Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kauza generálneho prokurátora sa nás týka oveľa viac, ako si dokážeme pripustiť...

Miloš MajkoDátum07. 12. 2014 23:43:57TémaTak to vidím ja...
200

Práve končiaci týždeň bol naozaj plný minimálne prekvapivých, dokonca niekedy bežnému  človeku až úplne ťažko pochopiteľných udalostí. 

Ústavný súd vydal verdikt, ktorým potvrdil porušenie Ústavných práv  Jozefa Čentéša vtedajším prezidentom SR  Ivanom Gašparovičom. Bežný občan si asi povedal - je mi to jedno. Áno, iné rozhodnutie  ÚS  by nám viac rožkov k raňajkám nedonieslo a ani by nikomu z nás nezaplatilo najbližší účet za mobil či splátku hypotéky. Neznamená to však, že sa nás to netýka vôbec. Opačne! Je to o arogancii moci a keďže ryba smrdí od hlavy, tak aj o dokonalej ukážke, na akej úrovni je v našej krajine vymáhanie práva.

On totiž Jozef Čentéš - prokurátor  GP nenašiel spôsob, ako uplatniť svoje právo včas a účelne. Čudujete sa teda mojej otázke - akú má záruku občan platiaci dane (aj prezidenta, prokuratúru, políciu či justíciu), podnikateľ, vlastne ktorýkoľvek poškodený, že dosiahne uplatnenie svojho práva vo veciach občianskych, obchodných či trestných, keď to v tomto štáte nedokázal legálne a právoplatne poslancami NR SR zvolený prokurátor GP?

Nedá mi nespomenúť bývalého prezidenta  SR, ktorý svojim nekonaním konal tak, že  nielen spôsobil J.Čentéšovi nemalú morálnu a finančnú ujmu, ale zároveň významne znevážil úrad prezidenta krajiny a vymenovaním iného človeka ako riadne zvoleného Čentéša do funkcie generálneho prokurátora  pošpinil aj túto mimoriadne dôležitú funkciu najvyššieho dohľadu nad zákonnosťou v krajine. O osobe, vnímaní reality Ivanom Gašparovičom okrem jeho breptavého vyjadrovania sa a znemožňovania krajiny v zahraničí  svedčí aj jeho reakcia na verdikt ÚS. Čo mal spraviť ako človek, ktorý prehral morálne a aj právne?  Nuž  Jozefovi Čentéšovi, občanom Slovenskej republiky a v neposlednom rade aj ním menovanému súčasnému generálnemu prokurátorovi, sa verejne ospravedlniť.  Vypísať  šek zo svojho účtu s odškodným priznaným J.Čentéšovi a druhý šek, ktorým by z vlastných peňazí uhradil súdne trovy za konanie. A následne sa okamžite vzdať doživotnej renty platenej nami občanmi, ochrankára, všetkých pôžitkov a výhod prináležiacich mu z funkcie, v ktorej zlyhal nielen ako politik, ale aj ako človek. A tíško odísť na dôchodok, ktorý by si aj tak nepochybne užil násobkami lepšie, ako stovky tisíc občanov po celý život sa skladajúcich na jeho plat ako za socializmu, tak  po revolúcii. 

Ale to asi od ľudí jeho morálnych kvalít na  Slovensku asi čakať nemôžeme, že?

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre Jozef | 10-12-2014 16:42:40
Ten saso by ich nemal vobec prijat a ak tak ich dat niekam do domova alebo detom!No este by si mohol dat usit oblek,lebo v com chodi vsetko mu je velke!
Jozef | 09-12-2014 20:10:30
cize vyuzitim svojho prava, porusil ustavne pravo Centesa?
o com rozhodol US.
asi ze super...
Len to bude stat 60000 + cca 2000 trovy.
Ze az fasa.
Peter | 09-12-2014 19:41:25
Poculi ste dnes vyjarenie Sulika k teme Generalny prokurator a jeho namestnici?Uz mali rozdelene posty dopredu a z kazdej strany po jednom?Nezavisla justicia na sposob pravicw !Chvala Gasparovicovi ze konal tak ako konal a vyuzil svoje pravo!
prezident | 09-12-2014 18:56:32
Vyuzil svoje ustavne pravo a tym porusil pravo ineho!Ak by mal povinost vymenovat,tak by boli porusene jeho prava nevymenovat z dovodu pochybnosti!Ten tajtrlik Centes sa zamotal do vlastnych lzi,ze v debate s Gasparovicom vypadal uplne trapne!Ak ho obhajovali ini nosil sa jak pav,ale ak mal v priamom prenose zoci voci obhajit svoje prava,tak bol vystraseny jak pri odpovedi pred tabulou o teme o ktorej nema ani sajnu!
gulak | 09-12-2014 13:18:29
A prečo to ústavnému súdu tak trvalo dlho..mne to pripomína obyčajne tunelovanie štátneho rozpočtu....všetci museli vedieť,že to,čo spravil bývalý prezident..je protiústavné,ale z cudzieho krv netečie...že páni veľkomožní politici,prezidenti,poslanci,sudcovia..
anonym | 09-12-2014 12:00:01
ja by som nedoveryhodne kanaly typu STV alebo TA3 nespominal:

http://omediach.blog.sme.sk/c/369117/ktore-media-o-kauze-ct-mlcali.html
Jaro | 09-12-2014 11:54:24
...a tie jeho osobné práva porušil práve tým, že ho nevymenoval. A sme doma.
pre pre jako | 09-12-2014 08:41:35
Tak si ten ustavny zakon precitajte,apropo,nedostal sankcie za to,ze ho nevymenoval,ale za to,ze porusil jeho osobne prava.A to je velmi cudne.To je jednoducho politicka zalezitost,a nic ineho.
pre jako | 09-12-2014 08:25:04
Zožral si im to aj s návnadou... Typicka ovca. Naš pan premier *Ficko, ved nebudeme si klamať bolo na vyslevne na jeho tlak, prečo gp Gašpar Ivanovič nevymenoval... To slovko vymenuva tak krasne a tak ohybatelne... Ale skus sa zamyslieť nad, prečo je to slovko použite? Ved kto iny ešte okrem prezidenta môže vymenovať gp? Nikto? Tak vidiš, preto ho on vymenúva a nikto iný a nie preto je to slovko, že može ale nemusí... Ak by to zakonodarca chcel takto formulovať a myslel to tak, tak do zákona napíše "môže vymenovať"...!!! Potom by to malo jasny zmysel že može aj nemusí a potom by tuto vysadu ešte zrejme dostali aj ďalšie osoby.
Jaro | 08-12-2014 21:12:12
Pardon, opravujem, iba keď má vypité.
Jaro | 08-12-2014 21:08:56
Viete, aký je rozdiel medzi českým prezidentom a našim bývalým? Český obyčajne tára hlúposti keď je opitý.
shelley | 08-12-2014 17:06:36
Vitajte v Absurdistane. Pán Majko to pomenoval veľmi výstižne - len bohužiaľ, že tu máme ovce, ktoré nerozmýšľajú a zožerú svojim STRANÍCKYM IDOLOM všetko. Ale čo už môžeme očakávať od zaslepených komunistov a eštébákov.
jako | 08-12-2014 14:37:13
neviem o čom tu je reč, o tom ako rozhodol ústavný sú sa dá debatovať strašne dlho, ale zabudlo sa tu na jednu základnú vec : prezident môže, ale aj nemusí! Nie je tu zaujatosť ako bolo uvedené v STV,TA3 že tam bolo zaujatosti až až, keď nemohol exprezident nič povedať. Tak o čo komu vlastne ide. No a samozrejme dnešné vyjadrenie toho najpovolanejšieho z povolanejších - pána Sulíka - pri volbe p.Čenteša došlo ku zrade vo vlastných kruhoch. On tu hovorí o zrade a potom sa dá zvoliť za "EUROPOSLANCA ", nech si radšej pozametá pred svojim prahom a potom hovorí o zradcoch. Pán Sulík je totálny výsmech tejto republiky, ako aj celá tz. opozícia
1 234 787 hlasmi (55,53 %) | 08-12-2014 14:36:58
Ešte raz:Áno je to ústavné rozhodnutie, TOHTO ústavného súdu -3 ústavných sudcov??? Nie je toto politická hra??? na ktorú ste naskočili??? OSVOJILI STE SI JU???CEZ TÚTO PRIZMU VIDÍTE svoj svet a čo tak pre osvievieženie pamäte https://www.youtube.com/watch?v=91Q7xffyASU
Naozaj ste tak naivný???
Pozrite si TB pána GP Čižnára kde hovorí že GP mala byť ,,ROZPARCELOVANÁ" medzi jednotlivé strany!!! TO JE POLITIKA.
No nestalo sa! Treba si uvedomiť že ide o miliardy.
Pozrite si to do konca:http://www.ta3.com/clanok/1052270/ciznar-prehovoril-o-okolnostiach-kandidatury-centes-ma-trikrat-prehovaral.html
Zdá sa mi veľmi podivné, keď ústavný súd neberie do úvahy dôvody pre ktoré ho p. Prezident nevymenoval, ale za tieto slušne povedané kotrmelce ho odmení 60.000 éčkami.
Nezdá sa vám to podivné?
J.R.Nem. | 08-12-2014 12:57:43
Takze,to je velmi zaujimave a podla mojej skromnej mienky velmi cudne.Na jednej strane vymenuvava prezident g.p.To podla normalnej logiky moze,ale AJ nemusi(tie dovody preco to neurobil nechajme zatial stranou)Na druhej strane mu ustavny sud uklada sankcie,ze porusil centesove prava.Tak Musi ho menovat,alebo nemusi,ked nemusi,z rozlicnych dovodov,alebo ako v tomto pripade ze caka na rozhodnutie u.s.pretoze pan Trnka podal staznost na sud ohladne volby g.p, Tal je to neuveritelna fraska,a to hlavne ustavneho sudu.
voľby | 08-12-2014 11:54:08
Tragédia celého volebného zákona podľa mňa je, že tu nám vládnu politické strany, do ktorých je pozašívaných všeliakých ľudí, ktorých nikto nepozná. Ocitnú sa na volebných hárkoch a vy nemáte inú možnosť iba z týcho predostratých kandidátov voliť. Oni majú patent na rozum a cítia sa všemocní, neohrození. Pokiaľ sa škody spôsobené politikmi im nezosobnia, tak sa nepohneme ďalej. Tak aj tých 60 tisíc by mal zaplatiť pán prezident, nie my.
onanym | 08-12-2014 10:01:54
...pravo volit zostava nevyuzite. Ostava nam len frflanie na tuto situaciu.. Tak nam treba... Aky narod, taky politik.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 08-12-2014 07:19:16
Poctiví ľudia už doplácajú za tých čo nechodia voliť. A potom sa prezidentom stal starý ujo, ktorý porušoval zákony SR ešte keď bol v NR SR. A občan ty len plať. Tu nemá nikto zodpovednosť za nič. Welcome to the Slovakia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2014 03:32:22
1 234 787 hlasmi (55,53 %) | 08-12-2014 02:51:11 | - rozhodnutie Ustavneho sudu vo veci porusenia Ustavou SR garantovanych prav fyzickej osoby a prav vyplyvajucich z osttanych medzinarodnych dohovorov.

Spochybnujete Vy rozhodnutie tejto autority? ;-)

Co miesate politiku tam, kde nepatri? Ja sa nezaoberam nicim inym, co prave politikou byt moze.
Je mi jedno, o kom je rec, kto je poskodeny. Serie ma, ze opatovne za chybu "politika" ma platit obcan.

Keby bola hmotno a trestnopravna zodpovednost volenych zastupcov a uradnikov, aj pan byvaly prezident by nepochybne rozmyslal a konal inak. Aj primatori, starostovia, poslanci a vsetci ti, ktori "len" rozhoduju za nase peniaze a smeju sa nam do oci...

Osobne verim, ze aj tomuto bude koniec, otazkou je, kedy...
... a kolko hanby pre arogantne a protizakonne konanie nami volenych ludi, este krajina bude musiet niest a za kolko ich chybnych rozhodnuti ludia platit...
1 234 787 hlasmi (55,53 %) | 08-12-2014 02:51:11
Áno je to ústavné rozhodnutie, TOHTO ústavného súdu -3 ústavných sudcov??? Nie je toto politická hra??? na ktorú ste naskočili??? OSVOJILI STE SI JU???CEZ TÚTO PRIZMU VIDÍTE svoj svet a čo tak pre osvievieženie pamäte https://www.youtube.com/watch?v=91Q7xffyASU
Naozaj ste tak naivný???
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2014 01:42:36
1 234 787 hlasmi (55,53 %) | 08-12-2014 01:28:19 | - je tu rozhodnutie Ustavneho sudu SR.

To je vsetko.
1 234 787 hlasmi (55,53 %) | 08-12-2014 01:28:19
ale ale moje slová
ale ale | 08-12-2014 01:19:11
Pred napísaním tohto článku by bolo dobré si pozrieť archív napr.ta3, stv1...Potom by bolo jasné že Čentéš riadne zvolený nebol a Ústava v takom prípade poskytuje prezidentovi právo nevymenovať takú osobu do funkcie tak ako to urobil Kiska v prípade vymenovávania sudcov. Pište o tom čomu rozumiete!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2014 01:15:49
Je tu rozhodnutie Ustavneho sudu SR. Ivan Gasparovic porusil ustavne prava fyzickej osoby, porusil jej zakladne prava garantovane medzinarodnymi dohovormi a konal tak protizakonne.

Tolko US. Takze ostatne je iba spekulacia a mozno pokus o sopravedlnenie konania byvaleho prezidenta krajiny.
1 234 787 hlasmi (55,53 %) | 08-12-2014 00:58:04
TOTO JE OPRÁVNENIE KTORÉ UMOŽŇUJE VYMENOVAŤ ALEBO NEVYMENOVAŤ
GENERÁLNEHO PROKURATÚRA!!!
Ak je to len FORMÁLNA záležitosť, treba ju zrušiť!!!
Ostatné je len politická hra, alebo že by krátka pamäť?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign