Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Každý diskusný príspevok má svojho autora. Nie je ním SOL.

Miloš MajkoDátum16. 08. 2018 16:09:13TémaTak to vidím ja...
200

Citlivá téma predaja drog v meste znovu vyvolala búrlivé reakcie diskutujúcich pod uverejnenou tlačovou správou  PZ SR týkajúcou sa policajnej razie na Cukrovarskej ulici. V diskusii si anonymní pisatelia opätovne dovoľujú to, čo by si pod svojim menom určite netrúfli. Rozmýšľam, prečo je tomu tak?

Do redakčnej pošty sme dostali podpísanú správu s týmto obsahom:

Dobrý deň ... Čítala som komentáre pod článkom o razii to je niečo strasne nikoho si nezastávam ale niektoré komentáre sú vhodne na trestne oznámenie Jak to aj môžte dovoliť na takej stránke veď taká stránka si má držať úroveň a nie toto veď tam riešia osobne veci druhých ľudí a tvrdo ich urážajú a prajú smrť to neni normálne keby chcú zistia si ip adresu tých čo to komentujú veď vy  keď dovolíte taketo diskusie tam tak šírite kriminalitu a nenávisť ..... ako občania mesta vás žiadam aby ste vymazali a zastavili všetky nevhodne komentáre

- napísala do správy Romana.

Ako reagovať na svojim spôsobom úprimné vyjadrenie názoru čitateľa  SOL?

Skúsim takto.

V prvom rade od decembra  2017 nerobíme korekciu správ my, ale administrátori, ktorí sú za túto prácu platení. Sú poučení čo môžu, kedy majú zasiahnuť a kedy by sa svojim zásahom mohli dopustiť protiprávneho konania oni samotní.

Znovu sa dostávame do roviny, kedy ľudia s minimálnou až žiadnou  znalosťou problematiky a nulovou zodpovednosťou majú najväčšie požiadavky - problém je že voči nesprávnym ľuďom.

Áno, aj podľa mňa niektoré príspevky sú svojim obsahom za hranou zákona. Brániť sa ale musí poškodený a obrana musí smerovať proti vinníkovi. Tým ale nie je  SOL, ale konkrétny človek s menom a priezviskom.

Aj tu skúsim prirovnanie.

Polícia vydala túto tlačovú správu:

Včera (15.8.) o 10,58 h došlo v meste Michalovce k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej prišlo o život 6-ročné dieťa. Podľa doterajších zistení vodič (85) z Michalovského okresu viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia po Sládkovičovej ulici v smere na Hollého ulicu, kde na križovatke s Partizánskou ulicou došlo k zrážke so 6-ročnou cyklistkou, ktorá viedla bicykel po priechode pre chodcov smere do centra mesta. Po zrážke vozidla s bicyklom cyklistka spadla na vozovku. Pri dopravnej nehode cyklistka utrpela ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Uverejnili sme ju aj my vo viacerých médiach spolu sto stovkami ďalších o dopravných nehodách. Znovu došlo k tragédii a na ceste znovu prišlo o život to najnevinnejšie stvorenie - iba šesť ročné dieťa. Je to smutné, no priatelia, napadlo niekoho písať e-mail vlastníkovi cesty, po ktorej 85 ročný dôchodca išiel a zrazil to dieťa? Napadlo by niekoho vlastníkovi cesty, správcovi či tomu, kto ju postavil napísať, že je zodpovedný za  konanie 85 ročného vodiča, ktorý  zobral život dieťaťu? Nuž, to asi nie...

Na mieste je podľa mňa otázky klásť za smrť dieťaťa zodpovednej osobe, ju obviňovať  a v prípade veku tohto konkrétneho prípadu sa pýtať  aj  kompetentných ako je možné, že 85 ročný človek je držiteľom vodičského oprávnenia. A možno je potrebné pýtať sa aj jeho detí (vnukov), prečo mu taktne nevysvetlili, že v tak vysokom veku je vhodné požiadať ich o odvoz, prípadne si zavolať taxi, nie?

Ľudia ale akosi prestávajú rozmýšľať a hľadajú tie najjednoduchšie a pre nich najpohodlnejšie riešenia. Tak sa Romča rozhodla napísať niekoľko obvinení na  SOL no akosi zabudla, že kričí na nesprávnom dvore. Jediným slovom nespomenula autorov alebo autora  príspevkov, ktorý je ako jediný zodpovedný za ich obsah.

Romča, skúste vyzvať ľudí k rozmýšľaniu, dodržiavaniu základných etických hodnôt, rešpektovaniu práv iných a hlavne - autorov podľa Vás nevhodných príspevkov k rešpektovaniu zákonov. Ja osobne sa mimo svoje štandardné upozornenia skutočne rád pridám. Viem, nezmeníme všetkých, no ak si aspoň niekto uvedomí, že jeho práva končia tam, kde začínajú práva iného, už to bude stáť za to.

Skúsme nenechať sa degenerovať dobou, sociálnymi sieťami a skúsme ešte aspoň jednu generáciu zostať mysliacimi bytosťami nazývajúcimi sa hrdo ľuďmi.  Ale hlavne, nevylievajme si zlosť na tých, ktorí jednoducho nemajú s tuposťou jedincov nič spoločné a nechcú s ňou byť spájaní. Ja osobne nepijem alkohol, nefajčím a s drogami mám nulovú skúsenosť. Odsudzujem nielen tých, ktorí ich predávajú, ale nemusím (minimálne nechápem) ani ich konzumentov. Preto som si od susednej nehnuteľnosti urobil takmer troj metrový plot a preto sa môj dnes 10 ročný syn nikdy nehral na ulici... Zato však robím prevenciu a vediem OZ, ktoré sa jej venuje dlhé roky. Nikdy nediskutujem anonymne a preto prosím obracajte sa na mňa výlučne vo veciach, pod ktorými som podpísaný.

Chcete zmenu? Pridajte sa k tým, ktorí ju reálne robia. Určite na ich nájdenie nepotrebujete zložitú mapu.

- - -

Vo veci diskusie požiadame prokuratúru o preverenie, či nedošlo k naplneniu niektorého z trestných činov. O výsledku budeme čitateľov informovať.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-08-2018 09:33:30
poškodený | 18-08-2018 01:04:53 | - ak sa niekto citi byt poskodenym, mal by jednoznacne konat tak, ako som vzdy konal ja, ked som sa poskodenym citil.
Lolo | 18-08-2018 09:25:12
Pre poškodený - skôr by si sa mal obrátiť na políciu a nie na majiteľa SOL.
poškodený | 18-08-2018 01:04:53
Prevádzkovateľ portálu je zodpovedný za diskusiu pod článkom a v prípade ak diskutujúci vystupuje pod vlastným menom a zažiada o výmaz v rámci ochrany osobných údajov, tak by prevádzkovatel mal vyhovieť, inak sa dopúšta protiprávneho konania. Ak to tak nieje, tak ma poučte, pretože všetky správy ktoré som vám zaslal ste doteraz len odignorovali.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-08-2018 10:26:12
pre Miloša | 17-08-2018 08:50:04 | - samozrejme, ze som zaregistroval tu spravu. A musim povedat, ze podstatne skor, ako Ty. Hned po vyneseni rozsudku.

Uz vtedy som vsak pokrocil dalej a pracne som ziskal podklady ku konkretnemu pripadu. Objektivne musim povedat, ze sa s tym rozsudkom v danom pripade plne stotoznujem. A verim (aj ked mozne je vselico) ze pri poznani faktov k tom konkretnom pripade, by sa s nim stotoznil kazdy normalne zmyslajuci clovek.

Odporucam dohladat informacie a porovnat.



pre Miloša | 17-08-2018 08:50:04
Miloš,neviem či Ty si registroval,ale objavila sa správa že ESĽP už riešil takúto vec a priznám sa,že aj ja som bol prekvapený ako.

ESĽP: Prevádzkovateľ portálu je zodpovedný za diskusiu pod článkom.
To je odkaz Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP), ktorý vyplynul z rozsudku vyneseného v kauze spravodajského portálu Delfi AS proti Estónsku.

www.teraz.sk/slovensko/eslp-prevadzkovatel-portalu-je-zodp/141268-clanok.html

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign