Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kam idu peniaze urcene na zimnu udrzbu mesta?

 Stav na fotografii je zo vcerajska, 08. januara 2008, 14.15 hod. 
Na chodnikoch je presne tolko snehu, ako na travnikoch. Rozdiel je len v uspineni snehu mimo travnik od prechadzajucich ludi.

Jedno z najfrekventovanejsich miest v meste Sered. Chodnik tri metre od jedneho z prechodov pre chodcov cez svetelnu krizovatku, tak tri metre od lekarne. Nesnezi uz niekolko dni. A stav na frekventovanom chodniku je na zaplakanie. O niekolko desiatok metrov smerom k Slovenskej sporitelni, je pred sukromnymi nehnutelnostami s obchodnymi priestormi cisto - sneh odhrnuty. Chapem pripadne argumenty, ze odhrnut vzidalene ulice a chodniky sa neda okamzite, zacina sa centrom mesta. Ale neda mi nespytat sa, kedy mesto preboha zacne s odhrnanim sirokeho centra, ked samotne centrum je este pod snehom?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
František Ferdič | 21-01-2010 16:43:18
... inertný materiál nemá kto pozbierať - no to je dobré. Len zabúdate na to, že tento materiál sa môže viacnásobne použiť !!! Bohu žiaľ treba ho LEN znova pozbierať a NIEKDE uskladniť.
Ľubomír Veselický | 09-01-2009 13:14:41
Overil som si telefonicky, čo sa udialo a mám potvrdené, že v rozhovore s pracovníkmi Tecomu pán primátor vyslovil názor, že by bolo vhodné iba soliť. Išlo ale iba o vyslovený názor a nie príkaz. Vzhľadom na silnejšie mrazy, cenu soli (7,60 Sk/lkg)a jej potrebu (8 ton na 5 km) TECOM sypal aj inertný materiál. Faktúry za tieto posypy zatiaľ mesto neobdržalo. To je všetko, čo sa týka problematiky najmä cestných komuníkácií. Problém neodhrnutých chodníkov však ostáva stále otvorený a súvisiace otázky nezodpovedané.
pre pana veselickeho | 10-01-2009 04:00:01
nie ste len blbec ale aj PAKO.
Ľubomír Veselický | 09-01-2009 12:18:37
Mám iba sprostredkovanú informáciu, že začiatkom roka pán primátor vydal údajne pokyn TECOMU, aby na posyp používali iba soľ, nakoľko inertný materiál po rozpustení snehu nemá kto zametať. Ddo akej miery je to pravda nateraz preukázať neviem. Či je to pravda, to vedia iba kompetentní pracovníci TECOMU.
Ľubomír Veselický | 09-01-2009 07:38:25
Otázku v nadpise by som položil inak. Či mesto hradí faktúry za čistenie mesta včas. Zaujímavé by bolo aj dozvedieť sa, či dodávateľ naozaj dostal zákaz sypať inertný materiál a pokyn sypať iba soľ, hoci táto je účinná iba do -5 st. Celsia.
Miloš Majko | 10-01-2009 05:30:53
Pana Veselickeho poznam asi sedem alebo osem rokov. V case, kedy sa uradnici pri vaznom probleme obcanov spravali alibisticky a nekonali ani v medziach, ktore im urcoval zakon cim umoznovali protipravne konanie poskodzovanie zaujmov inych, pan Veselicky este ako hlavny kontrolor MsU Sered (teda z pohladu obcana uradnik) dokazal (i ked nemusel a mohol sa pridat k necinnej ci vec sabotujucej vacsine), ze kazda vec sa da hodnotit aj objektivne s osobnym poznanim pravdy na mieste (pri zdroji problemu) a nie iba administrativne "od stola". Poznam ho ako poslanca, ktory ako jeden z mala aj na zasadaniach MsZ aktivne vystupuje a zastava prava obcanov, ktorym ani nestoji za to, aby sa na MsZ niekedy prisli pozriet a aby sa k nemu spravali uctivo. A ked to uz nedokazu, aby ho aspon verejne anonymne neurazali. Neviem, co Vas vedie k anonymnemu urazaniu niekoho, kto sa nehanbi pod svoj nazor podpisat a prezentovat ho verejene. Je jesne, ze nikto nie je dokonaly a kazdy z nas ma svoje klady i zapory. Pan Veselicky dokonca nehlasoval ani za tolho kritizovane odmeny pre poslancov. Na rozdiel od niektorych poslancov zo zasadni MsZ je mozne poznat aj jeho hlas a nevezie sa v kolektive ako parazit, ktory ocakava len tu minutu, kedy zasadanie MsZ ci komisie verejneho poriadku konci. Nie, nechcem a nemusim niekoho ako je Veselicky obhajovat verejne pred anonymnymi urazkami. Ale nemozem sa stotoznit s tym, ze niekto je schopny zneuzivat vymozenosti mu zdarma dane v mediu a to bez cenzury a na naklady ineho subjektu. Podpiste sa pod svoj nazor, diskutujte a komunikujte. A pridete na to, co vsetko tych par podpisanych a autorizovanych slov na verejnosti znamena. Pre VaS SAMEHO A AJ PRE VEREJNOST. Sme male mesto a takmer kazdy pozna kazdeho. Slova vyrieknute ci napisane verejne sa tazko daju vziat spat ci anulovat. Demokracia prinasa moznosti, ale aj povinnosti. Ani jedno a n i druhe nie je dobre zneuzivat - vsetko ma nasledky. Poznam pana Veselickeho a som si isty, ze sa dokaze povzniest aj nad Vase anonymne urazky. Ale takymto konanim len utvrdzujete pesimistov v nazore, ze nic normalne sa v nasom meste neda spravit, nic nie je mozne zmenit a ze sa vsetci musia zmierit s tym, ze v seredi to tak bolo, je a aj bude. Chapem Vas pohlad na vec za predpokladu, ze ste niekto, koho sa postoj aj pana Veselickeho dotyka, no takymto vystupovanim len potvrdzujete fakt, ze jeho postoj je opravneny a prezentovane nazory opravnene.
anonym | 09-01-2009 22:22:55
_____ _ ___________________§§________________________________ ______________ _________________§____________________________ _______#####_________ ________________________________###____ ________#####____________§§_ ______§§________________#####___ _________####______________________ _______________#####_____ §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ §§§§§§§§§§§§§§§§§§ _§§________###_____________§§__§§_______________# ####____§§_ ___§§_______###_______§§§§§§§§§__§§§___________####____§ §___ _____§§______##§§§§§§§§§§§§§§__§§§§§§§§§_____####____§§_____ __ _____§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§______§§§§§§§§§§####____§§_______ _________ §§§§§§§§§§§§§§§§_______§__§§§§§§§§§§§§§§§§_________ ___________§§§§§ §§§§§§§______________§§§§§§§§§§§§___________ _____________§§§§§§§§__ _____§__________§§§§§§§§_____________ _______________§§§§_________§§ ___________§§§§_______________ ________________§§___________________ _____§§________________ ________________§§____________§§__________§§ ________________ ________________§§________________________§§_______ _________ ________________§§________________________§§______________ __ ________________§§________________________§§________________ ____ ________§§§§§§§§§§________________§§§§§§§§§§____________
Hej Lubo | 09-01-2009 22:17:59
Ako sa hovori -- Sol nad zlato. Pan Veselicky ako tak overujete a preverujete tak aj ja mam sprostredkovanu informaciu. Ale na rozdiel od Vas overenu. Ste blbec
Kamil Mišovič | 09-01-2009 15:44:40
Mám dojem, že mesto kašle na sneh, ktorý je na chodníkoch. Zvolilo vyčkávaciu taktiku z minulosti, kedy bolo teplé zimné obdobie a napadnutý sneh sa roztopil za jeden deň. Možno sú sami kompetentný prekvapený z toho, že sneh, ktorý napadol sa drží už niekoľko dní. Doprial by som zodpovedným vyskúšať si tlačiť kočík po takto neupravenom chodníku z jedného konca mesta na druhý. Myslím, že náprava by sa dostavila okamžite.
anonym | 09-01-2009 15:28:02
Mám dojem, že mesto kašle na sneh, ktorý je na chodníkoch. Zvolilo vyčkávaciu taktiku z minulosti, kedy bolo teplé zimné obdobie a napadnutý sneh sa roztopil za jeden deň. Možno sú sami kompetentný prekvapený z toho, že sneh, ktorý napadol sa drží už niekoľko dní. Doprial by som zodpovedným vyskúšať si tlačiť kočík po takto neupravenom chodníku z jedného konca mesta na druhý. Myslím, že náprava by sa dostavila okamžite.
Miloš Majko | 09-01-2009 12:23:27
Myslim si, ze vzhladom na stav ciest pri sucasnych teplotach je, resp. malo by byt v zaujme dodavatela vediet, preco pouziva neucinnu metodu pri vykone dodavatelskych prac. Vasa otazka ako obcana tym skorej poslanca MsZ, ci su faktury za taketo vysledky prace uhradene, je na mieste.
Miloš Majko | 09-01-2009 11:57:07
Pan Veselicky, nechapem Vasu poznamku o moznom zakaze danom dodavatelovi posypat inertnym posypovym materialom ale len solou. Kto si moze dovolit zmluvne nakontrahovanemu a za vykonanu sluzbu zodpovednemu dodavatelovi urcovat technologicke postupy?

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign