Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kto si zaslúži medaily?

Iveta TóthováDátum27. 06. 2012 18:34:55TémaAktuálne témy
24

Vladimír Vranovič, exprimátor mesta  Sereď |   Po odchode z úradu 29.12.2010, keď som už nechcel  kandidovať  na funkciu  primátora mesta Sereď, čo som oznámil dopredu, som akosi vynechal z mojej pozornosti záležitosti okolo mesta. Prebudili , ma prvé čísla Seredských  noviniek, ktoré mi svojim obsahom pripomenuli Pionierske noviny spred roka 1989.   Autori v nich  s obdivom konštatujú, že pracovníci i funkcionári mesta   pracujú.   Zhromaždili  faktografický materiál plný obdivných chvál na viac či menej bežnú údržbu majetku mesta a fotografické dokumenty   o plnení bežných pracovných  povinností.  Zohrievajú sa pritom na pozadí projektov , stavebných povolení a financií pochádzajúcich  z obdobia rokov 2007-2010, keď som v primátorskom kresle pracoval ja. Križovatka pri Hutníku, pri Lidli, Námestie SNP,  ba dokonca i projekt cyklotrasy na hrádzi Váhu boli pripravené až po stavebné povolenie do konca roka 2010. Cyklotrasu  niektorí poslanci, na čele so súčasným primátorom, nielenže odmietali ,ale ma pritom i špinili počas ťažkého procesu jej prípravy. Keď sa prebudili, tvrdili, že oni chceli cyklotrasu na Kaskády . Dnes  je  vybudovali  tam kde som ju navrhoval ja, kde sa pripravili projekty a napriek tomu to predkladajú ako  svoj úspech. Projekty i peniaze so stavebným povolením sme mali pripravené v roku 2010. Teda nie úspech, ale  oneskorenie  prospešného diela pre občanov mesta. Verím, že tú, na Kaskády, si pripravia do budúceho volebného obdobia pre svojho nástupcu.  Úspešný projekt revitalizácie  Námestia Slobody, ktorý  sa teraz dokončuje,  bol tiež pripravený /projekt, stavebné povolenie, schválené peniaze z EUROFONDOV, výber dodávateľa i stavebného dozoru/ do konca roka 2010. Najťažšie procesy sú za nami im stačilo  začať stavať.  Pritom počas môjho funkčného obdobia bolo pre nich  dobré všetko, čo brzdilo a  znevažovalo moju prácu a  teraz si robia  na jej výsledkoch zásluhy.  Zbierajú medaily.

  Nikdy som po tom netúžil aby som písal o  pracovných úspechoch  mnou vedených kolektívov.  Teraz vidím,  že je to potrebné, aby sa história neopakovala. Nositelia medailí  by   si ich  mali aj zaslúžiť. Nedopustím, aby práca môjho týmu na mestskom úrade  v rokoch 2007 - 2010 bola znevažovaná. Z rozhovorov s občanmi mesta som s prekvapením zistil , že niektorí páni šíria o mne klamstvá naďalej. Bola to ich pracovná metóda počas môjho pôsobenia vo funkcií primátora.

  Pokúsim sa vám vymenovať aktivity z volebného obdobia 2007- 2010 v budúcich príspevkoch. Ešte stále je si čo prisvojovať. Našetrené peniaze i rozbehnuté procesy sa zatiaľ neminuli.

 

     S úctou                                                                                                 
Vladimír Vranovič, primátor v.v.

 

     PS: Napriek ťažkej finančnej kríze sme  roku 2010  boli druhé najmenej zadlžené mesto na Slovensku /0,3 percenta/ a mesto sme odovzdávali s 2,3 mil. Eur /7O mil./  Sk na účte mesta a vo  fondoch spolu. Spomínali to niekedy súčasní páni z radnice ?


Autor: Mgr. Vladimír Vranovič, poslanec VÚC Trnava

 

zdroj: SN


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
v druhom | 14-07-2012 10:52:32
vpo clanku kto si zasluzi medaily II to uz muselo rozculit kazdeho, ako tento komunista namiesto toho, aby sa niekde schoval, ma drzost pisat take clanky. On si mysli, ze ludia si nic nepamätaju? Ved uz ma nahrabane a stale nema dost? A co keby sa zuctovalo s jeho minulostou horliveho funkcionara komunistov. To si zasluzi, ale do chladku.
jozef f. | 13-07-2012 09:28:28
......, poslanec VUC Trnava - este nieco vyse roka a potom....koniec. Co ste doteraz ako poslanec VUC pre mesto urobili, odsedeli ste si rokovania zastupitelsta a zobrali nie malu poslanecku odmenu.
Války Stefan | 06-07-2012 22:41:44
Já dávam za pravdu p.Vranovičovi.
Primátor v.v. | 29-06-2012 13:56:04
Skratka za menom znamená asi "vo výslužbe" - ako občan Serede pridávam skratku CH p.B. to znamená Chvála pánu Bohu!!!
anonym | 29-06-2012 13:48:27
exprimátor lehota, málo rozprával, aj málo realizoval, viac šťastia ako rozumu.
realista | 29-06-2012 09:46:42
ak porovname vranovica a tomcaniho, tak rozdiel je asi ten, ze vranovic vela rozpraval a malo realizoval a tomcani rozprava malo a vela realizuje, co je urcite pre mesto lepsie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-06-2012 09:32:29
Problem vidim v samotnom systeme a naslednej aplikacii pojmu "vladnutie" v praxi. Nazorne nam to vysvetlil Lubos Veselicky - voleni funkcionari si ani len nepripustaju moznost, ze by z postu museli odstupit (alebo boli odvolani) skor, ako po skonecni volebneho obdobia. Pri sucasnej legislative sa im ani necudujem. A to mozu robit v poodstate co len chcu.

Problemom je stale fakt, ze mnohi voleni funkcionari a uradnici to maju v hlavickach stale pomiesane a neuvedomuju si, ze sme ich volili nie aby nas sikanovali a ovladali, ale aby nam sluzili a podla nasich predstav spravovali spolocnost. Podla predstav vacsiny obcanov, nie jednotlivcov.

Mesto - najma mesto by malo mat urcitu dlhodobu strategiu rozvoja a vyrazne by ju nemali menit ani novi primatori. (Teda okrem Serede, pretoze u nas som za poslednych 20 rokov koncepciu v rozvoji zrovna nezaznamenal.) Pri dobrej koncepcii rozvoja by kazdy voleny zastupca mal dodrzat zakladnu kontinuitu v prospech rozvoja mesta - nemali by sa do toho miesat osobne spory ci antipatie jednotlivcov.

Malo by byt prirodzene a malo by patrik k zakladnej politickej kulture v dobre zacatych a rozbehnutych projektoch pokracovat a zaroven neopomenut pri ich odovzdavani do uzivania aj ich strojcov a prvotnych realizatorov. Zivot jednotlivca je vacsinou kratky na dosiahnutie skutocne velkych cielov a spojenim sil je mozne dosiahnut na prvy pohlad takmer nemozne.

V suvislosti s mestom je nepopieratelnym faktom, ze mesto za ostatnych 20 rokov v podstate stagnovalo. Neboli realizovane ziadne prevratne napady a dobre akcie organizovali hlavne ludia mimo vedenia mesta a vacsinou za svoje peniaze. Zaroven vsak je pravdou, ze maloktory primator by svojmu nastupcovi na ucte nechal 70 milionov korun a prakticky ziadne uvery. Ako vieme z praxe, skor primatori nechavaju ucty v minusoch a dlhy.

Preto podla moznosti objektivne hodnotenie a to ako kladov, tak zaporov kazdeho jedinca. V zaujme mesta, teda nas vsetkych.
zbytocne | 29-06-2012 08:42:12
...kazdy kto nastupi do takejto funkcie, musi pocitat s tym, za nie vsetko co zacne aj dokonci. Nechapem preco sa stale vyhovaraju (to ja alebo on) - ved by to malo byt normalne, ze jeden posunie druhemu a ten dalsiemu. Otazne je vsak, co posunie...? Navrhol by som predlzit volebne obdobie (vseobecne, i v parlamente) na neurcito (alebo aspon zdvojnasobit) a ked by ludia boli nespokojni, jednoducho by sa volilo - samozrejme, ze by tomu predchadzala peticia, resp. referendum. Vysledok - koniec byhovorkam, usetrene peniaze za volby, a taktiez narast profesionality nasich "velebnich" (nie som zastanca diktatury z pred ´89)
anonym | 28-06-2012 20:40:24
Kam tiekli peniaze z predaja stavebných pozemkov na priemyselnom parku. Tiež do mestskej pokladnice, a potom že mesto bolo v dobrej finančnej kondícii. Čo bude v tomto volebnom období mesto predávať? Byty nie sú, licencia polikliniky predaná, priemyselný park už tiež nebude napĺňať m.pokladnicu, zostala len nedostavaná športová hala a iné nedokončené investície, NAPR. (Meander)
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 28-06-2012 19:23:25
V každom prípade je treba pozerať na dianie okolo nás objektívnymi očami, alebo sa o takýto pohľad aspoň snažiť. Nie vždy sa to musí podariť, trebárs aj pre nedostatok objektívnych informácií. To podstatné, čo p. exprimátor uviedol vo svojom článku je možné overiť si a myslím že nie je to výmysel. To, čo urobil v prospech nášho mesta mu slúži ku jeho cti. Spolu bol na čele mesta 2x 48 mesiacov a teda je celkom legitímne požadovať za toto obdobie aj nejaké výsledky. Že vopred pripravené akcie za primátora p.Vranoviča sa realizujú až vo volebnom období jeho nasledovníka na primátorskej stoličke je realita, ktorá sa bude aj v budúcnosti opakovať. Treba si však položiť zopár otázok. Dalo sa aj v minulom volebnom období zabrániť narastajúcemu dlhu za vodu a odvoz komunálneho odpadu z geta na Cukrovarskej a jeho financovanie z mestskej kasy alebo nedalo? Bolo treba veci okolo zamurovaného kábla na novej bytovke obhajovať do absurdna, alebo to riešiť realisticky, odborne a nie na posmech celej bývalej ČSFR? Dalo sa v prípravnom období tvorby projektu revitalizácie námestia Slobody postupovať aj inak, než ako poznáme tento príbeh? Koľko peňazí sa minulo na nereálne a nerealizované projekty (nadstavba MsÚ, audit personálneho obsadenia zamestnancov MsÚ) a iné? Koľko peňazí mesto vložilo do dostavby športovej haly TJ Lokomotíva Sď a pritom je to stále len nedokončená hrubá stavba? Čo priniesla občanom privatizácia poskytovania zdravotnej starostlivosti firmou Pro Car? Sú to otázky, na ktoré by mal p. exprimátor odpovedať a nie len odpovedať, ale aj vysvetliť prečo sa tak alebo onak postupovalo a v neposlednom rade aj niesť zodpovednosť. Ale na slovenské pomery by som toho chcel asi veľa! Aj toto je okruh problémov, za riešenie ktorých bol p. exprimátor Vranovič zodpovedný a teda by bolo korektné sa ku nim aj vyjadriť. Bez nich aj tento jeho príhovor ku sereďanom je hodný zverejnenia v Pionierských novinách.
Anonym | 28-06-2012 16:50:14
Trápny článok urazeného dedka,ktorý keby odišiel do penzie zo školy urobil by pre Sereď najlepšiu službu.Hold živá výstraha pre starostov a primátorov ako možu dopadnúť.
pre demokratov | 28-06-2012 13:28:22
...taketo vyjadrenia a tato diskusia je len zrkadlo dnesnej "demokracie" - uz ma to normalne nebavi, vsade pocuvat co spravil resp. nespravil predchadzajuci alebo novozvoleny starosta, primator, riaditel, vlada a pod. Neustale zbabele vyhovorky. Kazdy novonastupeny sa min. 1 rok zauca a odchadzajuci min. 1 rok obzera po inom alebo chysta kampan - a co, ved ludia zaplatia
onanym | 28-06-2012 11:02:07
mam dojem, ze primatori sa menia, ale zeby to Sered nejak posunulo...
pre pre laca | 28-06-2012 11:00:18
3izbaky po 715 eur za byt kupim aj keby boli v Snine alebo Poltari. A kupim ich vsetky. Takze aky bol ten byt a kde bol ked stal tolko ze za 10 takych bytov by si kupil jednu garaz?

laco
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-06-2012 10:09:36
Posledne 3 prispevky - nebolo by efektivnejsie, myslienky zosumarizovat do jedneho uceleneho prispevku?
anonym | 28-06-2012 09:56:39
Článok vystihuje v plnej nahote autora , ktorý ako poslanec volený občanmi citujem :" AKOSI VYNECHAL Z POZORNOSTI ZÁLEŽITOSTI OKOLO MESTA ".

A čo urobil ako poslanec VÚC pre sereďanov ? Vidíme...
anonym | 28-06-2012 09:23:53
Aké odmeny dostal od mesta počas primátorovania Vranovič a aké Tomčány,môžete to zverejniť ?
pre laca | 28-06-2012 09:14:28
zisti si kde ten byt bol ,stav bytu a podrobnosti. Píšeš blbosti ako mraky. Dlžoba za vodu od cigánov skoro 2 milióny korún za Vranoviča! Čo urobil ? Nič.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-06-2012 09:12:01
tento clanok | 28-06-2012 08:53:05 | - pan Vranovic bol primatorom dve volebne obdobia. Ako ste napisali spravne - nepracoval zadarmo. Myslite si, ze obcania nemaju pravo vediet, ci si svoj plat zasluzil?

Nemozem za to, ale akosi niektori citatelia opominaju podstatu - ja nepovazujem za dolezite z jeho clanku nic ine, len to, ci su udaje v nom uvedene - pravdive.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-06-2012 09:07:19
pre redakciu | 28-06-2012 07:20:03 | - nikoho z nas nezaujima, ci ste zastancom jedneho, druheho alebo dalsieho primatora. Predminuleho, minuleho, sucasneho alebo buduceho. Nas zaujimaju informacie a tie zaujimaju aj citatelov. A najhodnotnejsie informacie su tie, ktore nie su upravene inymi, su autenticke a maju teda najvacsiu vypovednu hodnotu.

Ziaden clanok nie je uverejneny preto, aby: "aby sa tu mohlo pár anonymných úchylákov vyblázniť na Vranovičovi????"

Diskusia je standardnym nastrojom verejnosti a moznostou vyjadrit nazor na cloveka, ktory kandidoval do verejnej funkcie, riadil ci mesto (v nasom pripade), ci na poslanca. Historia verejne cinnej osoby volenej aby sluzila obcanom sa nezacina dnaom jej nastupu do funkcie a nehonci dnom odchodu z funkcie. Kazdy clovek za sebou zanechava nezmazatelnu stopu a viac menej az historia hodnoti jej uroven.

Pan Vranovic napisal clanok, ktory uverejnilo medium nase spolocne-mestske. Pan Vranovic - kazdy z nas pise nieco preto, aby informacie odovzdal citatelom, sirokej verejnosti. To je dovod prevzatia materialu. Bude tomu tak vzdy, kde usudime, ze material ma hodnotu pre vela obcanov a citatelov.

Znovu musim na Vas vyrok "pár anonymných úchylákov" podotknut - Vy nie ste anonymom?

A natiska sa mi otazka: preco ste sa nepodpisali? Podpisal sa pan Vranovic, pod svojim menom vystupuje sucasny primator, vystupuje pod nim Ivetka Tothova, ja. Vy sa za svoje meno hanbite?
tomas | 28-06-2012 09:01:49
ta zmluva je bez podpisov a kazdy kto chce primatorovi urobit problem nieco take dokaze vytvorit. Ale bolo by dobre to skontrolovat ci taketo znenie bolo naozaj podpisane

pevne verim ze nie, inak by sme mali zobrat do ruk lopaty a vidle a vyhnat zodpovednych z mesta
tento clanok | 28-06-2012 08:53:05
hovori o jesitnosti autora, ako male dieta, ktore si vyzaduje za kazdu cenu pochvalu vzdy a od vsetkych. Ved sa len zosmiesnil. Samochvala! Mal sluzit volicom, dostal pekne peniaze, dostava pekne peniaze nadalej, ja si myslim, ze nas pekne vyuzil, lebo z ucitelskeho platu by si nebol postavil dom, by si nekupil auto, by nemal ten mesacny prijem, co ma, atd. Ale on potrebuje este pohladkat po hlavicke, chlapcek malinky. Je to nehodne dospelaka - dochodcu.
laco | 28-06-2012 08:17:12
Aj teraz sa predavaju byty:

http://transparentne.sered.sk/zmluvy/2012/20120614182532.pdf

Za Vranovica verejnymi drazbami za trhovu cenu za Tomcanyho 3-izbacik za 715 eur slovenskych.
jana | 28-06-2012 08:10:47
jeden lepší ako druhý
anonym | 28-06-2012 07:35:40
Každé vedenie mesta počas volebného obdobia pripravilo niečo, čo sa realizovalo až v ďalšom volebnom období.Ani jeden primátor si nemôže tak prisvojovať úspechy, veď je to zásluha aj toho tímu, čo tam pracuje. A k peniazom len toľko, myslím, že mesto malo veľa bytov (v porovnaní s inymi mestami našej veľkosti) vybudovaných za socializmu, ktoré popredalo, takže mestská kasa sa dobre napĺňala, a samozrejme mesto má aj iné zdroje, ktoré asi stačili na bežnú prevádzku a z predaja bytov peniaze zostávali. Predávajú sa aj teraz byty, tečú peniaze do mestskej kasy?
pre redakciu | 28-06-2012 07:20:03
čo je toto za "novinárčinu"???? skopčíte článok zo seredských noviniek aby sa tu mohlo pár anonymných úchylákov vyblázniť na Vranovičovi???? dochádzajú vám témy?? p.s. niež som bol jeho zástancom.
Anonym | 28-06-2012 05:05:42
Ťažká porucha osobnosti ...
anonym | 28-06-2012 00:37:27
pokial viem to ze sa dve spominane veci pripravili v minulom volebnom obdobi nikto netajil, prave naopak zopakovalo sa to viackrat. co sa tyka eurofondov moc by som nemudroval ked tomu nerozumiem, dnes je trosku ina doba a podmienky ako pred 5 rokmi a ako pred 10 ... chvalabohu, pokut sa naplatime este hodne, ked to vsetko pokontroluju po minulych vladach.
pre občan | 27-06-2012 23:07:06
Čítal si vôbec článok?
Obcan | 27-06-2012 23:00:27
Uz teraz je urobene niekoľkokrát viac pre mesto ako za 8 rokov vranovičovania ,stagnácie a prázdnych rečí.
re pre objektivne | 27-06-2012 22:55:21
neviem posúdiť stav financií ku koncu vol. obdobia p. Lehotu - preto ?
Článok plný nenávisti ? ja osobne necítim z článku nenávisť a myslím si, že táto vlastnosť hlavne ex-primátorovi nie je vlastná. Skôr je to snaha pomenovať veci správne, samozrejme to hodnotí zo svojho pohľadu. Tak treba napísať len, ak sa mýli, v prípade v čom ? a je to v pohode. Nehovorme o nenávisti, snažme sa hodnotiť objektívne.
tak tak | 27-06-2012 22:33:59
treba to hodnotit objektivne.
vranovic tu jasne vypisal co sa robilo za jeho vlady.
bodaj by sucasny predajca bicyklov dosiahol podobne vysledky aspon z polovice!
Pre objektívne | 27-06-2012 22:33:16
Aj Lehota nechal plnú kasu , rozbehnutý priemyselný park, projekty na školy z eurofondov . Je to jednoducho tak , treba si to zistiť. Projekt námestia je iniciatíva Králova , pripravoval sa za Vranoviča a realizoval sa za terajšieho vedenia..Ale napísať článok takejto úrovne plný nenávisti , to nepotrebuje ani komentár ale silný žalúdok.
tymu -timu | 27-06-2012 21:48:37
pravopis byvaleho ucitela a riaditela.
Objektívne | 27-06-2012 21:46:59
Je dobre, že sa nezabudlo na to, čo sa pre občanov urobilo za pôsobenia ex-primatora p. Vranoviča a patrí mu vďaka ako aj poslancom a pracovníkom úradu, že dokázali vytvoriť podmienky pre financovanie projektov v nasledujúcom volebnom období. Aj vďaka tomu je dnes možné projekty dokončiť. Aké podmienky mal vytvorené ex-primátor po znovuzvolení do funkcie ? Zanechalo mu bývalé vedenie p. Lehotu také isté podmienky ? A zostáva len veriť, že sa nezvýši zadĺženosť mesta po ukončení volebného obdobia alebo sa nebudú zvyšovať poplatky od občanov /viď prenájom za parkovanie a pod./. Súčasnému vedeniu samozrejme želám veľa úspechov pri ich náročnej práci.
Občan | 27-06-2012 21:35:33
Ako poslanec akosi vynechal z pozornosti záležitosti okolo mesta...

Presné a pravdivé.
Miloš | 27-06-2012 21:17:25
Ozaj koľko projektov z eurofondov pripravilo súčastné vedenie za rok a pol vládnutia? Dobre že sa bývalý primátor ozval a pripomenul dávno zabudnuté svoje aktivity,čakám čo napíše nabudúce... Tá kopa opravených ulíc počas jeho štyroch rokov ho ctí a preto ho hodnotím kladne.Bola v tom aj naša Dlhá ulica, ktorá bola katastrofálna.
Robo Horvath | 27-06-2012 21:04:32
Ja som zástanca dobrej práce na prospech nás obyvateľov a som rád, že tu ex-primátor dal na zreteľ skutočnosti a reálne nadväznosti.
Teraz to je zriadené moc jednofarebne,čo je ľahšie pri schvaľovaní a výbere,ale určite to bez rozumnej oponentúry nieje dobré a kontrolovateľné.
Objektívne | 27-06-2012 20:56:02
Myslím si, že je potrebné sa pozrieť na zásluhy objektívne. Je skutočne pravda, že samotná realizácia pokiaľ je pripravená až po výber dodávateľa je už len záverečnou fázou celého procesu. Dôležité je samozrejme dostatok finančných prostriekov, ktoré sú predpokladom, aby sa mohol projekt zrealizovať. A je veľmi ľahké zistiť ako boli práce pripravené, resp. overiť si či boli fin. prostriedky a v akej výške. To sú fakty. Takže písať v príspevku, že je niekto zodpovedný za všetky tie hrôzy, ako píse prispievateľ v predchádzajúcom príspevku je zaujatosťou voči predchádzajúcemu primátorovi.
Anonym | 27-06-2012 20:11:03
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
aha ho | 27-06-2012 19:43:31
uz som to cital aj v sered.nov.Ani si on neuvedomuje, ze sa tu verejne priznal, ze za tu hrozu je on sam zodpovedny. Ze sa nehambi, pan zväzak a komunista, a to nas zastupuje v trnavskom kraji a ako poslanec si dalej plni vrecka - donekonecna. Je dochodca, nech uz zmizne z politiky, lenze peniazky su velke lekadlo...
čo už | 27-06-2012 19:06:02
no toto, ak nerozumieš faktom, choď pásť kozy a nie špiniť iných.
no toto | 27-06-2012 18:56:43
Ako poslanec VUC prospech pre mesto 0 bodov a ako primátor to isté.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign