Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kde majú mať mestá a štát priority, keď nie v podpore mladých rodín? - I.

200

Asi pred dvomi rokmi sme uverejnili článok, ktorý predstavil malý štartovací domček určený najmä mladým rodinám. Nakoľko samotný projekt bol v čase uverejnenia článku v záverečnej fáze prípravy dokumentácie, jeho prototyp vo fáze testovania a následných výrazných najmä exteriérových dizajnových zmien, čitatelia mohli vidieť iba časť jeho interiéru.

Počas obdobia po uverejnení článku  projekt získal nevyhnutné dokumenty zo Slovenského úradu priemyselného vlastníctva a niektoré jeho prvky vrátane dizajnu sú dnes už chráneným priemyselným vzorom. Preto  prichádzame s konkrétnym projektom, ktorý má vzhľadom na svoju cenu  (teda finančnú dostupnosť širokému počtu mladých)  a spôsob jeho realizácie,  ambície byť určitou alternatívou štartovacieho bývania práve pre tých, ktorých príjmy nepostačujú na drahé luxusné byty, no bývať potrebujú tak, ako každý z nás.

Pôvodný článok:

Zaslúžia si pomoc aj mladé rodiny?

Miloš MajkoDátum15. 06. 2010 09:59:48TémaEkonomika |

Dlhé roky všetci pozorujeme výraznú podporu sociálne najslabšieho obyvateľstva ba až asociálov, v nemalej miere vybraných skupín obyvateľstva ako napríklad rómskych obyvateľov a ich rodín. Veľakrát sa stáva, že ide o podporovanie komunít, ktoré nikdy nepracovali, pracovať nechcú a svoju situáciu si viac menej zavinili sami. Alkohol, hazardné hry a pod. v niektorých z komunít uberajú šance týchto ľudí riadne sa zamestnať a postarať sa o seba tak,ako my ostatní. I keď to možno bude znieť trochu otrepane, no mladé rodiny sú skutočne budúcnosťou nielen krajiny našej, ale v závislosti na vývoji aj celej civilizovanej Európy.

Mladých zárobkovo činných ľudí ubúda, rodiny majú stále menej detí a aj pre tie sa rozhodujú v oveľa vyššom veku, ako pred napr. dvadsiatimi rokmi. Jednoducho pre normálny život nemajú vytvorené vhodné podmienky. Zabezpečenie si slušného bývania je jedným z prvých predpokladov spokojného života každej mladej rodiny.

Z vlastnej skúsenosti viem, že pri rozbehu do života nie je ani tak podstatné v ako veľkom byte či dome rodina býva, dôležité je, že mladí bývajú sami, samostatne vedú a udržujú spoločnú domácnosť, sami rozhodujú o svojom programe. Nie sú odkázaní na sústavné prispôsobovanie sa. Zo štatistík ostatných rokov jasne vyplýva, že každé tretie manželstvo sa rozvádza. Jedným z vážnych dôvodov je i strata súkromia, prakticky nulová samostatnosť v rozhodovaní a tým nie malé problémy v spolužití s názorovo rozdielnymi ľuďmi väčšinou pochádzajúcimi z inej generácie myslenia a názorov na život. Vznikajú generačné problémy, ktoré zúčastnené strany ťažko nesú.

Vlastné bývanie tento problém v praxi rýchlo rieši. Banky poskytujú úvery na bývanie s braním zreteľa na výšku príjmu žiadateľa. Tento u mladých ľudí veľakrát nie je na úrovni garancie splácania požadovanej výšky úveru odzrkadľujúcej trhové ceny za byty či rodinné domy, ktoré súčasný trh ponúka.

Tento problém rieši projekt nízkonákladových a v rámci individuálnych požiadaviek a potrieb zákazníka i nízkoenergetických štartovacích domčekov určených prioritne práve pre mladé rodiny. Nízkonákladová stavba je riešená tak, aby ju bolo možné doviesť na miesto určenia - pozemok v osobnom vlastníctve či dlhodobý prenájom - a v priebehu niekoľkých hodín začať obývať. Prirodzene napojenie na inžinierske siete je nevyhnutné. Domček obsahuje predprípravu na prípojku elektriny, kanalizácie a vody. Vykurovanie je riešené elektrickým prúdom a to samostatnými elektrickými vykurovacími telesami. Osvetlenie interiéru je riešené leddiódovými sveteľnými telesami a na objednávku je možné k domčeku doložiť malú veternú elektráreň či slnečné kolektory na ohrev teplej vody. Projekt počíta s dodatočným rozširovaním o jednu či dve miestnosti. Toto sa vykonáva za plného užívania nehnuteľnosti a vlastník sa k tomuto kroku môže rozhodnúť až vtedy, keď pocíti potrebu získania ďalšieho obytného priestoru (narodenie dieťaťa, pracovňa a pod.). K domčeku je možné priložiť predsieň, terasu, prípadne prekrytie parkovacieho miesta pre osobný automobil. Dodávka domčeka - 100 dní.

Rýchle bývanie pre mladé rodiny za bezkonkurenčnú cenu a s nízkymi prevádzkovými nákladmi. Štartovacie rodinné domčeky sú základom, ktorý je možné ľubovoľne rozširovať. Fotografie vám umožňujú nahliadnuť do takéhoto domčeka, ktorý viacerí jeho návštevníci označili za útulný a mimoriadne účelne zariadený príbytok, ktorý skutočne spĺňa oveľa väčší štandard ako činžiakové byty. Plocha domčeka v základnej verzii (na obrázku) 40 m2 a stačí prísť s osobnými vecami a - nasťahovať sa. Dodávať sa bude zariadený vrátane domácich spotrebičov. Domček je vhodný do lokality, ktorá bude pre mladé rodiny vybudovaná účelovo a bude v sérii 20 až 30 kusov.

Čo hovoríte na takéto hniezdočko lásky? Privítali by podľa vás mladé rodiny vyššiu pomoc zo strany samospráv a vlády SR? Myslíte si, že by väčšia starostlivosť o rodiny zastavila vymieranie aj Slovenska? Veríme, že v diskusii napíšete svoje pohľady a skúsenosti zo získania úveru na bývanie, prvého i súčasného ubytovania rodiny, skúsenosti so životom v dnešnej dobe a verejne vyjadríte svoje názory, čo mladá rodina potrebuje pre normálny, štandardný život.

http://www.seredonline.sk/clanky/zasluzia-si-pomoc-aj-mlade-rodiny-1/

 

Riešenie projektu komplexu domčekov je také, aby vyhovovalo mladým rodinám. Už počas realizácie projektu sme oslovovali mladých ľudí a pýtali sme sa čo by im vyhovovalo, kde umiestiť detské ihrisko, ako realizovať chodníky, aký priestor okolo domčeku považujú vzhľadom na kalkulovanú cenu za dielo za optimálny a podobne. Nezabúdalo sa ani na bezpečnosť detí, práve tá je v predmetnom projekte prvoradá. Až ná základe konzultácií a prieskumu potrieb koncových užívateľov vznikol projekt, ktorý je dnes vo fáze možnej realizácie. Na výstavbu je pripravený  pozemok v blízkosti  Serede - alternatívna lokalita  nie je vylúčená.

V priebehu niekoľkých dní po doplnení aktuálnych vstupných nákladov dodávateľmi, bude  známa aj koncová cena pre užívateľa. Samozrejme, naše noviny budú prvé, ktoré o nej budú verejnosť informovať.

Pre informáciu by sme uvítali názory mladých rodín, ako ich na prvý pohľad domček oslovil - stále presadzujeme názor, že pohľad koncového užívateľa - investora,  je najdôležitejším meradlom  úspechu projektu v budúcnosti.

Bližší popis domčekov s výslednou cenou prinesieme v druhej časti materiálu.

Ďakujeme za Vaše názory.

Poznámka na záver:

Sme za čo najlepšiu cenu štartovacieho bývania pre mladé dodiny, ktoré ako soľ potrebuje každá obec či mesto. Fungujúce rodiny s dobrým zázemím na život dávajú základné predpoklady na rodenie potomkov, ktorí ako nám ukazuje demografický vývoj popuácie, neskutočne štátu chýbajú.  Otázkou však ostáva, či podobne budú rozmýšlať aj tí zodpovední, ktorí to celé majú v nami danej moci možnosť ovplyvniť.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 30-08-2012 10:41:16
Sorry-zle som to napísal-malo to byt-že skoro podobné fotky-mea culpa
Obcan | 30-08-2012 09:08:10
Uplny suhlas s p.Motycakom !

Ved je uplne chore ak stat dusi ludi co mu prinasaju,alebo budu prinasat osoh a zaroven podporuje (s prispenim EU) ludi co ho budu cely zivot len dojit.
Vsade sa pise aka je tazka doba,ako sa treba uskromnovat,utahovat opasky,mladi nech si hodia na krk hypo do dochodku a ked nieje deti,tak ich obvinovat z vymierania naroda a z toho ze raz nebude na dochodky.
Ono zarobit 500e a zena materska 200e tak na hypo daju 350,na dieta 100 (nevravim o dvoch detoch a viac)zaplatia seky za telefon,poistka,cestovne do prace,plyn,elektrika...a zrazu sa zisti ze platia viac ako zarabaju !
A zi tak 20-30 rokov !
Zato jedna nemenovana mensina ked obaja nepracuju tak so vsetkymi nahradami to vychadza na 800e mesacne.
Viac ako ked rodina vedie slusny zivot,pracuje a teda prinasa nieco tomuto zhnitemu statu !
A samozrejme deti tejto mensiny ked chodia do skoly (co je brane ako velke plus a treba to odmenit,tak maju preplacane cestovne,jedlo,druzinu,skolske pomocky...teda dalsie veci ktore musi ,,normalny,,clovek popri inych veciach tahat zo svojho)
A ked uz sme pri tom byvani:
Vykrikuje sa ze to bez tych hypo nejde-mam nieco odchodene aj po miestach ktore vam tv Narkoza a Hnoj nikdy neukazu,lebo keby to videli ludia co sa teraz deje na vychode tak nieze budu mat otvorene huby,ale im rovno padnu sanky na zem !
A co sa to tam deje ?
EU ako diva dotuje vystavby bytovych a radovych domov v osadach !
V tv vam ukazu chatrce,ale kamera akosi nezajde bokom kde na kraji vyrastaju baraky,za byt v ktorom by bola rada nejedna mlada rodinka.
A preco je EU taka stedra ?
No predsa aby sa k nim netlacili nasi ,,obcania,,.
Osobne som sa bavil s jednym zastupcom starostu,ktory mi potvrdil ze aj v ich obci sa budu buduci rok budovat bytovky.
Co myslite kolko asi tak zaplatia ,,obcania,, za tie nove byty ???
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 29-08-2012 23:45:39
Toto je zaujimava alternativa pre tych, ktori chcu lacny, mobilny a zaroven aj dalej sa rozrastajuci dom. Co sa tyka pozemku, tak nieje potreba velkeho pozemku. Predapokladam, ze sa skor pocita s prenajmom pozemku na ktorom sa domy osadia. Vizosky som robil nejake tie dva roky dozadu, tak som rad, ze sa to pomaly hybe dalej.

Co sa vsak tyka podpory rozvoja byvania u nas, tak je to velka mizeria. Podla mna, chybaju hlavne statne najomne byty. Vsade vo svete je to bezny standard a skvela pomoc na rozbeh mladych, ked nemusia hned od zaciatku mat na krku sialenu hypoteku. V takom Rakusku je uplne bezne byvat cely zivot v najomnom byte a platit statu najom. Taktiez stat ponuka uvery na byvanie pre mladych s 1% urokom. Cestu by som videl vo vacsej podpore zo strany statu a samospravy na rozvoj podobnych foriem zastavby. Je pravda, ze niekde sa najdu, ale stale je toho, ako safranu. Mesto by mohlo na svojom pozemku vdaka ŠFRB vybudovat mensie radovky, alebo nejake startovacie byty a prenajimat ich za primerany najom. Aby dokazalo splacat uver a zaroven malo z coho hradit pripadne opravy a prevadzku budov. Stat nieje developer a nepotrebuje mat na vsetkom 50% marzu, ale mal by umoznit mladym dostat sa k dostupnejsim formam byvania. Otazkou je, preco to niekde ide a u nas je stale nejaky problem.
Obcan | 29-08-2012 19:14:16
pre obcana | 29-08-2012 15:55:37
takyto dom nepotrebuje zakladovu dosku.. pocul si uz o zakladani na patkach? ak nie, popros uja guugla..

Ale si ty len mudry...
Asi niekto spal do rana v kniznici,co ?
Ked uz by som si mal vybrat,tak iste nie patky.
A na com sa este usetri ???
Co sa projektu tyka,niesom proti,ak sa to niekomu paci,kazdy si urobi podla seba a to co mu vyhovuje.
Tu slo hlavne o to ze na supu tu vacsina nema taku sumu ani na tento typ domu a skor ci neskor budu riesit nieco vacsie.
Takze nevidim dovod preco krmit banku dlhodobo peknymi urokmi...
Za seba som pisal ze sa radsej uskromnit a postavit si klasicky dom,ale to je zas moj nazor,ktory mi tiez nikto nebude brat,ako ja neberiem nazor inim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-08-2012 18:50:53
gulak | 29-08-2012 17:31:47 | - yiadam Vas o zmenu formulacie Vasho prispevku vo vztahu k fotografiam pod tymto materialom.

Predmetne vizualizacie su urobene na zakazku vylucne pre nas (osobne som platil ich realizatorovi), su obsahom priemyselneho vzoru a publikovane su po prvy raz prave v tomto clanku.

Zvazujte, ako sa budete verejne vyjadrovat o projektoch, do ktorych ich autori vlozili desiatky tisic Eur len v pripravnej faze.
gulak | 29-08-2012 17:31:47
Veľmi pekné fotky-až mi to pripomína piramídové hry-presne takéto obrázky behali pred pár rokmi po českých a moravských krajoch
pre obcana | 29-08-2012 15:55:37
takyto dom nepotrebuje zakladovu dosku.. pocul si uz o zakladani na patkach? ak nie, popros uja guugla..
Obcan | 28-08-2012 20:22:00
Nevravim ze na zaciatok to je zle,no nechce sa mi verit ze s komplet vybavenim sa da taky dom kupit pod 30 000 eur...
Staci si pozriet na nete ceny mobilheimov a toto je iste na lepsej urovni,no kym ten nepotrebuje zakladovu dosku tak dom ano+inzinierske siete...
Dalsia vec je ta ze ked uz niekto zainvestuje dajme tomu ze tych 30+20 tisic,stale je to 1,5 miliona byvalych penazi a tie nikto (vacsina) z mladich nema,takze zase forma pozicky (hypo)no kym v prvych rokoch budu splacat uroky a suma skoro vobec neklesne,tak rodinka bude casom potrebovat vacsi priestor,teda zbytocne zatial utopia peniaze v banke na urokoch.
Ak uz si trufa niekto na rodinu (v zmysle tom ze budeme spolu a nie ze po par rokoch rozvod-teraz kazde druhe manzelstvo)potom teda vziat poriadny uver s tym ze budem do smrti platit,pripadne moje deti,ktorym to ostane,ale uz na zaciatku je jeden velky dom a jedina starost ktora ostane potom bude nahanat splatky...
Presne ako som pisal a aj tusim onanym - naco by stat podporil mlade rodiny,ktore by mu vychovali buducich danovych poplatnikov a tym padom by bolo menej parazitov v spolocnosti...
Kazde zdrave telo sa pokusa parazita zbavit...
Zeby bolo nieco hnile v tom state slovenskom ???
onanym | 28-08-2012 15:14:46
A k tomu domu? No...preco nie, nevypada to zle.
Erich | 28-08-2012 14:52:20
Výborný nápad, ten dom je perfektný. Za tú cenu (ak teda bude pod 33.000€ s pozemkom, nábytkom a spotrebičmi) to bude vysnívané bývanie.
onanym | 28-08-2012 14:36:53
Nuz, naco by stat ludom s byvanim pomahal, ved si zoberu hypoteky na 30 rokov a mozu sa ustvat k smrti, aby nan zarabali... Naco mladych motivovat, aby mali rodiny, deti, ked nemaju ani kde byvat?
Naco sa potom vsetci stazuju, ze vymierame?
občianka | 28-08-2012 13:59:20
2a? proti gustu ziadny disputat :) dakujem ale mne dva 2a nestacia a to niesom narocna :)
Jozef | 28-08-2012 12:22:23
IBV Kasarenska - 59/m2

tu ale ide o to, ked som spravne pochopil, ci pomoze samosprava, alebo stat.
pozemky | 28-08-2012 12:04:09
v Seredi idu pozemky cca 70e/m2, za 50000e by bol vyse 7a pozemok, naco? k tymto domcekom stacia tak 2a co je asi 14000e...
občianka | 28-08-2012 11:49:32
domček v pohode pod milion :) (cca 33. tis eur) ale pozemok bude za 50.000 eur
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-08-2012 03:09:37
Buddha prehovoril | 28-08-2012 00:36:08 | - tema Soporna sa prebera pod inymi clankami. Tu prosime temu startovacie ubytovanie pre mlade rodiny. Dakujeme.
Buddha prehovoril | 28-08-2012 00:36:08
Ale čo, pán starosta zo Šoporne sa ozval? To bude asi ten pravý zainteresovaný, čo to myslí vážne. Já, já, já, ....všetci ostatní sú zlí....nuž, ale vyjadrovať sa vie, ako z múdrej knihy, keby ho nepoznali, hádam by mu aj uverili.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2012 23:19:45
Dodavka zakladneho modulu domceka bude vyrazne pod milion byvalych Slovenskych korun. Ak by tomu tak nebolo, povazovali by sme cely niekolko rocny vyvoj za zbytocny a domcek by nebol pre mlade rodiny.
Ide skutocne o projekt, ktory ma sluzit mladym na rozbeh a nie majetnym.
Obcan | 27-08-2012 22:44:09
Ci uz to bude murovany,alebo montovany dom(cek) jeho cena bude iste nad milion byvalych penazi...
Ono to je aj o zariadeni a tak...
Samozrejme treba ratat aj neaky ten pozemo(cek)a to je tak od pol miliona hore byvalych penazi...
Takze maly dom(cek)+pozemok cena do cca 2 milionov byvalych penazi...
Fakt lacne a uz vidim mladych ako sa o to trhaju.
Tu jednoznacne pochybil stat !
Nevravim ze davat peniaze zadarmo ako kedysi,ale ak je mlada rodina mala by mat moznost ziskat od statu vyhodnu pozicku (1%)a ludia by stavali.
Bola by praca pre ludi,rodiny vyprodukuju dalsich ktori budu do spolocnosti davat a tym padom je na tom dobre aj stat.
Teraz povedia ze mladi deti nemaju a tym padom nebude v buducnosti na dochodky tychto terajsich mladych...
Takze by sa to hodilo vlastne na nich a nie kompetentnych ktorim nevadi,alebo neuvazuju nad tym ako sa vyplati mat jednej nemenovanej mensine x deti,ale u ktorych je v buducnosti predpoklad ze oni do spolocneho neprispeju nicim,prave naopak,prisaju sa ako pijavice a tie peniaze odtecu tym smerom...
Vsetci to vedia,ale nikto nic nespravi...
Dokedy je to ale udrzatelne ?
no jasne... | 27-08-2012 21:36:20
Teraz budu chciet vsetci take domceky...ale to je len pre mlade rodiny,ktore bud cakaju potomstvo alebo maju male deti...:-)
seredan | 27-08-2012 18:56:16
no som zvedavy na cenu takehoto domceka. Ak by bola prijatelna volil by som radsej takyto typ byvania ako nejaky panelak.
starosta,Šoporňa | 27-08-2012 17:45:09
Štartovacie bývanie pre mladé rodiny je v našej obci viac ako aktuálne a už niekoľko rokov a volebných období sa o tom buď iba hovorí alebo ako mohli záujemcovia o nové bytové jednotky v Šoporni vidieť, niektorí súčasní poslanci OZ tieto snahy "bojkotujú" a neriešia. Preto tu vidím konštruktívne riešenie pre najmä mladé rodiny a možnú alternatívu k nájomným bytom, pretože je to voči nastupujúcej populácii v Šoporni zodpovedné, nadčasové a hlavne reálne. Skúsme nad tým spoločne uvažovať a urobiť spoločne správne rozhodnutia pre budúcnosť.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign