Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kto a prečo má záujem na poklese počtu poslancov MsZ v Seredi?

Miloš MajkoDátum12. 06. 2018 12:09:58TémaTak to vidím ja...
200

Demokracia, ktorej budovanie sme nastúpili po roku  ´89 je stále v štádiu vývoja. Obsah samotného pojmu, významu, ako aj dôležitosti fungovania demokracie v praxi si musia osvojiť a prakticky uplatňovať ako volení zástupcovia, tak samotní občania.

Vývoj nielen v najvyššej politike, ale aj na úrovni samospráv však ukazuje, že obidve skupiny - teda samotní volení zástupcovia, ale aj občania si tento dôležitý prvok systému riadenia spoločnosti vysvetľujú po svojom.

Hlavne na úrovni vedenia väčšiny samospráv vidíme a mnohí z občanov na vlastnej koži aj cítime snahu upraviť si pravidlá fungovania spoločnosti tak, aby vyhovovali nie väčšine občanov, ale úzkej skupine napr. poslancov, podnikateľov, či dokonca jednotlivcom. Povedané inak a jednoduchšie - robia tak, aby sa im ľahšie a bez problémov vládlo.

Veľa krát sa jedná o starostov či primátorov, ktorí si niekedy pomerne svojskými spôsobmi vydobili úplnú toleranciu a loajalitu zo strany poslancov snáď pri každej hlúposti, ktorú chcú v obci schváliť. Niektorí poslanci zo zaviazanosti, iní z pohodlnosti či neznalosti problému dvihnú ruky bez otázok a diskusie úplne na všetko.

Riadenie spoločnosti aj súčasným zastupiteľským spôsobom nie je hlúposťou. Pravidlá pri deľbe moci sú nastavené pomerne správne a pri vhodnej konštelácii v obci - "silný" starosta/primátor + múdri, rozhľadení, nezávislí a rozhodní poslanci + nároční občania za svoje peniaze vyžadujúci transparentnú správu vecí verejných v prospech väčšiny -môže obec fungovať bez problémov a rozvíja sa jedna radosť.

V momente, kedy zostáva "silný" len starosta/primátor, poslanci neštudujú predkladané materiály, sú starostovi zaviazaní, alebo ich veci verejné zaujímajú menej, ako ich vrecko a k tomu všetkému občania zostanú apatickými, vzdajú kontrolu vecí verejných a dokonca sa vyfláknu na všetko, zákonite nastúpi arogancia moci vyúsťujúca do uplného bezprávia. Miestnemu diktátorovi prekáža akýkoľvek iný názor, dokonca nie je ochotný ani len odpovedať na otázky, prečo o veciach verejných rozhoduje tak či onak. V takomto stave  akýkoľvek oponenti či ľudia s inými názormi   začnú byť  zastrašovaní, šikanovaní z pozície moci napr. cez úradníkov úradu a podnikatelia znevýhodňovaní, až ekonomicky likvidovaní.

Aj tu môžeme použiť prirovnanie k rakovine. Ak rozumní poslanci a aktívni občania "uleteným" predstaviteľom samosprávy nevytvoria mantinely na začiatku, chorobou postihnutú samosprávu neliečia, arogancia moci sa zvyšuje až nadobudne obludné rozmery. Zamorí spoločnosť a to už je jej "liečenie" náročné, problematické a pre väčšinu občanov dokonca nepredstaviteľné.

- - -

Vychádzajúc z programu rokovania  najbližšieho MsZ v Seredi, sú snahy znížiť počet poslancov MsZ možno až na 13. Bežný človek by povedal - správne! Načo ich tam je tak veľa?

V tejto súvislosti si treba uvedomiť, že čím je rozumných poslancov viac,  tým viac názorov od občanov, a tým  sa napr. ťažšie hľadajú riešenia problémov, musia byť akceptované viaceré pripomienky a na ich základe robené kompromisy. Čím viac háv, tým viac rozumu. Je to snáď zle? 

V samospráve ide o správu vecí verejných. Pripomínam, že poslanci zastupujú, reprezentujú a sú povinní obhajovať záujmy voličov - občanov. Preto ich je viac a sú volení v okrskoch.   Starosta /primátor je zložkou výkonnou, štatutárom obce / mesta a vedie samotný úrad. Aj za neho zodpovedá. Ide o veľmi vyvážené inštitúty, ktoré pri dobrej funkčnosti prinesú občanom za ich peniaze profit.

Obmedzovaním počtu poslancov ide  teda o znižovanie zastúpenia občanov pri rozhodovaní v zastupiteľstve. 

Ak ale príde k narušeniu rovnováhy, vznikne pre občana veľmi nebezpečný stav, kedy napr. starosta / primátor poslanecký zbor ovládne a s mestom nakladá obdobne, ako s vlastnou eseročkou.

- - -

Kto a prečo má záujem na poklese počtu poslancov MsZ v Seredi?    

Jednoznačne zastávam názor, že akékoľvek zmeny v usporiadaní mocenských pomerov v zastupiteľstve, by mali najskôr prejsť verejnou diskusiou občanov. Svojvoľné úpravy v tak závažných veciach bez poznania názoru občanov budú len ďalším obmedzdením kontroly vecí verejných a prejavom neskutočnej arogancie súčasnej moci v samospráve.

- - -

V tomto volebnom období sa niekoľko poslancov MsZ na základe systematického predkladania faktov týkajúcich sa správy vecí verejných akoby "prebudilo" a vzpriečili sa kurzu presadzovanému vedením mesta. Odsúhlasili niekoľko kontrol v mestskej spoločnosti, ktoré odhalili množstvo nezákonností dlhodobo tolerovaných primátorom Tomčányim. Verejnými vyjadreniami poriadne zamiešali kartami a veci znalí jedinci vedia, že problém pre zopár ľudí pokračuje ďalej.

Na záver ma napadá ešte jedna otázka - bojí sa niekto o moc a prípadné objektívne vyšetrovanie požehnané aj poslancami MsZ po voľbách koncom tohto roka? Odporúčanie  poslancov MsZ požiadať o vykonanie nezávislej kontroly Najvyšším kontrolným úradom totiž primátor Tomčányi nateraz ignoruje...


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 14-06-2018 11:54:23
Miloško, dnes zasadá zastupitelstvo 😁
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2018 11:13:42
Ľubomír Veselický | 13-06-2018 22:01:34 | - Lubos, ZNOVU TA tymto VEREJNE VYZYVAM, aby si upresnil toto Tvoje verejne vyjadrenie k mojmu clanku:

\\\"Nakoniec, keď z nich vyčiarknete úvahy ako (sú snahy znížiť počet poslancov MsZ možno až na 13 - Komu bola takáto snaha preukázaná? Nikomu, ale pán M.M. si myslí, že to primátor... )\\\"

Dakujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2018 08:07:49
Ľubomír Veselický | 13-06-2018 22:01:34 | - Lubos, chcem sa vyhnut nepresnostiam v mojom dalsom prispevku a kedze cez pracovnu dobu nedvihas sluzobny mobilny telefon uvedeny na oficialnej webovej stranke mesta Sered, ako kontakt na Teba, odpovedz / upresni prosim toto Tvoje verejne vyjadrenie:

\"Nakoniec, keď z nich vyčiarknete úvahy ako (sú snahy znížiť počet poslancov MsZ možno až na 13 - Komu bola takáto snaha preukázaná? Nikomu, ale pán M.M. si myslí, že to primátor... )\"

Dakujem.
tony | 13-06-2018 22:51:55
p. veselicky zacal som z hlboka dychat a skoro som sa zadusil,ta posledna veta ma odrovnala,vraj poslanec postupuje podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia.viem,ze je neskora hodina tak mozno uz spite a toto bol vykrik zo sna ak nie tak je tam vazne podozrenie na uzitie vacsieho mnozstva neznamej psychotropnej latky.ale uz mi je dobre uz som to rozdychal aj sa smejem a to som smatral po mobile a chcel vytocit 112-ku.
Ľubomír Veselický | 13-06-2018 22:01:34
Trom pod týmto príspevkom!
Prvému /19:33:42/. Napísal som iba fakty súvisiace s bodom rokovania MsZ č. 14. Zopakujem. Primátor bol povinný pripraviť tento bod rokovania v zmysle zákona 180/2014 § 166. Nahovárať si, že ide o jeho snahu znížiť počet poslancov je možné, ale presviedčať o tom čitateľov SOL je obyčajná zlomyseľnosť. Áno, zmenil som názor na otvorenie možnosti pripraviť ubytovne pre cudzích štátnych príslušníkov. Informáciu o ich problémovom správaní sa v Zavare, Šali i Nitre som považoval za dostatočne závažnú. Tvrdiť, že primátor preferuje niektorých poslancov, je z Vašej strany evidentné nepochopenie slova „preferovať“. Ako môže preferovať primátor poslancov? Posiela im farebné pozvánky na rokovania? Majú v zasadačke vyhrievané stoličky? Preferovanie poslancov primátorom je nezmysel, ktorému môže veriť iba zaujatý človek. Neurazili ste ma, nerozčúlili ani nenahnevali. A ak mi neveríte, je to Váš problém.
Druhému/20:01:43/. Ľudí, s ktorými si tykám nie je veľa ale sú to všetko slušné dámy a slušní páni. Do tohto kruhu mojich známych nepatríte. Môj otec zomrel pred 27 rokmi. Pamiatku mŕtvych považujem za neprekročiteľnú hranicu. Za nedotknuteľnú považujem aj rodinu svojho prípadného oponenta. Vaša zúfalá nenávisť tieto hranice nepozná. Uvažujem nad tým, čo viete okrem anonymného nadávania a ponižovania iných. Na nič som zatiaľ neprišiel a začínam ľutovať ľudí vo Vašej blízkosti.
Obyvatelovi /20:22:49/. Uniklo Vám to podstatné. Poslancov a je jedno či trinástich alebo devätnástich budú voliť občania. Najvyšší počet hlasov môže pokojne získať jedenásť, či dvanásť takých, ktorí s budúcim primátorom nebudú vedieť vychádzať. Pri vedení rokovania zastupiteľstva primátor iba vyzýva poslancov aby sa prezentovali a aby hlasovali. Ktoré tlačidlo hlasovacieho zariadenia stlačia, to záleží na ich presvedčení. Médium SeredOnLine je v poriadku. Vďaka nemu vieme, že po meste chodí páv, že v našom okrese bola policajná akcia dopravákov, že mladí môžu získať bezplatný vlakový lístok na cestu po Európe, aké zásady využívania dronov schválil náš parlament a akým masívnym útokom hackerov čelí Slovensko. Keďže posledné štyri menované sú tlačové správy, je možné týmto informáciám veriť. No informácie z klávesnice vlastníka média vážne odporúčam brať s rezervou. Nakoniec, keď z nich vyčiarknete úvahy ako (sú snahy znížiť počet poslancov MsZ možno až na 13 - Komu bola takáto snaha preukázaná? Nikomu, ale pán M.M. si myslí, že to primátor... ), a absolútne blufy (Obmedzovaním počtu poslancov ide teda o znižovanie zastúpenia občanov pri rozhodovaní v zastupiteľstve – vysvetlím - podľa zákona 369/1990 Zb. § 12 ods. 7 citujem: Obecné zastupiteľstvo rokuje vždy v zbore. Poslanec pri výkone funkcie postupuje v zmysle zloženého sľubu podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.) Odporúčam, zhlboka dýchať a rozmýšľať.
obyvatel | 13-06-2018 20:22:49
Ja to vidim asi tak ze uz kalkuluju ako by sa im lepsie bacovalo bez 3 ci 4 poslancov prave opacneho nazoru. To by bolo keby tam ostalo len to osadenstvo poslancov ktore je plne pod kontrolou primatora a spol. A este tak, keby nebolo ani SeredOnLine. No povedzte pan Veselicky, nebolo by to super???
pre Veselického | 13-06-2018 20:01:43
Si len taký nedonosený bakalar a aj to len z vôle božej. Radšej sklapni a strať sa z verejného života, robíš hanbu celej tvoje rodine.Keby žil tvoj otec čo bol čestný chlap, tak by ťa po tej nevymáchanej papuli vyplieskal.
pre Veselického | 13-06-2018 19:33:42
Pán Veselický
Vy ste v podstate hlásna trúba primátora. Vždy obhajujete len jeho názor. A keď ho náhodou zmení, tak ako napríklad nedávno, tak vy si rýchlo necháte vypracovať správu, či informáciu od policajtov, ako sa prejavuje množstvo cudzincov napríklad Srbov v lokalite kde sú ubytovaní. Oni vám odpíšu, že sú s nimi problémy a vy vtedy zmeníte názor na ubytovne v bývalej Nikovke. Toto divadlo bolo preto, aby ste nevyzeral ako ....... Takže skúste nám povedať, koľko poslancov preferuje pán Tomčányi. A netvrďte, že to neviete. Aj tak vám to nikto neuverí.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-06-2018 15:09:10
Ľubomír Veselický | 13-06-2018 13:45:17 | - Lubos, vecer sa budem venovat reakcii na Tvoj diskusny prispevok.
Lolo | 13-06-2018 14:18:24
Pán Veselický! Aj vaše články majú bombastické názvy (napr. Dráma ako vyšitá), takže by som to na vašej strane nevycital. Ale čo sa čakalo (a aj sa stalo) je objasnenie situácie.
Ľubomír Veselický | 13-06-2018 13:45:17
Od autora média som zvyknutý naozaj na všeličo, ale toto je mimoriadna kôpka nezmyslov. Kto nevie, ten si overí. Kto vedieť nechce, ten konšpiruje. Pretože o to mu ide. A snaží sa názvom „Kto a prečo má záujem na poklese počtu poslancov v Seredi?“ vzbudiť predstavu, že niekto (asi primátor) má strach o moc a prípadné objektívne vyšetrovanie požehnané aj poslancami MsZ po voľbách koncom tohto roka. Nezmysel. Bol to výstrel od pása. Že bol do prázdna, to vie každý, kto aspoň trochu pozná legislatívu súvisiacu s komunálnymi voľbami. Keďže každý nevie, tak si prosím prečítajte aké sú fakty.
1/ Primátor bol pri príprave rokovania MsZ povinný zaradiť bod, v ktorom poslanci rozhodnú o počte poslancov, počte obvodov a pracovnom úväzku primátora pre nasledujúce volebné obdobie. Urobiť tak musia všetky obecné a mestské zastupiteľstvá na Slovensku. Do novembrových volieb zasadne MsZ v Seredi už len 13.9.2017 a 8.11.2018.
Termín volieb ale stále nepoznáme. Určenie počtu poslancov okrem spomínaných ďalších dvoch vecí ukladá zákon č. 180/2014 Z. z. Zákon o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v § 166 takto:
Volebné obvody
(1) Pre voľby poslancov obecných zastupiteľstiev sa v každej obci utvoria viacmandátové volebné obvody, v ktorých sa volia poslanci obecného zastupiteľstva pomerne k počtu obyvateľov obce, najviac však 12 poslancov obecného zastupiteľstva v jednom volebnom obvode; v mestách, ktoré sa členia na mestské časti, možno utvoriť aj jednomandátové volebné obvody, ak na počet obyvateľov mestskej časti pripadá iba jeden poslanec obecného
zastupiteľstva.
(2) V obci, v ktorej sa má zvoliť 12 alebo menej poslancov obecného zastupiteľstva, sa môže utvoriť jeden volebný obvod.
(3) Volebné obvody a počet poslancov obecného zastupiteľstva v nich určí a zverejní obecné
zastupiteľstvo v lehote uvedenej v rozhodnutí o vyhlásení volieb.
(4) Pre voľby starostu obce tvorí každá obec jeden jednomandátový volebný obvod.

2/ Nie primátor, ale poslanci rozhodnú, či v rokoch 2019 – 2022 , bude v mestskom parlamente 19,18,17,16,15,14, alebo 13 poslancov a či v Seredi budú tri volebné obvody ako doteraz, alebo iba dva.
Príjemný deň!
Zákon č. 369/1990 | 13-06-2018 01:15:29

Počet poslancov obecných zastupiteľstiev sa nezníži. Národná rada SR totiž 127 hlasmi schválila pozmeňujúci návrh Petra Antala z Mosta-Híd. Ten zmenil pôvodný zámer novely zákona o obecnom zriadení, ktorým bolo aj zníženie počtu obecných poslancov. Zákon ako taký schválili poslanci 81 hlasmi.
Novelu prinieslo do parlamentu ministerstvo vnútra, šéf rezortu Robert Kaliňák (Smer) hovorí, že je to v podstate návrh Združenia miest a obcí Slovenska a on ho len sprostredkoval. Zníženie počtu poslancov malo zvýšiť efektivitu obecných zastupiteľstiev aj šetriť peniaze. Rezort argumentoval aj tým, že Slovensko má komunálnych poslancov viac, ako je bežné v EÚ.

Odmena poslanca sa bude odvíjať od platu starostu

Právna norma rieši aj platy komunálnych poslancov, ktoré dostanú stropy. Odmena poslanca obecného zastupiteľstva sa bude odvíjať od základného mesačného platu starostu obce. Zároveň novela reaguje na situáciu tzv. nefunkčných obcí. Ide o tie, v ktorých sa ani v opakovaných voľbách do orgánov samosprávy nepodarí zvoliť žiadny orgán obce, teda starostu alebo obecné zastupiteľstvo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-06-2018 23:29:32
Vlozeny subor: Vyplatna paska

Zaslane dnes poslancom P. Kurbelom.
Kontrolórka chodníkov | 12-06-2018 23:12:54
Čo keby boli poslanci z každej ulice,miesta v zasadačke by sa našlo.
dotaz | 12-06-2018 23:00:43
My obyčajní občania nevieme akú úlohu plnia funkcie: primátor, viceprimátor a prednosta? Nám to pripadá, primátor a prednosta ako zdvojená funkcia. V tejto našej demokracii sú povymyšľané rôzne ministerstvá, úrady, funkcie.
Pavol Kurbel | 12-06-2018 21:07:51
Doplnenie.
Vôbec netuším, kto mohol vymyslieť tento návrh na zníženie počtu poslancov, ale som presvedčený, že to nie je dobrý nápad. Dnes, keď nás je 19 násť, sa k jednotlivým bodom vyjadrujú spravidla 4-5 ti poslanci. Ostatní sa takmer k ničomu nevyjadrujú. To je asi 25% poslancov. Ak bude poslancov 13násť a zase sa bude vyjadrovať len štvrtina tak to sú tak 3 poslanci. Tak to tam ani nemusia byť. To si nový primátor môže robiť čo bude chcieť. Stačí, keď svoje rozhodnutia pošle poslancom poštou.
Pavol Kurbel | 12-06-2018 20:41:20
Včera sme mali školskú a športovú komisiu. Dostal som tam výplatnú pásku. Pred chvíľou som ju poslal pánovi Majkovi, aby ju zverejnil. Sú tam financie za zastupiteľstvá a komisie. Len neviem, za aké dlhé obdobie. Predpokladám, že by to mohlo byť tak za pol roka. Takže, ak je to pol roka, tak jeden poslane stojí mesto zhruba 1000 eur ročne. Pri 19 tich poslancoch je to 19 000 eur. Ak má byť poslancov len 13 násť tak to bude 13 000 eur. Takže ročne sa ušetrí 6000 eur. Prednosta dostal za 4 roky odmeny, okrem 1 700 eurového platu ( myslím že taký, ak nie vyšší mal) viac ako 65 000 eur. Mesto má ročný rozpočet približne 12 500 000 eur. (dvanásť a pól milióna) Ušetrená čiastka 6 000 eur je úplne smiešna v porovnaní s odmenou prednostu či rozpočtom. Takže podľa môjho názoru dôvodom zníženia počtu poslancov nemôže byť snaha ušetriť. V tomto prípade ide podľa mňa skôr o to staré rozdeľuj a panuj. Vždy sa lepšie a ľahšie ovláda malá skupina ako veľká skupina. Treba menej ľudí zastrašiť, alebo kúpiť a to bude asi ono. Možno že sa mýlim, ale mne to tak pripadá.
obyvatel | 12-06-2018 18:42:55
Kolko stoji mesto jeden poslanec pocas voleneho obdobia a kolko dostane len odmeny napr. Krajčovič pocas jedneho obdobia? Mozno taketo info by viac napovedalo

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign