Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kotleba je produktom nečinnosti politikov, nie samotných občanov - A bude horšie...

Miloš MajkoDátum28. 03. 2016 17:59:13TémaTak to vidím ja...
200

Za posledné obdobie som o Mariánovi Kotlebovi a jeho volebnom úspechu písal hneď niekoľko krát, v článkoch pod týmto názvom dva razy za sebou. Po prvý krát po voľbách do VÚC a po druhý krát iba nedávno po voľbách do NRSR. Najskôr si dovolím krátku citáciu z mojich dvoch predchádzajúcich článkov už niekoľko rokov žiaľ stále aktuálneho textu:

"Nuž, oni  (rozumej politici) sa totiž tvária, akoby sa Kotleba len tak vyskytol a oni s tým nemajú nič spoločné. Chyba! Je to ich produkt a je to výlučne ich chyba, za ktorú žiaľ znovu a znovu bude trpieť ten, kto po  viac ako štvrť storočie výdatne platil volených zástupcov naprieč celým politickým spektrom a to za chabé až nulové výsledky práve v oblasti, ktorá je pre ľudí ako Kotleba  nosnými témami."

26 rokov ignorácie ľudí politikmi prinieslo výsledky

A nielen ignorácie potrieb a vôle ľudí, ale aj sústavného prispôsobovania zákonov svojim vlastným potrebám, požiadavkám finančných skupín a tým, korí sa pri moci striedali. Občanovi totiž v podstate bolo úplne jedno, kto bol viac ako štvrť storočie pri moci. Pravica, ľavica, kombinácia slovenských národovcov s maďarskými. Takpovediac "čert ako diabol". Vždy sa dohodli  na na rozdelení vplyvov, na nezasahovaní do vzájomných obchodv a budovania imperií na úkor občanov. Tí im boli vždy dobrí iba na generovanie hlasov dostávajúcich ich opätovne k moci. Dokola a bez akejkoľvek hanby.

A ešte na niečom sa vždy dohodli bez problémov a do detailov - nech bol pri moci ktokoľvek, nikdy aktuálna vláda  v krajine reálne neriešila prípadnú trestnú činnosť svojich predchodcov. Ani trestnoprávne a morálne len tak ako že. Naoko. Stačili hrubé čiary. Robili by tak aj v prípadoch, keby niekto rozkradol ich vlastný majetok?

Výsledok vidíme po týchto voľbách -na jednej strane poslušný otrok závislý na verejných funkciách v úradoch, na školách, v silových zložkách - ak zrovna nenosí logo mecenášov nalepené "na čele", aspoň sa tvári, že je loajálny a že ich volí. Mnohí doslovne.

A na strane druhej zostatok ľudí, ktorí volili a z veľkej časti opäť naleteli. Tak to žiaľ býva a dôležité je nezabudnúť, komu. Nielen názvy strán, ale aj osoby následne sa transformujúce do iných zoskupení možno len menej sporofanovaných a opľutých väčšinovým voličom s otvorenými očami.

Beztrestná systematická recyklácia opotrebovaných a pokazených "politikov" je na Slovensku bežná len vďaka  voličovi, ktorého pamäť neslúži tam, kde by mala slúžiť v záujme zachovania jeho vlastnej existencie.

Cez policajné pelendreky do parlamentu

A ešte sú tu dve skupiny ľudí. Povestná a mnou tak často spomínaná   MLČIACA VAČŠINA  žial hrdá na "nevolenie" a tým akože nepodielanie sa na týchto celonárodných špinavostiach a tí, ktorí vidia cestu už iba v extréme. Nalepení na mantineli možno dokonca dúfajúc, že extrém sa časom zmení na všeobecne akceptovateľný stred. Nie, nezmení. Extrém ako extrém vznikol a extrémom zostane. To len zaužívaný stred posunie svoju akceptovateľnú hranicu, nakoľko pre našu smolu naozaj reálne hrozí, že v budúcnosti sa súčasný extrém stane väčšinou...

Nepripúšťate a pochybujete? Bolo nás veľa čo sme pochybovali pred pár rokmi fotiac a filmujúc policajtov v  plnej výstroji kľačiacich Mariánovi Kotlebovi jednou nohou na chrbáte a druhou mu tlačiac hlavu na dlažobnú kocku chodníka pred parlamentom. Priatelia, dnes v ňom sedí ako jeden zo  150 "ctihodných občanov" - zákonodarcov, ktorí svojimi hlasovaniami určujú, aké vysoké dane budeme platiť, na akej úrovni budeme mať zdravotníctvo, či ako bude vyzerať školstvo. Určujú zákony, ktorými ktoréhokoľvek z nás dostanú silové zložky za mreže a v konečnom dôsledku určia aj to, dokedy bude možné takto slobodne písať a čítať názory nás občanov. Jednoducho rozhodujú o našom bytí či nebytí a to žiaľ - doslovne.

Akceptovanie vôle ľudí v riadení vecí verejných je nevyhnutnosťou

V spoločnosti za posledné štvrť storočie zlyhalo snáď úplne všetko. Počul som už aj to, že "kde nie je Boha a jeho prikázaní, tam sa ľudia zvrhnú". Nesúhlasím s tým. Sú snáď potrebné nejaké prikázania na to, aby človek nekradol, nezabíjal, nepodvádzal - nestačí obyčajný pud sebazáchovy a rozum normálnemu človeku hovoriaci, že všatko musí mať svoje hranice? Že aj  okrádanie, klamanie podvádzanie či ignorovanie práv väčšiny nebude tolerované naveky? Vidím to tak, že je potrebné vrátiť sa tam, kde moderná spoločnosť vznikla. K elementárnym a mnohokrát nepísaným pravidlám rešpektujúcim fakt, že na svete nie sme sami a ak by sme sami zostali, tak jednoducho neprežijeme. A podľa toho sa správať.

Ani v rodine sa problémy neriešia mlčaním

Tak, ako v žiadnej rodine sa problémy neriešia mlčaním, aj spoločnosť a jej riadenie si vyžaduje dialóg medzi tým, ktorí riadia a riadenými. V demokracii dokonca nielen dialóg, ale aj rešpektovanie princípu - politika a úradníka si občania platia na to, aby im poskytoval servis, hospodárnu, transparentnú správu vecí verejných pre väčšinu občanov a nie aby ich zotročoval a na ich práci budoval budúcnosť svojich detí, firiem a existenciu svojich priateľov. Veci verejné musia byť verejnými a pre širokú verejnosť, nie jednotlivcov.

Zásadnou chybou "politikov" je ich odtrhnutie od reality, pocit neomylnosti a presvedčenie, že dovoliť si môžu úplne všetko a všetci ostatní to musia tolerovať a dokonca ich vôľu rešpektovať.

Nie, nemusia!  A to ani na obecnej, mestskej, ba dokonca ani na celoštátnej úrovni. Ľudia sa budú búriť. Najskôr verbálne a následne fyzicky. Každý z nás má hranicu tolerancie nastavenú na určitom stupni, no k jeho úpravám  dochádza a niekedy stačí už iba iskra. A ja sa bojím, že ten čas už ďaleko nie je a že to bude bolestivé. Nie pre tých, ktorí stav spôsobili, ale paradoxne pre tých, ktorí ho tolerovali. Prípadne si naivne mysleli, že jeho ignorovaním spôsobia  jeho zánik. Že prestane existovať. Presne ako problém Mariána Kotlebu...

A bude horšie...

Dovolím si povedať, že súčasná situácia nie je to najhoršie, čo Slovensko a Európu čaká. Budú ďalší Kotlebovci, ďalší extrémisti dnes už nepochybne chápajúci, ako málo stačí urobiť na to, aby ich masy nespokojných ľudí na základe navrhovania jednoduchých riešení zložitých problémov demokraticky zvolili do vedenia celej spoločnosti. Voda v hrnci vrie a zatiaľ naozaj niet sily, ktorá by ju vymenila za čerstvú a ochutila by ju podľa požiadaviek ľudí pripravených za ňu zaplatiť a piť ju. 

Politici a tentokrát musím povedať že nielen tí na Slovensku stále nechcú pochopiť, že byrokracia, stále nové a novšie pravidlá tvorené na organizovanie starších, starých a najstarších, šikanovanie a kontrola širokých más občanov a sústavné obmedzovanie  dosahuje vrchol, za ktorým nevyhnutne nasleduje reštart spoločnosti. Dnes ťažko vieme  predpokladať, ako bude vyzerať a kam nás vývojovo vráti. Faktom ale je, že ani balónik donekonečna nafukovanie nevydrží a raz jednoducho praskne. Otázkou je, či bude jeho prasknutie očakávané a určitým spôsobom tak zvládnuteľné, alebo sa stretne niekoľko možno ideologicky či záujmami  úplne odlišných skupín v konflikte, ktorého výsledkom kľudne môže byť všeobecný chaos či dokonca ozbrojený konflikt.

A tu si ako človek nie veriaci dovolím povedať - Boh nás opatruj... 

Miloš Majko


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 21-04-2016 17:03:50
Vychodoslovenska obec Hrčel..novo postavene multifunkce ihrisko..kde romske deti tyranizovali biele deti..tak sa starosta potom s romami dohodol na oddelenom používaní ihriska..spravca ihriska je rom...všetko funguje bez emocii..ale par politikov začína hovoriť o segregacii či diskriminovaní..ja si skor myslím,že je to dobrý príklad..pretože sú spokojné obidve strany..nespokojní sú,len rozny politickí rypáci..
Občan | 17-04-2016 12:20:31
Po skúsenostiach tento týždeň som zato, aby každý starosta alebo primátor bol Kotlebovec s vysokoškolským vzdelaním ...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2016 15:44:04
gulak | 14-04-2016 14:52:37 | - este raz, pomaly a z mojej strany naposledy:

- ano, v pripade potreby hliadky - suhlasim. Ale hliadky PZ SR, nie stranicke uderky.
gulak | 14-04-2016 14:52:37
Legislatíva je jedna vec a realny život je druhá vec...stranícke uderky boli za komunistov..za Mečiara aj teraz za donna Fizza...cigánom sa tolerujú veci,ktore sa iným ľudom netolerujú..spravte,ako novinár reportáž...cestujte tými problematickými vlakmi večer a pýtajte sa cestujucích..čo hovoria na to,že vo vlakoch by mali byť hliadky...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2016 14:43:23
gulak | 14-04-2016 13:59:08 | - videl som reportaz.

Ale dobre, napisem teda inak:

- riesenim je vylucne plne funkcna policia chraniaca sluznych a poctivych obcanov a nasledne ostatne institucie ktore maju zabezpecovat vymozitelnost prava, nie uderka nejakej politickej strany zlozena co aj z vysokych, stihlych fesakov alebo manekynov.

Ostatne je napisane v skor uverejnenom prispevku.

- - -

Podstata nieje v tom, ako kto vyzera, ale za koho/co kope a co tym sleduje.

Jednoducho v organizovanej spolocnosti ako je nasa, je na zabezpecovanie poriadku na verejnych priestranstvach zakonom urcena POLICIA.

Stranicke uderky nemaju opodstatnenie standardne ani na verejnom priestranstve, ani na VUC. Mozu sa ukajat na stranickych podujatiach ci oslavach narodenin, kde mozu nahradit SBS.

Nie je to o nazore, ale o legislative.
gulak | 14-04-2016 13:59:08
Ešte ani neviete,ako tie hliadky budu vyzerať..a už píšete o hrubokrkých..typické malomeštiacke myslenie..a mimochodom..keby som denne cestoval vo vlakoch,kde je možnosť prepadnutia velmi vysoká..tak by som vo vlaku radšej privítal hliadku tzv.hrubokrkých..ako tlupu sfetovaných maloletých cigánov..
Jozef | 14-04-2016 13:57:13
caro nechceneho: sluzni obcania - to su ti, ktori poctivo sluzia nasim panom.
či?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2016 13:54:27
gulak | 14-04-2016 13:33:33 | - riesenim je vylucne plne funkcna policia chraniaca sluznych a poctivych obcanov a nasledne ostatne institucie ktore maju zabezpecovat vymozitelnost prava, nie hrubokrka uderka nejakej politickej strany.

Ostatne je napisane v skor uverejnenom prispevku.
gulak | 14-04-2016 13:33:33
p.Majko...toto povedzte ľudom,čo ich na východe v určitých spojoch už niekolko rokov prepadávajú malolete ciganske tlupy..dalej.. prečo potom stát platil romske hliadky..prečo si polícia neplnila svoju povinnosť a nerobila poriadky s neprisposobivými..to,že zavrieme oči a nebudeme o tom písať,ešte neznamená,že ten problem neexistuje...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2016 11:43:47
gulak | 14-04-2016 08:25:29 | - prebehol som net hore dole, no nenasiel som ziadnu zmienku o tom, ze by poslanci NR SR rusili Policajny zbor SR a ze by boli v krajine zavadzane stranicke poriadkove hliakdy.

Uz ked to pisem, tak nechapem, ako niekto taky nezmysel moze vobec akceptovat...

Priatelia, na zabezpecenie poriadku tu mame viac ako 20 000 policajtov, ktori su statom (teda nami) obleceni, vyzbrojeni, vyztrojeni technicky, vycviceni a maju POVINNOST konat v sulade so zakonmi SR.

Akekolvek ine suplovanie ich cinnosti STRANIKMI ktorejkolvek politickej strany je chore, smiesne a nerealne!

Ak sa ludia (a pravom) necitia bezpecne, je potrebne kontaktovat vedenie PZ na nizsich stupnoch riadenia PZ a teda aj zodpovednosti, ak to nepomoze, tak na vyssich, ba az ministra vnutra SR. Ti su POVINNI vykonat take opatrenia, aby sa situacia zlepsila v PROSPECH OBCANOV. Maju na to moznosti, financne prostriedky a legistaltivu, ktora im to umoznuje.

Skusenosti ze veci fungovat mozu, mame predsa aj z nedavnej minulosti v Seredi.

Ak sa zacne system uberat smerom ktory sa tu snazi presadit predmetna politicka strana, tak stat po stranke bezpecnosti skolabuje.

Ak by som sa ja nachadzal vo vlaku, kde by sa takato politicka uderka vyskytovala, poziadal by som vlakveduceho, aby zjednal napravu.
gulak | 14-04-2016 08:25:29
Kedže vlada platila..romské(cigánske) hliadky..tak by mala platiť aj Kotlebove hliadky vo vlakoch..
Pisarovic | 11-04-2016 07:37:38
pre naopak | 08-04-2016 17:01:06
suhlasim :)
naopak | 08-04-2016 17:01:06
To je nezmysel. Za to čo je u nás si môžeme len sami - teda politici čo tu vládnu a vládli. A už vôbec si nemyslím, že je u nás nižšia životná úroveň ako pred 1989. Zásadne sa ale zväčšili rozdiely v životnej úrovni. A za to Amerika nemôže. A takisto si myslím, že okrem už chronicky omieľaných vecí ako napr. choré zdravotníctvo, je veľkým problémom SR vymožiteľnosť práva. A to nám môže byť USA vzorom.
názor | 08-04-2016 15:32:54
nie je potrebné pozerať až tak ďaleko. ten americký bordel sem prišiel už dávno, v roku 1989. žijeme si čisto americký.
po prechode na euro platy zostali 1:1, predtým 12.000, teraz 400. žiaľ, potraviny 30:1 !
ak vyjadrím vlastnú myšlienku, že obyčajná červená paprika stojí takmer 4€ /120 korún/, okrem iných potravín, ktoré záhadným spôsobom zdraželi 30násobne, a toto by ľudia vedeli pred nežnou revolúciou, tak utopia všetkych darmožráčov, ktorí takúto finančnú politiku pripustili a dovolili zdierať vlastný národ. vlastných poľnohospodárov likvidujú a dovolia privážať hnilobu z bratského západu, ...ktorú ich vlastné svine nežerú. čo je slovák, väčšia sviňa? podľa niektorých asi áno, keď toto dokáže strpieť.
dokedy ...
a to je len malý zlomok z toho, čo by malo slováka, kým ním je, zaujímať.
why?
pre gulak | 08-04-2016 13:14:23
pekný článok o USA vyšiel v HN:
Americký novinár George Packer vo svojej knihe opísal systémovú krízu v USA. Krajina podľa neho upadá a ľudia sú stále chudobnejší.
Amerika sa podobá obchodnému reťazcu Walmart. Všetko je lacné, platy sú nízke. Štátu sa zmocnila finančná elita a predala USA do služieb plutokracie. Takto vidí súčasnú situáciu v Spojených štátoch novinár z týždenníku The New Yorker George Packer (na snímke) a opísal ju vo svojej knihe Likvidácia spoločenských väzieb: Vnútorné dejiny novej Ameriky (The Unwinding: An Inner History of the New America)
Výhra a prehra boli vždy súčasťou amerického sna. V čase finančnej krízy však podľa Packera narástli rozdiely medzi víťazmi a porazenými do obrovských rozmerov. Víťazi stúpajú nahor ako obrovské vzducholode a porazení sa naopak stále viac prepadajú, pričom u niektorých sa tento pád možno nikdy nezastaví.
Systémová kríza

Spojené štáty kolabujú. Ľudia sa tam prepadajú do biedy a všetko sa rozkladá. Packer opisuje vnútorný rozklad USA na základe životopisov známych i neznámych Američanov.

Autor vo svojej knihe opisuje hlavné oblasti, v ktorých podľa neho nastali v USA najväčšie zmeny. Od spôsobu vedenia politiky až po systémovú krízu.

Vláda demokratického prezidenta Billa Clintona prinútila banky dávať hypotéky aj klientom, u ktorých bolo jasné, že svoje záväzky nikdy nesplnia. Po prasknutí hypotekárnej bubliny potom vláda zachraňovala banky z peňazí daňových poplatníkov. Podobnú záchranu očakávali hypotekárni dlžníci. Teda, že im štát pomôže nájsť riešenie s bankami - nejaký kompromis -, a neskončia na ulici.
Mafia nemá čo brať

Banky ale na nič také samozrejme nepristúpili, a keby išlo o epidémiu spôsobenú vírusom, hovorilo by sa o biblickej katastrofe. Nikto však nechcel priznať, že nejde o cyklický výkyv, ale o systémovú krízu. Mnoho Američanov dnes potrebuje prácu, aby uživili rodinu, a pretože môžu byť kedykoľvek prepustení a nemajú možnosť voľby, akceptujú často aj stratu vlastnej dôstojnosti, píše sa v recenzii.

Kríza nadobudla takých rozmerov, že niektoré mestské štvrte opustila aj mafia, pretože nebolo čo brať. Takmer 50 percent Američanov je natoľko chudobných, že nemusia platiť daň z príjmu. Z kedysi prosperujúcej strednej triedy sa mnoho jej členov dostalo do situácie, kedy im prepichnutá pneumatika alebo nevyplatená mzda okamžite spôsobí existenčné problémy.

Packerova kniha je síce odborná, ale niektorí ju považujú za prvý veľký americký román o súčasnosti. Predovšetkým však je zatiaľ najlepšou Správou o stave Únie v tomto tisícročí.

finweb.hnonline.sk/spravy-zo-sveta-financii/559390-kolaps-a-totalna-chudoba-novinar-napisal-pravdu-o-amerike
gulak | 08-04-2016 10:09:53
V Čechách..politici a kaviarenskí povalači nadavajú na prezidenta Zemana..pritom podla prieskumu..ma skoro 68 percentnu podporu..by som bol rád vedel,akú podporu by mal naš prezident..a,čo vlastne robí pre Slovensko..okrem toho,že líže pr..l amikom,či nadáva na Kotlebu,že je fašista..no podla mňa najväčší fašista v dnešnom svete je USA...to USA,ktore tak náš prezident ospevuje..
obyvateľ | 07-04-2016 23:50:08
Ved toto sa somarom vypomsti. Pravdepodobne budu predcasne volby nastane progres pre ĽSNS,SAS a OLANO a potom ich Kotlebovci,Sulikovci,Matovicovci na cele s Lipsicom budu zatvarat.
s.i.n. | 07-04-2016 21:36:18
Pred dňom či dvoma sa objavila v médiách správa, ako potrestali BBSK zastavením prílevu peňazí z EU fondov na opravu ciest. Je to len ďalší nátlak na ĽSNS a jeho predsedu s politickým pozadím. Ale koho tým vlastne potrestali? Kotlebu, alebo obyvateľov BBSK? Je to len nedomyslený sprostý akt politickej pomsty, ktorý si odnesú obyvatelia hlavne na vidieku.A dnes bol robiť v Krupine \"osvetu\" aj \"apolitický\" pán prezident. Je to hanebné!
pre: pre seredana | 29-03-2016 20:31:09
Sulikove vyjadrenia su pravdovravne ako americka demokracia v mene mieru. Kto normalny by mu uz len veril ?
Cely cas tichucko Sulik dole hlavou a zrazu sa prevalila tato informacia ze Sulik s Kotlebom najlepsi kamarati a uz vychadazaju informacie ze Sulik v roku 2013 financne podporil Kotlebu sumou 100 tisis EUR.
Sulik je jeden velky šmejd
toto si kuknite | 29-03-2016 19:38:10
Leni Riefenstahl: Triumph des Willens (1935)

https://www.youtube.com/watch?v=v8HoWoj90Jw
pre seredana | 29-03-2016 19:36:38
je velka tuzba, prekryt co sa prave deje, vecami co sa udiali pred 6 rokmi... Vidno, ze fickovia sa Sulika dost boja :-)
tu je jeho odpoved - skopirovana z FB:
DENNÍK N DNES RIEŠI, ŽE SOM SA STRETÁVAL S KOTLEBOM Aby ste to mali z prvej ruky: Stretli sme sa JEDEN KRÁT a to pred voľbami v roku 2010. Stretnutie, ktoré sa z prirodzených príčin uskutočnilo v Maďarsku, bolo na moju žiadosť.
K obsahu stretnutia. Vytvorenie vlády bez Fica (áno, aj vo voľbách v roku 2010 to bola top téma) záviselo aj od toho, ako dopadne SNS a HZDS. Keďže Kotlebova ĽSNS mohla strhnúť na svoju stranu časť voličov týchto strán, osobitne SNS, zaujímalo ma, či si to Marián Kotleba uvedomuje a či tomu prispôsobuje aj volebnú stratégiu. Nakoniec SNS s Jánom Slotom na čele tesne preliezla do parlamentu a HZDS zostalo mimo neho. Takže vznikla vláda Ivety Radičovej. Ale to je už iný príbeh. Ten dnešný je o tom, že veľa ľudí sa mi snaží nasadiť na tvár extrémistickú masku, aby tak zo zrady Mostu a Siete urobili cnosť.
P.S. k rôznym statusom Juraja Miškova, Martina Chrena a ďalších: chápem, že títo páni majú na mňa spadené. Milión v čudu a SaSka na 12 percentách. Ale nie je pravdou, že Juraj by ma viezol na nejaké stretnutie s Kotlebom, niekam do Brezna, že do bolo opakovane a neviem čo všetko. Rovnako nie je pravdou, že by som Kotlebovi financoval kampaň alebo časť kampane, priamo alebo nepriamo.
Pravdu som napísal hore vyššie - stretol som sa s ním raz pred šiestimi rokmi.
P.S. Ale inak dobré ponaučenie, komu nabudúce dôverovať

Okradol Sulik Slovensko? Fico ano. Pre mna je prijatelnejsi \"slon v porcelane\", ako zlodej v rukavickach!
pre sin | 29-03-2016 19:10:03
Pegida.nie je to celkom tak ako pisete.Su to demonstracie len v Drazdanoch a pohybuju sa v pocte 1500 do 6000,maximalne bolo tusim 10000.
Seredan | 29-03-2016 18:27:14
https://dennikn.sk/420524/sulik-sa-pred-volbami-2010-stretol-kotlebom-madarsku-chcel-zistit-ci-moze-stlacit-sns/?ref=tit

Takze Sulik dotiahol Kotlebu. Cim dalej tym viac sa zistuje ze ten Sulik nieje ani tak Sulik ako volaka babka ktora je nastrcena aby skodila slovensku
realista | 29-03-2016 15:45:28
s.i.n. v Septembri 1934 sa konal Reichsparteitag des Willens v Norimbergu na ktorom bolo 700 000 tisic ludi. Vies aka strana ho organizovala?

Nie neboli vsetci tupi, mechom ovaleni....ale boli sfanatizovani a neuvedomovali si kam zenu svoju krajinu....
Nechapem preco to musime opakovat...
onanym | 29-03-2016 15:33:39
gulak - nemyslim si, ze sa jeho posobenim v parlamente nieco zmeni. Jasne, bude mozno predkladat navrhy, ktore budu jeho volicom lichotit a zapacia sa aj dalsim... ale prinosom rozhodne nebude. Ja napr. o nom netvrdim, ze je hlupak. Avsak drviva vacsina z jeho kandidatky je.
s.i.n. | 29-03-2016 15:21:04
realista | 29-03-2016 13:46:33: hovorí ti niečo slovo PEGIDA? tento spolok, nijako počtom nie zanedbateľný máva na svojich zhromaždeniach aspoň toľko ľudí, koľko dostal Kotleba vo voľbách od celého Slovenska. A myslím si, že tí ľudia, čo sa zúčastňujú mítingov PEGIDA nie sú nijako mechom praštení po hlave. Povedal by som, že skôr naopak. Že na svoje okolie pozerajú reálnymi očami.
gulak | 29-03-2016 15:13:28
Je zaujimave,ze vela diskutujucich uz dopredu vie,ze Kotleba nie je prinosom v parlamente..mozno nie je to ukaze cas..ale,co je iste,ze nie je prinosom pre parlament,pre politiku a pre Slovensko je pokracovanie vlady ZDERU..spolu s stranou..hrdo,odborne,slusne..doplnenou verejnymi klamarmi z Mostu a Siete..
realista | 29-03-2016 15:10:41
Nie, su to ludia, ktori si neuvedomuju dosledky svojej volby....
onanym | 29-03-2016 15:06:18
realista | 29-03-2016 13:46:33 a coho ineho by to mal byt vysledok? Chces mi povedat, ze tych 200 000 su vsetko rasisticki sovinisti, ktori su tak vypatlani ze volia prave tohto cloveka?
realista | 29-03-2016 13:46:33
Jasneee, nic nie je produktom obcanov, to nas vzdy manipuluju zli, zli jasteri a volime si dementov.... Prepacte ale ked si takto budeme ospravedlnovat kazdu sprostost co ako demokracia spravime....tak to potom mozeme rovno zabalit.
lubo | 29-03-2016 12:26:34
pre s.i.n - Kotleba je teraz už štát, som zvedavý čo predvedie. Myslím, že sa to dozviem, pretože aj keď si prdne, je toho plný facebook, ako si prdol lepšie ako všetci ostatní. Berte s nadhľadom. Zatiaľ som ho síce nevidel nič vymyslieť ale veľmi sa teším, nato ako vyrieši cigánsku otázku, keď už je v tom parlamente.
onanym | 29-03-2016 12:19:42
Kotleba? Je vysledok nasranosti ludi. Nic viac. Zvysok bandy je proste len skupinka neschopakov, ktori nevedia sformulovat spravne ani len normalnu vetu... Kotleba vie tarat, ale...ked sa dostane k moci, bude rovnaky, ako zvysok. Nemajte o nom ziadne idealy...
pre s.i.n | 29-03-2016 10:25:47
Veľmi pekne si to vystihol. Ja len dodám, že on stále vycúval, keď mu to nevyhovovalo a teraz tu nechal malinkého klauna - pitimužíka menom Zmatkovič, či Matlovič, to je jedno.
s.i.n. | 29-03-2016 09:25:38
Lubo | 28-03-2016 21:50:33, Sulík nie len že sa správa ako liberál, ale on je LIBERÁL. Bez kontroly seba samého, bez zásad a pravidiel, čo je blízke práve liberálom. Jeden slušný politik nespraví to, čo predviedol Sulík aj so svojimi hochštaplermi pred rokom v TV po referende... M.Kotleba nemá nástroje (alebo len veľmi obmedzené) na riešenie cigánskej otázky. Na to je tu štát aj s parlamentom na čele. S tým parlamentom, z ktorého práve R.S. vycúval po tom, čo mu po voľbách nevyšla hra o premiérske kreslo a išiel späť do Bruselu. Tam má predsa väčší príjem ako doma.
Lubo | 28-03-2016 22:49:32
Neviem, nehadam sa Sulika som nevolil, sledoval som ho v predvolebnych diskusiach a prisiel mi ako rozhladeny inteligentny clovek, ich program ocenilo cele spektrum politickych stran, vychadzam z toho, cital som ho a nie je pravda zeby bol sity na mieru Bratislave, prave naopak, je tam vyrazne podpora regionov, podla ekonomickeho clenenia slovenska.
pre: Lubo | 28-03-2016 22:25:40
ekonomicky program napisany na papieri. Takych uz bolo aj bude. Prax je ale o niecom inom. Nazabudajme ked bol vo vlade tak aj tych par co preslo sa ukazali ako chybne rozhodnutia a sam to aj priznal v diskusiach. A po druhe ten program je na mieru bratislavcanom a nie napriklad vychodnemu slovensku.
To o tych nemeckych TV je ironicke. Mysliet si ze on to tam valcuje a ostatni diskutujuci mu nestihaju je vtipne. Opak je pravdou. Bohuzial jedine co robi je ze vykresluje sam seba ako blbba ktory neovlada europske zakony kde ho vela krat diskutujuci musel poucat. On tam povie Sulikovsky nazor na urovni DRZ BALONIK - DRZIM a cele nemecko si hned mysli ze slovaci su na urovni Sulika a maju nas za blbou.
Co on tam vypusta z ust sa niekedy cloveku zastavuje rozum. Treba niekedy aj tie TV relacie pozerat a nie tych par minut ktore su zosekane a dane titulky. Mal som moznost vidiet ako sa tam Sulik hadal ze hlavne mesto Talianska je Neapol alebo ze on by zakazal eurofondy lebo vraj vznika korupcia.
Jednoducho je to blbec. Nieje davno ked behal s chlpom z vajec ulozenym vo vrecku aby preukazal na testoch ze neberie kokain...
Lubo | 28-03-2016 21:50:33
Sulik ma top odbornikov na ekonomiku, ma najlepsi ekonomicky program. Je jediny politik od nas pozyvany do celonemeckych tv, kde je naozaj uspesny. neviem mne sa ako saso nepozdava, skor by som mu vycital ze u nas sa sprava ako liberal ale v eu parlamente ako velky euroskeptik... Mna by skor zaujimalo ako kotleba teda vyriesil ten cigansky problem v bb kraji.
Seredan | 28-03-2016 21:14:40
1. v kazdej krajine je exoticka strana ktora sa odlisuje od klasickej strany.
2. LSNS je strana ktora je za vystupenie z NATO a ma svoj pohlad na 2 svetovu vojnu a nahlas krici ze slovaci robia na ciganov a ciganska problematika je neriesena uz dlhe roky.
3. charlie hebdo je domokracia ale strana ktora sa legalne dostala do parlamentu je uz extremizmus.
4. podla mimovladiek zapadu je kazda strana ktora je narodna tak je hned extremna.
5.LSNS je plod strany SAS a OLANO. Tak ako si SAS a OLANO vybudovalo volicov hlavne z FB (prvovolicov, ludi ktorí v minulosti neriesili politiku a ine individua) a hlavny ich program neboli riesenia ale len šaškovanie pred kamerou (MAtovic, Hlina, Drz Balonik) tak ludia na SVK pochopili ze aj magor sa moze dostat do parlamentu.
6. Za posledne roky politicka kultura v parlamente rapidne klesla a ludia pochopili ze politika je jedno velke divadlo na urovni farmy.
Matovic si z pilitiky spravil svoju vlastnu show a vyburcoval ludi aby volili dalsich akterov do novej reality show ( Kotleba, Matovic, Kollar, Kollarov harem....)
Lubo | 28-03-2016 21:03:56
Kotleba je obycajny populista, ktory sa vezie na vlne nenavisti a frustracie. Neponuka ziadne riesenie, len vykrikuje a stve.
Peter | 28-03-2016 20:50:52
lepšie sa to nedalo vystihnúť:Palec hore.
dado | 28-03-2016 20:09:48
Osobne by som za to aby Pan Poslanec podal trestne oznamenie na EU sud pre ludske prava!!!Nicoho nezakonneho sa nedopustil.To ze mu nasledne odobrali aj vsetky legalne drzane zbrane a tak isto aj osvedcenie o ich drzani je doneba volajuca drzost vlady no nenazval by som to vladou ale MAFIOU!!!To ma rovno mozu rano zastavit policajti a zobrat my auto a vodicak a argumentovat tym ze som isiel urobit nejaku nehodu tymto len svetu ukazujeme ze sme len a len ovce ktore budu robit len to co sa tym zbohatlikom hore zaumieny takychto ste volili nech sa paci
Matej Huňady | 28-03-2016 19:28:12
Nebude horšie. Bude lepšie. Keď sa bude držať svojich zásad, tak ešte len budete kukať a zistíte,že to zlo je v parlamente od čias Mečiara a nie teraz po nástupe Kotlebu.To označenie extrémista je prehnané. Veď nikdy nebol za nič odsúdený a trestaný. Idú po ňom ako po údenom, ale nemajú sa čoho chytiť.
Ja osobne vkladám do neho všetku dôveru,lebo s tých čo tu vládnu odjakživa a striedajú sa pri koryte, mám už po krk. Ľudia budú časom vidieť, že je to úplne normálny človek ktorý má rád svoju krajinu a Slovákov.
navi | 28-03-2016 18:52:16
máš pravdu,aj já som to vždy tvrdil že to takto dopadne

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign