Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Keď sa na niekoho to "vedro špiny" vyleje...

199

Tento článok v podstate pôvodne ani nemal byť článkom, ale niekoľkými diskusnými reakciami pod niekoľkými materiálmi, pod ktorými beží naozaj živá diskusia. Niekedy sa však nedá v diskusii vyjadriť to, čo si príspevky viacerých diskutujúcich vyjadriť vyžadujú a tak svoje reakcie sumarizujem do tohto materiálu. Ospravedlňujem sa teda za to, že chýba diakritika, no v DF diakritiku nepoužívam.

- - -

Tento tyzden uplynul rok odvtedy, co sa konkretny clovek vystupujuci ako anonym rozhodol svojimi dvomi verejnymi vyhlaseniami nezakladajucimi sa na pravde, pospinit meno konkretneho a jasne indentifikovaneho cloveka. Uplynul rok od podania TO a zaciatku dlhej peripetie domahania sa svojich nespochybnitelnych prav zakonnou cestou. Vysetrovanim PZ bola zistena totoznost anonymneho pisatela, znaleckym skumanim bolo preukazane napisanie prispevku z pocitaca v rodinnom dome predmetnej osoby. Nebudem sa venovat sposobu vysetrovania a ani tomu, ako sa z frajera za pocitacom stava bojko, ktory nie je schopny ani priznat sa ku komunikacii cez SOL, nieto este k pravde. To je vsak na inych. Mna zaujima dalsi sled udalosti. Pisatel inkriminovaneho prispevku nielenze dopredu a pocas vysetrovania este niekolkokrat opatovne verejne tvrdil ze cele konanie je o kontaktoch a jemu sa nic nestane, ale verejne podobnym podlym sposobom zautocil na dalsie minimalne dve osoby. Napriek opatovnemu zisteniu PZ ze sa jedna o tu istu osobu, vec bola kvalifikovana ako priestupok voci obcianskemu spolunazivaniu. Nuz, asi preto, ze nik neohovaral pribuzneho niektoreho z policajtov ...

V danom pripade vysetrovatel napriek upozorneniam a staznosti ani nezacal konat vo vsetkých bodoch podaneho TO, co je mimoriadne podstatne pre korektne posudenie skutku a vysetrenie celeho pripadu. Vysetrovatel dokonca odmietol vypocut svedkov. Ak bude v buducnosti rozhodnute inak, snad sa vypocutia a nasledneho vykonu spravodlivosti vsetci doziju...

Mozno sa niekomu zda ako nepochopitelne preco tak dosledne trvam na rieseni veci a preco napriek neochote niektorych kompetentnych ci dokonca vyjadreni pisatela ze nikdy nic vysetrene nebude, na vysetrovani trvam. Prave preto. Preto, lebo ked snaha o spravodlivost nebude uspesna, tak zvitazi krivda. Nielen v mojom pripade, ale aj v pripadoch dalsich ludi, ktorych meno bolo verejne spinene kymkolvek, nielen nejakym zakomplexovanym chudakom. Vobec nejde o to, kto sa s kym pozna, ci ma niekto s niekym nejaky spor. Ide o to, co najvystiznejsie vo svojom odbornom vyjadreni charakterizoval Prof. JUDr. Jaroslav Ivor, CSc. (video) A ten za viacej ako dvadsat rocnu prax v PZ a na vysetrovacke iste vie o com hovori.

Prosim, vypocujte si video a zamyslite sa nad sposobom Vasho vyjadrovania sa v diskusiach. Zamyslite sa nad tym, co na koho a akym sposobom napisete. A zamyslite sa nad moznymi nasledkami.

- - -

j.f. 12-12-2010 15:17 - moja reakcia k Vasmu prispevku v DF pod clankom " Vyhlásenie tvorcov novín k finančnej dotácii "

- znovu v mene vsetkych tvorcov SOL Vam dakujem. Veci sa vsak maju trochu inak. Inak ich vnimate Vy, inak tvorcovia novin a inak ja sam. Chod novin stoji denne nie malo penazi a ako znacka SeredOnLine.sk, tak rescueonline.sk ci reporter24.sk su obchodnymi znackami. Nie je mozne akceptovat to, co si uz v tejto diskusii dovolilo hned niekolko diskutujucich.
Nie je to o inom nazore. Keby som mal rovnake nazory ako napr. vedenie mesta ci niektori poslanci, nebol by som zakladal SOL. Neznamena to vsak, ze SOL budu urazat kazdeho naokolo. Nie je vsak urazkou ci poskodenim konkretnej osoby zverejnenie faktov, ktore vacsinou pochadzaju priamo z MsU, pripadne z inych zdrojov. Su vsak vzdy podlozene bud vyjadreniami konkretnych neanonymnych osob alebo pisomnymi materialmi.
V kazdom pripade ohovarania ci poskodzovania mena mal kazdy pisatel niekolko moznosti na korekciu svojich vyjadreni, opravu ci ospravedlnenie. V drvivej vacsine tieto moznosti pisatelom vyuzite neboli. Zaroven vsak ani neuviedol fakty, ktore by ho opravnovali verejne pisat to, co je predmetom daneho sporu. Znamena to teda, ze pisatel jednoznacne ucelovo verejne tvrdil veci, ktorymi chcel poskodit konkretnej osobe alebo obchodnej znacke. A to uz urcite budete so mnou suhlasit - taketo konanie je v rozpore s legislativou.
Je ine, ked sa pohadaju a vynadaju si dvaja chlapi v krcme stvrtej cenovej skupiny a je ine, ked je osocovana konkretna osoba verejne ci obvinovane konkretne medium z postupov v prispevku o ktorom je rec. Toto jednoducho nie je mozne urobit ani zo srandy.
Ubezpecujem Vas, ze ma nebavi a je mi proti "srsti" taketo riesenie, no nie je mozne konat inak.
V zasade treba totiz rozlisovat medium (tvorcov novin) a investiciu, bez ktorej by medium nejestvovalo a nasledne konkretnych autorov clakov a ich pracu. Vysledkom ich prace je 3000 clankov, stovky hodin videozaznamov a cez milion fotografii. Ide o robotu, ktora sa vycislit da iba tazko a mimo toho vacsinou je neopakovatelna. SOL zaroven tvori kroniku zivota mesta a regionu. Kroniku zivu, online dostupnu a to na celom svete. V SOL sa vytvorila komunita ludi, ktorych neviazu peniaze ci snaha zarobit ich, ale samotna podstata novin - ferova moznost informovat verejnost pravdivo a vtedy, kedy to je potrebne. Nik z tvorcov novin nikdy nepocitil cenzuru, obmedzovanie v pisani ci vyjadrovani vlastnych nazorov. Kazdy autor vsak v plnej miere zodpoveda za to, co napise a uverejni. A tak je pochopitelne, ze tolerancia tychto ludi k priamym utokom na ich osoby je po vsetkom vysvetlovani takmer nulova. Na toto okamzite pride kazdy, kto sa v novinach predstavi a vystupi pod svojim menom. Jeho pohlad na vec sa diametralne meni a chape to, co tu hovorim.

Na veci je skutocne smutne to, ze prakticky vsetci problémoví diskutujuci pri poziadavke na konkretizaciu tvrdeni ci podlozeni tvrdeni faktami, bud zostanu ticho alebo z ich strany nasleduje dalsi utok a to vacsinou pod inym nickom.
Je to smutne, no demokracia je o niecom inom.

Preto je nevyhnutne akceptovat snahu vydavatela znacku novin, meno ich tvorcov, svoje meno ako i samotnu investiciu ochranit najmä zakonnym sposobom. Iny totiz nepripustam.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign