Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kde to skončí?

Pavol KurbelDátum18. 06. 2012 18:42:50TémaAktuálne témy

Argentina: Zákon umožní snadnou změnu 'genderové identity'

Argentinský senát 9. května jednomyslně -55 hlasy (1 se zdržel)- schválil zákon, který umožní jednotlivcům změnit svou "genderovou identitu", tedy prohlásit se za muže nebo ženu podle svého vlastního uvážení.A to bez ohledu na své fyziologicky dané pohlaví, bez nutnosti chirurgické "změny pohlaví" nebo hormonální léčby a bez schválení soudem. Zákon definuje "genderovou identitu" jako zkušenost týkající se pohlaví, kterou každá osoba zakouší bez ohledu na to, zda odpovídá pohlaví, se kterou se narodila. Navíc, jakmile zákon bude podepsán, občané Argentiny budou mít právo na chirurgickou "změnu pohlaví" hrazenou z peněz daňových poplatníků. Ti, kdo nemají ještě 18 let, musí mít ke změně "genderové identity" souhlas rodičů. Pokud ho nedostanou, mají právo na státem placeného "právního zástupce pro děti", jenž bude usilovat přebít vůli rodičů soudním příkazem.

Tento zákon už loni schválila poslanecká sněmovna.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 03-10-2012 11:36:14
http://www.sme.sk/c/6554883/vlada-dala-zelenu-vyboru-pre-prava-lgbti-ludi.html
antikrestan | 07-09-2012 11:10:33
Co je na zakonoch ktore sa priecia krestanskej dogme spatne?2000 rokov krestanstvo vymyva ludom hlavy ze ich imaginarny priatel miluje a zastrasuje ludi peklom.Tato stredoveka institucia nema patent na mkralku ani na to,aby tvorila zakony.Nakoniec pedofilia v jej radoch hovori o niecom horsom ako to,ze nejaky clovek zmeni pohlavie!!!!!Nakoniec aj ateista si moze mysliet o tom ujovi z Vatikanu ze je buzna,pretoze nosi zenske saty a normalny chlap by si to urcite neobliekol :)
Jozef | 07-09-2012 07:27:39
http://zdravie.pravda.sk/zdrava-dusa/clanok/13978-muz-ktoreho-zmenili-na-dievca/
Jozef | 16-08-2012 07:39:41
A urcite to este nekonci, p. Kurbel

Duhovy urad vlady

Koncom júla sa homosexuálnym aktivistom podarila veľká vec. Na ich naliehanie Rada vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť schválila vznik nového LGBT výboru. Výboru, ktorý bude z peňazí nás všetkých presadzovať požiadavky homo-aktivistov na Slovensku. Združenia, ako Queer Leaders Forum, Iniciatíva Inakosť a Možnosť voľby ho pretlačili na hlasovanie a Rada vlády na čele s liberálom Miroslavom Lajčákom ho jednomyseľne odsúhlasila.
Výbor bude navrhovať zákony a šíriť názory, ktoré sa priečia ľudskej prirodzenosti a kresťanskej viere. Bude napríklad žiadať, aby sa zlegalizovalo homosexuálne partnerstvo a umožnili sa adopcie detí takýmto párom. Ďalej v mene antidiskriminácie bude úrad vyšetrovať a žalovať každého, kto nezdieľa "moderný" pohľad na sexualitu a morálku, alebo na školách sa snažiť presadiť sexuálnu homo-výchovu.
Ľavicoví LGBT aktivisti zároveň získali účinnú zbraň proti všetkým, čo si dovolia povedať niečo proti homosexuálnemu správaniu. Pod rúškom antidiskriminácie cez Úrad vlády budú stíhať napríklad aktívnych kresťanov, ktorí sa vyjadria k tejto téme. Týka sa to ale každého. Učiteľov, vychovávateľov, štátnych zamestnancov, kňazov a nakoniec aj rodičov, ak si budú stáť za svojím kresťanským presvedčením.
dnes večer | 24-07-2012 14:41:54
Dnes večer o 20.00 hod na NOVA CINEMA film "Dievča ako ja".
Známa poľská režisérka Agnieszka Hollandová, nominovaná na Oscara za film Európa, natočila v USA dramatický príbeh mladíka, ktorý sa v skutočnosti cíti ženou.

Eddie Araujo (J.D.Pardo) vyrastal len s matkou a svoje tajomstvo skrýva aj pred dvoma súrodencami Chitou a Dannym. Na strednej škole sa však Eddie rozhodol, že svoj život zásadne zmení - prijme meno Gwen a začne sa obliekať do ženských šiat. A keď sa začne stretávať s bývalým námorníkom, vzbudzuje tým stále väčšiu nevôľu doma a aj v škole a napätie nebezpečne narastá. Gwenina nezmyselná smrť potom donúti matku Sylviu (Mercedes Ruehlová), aby sa kvôli pamiatke svojho nešťastného dieťaťa stala advokátkou tých, ktorí sa ocitli v rovnakej životnej situácii.

Tento provokatívny televízny film bol natočený podľa skutočných udalostí.
anonym | 11-07-2012 18:59:40
A potom v akom veku odchádza intersex do dôchodku? :)
anonym | 11-07-2012 17:12:26
Ja by som to vyriešil jednoducho - ak sa niekto cíti, že patrí k tretiemu pohlaviu, tak mu treba v pravidelných intervaloch dávať po papuli, kým si neuvedomí, že je blbec.
Jozef | 11-07-2012 14:49:48
Adela, ale v tomto pripade sa nejedna len o chirurgicku zmenu.
Napr. v Nepale uz schvalili zakon o "tretom pohlavi". V papieroch maju napisane "Intersex.
Takze ak sa citi byt iny/ina, tak sa len rozhodne a zmeni to papierovo.
V Australii a Nemecku uz o tom tiez rokuju. A urcite aj v dalsich krajinach.
Adela | 11-07-2012 14:38:12
U nas sa robia a menia pohlavia podla želania ,kdo sa narodi obojpohlavny,podla toho ,ako sa citi,sa doslova preraba na ženu,alebo muža.Najprv sa pripravuje hormonalne a potom operačne a za to sa neplati,,všetko plati poistovna.Takže od toho moc daleko nemame.
anonym | 10-07-2012 13:14:32
Človek je svojim vlastným pánom, ale má sklon odovzávať svoju moc vonkajším autoritám, ktoré tvrdia že poznajú pravdu a že chcú pre vás to najlepšie. Toto sa deje v politike, medicíne, vzdelaní a tak ďalej. Tiež náš "zábavný priemysel" je plný falošných obrazov šťastia, úspechu a krásy, ktoré neslúžia nikomu s výnimkou tých, ktorí ich vytvorili. Zamysleli ste sa niekedy koľko peňazí sa vynakladá len na vytváranie obrazov? V médiách, novinách, filmoch, v rozhlase a televízii, obrazy sa šíria neustále. Odkiaľ tieto obrazy pochádzajú? Prečo sú tu? Kto ich navrhuje? Obrazy sú prostriedky šírenia moci nad ľuďmi. Obrazy dokážu ľudí robiť poddajnými a odpojenými od ich skutočných potrieb, bez použitia fyzickej sily alebo násilia. Obrazy dokážu ľudí dobrovoľne odovzdať ich vlastnú moc a SEBA-HODNOTENIE. Klamú nás takým spôsobom, že nie je treba nás násilne nútiť do niečoho, prijmeme hodnoty vykreslené obrazom za vlastné a podľa toho konáme. To je to, čo môžeme nazvať neviditeľné ovládanie mysle. Ježiš bol v čase, keď žil, hrozbou pre vládny poriadok. Tým, čo hovoril ľuďom a tým čo vyžaroval, spôsobil, že štruktúry moci boli videné také ako naozaj boli. To bolo pre existujúce hierarchie neznesiteľné a neprijateľné. Odkaz : Kristova energia je prítomná vo všetkých ľudských bytostiach ako semienko. Ak ku mne vzhliadate ako k nejakému druhu autority, nepochopili ste môj odkaz. Prial som si a stále si prajem vyzvať Vás, aby ste verili v seba, aby ste našli Pravdu vo svojom srdci, a neverili žiadnej autorite mimo vás. Paradoxom je, že oficiálne Kresťanské náboženstvo ma umiestnilo mimo vašej rality ako nejakú autoritu, ku ktorej sa treba modliť a poslúchať ju. Toto je úplný opak toho, čo bolo mojim zámerom. Mojim zámerom bolo ukázať vám, že vy sami môžete byť živým KRISTOM.
Jozef | 10-07-2012 12:49:17
Nechapem, preco sa tu navazate do p. Kurbela.
To, ze je veriaci je len a len jeho vec a za chyby niektorych predstavitelov cirkvi predsa nemoze.
A teraz k clanku - je o "genderovej identite" a asi Vam niektorym nedochadza o co ide.
Staci prehlasit dotycnemu/nej, ze uz sa neciti byt muzom/zenou a je z neho/nej niekto iny.
A dokonca hlasatelia tychto "myslienok" uvazuju o tzv. tretom pohlavi. Cize ani zena ani muz. A v krajinach, kde to schvalia, sa tak k nemu/nej budete povinni sa spravat.

Mal som kolegu, ktory tvrdil uz koncom 70. rokov, ze svet sa v kravsku "onu" prevracia. A vyzera to, ze mal pravdu.
cepenan | 10-07-2012 12:12:05
to ze si nasla silu v svojom srdci je pekne ale pre cirkev nepodstatne lebo ona potrebuje ovecky ktore platia...
anonym | 10-07-2012 11:55:19
ja som tú silu našla vo svojom srdci
cepenan | 10-07-2012 11:38:19
a kedy zacne platit cirkev dane???
Pavol Kurbel | 10-07-2012 10:28:53
Ľuboš, divil by si sa, ale tá sila je tam už 2000 rokov a funguje lepšie ako wifi.
odpoveď pre Luboša: | 10-07-2012 10:16:54
Luboš, až začneš chodiť do kostola!
lubos | 10-07-2012 08:44:56
Kedy bude konecne wifi v kostoloch? Konecne po 2000 rokoch by tam bola neviditelna sila, ktora aj funguje..
Pavol Kurbel | 09-07-2012 23:20:30
Sereďan, asi ste si článok neprečítal do konca. Nedávno bol v novinách uverejnený článok o 3 ročnom decku, ktoré "presvedčilo" svojich rodičov, aby mu umožnili zmenu pohlavia.
seredan | 09-07-2012 17:17:19
P.Kurbel,radsej rieste preco sa na vasom cirkevnom stanku zapinaju o polnoci zvony,preco rano zvonia zas a budia nase deti a ludi ktory prisli s prace!!!!!Nejaky prerobeny ma vobec nezaujimaju:-)a nakoniec je to jeho slobodne rozhodnutie,jeho volba a tym je ten clovek slobodny!!!!!!O svoje 12 rocne.deti sa bat nemusite,pretoze na zmenu pohlavia musi mat clovek aj vek,takze nerobte paniku :-)
Erich | 19-06-2012 23:11:38
Nemyslím si, že toto je problém, ktorým by sme sa mali začať zaoberať - existuje milión väčších problémov tohto sveta. Navyše ak si niekto dá chirurgicky amputovať pohlavné orgány, zrejme to skutočne myslí vážne. Má to aj dodatočnú výhodu (teda ak uznávate Darwinovu teóriu evolúcie) - takíto ľudia svoj genetický kód už nerozšíria.
Igor Lehocký | 19-06-2012 23:10:20
Pán Kurbel, viete ako to chodí. Niekto tak rozmýšľa, že keď sa ho to netýka, tak to pokladá za hlúposť a bagatelizuje. Ovšem k zamysleniu by to viedlo možno v momente, keby manželka toho dotyčného dostala niekde v zahraničí izbu s Argentínčanom, ktorý by mal v súlade so zákonom uvedené v papieroch, že je žena. To sú potom rôzne vtipy o veselých paroháčoch a podobne.
Ale v športe v tom problém nevidím, tam sú pravidlá nastavené v súlade s ľudskou podstatou a rodovým zaradením a pri skúmaní hladiny testosterónu a pohlavných orgánov by taká "argentínčanka" nemala šancu súťažiť medzi ženami.
Pavol Kurbel | 19-06-2012 22:00:10
Ste nejaký premúdrelý, keď si myslíte, že ak niekomu niečo ukradnete, stačí sa vyspovedať a nemusíte to vrátiť. Asi ste už dlho nebol na spovedi. Alebo si aspoň doplňte vedomosti.
Nazor | 19-06-2012 20:16:32
Pan Kurbel to nechajte na jednotlive sportove zvazy a organizacie. Takisto sa sportove zvazy vysporiadali s bezcom bez noh, dievcatom vyzerajucim ako chlap a podobne.
Stale nepochopim to moralne rozhorcovanie sa niektorych ludi. Je vidiet aky su povrchni a netolerantni. Ak si niekto zmeni pohlavie, komu tym clovek ublizi? Nikomu. Naopak moralny a navonok slusny clovek, krestan ci moslim, silny veriaci, ked napr. kradne v politike je to ok, staci ze sa vyspoveda. Je zaujimave, ze prave krestania, ktorych ucitel ucil aby boli tolerantni takto nenavistne vystupuju voci "inym" ludom.
Inak preco sa nepozastavujete nad tym, ze vodicak moze dostat hocjake hovado a ohrozovat tak aj Vase deti preco neorganizujete akcie aj proti nim? Preco neorganizujete akcie proti zbraniam a ich vcelku jednoduchemu ziskaniu? Nie radsej sa budete ohanat moralkou pohorsovat sa nad mozno stovkou ludi v Argentine, ktori si zmenili pohlavie. Ale nad vacsimi zvrhlikmi vo vasich radoch si zakryvate oci.
Pavol Kurbel | 19-06-2012 19:59:24
Tiež by ma zaujímalo, ako sa s týmto vysporiadajú napríklad niektoré športové zväzy, či asociácie. Ak bude napríklad medzi guliarkami, oštepárkami či plavkyňami takáto "žena" žiadna skutočná žena nemá šancu.
Jozef | 19-06-2012 14:35:00
to mas sice pravdu, ale zial zijeme v "otvorenom" svete a je dobre vediet co sa deje aj okolo nas.
To, ze polovicka naroda zase uverila bolsevikovi, to neovplyvnis. Oni sa zbadaju, ale az ked budu zrat seno. A potom zas pridu nejaki liberali a ti maju v programoch aj tuto antihomofobnu politiku.
Takze ani nas to neminie.
Pavel | 19-06-2012 14:20:55
Ja to neschvalujem ale pokladam taketo clanky za politicky korektne nazmysli.Slovensko pod vedenim teroristov ma ovela vacsie problemy.
Jozef | 19-06-2012 13:55:49
Pavel, podobna blbost, ako to pises Ty, je schvalena pokial sa nemylim v Kanade, v niektorom zo statov USA a navrh je uz aj v Bruseli.
a nie je daleko doba, ked s Genderom zacnu ruzovi(duhovi) aj u nas.
Sodoma Gomora Cecilko.
Pavel | 19-06-2012 13:17:52
Sice nemam nic proti p.Kurbelovi,ale pisat v dobe ked bacuje na slovensku komunistika verbez o nejakych blbostiach z Argentiny mi pride dost blbe.Pan poslanec len aby ste nespadol na uroven Bc Zastupcu zo SME,ktoreho politicky korektne nezmysli nass SOL sa nedaju citat a este si aj zamkne diskusiu.
Igor Lehocký | 19-06-2012 10:04:01
Ak je to skutočne pravda, som presvedčený o tom, že všetky štáty, ktoré sú zmluvne zviazané medzinárodnými dohovormi s Argentínou budú musieť zmeniť vízovú politiku voči takýmto jedincom resp.voči Argentíne. Lebo práve pre taký príklad, ako uviedol p.Kurbel o sprchách musí prinútiť všetky štáty zamyslieť sa nad tým, či je vôbec možné vpustiť chlapa z Argentíny na ženské doklady do svojej krajiny. Podľa mňa to musí byť vážny problém, keď si niekto domyslí, aké práva a povinnosti prislúchajú žene z pohľadu sociálneho servisu štátu.
Fakt neuveriteľné, k čomu je možné dospieť v súlade so zákonom.
anonym | 19-06-2012 09:40:07
Pravdepodobne samotní senátori majú problém s určením svojej sexuálnej identity (hormonálny hybrid) a jednoducho to vyriešili tak, že sa sami rozhodnú kto vlastne sú. Približuje sa to k rovnakej zvrátenosti, keď islam v niektorých prípadoch povoľuje pohlavný styk so zvieratami, napr. ak nie je k dispozícii žena. Faktom je, že rôzne zvrátenosti, hoci ich zdravý rozum nedokáže prijať, je možné zakryť zákonom alebo náboženstvom.
ivan | 19-06-2012 09:19:27
Tých 55 senátorov pred hlasovaním asi užívalo lisohlávku!
anonym | 19-06-2012 08:46:05
Dúhový pochod je proti tomuto rozhodnutiu iba nevinná rozprávka.
Pavol Kurbel | 19-06-2012 07:18:14
Nechcem si ani predstaviť, že by sa moja 12 či 13 ročná dcéra, hrajúca napríklad basketbal za školu, išla po zápase osprchovať a v sprche by ju obťažovala 15 ročná "slečna" s mužskými pohlavnými orgánmi. Veď podľa tohoto stačí, aby som sa so súhlasom rodičov prehlásil za dievča a mám nárok chodiť do dievčenských spŕch.
anonym | 19-06-2012 06:45:21
Servus zdravý rozum. Nie je podstatné aké pohlavné znaky máš, ty sa rozhodni čo si.
Moj názor: | 19-06-2012 02:10:32
Je to choré, nemorálne, odporné, vymykajúce sa zdravému ľudskému uvažovaniu. Dúfam že sa naša spoločnosť neotvorí takémuto trendu. Malo by to byť pre nás výstrahou.
Pavol Kurbel | 18-06-2012 21:26:55
Asi ste nepochopil o čo ide. Toto nemá so "sektou, menom kresťanstvo" nič spoločné.
jedno | 18-06-2012 20:44:34
Argentina je to ich volba ich identita ich rozhodnutie. Nechapem preco to ma riesit volaky Seredan ktory je na mile presvedceny a znami tzv. sekta menom krestanstvo

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign