Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Konkurencia v autobusovej doprave je nevyhnutná. Ak jej bude bránené, budeme ešte dlho cestovať ako dobytok.

Miloš MajkoDátum22. 01. 2015 23:13:55TémaDoprava
200

Od môjho návratu z Brna uplynuli necelé dve hodiny. Na dnešné obchodné rokovanie som sa vybral výnimočne nie autom, ale asi po 20-tich rokoch autobusom. V poslednej dobe sa aj v našich médiách oveľa viac prepiera téma kultúry cestovania a cien za túto službu. Zvykne sa hovoriť - lepšie jeden krát vidieť, ako sto krát počuť.

Ráno som z Bratislavy do Brna cestoval autobusom Student Agency v hodnote cestovného lístka 8 Eur. Autobus a služby na jeho palube presne zodpovedali tomu, čo Radim Jančura prezentoval na tlačovej konferencii v Nitre, ohľadom pravidelnej linky Banská Bystrica - Nitra - Bratislava. t.j. výborný moderný autobus s koženými sedadlami pohodlnejšími ako v bežnej štandardnej triede v leteckej doprave, s monitormi integrovanými priamo v nich, príjemne vykúrený a idúci na čas. Stevardka sa o cestujúcich naozaj starala a to od poskytnutia dennej tlače, cez hygienicky zabalené slúchadlá až po teplé nápoje podávané zdarma. Spiatočnú cestu v podvečerných hodinách som absolvoval autobusom tejto spoločnosti a to rovnako idúcim po trase Budapešť - Gyor - Bratislava - Brno - Praha a späť. Autobus opätovne čistý, príjemne vykúrený s úplne identickým servisom ako počas rannej cesty.

Na bratislavskej autobusovej stanici Mlynské Nivy som prestúpil do autobusu ČSAD Lučenec. Čakajúcich cestujúcich autobus Karosa evidentne neprekvapil a nijako obzvlášť neprotestovali ani po vytrčení sa vodiča z dvier a oznámení, že batožinu si majú zobrať do vnútra autobusu, nakoľko do batožinového priestoru mu tečie voda a batožina by tým pádom bola mokrá. Nebudem popisovať interiér Karosy, kvalitu sedadiel, osvetlenia či odkladacích plôch, to všetko nepochybne väčšina ľudí dôverne pozná. Prekvapil ma však neskutočný zápach nafty, ktorý sa nestratil ani po počas takmer hodinovej jazdy do Serede. Pri vystupovaní som na to upozornil vodiča, ktorý mi úplne kľudne odpovedal, že nafta mu v autobuse smrdí už tri dni a on nevie prečo. Cesta z Bratislavy do Serede stála 3,50 Eur s úplne nulovým servisom na palube, v zasmradenom autobuse, z ktorého mi oblečenie páchne ako automechanikovi ešte teraz. Od smradu ma rozbolela hlava a po vystúpení som už sa čudoval len dvom veciam. Prečo som bol sám kto sa vodičovi na zápach sťažoval a čo na autobusovej stanici v Seredi v zadnej časti autobusu vodič s krhlou dolieval.

Je mi jasné, že pre mnohých denne cestujúcich ľudí nepíšem žiadne novinky. Zároveň mi je jasné aj to, že sú aj u nás spoločnosti, ktoré majú autobusy kvalitné a necestujete v nich za svoje peniaze akoby za trest. Nedá mi však nepovedať, že cestujúci si nemá možnosť vybrať typ autobusu, v ktorom sa za svoje peniaze povezie (záleží to od prepravnej spoločnosti) a ani servis, ktorý mu bude na jeho palube poskytnutý. Po ôsmej hodine večer chce každý byť čo najskôr doma a možno práve preto sa radšej nerozčuľuje a mávne rukou. Bez upozornenia vodiča a prepravnej spoločnosti na nedostatky však veľmi ťažko príde k náprave. Bez reakcie zákazníka sa totiž môže zdať, že je všetko v poriadku a že cestujúci je s kvalitou cestovania spokojný.

Možno by zmeny v kvalite poskytovaných služieb dosiahli volení funkcionári v súčasnosti sa voziaci v luxusných autách financovaných voličmi presedlaním na autobusy kvality, ktorú som mal možnosť vyskúšať dnes večer na linke Bratislava - Sereď ja.

Po dnešnom zážitku chápem obavy niektorých prepravcov z konkurencie, ktorú na slovenský trh prináša RegioJet v podobe žltých autobusov a služieb v nich poskytovaných.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2015 22:41:25
Realista | 25-01-2015 22:04:29 | - ja nepotrebujem povazovat konanie cudzej firmy za uspech ci neuspech. Nemam v nej ziadne podiely tak, ako ani v stanych zelezniciach.

Nikde som nepisal o uspechu, zato som pisal o faktoch. A to je publikovane - najdite v archive.

K tomu, ci je vsetko OK, je vhodne aby sa vyjadrili klienti, pripadne kontolne organy.
Realista | 25-01-2015 22:04:29
Bratislava - Komárno. Pardon ale toto ukazujete ako Jancurov uspech? Dotovanu trať dostal v "sutazi" kde bol sam. Cena na vlkm. je nižšia, pravda, ale objem ktory Jancura moze na trati jazdit je vacsi ako mala ZSSK, trať bola pred príchodom Jancuru zrekonstruovana, nahoda? Dalsia vec prve mesiace prevadzky priestorné klimatizované jednotky. Realita dnes? Nedôstojné cestovanie v špičke nakolko jazdia male jednotky, nefungujúce informačné systemy ci klimatizacia a wifi. Nehovoriac o tom ze existuje dôvodné podozrenie ze jednotky nespĺňajú predpisy na prevádzku na tratiach ZSR. Ak ma byt toto ten uzasny novy sposob verejného cestovania tak to sme ovela nepokročili lebo prakticky to iste ponuka zssk.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2015 19:00:20
no neviem | 25-01-2015 18:40:20 | - ale Vy skutocne neviete.

V dotovanych linkach su pravidla ine, ako v nedotovanych.

Jancura jazdi aj v dotovanej sfere a to vlakmi na linke cez DS do BA. Boli sme sa tam pozriet asi 2 roky dozadu a porovnavali sme vlaky. ;-) Smiechov este vela, vela...

U nas este minuly mesiac jazdili dobytcaky, ktore pamatam ja zo socializmu z cestovania do skoly.

Na linke BB-NR-BA mu bolo branene vo vydani licencie protizakonne a to podla vsetkeho nim menovanymi volenymi zastupcami obcanov.

Je vyborne, ze boli podane trestne oznamenia, verim ze organy cinne v trestnom konani pripad vysetria a bude vyvodena pravna zodpovednost. Osobne mi je jedno, voci komu.
no neviem | 25-01-2015 18:40:20
Už sa teším že si budem mocť vybrať nedzi spojom SAD a P.Jančurom.Pocestujem s p.Jančurom vykureným spojom ráno o piatej to je jasné.Taktiež je jasné že k tomu nikdy nedojde.P.Jančura chce len vytipované linky SAD si vyberať linky nemože.Ak by mal sukromný dopravca rovnaké práva aj povinnosti tak by sa zamyslel či chce licenciu.Kde je zisk treba dať sukromníkom a kde strata tak nech to má štát.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2015 18:09:42
no neviem | 25-01-2015 17:11:29 | - problem je niekde inde. Vy sa snazite za kazdu cenu obchadzat fakty a to tvrdenim, ze ja niecomu nerozumiem.

V tomto mam dva pohlady.
Prvy je ten prave poznania problemu - neskumajte s kym a ako casto problematiku preberam, lebo sa budete cervenat.
Netyka sa to vsak tohto clanku.

To je ten druhy pohlad. Jedna jazda, jedno cestovne na jednej trase, konkretnym dopravcom v konkretnom buse.
O tom je tento clanok.
Ako zakaznika ma NEZAUJIMA NIC INE.
pre nvan | 25-01-2015 17:55:38
Babis je silny podnikatel a takych sa ludia boja!A uz sme zasa pri tom!Urcita skupina politikov bezhlavo predavala vsetko co sa dalo a teraz ta skupina kritizuje ludi,ktori su takymito vlastnikmi doslova vydierani,ze im dava dotacie len aby to nezavrel!
Obcan | 25-01-2015 17:39:35
no neviem | 25-01-2015 17:11:29
Ale Vy ste tiez nenapisal to ze ked jazdia tu medzimestsku ,,stratovu,, dopravu ze na nu maju dopravcovia okrem cestovneho aj dotacie.
Ved ma trat BA-Komarno a tam vraveli zeleznice ze je to nerentabilne a tiez mali dotacie.
Jancura to vzal,ma tam komfortnejsie vlaky,tusim spravili aj zachytne parkoviska,stat mu plati menej na vlakokilometer,tak vsetci by mali byt spokojni,ale to ze tam dokaze vytvorit zisk uz kole ludom oci.
A pritom to stat nestoji o nic viac ako predtym.
Tiez uznavam ze sa tazko konkuruje firme ktora ma statisice cestujucich a je zamerana na iny druh prepravy.
Ak niekto cestuje kratsie vzdialenosti,tak myslim ze busy co tu jazdia su v pohode.
Ak ale niekto cestuje dlhe vzdialenosti,tak je dobra kazda drobnost co zlepsi dobu stravenu v buse/vlaku.
A konkretne k tym nevykurenym busom:
Preco ak spoj zacina o tej 5tej rano by nemohol prist sofer o pol hodiny skor a nastartovat bus ??
No jasneee-to by mu musel niekto zaplatit a pan majitel sa predsa v tom buse nevezie a luza to neako vydrzi.
S Jancurom som cestoval pomaly od vtedy ako zacali jazdit Europu,NIKDY sa nestalo ze by mal nevykureny bus,o bordeli a pod.veciach ani nehovorim.
Ale tiez som zazil ked (podla mna) v ramci uspory za palivo bus zisiel z dialnice a zasiel rovno do garaze aj s cetujucimi,doplnil a slo sa dalej :-)))
Mozno v zaciatkoch,mozno vynimka,ale snazil sa minimalizovat aj taketo naklady aby vybudoval to co vybudoval.
Taky Babis ma za minuly rok miliardove zisky a nehanbi sa pytat od statu dotaciu na Duslo.
To ale neako ludom nevadi,ved sa ich to tak netyka priamo ako doprava.
no neviem | 25-01-2015 17:11:29
Pán Majko opeť ste neprekvapil.Tvrdíte niečo čomu zjavne nerozumiete na základe 2 jázd.Zabudli ste napísať že SAD zo zákona musia jazdiť aj na linkách ktoré su stratové.Teda ich zisk je nižší ako keby jazdili len ziskové linky.Tomu zodpovedá aj obnova vozového parku.Pritom si dovolím tvrdiť že na dialkové linky sa snažia nasadiť tie lepšie vozidlá.Bohužial stane sa porucha.Pýtam sa vás má sukromný dopravca záujem aj o stratové linky.Alebo podla vás ludia do dedín a osád maju chodiť po svojich.Keby ste cestoval pravidelne ráno o 5 tej do práce z dedín kde začínaju spoje to by ste mohol kritizovať studené autobusy.Kým dojdu na konečnu ani sa nevykuria.No o tieto spoje velký záujem asi pán Jančura nemá.Ono vyjedať hrozienka z koláča chce každý.No ale vy ste dosiahol svoje zabrdol ste,vyvolal diskusiu,čítanosť a bude príjem za reklamu.Je my len luto že som k tomu prispel.
Snehulienka | 25-01-2015 16:53:22
Navrhujem Gulaka za Predsedu vyroby Seredskych Snehuliakov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2015 16:36:29
no neviem | 25-01-2015 13:26:27 | - zato ja viem uplne presne.

Nakolko som nehral hazard, nemoze byt rec ani o stasti a ani o smole.

Kupoval som sluzbu a to v oboch pripadoch. V jednom som dostal sluzbu kvalitnu presne podla pravidiel a v druhom som za svoje peniaze dostal nepodarok. Znamena to teda, ze sa na mne obohatil dodavatel sluzby. Presne ako v pripade spinavej vody z verejneho vodovodu ci nekvalitnej sluzby.

Ale, aby ste si nemysleli, ze mne vadi za co platite Vy - ani pri vode a ani pri cestovani neriesim Vas konfort. Ten si rieste sam. A ak Vam kvalita za peniaze vadi, pre mna za mna platte aj 2 x tolko a utekajte za busom po svojich...

;-)
no neviem | 25-01-2015 13:26:27
Možno ste mal v jednom prípade šťastie v druhom smolu.Nemožno porovnávať z 2 ciest.S
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-01-2015 13:24:06
no neviem | 25-01-2015 12:58:36 | - mate plnu pravdu a suhlasim.

Preva preto som hodnotil jednu konkretnu cestu, jednym autobusom jedneho prepravcu a na jednej linke.

A zaroven som porovnal s inym konkretnym prepravcom, ktoremu zhodou okolnosti voleni zastupcovia obcanov na rovnakej trase branili spustil linku busmi, v ktorych nesmrdi nafta, netecie do batozinoveho priestoru (takze sa cestujuci nemusia delit o sedadlo s kuframi) a vodic nemusi na zastavkach krhlou dolievat do autobusu kvapalinu, aby mohol pokracovat s platiacimi cestujucimi dalej. O cene nehovorim...

Takze to nie je o drzosti, ale o uvedeni obycajnych faktov.

;-)
anonym | 25-01-2015 13:18:43
Je to článok o jednej ceste busom po 20-tich rokoch. Nemožno na základe toho hodnotiť úroveň autobusovej prepravy na Slovensku.
no neviem | 25-01-2015 12:58:36
Ak by som po 20 tich rokoch cestoval autobusom len raz nemal by som tu drzosť hodnotiť uroven cestovania.Na základe jednej cesty sa nedá porovnávať ani hodnotiť.Ale pán Majko to dokáže.Nech ju hodnotia tí čo cestuju pravidelne.
iná martina | 25-01-2015 00:11:21
väcsinou vzdy, ked cestujem busom alebo vlakom, tak sa nieco z technickych pricin stane... naposledy som deti zobrala na vylet z popradu do kosic a spät. pri spiatocnej jazde sme mali meskanie viac ako hodinu a pol, pretoze z kosic do spiskej novej vsi vlak zastavil len tak asi zo 5-6 krat. v spiskej sme cakali na pojazdnu lokomotivu. samozrejme, bolo teplo, male deti smädne, hladne... pri takomto niecom, vzdy lutujem, ze som nesla autom...

co mna tiez irituje, je rozdielna cena listka na trase TT - Sered. niekedy je to euricko, inokedy az 1.30...
anonym | 24-01-2015 10:47:03
Jazdím busom 18 rokov do BA, ale nepamätám sa, že by mi niekedy v ňom bola zima alebo by tam bol smrad alebo neporiadok.
Radek Špok | 23-01-2015 20:47:29
V Česku Regio-jet už jezdí několik let.Využívám vlaky i autobusy.Rovněž využívám i Leo-expres.Leo je pohodlnější,Regio jet nabízí zase lepší služby.Zvýšit ceny si ani jeden z těchto dopravců nemůže dovolit.Cesta s Le z Ostravy do Prahy je asi o 60 kč nižší než Pendolinem.Asi 270kč.Může však klesnout až na 99kč.Např.nákupem jízdenky
přes internet s velkým předstihem-čím dřív,tím je levnější
Regio jet nabízí taky nemalé slevy.České dráhy používám tedy minimálně.Jet do Prahy za 330,nebo za 99kč ?a navíc pohodlněji-není tedy co řešit.
gulak | 23-01-2015 17:33:53
OK-vdaka za info..skusim to dohodnuť na leto....
Peter pre gulak | 23-01-2015 17:03:17
10 eur noc ubytovanie 17 eur ranajky s vecerou,Cenu ubytovania treba dojednat s majitelom apartmanu a Panorama ke plna sukromnych apartmanov!Strava je v rezio hotela!Nearchivujem rezervacie,lebo kazdy raz idem inde.Zalezi aj kedy si rezervujete pobyt!
gulak | 23-01-2015 16:53:33
Schválne som si teraz pozrel cenník ubytovania v Panoráme..žiadnu cenu 10eur s ranajkami ,či 17 eur z večerou som tam nenašiel,ani v mimosezoných pobytoch,ale dajte mi link,rad si to tam na leto objednám...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-01-2015 16:40:31
Obcan | 23-01-2015 16:26:00 | - dakujem za Vas pohlad. Nie je vobec podstatne, ci si RegioJet zaplati reklamu, alebo SAD ci iny prepravca.

Fakty zostanu faktami a budu rovnake vzdy.

Na RegioJete, resp. Radimovi Jancurovi ma tesi fakt, ze nemal problem zapojit sa do boja proti korupcii a klientelizmu a nazvat veci pravymi menami.

Tesi ma, ze nema problem verejne poukazat na postoje volenych funkcionarov k veciam verejnym, resp. ake nasledky na ludi maju mnohe ich rozhodnutia, ktore by zostali utajene. Samozrejme, keby nebolo Jancuru a medii ako je SOL.
Obcan | 23-01-2015 16:26:00
p.Majko,v dost vela veciach zdielam Vase nazory,ale niekedy je to,nazvyme to ze usmevne :-)
Myslim teda hlavne to,ze pri jazde tou starsou karosou to take strasne s tymi bolestami hlavy nebolo :-)
Trocha ma zarazila ta trasa Budapest-Praha,lebo to by sa z Brna do Ba islo tazko,mozno ste myslel spoj Praha-Budapest a spat (ak sa nemylim vychodzia zastavka je z Prahy),ale to je len o hrani sa so slovickami,ale nedalo mi to :-)
No a samozrejme registrujem ze odvtedy co je tu problem Regiojet-kraje,tak tu uz vyslo par clankov,dokonca ste sa zucastnil aj prvych jazd,teraz zase ste po rokoch skusil ako vlastne cestuje ,,luza,, proste tomu venujete dost casu a samozrejme aj neake tie financie,ze by bolo dobre aspon priznat ci si (ne)zaplatil regiojet aj neaku tu reklamu v SOL :-)
Niekto tu spominal problem Praha-Liberec,to je dost znamy aj ten boj Praha-Brno kde po vytlaceni konkurencie naozaj doslo k zdrazeniu cestovneho.
Cez to vsetko som rad ze davate priestor Studentagency,respektive Regiojetu a aj Jancura moju podporu,lebo keby aj tie ceny co ma teraz neskor zdvihol,tak sa dostane na ceny ktore ponukaju sucastny dopravcovia,samozrejme s neporovnatelnym servisom a komfortom.
Ale co je najpodstatnejsie-pribudla konkurencia a zrazu je tu snaha bojovat o zakaznika-a to je v poriadku,tak to ma byt.
Dokazom su aj zeleznice co museli zareagovat a zrazu veci co doteraz nesli zahadnym sposobom idu :-))
Peter pre gulak | 23-01-2015 16:22:50
Ta chamtivost podnikatelov v tatrach nie je az taka pravda,lebo cele tatry patria financnej slupine z Bratislavy!Ak sa ubytujes v sukromi ci zo stravou alebo bez stravy je to neporovnatelne lacnejsie !Ranajku 2 vecera 4 eura a mas ma vyber!Hotel Panorama v lete 10 eur noc,ranajky s vecerou 17eur osoba!Hotel Toliar vedla 20 eur celodenma strava pre dvoch na jeden den!Mas na vyber!V sukromi domaca strava max 4eura porcia!V piatok na buduci tyzden idem do Strby na tri dni a 5 ludi cca110 eur ubytovanie!Je to vela na tatry?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-01-2015 16:00:41
majko nevymyslaj si | 23-01-2015 15:44:20 | - pod clankom o drahych pohonnych hmotach si napisal toto:

"Ale porovnavame taliansko ktore to ma coby kamenom dohodil dohodil do libye... Kde nakupuje ropu za facku."

a dalej este toto:

"Alebo tu uz netrepte taketo sprostosti"

no a teraz: "Zase polopravdy a nezmysly sa tu clovek docita"

Co je teda pravda? Vies to, alebo si to Ty, co trepe iba same sprostosti?

;-)
gulak | 23-01-2015 15:54:24
V Rakúsku v bežných penziónoch..denne menu okolo 6 eur..a tí kuchári istotne zarábajú viacej,ako kuchári napr. v Tatrách,čiže ten podnikateľ v Rakúsku má väčšie náklady a v kľude prežíva,lanovky,vleky sú tam lacnejšie,ako u nás...a zase sme pri chamtivosti a pažravosti podnikateľov v Tatrách...
majko nevymyslaj si | 23-01-2015 15:44:20
Zase polopravdy a nezmysly sa tu clovek docita
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-01-2015 15:37:06
Peter pre gulak | 23-01-2015 15:22:02 | - od stravovania, cez sluzby az po dopravu je v Tatrach vsetko nepomerne drahsie ako v Taliansku ci Rakusku. A sluzby ovela na nizsej urovni.

Je na skodu veci, ked sa Slovakom viac oplati cestovat za hranice a peniaze nechat tam...
Peter pre gulak | 23-01-2015 15:22:02
Ja som tam tri styri krat do roka a taku drahu parenu buchtu som v beznom stravovacom zariadeni nevidel!Je pravda ze zalezi v akom hoteli sa stravujes ale to je aj v kazdom meste mimp tatier!Jedine co je neprijemne a trapne v tatrach je parkovne az nehorazne predrazene a vsade!
konečne | 23-01-2015 11:52:47
realista, konečne je tu komentár čo za niečo stojí, úplne sa s ním stotožnujem, ostatní sú len tzv.rozdúchávači pahreby, okolo smrad a popol!
Pre realistu | 23-01-2015 10:20:55
Keby si radsej netaral hluposti Realista.
gulak | 23-01-2015 10:03:34
Je to o chamtivosti majiteľov autobusovej dopravy,vlastne o celkovej chamtivosti podnikateľov..už dlho som nebol v Tatrách,ale ked som videl reportáž o stravovaní v Tatrách a videl som,že napr.1ks parenej buchty tam predávajú,za 5 eur...tak toho majiteľa by som v kľude....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-01-2015 09:06:55
realista | 23-01-2015 08:56:42 | - vcerajsia cesta bola pre mna zazitkom v cestovani - je uzasne, ze ste presli pol Europy.
Je cas, aby som sa konecne pozrel za hranice. Mozno zacnem vyletom do Gyoru... ;-)

- - -

Priatelu, je som si nevyberal, isiel som na prvy bus, ktory isiel po mojom prichode na Nivy. V cestovnom poriadku nebolo napisane ze ide o linku, na ktorej tlaci vozidla ludska sila a ze tu nasadzuju pre ludi dobytcaky. Nic z toho nebolo zohladnene ani v cene. A ano, stretavam aj ine autobusy - fakt je vsak ten, ze ja pisem o konkretnej situacii a ta bola taka, ako som ju popisal.

Presne ako v pripade tych cien pohonnych hmot. 0zaj, pod tromi mojimi clankami o vyske ceny paliv na Slovensku ste obdobne ako teraz o autobude pisali, ze vsetko je u nas uplne fajn a chyba je v mojom pohlade.
Vcera som dolozil spravu, ze uz aj nasa spomalena vlada vidi, ze disproporcie su tak velke, az ich nemozu ignorovat.
Zrazu tam nediskutujete. Cim to je?

;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-01-2015 08:56:48
Anco | 23-01-2015 01:24:31 | - mate pravdu, nesmieme byt narocni. Ked budu vyradovat nejake busy v Rumunsku, mali by sme ich nakupit. Hlavne aby nieco jazdilo. A hlavne aby mali dostatocne vysoke platy a odmeny vo vedeni prepravnych spolocnosti. Co na tom, ze vodic pristavi bus nevykureny, na prvej zastavke musi okolo neho behat s krhlou a cestujucich boli hlava od naftoveho smardu este na druhy den rano.

A obdobne aj s jedlom. Nestazujme sa! Stale sa parky a sunka aspon visualne podobaju na kvalitny tovar, co na tom, ze kvalitne maso pri vyrobe okolo uz ani len nepreslo. Ak maslo, syry a Coca Cola. A setrit pri vyrobe treba. Naco budu pre nas Slovakov pouzivat take suroviny ako pre Rakusanov, Nemcov ci Anglicanov. My zozerieme vsetko.

Brrrrr. 25 rokov po revolucii a ludia dobrovolne chcu trpiet...
realista | 23-01-2015 08:56:42
No ono, vybralis te si CSAD Lucenec co ide linku BA -Sered dvakrat do dna.... skuste ist Nitravel-om,Bustransom,Turancarom, Slovak Lines-om alebo trebars aj SAD DS. Vsetci maju autobosu na urovni, na trase do Serede ci Nitry uplny standart. Nechapem tuto hysteriu okolo RegioJetu, za to ze nasadadzuje Lux busy urcene na streky nad 400km na linky ktore maju 50-100km, neviem ja na hodinku cesty nepotrebujem, kavu,caj, noviny, displeje a letusku. Kvalita autobusovej dopravy na Slovensku je na Europskom standarte (ano precestoval som busom pol europy), sa mi lubi ako potom niekto kto nejazdi busom pripadne ide busom raz za 20 rokov zrazu zacne porovnavat a hlasit ze sme tu 20 rokov pozadu.... je to proste neobjektivne.

To kde s me pozadu je infrastuktura , cesty, zastavky, stanice, to uznavam je katastrofa, to vsak nie je problem dopravcov (aj ked na to by mohli zatlacit)a pripoje resp. integrovana doprava (ale toto neriesi ani RegioJet).
A k RegioJet/SA odporucam nastudovat pripad linky Praha-Liberec, elbo toto nas caka na linke BA-BB.
onanym | 23-01-2015 08:26:44
Anco - mas samozrejme pravdu. Vsetko zavisi od toho, ako casto busom chodis. Ak casto, Karosa je jasna. Ak raz za cas, tak si radsej zaplatis. Ide o to, aby mal clovek na vyber. O tom je sloboda podnikania.
Michal | 23-01-2015 07:47:31
Samozrejme
Anco | 23-01-2015 01:24:31
Tak lepsie ist za 3.50e karosou ako byt pre zmeskany autobus do rana na stanici. A sme na slovensku a podotykam v dost chudobnej a rozkradnutej krajine, tak mozme byt radi ze maju sa nacom ludia odviest a keby dali take busi ako Student Ag. tak myslim ze pri takych busoch urcite dvyhnu ceny za cestovne a duplom este centy na vise za pohodlie. Chces pohodlne cestovat? Tak plat. A myslim ze pri slovenskej financnej situacii si racej vyberu Karosu za 3.50e ako nieco nove pohodlne za 5e a viac.... Ako len moj nazor mozno sa mylim...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign