuje mať jasne vytýčenú ohradu v ktorej môže "voľne" behať.Ja si myslím,že po zavedení povinnej registrácie SOL už nikdy nebudú tak slobodné ako boli.Ten Damoklov meč kontroly,akejsi možnej odvety v spojení s identifikáciou zaregistrovaného prispievateľa/hovoríme o tých slušných/urobí určite svoje.
Miloš Majko | 10-11-2010 14:16:58
Zial, dilino nerozlisuje ci pise v demokracii alebo v totalitnom rezime. Dilino je a zostane dilinom...
Miloš Majko | 10-11-2010 11:54:10
janbon - zaujimavostou je, ze my sa nepozname, nikdy sme sa osobne nerozpravali, nemali sme ziadny konflikt ani ziadne ine vazby. Po precitani si spisu - hlavne Vasej vypovede, ma zacalo zaujimat co ste za cloveka. Hovoril som s viacerymi ludmi, aj Vasimi byvalymi kamaratmi. Viac menej ti, ktori boli ochotni o Vas nieco povedat (ostatni mavli rukou) nepovedali vela. "Skrachovany gembler a zakerny psychopat". Veci tykajuce sa Vasho sukromia sem nepatria a preto o nich pomlcim. Nakolko Vas osobne nepoznam, nemal som predstavu o tom, co sa za tym skryva. Na rozdiel od verejnosti, ja z pozicie poskodeneho vidim do vysetrovacieho spisu a teda mam moznost hodnotit Vase vyjadrenia skutocne detailne. Ako vystupujete a co tvrdite pri vysluchu a co tvrdite tu. Uz chapem vyznam slov tych, ktori Vas poznaju a boli dokonca Vasimi skutocnymi spoluziakmi. I Vy viete, ze jednym kliknutim mojej mysi Vase prispevky mozu zmiznut do nenavratna. Nie, vyzyvam Vas - pokracujte. V tomto stadiu - cim horsie, tym lepsie. Nech verejnost vie, ze zivot nie je lahky. Nikoho z nas. A ze su medzi nami aj taki, ako Vy. Dost pravdepodobne psychicky zrujinovani jedinci, ktorym uz ostava iba takato cesta. Ako som uz napisal - zatial u mna dostavate vynimku - pokracujte. Mne to vyhovuje. Kazdym prispevkom verejnosti odhalujete kus svojho vnutra. A tych slubenych 15 minut Vasej slavy si ostatni vychutnaju spolu s Vami. Som rad, ze nik z mojej rodiny nenesie Vase priezvisko. Mohol by sa citit podobne, ako Vy vo vztahu k neslavnej minulosti, ktorou evidentne hodne trpite.
jeden z najlepších článkov na tému DEMOKRACIA,aký v poslednom čase vyšiel | 10-11-2010 14:03:45
Prečo je existujúca podoba demokracie zlá .číslo 42/2010 fPoviem to z mosta doprosta: myslím si, že demokracia tak, ako ju poznáme, je prekonaný, zlý systém. A nič na tom nemení skutočnosť, že väčšina jej priaznivcov to myslí s nami úprimne a čestne. Lebo bohužiaľ, ani tí najčestnejší ľudia v zlom systéme nič nezmôžu. .oliver Andrásy 18. október 2010 | prečítané 3951x | reagovalo 80 ľudí Viem si predstaviť, že po prečítaní týchto slov sa teraz mnohí cítite ako stredoveký občan, ktorému ktosi odrazu oznamuje, že Slnko neobieha okolo Zeme, ale naopak. Chápem vás, vážený pobúrený čitateľ, a práve preto, že si vážim váš názor, rozhodol som na napísať túto úvahu, aby som sa v pokoji pokúsil vysvetliť, ako som k vyššie vyslovenému tvrdeniu dospel. Možno dosiahnem aspoň to, že sa nad mojimi myšlienkovými pochodmi zamyslíte. .demokracia – prekonaný systém? Chcem prekonať ten nekritický obdiv k existujúcej demokracii ako jedinému svetlu v tme, ktorý je hlboko zakorenený v nás, čo sme vyrastali v bytostnom odpore k všetkému komunistickému. A hoci z iných dôvodov, no je zrejme rovnako zakorenený aj v mysliach ľudí, ktorí v spomínaných demokraciách žili. Chcem to tabu prekonať aspoň tým, že to bez zábran napíšem, ako si to myslím a ako to cítim: Existujúca demokracia je zlý, prekonaný systém! Zopakujte si to po mne desať, dvadsaťkrát a aspoň sa pokúste pripustiť tú možnosť, že by táto demokracia naozaj takou bola. Bol by som totiž naozaj nerád, keby ste túto úvahu čítali z pozície nepriateľa, ktorý od začiatku vie pointu: ten človek (teda ja) je nebezpečný blázon. Ja chápem, ako demokracia vznikla. Dokonca si myslím, že demokracia bola svojho času pokrokom v porovnaní s predchádzajúcim systémom. Zároveň bola akousi logickou reakciou na predchádzajúci systém, v ktorom o chode spoločnosti rozhodovala skupina zdegenerovaných šľachticov na základe svojho pôvodu a veľkosti majetku. Takýchto ľudí možno nazvať kadečím, len nie odborníkmi. Preto odmietam, ak by mi niekto chcel vložiť do úst, že touto svojou teóriou chcem vrátiť spoločnosť späť do feudalizmu. Nie je to pravda. Z feudalizmu preberám jediný princíp, a to ten, že ľudia pri rozhodovaní o smerovaní spoločnosti nie sú si rovní. Zásadným rozdielom v porovnaní so stredovekom (a spoločenskými formáciami, ktoré mu predchádzali) je spôsob selekcie: nie pôvod, nie peniaze, ale vedomosti sú rozhodujúce. V tom vo svojej teórii nadväzujem na demokratické princípy. Pretože si myslím, že pri fungujúcom vzdelávacom systéme má každý možnosť nadobudnúť znalosti, ktoré ho budú oprávňovať rozhodovať o chode spoločnosti v tej miere, ktorú si zaslúži. .brániť sa politickým analfabetom O čo mi vlastne ide? Ide mi o zníženie vplyvu tých občanov, ktorí vám úplne nehanebne povedia do očí, že politike nerozumejú, volebný systém neovládajú, o ekonomike nemajú ani šajnu, história im nič nehovorí, z politológie nerozumejú ani len názvu, ale voliť idú. A ja sa pýtam: čo ich k tomu oprávňuje? Na základe akých kritérií sa môže takýto politický analfabet zúčastniť na plnoprávnom rozhodovaní o tom, ktorým smerom sa bude spoločnosť uberať?! Demokratické voľby sa čím ďalej, tým viac stávajú súťažou o kandidáta, ktorý najviac nasľubuje. To je demokracia v praxi. Dá sa dokonca povedať, že politik, ktorý v takýchto „demokratických“ podmienkach nie je populista, asi nie je normálny, lebo by išiel sám proti sebe. S obľubou o Ficovi hovoríme, že je populista. Lenže vari táto vláda nie je takisto populistická? Keď si odpovieme kladne, hneď sa musíme opýtať, či môže byť iná, ak o 4 roky nechce dopadnúť tak, ako svojho času dopadla tá Dzurindova. Či pravica, alebo ľavica, všetci sú populisti (viac alebo menej), lebo chcú získať obdiv väčšiny. A väčšina sa nedá osloviť serióznym programom. To je tiež demokracia v praxi. Rovnako, ako je demokraciou v praxi aj to, že najsledovanejšou televíznou osobnosťou je Nora Mojsejová. V komerčnej TV mi to neprekáža, ale vo voľbách veľmi. Principiálne si myslím, že právo a povinnosť musia byť v istej rovnováhe. To pri voľbách neplatí. Volič má len práva a nemá nijakú povinnosť. Ak volič povie, že volí podľa farby ponožiek, my mu musíme povedať, že je to jeho právo. Ak volí podľa farby pleti, tiež mu musíme povedať, že je to jeho právo. Dokonca aj keby volič verejne priznal, že volil tak, ako volil preto, lebo ho podplatili (už aj to sa stalo!), tak i vtedy musíme povedať, že je to jeho demokratické právo. Čo je absurdné. .jeden človek, jeden hlas? Mojím cieľom nie je zrušenie volieb. Mojím cieľom je len zrušenie princípu jeden človek – jeden hlas a zavedenie iného pravidla: aby sa každý občan na správe vecí verejných podieľal do tej miery, do akej danej veci rozumie. Teda aby sa aj v politickej oblasti uplatnil princíp, o ktorého správnosti v iných odboroch ľudskej činnosti nikto ani v najmenšom nepochybuje. Je pre mňa až nepochopiteľné, prečo niekomu pripadá normálne, že na rozhodovaní o chode fabriky sa nepodieľa rovnakou mierou upratovačka ako riaditeľ. Pritom nejde o porušenie princípu rovnosti pred zákonom, pretože každý človek má rovnakú rozhodovaciu možnosť, ak rovnako splní predpísané kritériá. Čiže je to niečo ako získanie vodičského oprávnenia: Môže ho mať každý. Ale musí poznať dopravné predpisy a zložiť o tom predpísanú skúšku. Celá záležitosť by sa dala vyjadriť jednoduchou rovnicou: Miera vedomostí z danej oblasti = právo v danej oblasti rozhodovať. Je to také jednoduché a samozrejmé, že keby nešlo o otázku demokracie, mohol by som na tomto mieste svoju úvahu aj ukončiť. Ale keďže ide o demokraciu, je všetko iné. Demokracia je niečo, čo nám bolo (v tzv. socializme väčšinou tajne a preto o to účinnejšie) vštepované ako systém, ktorý síce nie je celkom bez chybičky, ale človek nič múdrejšie vymyslieť nedokáže. Tento výrok sa dokonca pripisuje Winstonovi Churchillovi. Ale každodenná prax demokracie svedčí o čomsi inom. V Alžírsku boli pred niekoľkými rokmi demokratické voľby. Vyhrali v nich islamskí fundamentalisti. A čo sa stalo? Demokratov výsledky demokratických volieb tak pobúrili, že sa pokúsili o štátny prevrat, čím vyprovokovali občiansku vojnu. Ale po príklady netreba chodiť na iný kontinent: aj v Československu sa komunisti v roku 1948 dostali k moci v dôsledku demokratických volieb. .demokracia do pekného počasia Aj z týchto niekoľkých príkladov je jasné to, čo by malo byť samozrejmé každému, i začínajúcemu vedcovi: pokiaľ pokus raz vyjde, raz nevyjde, nemožno hovoriť o spoľahlivej vedeckej metóde. Úmyselne hovorím o metóde, ktorá raz vyjde, raz nevyjde, lebo až sem počujem hlasy mojich oponentov: A čo Švajčiarsko? Čo Švédsko? Čo Spojené štáty? Prečo tam funguje demokracia už toľké roky?! Ja by som to formuloval inak. Podľa mňa v spomínaných krajinách funguje chod spoločnosti v rámci normálnosti nie vďaka demokracii, ale napriek nej. Ide totiž o krajiny, ktoré doteraz nemali naozaj vážne problémy. A keď mali, bolo po demokracii. Dá sa povedať, že demokracia nezlyháva len vtedy, keď je všetko v poriadku. Je to systém do pekného počasia. A napokon: ak sa v tejto úvahe snažím agitovať za to, aby právo voliť bolo podmienené aj istými povinnosťami (v tomto prípade znalosťami) musím povedať, že dlhoročná skúsenosť týchto národov zo života v jednom systéme ich nepochybne doviedla aj k vyššej miere znalostí ako je to v krajinách východnej Európy, Afriky, Ázie a Južnej Ameriky. Rýchlo však dodávam, že ak by sa medzi dobrými tiež selektovalo, v praxi by to znamenalo, že kurz spoločnosti by bez ohľadu na celkovú úroveň udávali vždy len tí najlepší. .chápal to aj Churchill Spomínal som v tejto úvahe výrok pripisovaný Winstonovi Churchillovi, ktorý údajne povedal, že demokracia nie je dokonalý systém, ale nič dokonalejšie ľudstvo nevymyslelo. V tejto súvislosti mi dovoľte, aby som zacitoval z knihy Normana Rosa Churchill – nepoddajný život, ktorý vydala Agentúra Cesty v roku 1995: Na Oxfordskej univerzite predniesol Churchill 19. úna 1930 slávnu prednášku na tému Parlamentná vláda a ekonomické problémy. Churchill si v nej položil otázku, či inštitúcie „založené na volebnom práve všetkých dospelých môžu byť vôbec schopné dospieť k správnym rozhodnutiam v zložitých otázkach moderného podnikania a financií". Všeobecné volebné právo znamenalo populizmus. Ak by sa britské parlamentné ustanovizne nedokázali postaviť proti tejto hrozbe a vyriešiť ju, upozorňoval: je možné, že ich táto hrozba premôže. Stalo sa to už v iných krajinách, kde sa vzdali boja a vedenia sa ujali „vojenskí predstavitelia alebo diktátori“. Bola to tvrdá obžaloba britskej demokracie. Čo navrhoval Churchill ako „liek"? Rozhodne nie súčasnú Dolnú snemovňu ani „klasické dogmy", ktorými sa riadila ekonomika v posledných sto rokoch. Navrhoval postaviť ďalšie podlažie na základoch starej inštitúcie. Predstavoval si akýsi ekonomický superparlament, ktorý by bol schopný rozvážnych a nezaujatých rozhodnutí a bol by zostavený z objektívnych ekonomických odborníkov. Boli potrební „noví ľudia", profesionáli, uznávaní špecialisti neovplyvňovaní straníckymi úvahami. To všetko zaváňalo elitárstvom. Jeho hlboká nedôvera k všeobecnému volebnému právu – jednej zo základných charakteristík modernej demokracie – bola zrejmá. Bola podľa neho hlavnou príčinou situácie, do ktorej sa dostala súčasná Británia. (....) Jadrom problému bol trvalý strašiak – všeobecné volebné právo, ktoré umožňovalo úbohým hlúpym ľuďom, aby rozhádzali „poklady, ktoré múdrosť a víťazstvá nahromadili za päť storočí". .profit aj pre nevoličov Ja s väčšinou týchto záverov vrelo súhlasím, ale idem ďalej. Churchill, ako ste si iste všimli, nenavrhoval zrušenie Dolnej snemovne (zrejme sa mu to v danej dobe zdalo ako pragmatickému politikovi nepriechodné) a preto navrhoval akýsi „superparlament", ktorý by však bol zrejme nadradený normálnemu parlamentu. Na rozdiel od Churchilla si myslím, že vytvorenie „superparlamentu" je zbytočné za predpokladu, že „normálny" parlament nebude zostavený na základe všeobecného a rovného volebného práva všetkých občanov, ale na základe princípu, ktorý navrhujem. Pri povrchnom pohľade na vec by ľahko mohol vzniknúť dojem, že táto teória je namierená proti tým, ktorí by mali menšie právo rozhodovať o chode spoločnosti ako iní, teda ako odborníci. Nie je to pravda. Dokonca sa nazdávam, že opak je pravdou. Uvedomme si jednu vec: keď bude spoločnosť vďaka múdremu rozhodovaniu múdrych ľudí fungovať, tak z chodu takejto spoločnosti budú profitovať všetci bez rozdielu, teda aj tí, ktorých volebné právo pri hlasovaní zostane obmedzené. Prosím všetkých, ktorým záleží na tom, aby ľudstvo neskončilo v tragédii, aby sa nad týmito mojimi úvahami zamysleli. Aby si položili otázku, či naozaj demokracia dáva nádej na to, že sa ľudstvo dostane na cestu, ktorá ho vyvedie z džungle súčasných problémov. Či je to možné uskutočniť v systéme, keď do riadenia spoločnosti budú rovnakou mierou hovoriť všetci. Či už tomu rozumejú, alebo nie. Dokonca aj tí, ktorých jedinou kvalifikáciou je, že sa narodili ako ľudia, nikto ich nezbavil svojprávnosti a dosiahli vek 18 rokov. Osobne sa nazdávam, že takáto kvalifikácia je pre rozhodovanie o najdôležitejšej otázke spoločnosti nedostatočná. .východisko Iste ste si v priebehu čítania predchádzajúcich riadkov položili otázku: „No dobre, dobre, lenže ako to chceš riešiť prakticky? Ako chceš zistiť, kto sa politike ako rozumie?" Je to jedna z kardinálnych otázok. Navyše, využívať pri tejto kategorizácii výšku vzdelania, prípadne využiť výsledky voliča v škole je problematické, pretože by sa tým porušil princíp tajných volieb. Je tu však možnosť otestovať voliča priamo vo volebnej miestnosti. Je logické, že by sa tým predĺžil čas potrebný na realizáciu volieb. Voľby by iste neprebehli za dva dni (ako je to v súčasnosti), ale trvali by napríklad týždeň. Ak uvážime, o aký závažný spoločenský akt ide. Ak uvážime, že za ten týždeň (v súčasnosti dva dni!) sa rozhodne o smerovaní spoločnosti na niekoľko rokov dopredu, nezdá sa mi tých sedem dní veľa. Volebný akt by podľa mojich predstáv mal prebiehať v dvoch fázach: v prvej fáze by každý volič musel vyplniť test, kde by boli otázky z oblasti všeobecného rozhľadu. Jednoduché otázky z politológie, ekonomiky a pod. V druhej fáze by volič vykonal samotný volebný akt, pričom vyplnený dotazník by bol pripojený k jeho volebnému lístku. Po vyhodnotení testu (musí byť vyhodnotiteľný exaktne!) sa voličovi pridelí istý počet bodov, napríklad od nuly po sto. Týmto koeficientom sa jeho hlas násobí. Čiže hlas občana v závislosti od výsledku testov sa môže pohybovať od nuly po sto. Samozrejme, takýto komplikovanejší volebný systém mnohých od účasti na voľbách odradí. Ale musí každý občan voliť? Komu na výsledku volieb nezáleží ani do tej miery, aby sa podrobil testu, stráca svoje právo hovoriť do vecí verejných úplne oprávnene. Je jasné, že techniku realizácie volieb je možné ešte domýšľať, vylepšovať a uvedený spôsob nepovažujem pri zachovaní cieľa za jedine možný. Hoci si uvedomujem, že čím skôr sa podarí súčasný model demokracie zmeniť, tým lepšie, nie som revolucionár. Svoje ciele nechcem uskutočniť prevratom, alebo inou násilnou cestou. Jediná pre mňa prijateľná cesta, je postupné presviedčanie a trpezlivá argumentácia. Verím, že skôr alebo neskôr prinesie svoje ovocie. Na záver by som všetkým tým, ktorí napriek tejto úvahe považujú súčasnú demokraciu za jediné svetlo na konci tunela, chcel zaželať, aby to svetlo, za ktorým sa tak ženú, nebolo svetlom protiidúceho vlaku.f Autor je moderátor, scenárista a režisér.f .oliver Andrásy
Jožo Pravda | 10-11-2010 13:27:48
Ako môže byť súkromné aj verejné ? Verejnosť je skupina ľudí, ktorá sa zaujíma o verejné dianie (politické, ekonomické, sociálne, kultúrne atď) a usiluje o vplyv na správu vecí verejných, a to spravidla prostredníctvom masových médií. Medzi jej základné funkcie patrí funkcia politickej a sociálnej kontroly. A preto vo verejnej sfére dochádza k výmene informácií a pohľadov na verejný, "spoločný" záujem. Vo verejnej sfére sa stretávajú štát a verejnosť; je to miesto, kde súkromné osoby vykonávajú formálnu i neformálnu kontrolu nad štátom. Čo k tomu dodať, len to, že opačne môže byť súkromné aj verejné. P.S A čo sa týka diskusie. Bez nej by SOL neplnilo svoj zmysel. To, že sa v takýchto diskusiách riešia aj veci typu "janbon", je výsledkom demokracie. A je len na charakterových vlastnostiach každého jedinca, ako s ňou nakladá. Demokracia je aj, na niektoré príspevky vôbec nereagovať !!! "Čas je drahý" a dá sa využiť zmysluplnejšie
. | 10-11-2010 11:43:28
članky na SOL podporujem! ale komentare a diskusie nie!z dovodu neobjektivnosti a chybajucej nestrannosti..ziadna sloboda nazoru.. ved ako moze byt nieco SUKROMNE zaroven VEREJNE? *headbang*
Igor Lehocky | 10-11-2010 10:06:39
Pan "janbon", v prvom rade neviem kedy sme si my dvaja potykali, takze aj to svedci o Vasom natureli stvrtej cenovej. Citajte aky chcete platok, trebars aj SOL, len ked sa rozhodnete napisat prispevok do tychto novin, neurazajte, nevyhrazajte sa, lebo tym sa vlastne prezentujete pan Polednak kto ste a ze mate zrejme problem suvisiaci s Vasou povahou, teda sam so sebou. Myslim, ze najvacsim prinosom pre tieto noviny je, ked sem nepisu prispievatelia Vam podobni, ved ked to nechapete tak nech je Vam odpustene. Myslim ze ste raz napisal, ze sa chystate obohatit natrvalo svojou inteligenciou Rakusko, urobte to, ja si myslim, ze je to dobra volba a jedno z mala dobrych rozhodnuti, ktorym pomozete aj SOL.
janbon | 10-11-2010 09:25:21
majko - včera ráno som bol ešte väčší frajer ako po iné dni, teda ak máte na mysli to trápne obvinenie zo strany nejakého veselického voči mojej osobe, bolo zamietnuté a pokiaľ mám dobré informácie nervy praskajú vám, na polícii vám vraj frkala pena z papule ako ste zúril, že aj to vaše obvinenie voči mne bude zamietnuté, vraj ste doslova zúril, že za každú cenu to musíte vyhrať, inak vaša hodnota v sol klesne na nulu, vraj nech mi dajú hociaký trest, hoci aj pokutu 10 eur, len nech vyjdete ako víťaz apropo o tých IP adresách zase klamete, dobre viete, že som nemal na mysli orgány, ktoré sa k nim môžu dostať, ale konkrétnych ľudí, okrem vás a administrátora ešte aj další vaši podarení redaktori, mám o tom uložené sms, tým pádom sa pre mňa sol stali nedôverihodné a prispievanie do nich nebezpečné pre každého prispievateľa ivetka-čo sa nezakladá na pravde? že sabo urobil kopu chýb? k tebe sa nebudem vyjadrovať vzhľadom na našu spoločnú minulosť lehocký-ak som správne pochopil, všetci čo tento plátok občas čítame máme len so všetkým súhlasiť a žiadný iný názor iba ten majkov, tvoj a tothovej, to čo si napísal, myslím, že si sa tým zaradil medzi tých malých hlúpych slovákov a nakoniec rada - nezaoberaj sa mňou, aby som sa ja nezačal zaoberať tebou, možno by bolo zaujímavé pustiť sem nejaké info o tebe, takže zavri hubu a šúchaj nohami, podľa reakcii trapkov zo sol, asi dotácia zase nebola
Igor Lehocky | 10-11-2010 01:41:35
Pan "janbon", Vy uz asi nicim neprekvapite a nikoho, kto cita Vase prispevky plne osocovania. Takto pise frustrovany jedinec, ktoremu z nejakeho dovodu ide iba o jedno: pospinit a pokusit sa strhnut na svoju stranu niekoho dalsieho, proti niekomu inemu. V tychto novinach sa popisalo uz dost o tom, co je vysadou niektorych ludi, ktori sa vytesuju z toho, ked prikryti anonymitou spinia, osocuju, ohovaraju za kazdu cenu a pri kazdej moznej prilezitosti. Vysadou takych ludi je neucta k zakonom, vulgarnost (nie len v nadavkach) a u takych ludi spravidla pojem demokracia splyva s anarchiou. Tam, kde sa dodrziava zakon, tam zacina sloboda a kto to nie je schopny pochopit, ten potom ako anonym spini a uraza, pretoze to plynie z povahy a jeho charakteru. Mat na krku opakovane porusovanie zakona moze mat asi len hlupak alebo asocial, ktoremu sa paci pojem recidiva a permanentny spor so statom, v ktorom porusuje zakony. Aj tak sa da, netvrdim ze nie. Vsetko ma svoj cas, svoj vyvoj a aj tieto noviny po vsetkych skusenostiach speju k tomu, ze navzdy ostanu nepristupne anonymom, ktorych najvacsou prednostou su urazky, osocovania a ohovarania. Verim, ze ostanu iba pre slusnych, konstruktivnych prispievatelov, ktori svojimi prispevkami riesia "problem" konkretneho clanku. Uz si skoro ani neviem predstavit ten pocit, ze prispevok alebo clanok nebudu napadat "mali a hlupi Slovaci", ale verim, ze to bude ulava pre vsetkych.
digi | 09-11-2010 19:18:13
( Autor dlhodobo nerespektuje pravidla diskusneho fora v súkromnom internetovom mediu a to napriek viacerym upozorneniam. Nevyuzil ponuknutu moznost tvorcov novin, za svoje nemiestne spravanie ospravedlnit sa. Preto su a do prisposobenia sa stanovenym pravidlam diskusie, aj budu jeho prispevky zmazavane. )
Miloš Majko | 10-11-2010 00:45:41
Vysledy stav je dany a nespochybnitelny. Rozdelenie by bolo ferove a je faktom pan Kurbel, ze postupom ako pri Galantaonline, sa doveryhodnost moze naburat. Upozornili ste ma na to davno, moja odpoved vsak je rovnaka - neviem ovplyvnit.
Pavol Kurbel | 10-11-2010 00:32:34
Svojim príspevkom som len chcel poukázať na nedôverihodnosť tvrdení o počte čitateľov. Ja som videl, to čo spomimate vo svojej odpovedi. Ale ten čo to nevidel, ak má zdravý rozum, tak sa minimálne zamyslí nad tým, čo som napísal. Férové by bolo, uvádzať pri každom médiu relevantné čísla. ALebo, aspoň uviesť skutočnosť, že toto číslo je sčítaním všetkých čitateľov. Potom by to bolo úplne v poriadku. Je to možno detail, ale pre férovosť prístupu k užívateľovi dosť dôležitý. Ja som len čakal, kto to dnes na zasadnutí vytiahne. V čase, keď sa o SOL rokovalo, tam neboli všetci poslanci A viem, že niektorí z nich poukazovali aj na túto skutočnosť. Keby tam boli bývali a poukázali na túto skutočnosť, možno by hlasovanie dopadlo inak.
Miloš Majko | 10-11-2010 00:00:29
Pan Kurbel, pri osobnej debate ste videli statistiku a viete ako to je s nou. Faktom a to nepopieratelnym je, ze server pod jednym vydavatelom skutocne navstivy denne zobrazeny pocet unikatnych navstevnikov. Za kazdou navstevou sa skryva jeden pocitac a ten isty sa nezapocita denne viacej, ako raz. Teoria hovori, ze za kazdym pocitacom sa neskryva iba jeden clovek. Nas vsak teoria az tak nezaujima - dolezite su fakty. A tie hovoria, ze o pristupoch cez samostatne domeny. Tu jednoznacne vedie SOL. Databaza vie vyhodnotit aj nasledne prestupy na dalsie domeny, no uz bez navysenia statistiky. Zaujimave to je napr. s prispevkami pod tymto materialom - mate pravdu pan Kurbel, niekedy sa moze zdat (su ludia, ktorym o to ide), ze diskutujucich je vela. Su vsak styria. Mozno schyzofrenia, neviem. Mozno potreba komunikovat sam so sebou. Neviem. No vysledok je zial vidiet nizsie. Vazeny anonym 09-11-2010 23:22 - proti SN a Marcelovi Kovacovi osobne nemam nic. Ale fakty su fakty. Dovolim si malu poznamku - skuste si zistit (napriklad u Marcela Kovaca), aku zasluhu mam ja osobne na tom, ze SN mozete citat s obsahom, ktory za posledny minimalne rok maju. Su relativne bez vplyvu a "cenzury" a Marcel ma volnu ruku v materialoch. To, ze sme von nepustili urcite nie zrovna lichotive veci neznamena, ze sa nestali. A k poskodzovaniu mena mesta - nic co uverejnujeme ako materialy nemame vymyslene. Disponujeme podkladmi, ktore su vysoko nad ramec nasich povinnosti. Archivujeme materialy a aj tie, ktore nearchivuje urcite nik. A kazdy co i len trosku citlivy i ked pravdivy pripad konzultujeme s dvomi advokatskymi kancelariami. Nemame zaujem poskodzovat nikoho. No ak niekto informovanie berie ako poskodzovanie - nuz, s tym sa musi vyrovnat sam...
ja | 09-11-2010 23:46:58
p. Sabo mate to cele prevratene na ruby, asi preto ze skutocny novinar asi nie ste a nechapete zakladny princip vydavania sprav. Spravy noviny zverejnuju preto, ze su novinami, nie ludia a institucie platia za to aby ich zverejnovali. (to druhe je reklama a to by malo byt zdrojom prijmu sukromneho media). Spravy, ktore tu zverejnujete sposobuju, ze si tie noviny vobec niekto otvori. Spravy Vam tie noviny predavaju, spravy a prispevky ludi v tejto diskusii vam robia navstevnost. Odpoviete mi na tu moju otazku, ktore ine noviny dotuje stat alebo mesto ? Myslim si, ze nie. A pan Kurbel by prave stratil moj hlas po svojom vyhlaseni, ze suhlasil s dotovanim sukromneho media z verejnych financii i ked doteraz bol asi jediny z poslancov sucasneho MsZ, ktoremu by som svoj hlas dal. Proste to je nespravne. A uz vobec nehovorim o tom, ze sa tato vec ohladom jedneho media, ktore citaju hlavne seredani dostala na zastupitelstvo den pred zaciatkom kampane (18 z 19 myslim kandiduje) a nie az po volbach. Aj to hovori nieco o charaktere a moznej vypocitavosti zucastnenych. Ja osobne pravdepodobne prestanem tuto stranku v den zacatia volieb otvarat a to slovo nezavisle v nadpise uz nie je pravdive.
anonym | 09-11-2010 23:22:41
hmm. mozno prave preto boli obcas osocovane a kritizovane seredske novinky na tomto serveri, aby sa vytvorila iluzia ich nedokonalosi atd. a potom je lahsie dostat dotaciu. a teba dodat, ze niektre kauzy a kauzicky ako aj inde a vinych mediach su vytvarane umelo a zamerne nafukovane...
Pavol Kurbel pre pána Saba | 09-11-2010 23:14:47
Fandím týmto novinám, to však neznamená že som úplne blbý a že neviem počítať. Bol by som rád keby sme si hovorili pravdu. Nech je akákoľvek. Včera čítalo Sereď online 1627 ľudí Včera čítalo Rescuonline 1627 ľudí Včera čítalo Escapeonline 1627 ľudí Včera čítalo Reportér 24 1627 ľudí Včera čítalo Galantaonline 1627 ľudí Že by si všetci pričítali všetky noviny? To sotva. Jedna z najzúrivejších debát na SOL bola debata o posledných odmenách poslancov. Viete koľko nikov sa v nej prihlásilo? Dal som si tú námahu a spočítal som to. Ak sa dobre pamätám tak 67. A vyzeralo to, akoby bolo celé mesto hore nohami. Takže, hovorme si pravdu aj o číslach. Napriek tomu, čo som napísal, dnes som podporil odmenu pre SOL preto, že to považujem za dobrý projekt pre občanov tohoto mesta. Ale nie za každú cenu. Podporil som to s výhradami a len na jeden rok.
Miloš Majko | 09-11-2010 23:11:14
Teda este k tej anonymite - o dovodoch registracie som informoval uz davno. Registracia nie je viazana na ziaden prispevok. Registracia je dosledok primitivnych prispevkov zakomplexovanych jedincov, medzi ktorych patrite aj Vy. Stastim vsak je, ze ani jeden normalny priespievatel s registraciou problem nema.
Miloš Majko | 09-11-2010 23:07:37
janbon - dnes rano o osmej ste taky frajer neboli.Podla zapisnice ani nedavno u vysetrovatela. Praskaju nervy? Dnes u mna dostavate vynimku - Vase prispevky nevymazem. Jeden nemozem a ostatne jasne vykresluju Vasu osobnost a to sa mi hodi. Vam slubenych 15 minut slavy sa blizi. Snad iba jedna reakcia: IP adresy vidi ten, kto zo zakona ma na to pravo, resp. komu mame povinnost v pripade poziadania ich odovzdat. Standardne su to vsak iba uz spomenuti dvaja ludia. Ostatne za komentar nestoji. ;-)
janbon | 09-11-2010 22:41:18
ak redaktor uverejní článok, resp. diskusný príspevok s kopou gramatických chýb potom ľudia aj tak tie noviny vnímajú a takú vážnosť a dôležitosť im aj prisudzujú p. sabo rýchlo si to v tom vašom príspevku poopravujte,kým si to majko prečíta lebo vás zažaľuje za poškodzovanie dobrého mena jeho intern. novín alebo sa spoliehate na to, že on gramatiku natoľko neovláda, že by tie chyby našiel???
janbon | 09-11-2010 22:24:19
p.sabo, skúste si v prvom rade doštudovať gramatiku ked chcete byť redaktorom, vo vašom príspevku som našiel min 3 ypsilony a to som ho ani pozorne nečítal len zbežne preletel inak v podstate s vami súhlasím, sol skutočne pohotovo informuje o dianí v meste, napr. seria článkov naprieč amerikou na bicykli boli z našeho mesta alebo, že kde stoja policajné hliadky na východnom slovensku :-D
Peter Sabo | 09-11-2010 22:02:03
Dost dlhu dobu citam a prispievam do SoL, povedzte janbon, ja, ktokolvek. Povedzte, kde ste boli rychlejsie informovani o diani v meste Sered, kde ste mali moznost mat zmapovany zivot mesta Sered lepsie, kde boli informacie o meste Sered aktualnejsie? Bolo snad v SoL niekedy neobjektivne spravodjastvo, nemala snad druha strana sancu na vyjadrenie (spomente si na kauzu travnik, nebol dany priestor "futbalistom" ?). Seredonline je regionalne zamerane medium, ako inac , ved aj nazov to evokuje. Denne na stranky pride cca. 1500 ludi, ktory si idu stranky precitat (neviem s akym zamerom), podstatne je, ze sem zavitaju. Aj dnes som mal moznost zistit, ze mnozstvo napriklad Zdravotne psotihnutych obcanov nase stranky navstevuju lebo tu najdu aj tie informacie, ktore prave oni potrebuju. Nezabudajme, ze nebyt angazovansoti ludi okolo SoL, mnozstvo kauz, kauziciek, ci dorbnych ale o to potrebnejsich praktickych informacii by ludia nikdy nevedeli. Pytam sa preto, komu vadi to, ze toto medium existuje, komu vadi to, ze v diskusii bude vystupovat anonymne ale v pripade, ze porusi zakon bude jasne identifikovany, komu asi? Len tym , ktory potrebuju, neinformovanych, hlupych, slpeych a hluchych obcanov, alebo su to ludia, ktory chcu anonymne a verejne osocovat, utocit bez ohladu na to ci maju alebo nemaju pravdu.
ja | 09-11-2010 21:40:33
Verejne financie pojdu na sukromne nezavisle noviny ? Fiha, tato vec mojmu jednoduchemu mysleniu zavana absurditou. Ale mozno by mi pomohol nejaky iny priklad, kde sukromne nezavisle noviny na svete dotuje stat alebo mesto. Vopred dakujem za vypisanie siahodlheho zoznamu, pripadne citacie zo zakona o nakladani s verejnymi financiami na taketo ucely.
janbon | 09-11-2010 21:36:08
pre SOL poslanci 2x zamietli žiadosť o dotáciu, teda aby som bol presný zamietli žiadosť o spoluprácu ako to istý vlastník tohto plátku nazýva a len človek bez chrbtovej kosti a kože na tvári má toľko drzosti požiadať tých istých poslancov aj tretíkrát, to je už aká drzosť a trúfalosť, mohol počkať na nových poslancov a skúsiť, ozaj to MsZ nemá nič iné na programe iba riešiť spoluprácu so SOL? nie sú dôležitejšie veci? ozaj nevie niekto ako to dnes dopadlo, odklepli im to, asi áno videl som autá redaktorov sol podvečer pred lavazzou, zrejme oslavujú, že budú sa môcť zabávať z naších daní, ved za 800 éčiek mesačne sa dá urobiť už celkom dobrá žúrka pre tých pár zainteresovaných
anonym | 09-11-2010 21:11:04
Obsahom každého porušenia zákona musí dôjsť k naplneniu skutkovej podstaty činu. Treba si aj odpovedať kto je poškodený a ako (krádež škatuľky zápaliek je zločin?). Ak sa niekto cíti poškodený, mal by žalovať alebo podať trestné oznámenie a netárať dokola hlúposti. Len si všetci spomeňte koľkoktát došlo k porušeniu zákona na SOL a to nie len v jeho etickej forme! A čo sa stalo? Nič. Vlastník p. Majko sa vyhovára na políciu, prokuratúru a súdy, ale na svoju zodpovednosť zabudol! V plnej miere zodpovedá za to, čo sa dialo a deje na SOL. Len by bolo treba lepšieho právnika a ochotu srať sa s p. Majkom po súdoch, ale na to v tomto meste nemá veľa ľudí gule! Primátor už vôbec nie! Na primátorovom mieste by som ho(p. Majka) žaloval už viackrát za poškodzovanie dobrého mena mesta, primátora či poslancov resp. MsZ. K veci spôsobovania škôd si treba spomenúť na rôzne sľuby, či čestné slová p. Majka napr. o tom, že SOL zostane anonymné lebo by to stratilo zmysel. A hľa, zrazu sila peňazí hovorí, že dôjde k zmene... Kriste pane! Ale to je otočka o 180. Škoda, že tak veľa kompetentných ľudí má takú krátku pamäť! Prosím, argumentujte.
pre Jožo Pravda a ostatných | 09-11-2010 20:49:08
Zákon by mali dodržiavať všetci. To, že v SN sú predstavovaní všetci kandidáti by som ešte bral, lebo všetci mali rovnaké podmienky, ale niektorí jedinci si v pohode tento zákon porušujú už niekoľko týždňov a to je asi v poriadku :-D :-D :-D
Jožo Pravda | 09-11-2010 20:41:50
Pán R1, keďže sa táto problematika objavila v diskusii už niekoľkokrát, a asi ešte objaví, posielam na objasnenie tejto problematiky niekoľko riadkov. Snáď na ich základe si bodete vedieť spraviť svoj úsudok, aby ste vedel rozsúdiť, či má pravdu "terajší redaktor", alebo pán Majko. § 30 zákona č. 364/1990 Zb v znení zmien a noviel (ďalej len zákon) v ods. 2 definuje, že :„Kampaň sa začína 17 dní a končí sa 48 hodín pred začiatkom volieb. Vedenie kampane mimo určeného času je zakázané.“ Akonáhle sa vyskytne v materiály informácia o tom, že osoba kandiduje (to isté platí aj pre právnickú osobu), ide o volebnú kampaň. Citujeme ods.: 1 § 30: „Volebná kampaň (ďalej len "kampaň") je činnosť politickej strany, nezávislého kandidáta, prípadne ďalších subjektov zameraná na podporu alebo slúžiaca na prospech kandidujúcej politickej strany alebo nezávislého kandidáta vrátane inzercie alebo reklamy prostredníctvom rozhlasového a televízneho vysielania, hromadných informačných prostriedkov, plagátov alebo iných nosičov informácií.
R1 | 09-11-2010 20:09:20
Dobrý večer , pán Majko veď vy silne bojujete o to , aby ste sa SN starali vy. Namám pocit , že tu niekto porušuje zákon a myslím , že terajší redaktor je v týchto veciach dosť opatrný a určite si tieto veci preveril
janbon | 09-11-2010 19:45:26
bol som prítomný rozhovoru dvoch mestských poslancov, že dotáciu pre SOL len cez našu mrtvolu, čo majú proti majkovi? žeby im sol niečo pripomínali z obdobia pred vyše 22 rokmi?
janbon | 09-11-2010 19:39:58
prečo by malo mesto spolupracovať so SOL? a platiť za to, mesto spoluprácu so SOL nepotrebuje, sú to tendenčné internetové noviny, cenzúrované vlastníkom s veľmi nízkym právnym vedomím, ak niektorý prispievateľ uverejní niečo čo sa majkovi nepáči, ten to bud vymaže alebo s tým uteká na políciu upozorňujem prispievateľov, aby neprispievali do SOL článkami, ktoré by sa mohli nepáčiť majkovi, všetko monitoruje prostrednictvom vlastníka polícia a prokuratúra, takže ak sa chcete vyhnúť trestnému stíhaniu, radšej do SOL neprispievajte alebo len príspevkom,ktorý si necháte dopredu schváliť pánom majkom, proste nič nové, ved vieme akého je majko zmýšľania a niečo osobné, p. majko ste klamár, čakal som vašu odpoved na moju otázku, že kto má prístup k IP adresám, na toto ste mi neodpovedal lebo to bola pre vás nachystaná pasca v minulosti ste písali, že k IP adresám máte prístup len dvaja ľudia a obaja vieme, že to ste klamal, ja osobne viem o minimálne daľších dvoch ľudoch a určite ich je viacej, ktorí k ním majú prístup, mám o tom dôkazy, kľudne ich predložím na polícii, ked ma zase zažaľujete, že som vás označil za klamára čo budete pokladať za ohováranie a neviem čo všetko, takže sa teším na dalšie výsluchy, tie doterajšie vám nevyšli
Miloš Majko | 09-11-2010 14:15:35
Ja verim tomu, ze Seredske novinky budu vydavane dohodobo, no osobne mam iny nazor na ich obsah, ucel a naklad. Myslim si, ze Seredske novinky su prinosom pre informovanie verejnosti, no zaroven trvam na tom, ze nie je vhodne, aby sa tvarili ako klasicke noviny. Nikdy totiz nenahradia - nedokazu nahradit - a nema to byt ani ich ucelom - klasicke noviny. O oficialnu spolupracu sa snazime intenzive rok a stvrt, o com sme vzdy transparentne informovali. Ucelovo bola nasa snaha oddalovana, no my svoju funkciu plnime stale a plnili by sme ju aj bez spoluprace. O vysledku rokovania tykajuceho sa spoluprace budeme informovat v samostatnom clanku.
anonym | 09-11-2010 13:59:39
Pán Majko asi je to len Vaša hra voči SN, pretože ako vidieť z programu (na wwwsered.sk), ktorým sa dnes zaoberá MsZ, je jedným z bodov aj "Zmluva o spolupráci" medzi Vašou firmou a mestom Sereď. A v tej zmluve tiež nie je zakotvené, že bude pre mesto robiť zadarmo, ale naopak za finančnú mesačnú náhradu. Nie je to len vytlačenie SN z obehu? Rád si prečítam,čo sa deje v Seredi a je mi jedno či sú to SN alebo SOL.
Miloš Majko | 09-11-2010 13:45:40
anonym 09-11-2010 13:03 - Zvlastna otazka. Preto, lebo si ctime zakon. Preto, lebo na rozdiel od inych, nam na mene zalezi a kredit novinam takmer 3 roky budujeme za svoje peniaze. Preto, lebo kazdy z tvorcov ma svoju dostojnost a neverim tomu ze by sa znizoval publikovat v novinach, ktore nedodrzuju zakon. Pocas prestavky v sale prebiehala volna diskusia, do ktorej sa zapojilo aj niekolko poslancov MsZ. Tykala sa prave skorsej distribudie Seredskych noviniek obcanom mesta. Boli aj taki, ktori aj v pripade porusenia zakona nevidia problem. Otazka "kto je poskodeny" je smiesna. V danej suvislosti nie je podstatne, ci je niekto poskodeny, ba dokonca nie je potrebna ani diskusia, ci bol poruseny zakon. Ide o etiku. Ide o to, ze mesto ma a musi ist prikladom. Nam vsetkym. To je moj nazor.
Igor Lehocky | 09-11-2010 12:32:24
Bezbrehé porušovanie zákona minimálne v rovine etickej alebo morálnej, je porušovanie zákona,ktoré môže ospravedlňovať iba človek, ktorého právne vedomie je v "podpalubí". Dokonca poukazovať na to, že však v Bratislave a aj v iných mestách tiež nedodržiavajú zákon o voľbách, má svoju výpovednú hodnotu o mentalite Slovákov, teda nás všetkých bez rozdielu. Ako by znela odpoveď pre nejakého zahraničného napr. turistu, alebo napr. poslanca cudzieho štátu, politika, ktorý by sa zvedavo spýtal: prečo sú mestá na Slovensku zaplavené plagátmi kandidátov na primátorov, starostov, poslancov ešte pred začatím predvolebnej kampane podľa zákona, teda pred dátumom 10.11.2010? Čo by sme mu odpovedali?
pre janbon 19:39 | 09-11-2010 20:41:50
*yes* *yes* *yes* *yes* *yes*
Jozef | 10-11-2010 10:45:32
OPRAVA: cm² ;-)
anonym | 09-11-2010 13:03:03
Prečo ste v SOL vymazávali mená kandidátov, keď sa nič nestane ani mestu? Prečo nerobite reklamu kandidátom aj vy?
Jozef | 10-11-2010 10:08:36
janbon, keby samolubost svietila, Ty by si osvetlil 4 046873 m².
Jozef | 10-11-2010 14:27:00
aj ked Andrasyho nemusim, toto sa mi paci.
Peter | 09-11-2010 13:40:50
kandidáti nech si svoju reklamu, propagovanie zaplatia!!!!!!! stalo sa aj v tomto prípade? zaplatili si za jednu stránku v SN? prečo by mali ludia platiť kandidátom ich kampan?
Miloš Majko | 10-11-2010 00:39:16
Suhlasim s Vami pan Kurbel, no neviem to ovplyvnit. Sam toto pozadujem uz dva roky. Ja s tymto udajom problem nemam.
Pre janbon | 10-11-2010 06:02:57
Od kauzy trávnika Vaše príspevky beriem z rezervou,alebo nečítam.
Iveta Tóthová | 10-11-2010 01:49:08
janbon, nič z toho čo ste napísali sa nezakladá na pravde.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign