Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Kam až zájdu Nóri? Pre zmenu pohlavia bude stačiť vyplniť formulár, u detí súhlas rodičov nebude potrebný

Pavol KurbelDátum22. 03. 2016 20:47:54TémaBlogy

 

35

Nórsko 22. marca 2016 (HSP/Foto:TASR/AP- Apichart Weerawong))

 

Nórsko prichádza s ďalšou “revolučnou novinkou”. Nórsky minister zdravotníctva predložil návrh zákona, pomocou ktorého si ľudia budú môcť zmeniť pohlavie bez toho, aby museli podstúpiť operáciu alebo absolvovať hormonálnu liečbu. Na zmenu pohlavie bude stačiť vyplniť formulár, píše server Echo24.cz.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
 

Návrh ministra zdravotníctva Bena Høiea uvítala ľudskoprávna organizácia Amnesty International. Označila ho za historický prielom. Mimovládna organizácia zároveň nabáda nórskych poslancov, aby za zmenu zákona hlasovali, a tým ukončili desaťročie diskriminačných praktík.

V Nórsku aktuálne platí, že o právnej zmene pohlavia rozhodujú úrady. Osoba, ktorá si chce pohlavie zmeniť, musí absolvovať psychiatrické vyšetrenie, hormonálnu liečbu a operáciu. Patricie Kaateeové z Amnesty Intenational považuje tento postup za veľmi rušivý.

Nóri vo svojich požiadavkách pre skupinu LGBTI prekračujú jednu hranicu za druhou. Za liek na všetko považujú ľudské práva, a rovnako je to aj v tomto prípade. Minister Høie totiž uviedol, že návrh je v súlade s ľudskými právami.

Po schválení zákona ľudia, ktorí si chcú zmeniť pohlavie, vyplnia formulár a pošlú ho na najbližší daňový úrad, ktorý registruje statusy obyvateľov.

Nóri vo svojej požiadavke idú ešte ďalej. Nový zákon by mal znížiť potrebný vek na zmenu pohlavia z 18 na 16 rokov. Zákon zároveň obmedzí rodičom ich práva, pretože k zmene nebude potrebný rodičovský súhlas. V prípade detí mladších ako 16 rokov, u ktorých so zmenou pohlavia nebudú rodičia súhlasiť, rozhodnú “v najlepšom záujme detí” úrady.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
s.i.n. | 13-04-2016 13:55:26
Tento príspevok venujem Realistovi z Nemecka: http://svet.sme.sk/c/20137342/v-nemecku-miznu-deti-utecencov-urady-hovoria-o-zlyhani.html?ref=trz
Aj toto je výmysel?
s.i.n. | 07-04-2016 21:21:58
Spomínaným článok o \"multikulturizme\" v UK hovorí o dôsledkoch, aké prináša falošné ponímanie rasistickej zaujatosti politikmi. A je to len vedľajší produkt prítomnosti Islámistov v Európe. Ten hlavný cieľ je cez ich militantné náboženstvo podmaniť si Európu! Dobre vedia, že tu sa im nestane nič také, čo by nasledovalo za domáhanie vyznávať kresťanstvo u nich doma. A násilnícka povaha Aláhovým stúpencom je vlastná a utvrdzuje ich k tomu aj korán.
gulak | 07-04-2016 19:08:25
A denne do EU prudia tisice tzv.migrantov..nechapem to..
multikulti | 07-04-2016 18:11:44
\"Ťažko si predstaviť odpornejší zločin, ako je znásilnenie dieťaťa. Horšie môže byť snáď už len znásilnenie veľkého počtu detí. To je presne to, čo sa teraz odohráva v multikultúrnej Británii\" viac sa dočítate aj s odkazmi na priebeh vyšetrovania ku tejto téme tu :http://rogozov.bigbloger.lidovky.cz/c/448050/O-znasilnovani-deti-snadne-bile-maso.html
tomáš | 02-04-2016 17:01:43
Pseudorealista aj pani Michalákovú, ktorej nórska sociálka odobrala oboch synov v máji 2011 a dokonca jej hrozí že bude zbavená rodičovských práv k obom deťom, označíte za putinideológiu? Alebo kam zaradíte prípad dieťaťa menom Maxine, ktoré bolo odobraté slovensko-nórskej rodine aj kvôli tomu, že jeho matka údajne nemala s dieťaťom dostatočný očný kontakt? Tiež putinideológia? A čo tých 150 nórskych odborníkov: lekárov, psychológov, učiteľov, právnikov a sociálnych pracovníkov, ktorí spísali petíciu proti Barnevernetu, za zmenu systému ochrany ohrozených detí? Tých nazvete ako? Nebuďte smiešny. Vaša tvrdošijná zaslepenosť voči realite je nepochopiteľná. Keď systém Barnevernet vznikol, bolo jeho náplňou pomáhať deťom a rodičom zvládať komplikované situácie. Postupne sa však systém rozvinul do kontroly správania rodičov voči deťom! Otázka je, čo tým sleduje? No o čo môže ísť štátu (veľa napovie aj čítanie Platóna)? Štát si cez tzv. ochranu detí a mladistvých vytvára trestajúcu páku na rodičov, ktorí by boli neposlušní moci (rozumej snaží sa im vtlačiť ten „správny“ svetonázor), prípadne sa priečili dnes všetko ovládajúcej ideológii politickej korektnosti. Lebo veď odobratie dieťaťa je pre každého rodiča trestom, keď už nie je ďalší potrebný. Odobratie tu plní úlohu nastolenia prevýchovy presne podľa prianí smerníc anonymnej byrokratickej inštitúcie akoby vystrihnutej z románov 1984 alebo Krásny nový svet. Nič nepoukazuje na totalitné tendencie Barnevernetu lepšie ako skutočnosť, že za porušenie akejsi niekým stanovenej normy sa trestá rozbehnutím byrokratického súkolia, na ktorého konci je zásah do autonómnej a intímnej rodinnej sféry a pošliapavanie práva rodičov na výchovu svojich detí podľa svojho vedomia a svedomia. Každý vedúci pobočky Barnevernetu má právo učiniť rozhodnutie o odobraní dieťaťa, keď má pocit, že je to v jeho záujme, čo myslím hovorí samé za seba. Nepotrebuje na to súd alebo iné legálne potvrdenie. A títo anonymní úradníci veľakrát zjavne rozhodujú prehnane rýchlo a často iba na základe svojvôle, tak ako v prípade odobratého dieťaťa Maxine, alebo na základe takej pavedy akú prezentuje pani Killénová. Lenže tu nejde o guľôčky, ale o ľudí a často spôsobujú tieto zásahy ťažké ľudské tragédie. Celý Barnevernet mi až nápadne pripomenul (v určitých smeroch) neslávne známy nacistický program Lebensborn, v rámci ktorého sa unášali deti rodičom z okupovaných území, za účelom výchovy dokonale indoktrinovanej, nepochybujúcej árijskej elity podľa predstáv jedného chorého mozgu.
realista1 | 02-04-2016 16:07:50
Len chcem pripomenúť,ze ten pán podomnou je iný ,pod nickom realista asi vystupujeme dvaja.
Realista | 02-04-2016 07:59:50
Tak to je gool, tam pani Irinu vytiahnem? Preboha.... Žena ktorá si na vymýšľala všetko možné aby mala decká len pre seba si myslela že jej na to skočia a keď bola v Ruskú tak Putinoideologisti to celé využili na ich propagandu, bravooo, propagandistické články kde nie sú vyjadrenia druhej strany ako dôkazy zvrhavania morálky, super. Rétorikou podobnou ako utecenco-stracici ti s.i.n. odpoviem: Prečo sa neptestahujes do úžasného a bezpečného Ruska?

Trochu iný pohľad na pani Irinu:http://www.jetotak.sk/editorial/putinova-svata-aliancia-nielen-za-rodinu-ii-alebo-tepla-vojna
s.i.n. | 01-04-2016 17:31:16
V mojom príspevku z | 01-04-2016 09:12:48 som sa snažil poukázať na súvislosti, o ktorých sa v tomto článku píše, za ktoré je jeho autor dosť často napádaný. Posledne Realista | 31-03-2016 15:54:40: ..\"Hlavne,tu nejde o Norsko tu ide o to ,ze vzdy sa najde urcita skupina ludi,ktora musi stvat,a rozvracat,robit histeriu.A tu sa musim znovu vratit k pociatku,a pytam sa pan Kurbel,splnilo to Vase ocakavanie.\" tento slovník sa až nápadne podobá na stratégiu, ktorú používali komunisti pred ´89 r.
Dal som si tú námahu, aby som pozbieral \"Fakta, fakta a ešte raz fakta\". Tu sú:
fam. Michálková CZ: http://www.topky.sk/cl/11/1451761/Nori-celia-medzinarodnemu-skandalu-za-odobratie-ceskych-deti--Su-majetkom-statu--obhajuju-sa-
ale tiež
http://www.stopautogenocide.sk/clanky/juvenilna-justicia---kradnutie-deti/odoberanie-deti-v-norsku--sokujuci-rozhovor-s--ruskou-matkou-irinou-bergsetovou.html
Je to príbeh jednej ruskej ženy, ktorá sa spoznala v Moskve s jedným nórskym občanom, za ktorého sa vydala a kam sa aj odsťahovala.
Z pomerne obsiahleho článku, ktorý po zverejnení v ruských novinách „Zavtra“ sa stal hitom medzi čitateľmi nie len v Rusku, ale v takmer vo všetkých Západných krajinách je výstižne odpovedané tým diskutujúcim, ktorí sú ochotní uveriť slovám Realista | 01-04-2016 09:33:54: \"..Hlavne,tu nejde o Norsko tu ide o to ,ze vzdy sa najde urcita skupina ludi,ktora musi stvat,a rozvracat,robit histeriu.A tu sa musim znovu vratit k pociatku,a pytam sa pan Kurbel,splnilo to Vase ocakavanie\"

Z citovaného, trochu obsiahleho článku, (tak zložitá tématika sa nedá odbaviť pár vetami) veľavravne hovorí odpoveď anglického psychológa jednej matke, ktorá zistila, že jej neplnoletá dcéra sa dostala do rúk amorálne zmýšľajúcich \"intelektuálov pokrokovej doby\":

„Drahá pani, vy ste zo včerajšieho dňa. To nie je zvrátené, to je kreatívny sex pre elitu!“ Moja menovkyňa okamžite pochopila, že žije v totálne zvrátenej, zvrhlej a dekadentnej spoločnosti. Potichu si zbalila najnutnejšie veci a aj so svojou milovanou dcérkou odletela do Ruska.
Chcela by som sa však vrátiť späť k Nórsku, aby ste pochopili, prečo je to dnes morálne celkom zdevastovaná krajina. Najskôr sa legalizovali manželstvá rovnakého pohlavia. Potom bol schválený zákon, aby si mohli deti adoptovať homosexuálni partneri. A tak sa postupne spustila lavína amorálnosti, ktorá už nadobudla obludné rozmery. Dokonca i miestni kňazi (muži aj ženy) otvorene hovoria o svojej nie tradičnej sexuálnej orientácii. Najnovšie sa v tejto krajine objavili „odvážlivci“ z okruhu homosexuálov, ktorí nastoľujú „otázku práva sobášov s deťmi“…
Nepripomína Vám to v niečom aj realitu na Slovensku (Pietruchová, Weisenbacher,...) s agendou genderizmu, o ktorej sa mnohí vyjadrujú ako o strašení, alebo blbostiach?
gulak | 01-04-2016 09:49:39
Myslím si,že to vyslovene..na dobreho syna je palica..je myslené obrazne..
Realista | 01-04-2016 09:33:54
Fakta.fakta.a este raz fakta,pozrite si svetovu statistiku od uno,kde odoberanie deti je dokonca v cechach vatsie,ako v Norsku.A okrem toho,kazdy jeden pripad je iny a veru radsej konat,ako nechat deti v rodine,kde nemaju ani tu najmensiu sancu dostat sa zo zacarovaneho kruhu nasilia,ktore plodi dalsie nasilie.Jasne to tam ta pracovnicka povedala,v Norsku nenechaju deti zebrat na ulici vo velkomestach,v taktnej rodine sa nikto nemusi obavat,ze mu niekto zoberie dieta a aj na Slovensku je urcite vela deti,ktore by mali byt uz davno alkoholikom,fetakom nasilnikom,tym co svoje deti predavaju do bordelov atd.Jasne tiez pracovnicka hovori,ze vychodiskom je a vzdy bude biologicka rodina,kolko deti zije na Slovensku v dwtskych domovoch,v Norsku rozoberate 4pripady anemate ani sajnu,preco boli deti odobrate.A ze masineria,boze moj,len stvat,kolko ludi asi pracuje v tomto obore na Slovensku,urcite aspon 53 tisic,tak ako tomu je vNorsku.Hlavne,tu nejde o Norsko tu ide o to ,ze vzdy sa najde urcita skupina ludi,ktora musi stvat,a rozvracat,robit histeriu.A tu sa musim znovu vratit k pociatku,a pytam sa pan Kurbel,splnilo to Vase ocakavanie
s.i.n. | 01-04-2016 09:12:48
Je to trochu zložitejšie (ako pre koho), aby hneď na prvý krát pochopil o čo v tom článku ide. Tento článok reaguje na stále častejšie odoberanie detí svojim rodičom, o čom existuje mnoho nespochybnitelných dôkazov. V prípade rodičov (meno?) z CZ sa do veci zamontovalo aj MZV ČR. O nič lepšie v týchto \"pokrokových\" metódach ochrany \"práv detí\" nie sú na tom ani v zbožňovanej demokracii v GB. Len naše TV priniesli príbehy dvoch rodín z SVK, z ktorých len v jednom prípade sa chlapček dostal domov. Ale o tom som veľmi nechcel písať. Ten článok hovorí o trinásť tisícovej mašinérii úradníkov z Barnevert-u ktorým stačí aj anonymné nahlásenie po telefóne, aby v záujme \"ochrany dieťaťa\" ho odobrali jeho rodičom. V článku sa píše: \"A predsa práve sporné prípady nám poskytujú výklad o tom, kam sa otáča etický kompas západnej civilizácie. Nórsko totiž hrá rolu morálnej svetovej vlády.\" Kto im na to dal kredit? Peniaze na to majú, z obchodu s ropou. To áno. Ale morálne právo nie!
pre gulak | 01-04-2016 08:26:45
To mi je jasné,žeti to uslo,skoro polovina clanku je o tom,co odpoveda pracovnicka na otazky,uslo ti,ze povedala , telesne tresty nie unas v Morskú.ušlo Ti že v katechme cituje autor že na dobrého syna je treba palica atd..napis ty o čom ten článok je!
gulak | 31-03-2016 22:21:28
V tom clanku sa nepise o bití detí..to,len tu niekto silou mocou chrli nezmysli,ked mu niekto odporuje..
Pre Gulak | 31-03-2016 18:36:54
tak si precitaj o co sa tu vlastne jedna,najdi si ten clanok o ktorom je rec.je to vsetko na adresu toho clanku,nie na adresu prispevku v SOL.
gulak | 31-03-2016 17:44:11
Neviem..asi ma niekto vlčiu tmu,ked tu píše o bití detí...
Realista | 31-03-2016 15:54:40
pretoze som bol priamo osloveny,tak som si ten clanok,ktory odporucate nasiel.Len neviem,co je v nom take zvlastne,jedine co ma zaujalo,ze do toho zamiesal Nobelovu cenu a ze Nori chcu rozhodovat za cely svet,kto dostane Nobelovu cenu za mier.To Vam mam skutocne rozpisovat,preco rozhoduju prave Nori o tejto cene?Tie ostatne veci,co tam pise,no necham to na kazdom osobne,ako sito vylozi.Jedna vec je vsak ista,nikto na svete sa nebude riadit podla predstav niektorych takzv.slovenskych pedagogov.A citovat katechizmus ,neviem z ktoreho roku,ze na dobreho syna treba palicu,a pritom sa este k tomu odvolavat na papeza Frantiska,ktory to podla autora podporuje je nehoraznost a zavadzanie.Ten vyrok od papeza som totizto poculMimochodom ho velmi obdivujem a som jeho fandom,bol uplne v inom kontexte,a povedal ju na priamu otazku od novinara.A este,do Norska som prv jazdil 2krat do roka a aj s detmi,teraz sa odtial prave vratila moja dcera tiez tam bola s detmi,a nikto jej deti nezobral aj keby im dala na rit pred kymkolvek.Robite z ludi blbcov.Bijte si svoje deti,ked vam na tom tolko zalezi kde chcete,ale nerobte to v Norsku a ani v Nemecku a ani v Anglicku.A v tom je ten rozdiel.Nikdy nikto nezobere deti rodicom bez priciny,len tak ani v Norsku.A opytajte sa tych ludi a aj Slovakov co tam byvaju,su zhnuseni Vasou propagandou.
Kto má čas nech... | 30-03-2016 22:26:35
si prečíta toto:
https://www.postoj.sk/12328/bol-som-v-norskom-urade-ktory-odobera-deti-expedicia-europy
Očakávam, že realista celkom určite zhodnotí, že je to len nechutný podvrh
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2016 21:56:11
prezradil | 26-03-2016 21:24:35 | - ziaden normalny prispevok zmazany nema dovod byt. Nemajte obavy, po eliminacii trolov systematicky utociacich na medium prave bezni diskutujuci nebudu mat strach napisat svoj nazor - nebudu sa musiet bat dehonestovanie tromi uchylakmi vystupujucimi za den pod 5 ci viac nickami.

SOL plni svoju informacnu ulohu nepretrzite 8 rokov a tak to aj zostane.
prezradil | 26-03-2016 21:24:35
ak by som mal ovladnut toto medium akurat by som sa hanbil.len si to ovladajte sam,po takejto funkcii naozaj netuzim,len skoda tohoto media,niekedy to bolo zaujimavejsie medium a prispievatelov mnohonasobne viac.len sa mi natiska jedno porekadlo,kralovi sa nepacia svoji poddany tak zavola svojich radcov a zakrici vymente narod.

p. majko zacinate bojovat so vsetkymi a to je zly signal.mozete zostat nakoniec sam a to je silna strata.

to je moj posledny zmazany prispevok na sol.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2016 15:07:11
prezradil | 26-03-2016 14:03:52 | - vrchol chrapunstva je nerespektovat ineho diskutujuceho, s kym a o com sa chce bavit. Zatial mate zmazane 4 prispevky - mozeme pokracovat dalej a nasledne robit dalsie opatrenia.

Ubezpecujem Vas, ze SOL neovladnete ani touto metodou.
prezradil | 26-03-2016 14:03:52
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Realista | 26-03-2016 07:54:06
Pan Sklenar,odpovedam na tvoje otazky.Najprv by si mi mal definovat,co su to ;slusni ludia;,urcite nie ti,co si pri kazdej prilezitosti dovolia kopnut do etnickych mensin,do ludi s inym nabozenstvom a hlavne do ludi sinym sexualnym zameranim.A teraz zopakujem celu historiu okolo clanku pana Kurbela.Napisal lebo prevzal clanok s nadpisom Kam smeruju Nori,moja reakcia bola negativna,mozno trosku expresivna, a to hlavne preto,lebo pan Kurbel vlastne o nicom inom nepise,len v tomto zmysle.Okamzite som dostal poucenie od vlastnika tohoto webu,co si to vlastne dovolujem,ty si o trosku predvidavejsi,a radsej hned das priestor len registrovanym.Po mojej reakcii,hlavne na to ,ze ked majitel dovoluje ludom pisat pod nickom,preco sa potom vlastne rozculuje,ked niekto tak pise.To mu ale ani nestacilo a dokonca proti mojej voli uverejnil moje cele meno,ktore ma od teba.Ostatne moje a este aj ine reakcie jednoducho zmazal,pretoze neboli k teme.Pytam sa ale,boli jeho utoky na mna v teme? Ked ale ja na utoky a urazky odpoviem,tak to nie je v teme.To je u teba slusne? Dalsia vec, ze ja mam nieco proti religioznemu presvedceniu autora clanku,to uz vobec nie.Pytam sa ,ale z akych dovodov potom neustale vybera clanky,na ktore okamzite naskocia,podla teba ;slusny ludia a tym ja ;slusne protirecim.Nori su suverenna krajina,tie narazky na Norov vobec neodpovedaju pravde,napr,ze kradnu deti rodicom,statisticky bolo za minulych 5.rokov dokazanych,ze deti odobranych rodicom v Cechach bolo o 35.ppercent viacejA nakoniec to najdolezitejsie Bol to navrh,nepoznate cele znenie tohoto navrhu,som si isty ze tento navrhm bol uplne nieco ineho,ako to,za co ho vydavate,a pouzivate na Vasu nesmyselnu propagandu.Nebolo na Slovensku niekym navrhnute,ze prerusenie tehotenstva by malo byt trestnym cinom,a uvidime ake navrhy bude presentovat Kotlebova strana,myslite si ,ze ludia v inych krajinach to tiez budu vyuzivat,pre svoje potrby?Zit a necha zit,ano to jemoje kredo,ale v ziadnom pripade vase.Je to kteme,alebo budem zmazany?
Realista | 25-03-2016 15:18:08
Pre Sklenar,vidis tie vymazane prispevky?Nema cenu a je to strata casu s Vami diskutovat.Ked si myslite,to co si myslite,tak budte s tym stastny,a okrem toho je dnes velky piatok,pre mna jeden z najvyznamnejsich sviatkov, a nemam v umysle sa zaoberat nejakymi nenavistnymi tiradami.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 25-03-2016 12:50:32
Realista | 24-03-2016 18:40:28, nechcem Ťa oslovovať pod plným menom, aby som neupadol do podozrenia z vyzradenia Tvojej identity.
Už dlhšie pozorujem, ako si \"vyberáš hrozienka z koláčika\" t.j. ako odpovedáš len na to, čo sa Ti hodí. Diskutujúci pod Tebou (starostlivy realista | 24-03-2016 17:03:04) sa vyjadril síce na Tvoju adresu, ale k téme, o ktorej tento článok je!Zato odpoveď na jeho argumenty od Teba žiadna! A obsah textu si nevymyslel autor tohoto článku. Dá sa pomerne ľahko presvedčiť že je prevzatý z tlačovej agentúry. Tvoje sústavné spochybňovanie informácií o dôsledkoch ideológie LGBTI a rôznych \"ľudsko právnych\" organizácií, ponímania ľudských práv nórskymi úradmi (ktoré bezdôvodne kradnú deti ich rodičom) a Tvoje posmešné narážky na religióznu orientáciu autora článku sa vlečie za Tebou ako červená niť. Môžem Ťa uistiť, že u slušných ľudí, ktorí navštevujú túto stránku sa Tvoj kredit priblížil ku kreditu vybielenej bankomatovej karty..čo mi je v mojom vzťahu ku Tebe ľúto. Ak si dobre pamätám, Tvojim heslom bolo (je?) \"žiť a nechať žiť\". Ale Tvoje prejavy ničomu takému nenasvedčujú. Ich wünsche Ihnen einen schönen Oster.
Realista | 24-03-2016 18:40:28
Vino a ani ziadny alkohol nepijem,kto moze pre pana boha porovnavat situaciu pred \".svetovou vojnou a Hitlera s nejakym administrativnym navrhom v Norsku,ktory ani nikto nevie ci je pravdivy.Tak vela stastia pri hadani.
prezradil | 24-03-2016 17:27:37
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
starostlivy realista | 24-03-2016 17:03:04
vodu kaze, vino pije
- p.Kurbelovi kaze nestarat sa, sam ma ale starost kazat druhym pod mnozstvom clankov,
neda sa to zazlievat, ale laskovo prosim nech sa chyti argumentov,
lebo tie k clanku zo strany realistu akosi chybaju,
zato vsetky obhajuju vlastne ego.

No ale podme radsej k argumentom.
Ak bola starostlivost okoliteho sveta, ked sa Histler stal diktatorom - prevzal pravomoci risskeho snemu vydavat zakony,
potom dusevne nesposobili ktorych rovno vrazdili to sa zacalo v Nemecku.
Dnes je podobnych \"ludskych prav\" vo svete coraz viac (pravo na smrt, pravo na cudziu maternicu, pravo na vlastne pohlavie, ked uz zeny pomaly ani nemozu protestovat ak do zenskej sprchy vlezie chlap, ktory sa citi ako zena..)
Tiez to je vyvoj, otazka stoji ci nie dekadentny (mnohe neohrozene rise sa rozpadli),
len to co je prirodzene prezilo.
Ma teda zmysel starat sa, zaujimat a urobit si nazor a postoj.
Len v takej atmosfere sa da argumentovat.
Nie v situacii - bud ticho, nestaraj sa!
Rovnako destruktivne posobi \"riadena diskusia\" co tu nastastie nie je,
ale uz aj pani politici komunikuju \"politicky korektne\" apotom sa cuduju, aky uspech ma Trump, ci Kotleba.
Pritom by stacilo na zaciatok hovorit si pravdu otvorene.
prezradil | 24-03-2016 12:56:57
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-03-2016 11:01:05
pre pan Majko | 24-03-2016 10:50:07 | - k veci pan Rigo.
pre pan Majko | 24-03-2016 10:50:07
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-03-2016 08:44:26
pre pan Majko | 24-03-2016 07:50:37 | - v zasade je dolezite, ze ste si spomenuli. A nic sa nedeje, ked pre Vas niekto vo volnom case nieco spravi a Vy sa nasledne takto vyjadrujete. On ma aspin moznost zo skusenosti sa poucit a nasledne tak vznikaju ludia, ktori si povedia - nieco pre inych? A preco? Aby sa potvrdilo - urob niekomu dobre - oserie ti plot?

No, ale tema je Kurbelov cclanok, takze je cas vratit sa k nemu.
pre pan Majko | 24-03-2016 07:50:37
Ohladne zverejnenia mojho mena,len tolko,cez Vasu osobu konkretne som ziaden kontakt nepozadoval, raz som Vam poslal Emial a trpko som to obanoval.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-03-2016 01:04:12
Ludia vedia byt vynaliezavi. Je cas zatrhnut im to minimalne tam, kde na to clovek ma moznosti.

https://dennikn.sk/blog/odhalil-237-falosnych-diskuterov-bali-sa-utecencov-chvalili-firmy/?ref=top-cl
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-03-2016 00:57:57
Ján Podmanický | 23-03-2016 22:59:35 | - ale na svoj nazor mam pravo, nie? ;-)

Chapem ludi citlivych na to, ked im niekto pripomenie, ze si vybrali lahsiu cestu pre zivot a isli zarabat tam, kde lepsie platia, pripadne odisli odtial, kde by sa z nejakych dovodov neuzivili.
Zaroven ale nechapem ich naslednu kritiku tych, ktori si povedali, ze urobia z nasej krajiny miesto, kde sa zit bude dat.
Ján Podmanický | 23-03-2016 22:59:35
Klasicka militantno krestanska propaganda strachu z nicoho, tak ako to je uz 2000 rokov v tomto rybarskom spolku. A pan Kurbel ako spravny krestan si plni svoju povinnost sirit strach medzi oveckami. Staranie sa do zivotov druhych, to vam vzdy islo, kazen o tom co je spravne tiez (myslim v globale krestanstvo nie Kurbela ofc).
A pan Majko, s komentarom ze panovi ktory zije v Nemecku vybudovali blahobyt iny, to ste sa len zle vyspal alebo ste to myslel vazne? Pokial vazne, vyznieva mi to od vas ako cista zavist. Kazdy si svoj blahobyt budujeme sami, nech sme v Nemcku, na Slovensku alebo na Plute.
Ste velmi zatrpknuty clovek pan Majko ale robte si podla svojho ak vam to tak vyhovuje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-03-2016 22:32:08
Pan Majko | 23-03-2016 20:31:00 | - oproti ostatnym diskutujucim som v nepochybnej vyhode - vidim vsetky Vase prispevky a vychadzam z kontextu droch ci styroch rokov.

A potom si mozem dovolit aj napisat to co pisem. A teraz napriklad ohladom Vasho mena - zase sa snazite ponizovat mna uz si pravdepodobne nepamatajuc komunikaciu medzi nami, kedy ste sa predstavili a ziadali ste odomna kontakt na nasho spolocneho znameho.

Viete, v tychto pripadoch archiv nepusti a ma vyssiu hodnotu ako aktualne SOL.

Problem je, ze ludia veria informaciam anonymov rovnako, ako informaciam identifikovanych diskutujucich a to napriek tomu, ze nemaju sancu zistit relevantnost prinesenych informacii.
postreh | 23-03-2016 20:31:23
Mentálne ste jednoznačne vysoko nad všetkými diskutujúcimi aj nediskutujúcimi
Pan Majko | 23-03-2016 20:31:00
Zopakujme si,negativna reakcia na Kurbelov prevzaty clanok z mojej strany pod nickom realista.pretoze ste si okamzite zistil identitu,poucil ste ma,ze ja nakolko som v zahranici a nebudujem spolu s vami slovensku ekonomiku,nemam pravo sa zapojit do diskusie a tie reci o moralke a cistote mysli.Vobec som nemusel,ale aby ste vedeli preco som vlastne v zahranici,tak som to spomenul.Nasledovala dalsia lekcia,ze sa mozem v mojom veku hanbit atd.A teraz to najdolezitejsie,dokonca ste si zistil moje meno,ako, viem si predstavit.Tak, co ktomu dodat.Necudujem sa ,ze nechcu s Vami urciti ludia komunikovat,preco,to ste teraz nazorne dokazal.Proste sa Vam neda doverovat,v ziadnej situacii.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-03-2016 20:05:12
anonym | 23-03-2016 19:58:32 | - neviem ako Vy dokazujete ze ste chlap a Vasa partnerka ze je zena (teda, nemam nic ani prosti homosexualom - to len pre istotu), no ja urcite nie formou diskusie v mediach.
;-)

SOL bolo zalozene na principe slobodnej diskusie a fakte, ze kazdy autor clanku sam ma pravo urcit, s kym a za akych okolnosti chce diskutovat.
A tak to nateraz zostane.
anonym | 23-03-2016 19:58:32
Pan Majko, ukazte ze ste chlap a definitivne zruste diskusiu pre anonymov. Ak budete mat nabuduce potrebu zverejnit citanost periodika, tych menejcennych anonymov do toho neratajte. Som zvedavy na tie cisla.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-03-2016 19:57:24
postreh | 23-03-2016 19:38:40 | - ale kede, prave si svoje napisal Ty. Takze kazdy podla svojich mentalnych moznosti. ;-)
postreh | 23-03-2016 19:38:40
Olympic: Já, já, já jenom já, já já já jenom já
(pravdu mám vždy jenom já)
Fubko | 23-03-2016 18:44:05
podpisuju sa len ti, co za chcu zviditelnit, aby mohlo potom kandidovat, najaktivnejsi budu predvolbami
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-03-2016 16:33:08
Pan Rigo, viete v com je zasadny problem? V rozdieloch medzi tymi menovanymi a Vami. Oni za svoje prispevky zodpovedaju nielen pravne, ale aj pred verejnostou, rodinou ci znamymi. Anonym sa citi byt vo vyhode (aj v nej nepochybne je) lebo nech napise cokolvek, nikdy ho nik nedokaze stotoznit a jemu proste nehrozi to, co si dovolujete Vy voci podpisanym ludom.

Elementarnmy pud sebazachovy by nemal dovolit anonymovi ani len \"spomenut\" meno podpisaneho cloveka v nejakej forme kritiky jeho osoby, konania ci nazorov - ak sa nejedna o voleneho zastupcu obcanov a vo veciach verejnych. Nie to anonymne utocit na konkretnych ludi a verejne.
Peter | 23-03-2016 16:08:33
Pán Majko,ste si istý,že máte právo,vek a inteligenciu na to aby ste sa čo i len pokúsil takýmto spôsobom komunikovať s človekom vo veku akého sa Vy ani nemusíte dožiť?To si fakt myslíte že ste najkrajší,najmúdrejší a najinteligentnejší a to len kvôli tomu že sa ako novinár ako si vravíte podpisujete pod to čo prevezmete z iného zdroja?Vy máte nejaké vedomosti o Slovensku?Vy idete poúčať človeka,ktorý opustil krajinu kvôli prenasledovaniu a Vaše IQ je na úrovni Cuky a Luky zo sitkomu Kredenc.Chvála pánu bohu za to že ste neuspel v žiadnych voľbách v ktorých ste kandidoval a nech to tak zostane naveky.tá urazená pýcha Vás dostala na samé dno čo sa charakteru týka.Inak pamätáte si to zoskupenie pred revolúciou?To tiež vyžadovalo mená.
anonym | 23-03-2016 13:51:09
Takže podpísaní sú čestní /celkom zaujímavá logika/ a anonymní pisatelia sa tvária ako neomylní. Občas mám ale pocit, že ako neomylní sa tvária práve tí podpísaní... Nie v každom prípade sa dá takto uvažovať, pretože aj anonym môže byť čestný a priamy, a naopak podpísaný automaticky nemusí byť taký.
Pan Majko | 23-03-2016 12:58:23
Nechcel som sa uz zapajat do tejto diskusie,lebo je to bezpredmetne,ale ked sa Vy a par inych privrzencov,pre ktorych ste ako nejaky guru,vyjadrujete ,ze su to;taki cestny;ludia,a to len preto,lebo pisu pod svojim menom,a ti ostani,sa hanbia za svoje meno,to uz nema s realitou nic spolocneho.Tato argumentacia sa taha ako taka nit vasimi prispevkami,ked dojdu argumenty .Alebo nechajte sa vyjadrovat len prihlasenych,a Tym padom nemate anonymov.V opacnom pripade,si vsetky tieto reci o anonymoch mozte odpustit.Ale,preco sa vobec namaham,keby napr.pan Kurbel tvrdil,ze zem nie je gulata,a niekto by jemu,alebo Vam odporoval.napisal by ste roman o tom,ze vlastne pan Kurbel ma pravdu,lebo som anonym.M
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-03-2016 11:33:13
Pan Majko | 23-03-2016 11:00:28 | - mne nepise nik - kazdy pise dobrovolne a za seba.

Su vsak rozdielni ludia - taki, ktori sa za svoje nazory a meno nahanbia a taki ako Vy. Ale aj to je dobre, spolocnost potrebuje aj ludi priamych a cestnych (a mozu sa aj mylit, no nesu si za svoje omyly nasledky) a tych, ktori sa vecne budu tvarit ako neomylni - lebo anonym proste zostane anonymom.

Co som vo Vasich ociach ma vobec nezaujima, kdeze Vy inym nedovolite urobit si obraz o Vas, no rad ho robite o inych.

To su veci, s ktorymi sa musite vysporiadat sam.
Pan Majko | 23-03-2016 11:00:28
V mojich ociach ste pokrytec,a kto Vam tu pise pod menom?Kurbel Sladky, Hanus,Klokner,Sklenar,Holecek,ten len o futbale,Hagara,Sklenar,a este par inych.HA HA hA ,hlavne ze sikanujem inych ludi,ludia si uz svoj usudok davno urobili.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-03-2016 10:40:07
Pan Majko | 23-03-2016 10:24:37 | - ake su Vase kriteria na hodnotenie, kto je pokrytec a kto nie?

Vy, niekolko rokov verejne komunikujuci ako anonym ste ten cestny a ja roky Vam anonymnu kumunikaciu umoznujuci, no sam pisuci vylucne pod svojim menom som pokrytec?

Kludne s tym zite dalej, a ja budem tiez. ;-)

A mylite sa - nevidim dovod mazat Vas prispevok. Opacne, ma vysoku hodnotu pre kazdeho mysliaceho diskutujuceho. Jeho obsah uplne kopiruje myslenie mnohych ludi zijucich niekolko zivotov. Virtualny, kde osocuju, sikanuju inych a dufaju ze nebudu odhaleni a realny, kde sa usmievaju jeden na druheho a spolu pri pivecku ohovaraju tretieho - zasadne toho, kto s nimi v ten moment nesedi...

Je Vasou hanbou, ze vo svojom veku rozmyslate tak ako rozmyslate a este ste na to aj patricne hrdy...
Pan Majko | 23-03-2016 10:24:37
Je mi 70 rokov,68 rok, Vam snad nieco hovori,predtym 3.mesiace vazenie,vyhodili ma z vysokej skoly a vyhostili,tak netrepte neustale hovadiny,ako som sa chrbtom obratil Slovensku,a ackolvek som mohol mat nemecku statnu prislusnost,tak doteraz mam Slovensky pas a ubezpecujem Vas ,ze v mojom zivote som sa malokedy stretol s takym pokrytcom ako ste Vy.Je mi jasne,ze to zmazete,ale je mi to fuk
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-03-2016 09:15:08
realista | 23-03-2016 09:05:03 | - nemyslim si, ze toto je tema dna, ale budiz, aj ked nie skopirovane...

Nemozem sluhlasit s Vami - starat sa o seba je potrebne, no nie len o seba a uz vobec nie vo veciach verejnych - aj Vy ste sa postarali sam o seba - zijete v Nemecku, teda tam, kde Vam blahobyt vybudovali ini. Na Slovensku ste o nechali na inych a nasledne mozno raz pridete sem - mozno Vase deti. A zase budete tazit z prace a obetavosti inych.

A to nehovorim o tom, zko stale inym hovorice co maju robit. Vlastne to, co ste nedokazali Vy...

To je spravne?
realista | 23-03-2016 09:05:03
Pan Kurbel vyserte sa na Norov,starajte sa sam o seba,ked sa bude kazdy starat o seba,tak je o svet postarane.
Marek | 22-03-2016 21:39:08
Pán poslanec strašne sa bojíte že sa ráno zobudite a budete žena. Ľudia sa boja čo bude ďalej, aby sa Brusel a Paríž nestal aj u nás a vy zasa vytiahnete túto otázku. Čo keby ste priniesli konečne hodnotný článok.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign