Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Konflikt medzi Srbmi a Slovákmi skončil tromi zranenými osobami.

Miloš MajkoDátum27. 01. 2019 17:31:59TémaKRIMI správy
200

Sereď  |   V sobotu v skorých ranných hodinách došlo v blízkosti baru Biliard pri svetelnej križovatke k incidentu medzi niekoľkými osobami. Incidentu mali byť účastní občania Srbskej republiky pracujúci na Slovensku a Slováci. Podľa zatiaľ známych informácií mal konflikt vzniknúť po odchode z baru a incident skončil pomerne tragicky, nakoľko sú zrenené tri osoby (dvaja Srbi) a bodnou ranou do oblasti brucha má byť vážne zrenený 23-ročný Slovák. Tento sa momentálne nachádza v nemocnici.

Za účelom zistenia podrobností k prípadu sme oslovili Krajské riaditeľstvo PZ v Trnave, od ktorého sme obdržali toto predbežné stanovisko:

"Policia vyšetruje okolnosti incidentu, ku ku ktorému došlo v Seredi 26.1. o 05.00 h. Na ulici M.R. Štefánika došlo k zraneniu troch mužov. Policia začala trestne stihanie pre výtržníctvo a ublíženie na zdraví, v súčasnosti prebiehajú procesné úkony a zisťujeme, ako sa udalosť odohrala."

Incident medzi mladými ľuďmi je teda potvrdený, otázkou zostáva kto ho vyvolal a kto akú mieru zodpovednosti za vzniknuté zrenenia ponesie. V každom prípade akékoľvek násilné jednanie zo strany či už domácich, alebo občanov tretích krajín pracujúcich v meste je veľmi nebezpečné a vyvolávanie konfliktov môže plodiť len ďalšie násilie.

K veci sme oslovili na Slovensku už dva roky žijúcu a pracujúcu Milicu zo Srbskej republiky:

"Z tohto incidentu som šokovaná a mimoriadne ma mrzí. Momentálne nie je až tak dôležité kto ho vyvolal ako to, že zúčastnené strany sa do takéhoto riešenia sporov pustili. Myslím si, že nikto z nás Srbov pracujúcich v slovenských firmách žijúcich v meste nemôže mať záujem na vyostrovaní situácie a akýchkoľvek konfliktov. Prišli sme z iného prostredia, no nemyslím si že sme takí vzdialení, aby sme nechápali, že riešenie konfliktov nožmi je neprijateľné ako na Slovensku, tak u nás v Srbsku. Takéto konflikty prirodzene vrhajú zlé svetlo na všetkých Srbov, no podľa zatiaľ dostupných informácií pravdepodobne najväčšiu vinu môže niesť alkohol a to, že chlapci si neuvedomili dôsledky svojho konania. Verím, že zranené osoby sa rýchlo uzdravia a že Srbi žijúci na Slovensku si uvedomia nebezpečenstvo, ktoré môže plynúť z akýchkoľvek takýchto konfliktov nielen pre Slovákov, ale hlavne pre nás Srbov. "

Prípadu sa budeme venovať a veríme, že v najbližších dňoch prinesieme ďalšie podrobnosti.

- - -

SEREDJ  |   U subotu u ranim jutarnjim časovima u blizini Bilijar kluba na raskrsnici došlo je do incidenta izmedju nekoliko ljudi. U incidentu su ucestvovali drzavljani Srbije, koji rade u Slovackoj  i Slovaci. Na osnovu dobijenih  informacija konflikt je nastao posle odlaska iz kafica a incident je završen skoro fatalnim ishodom. Ranjene su tri osobe ( dva  Srbina) i ubodnu ranom u predelu stomaka ima Slovak. Koji se sada nalazi u bolnici.

Od policije smo dobili takve informacije: "Policija ispituje detalje incidenta koji se dogodio u Seredju 26.01. u 05:00 ujutru. U ulici M.R. Štefanika došlo je do ranjavanja troje ljudi. Policija pocinje krivično gonjenje zbog huliganstva i nanošenje teških telesnih povreda. Ispituje se tok incidenta."

Incident izmedju mladih ljudi je sada potrvdjen, ostaje pitanje ko je koga izazvao i koliko ce odgovornosti snositi za to. U svakom slucaju , bilo kakva nasilna akcija domacih ili stranih državljana koji rade u stranim zemljama dovodi samo do još vecih sukova i ne trpeljivosti.

Pitali smo Milicu koja boravi i radi u Slovačkoj dve godine za mišljenje o tom dogadjaju: "Sa ovim incendentom sam u šoku i ne mislim da bi to smeli dozvoliti sebi. Sada nije bitno ko je to prvi započeo, važno je da to niko nije smeo dozvoliti sebi da napada nekog nožem. Mislim da ni jedan Srbin koji boravi i radi u slovačkoj ne sme shvatiti ovo kao olaki čin. Došli smo ovde sa različitih podnevlja, različitih kultura i običaja, ali mislim da niko od na sme dozvoliti sebi da resava probleme nozevima, kako u Srbiji tako ni ovde u Slovačkoj. Taj konflikt stvara loše mišljenje o svima nama Srbima koji smo u Slovačkoj. Sa sada navedinim informacijama najveću štetu može naneti konzumiranje alkohola i to da momci nisu razmišljali o tome do kakvih posledica moze doći. Nadam se da će se ranjene osobe vrlo brzo oporaviti. I da će svi Srbi koji borave i rade u Slovačkoj razumeti ozbiljnost ove situacije i truditi se u buduce da popravimo sliku o nama, ne zbog Slovaka vec zbog samih nas, Srba."

Trudićemo se da vam damo još bližih informacija o tom ne milom dogadjaju.

(preklad do Srbského jazyka je orientačný)


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Hehe | 28-01-2019 20:07:13
Nechajte ich chúdence ved Všetci išli z autoškoly o 4 ráno v sobotu
problem | 28-01-2019 19:42:22
a to im mesto dovoli organizovat tu balkan party?
balkan | 28-01-2019 19:29:10
nech to skontroluju tu party
iba to chcem poopraviť | 28-01-2019 19:01:57
Všeci vieme že to Billiard už dávno neni , po novom sa to volá Balkán! je to srbsky bar...
Ivan | 28-01-2019 16:19:19
ten pújzel na križovatka by mali zatvoriť,majitel nerešpektuje otváracie hodiny a policia nerobý nič
nikto nič poriadne nevie, | 28-01-2019 15:50:20
ale vypisovať tu nenávistné plky viete...
Ovcan | 28-01-2019 12:52:58
Ako to teda bolo? A kto boli ti agresori? Trepete tu same nezmysly ale to co je zaujimave nenapise nikto.
Debili | 28-01-2019 12:18:37
Vy negramotni debili si precitajte poriadne clanok nikde neni pisane ze pichali srbi...je svedok ktory to vsetko videl a chlapci slovaci nemali co robit a cakali vonku kedy pojdu srbi a napadli ich a pichali oni tak sa zobudte a pozrite sa na nas slovensky narod aky sme sprosti a nikdy sa nevyrovname slovanom pretoze zavidite jeden druhemu
Tlste kurvy | 28-01-2019 11:36:34
A tie tlste ***** seredske co tam s nimi sedavaju v biliarde sa mozu hambit... Jebat sa s hentakymi netvormi... Fuj je mi z vas na grc... Ziadny chlap zo serede by vas ani neostal...
Jozef | 28-01-2019 11:23:31
"kukam", ze tu sa skolne vyplatilo.
Spinave srbske kurvy!!! | 28-01-2019 11:21:07
Kurvy spinave srbske vyjebane... Nic dobreho z nich neni a ani nebude... Dopice do Srbska naspat to vyhostit... A presne koli takymto smradom sa treba vediet branit... Keby na mna vytahli noz... Ani nerozmyslam... Hned by som zo vsetkych spravil invalidov do konca zivota...
onanym | 28-01-2019 11:17:46
Jozef - tak tak. Ja na Srbov nehovorim v podstate nic zle. Konflikt s nimi nikdy nemal, oni si nevsimali mna, ja ich. Problémom je, že za tie prachy sa slovakom moc do roboty nechce, firmy nechcu dat viac, lebo stat pozere za mzdy velke percento a tak dookola. Musíme ich proste asi akceptovat a mali by sme sa viac respektovat...
Jozef | 28-01-2019 11:12:34
ono sa to bratstvo dost precenuje. Spomen si na Kaina a Abela.
onanym | 28-01-2019 10:41:44
zlate je, ako sa na roznych forach hraju, ze Srbi su bratia a Kosovo je Srbsko...a v reale..Toto... No, az taki bratia asi niesu
Obcan | 28-01-2019 10:41:23
prečo? | 28-01-2019 00:02:33 Dajte slovakovi slusnu mzdu a bude pracovat aj u Vas. Uz len ked si musi kupit byt za tieto ceny,tak je jasne ze nebude makat za to co srbi,rumuni...atd co byvaju na ubytovniach,respektive xy ludi na byte. On aj ked z toho donesie par eur domov,tak je v baliku,ale ak by si mali kupovat byvanie a ostat tu zit,tak Vam tiez za tu almuznu nebudu robit. To mam najradsej to vyplakavanie tzv.podnikatelov,len hlavne aby on sa mal dobre. Ved ak niekto nevie podnikat a place,nech to necha a moze sa zamestnat on,ved prace je vsade dost,ze ?
Mišo | 28-01-2019 10:04:08
Poviem len toľko. Čo sme chceli, to máme. Férová bitka? Je to o chlapoch. Ale títo "obyvatelia" Serede tasia nože. A bude to horšie. Cez leto sa bude dať sedávať a chlastať na terasách dlho do noci. A sranda bude, keď sa ožerú na hodoch. To bude len zábava.
anonym | 28-01-2019 08:47:28
zachvílu čakajte od srbov nie pichnutie nožom ale zabitie. pracujem ako biletár v nemenovanom podniku a viem velmi dobre čo sú zač.
maro | 28-01-2019 07:23:19
A CO RIESITE TEN BAR CO SA TO TAM STALO
Seredanka | 28-01-2019 00:24:26
Mňa Tiež prepadli 2 srbi z nožom v ruke , mala som to stastie že sa mi podarilo im utiecť , nedobehli ma.TREBA S TYM UZ KONECNE NIECO ROBIT NIE LEN PÍSAŤ STÁLE O ÚTOKOCH SRBSKYCH OBČANOV.
prečo? | 28-01-2019 00:02:33
Prečo zamestnávame Srbov? Lebo naši ľudia nechcú pracovať. Radšej budú na podpore, ako robiť. Je to obrovská chyba našich politikov, že to dopustia, že ich v lenivosti len podporujú. A nakoniec aj oni samí. Radšej budú vyplácať dávky na úkor iných, ako to radikálne riešiť.
tony | 27-01-2019 23:19:02
je to prvotriedny chliev ten bar na krizovatke,tak pre svine.
srbi | 27-01-2019 22:39:35
čo začali zamestnávať srbov, tak len samé prepadnutia a bitky, kde sú tie časy keď seredských občanov terorizovali cigány :(
Martin | 27-01-2019 22:27:06
ten club to je odpad odjakživa bitky a podobne policia sr sa tvari že sa nič nedeje a ak sa vám niečo nepači tak to otočia proti vám preto treba radikalnejšie riešenie sám som si zažil šikanu od takýchto skupin dokonca vas okradnu zbiju vás a ešte ste nakonec zlý vy a nakoniec sa dozviete že ste si to sposobili sám a sám ste sa okradali neviem ako to mám chápat dlhe roky mám skusenosti s tuto spodinu já iba dufam že sa ľady pohnu a raz to tu niekto už uprace
Biliard | 27-01-2019 21:48:11
Toto nevznika z alkoholu ale z niecoho uplne ineho a nikde neni napisane ze tito ludia isli z biliardu ale ze sa to stalo za biliardom..tak isto ako pan Majko napisal za biliardom mohol napisat pri autoškole a aj tak by ste ohovarali biliard.kto tam nechodi nevie tak laskavo sa starajte o svoje sracky, a ako viete ci nebodal slovak vsetkych troch???
Občan | 27-01-2019 21:17:34
Treba sa opýtať prečo tento bar je vždy otvorený do siedme či osmej hodiny rannej...??? Pokým nam je známe max otv doba je do O2.OO hod... Potom z tohto a alkoholu v hlavach vznka toto...
billiard | 27-01-2019 21:15:28
je hnoj.tam slusni ludia nechodia, tak co sa cudujete. normalny clovek tento pajzel obide z velkej dialky. mam pocit ze uz aj fontana zacina klesat bohuzial
Martina | 27-01-2019 21:08:20
Ale prosím vás, každý normálny billiard obchádza práve kvôli takýmto "záverečným" už roky, to nesúvisí so Srbmi nevyhnutne. netreba rozduchavat nevraživosť voči nim pretože to veci v našom meste iba zhorší.
toto je vážny | 27-01-2019 21:00:12
prúser. Dúfam, že to nerozpúta reakciu krv za krv. Ešte , že sa to nestalo v Dolnej Strede. Starosta by asi ťažko obhajoval ubytovne teda pardón byty. Nikto rozumný nepochybuje že v tých bytovkách budú bývať najmä Srbi a Rumuni.
Anonym | 27-01-2019 20:35:52
Multi kulti v praxi.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign