Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kde to skončí II

Pavol KurbelDátum05. 10. 2012 20:15:57TémaAktuálne témy

Francúzska vláda chce zrušiť pojmy ‚otec’ a ‚matka’

Paríž, 29.9.2012  Francúzska socialistická vláda chce v plánovanom rozšírení pojmu manželstva na páry rovnakého pohlavia zo všetkých oficiálnych dokumentov vyškrtnúť pojmy „otec“ a „matka“. Na ich mieste sa má uvádzať už len pojem „rodičia“. To neplatí len pre občiansko-právne manželstvo, ale pre celú oblasť občianskeho práva. Návrh zákona definuje manželstvo ako „zväzok dvoch ľudí rôzneho alebo rovnakého pohlavia“. Homosexuálne páry majú mať rovnaké práva na adopciu detí ako heterosexuáli. Návrh zákona predložia kabinetu 31. októbra.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
obcan | 07-10-2012 17:25:36
Suhlasim s Gulak.Dobre napisane a nakoniec ci homosi alebo silne veriaci vychovavaju,vysledok je skoro ten isty.Jedni ho vychovaju zmagoreneho v sexualnej orientacii a druhy zase v dusevnej bez slobodnej vole a v strachu,ze pojde do pekla a ze musi milovat imaginarneho kamarata.V otcenasi oslovoju boha " otce,otec" a papeza svety otec a eminencia a podobne.Co papez je viac ako boh?Tu je vidiet,ze to tam je tiez zvratene
gulak | 07-10-2012 17:06:45
Vec je úplne jasná-žiadny buzíci,či lesby by nemali vychovávať deti-ale takisto sa do toho nemá starať ani KDH,ktoré za 20r ukázalo svoju pravú tvár a tá je taká vierolomná,ako všetky náboženstvá-každé viera má svojho boha o ktorom tvrdí,že len on je ten pravý-je to na smiech-pán Kurbel tu píše,že naši rodičia a starí rodičia vychovali aj 5 detí a viac-to je pravda,ale v akej kvalite života,súrodenci nosili oblečenia jeden po druhom,mäso jedli,len v nedeľu,alebo raz za mesiac-viete si predstaviť mladu rodinu,ktorá má príjem 1000eur,zoberie si hypotéku a ešte má slušne uživiť 3 až 5 detí-to je sci-fi
Pavol Kurbel | 07-10-2012 12:44:31
Pre Roba občan Erich
Právo na otca a mamu. Právo mať mužský a ženský vzor a podobne. Odporúčal by som vám, obrátiť sa s vašou otázkou a zmýšľaním na detského psychológa a dozvedel by ste sa viac.
Vy sám píšete, že ak dvaja homo či lezby vychovávajú dieťa..
Nie je pre dieťa lepšie, ak ho v rovnakej láske a dobrom prostredí vychovávajú v normálnej rodine? Čo je podľa vás lepšie adopcie homo či adopcia do normálnej rodiny.
Ja som kresťan a nemám pocit, že by som mal vymytú hlavu či mozog. Ako vidíte mám svoj vlastný názor, a dokážem ho i prezentovať pod svojim menom. Na rozdiel od niektorých čo nemajú mozog vymytý náboženstvom a napriek tomu sa pod svoj názor nedokážu ani podpísať.
Potraty z najväčšej časti nie sú výsledkom zlej ekonomickej situácie, ale egoizmu dnešného sveta. Naši rodičia a starí rodičia určite žili v oveľa ťažšej ekonomickej situácii a dokázali vychovať päť i viac detí. Potraty v drvivej väčšine sú výsledkom zlepšujúcej sa ekonomiky. Najviac potratov sa robí v ekonomicky vyspelých krajinách, kde egoizmus prevládol nad obetavosťou a zmyslom pre život.
Dnes si ľudia chcú predovšetkým užiť, mať a deti im v tom často stoja v ceste.
Erich | 07-10-2012 10:40:28
Nemám rád, ak sa riešia následky, a nie príčiny. Je potrebné nastaviť pravidlá tak, aby ľudia neboli nútení ísť na potrat alebo nemuseli dávať svoje deti na adopciu - v takom prípade má KDH vyriešený problém - nebudú potraty ani adopcie.
obcan | 07-10-2012 10:01:55
Je to hnus ked homosexuali tu vytahuju svoju hrdost!!!!Vselijake Prague Pride a duhove pochody,v rusku to vyriesili velmi rychlo,....stacilo par obuskov a bolo po homosexualnej hrdosti!Dnes je doba kde su vsetky hodnoty prevratene.Skonci to p.Kurbel vojnou pretoze inak to skoncit nemoze a po tej vojne ludia zacnu od zaciatku.Ze to tu tak je,je chyba aj vselijakych cirkvi a nabozenstiev ktorych ste aj vy aktivnym clenom.Ked ludom nevymyvaju hlavy politici,tak to robi cirkev.Ludia uz nemaju svoj vlastny nazor,nedokazu si ho utvorit s tolkych demagogii........takze,...."A Jen ti, kdo opravdu věděli jak přemýšlet, viděli jaká snůška lží je křesťanství - toto nejbrutálnější a nejvražednější ze všech náboženství" - Světlana Levašov,,......pekny den :)
Robo | 07-10-2012 09:49:31
pre p. Kurbela

Aké práva sa dieťaťu upierajú ak ho dobre vychovávajú dvaja muži alebo dve ženy ???? Ak má zázemie, lásku od oboch, starostlivosť neviem kde by mal byť problém... Koľko kresťanských rodín vychovalo vrahov, násilníkov, deviantov, zlodejov a klamárov??? Stačí ísť po Seredi a nebudú Vám stačiť prsty na rukách i nohách koľko by ste sa napočítali...
Ako Ježiš povedal - Kto je bez viny, nech hodí kameňom. Tak ak máte dušu čistú, hoďte...
Krásnu nedeľu želám.
Pavol Kurbel | 07-10-2012 07:39:30
Pre abcd
Dovolím si s vami nesúhlasiť, keď okrem iného hovoríte, že nech deti radšej vychováva homo ako retard. Na prvý pohľad to vyzerá veľmi ľudské. Ale iba na prvý pohľad. Dieťa má svoje práva. Má právo na normálnu rodinu, na otca a matku. Má právo na lásku, i primerané rodinné zázemie. Máte pravdu, že v osade sa mu z toho asi veľa nedostane, okrem otca a matky. Sú však aj iné, oveľa lepšie riešenia, ako vy navrhujete. Jedno je napríklad adopcia do normálnej rodiny. Dnes je obrovské množstvo manželských párov, ktoré túžia po dieťati a nemôžu ho mať. Tu by dieťa dostalo všetko "na čo má nárok". Treba len zmeniť legislatívu, aby proces adopcie bol jednoduchší a rýchlejší. Poviete, že v domovoch je veľa cigáňov, ktorých nikto nechce. Dá sa povedať, že Slováci veľmi nechcú cigáňov, ale takí Taliani áno. Veď sú úplne rovnakí. Adopcia do zahraničia, je aj pre cigáňov jedno z riešení.
Michal | 06-10-2012 23:05:22
Pred pár rokmi sa hovorilo o inak orientovaných ako 4-percentných... Dnes mi to percento pripadá ďaleko vyššie... A to je už pekná voličská základňa...
Realita | 06-10-2012 22:59:01
Bude sa to pouzivat v oficialnych dokumentoch a to preto lebo ak budu rodicia dvaja chlapi tak ich nemozes nazyvat otec a mama v nejakom dokumente, inak sa niekto moze oborit ze pre homo rodicov taky zakon neplati , za taketo iste prehresky Sered buzeruje pan Nikto aka Pachnik, cele toto je len pravnicka zalezitost aby boli pojmy v pravnickom jazyku OK, stale bude 99,90% rodin pouzivat pomenovania mama a otec, a nikto nebude nikoho za to trestat.
BTW. Este to nie je ani schvalene.
anonym | 06-10-2012 22:39:56
Mňa by zaujímalo či bude protizákonné používať aj naďalej výrazy mama a otec, keďže budú zavedené, a to len kvôli hybridom, rodič 1 a rodič 2. Budú normálni ľudia kvôli hŕstke prírodných omylov postihovaní za výrazy otec a mama? Tí čo si zastávajú hybridných by si mali uvedomiť, že len kvôli nim bude normálnym odoprené používať slová, ktoré ľudstvo pozná od nepamäti. To je podľa vás v poriadku? Vyšlo sa im v ústrety tak, že to pocítia normálny. Ak sa hybridy doteraz cítili diskriminovaní, tak odteraz sa kvôli ústupkom voči hybridom budú cítiť diskriminovaní normálni jedinci. To je choré.
Pavol Kurbel | 06-10-2012 18:07:30
Tento článok som sem nedal preto, aby som útočil na homosexuálov. Dal som ho sem preto, aby sme si uvedomovali nenormálnosť
zmýšľania socialistických politikov vo Francúzsku. Homo tvrdia, že ich je v priemere 4%. Podľa mňa maximálne 4 promile, ale to je iná otázka. Pre tieto 4% sú ochotní degradovať rodinu. Aby vyhoveli homo, idú zrušiť výraz mama a otec. Výrazy, ktoré sú v každej jednej reči. Ktoré pozná každý človek na zemi. A toto považujem za absolútne zvrátené a choré. V niektorých štátoch už zaviedli miesto výrazu mama a otec výraz rodič 1 a rodič 2.
A čo sa týka adopcie homo či lezieb. Každý normálny a fundovaný psychológ vie, že dieťa k svojmu zdravému vývinu potrebuje otca a mamu a nie dvoch otcov, či dve mamy.
určite nie | 06-10-2012 16:52:33
gay ten nech si vychováva to čo splodil a pokial viem cez riťku nikoho neoplodní
abcd | 06-10-2012 15:46:27
U nás je dovolené mať 15 detí, hoci duševné zdravie rodičov im nedovoľuje sa postarať ani o seba. Tých ich 15 detí, špinavých, hladných a bez základnej hygieny vám nie je ľúto? Čo by dali za to, ak by ich rodičia boli aspoň ako-tak normálni?

Poznám niekoľko homosexuálov, a verte alebo nie, oni sa s tým už narodili. Boli iní už v predpubertálnom období, to nie je rozmar alebo móda, to je príroda. Prečo by ste ich dnes chceli ukameňovať alebo súdiť za to? Nezmení to trest, ani lieky. Človeka narodeného ako homosexuála nemáme odsudzovať, ale skôr ľutovať. Váš Boh ich tak stvoril, tak sa nerúhajte a nekritizujte božie dielo! Radšej nech dieťa vychováva gay alebo lesbický pár, ako mentálny retard v osade bez elektriny a vody!
Jozef | 06-10-2012 10:07:06
a v Anglicku urady odoberu dieta, aby ho mohli predat takymto "rodicom" .
je to celé choré | 06-10-2012 09:39:43
čo je choré by sa malo liečiť,keď sa nevylieči, malo by sa utratiť,jedna otázka:čo si chcú adoptovať najprv nech si splodia inak !!!!!
tibor | 06-10-2012 09:23:47
koľko rokov ešte potrvá, kým u nás vymizne homofobia...
anonym | 06-10-2012 09:15:06
Ide o ústretový krok voči hormonálnym hybridom. Tým, že sa robia ústupky voči hybridom, zosmiešňujú sa zároveň normálne orientovaní ľudia. Je to na zamyslenie. Byť iný je asi "in".
Milay | 06-10-2012 06:03:58
Každý politický kandidát,verejný činiteľ,by mal vopred absolvovať prísne psychotesty,aspom u troch nezávislých odborných komisií.Podľa mňa terajšie rozhodnutia politikov degradujú aj "zdravý sedliacky rozum".Kam smeruje tento svet???
mino | 05-10-2012 23:24:02
Pan Kurbel Vas dokazu vytocit veci.. ja si myslim ze problem homosexuality a transsexuality v nasej spolocnosti ma poradove cislo cca. 100000. Vyriesme najskor tych 99999 problemov pred tym.
Anna | 05-10-2012 22:50:55
Je veľmi smutné akými falošnými prostriedkami sa "podporuje" rodina a pritom je to úplne naopak:(

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign