Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"K samotným ubytovniam poviem len toľko, že sú potrebné a bude ich potreba avšak nie v počte 4000 ako tu informuje táto stránka." - zdá sa, že netuší, o čom píše. Poslanec Královič.

Miloš MajkoDátum22. 02. 2018 15:49:28TémaTak to vidím ja...
200

Vášnivá diskusia aj s nelichotivými prívlastkami určenými poslancom hlasujúcim za otvorenie územného plánu mesta, takpovediac "vytiahla z ulity" inak tichých a po dlhé roky prakticky neviditeľných poslancov.  A tak sa občanovi potvrdzuje to, čo na  SOL dlhé roky len čítal - a zväčša neveril.

Hlavne na sociálnych sieťach  poslanci za rozhodnutie vyslovene odporujúce stanovisku obyvateľov prezentované na akože "verejnom zhromaždení obyvateľov obce"  si  momentálne  "užívajú" tých svojich povestných 15 minút slávy. Nie každému z nich sa to páči a nie všetci sú ochotní či schopní priznať  oprávnené pobúrenie občanov. Poslanci si totiž úplne zvykli na stav, kedy ľudia volia a následne "platia dane, do ničoho sa nestarajú a tradične držia hubu a krok". Pri tejto citlivej téme však poslanci narazili - postavili sa proti buldozéru a ten ich nekompromisne valcuje a nakoniec úplne legitímne zvalcuje. Poslanci sú totiž volení občanmi, aby zastávali a presadzovali ich názory a nie aby ich ignorovali.

Ťažko hovoriť či poslanci niekomu "naleteli", konali z neznalosti legislatívy, alebo hrajú pred občanmi nepodarenú hru vo viere, že sme všetci negramotní blbci, faktom zostáva, že nerešpektovali vôľu obyvateľov mesta.  To sa im vypomstilo takpovediac v plnej paráde.

Na sociálnej sieti svoje stanovisko napísal aj poslanec Marcel Královič. Následne dnes požiadal SOL o jeho zverejnenie s čiastočne zmeneným obsahom. Reagujem na pôvodné stanovisko poslanca Královiča, v ktorom "ešte nevedel, kto stojí za stránkou" kam svoje stanovisko vložil.

 
Marcel Královič
 
Dobrý deň,
dovolte mi reagovat na tuto kampaň, ktorá tu vznikla. Vidim, že
niektorí ludia sa tejto témy ujali, aby z nej vytlkli čo najviac politického kapitálu pred nejbližšími voľbami.

Budem preto reagovat len vecne:
-
hlasoval som za, pretože sa jedná u ubytovnu pre cca 70 ľudí na Novom Majeri /za tuto ubytovnu som hlasoval aj naposledy/

-
NEHLASOVAL som za ubytovne v arealy Niklovky, kde malo údajne vzniknút až 4000 miest na ubytovanie, nakoľko som tiež názoru, že do tej lokality nie sú ubytovne vhodné a už vôbec nie v takom počte. (mimochodom v týchto priestoroch je už ubytovaných množství pracovníkov a mesto tiež s tým nevie nič urobiť...)

K samotným ubytovniam poviem len toľko, že sú potrebné a bude ich potreba avšak
nie v počte 4000 ako tu informuje táto stránka.
Prečo budú potrebné a prečo nie tak veľa??

Neviem, či ste si všimli čo sa momentálne deje v Seredi, ale
ide o to, že špekulanti začali kupovať rodinné domy, byty a začali tam ubytovávať ludí (či srbov, rumumov alebo romských robotníkov atd) a toto špekulanstvo sa rozmáha čím dalej tým viacej a nedá sa opakujem NEDA sa tomu legálne zabrániť a to ešte nehovorím aký je takýto biznis výhodný. Čiže napr. Roman Komada ak nechceš jedného dňa mať za susedov 20-30 robotníkov, ubytovne potrebujeme, darmo tu budeme vykrikovať. Ano je pravda, bez ubytovní sa zaobídeme, ale neviem komu z vás sa budú páčiť "noví susedia" a potom s týmto stavom už nikto nič neurobí! Neprajem to nikomu a verte mi, skoro sa to stalo aj mne...

Prečo nie 4000. Je to nereálne číslo, ak by sa niekto spýtal na fakty zistil by, že najväčšia firma Amazon má väčšinu zamestnancov znáborovaných a ja teda nemám info, že by mali cudzincov, teda ak vôbec nejakých majú.... Lidl to isté nemám info o cudzincoch. Jediná firma je problémová a to FM Slovenská, ale ich ludia už predsa niekde ubytovaný sú, že?

Nakoniec by som len dodal, že ma mrzí, že
primátor sa vydal radšej politickou cestou a ešte viac ma mrzí rozhodnutie kolegyne Danky Matuškovej, ktorá práve kvôli tomu, že sa podávajú polopravdy verejnosti, len preto aby boli senzácie pred volbami, neuniesla tuto krivdu a myslím, že je len málo ludí v Seredi ako ona.

Ja verím, že aj osoby stojace za touto stránkou sa nám predstavia (resp. odtajnia, nakoľko som sa nedopatral o koho ide), aby sme neskôr, keď budeme mať namiesto susedov cudzincov, vedeli komu podakovať....

Viac sa k tejto téme vyjadrovať nebudem.

Dakujem
 
- - -
 
V stanovisku poslanca Královiča som si dovolil zvýrazniť niekoľko viet, na ktoré mi nedá nezareagovať.
 
Pán poslanec píše: "niektorí ludia sa tejto témy ujali" Témy sa podľa mňa pán poslanec ujali samotní obyvatelia mesta, ktorým nie je ľahostajná ich budúcnosť a to, kde budú vychovávať svoje deti. Aj ja zastávam názor, že mnohí buď z nevedomosti, alebo pre nedostatok informácií o problematike reagujú nie vždy racionálne a  objektívne. V každom prípade za nedostatok informácií nemôžu samotní obyvatelia denne žijúci svoje bežné životné príbehy, ale samospráva, ktorá nevytvorila dostatočný priestor a nevyvinula potrebnú aktivitu na odkomunikovanie tejto závažnej témy s občanmi, ktorí ju platia. To ale v Seredi aj Vašou zásluhou pán poslanec nie je ničím novým.
 
Jedninú verejnú diskusiu včas a ako prvé a doteraz jediné médium urobilo práve  SOL na vlastné náklady v snahe otvoriť tému a občanom povedať k veci čo najviac. Žiaľ, v diskusiách pokračované nebolo - nestačí totiž len naša snaha. Potrebná je ochota všetkých zainteresovaných a - ochota samosprávy. Verejná mienka je dôležitá, aj keď Váš exkolega Sidor sa vyjadril inak. Dnes pán Královič vidíte, že práve verejná mienka je najdôležitejšia. Dôležitejšia dokonca, ako rozhodnutie väčšiny poslancov. Takže  SOL opätovne nahrádzalo tých, ktorí sú za informovanie verejnosti občanmi platení.
 
Témy sa tiež ujali aj poslanci, ktorí si verejne prejavenú vôľu obyvateľov mesta vážia a rešpektujú ju. Nepáči sa Vám to? Mali ste možnosť byť medzi nimi...
 
Ďalej pán poslanec píšete: "hlasoval som za, pretože sa jedná u ubytovnu pre cca 70 ľudí na Novom Majeria zároveň dodávate: "za tuto ubytovnu som hlasoval aj naposledy".
V prvom rade, poslanci (teda aj Vy) ste hlasovali za zmeny v územnom pláne mesta a tu selektívny prístup asi neobstojí. Za smutné považujem doplnenie, v ktorom tvrdíte, že za túto ubytovňu ste hlasovali naposledy.  Od poslanca očakávam zásadovosť, nie preskakovanie tam, kde to je v danom momente výhodnejšie.
 
Pán Královič, píšete aj: "NEHLASOVAL som za ubytovne v arealy Niklovky, kde malo údajne vzniknút až 4000 miest na ubytovanie," a pokračujete  "nie v počte 4000 ako tu informuje táto stránka"Pán poslanec Královič, číslo, ktoré uvádzate nie je výmyslom "tejto stránky", ale verejne ho prezentoval váš exkolega a exposlanec  Marian Sidor a informáciu nájdete publikovanú ako jeho NEspochybniteľné vyjadrenie. Žiadam Vás preto, aby ste  sa v súvislosti  so  SOL nedopúšťali nepresností, ktoré by na prinášané informácie vrhali svetlo nedôvery. Dovolím si Vám pripomenúť, že tak, ako nemanipulujeme Vaše vyjadrenie, nemanipulujeme ani vyjadrenia iných ľudí. 
 
V súvislosti práve s Vašim verejným vyjadrením  si dovolím poukázať na skutočnosť, že to Vaše verejné vyjadrenie ste dodatočne obsahovo menili Vy, resp. jeho autor na FB v diskusii. Dôkaz tohto môjho tvrdenia nájdete v galérii pod článkom.
 
Pán poslanec Královič, Vaše verejné vyjadrenie "špekulanti začali kupovať rodinné domy, byty a začali tam ubytovávať ludí" považujem za slušne povedané - mimoriadne nešťastné. Netuším, kto Vám volenému zástupcovi a verejnému činiteľovi dal právo verejne sa takýmto dehonestujúcim spôsobom vyjadriť o občanoch, ktorí legálne zakúpia nehnuteľnosť v meste a následne ju (alebo vlastnú)  využívajú podľa vlastného uváženia. Teda aj na prenájom, čo je uplne legálna (pri plnení si daňových povinností) a pochopiteľná činnosť a právo vlastníka nehnuteľnosti.
V ďalšom Vašom verejnom vyjadrení:  "toto špekulanstvo sa rozmáha čím dalej tým viacej"  ste si dovolil zájsť ešte ďalej. Nateraz to nebudem rozoberať podrobnejšie, no očakávam, že sa vlastníkom legálne si uplatňujúcicm svoje právo k nehnuteľnosti, sa za svoje vyjadrenie bezodkladne  VEREJNE OSPRAVEDLNÍTE.
 
Pán poslanec MsZ, píšete: neviem komu z vás sa budú páčiť "noví susedia" a znovu pokračujete: Neprajem to nikomu a verte mi, skoro sa to stalo aj mne...
 
Pán poslanec, možno sa Vám dostalo do uší, že Mesto Sereď (to mesto, kde ste poslancom)  vlastní nehnuteľnosť, v ktorej sú tzv. Sociálne byty mesta Sereď. Vy tvrdíte, že "skoro sa to stalo aj Vám" a ja  dodám, že mne sa to deje už takmner 20 rokov. Ako vlastník susednej nehnuteľnosti totiž od roku  1999  spolu s rodinou trpím konaním  niektorých z občanov, ktorých Mesto Sereď v týchto bytoch ubytováva. Pán poslanec a ani raz sa ma ako bezprostredného suseda  NIKTO nepýtal, či mi vyhovujú osoby tu ubytované a ich spôsob života. Osobne som sa snažil riešiť vec (už 10 rokov dozadu) aj ako člen komisie verejného poriadku, no za primátorovania  pána Tomčányiho, táto komisia nie je zriadená.  Ako občanovi a susedovi mi bolo pracovníkmi mesta povedané, že nie je mysliteľné, aby niekto kontroloval to, kto je v bytoch ubytovaný. A to ja som hovoril o bytoch mesta a Vy sa vyjadrujete k súkromným nehnuteľnostiam.
 
Po celú dobu  Mesto Sereď ako vlastník a ani správca - mestská spoločnosť -  sa nestará o to, ako obyvatelia mesta vedľa sociálnych bytov žijú, mesto ani kompetentní neriešia desať rokov na náš pozemok prehadzované použité ihly a striekačky od narkotík  z mestkého objektu a nezaujímajú sa o komfort nášho bývania. Máte pán poslanec prehľad, kto býva v majetku Mesta Sereď, čo sa tam denne (aj v noci) deje a ako sa s tým musia vysporiadavať susedia?
 
Pán poslanec, jediné, čo mesto Sereď (to mesto, ktorého obyvatelia Vám dali dôveru a platia Vás za výkon poslaneckého mandátu)  dokázalo vo vzťahu k nám, vlastníkom susednej nehnuteľnosti je  postavenie nelegálnej stavby (postavená v rozpore so stavebným zákonom) v mestskej nehnuteľnosti, ktorou nad mieru prípustnú zasiahlo do našich práv. A pán poslanec, NElegálnosť tohto konania sme museli dokazovať my vlastníci susednej nehnuteľnosti za svoje peniaze a to po dlhé mesiace v prvom rade u mestských úradníkov a následne na úrade v Šintave, ktorý vo veci protizákonne rozhodoval. 
Svoje práva  samozrejme svojou vytrvalosťou, komunikáciou s právnikmi a odborníkmi na stavebné právo sme obhájili. K dnešnému dňu nás to stálo niečo cez 3000 Eur a Mesto Sereď sa ústami prednostu úradu Krajčoviča  za neprofesionálne konanie úradníkov a spôsobenú škodu ospravedlnilo. Nič viac a nič menej.
 
Takže pán poslanec, toto je realita a Vás  týmto verejne vyzývam, aby ste sa Vy osobne z pozície poslanca MsZ ktorý kandidoval aj za ulicu na ktorej máme trvalý pobyt  (volebný obvod 1) začali o vec zaujímať a keďže  hájite záujmy svoje očakávam, že rovnako oduševnene budete hájiť aj oprávnené  záujmy a nároky zjavne poškodených obyvateľov mesta. Vo veci Vás samozrejme budem kontaktovať aj osobne.
 
Pán Královič, píšete, že: "Neprajem to nikomu a verte mi, skoro sa to stalo aj mne..." Toto je jediná vec, ktorú komentovať nebudem. To nechávam na Vás - určite sa s tým vysporiadate najlepšie...
 
V závere svojho verejného vyjadrenia píšete: "Ja verím, že aj osoby stojace za touto stránkou sa nám predstavia (resp. odtajnia, nakoľko som sa nedopatral o koho ide), aby sme neskôr, keď budeme mať namiesto susedov cudzincov, vedeli komu podakovať...."
 
Tak sa Vám teda pán poslanec predstavujem,  za médiom SeredOnLine.sk, ako aj FB stránkou  SOL, kam ste svoj príspevok vložili stojím ja ako vlastník a netajím sa tým. Som podpísaný ako pod svojimi článkami, tak pod svojimi príspevkami v diskusii. Niekoľko krát som verejne vystúpil aj na rokovaní MsZ - tak isto nie v karnevalovej maske, ale ako občan Majko. A aby som nezabudol, vystúpil som aj na zmanipulovanom rokovaní  MsZ, kde ste sa spolu s kolegami veľmi nepekne zachovali nielen voči poslancovi Pavlovi Kurbelovi (už vtedy a v úplne inej veci stál na strane práva, pravdy a spravodlivosti), ale aj voči mne a to napriek tomu, že sme boli neprávom verejne osočovaní aj primátorom mesta M.Tomčányim.  Nemýlim sa, že ste sa doteraz verejne neospravedlnili?
 
Nuž, pán poslanec Královič, mám zato, že Vám uniklo toho viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Možno by tomu tak nebolo, keby ste sa  rokovaní MsZ zúčastňoval pravidelne a nebol by ste tak často z rokovania ospravedlňovaný. (dôkazy: účasť poslancov MsZ na rokovaniach) 
A keď už na rokovaní sedíte, keby ste sa namiesto mobilnému telefónu  venoval prerokovávaným bodom (napr. môjmu vystúpeniu) a  ostatnému programu a tak často by ste neodchádzal mimo rokovaciu sálu. (dôkaz: videozáznamy z rokovania MsZ)
 
Verím, že môj osobný voľný čas strávený nad Vašim verejným vyjadrením oceníte vo forme jednoduchého  - ďakujem  občan za názor na moju prácu poslanca. Urobil som to rád s úcty k volenému mandátu, ktorý zastávate a pravde, ktorú sa snažím vždy a za každých okolností zistiť a sprostredkovať občanom. Ak máte pripomienky, kludne ich napíšte verejne, alebo ma kontaktujte - keď teda už viete, kto za stránkou, na ktorej ste požiadali o zverejnenie Vášho stanoviska stojí.
 
Zároveň som rád, že svojou žiadosťou zverejniť Vaše stanovisko k hlasovaniu práve  na  SOL ste uznali jej relevantnosť a jej akceptovateľnosť u občanov a obyvatelov meste i regiónu, ako aj u Vás osobne.
 
Pán poslanec Marcel Královič, prajem Vám príjemný zbytok pracovného dňa.
 
Miloš Majko, , v tomto prípade  "len" občan
 
(Toto vyjadrenie je výlučne názorm jeho autora a nemusí byť v súlade s názormi ostatných autorov na SOL, či smerovaním samotného média)
 
- - -
Poznámka redakcie: Aj poslanec MsZ Královič požiadal o obmedzenie diskusie pod jeho vyjadrením    "Vyjadrenie poslanca MsZ Marcela Královiča k téme: UBYTOVNE"  na úroveň "registrovaní menom a priezviskom".  Vyjadrenie nájdete tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/vyjadrenie-poslanca-msz-marcela-kralovica-k-teme-ubytovne/     Má poslanec Královič strach z názorov obyvatelov mesta, svojich voličov?
Anonymné hlasy vo voľbách od obyvatelov mesta a voličov boli poslancovi  Královičovi dobré, no pred anonymnými otázkami možno tých istých ľudí zatvára diskusiu?

Fotogaléria k článku:

200
Autor: Zdroj: FB SeredOnLine.sk

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre anonym | 25-02-2018 13:32:10
Prečo si myslíš,že by museli niekoho platiť zato, že dávajú podpisovať petíciu. Ja osobne som rada,že sa našli takí ľudia ktorým záleží na našej bezpečnosti a bezpečnosti našich detí a vnúčat ktoré tu chcú žiť v mieri bez strachu že ich rodičom preberie prácu nejaký cudzinec len zato, že je to lacná pracovná sila. zamestnávatelia firiem sú zodpovední za to čo sa tu deje. P.S. ja tiež som podpísala túto petíciu, lebo mi záleží na osude mojich detí a vnúčat
platený za zbieranie podpisov ? | 25-02-2018 10:55:53
čo tu trepete o platenej petícii anonym ? Ja som mala tiež 2 hárky ktoré mi ludia podpísali behom 3 dní a teda žiadne peniaze som nedostala a ani by som nechcela, kedže mi ide o kľud v meste nakoľko mám aj deti!! Tak čo tu trepete ?
Obcan | 25-02-2018 10:26:58
Pre: pokiaľ ste | 24-02-2018 22:54:32
ty si sám asi intelegencne dosť nízko... skrz tvoje idiotske prispevsky som prezrela verejné prístupný kataster nehnutelnosti a predstáv si, ze poslanec ani iné podobné meno tam pozemok nevlastní.

Táto diskusia sa zvrhavá asi platenými prispievatelmi, aby sa upriamila pozornosť inde...
Golden guy | 25-02-2018 09:47:10
Hmm p. Dubov.., je udajne ako Rockefeller zo Samsungu, to je iný pán, chodí na dovolenky so sluzobnictvom, užíva luxusné večierky, to je šéf...

Totok tu nahodou nevypisuje zastupca znamej agentúry z Galanty, ktorá nemôže ryzovat na ľuďoch tak, ako tomu bolo dlhý čas?
pokiaľ ste | 24-02-2018 22:54:32
blbý, sprostý a chluchý a slabovidiaci tak sa dajte liečiť. Ja som napísal len to, že je hanebné, keď poslanec MZ hlasuje
za zmenu ÚP a predtým skúpi pár nehnuteľností na ubytovanie. Všade vo svete by takého poslanca aj v dedinskom parlamente kopli do riti. Lenže žijeme v Seredi, radšej doneste na budúce zasadnutie MZ punčáky.
Sesk | 24-02-2018 20:38:02
Ja teda pracujem v samsungu a pokiaľ viem ubytovne tam ma starosti p. Dubovan a ich hlavná je Eurotrade...
P. Poslanec Kralovic | 24-02-2018 20:08:45
Už sa tu objavujú ľudia, čo im bolo stupene na otlak v samsungu a nemôžu ryzovat na firme ako doteraz, lebo im to Kralovic nedovolí :)

Úbohé, tak isto či vlastní viacero domov. Taketo pokusy tu uz boli... :)
pán Kralovič | 24-02-2018 13:12:10
koľko Ste skúpil nehnuteľností na Trnavskej?
koľko zarábate v Samsungu ?
nemáte obavy, keď sa na Vás NAKA pozrie bližšie ?
viete, že Vás považujú za nenažranca ?
Mňa vaša morálka nezaujíma, ale toto si robte, keď nebudete poslancom MZ.
odmena | 24-02-2018 12:49:50

Opýtajte sa ostatných poslancov či dali odmeny niekomu, prečo obhajujete len jedného pažravca
odmena | 24-02-2018 12:49:48

Opýtajte sa ostatných poslancov či dali odmeny niekomu, prečo obhajujete len jedného pažravca
nico | 24-02-2018 09:43:50
p. Kralovič potrebuje ubytovne, veď treba ubytovať aj ľudi zo srbska a ukrajiny čo pracuju a aj budu pracovať v samusngu... Keby jeho nebolo v SESK tak aj ludia by sa tam mali lepsie... Nikto na neho nepovie pekneho slova
pre anonym | 23-02-2018 22:56:18
pod koľkými rôznymi nikmi ste tu na SOL už písal tie vaše sprostosti? Koľko vám za to platia? Prezraďte nám to.
Anonym | 23-02-2018 19:21:59
Pán poslanec vy ste nezistil o čo tu v týchto komentoch ide? Kedy tu išlo o to hľadať riešenia? Včera chodili mladí chlapci od dverí po domoch s petíciou.Kto to organizoval a organizuje, prečo ani nevedia ,ale keď to majú vraj platené prečo by nešli.Som zvedavý kto ich platí a aký to má význam keď je to už bezpredmetné.Vie niekto, kto je v petičnom výbore? Pán Majko, prečo ste nevystúpil v kine na verejnom zhromaždení a aký je váš názor na tento problém, pretože mi to pripadá tak, že jediný čo si medlí ruky ste vy a tí ktorí chcú niečo v tomto priestore vysvetliť ako poslanec Královič sú predmetom urážok.Neviem prečo ste poslancovi neporadili ohraničiť diskusiu registráciou menom.Potom by sa diskusia neuberala primitívnou cestou .
my chceme prácu a nie ubytovne | 23-02-2018 17:26:14
pán Kralovič je to pekne aj logicky vysvetlené. A to, že keď sa postavia ubytovne budú tu cudzinci ubytovaní legálne mesto nebude nič tratiť ale iba získa. Ale čo je hlavné cudzinci tu stále budú či už legálne alebo nelegálne. Lenže my ich tu nechceme. Nechceme aby nám brali prácu odtŕhali chlieb od úst.Nestačí že nám tu zabetónovali stovky hektárov úrodnejzeme? takže Slovensko vôbec už nie je sebestačné nedokáže uživiť nás. Naši ľudia musia v týchto firmách pracovať za žebračenku ktorá ich sotva uživí a teraz ked majú zvýšiť platy tak Slovákov chcú vyštvať z z formy ktorá stojí na našej úrodnej zemi a chcú miesto nich zamestnať cudzincov. Toto je ten hlavný problém pán poslnec cudzinci ktorí odtrhajú chlieb naším ľudom od úst. Najväčší problém je táto zahraničná lacná pracovná sila a nie ubytovne. Ak dovolíte ubytovne či už legálne alebo nelegálné
priložíte naším ľudom nôž na krk. Toto je najväčší problém ktorý nás najviac trápi
takže pán | 23-02-2018 16:07:03
poslanec Kralovič by mal tiež mať gule a porúčať sa z parlamentu. Keď si ako neposlanec kúpi aj štyri domy a legálne tam ubytuje aj Arabov, môže ho každý bozať v riť.
Thaa | 23-02-2018 14:19:21
Bez ohladu ako ktory poslanec zahlasoval...
Thaa | 23-02-2018 14:17:51
Zaujimave clanky na problem, ktory asi nie je len regionalny. Take iste problemy maju na zahori alebo v inych regionoch kte je vacsia koncentracia priemyselnych podnikov a parkov. Ale to ci bude ubytovna alebo nebude nevyriesi problem ci tu budu cudzinci alebo nie. Ak nebudu ubytovne budu proste byvat na privatoch alebo kde sa bude dat. Firmy potrebuju ludi a momentalne ich je na zap. SK zial nedostatok. Nie je skor lepsie ak to teda chceme riesit regionalne sa spytat mesta ci existuje nastroj motivovat zamestnavatelov aby radsej zamestnali ludi z tohto regionu napr formou nejakej ulavy alebo spolupodielnictva na nejakych zvysenych nakladoch? Ak niekto vrazil miliony do vybudovania firmy tak velmi pochybujem ze ju teraz rozoberie a pojde na vychod alebo niekde inde. Na SK je vynikajuce prostredie a infrastruktura pre automobilky tak preto sem tie firmy chcu ist, robia im support a pouzivaju exustujucich dodavatelov, ktory robia podobne projekty a maju zavedene a fungujuce systemy...tak ci bude ubytovna alebo nie ak sa nenajdu ine nastroje na motivaciu zamestnavatelov tak tu ti srbi proste budu...
občan | 23-02-2018 13:44:54
no ja len tolko ktomu že špekulant je sam kralovič len ten kupil 2domy na trnavskej asi na špekulaciu
sepultura666 | 23-02-2018 13:24:37
skuste zareagovat,pan poslanec Kralovic na toto.......chcel by som poprosit,kolko ze domov,bytov,uz skupili ti spominani \"spekulanti\"??...podla coho sa normalny kupec rozozna od spekulanta???...ak by som trebars ja mal teraz volnych 200 tisic a rozhodol sa ich investovat do kupy domov,bytov,tak by som bol okamzite povazovany za spekulanta????????...vidim,ze poniektori poslanci vela inteligencie nenakupili,len sa tiez vezu na vlne vyvolaneho sialenstva....a ta veta o vytlkani politickeho kapitalu je vrchol poslaneckeho debilizmu,ale co cakat od fanusikov,zrejme aj clenov jedineho spravneho smeru,kde kazdy jeden navrh opozicie je oznaceny ako vytlkanie kapitalu,populimus....vsak to sudruhovia zo smeru vedia najlepsie posudit....
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 23-02-2018 10:15:40
Článok | 23-02-2018 08:54:19 - môžeš mi vysvetliť prečo by mal občan Majko robiť osvetu a niečo vysvetľovať? Nie je niekto iný za to platený? Alebo je teraz in, že všetko robia len občania a ten kto to má robiť len berie plat a odmenu?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-02-2018 09:02:22
http://www.seredonline.sk/clanky/co-sa-nepaci-poslancom-msz-ktori-pri-hlasovani-ignorovali-volu-obyvatelov/
Článok | 23-02-2018 08:54:19
Ako tak sledujem všetky pre a proti. Praca poslanca nie je len schvaľovať populárne veci, ale aj nepopulárne, ale pre mesto a obyvateľov prospešné (resp. Zvoliť menšie zlo).

p. Majko sám priznal, že bývať pri neprispôsobivých občanoch nie je skvelé, nuž priznajme sa kto by chcel mať takých susedov?? Áno rodinné domy prerobene na ubytovanie je legálne a to je problém, keď zrazu budete mať legalne novych susedov 30 robotníkov, čo budú na dvore vykrikovať a strpcovat život susedom. Ale miesto toho aby pomahal p. Majko vysvetľovať čo je správne, stále rieši veci mimo. Asi sa drží hesla keď mam takých susedov, nech majú takych ostatní.

Teraz sa ukazali práve charaktery poslancov, kto tam len politikarči a len pri pekných veciach sa otŕča a kto sa ma kuráž!!
Jako ja | 23-02-2018 08:26:27
Ocujte, mne to uz tak pripáda ze tusym ozyk stacy sa pred volbáma tváryt jak svati a najlepsy mat kopec facebukovich kámosof a mate poslanectvo ve vacku. Co natem ze sy nevite spocytat 1+1 hlavna vec ze ste volado ponevac ked to secko cytam nahlas konovy aj ten sa my rehoce. Ked stretnem Lola prysambohu mu navrhnem kandyduvat lebo jak mu neprepyna hadam bi chudacysko seckemu lepsy rozumel. Dakujem.
Vlado | 22-02-2018 23:55:33
Pán Kráľovič, k Vášmu stanovisku len toľko. Je jedno, či Vy alebo p. Matušková, alebo hocikto iný z poslancov dáte nejaké písomné alebop ústne stanovisko. Uvedomte si jednu veľmi podstatnú vec. Vy ako aj všetci tí, ktorí hlasovali za nehlasovali za výstavbu 1 ubytovne. Vy Ste hlasovali za zmenu územného plánu, čo de facto znamená, že sa ich môže postaviť nie jedna ale hneď niekoľko. A to je presne to, proti čomu boli všetci prítomní občania mesta Sereď na verejnom zhromaždení. Vy aj so zvyškom partie, ktorá hlasovala Za ste slušne povedané ignorovali občanov a ich vôľu. Odignorovali ste tých, ktorí Vás aj vašich kolegov/kolegyne v Msz platia. Píšete o tom, že ľudia tu budú mať v prenajatých bytoch rôznych cudzích ľudí. Pýtam sa, ak budú bývať v ubytovniach, už sa medzi ľuďmi pohybovať nebudú? Nebudú chodiť do mesta? Na nákupy, na pivo, za zábavou a bohvie čím všetkým? Sme v Seredi takže veľa možností tu zas až tak nie je a sme relatívne malé mesto. Takže ako chcete zabrániť tomu aby tuná nestúpol počet cudzincov? Bolo by fajn ak by sem reálne prišli len Slováci, napr. z východu ale buďme realisti. Nepôjdu sem, pretože platy v okolitých firmách sú doslova žalostné. Je jasné, že sem pôjdu len cudzinci z Ukrajiny, Srbska atď, ktorým sa to ešte oplatí. Mne osobne títo ľudia neprekážajú, ale faktom je, že tak ako so Slovákmi nejaké extra veľké problémy v zahr. nie sú, i keď tam na našincov pozerajú cez prsty, tak s týmito ľuďmi problémy sú. Je to iná mentalita. Teraz ako ste to nazvali, zarábajú špekulanti na ubytovaní načierno. Chápem, potom budú profitovať iní špekulanti, síce legálne zato vo veľkom :-) O to ide? Lebo mesto a jeho občania z výstavby ubytovne a príchodu cudzincov nikdy nijaký osoh mať nebude. Len kopec problémov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-02-2018 21:27:26
P. Poslanec Kralovic | 22-02-2018 21:09:29 | - srdecna vdaka za Vas nazor. Respektujem ho napriek tomu, ze ste ten svoj nijako neodovodnil, nepodlozil ziadnymi faktami ci argumentami.

Dakujem za respektovanie mojho nazoru, ktory je podlozeny linkami priamo vyvracajucimi tvrdenia poslanca Kralovica.

Skusite napisat aj nieco konkretne, v com som snad nenapisal pravdu, alebo zostanete ako obycajne len pri vseobecnostiach?

Jedna vec ma ale zaujima - preco ste uz asi treti v poradi, kto tu anonymne snazi navodit atmosferu, ze ja snad nieco niekomu vnucujem.
Preco moje nazory OZNACENE AKO MOJE NAZORY citate? Vy ste masochista?
P. Poslanec Kralovic | 22-02-2018 21:09:29
p. Majko s Vami sa diskutovať nedá, vy poznáte len Vás, Vašu pravdu a nič iné vas netrápi...

A každý si môže vypisovať čo chce, mne vysvetlil prečo tak hlasoval, čo sa tu reálne deje a MA môj rešpekt, lebo hlasoval nakoniec správne aj napriek obrovskému tlaku verejnosti...

Kedy Vam záleží na Seredi a občanov Serede, vysvetlujete tu reálne hrozby a nie blbosti...
halo | 22-02-2018 20:33:17
Aha. niekto sa so mnou neztotoznuje,tak sa hned pozrieme odkial pochadza. aco je zac.Poznate tu metodu takzv.DEMOKRATI.Tu sa vobec nejedna,ci ma niekto pravdu,alebo nie?Proste a jednoducho je to neslusnost a neserioznost pouzit niekoho text vo svojom texte,len preto,aby zase vzbudil tych 68 ludi,ktori zacnu ,to co sa tu vypisuje uz mesiac.A s niekym diskutovat,ktory napise tisic slov a stale to iste,to ja nebudem.VSETKEHO MOC SKODI.Uz aj Julius Fucik povedal velmi zavaznu pravdu,ktora plati az doteraz Lide bdete!
Pán Majko | 22-02-2018 20:22:13
kedy budete hrať fair play. Prečo dávate takej múdrej hlave akou je pán poslanec otázky na ktoré určite nebude vedieť odpovedať. Niečo jednoduchšie nemáte? Napr. kedy Ste normálne hlasoval , kde je mesto Sereď, chodil ste do školy, alebo poza školu ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-02-2018 20:13:17
P. Poslanec Kralovic | 22-02-2018 16:57:00 | - len strucne - napiste, co konkretne z mojho komentara sa nezaklada na pravde.

Dakujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-02-2018 20:11:01
Halo | 22-02-2018 19:58:55 | - tak skusme inak. V Nemecku to ako funguje - napiste, radi precitame.

Pan Kralovic si dal podmienku? Hmmmmm... Tak te je uplne uzasne. Tak poslanec teda poziadal o uverejnenie jeho stanoviska a dal si podmienku.

Otazky aspon mne vyplyvajuca z logiky veci - nema narok na kladenie podmienok SOL? Alebo u demokracia ktoru spominate je vo Vasom ponimani niecim odlisnym, kde vlastnikovi dava podmienky ziadatel?

No dobre. Takze aby som to uz ukoncil a Vy mozno aj pochopili - SOL PROSBU (nie podmienku) pana Kralovica akceptovalo.

A ak ste schopny citat suvisly text a docitate ho do konca zistite, ze je som sa vyjadril v rubrike Tak to vidim ja, ide o moj osobny nazor - obciansky nazor, dovolil som si dodrzat pravidla media, som registrovany a prevereny autor a tak som napisal SVOJ VLASTNY NAZOR na poslanca, ktoreho aj ja platim a okrem toho ma kandidoval a mandat vykonava v obvode v ktorom mam trvaly pobyt a vlastnim nehnutelnost.
(dole to je napisane)

Ak Vam teda nieco hovori legislativa, upracte si myslienky a nasledne reagujte.
obcan | 22-02-2018 20:07:32
Halo | 22-02-2018 19:58:55 a kde je respekt voci volicom od Kralovica? Na ten respekt zabudol? Nerespektoval volu obcanov ktory ho tam zvolili tak netrepte tu o dakom respekte, lebo Kralivoc si ziadny nezasluzi. A jediny kto ho tu obhajuje su asi jeho rodinny prislusnici. Pochybujem ze by ho obhajoval dakto iny.
Halo | 22-02-2018 19:58:55
Serioznost nulova pan Kralovic si dal podmienku,niekto ju proste nehoraznym sposobom jednoducho obisiel.To je len jeden pripad, v mene coho? Slobody slova? demokracie? Nie.Je to proste neslusne a bez respektu k druhym ludom.
Emana | 22-02-2018 18:55:31
Som zvedavá, kto další odstúpi alebo napíše obhajobu na svoje konanie, ktoré sa nedá ničím ospravedlniť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-02-2018 18:50:36
obcan ja | 22-02-2018 18:15:45 | - som rad, ze suhlasis.

A nepoplietol. Citaj pozorne. Pan poslanec asi po upozorneni na to, ze pise nezmysly, svoj prispevok na FB SOL upravil.

Dokaz je dole v galerii.

Neklamem. Pod co sa podpisem, to je pravda a mozem to dokazat.

Článok | 22-02-2018 18:42:33
p. Majko sa zasa venuje v článku sám sebe a svojím problémom ako podstate toho, čo hovorí p. Kralovic. Vám asi nevadí p. Majko ak tu bude plno nelegálnych ubytovní?? Je to v poriadku??

A možno vás počas zastupiteľstva nepočúval preto, že Vás už jednoducho nemôže počúvať ako väčšina ľudí, čo dokazuje aj Vaša neúspešná kandidatúra na poslanca:))
obcan ja | 22-02-2018 18:15:45
Milos trochu si to poplietol, musis citat pozornejsie,Marcel myslel tym ze chce spoznat kto je za strankou, Sered, nase mesto.. nie za tvojou.. ale inak s tebou suhlasim
obyvatel 1 | 22-02-2018 17:18:34
je to komicke ale az sproste ked sa anonymny trulo a podla neho este dokonca v neobjektivnom mediu dozaduje identifikacie ineho.
P. Poslanec Kralovic | 22-02-2018 16:57:00
p. Majko, pekne sa snazite na p. poslanca nakydat, ale keby ste objektivny a vaše SOL je objektivne médium píšete o ňom aj pozitivne veci. Napr. pokial viem ako jediný poslanec sa rozhodol rozdať odmeny ludom, ktorí to potrebujú. Toto vam ako vševedovi nejako uniklo... vlastne neuniklo vás to dobré nezaujíma. Do toho len tak dalej PAN najlepší:)
otazka pre pana Majka | 22-02-2018 16:39:57
pan Majko
a/ zistite si skutocny pocet pracovnikov ktory bude potrebny pre podniky v Seredi ......napoviem Vam ... bude ich viac ako 6000 pracovnikov

b/ dajte odpoved obcanom , kde budu ubytovaní ak nie v meste Sered

c/ viete kto vytvoril podmienky pre dovoz zahranicnych pracovnikov ?....podla vasich odpovedi.....zrejme podnikatelia zo serede....aby mohli nehorazne zarabat na ich ubytovani ....
moj nazor...
ak nebudu v kontrolovanom priestore legalnych ubytovni tak budu v nekontrolovane a nelegalne po celej Seredi
AKY JE VAS NAZOR ?..... povedzte ho obcanom !!!


d/ skuste dat vo vasom mediu priestor iba pre tych obanov ktori sa dokazu podpisat vlastnym menom ....a uvidite aka bude odozva... lebo citat nazory ludi ktori nemaju tolko slusnosti aby sa podisali ...je to iste ako pocuvat stekot psov za plotom....

ospravedlnujem sa za tento prispevok bez podpisu.....
lebo aj ja sa teraz citim ako bity pes...
ale je to lepsi pocit , ako nechat do seba \"kopat\" cez vase neobjektivne medium..
ubytovne | 22-02-2018 16:30:13
Svojim spôsobom je ľúto tých ľudí, ktorých sem nahnali ako baranov bez toho, aby bolo o nich postarané a boli sme na to pripravení.Jednoducho jeden podpis a Amazon bol na svete, čím sa spustila lavína problémov. Nikto sa nikoho nepýtal ,či s tým občania súhlasia.A čo teraz?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign