Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kamerový systém mestskej polície bol rozšírený

Mestská polícia Sereď | Mesto Sereď v roku 2012 dokončilo rozšírenie mestského kamerového systému, kde do mesta pribudlo nových 15 kamier. Celkové rozšírenie kamerového systému sa realizovalo v rámci poskytnutej dotácie zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky z rozpočtových prostriedkov Obvodného úradu Trnava, z ktorých bolo pre Mesto Sereď  schválených  32.000,-€  a  mesto dofinancovalo k projektu ďalších 18.000,-€.

V súčasnosti je v mestskom kamerovom systéme pripojených celkovo 57 kamier, z ktorých je 18 otočných kamier a ostatnú sú statické kamery.  

K rozšíreniu kamerového systému prišlo na týchto uliciach:

-          Ku campingu (za raketou)

-          Garbiarska - Novomestská

-          Mestský park – kaštieľ

-          Trnavská – cintorín

-          Komenského – kruhový objazd

-          Šulekovská – garáže

-          Šulekovská – kruhový objazd

-          Parková

-          Železničná – Hviezdoslavová  2x

-          A. Hlinku – detský domov

-          Kukučínova – Meander

-          Amfiteáter – 3x

Realizácia kamerového systému bola v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Galanta spolu so zrealizovaným projektom chránenej dielne, pri ktorom bolo možné prijať na pracovnú pozíciu operátora kamerového systému 8 občanov so zdravotným postihnutím.

Novoprijatí zamestnanci sa budú po dvojiciach striedať pri monitorovaní verejných priestranstiev a tým sa docieli, že kamerový systém bude 24 hod. sledovaný, prispeje k väčšej bezpečnosti obyvateľov a  môže napomôcť pri zistení rôznych protiprávnych konaní. 

Samozrejme, že týmto vyzývame aj občanov, aby boli nápomocní pri odhaľovaní a nahlasovaní zistených a spozorovaných protiprávnych konaní. Umiestnenie kamery v priestore ešte neznamená, že kamera všetko zachytí, preto ak niekto niečo spozoruje je potrebné, aby skutočnosť oznámil na mestskú políciu na tel. číslo  159, 0903 434 768 alebo 7892541. Len pri takejto spolupráci môžeme docieliť, že využitie kamery bude ešte viac účinnejšie.

 

zdroj: SN


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
re:momo | 12-12-2012 19:19:49
No je to tak, ja som si to totižto už dávno zistoval... Oni tu aj robili reklamu s tým, že ak bude dost objednavok tak to sem potiahnu. Po pol roku jediná objednávka - tá moja... Žiaľ ludia sa nezaujimaju a pritom by to mohli tu mat omnoho lacnejšie a daleko rýchlejšie ako od tcomu.
DSL mam od Orange za 11,90€ s rýchlosťou 5Mbit. S telekomunistami už nechcem mať nič spoločne ani ja :-)
momo | 12-12-2012 14:44:27
Peter | 10-12-2012 18:12:06

No tak podla mojich info tam skutočne vlákna dotiahnuté niesú. Hm zaujimave za tu cenu čo za to dalo mbps sme poslavili pre jednu firmu na liptove sieť po celom meste. A to bolo aleko viac metrov trubiek ako tuto , navyše sa všetko kopalo a nie tahalo popri teplovode.

Inak nebolo by pre vás lepšie skúsiť bezdrôtový internet od senet alebo tpx tý sú podľa mňa oveľa lepšie na tom kvalitou aj cenou ako tcom.
RE.Kurcius | 11-12-2012 21:00:47
Viete čo... mne stačilo už len to vaše klmastvo a prisvojovanie si práce na vytvorení chránenej dielne na MsP. A to mi uplne stačí.
Ak je pravda to čo tvrdíte potvrdte to tu! Tu dajte info o tom, čo tu pred všetkými tvrdíte! Dokážte a obhájte svoje tvrdenia!!! O tom ako bol údajne p.Šúra jedným z niniciátorov a čo pre to sptravil, Vaše plány na ziradenie chránenj dielne pri kamerách pred 14 rokmi na msp, kedy tam ešte o kamerách nikto ani nesníval, nie to ešte zriadoval nejaký kam. systém...
Tibor Kurcius | 11-12-2012 19:13:18
Nechcem sa opakovať, ale presvedčí vás o tom niekoľko faktov, pri návšteve klubu SZZP v Seredi. Už som to písal, tak ak nechcete prísť a presvedčiť sa o tom, nech sa páči, ale s vašich slov dedukujem, že len zadrapujete. To je všetko na vašu adresu.
re:Tibor | 11-12-2012 07:57:39
Naozaj ma chcete presvedčiť o tom, že už pred 14 rokmi ste mali spracované projekty na umiestnenie ludi na MSP, kde ste už vtedy vedeli, že bude kamerový systém a umiestnili by ste ludí do budovy ktorá mala v tej dobe doslova pár metrov štvorcových??? Neverím vám ani pol slova!
Tibor Kurcius | 11-12-2012 07:33:48
Odpoveď na re tibor 7.12. Viem ako vyzerala Ms. polícia. No čuduj sa celý svet. Pred cca 12 - 14 rokmi nespal každý, ako vy. Výbor SZZP v Seredi hladal vhodné miesta, kde by sa teoreticky mohlo umeistniť pár ľudí s hendikepom. Vytipovali sme okrem ostatných aj Ms. políciu. Vtedy ešte neboli ani kamery a už sa uvažovalo o kamerách a obsluhu by mohli vykonávať týto hendikepovaný ľudia. Podrobnosti (ak vás zaujímajú) sa môžete dozvedieť v klube SZZP v Seredi. Nikto tam nemá zamedzený prístup. Pondelok a streda od 8 00 hod do 16,00 hod okrem obednej prestávky medzi 12 a 14 hodinou.
gulak | 10-12-2012 19:05:40
To,že sa rozšíril kamerový systém,je naoko pekná vec-je zaujímavé,že ked sa vykrádajú autá,tak kamery nezachytia nič,ale ked niekto vybehne s autom na trávu,či na chvíľku postojí,tam kde by nemal,tak kamery fungujú,avšak,ked priestupok urobia seredskí mafoši,alebo cigáni,tak zase kamery nefunguju-su to zbytočne platení šašovia
Peter | 10-12-2012 18:12:06
No výborne momo, tak to som rad,mpretože bývam priamo v centre na ul.M.R.Štefánika, kde mám už aj objednávku na SWAn, ale žial optika tu nie je... Dom je v správe MBP už celé roky, takže asi ma klamú... alebo vy nemáte uplne presné informácie...
momo | 10-12-2012 15:23:42
re: momo | 10-12-2012 14:12:26

No jednoducho o tom viem .Podla mojich informácií by mali byť poprepájané všetky paneláky v správe MBPS. Tá sieť bola vybudovaná cca 5 rokov dozadu. Videl som vtedy podklady a tiež viem že tá cena za výstavbu bola hodne prestrelená . A tiež viem že to staval trnavský peem , ktorý sa k tej zákazke dostal no povedme za troška divných okolností (vtedajší majitel sa raz prekecol že to budú stavať práve oni a tiež viem že material na to mali nakúpený dávno pred tým ako bolo ukončené výberové konanie) . A tiež viem že sa akosi bez výberového konania dostal k tým vláknam peem/swan .
Ale ako máme predsa zákon o slobodnom prístupe k informáciám tak sa pýtajte na MBPS.

PS o Akú ulicu sa jedná možno by som vedel cez moje kontakty zistiť či tam má mbps vlákna . Nejak presne neviem čo považujete za centrum .
re: momo | 10-12-2012 14:12:26
Citujem:"keď mesto resp MBPS, ktorý je 100% vlastnený mestom , má poprepájané všetky paneláky optikou ?..."
Tak toto máš odkiaľ človeče..???!!! Toto keby bola pravda nie som v bytovke priamo v centre mesta odkázaný na predpotopné DSL nemyslíš...???? Alebo máš snáď na mysli, že MBPS sám financoval naťahanie optiky medzi vbšetkymi barákmi, ktoré má pod správou??? Zhasni a snívaj...:-((
momo | 10-12-2012 13:41:43
Viete mi niekto vysvetliť prečo ,boli po celom meste natahane po stĺpoch nove káble , predpokladám kvoli kamerovému systému , keď mesto resp MBPS, ktorý je 100% vlastnený mestom , má poprepájané všetky paneláky optikou ? Nebolo by lacnejšie , estetickejšie , riešiť to napojením na už existujúcu sieť ako vešať po lampách nové káble ?
re:tibor | 07-12-2012 15:20:10
To snad ani nie je pravda čo už tu vy stvarate... To čo ste chcel týmto povedať:
Pred cca 12 či 14 rokmi ste ešte asi netušil o nejakej chránenej dielni...???
To chcete povedať, že vy ste už vtedy mali plany na vybudovanie chránenej dielne na mestskej polícii...?? Viete vy vobec ako vtedy vypadala budova mestskej polícíie?? Aaaach jo..
Anonym | 07-12-2012 10:15:53
Tibor ty choď chytať ryby a nestaraj sa do vecí , do ktorých sa nerozumieš.
Tibor Kurcius | 07-12-2012 07:42:09
Pán Sokol. Ospravedlňujem sa za to, že sa prihlasuje trochu neskôr. Mal som včera viac povinností a nestíhal som byť na internete. Je nečestné niečo si prisvojovať, to je k tej veci, že vy ste navrhoval chránenú dielňu. Pred cca 12 či 14 rokmi ste ešte asi netušil o nejakej chránenej dielni. Ak je to skutočne pravda, tak za zväz zdravotne postihnutých v Seredi podáme na Vás návrh na ocenenie pánovi prezidentovi rady humanity. Ale pred tým Vás pozývam do klubu SZZP na kus reči. Sme tu v pondelok a v stredu od 08,00 hod do 16.00 hod s prestávkou od 12,00 - 14,00 hod. Nechcem sa tu už ani rozpisovať o mojich vedomostiach, či nevedomostiach, ani o tom kto a za akých okolností môže či nemôže byť zamestnaný v chránenej dielni. Kto financoval chránenú dielňu, či bolo, alebo nebolo všetko v poriadku s výberom uchádzačov, či bola ,alebo nebola reálna komisia a pod. Nechcem to tu už rozoberať. Myslím, že keď si to priamo vydiskutujeme, bude to asi rozumnejšie.
Tibor Kurcius | 07-12-2012 06:49:36
Pre pána, alebo pani čo si hovorí pomocník. Prosim Vás nezapájajte sa do tejto debaty, pretože možno máte nejaké sociálne cítenie, ale vyznieva to tak, akoby to písal niekto s našeho okolia. Tým nám len škodíte. Ďakujem.
Registrovaný Peter Sokol Peter Sokol | 06-12-2012 12:05:53
Pán Kurcius ešte raz, aby ste prestali zavádzať verejnosť. Tak za 1. Máte veľmi zlé informácie, lebo p.Šúry nebol jedným z iniciátorov tohto projektu, vôbec nebol zainteresovaný do projektu a nemal žiadny vplyv na zriadení. O chránenej dielni sme s bývalým náčelníkom MsP uvažovali už v roku 2006, ale pre nevyhovujúce priestory na Poštovej ul. to nebolo možné zrealizovať. Terajšie zriadenie chránenej dielni je výsledok spolupráce primátora mesta s riaditeľom ÚPSVaR v Galante, s vedúcou ÚPSVaR v Seredi a jednotlivými odd.ÚPSVaR. Samotný projekt som vypracovával ja. Ak sa pohybujete medzi hendikepovanými, mali by ste vedieť, podmienky režimu chránenej dielni. V prvom rade žiadne miesto v chránenej dielni nie je určené iba pre vozíčkara!!! Osoby ZŤP majú rôzne miery postihu a preto nikdy a nikde nebolo určené a vyhlásené, že na miesto sa budú prijímať vozíčkari. V druhom rade by ste mali tiež vedieť, že v prípade, ak sa realizuje projekt chránenej dielni, vyžaduje si to stavebné úpravy, ktoré sú určené všeobecne pre všetky osoby ZŤP, kde sú zahrnutí aj vozíčkari. Chránená dielňa musí byť bezbariérová, lebo voľné miesto v nej môže byť hoci kedy doplnené aj napr. o osobu na vozíku. Najhlavnejšia podmienka prijatia bola, že osoba musí byť ZŤP s minimálnou invaliditou 41%, t.j. nebolo určené že musí byť na vozíčkar!!!!
Za 2. Na všetkých pohovoroch sa zúčastnilo 47 osôb, z ktorých boli vybraní 8. Pohovory ako som uvádzal prebehli na mestskej polícii a na úrade práce v Seredi. Až po všetkých pohovoroch sa vybrali noví zamestnanci. Na MsP sme pohovory robili ja s náčelníkom, takže nepodsúvajte verejnosti Vaše predstavy. Neviem komu ste Vy dávali podnet na zriadenie chránenej dielni ako uvádzate, lebo nikto z nás ten podnet nikdy nevidel a nepočul o ňom. Na záver máte zase zlé informácie a zavádzate ohľadne poskytnutej nejakej dotácie na chránenú dielňu. Na zriadenie dielni nebola poskytnutá žiadna dotácia, všetky priestory dielni a prístup bol realizovaný a financovaný výlučne mestom Sereď.
K „Pomocníkovi“ je zbytočne sa vyjadrovať.
Pomocník | 06-12-2012 11:05:24
Pane, ak máte na mysly zákon 365 s roku 2004, tak si prosim prečítajte
§ 4
(1) Tento zákon sa nevzťahuje na
b) rozdielne zaobchádzanie z dôvodu zdravotného postihnutia alebo......
Problém sa nedotýka služobnoho pmeru colníkov, ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov,
Národného bezpečnostného úradu, Slovenskej informačnej služby a Hasičského a záchranného zboru.

Zásada rovnakého zaobchádzania v pracovnoprávnych vzťahoch a obdobných právnych vzťahoch
§ 6

článok X. „§ 5a ........
Podľa vašej reakcie asi nemáte znalosť problému o ktorom sa tu bavíme. Tu sa jedná o to, že Mestská polícia dostala na
vybudovanie chránenej bezbariérovej dielne peniaze. Použili ich na ten účel, ale nezobrali do zamestnania vozíčkarov, tak
ako to bolo v projekte, ktorý sme navrhovali.
Erich | 06-12-2012 10:21:47
Antidiskriminačný zákon zakazuje výber zamestnancov podľa miesta trvalého bydliska - pri výbere zamestnancov sa musí uplatňovať zásada rovného zaobchádzania.
anonym | 06-12-2012 09:26:56
Šintavan získal pracovné miesto preto, že aj náčelník MsP je Šintavan. Pokladám za správne, že sa T.K pýta na tak dôležité otázky výberu uchádzačov. Bolo všetko kóšer?
Bolek | 06-12-2012 09:20:15
To je silná káva! Zhrabnuť peníze na vybudovaní prechodných hajzlov pro ivalidov a nabrat zdravých. To sa dá vidět asi len na Slovensku a hlavne v seredi
Tibor Kurcius | 06-12-2012 06:33:14
Pán Sokol, som nesmierne rád, že ste mi odpísal. Len som čakal, akými klamstvami ma prekvapíte. Lepšie povedané ma neprekvapíte. Tak za 1. Od samého začiatku som vedel o tom, že sa má robiť chránená dielňa pre vozíčkárov, pretože som bol s pánom Šúrym (predsedom SZZP) jedným s iniciátorov tohoto projektu. Peniaze ste dostali na vybudovanie bezbariérovej chránenej dielne!!!!!!! Na to nezabúdajte. Mňa nemôžete "opiť rožkom" nie som včerajší. Pohybujem sa vo svete hendikepovaných už cca 28 rokov. Rád by som potom vedel, z akého dôvodu sa vynaložili peniaze na vybudovanie prístupov a WC pre vozíčkárov, keď to je pre chodiacich!!!!!
Za 2. Na výberovom konaní ste papierovo boli možno aj desiati. To je jedno. Ale v skutočnosti ste na mestskej polícii robil pohovor iba vy sám!!!!!!!!!!!!! Chcete na to dôkaz? Prídu tam osoby, s ktorými ste robil ten pohovor. Keby to bolo pri jednom uchádzačovi, vedel by som pochopiť, ale pri všetkých, mojich známych, ktorý to absolvovali ?????? Je pravda, že môj syn bol jedným s uchádzačov. Nepopieram to. Veľmi sa tešil, pretože na vozíčku celý život presedieť, to je dosť čo povedať. Má strednú školu, ekonomického a administratívneho zamerania. Chcel pracovať a byť nejak prospešný v rodnom meste, ale ako vidím, dokážete znechutiť život. A to na sto %. Viem, že bolo len 8 miest a známych, či sympatickejších viac?!?! Takže to nekomentujem. A to, že mali byť občania so Serede, za tým si stojím. Je logické, že hendikepovaný občan by mal dostať možnosť pracovať v svojom vlastnom meste. Taká bola aj myšlienka, keď sme dávali aj podnet na vytvorenie (zriadenie) chránenej dielne. Inak som nevedel, že ste to konanie robil vy osobne.
Nezodpovedané otázky: Koľko vozíčkárov so Serede je zamestnaných v bezbariérovej chránenej dielni, na ktorú boli poskytnuté finančné prostriedky???? Prečo robil výberové konanie reálne iba jeden člen komisie????
Registrovaný Peter Sokol Peter Sokol | 05-12-2012 19:57:29
Prepáčte malý preklep. Zo Serede sú 7.
mino | 05-12-2012 19:27:56
Nechapem naco tu riesite odkial su. Ked bude kukat na monitor a nebude flakat svoju robotu nech je pre mna za mna aj z Marsu. Pan Sokol dakujeme za informaciu, kamery v meste maju velky vyznam a dufam ze zachrania majetok aj tym neprajnikom co si myslia opak.
anonym | 05-12-2012 18:35:27
Prijatých bolo 5 žien a 3 muži, z ktorých sú 6 zo Serede a 1 zo Šintavy. Tá posledná osoba je odkiaľ?
Registrovaný Peter Sokol Peter Sokol | 05-12-2012 18:16:52
Vážený pán Kurcius, skôr než ste začali niekoho obviňovať mali ste si zistiť pravdivé skutočnosti o výberovom konaní. Váš syn sa zúčastnil výberového konania, ale zato že nebol vybraný ešte nevidím dôvod, aby ste všetkých obviňoval. Chránená dielňa bola realizovaná s podporou ÚPSVaR Galanta a z toho dôvodu sa mohli o miesto uchádzať všetky osoby, ktoré boli evidované práve na tomto úrade. Neviem, kde ste dostal informáciu, že to mali byť práve sereďania. Do výberového konania sa prihlásilo celkovo 47 osôb ZŤP, z ktorých komisia v trojčlennom zložení (JUDr.J.Mizerík -náčelník MsP, Mgr.Peter Sokol -zástupca náčelníka a Mgr.Erika Károlyiová –zamestnannec ÚPSVaR GA) vybrala 8 osôb, ktoré splnili podmienky a od 15.11.2012 nastúpili do práce. Výberové konanie prebiehalo v budove Mestskej polície a aj v budove ÚPSVaR v Seredi. Prijatých bolo 5 žien a 3 muži, z ktorých sú 6 zo Serede a 1 zo Šintavy.
brusko | 05-12-2012 13:12:21
naco su kamery,skoda reci o tom...su na dve veci veru tak....
pre ixa seredského | 05-12-2012 06:19:45
Si na hlavu? Veď volakto im musí povedať pravdu do očí. Nevidíš, že si len pre svojich pripravuju místečká? Ja obdivujem toho T.K. že našiel odvahu a pod svojim menom sa ich to opýtal. On sa neskováva za voláke iné vymyslené mená. A jak ho poznám, tak vždy vystupuje rovno a čestne.
re:Vlado | 04-12-2012 08:09:45
Vlado ty si ale mýliš kamery dopravnej polície, ktoré zazanamenávaju aj v tej vysokej rýchlosti EČ a tiež rýchlosť vozidla, to si zase úplne vedľa s tou Cukrovarskou a kamerami mesta. Ale ak by ich tam dopraváci dali zriadiť tak by som bol aj ja rád, ale aby ich dali aj na Čepeňskú, trnavskú, Bratislavskú, Nám.Slobody, Šulekovskú, A.Hlinku a potom by to snád mohlo aj pomôcť. No a potom by to mali dať do všetkých miest Slovenska a na min.10-15 ulíc v aždom meste...:-D
ivan | 03-12-2012 21:26:13
stym suhlasím že tu zlyhava niečo ine,čo sa tyka bezpečnosti a tym nemam na mysli políciu,tých vagabundov pochytaju,ale čo stoho ked su za pol roka doma.jednu kameru by napríklad mali primontovať tomu parazitovi ROSIVALOVI na hlavu aby konečne ziskali dostatok dokazov, čo by skapal v base.to tu hadam nemusím nikomu pripomínať čo spravil.a za tu kratku dobu čo je doma ma už zas toho dosť.takže dať mu ju na hlavu a najlepšie otočnú.
peter | 03-12-2012 21:05:23
Aby sa Sered stala bezpečným mestom tak kameru by musel mať každy druhy občan na chrbte aby chranil toho prveho.samozrejme že to schvalujem,že sa pridali kamery,ale aj tak si myslím,že čo by mali hlavne odhaliť sa tymto sposobom nepodarí.tu zlyhavaju ine organy.určite sa žiadny dílerik drog nepostaví pod kameru a nebude robiť biznis.tak bohužial musím len konštatovať že zasa kopec slušnych ludí dostane pokuty za zle parkovanie a pod.
...... | 03-12-2012 20:56:39
A čo jednu nešupli aj tým čo postavili na jar múr, isto by sa potešili:D ved od mesta a aky štandart.Len by sa im asi nepáčila namontovaná od ulice........
obscura | 03-12-2012 17:00:03
este takych 1358 kamier a 149 dochodcov za monitormi a snad sa podari pomocou kamier najst aspon jedno ukradnute auto...
Vlado | 03-12-2012 16:19:32
Ešte raz som si prezrel zoznam kde sa umiestnili kamery.Prepáčte ale načo sú pri Amfiteátri 3 kamery?Komenského kruháč, načo?To aký inteligent zas rozdeloval?Či načo ich dávať tam kde sa niečo deje a kde by mohli mať aký taký úžitok, že?Lepšie je ich dať tam kde nie je nič.Sorry, ale toto je fakt jak u blbých.Na Cukrovarskej nie je ani jedna, hlavne, že v lete je to tu ako pretekárska dráha.No ale načo sa rozčulovať, v Seredi to nemá cenu, v našom najbezpečnejšom meste a s úradníkmi, ktorých život v meste ťažko zaujíma.
Vlado | 03-12-2012 16:10:36
Kamera, ktorá je na Trnavskej pri cintoríne ja tam na 2 veci.Prípadným krádežiam, ktorých je na cintoríne ako maku nezabráni a ani len nezachytí, či sa tam najmä v noci pohybujú nejaké osoby alebo nie.Osobne som niekoľkokrát písal na Mestské zastupiteľstvo v tejto veci, ale vidím, že si to vysvetlili po svojom.Je tam kamera ale ako keby tam nebola.Takže ak nemá byť aspoň na novom a starom cintoríne, tak tam nemusela byť vôbec.Lenže to je proste vizitka našich poslancov, všetko sa rieši ale úplne nezmyselne a od konca.
pre 03.12. o 7.46 | 03-12-2012 15:16:06
Dobre sa pýtate, dúfam, že si prečítame aj odpoveď. Vytvorenie prac. miest sa dlho vyhlasovalo v MR, publikovalo v SN a neviem kde ešte, a preto so rád pozriem výsledky.
ixo sered | 03-12-2012 12:38:12
čo ta tam nezebrali?
Tibor Kurcius | 03-12-2012 07:46:54
Ak toto číta niekto s mestského úradu, tak by som rád vedel akým spôsobom bol robený výber na obsluhu kamerového systému. Vedel som o tom, že to majú obsluhovať osoby ZŤP a mali by byť so Serede. Viem aj to, že výber nerobila komisia, ale jeden pán. A zrejme tu bude aj odpoveď na moju otázku. OTÁZKA: Prečo sa do obsluhy kamerového systému nedostali osoby ZŤP so Serede? ODPOVEĎ: Preto, že pán, ktorý robil výberové konanie sám, si potreboval dosadiť svojich známych, či kamarátov. Neviem meno toho pána, keby som ho vedel, tak sa ho to osobne spýtam. Vie mi na to niekto odpovedať a vyvrátiť to? Alebo mám pravdu a všetci sklopíte uši? Ako vždy?
anonym | 03-12-2012 00:09:27
no tak to prever :)
re:anonym | 02-12-2012 22:59:54
...z ktorých je 18 otočných kamier. Bolo by dobre preveriť ako je to v Blave. Je to totiž značný rozdiel - otočná a statická...
anonym | 02-12-2012 20:11:38
heh, práve bolo v správach, že v celej Bratislave je len 49 kamier.. a my tu v 17 tisícovom meste už máme 57 :)
občan | 02-12-2012 14:06:30
Andrej Fraňo, ak sa nemýlim tak aj robíte s kamerami, ale na takúto zákazku asi by ste nemali gule. Prv než začnete niečo písať a obviňovať si zistite skutočnosti. Výzva na kamerový systém bola riadne vyhlásená, neviem či nebola prevzatá aj na SOL, výherca vzišiel z elektronickej akcie. pozrite si stránku mesta a všetko sa dozviete, ale nečakajte že vám to bude zisťovať niekto iný.
re:pre Imra | 02-12-2012 12:02:04
A ty máš odkiaľ taketo info? Máš presnu štatistiku toho čo všetko sa zaznamenalo, podarilo odhaliť? Ty myslíš, že sa všetky zistené skutočnosti budú uverejňovať na webe, aby smradi vedeli kde a čo sa dá zaznamenať...?
pre imra | 02-12-2012 11:59:30
mas pravdu kamery su nanic pre vyberanie pokut inak nic ked sa nieco stane kamery boli inde otocene
Samé sťažnosti | 02-12-2012 11:43:29
Ľudia, čo sa stále sťažujete. Kamery sú treba, aj keď bežný občan sa k záznamov nikdy nedostane (viď zákon), neznamená to, že záznam neexistuje. Ak sa niečo v danej lokalite deje, treba zavolať na MSP a oni to zaznamenajú na kameru a vec budú riešiť. Len sa netreba báť tam zavolať, že??? Ak sa aj po telefonate nebude nič diať, sú tam na to kompetentní ľudia aby poriešili policajtov, ktorí nekonali. Jediný problém je v nás ľuďoch, lebo nevoláme, keď mǒžeme, ale namiesto toho sa len sťažujeme. Chce to viac aktivity a menej anonymného sťažovania.
anonym | 02-12-2012 11:15:18
Prečo by mali byť podporovaní domáci podnikatelia? O tom predsa verejné obstarávania nie sú. Ak príde niekto s lepšou ponukou, tak domáci podnikateľ nech sa potom nad sebou zamyslí preto nedokáže konkurovať. Tu nie je priestor na uplatňovanie akéhosi patriotizmu. A okrem toho si myslím, že domáci podnikatelia (hlavne z radov poslancov) si na niektoré zákazky sťažovať nemôžu.
Andrej Fraňo | 02-12-2012 10:42:56
Mna by zaujimalo co to vsetko stalo :-) Kde najdem rozpocet na celu tuto akciu. A ako sa ktomu dostala ta firma co to robi. Je mi luto ze mesto v prvom rade nepodporuje domacich podnikatelov a neda priestor im, ale hned niekomu z druheho mesta a pod.. Presne ako Galanta.. XXX ponuk na termalne kupalisko a mala to sega.. Uznavam, lebo je domaci !
Imro | 02-12-2012 00:49:01
pre obcan...
jazdim podla predpisov, az moc dobre ich dodrziavam.. a prve auto co som vidiel tadial ist tak ako nemalo bolo auto MP tak preco by sme aj my nemohli tadial tak jazdit? O co su viac? nedaju si pokutu? Tak ked sa tadial tak jazdilo stale preco nedavaju najprv napomenutia lez hned pokuty?? okrem ineho nedostal som tu pokutu ja, ale ked som sa dozvedel ze ich rozdavaju jedna radost tak ma to neskutocne nasralo
re:Juraj | 01-12-2012 20:17:38
A ty si to ako predstavuješ? Posadia ju tam niekde ku kamerám, vysvetlia ako sa to ovláda a ona si bude pozerať? Ak tam za den pride povedzme 5-6 ludi, každého tam niekde posadia, nakupia compy na pozeranie pre verejnosť alebo ako?
Tu ti mal pán pod nickom "kamery" vysvetliť, kto všetko može prísť do styku s týmito skutočnosťami v zmysle toho citovaného zákona o ochrane osobných údajov ... :-)
re:kamery | 01-12-2012 20:14:08
Čo tak sa ísť na to priamo opýtať na MSP ako tu vypisovať a dufať...
PS: Ver tomu, že sa to do bodky dodržiava!
obcan | 01-12-2012 20:06:39
Imro nauc sa jazdit podla predpisov a nebudes dostavat pokuty. Skoda reci na teba. Juraj to ze neukazali zaznam tvojej priatelke neznamena ze si ho nepozreli. Tvoja priatelka nema co pozerat zaznamy. Kamery myslim ze MP vie ako sa naraba so zaznamami, to nemaj boja. Ach jaj ak neviete pisat k veci a daco normalne radsej sem ani nepiste.
kamery | 01-12-2012 19:57:37
Dúfam že MsP má naštudovaný zákon o ochrane os. údajov a dodržuje paragraf §13, ods. 7:
"Ak vyhotovený záznam podľa § 10 ods. 7 nie je využitý na účely trestného konania alebo konania o priestupkoch, ten, kto ho vyhotovil, ho zlikviduje najneskôr v lehote siedmich dní odo dňa nasledujúceho po dni, v ktorom bol záznam vyhotovený, ak osobitný zákon neustanovuje inak."
Imro | 01-12-2012 19:34:21
Asi tak. Kamery su nato aby MP mohla vyberat pokuty za nedani smerovky, zlé statie a veci podobne.. ked sa nieco stane tak zrovna tam kamera nevidi alebo bola nastaven inde... skoda reci a pisma
Juraj | 01-12-2012 19:26:49
ďalšie kamery a k čomu ? Keď priateľke ukradli bicykel priamo v dosahu kamery, žiadala , aby jej umožnili nahliadnuť do záznamov, bolo jej však povedané, že to nie je možné kvôli zákonu o ochrane súkromia!
Imro | 01-12-2012 19:16:26
Komenského – kruhový objazd ... tam je naco dobra ta kamera? Aby sa pokutovali ludia ktory idu cez kruhovy krizom? To je tam taka nebezpecna lokalita ze je tam potrebna kamera? Koho ohrozuju? naco je tam ten kruhac? k comu je dobry nechapem to tam vobec.....

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign