Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Investor prejavil záujem vybudovať v Seredi novú multifunkčnú športovú halu - zajtra na MsZ predstaví projekt

24

Zajtra o 18:00 hodine zasadne Mestské zastupiteľstvo. Medzi troma bodmi programu je aj bod pojednávajúci o zámere prenajať majetok mesta – budova bývalej ZŠ na Garbiarskej ul. spoločnosti KHMT s.r.o. so sídlom v Ivanke pri Dunaji.

Spoločnosť prejavila záujem vybudovať na tomto pozemku multifunkčnú športovú halu. V športovej hale by sa mali nachádzať okrem plochy pre športové účely aj ľadová plocha a objekt by mohol slúžiť aj na usporiadanie kultúrnych podujatí. Na zastupiteľstvo príde aj spomínaný investor, ktorý predstaví projekt a odpovie na prípadné otázky.

V dôvodovej správe sa píše:

 

 Dňa 21. januára 2013 sa uskutočnilo rokovanie medzi zástupcami mesta a zástupcom spoločnosti KMHT, s.r.o. so sídlom v Ivanke pri Dunaji vo veci prerokovania zámeru vybudovať multifunkčnú športovú halu na pozemku bývalej základnej školy na Garbiarskej ul.

Budova, ktorá sa na pozemku nachádza, pôvodne plnila funkciu základnej školy. Od roku 2005 bola prenajímaná na podnikateľské účely. Nájomné vzťahy boli zo strany nájomcov ukončené dôvodu potreby neustáleho vynakladanie finančných prostriedkov na opravu budovy a noví záujemcovia nie sú. V súčasnosti je budova aj s pozemkom prenajatá SMS, s.r.o. od 1.5.2012 na dobu neurčitú a SMS ju ďalej prenajíma:

· Trnavskej arcidiecéze – nájom je do 31.8.2013 – je tam denné centrum a nocľaháreň pre bezdomovcov

· STORM – nájom je do 31.8.2013 – poradenstva, sociálnych služieb, admin. činností pre drogovo závislých

· Roman Róka – nájom je do 31.12.2013 – sklenárske služby

· Spevnená plocha pre parkovanie – prenajíma či predáva SMS

 

Stavebno-technický stav stavby je zlý, dlhodobo s vážnymi statickými poruchami, oprava by si vyžadovala veľké finančné prostriedky a úplná rekonštrukcia by bola nerentabilná. Preto mesto zvažuje odstránenie stavby.

V zmysle § 5 ods. 7 Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2006 o hospodárení a nakladaní s majetkom mesta v platnom znení, je možné tento majetok považovať za neupotrebiteľný, o čom rozhoduje mestské zastupiteľstvo.

Spoločnosť KMHT ponúkla spoluprácu, že v prípade prenájmu pozemku, odstráni stavbu na vlastné náklady a odpadový materiál využije pri výstavbe nového športového areálu.

Mestský úrad odporúča schváliť dlhodobý prenájom pozemku, odstránenie stavby s následným umiestnením novej stavby – Multifunkčnej športovej haly. V prípade schválenia predloženého zámeru je potrebné uviesť, že stavba musí byť vybavená odstavnými a parkovacími miestami, ich počet musí zodpovedať slovenskej technickej norme.

 

bližšie inormácie nájdete:

 

zdroj: www.sered.sk


Fotogaléria k článku:

24
Autor: ...
24
Autor: ...
24
Autor: ...

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: ...
24
Autor: ...
24
Autor: ...

24
Autor: ...
24
Autor: ...
24
Autor: ...

24
Autor: ...
24
Autor: ...
24
Autor: ...


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
shk37piestany | 23-02-2014 16:21:17
su aj mensie mestecka co maju zimny stadion ako nap. čana5100obyvatelov alebo Gelnica 6 000 obyvatelov tam sa hra uz aj druha liga muzov v hokeji spisske vlachy
martina | 03-02-2013 11:50:47
v petrzalke slavnostne otvorili novy zimak.
skoda, ze seredska sportova hala bola rychlostou blesku zmietnuta zo stola. preco v inych mestach zimak boli schopni postavit ale v seredi to nejde? preco maju take male mesta ako skalica alebo banovce nad bebravou ladovu plochu a v seredi to nejde? zeby mali schonejsich poslanocov? alebo ze by seredski poslanci v zivote neboli na zimaku? zeby v zivote ani jeden z nich nemal na nohach korcule? nikdy neboli na hokejiM nikdy neboli na ladovej show???
skoda tohto mesta, pritom ma super polohu. aj my sme sa sem pristahovali kvoli blizkosti blavy, nitry, trnavy. ale po par rokoch bytia/zitia zvazujeme opätovne prestahovanie za par rokov urcite.

pokial ine mesta idu v pred, nasa uúzasna sered sa ruti milovymi krokmi do upadku. posledny nech tu zhasne. a zamknite tu aj uzasnych poslancov. podla mna stacilo rokovanie odrocit, trocha popracovat na strategii v parkovani a v cestnej premavke a multifunkcna hala mohla stat :o))

ked sa tu spominal majetok mesta, odporci haly myslite si, ze mesto bude schopne byvalu skolu opätovne uviest do uzivania? podla mna nie. o par rokov tam budete mat spinu, bordel, sqaterov. uz teraz je takym osim hmńiezdom fetakov, slapiek, ktori si ti to praskaju do zil rovno pri plote. ale ved to viete...
klasik | 01-02-2013 19:17:13
ondro vymen korcule za kavu a mozes na nu chodit do lavazy
aaaa | 01-02-2013 14:37:10
pre Zvonara:
staci len zistit, kolko stoji prenajatie hokejoveho stadiona (plochy) na hodinu v TT resp. v NR, vynasobit si to poctom hodin a dni a tomu sa hovori ZISK...myslim si, ze investor dobre vie, co robi a v nijakom pripade neplanuje, ze bude stratovy ;)
ondro | 31-01-2013 10:15:54
mali by to tam postavit aspon by som nemusel chodit do trnavy na korcule...)
Obcan | 30-01-2013 10:20:30
DEL-INVEST | 29-01-2013 22:33:58

Nezabudajte ze cim vacsi dlznik,tym ,,vazenejsi podnikatel,,
Staci sa pozriet na danovom na niektorich seredskych ,,podnikatelov,, :-)))
Koniec senzácie | 30-01-2013 07:05:26
Škoda. Pekná bola diskusia.
DEL-INVEST | 29-01-2013 22:33:58
http://dlznik.zoznam.sk/dlznici-na-poistnom/del-invest-sp
to naznacuje serioznost ...
zvonar | 29-01-2013 21:09:59
Nazorov kopec

Primarne je to SUPER (aj ked hracia plocha ako na OA :/) ... bez ohladu na plusy a minusy je zaujimavy jeden fuckt.

Stavbu financuje a bude prevadzkovat podnikatelsky subjekt. Tie vacsinou ludia zakladaju so zamerom zisku.

Vie niekto, kde na zemeguli je podobne (bez McD, kaviarni, herni a obchodov) sportove a kulturne centrum ZISKOVÉ ???
anonym | 29-01-2013 20:37:53
mozete byt spokojni na seredskych novinkach uz su vysledky hlasovali proti na garbiarskej nic nebude, ako alternativy spominali niklovku :) alebo dolnu stredu, mozete byt na poslancov hrdi su presne vasa vzorka :)
tttt | 29-01-2013 19:10:02
p.KURBEL-nezabudajte ze kopec ludi chodi aj do prace
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 29-01-2013 18:35:43
Na podobnom projekte hokejovej minihaly som mal moznost spolupracovat s jednym architektom v Kosiciach, takze viem co to obnasa a ze to nieje rodinny domcek. A ked mi chce niekto tvrdit, ze niekto si len tak bez vedomia mesta dal vypracovat studiu a az s nou nakracal na MsU a tam predniesol svoj odvazny plan na zburanie budovy v strede sidliska, tak mu to neuverim. Lebo keby ho s tym niekto poslal kade lahsie, tak by mu uz nikto nevratil peniaze za studiu. Ale mozno niektori architekti robia studie zadarmo. :)
Cize je podla mna viac ako jasne, ze mali potvrdene, ze mesto bude naklonene takejto akcii a budu sa im snazit vyjst v ustrety. Ale mozno v Seredi to bolo inak, ako sa to bezne riesi vsade inde. Ale taketo akcie nerobi nikto zo svojho. Na to potrebuje mat spraveny rozpocet, a nejake ekonomicke vystupy, aby vedel, aka je navratnost jeho investicie.
Osobne som za kazdy takyto projekt. Ale nie, ked uz od zaciatku na nom nieco smrdi. Konkretne, preco nieco burat, a stavat v zstavanom uzemi, ked prave sportove stavby by mali byt skor na okraji sidlisk, aj kvoli pripadnemu buducemu rozsireniu, ale aj pre potrebu vacsich rozptylovych ploch a taktiez priestor na parkovanie. To mame v Seredi vsetky pozemky vsetky zastavane a udriazavane, ze len byvala skola je jedina ruina, ktoru treba zburat?
Ale urcite by som si isiel vypocut ten navrh a dal by som sancu presvedcit ma, ze opat raz nebudu obyvatelia mesta tahat za kratsi koniec. Cize, ked opat budu na prerokovani tohto navrhu len tych par "starych" tvari aktivnych obcanov, tak si Seredcania zasluzia, taky pristup, aky k nim je. Lebo za svoje mesto niekedy treba aj zdvihnut zadok ap rist na MsU a nielen si pofrflat a mat silne reci pri pocitaci.
Tesim sa na reportaz zo stretnutia.
Pozdravujem do Seredi :)
Kofotiny | 29-01-2013 16:58:07
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Obcan | 29-01-2013 16:52:34
skromný názor | 29-01-2013 15:18:45

Napad iste dobry,ale Vy asi neviete ako to dnes v tom ,,kapitalizme,, chodi :-)))
skromný názor | 29-01-2013 15:18:45
Netreba hneď všetko zavrhnúť. Nechápem však, prečo sa Mesto Sereď chce tak rýchlo vzdať svojho majetku (nehnuteľnosť budovy bývalej ZŠ+pozemok). Mne to skôr pripadá tak, ako keby mestu nešlo tak ani o novú halu, ako o likvidáciu budovy bývalej ZŠ. Mesto má určite vo vlastníctve iné pozemky, ktoré by boli na výstavbu takéhoto komplexu oveľa vhodnejšie ako multifunkčnú halu naprojektovať do obývanej sídliskovej zóny, kde v budúcnosti ani autobus so športovcami sa nedostane. Prečo mesto neponúkne investorovi bezodplatne iné pozemky (ale symbolický poplatok), kde by neboli v takom rozsahu zaťažovaný občania a ako proti hodnotu si vyžiada od investora rekonštrukciu ( oprava strechy, zateplenie, výmena okien na bývalej budove ZŠ na ul. Garbiarskej a pod.). Takto zrekonštruovaný mestský objekt by získal na svojej hodnote, mesto by to nestálo ani korunu a objekt by mohol byť následne využívaný pre obslužné mestské činnosti ( MP, mestská s.r.o., metské organizácie), prípadne prenájom priestorov. Bola zvažovaná aj takáto alternatíva?
Jozef | 29-01-2013 14:59:06
eman, to su ceny pre mestsky zimak v sali
Jozef | 29-01-2013 14:55:52
konecne...
keby do toho mesto vstupilo ako partner, mohli trebas skoly chodit zadara...
Ked sa to vybuduje, a teraz nie len klzisko, ale aj sala pre koncerty atd, myslis, ze bude moct nadalej mesto poriadat koncerty v mestskych salach? Ked tato bude modernejsia?
ale nie, mesto ide darovat pozemok zadarmo.
A ziska na tom sro-cka.
eman | 29-01-2013 14:55:19
Pre Jozef myslel som skupina čiže 15eur hod pri 10 napr futbalistov 1,5eur na osobu
Jozef | 29-01-2013 14:50:39
eman, v Sali - skupina/1hod/60Eur
konečne niečo poriadne | 29-01-2013 14:45:58
pre Jozef: chcel som povedat, ze poslanci ktori o tomto budu rozhodovat, boli riadne zvoleni obcanmi tohoto mesta. Predpokladam ale, ze nie podla vasho gusta. Podla toho co pisete, ste chcel halu uzivat zadarmo, lebo ja som s tym zmiereny, ze ked tam budem chcet ist, budem musiet platit tak, ako vsade inde. Nam vacsine je uplne jasne, ze to budemem platit my, uzivatelia. Otazka, ci bude za co, patri na ine miesto. K cene vstupneho: kolko nas stoji korculovanie napr. v TT dnes???, ked zratame vstupne a dopravu do TT a spat???
Pavol Kurbel | 29-01-2013 14:45:44
Chcel by som všetkých, ktorím záleži na dianí v tomto meste požiadať,či už sú za, alebo proti výstavbe, požiadať, aby dnes prišli na zastupiteľstvo. Aby potom neboli prekvalení a netvrdili, že sa prijalo niečo o nás bez nás. Dnes do tohoto okamihu bolo na SOL 1700 lúdí. Keď príde len 200, bude to znakom toho, že sa ľudia zaujímajú o mesto. Ak neprídete, potom tu nevypisujte.
eman | 29-01-2013 14:37:49
Nase sportove haly v seredi stoja 10 az 15 eur hodina.Su to statne uz zaplatene stavby.Vystavba toho noveho sukromneho konglomeratu, no neviem kolko bude stat hodina.Su to blavaci takze asi ako v balave 20 az 30eur
Peter Klokner | 29-01-2013 14:36:07
Za oných čias sa pamätám ako sa obyvatelia na Trnavskej (horný koniec) permanentne sťažovali na neznesiteľný nočný hluk z kasárenskej čističky odpadových vôd.
Faktom je že čerpadlá tam boli zastaralé a navyše ich umiestnenie bolo nad terénom a hluk prirodzene plachtil bez zábran do širokého okolia.
Býval som na Cukrovarskej a v noci nebol problém počúvať Lolove psychické výlevy ako estrádu dokonca aj niekde z okolia Jednoty.
Jednou z hlavných vecí ktoré by preto mali obyvateľov na Garbiarskej ale aj Novomestskej veľmi zaujímať je umiestnenie chladiacej a ventilačnej sústavy tohoto projektu.
Inak si budú občas trhať vlasy a nie sa vytešovať ako tu niekto nepremyslene spomenul Hlohovec.

Iba neironicky dodám, že tu už naozaj niekomu nedochádzajú súvislosti a zdravý rozum. Iba pripomeniem že v marci nám boli inými celebritami garantované istoty ak sa upíšeme správnym ideám. Realita ukazuje, že sme ochotní ako malé deti za lízatko sa nechať vtiahnuť do akejkoľvek stupidity.
Lebo tu už bohužiaľ naozaj NIKTO a NIČ negarantuje.

No a úplne na záver by som chcel dať do pozornosti nadšencom či zástancom podobného projektu jeden konkrétny prípad kedy sa nemilosrdne a úplne natvrdo vy....balo s občanmi mesta v štýle á la "Šoporňa" a je to prípad s podobným ale existujúcim objektom v meste Svit. Dokonalejšiu ukážku rafinovanej kalkulácie momentálne netreba hľadať.
Takže kritici majú moju plnú podporu pretože realita je taká, že po prvom podpise čohokoľvek už do chodu udalostí občan aj vďaka katastrofálnej legislatíve nezasiahne ani keby sa pred mestskými WC pokúšal upáliť vonnými kahančekmi.
pre sudruhov aj toho pisatela | 29-01-2013 14:13:10
Ty dilinko ,kazdy vie ze prázdna Hala nezarába,a Si myslís ze firma bude kazdy rok v strate? Nepocitaj ze sa situacia zlepsi na SK,skor zhorsi a kazdy bude rád ,ked bude moct nakrmit svoje deti a mat zaco, to ze pár seredanov,podnikatelov si rocne odpisu par stotisic na daniach neznamena nist, taky clovek pojde radsej do vacsieho mesta, alebo do inej krajiny a chudobny ludia nebudu mat nato.A Trnava je na tom inak ,aj v pocte obyvatelov.Ludia potrebuju prácu ,byvanie ,jest az potom je sport a zábava.A peniaze aj podla toho si rodinka odlozi. A ked sa tam aj nekdo dostane tak mozno raz za mesiac.Mi nehovor , ze tam budes chodit denodene keby si mal 10 euro zaplatit,mozno nejaky ozaj vytrvaly sportovec,ktory si chce rozbehnut karieru,a aj ty to maju tazke tu.Treba nejakú záruku ze ked sa to postavi , tak aj nejaká iná firma sa o to postarákeby jedna sa dostala do fin.problémov.Alebo chodte za hokejistami oni preco nestavaju haly ? Čo iba Gáborik, a ostatny Višnovsky volakedy vykrikoval ze spraví este z dvomi hracmi v Petrźalke halu.Asi si spočítal kolko by ho to vyslo. A radsej si kupil Ferrari, a teraz Mclaren.
Anonym | 29-01-2013 14:08:38
To všetko je pekné, ale kedy sa vybuduje v 21 storočí kanalizácia v Hornom Cepeni? Na to sú neni peniaze ?
Kamil | 29-01-2013 14:02:48
Ja by som takyto projekt s radostou privital. Pozrite sa na Trnavu, kde je zimný stadion priamo v meste, v obytnej zone a nikomu nevadi hluk ani doprava. Taktiez v Hlohovci vedla klziska su bytovky a nestazuju sa.
Nezavrhujme mozno dobry projekt pre deti a mladez hned na zaciatku, treba si dnes vypocut nazor investora. Ak chce sukromny investor vlozit take peniaze do projektu, tak urcite to nebude nejaka blbost.
clovek | 29-01-2013 13:49:38
ludia, ked si citam niektore prispevky, tak mam pocit ze to pisu 13 rocne deti.
ked mate s tym problem, dnes sa mozte prezentovat.
to ze tu budete vypisovat litanie vam nic nepomoze.
ale asi budete lenivy dnes prist, ze, pripadne sa bojite ze tie vase akoze chytre navrhy by boli zosmiesnene, lebo ozaj su smiesne a vyzerali by ste jak balici so slamou v topankach. realita je to, coho sa najviac bojite a to dokazete aj tento den, ked zajtra vyjde reportaz, ze zase nikto nemal zaujem o veci verejne. ale vy si urcite vyhovorku najdete, ze to nebolo o 10 minut skor zverejne a podobne, ze, urcite ano....
Robo Horvath | 29-01-2013 13:48:55
Mestsky pozemok idete dat zadarmo tak preco ste nedali zadarmo aj pozemky v priemyselnom parku alebo ostatne co mesto predava. Zadarmo davajte svoje vlastne !!! Urobili by ste taketo nieco zo svojim majetkom? Chcete robit dalsie investicie a zaco? Ked tu zadarmo rozdavate? Kratkozrake.
Treba si uvedomit ze ak sa to zrealizuje tak to bude nove obsadene a mestske sportove haly ostanu prazdne. A mesto bude na tom horsie lebo pride o prijem z mozneho predaja pozemku a bez prijmu za prenajom hál. Ale asi to tak bude podla niekoho lepsie. Mam pocit ze uz aj to parkovisko bolo robene prefikane a za mestske pre uz hotovu vec.
Jozef | 29-01-2013 13:42:24
a este by nam mohol pan povereny objasnit, akym sposobom sa postavi mesto k pripadnemu problemu s pripadnou poruchou, alebo nedaj.. havariou chladiaceho systemu a naslednym unikom cpavku na obyvanom sidlisku?
Alebo to sa nestava?
Anna | 29-01-2013 13:40:39
Ak niekto bude chciet bude navstevovat tuto halu aj ked samozrejme vstup nebude zadarmo. Ak maju niektori obyvatelia tohto mesta na to, aby vikendy prepili v podnikoch, ktorych tu nie je rozhodne malo, tak ti ktori budu chciet budu mat aj na to, aby sa zabavili inym sposobom. Podotykam kto chce ten sa tejto aktivite potesi, to akym sposobom sa o tom dozvedeli obcania a ci sa pocas stavby nieco nevytunelikuje je uz druha vec.
pre 13:18:53 | 29-01-2013 13:33:55
ohľadom toho hluku-hodnoty určuje vyhláška/je to v prílohe na strane 7/:

www.uvzsr.sk/docs/leg/549_2007_hluk_infra.pdf
pre p. veselickeho | 29-01-2013 13:18:53
Pan Veselicky pysite sa privlastkom "poverený pre kontakt s médiami" ja by som bol radsej ak by ste nas informovali Vy ved je to Vasa praca (bez ironie alebo vycitiek). Chcem sa opytat na uroven hluku - aka vysoka bude? Budu zazmluvnene v najomnej zmluve aj nejake paky na investora az by bola uroven hluku prilis vysoka? Viete teraz sa da do plena cislo, napr. 35 dB ale to nikomu nic nehovori . Dakujem
Jozef | 29-01-2013 13:15:37
konecne nieco..... asi Ti unikli suvislosti. A nielen tie.
Ti zvoleni nami poslanci, sa mali starat o majetok im zvereny a zveladovat ho. Vysrali sa nan a nechali zchatrat. A teraz dovodia tym, ze ved je schatrany a treba ho DAROVAT nejakej spriaznenej sro...
sro-cke, ktora sa vola klub mladych hokejovych talentov.
Ty si myslis, ze to idu postavit pre radost seredanov?
Trt s makom a dva orechy.
Ich investicia sa mosi vratit.
Takze to musia zaplatit navstevnici buduceho centra.
Nie tatkovia mesta, ale Ty a ja, my vsetci.

ja, povereny sam za seba.
pre p. majku | 29-01-2013 12:56:36
p. majko nedáte nejaké informácie z MZ keď sa nemýlim tak sa koná dnes.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-01-2013 12:39:48
pre MM | 29-01-2013 12:27:48 | -Lubos, pozri ssa za seba. Uz tam Husak nevysi...

Preto nie co chces a urcis Ty, ale to, cim Teba poveria obcania.

Tak to vidim ja.
Občanka | 29-01-2013 12:36:30
p. veselický, ja ďakujem Ivetke Tóthovej, že spracovala tento článok, nebyť jej, by sme sa nič nedozvedeli, možno pár ludí čo číta ser. novnky. a samozrejme nikde by nebola žiadna diskusia a vedenie by si myslelo, že je všetko v poriadku, a teľce ľudia so všetkým súhlasia. Nie že by som bola proti ale nie som ani 100 percentne za.
parkovanie | 29-01-2013 12:34:22
Je dobre si uvedomit, ze ked bude hala v centre medzi cinziakmi (medzi ludmi), ludia budu chodit radsej peso, auta nechaju doma.
pre MM | 29-01-2013 12:27:48
no snad nie je dolezite kolko poziarnikov, zachranarov a sopornanov to videlo, ti ktorych mesto zaujima chodia tam kam treba
konečne niečo poriadne | 29-01-2013 12:26:51
...a este nieco - tento projekt budu schvalovat presne ti isti poslanci, ktorych sme si sami volili. Takze otazka pre neprajnikov - nejdete nahodou sami proti sebe???
Pre tych, ktori tychto poslancov nevolili len pripominam, ze boli a teda aj su v mensine.
pre sudruhov zaspatych | 29-01-2013 12:24:29
http://sportky.topky.sk/c/97100/stadion-v-trnave-opat-realnejsi-mesto-schvalilo-predaj-pozemkov

takto to dnes funguje, kedze investicie su vzacne ... a nikto neriesi kolko bude stat vstupne, kazdy investor si vies pocitat ze prazdna hala nezaraba
konečne niečo poriadne | 29-01-2013 12:22:10
Vidim, ze dnesna doba je fakt zla. Je vela ludi, ktorym sa clovek nezavdaci, ani keby mu slubil "modre z neba". Pani kompetentni, schvalte tento projekt, nech to konecne v Seredi zacne zit! Ludia neprajnici, pozrite sa okolo seba, v meste skapal pes. Nehovoriac o zivote v meste po zotmeni! Prazdne ulice, podniky, ludia su radsej "zalezeni" doma. Takto si budu moct aspon trochu zasportovat alebo sa kulturne vyzit. Tiez si myslim, ze investor potrebuje nejaku navratnost investicie, ale tiez si musi uvedomit, ze ak da vysoke ceny vstupneho, nik mu tam nepojde a navratnost bude nulova (alebo pomala). Kto investuje do takehoto projektu ma dost kapitalu, aby vydrzal a prezil dlhodobu navratnost. Takze neprajnici nehladajte vzdy len to negativne, alebo to teda bojkotujte a "zakapme spolu s tym psom co tu uz zakapal"
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-01-2013 12:15:53
Ľubomír Veselický | 29-01-2013 11:20:30 | - pozri si na pocet citani v SN a na webe. A tam najdews odpoved, co vedenie mesta urobilo pre oboznamenie obcanov s projektom.

Stale to iste. Zial, uz presvedcis asi iba seba...
pre dobrý nápad. | 29-01-2013 11:56:12
Ked ti tam dá investor 5 euro vstupne na klzisko ,kolko krát tam pojdes z rodinou, kazdy den ? dvaja dospeli plus dve deti.A este Vám vyjde aj na hranolky ,Lepsie,si nemyslite ze to bude zadarmo tam, investor potrebuje aby sa tie peniaze co najskor vrátili. A ked to bude zvysovat kazdym rokom ako su aj naklday elktrina , a podobne tak neviem , ci tam bude mozno len ludi ako na jednej ruke prstov.Nech investor ,povie aj vstupne čo bude stát. Alebo mi Seredania, mám kopec penazi. Ludia radsej vyzenu deti do Šoporňi na priehradu,niekde prejst sa ,a tam sa dá aj korculovat na starom Váhu, a ZADARMO. Pekný den,všetkým.
Anna | 29-01-2013 11:45:35
Dnes vecer sa skutocne uvidi ako obcanom zalezi na tom o com sa tu pise. Kto ma skutocny zaujem zistit aky je mazer investora, co to bude znamenat pre okolitych obyvatelov nech pride dnes vecer. V Pezinku je sportova hala s plaveckym bazenom postavena priamo medzi bytovkami ako to ma byt tu a tesi sa uz niekolko rokov velkemu uspechu a odozve u obcanov a to aj z okolitych miest, tak netreba hned vesat hlavu a kritizovat. Nic nie je este schvalene ako v pripade milionovej nezmyselnej investicie mesta do "sportu".
dobrý nápad | 29-01-2013 11:39:38
nechce sa mi to tu čítať, viem že vačšina nadávate, ale podľa mňa by takáto hala bola pre Sereď len prínosom!Deti budú mať viac možností sportovať, zdravo žiť, budu mať prečo vypnúť telku, počítačovú hru, nebudú sa poflakovať po vonku a vymýšlať somariny aké sú hlavne v seredi známe... Možno bude chvíľku rušno, kým sa hala postaví, no potom v tom vidím už len samé plusy!
eman | 29-01-2013 11:33:47
Projekt takychto rozmerov ma uspech mozno v trnave alebo v nitre.Takze ak to nevide a budu musiet z prevadzkou skoncit.narkomani a bezdomovci maju domov. Nemaju to totiz daleko od tytesa.PS.ladova polocha vyzaduje na udrzazenie neskutocne mnozstvo energie, ludia na sidlisku nech sa pripravia na hluk a to aj v noci.
Jozef | 29-01-2013 11:32:50
pan povereny zastupca, ruku na srdce: kolko obcanov Serede o tom vedelo do vcerajska, kym sa tu na SOL nezacalo diskutovat a oboznamovat sa s predmetnym zamerom?
Myslim si, ze ich pocet zodpoveda poctu Vasich "mytov".
komentator | 29-01-2013 11:26:40
pan veselicky, berte ich s rezervou, uvidite, ze nikto nepride, i ked vyzera ze ich to akoze tak velmi vsetkych trapi a vidia za tym tie ich negativne vizie a teorie.
co uz, sledovanie telenoviel v tv robi svoje.
Garbiarska | 29-01-2013 11:25:33
Pre Veselický Ľubomír Veselický | 29-01-2013 11:20:30

Ak všetko začalo 21.1.2013 prečo už pred týmto dátum na ul. Garbiarskej medzi blokmi, ako i v objekte bývalej ZŠ prebiehali geodetické práce - zameriavanie a z koho podnetu.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 29-01-2013 11:20:30
Vážení diskutujúci!
Chronologický sled udalostí od podnetu na konanie po zvolanie rokovania zastupiteľstva bol takýto:

21.1.2013 - stretnutie autorov projektu s vedením mesta Sereď a predloženie žiadosti,
21.1.2013 - rozhodnutie o zvolaní mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva o podanom návrhu,
21.1. – 22.1.2013 – príprava zasadnutia MsZ, príprava materiálov na rokovanie MsZ a ich rozoslanie poslancom MsZ
23.1.2013 – zverejnenie pozvánky na rokovanie mestského zastupiteľstva na hlavnej webovej stránke mesta a v internetových Seredských novinkách na deň 29.1.2013 o 18.00 hod.
- zverejnenie pozvánky na rokovanie mestského zastupiteľstva na úradnej tabuli,

23.1.2013 – zverejnenie informácie o predmete mimoriadneho rokovania MsZ na hlavnej stránke mesta Sereď v členení ako ho majú poslanci MsZ:
Zámer prenajať majetok mesta – budova bývalej ZŠ na Garbiarskej ul.
-Obálka
-Návrh na uznesenie
-Dôvodová správa
-Výpis Z OR
-Snímka z mapy
-Štúdia Tréningové centrum Sereď
-Žiadosť,
25.1.2013 – zverejnenie článku o zámere investora vybudovať v Seredi multifunkčnú športovú halu v internetových Seredských novinkách,

Široká verejnosť má možnosť oboznámiť sa s kompletným zámerom na vybudovanie multifunkčnej športovej haly tak, ako poslanci MsZ. Čas mimoriadneho rokovania bol určený na 18.00 hod. práve z toho dôvodu, aby sa jej mohlo zúčastniť čo najviac občanov. Účasť občanov na rokovaní bude vítaná.
Žiadateľ - investor osobne vykoná prezentáciu zámeru a zodpovie otázky poslancov i prítomných občanov. Nič nie je rozhodnuté! Rokovanie bude o ZÁMERE mesta prenajať majetok na vybudovanie multifunkčnej športovej haly a poslanci rozhodnú o tomto zámere až po ukončení rozpravy k bodu rokovania. Ak bude rozhodnutie kladné, budeme postupovať v zmysle stavebného zákona, podľa ktorého budú oslovení a bude poskytnutá možnosť vyjadriť sa dotknutým občania z priľahlých blokov. Ak bude záporné, výstavba Tréningového centra realizovaná nebude.

Naozaj neboli občania o zámere informovaní VOPRED?
Bola informovanosť občanov zo strany mesta naozaj NULOVÁ?

Ľubomír Veselický, zástupca primátora mesta Sereď poverený pre kontakt s médiami
Možno bývalý seredčan | 29-01-2013 11:15:21
Negativistickí seredčania, je mi z vás na zvracanie. Vo všetkom hľadáte len to zlé. Kto nechce hľadá problémy, kto chce hľadá riešenia. Tu sa niekto ponúka, že postaví pre obyvateľov mesta športovú halu a okamžite za tým vidíte tunel a pod. veci. Je mi z vás niektorých naozaj nanič.
Takto | 29-01-2013 11:08:58
Ludia ale toto chce postavit sukromny investor za sukromne peniaze. Toto nebude financovat mesto, od nich chcu "len" pozemok. Tak sa pytam ak chce investor postavit novu halu tak asi vie ze su tu aj ine haly. Pre menej chapavych - hala ma byt velka taku tu mame len na OA a ta je na komplet obsadena. Okrem toho tam chcu vybudovat klzisko, neviem o tom ze by sme v Seredi klzisko mali. Ak by to malo stavat mesto za svoje som proti, ale ak to chce niekto postavit za sukromne peniaze nech sa paci, urcite lepsie ako tam mat budovu ktora bude peniaze hltat a nic generovat.
anonym | 29-01-2013 10:54:03
suhlasím s emanom. máme tu telocvične na fándlyho škole, komenského škole, hviezdosl. škole ( ak sa objednajú. hocikto si ich bez problémov može prenajať ), máme tu športovú hali OA, športovú halu Relax, plaváren na fándlyho, nezabudnime ešte na sokolovňu, DVE multifunkčné ihriská na Fándlyho a Hviezdoslava škole ( máááálo využívané, prečo asi ), máme tu štadion ( ktorý patrí predsa nám všetkým a má dokonca tréningové ihrisko, ktoré bude s hriešne drahým trávnikom ) plus v čepeni jedno velké futbalové ihrisko a TJ rozkvet má tiež ihrisko....no a máme tu na letný futbal camping... načo nám bude ešte aj hento ??? niekto sa chce na tomto riadne nabaliť ?

a niekto tu napísal, parkovanie bude o ničom, bude hluk z agregátov. aaaa ked je tá stará budova v takom zlom stave, vtedy sa nikto nebál, že to padne deckám z mama centra na hlavu?

ja by som tú budovu opravil a urobil materskú školu, kedže tento rok vela detí do školok neprijali, že je málo miesta...alebo teda zbúrať a urobiť parkovisko ( občania by vám ruky boskávali ), alebo zburať a urobiť parčík, detské ihriská, vonkajší minigolf..
Jozef | 29-01-2013 10:53:09
suhlas s nazorom
presne ten pozemok ma tiez napadol.
Spol. , ktora postavila meander sa tiez k niecomu zaviazala. A teraz s nimi mesto nemoze pohnut.

a pre:Pre Hombre | 29-01-2013 10:27:15
snad si nemyslis, ze ten "zamer" uz nie je dohodnuty?

a este - ludi, ktori byvaju okolo sa to dotkne a preto by mali byt osloveni uz skor a poziadani o suhlas.
nazor | 29-01-2013 10:48:25
dopadne to ako s pozemkom pri Bille. Boli velke plany a na koniec to tam len zarasta...
eman | 29-01-2013 10:40:59
Vsetky sportove haly su dostupne verejnosti ak nie su prave obsadene.ked sa objednate napriklad na futbal a nie je tam iny sport bude vam vyhovene.Skola Fandlyho aj z plavarnou Hiezdoslavova Komenskeho Ekonomicka Gymnazium a hala Relax ktora je otvorena aj doobeda.mame zhruba 18 000 obyvatelov Ak tu chceme dalsiu halu asi nam preskocilo.
realitak | 29-01-2013 10:27:22
obcan, keby ste vedeli kolko nadbytocnych nehnutelnosti ma kazde mesto a najradsej by sa ich zbavili nie za 1 EURO ale za 50 centov, s tym, ze sa z tych nehnutelnosti nieco stane alebo na ich mieste nieco prakticke vybuduje.
Pre Hombre | 29-01-2013 10:27:15
Ak čítate, čo je napísané tak ide o ZÁMER .
INFORMÁCIU , a prezentácia investora dnes na verejnom MsZ.
Obcan | 29-01-2013 10:21:15
sportovec | 29-01-2013 09:50:01

Nemyslim ze vacsina ludi bude proti.
Tu skor ide o to ze zrazu ma byt budova ktora ma 20r v dezolatnom stave a panelaky vedla co maju pomaly 40r su OK.
Komu to vyhovuje ?
A kto sposobil ze by mala byt 20r budova staticky narusena ?
Vsak niekto musi byt zodpovedny !
Dalsia vec je pozemok.
Aky najom,ake 1 euro ?
Chcete stavat ?
OK,odstranenie budovy na vlastne naklady a pozemok za cenu ktora je na tu lokalitu dana.
Potom zas nech si investor da vstupne take ake chce aby sa mu to zaplatilo.
Tomu sa vravi trh.
Alebo ak ma mesto neake volne pozemky,takisto by som jeden prijal do dlhodobeho najmu za 1 euro,moj sen je len maly domcek,ak by sa na danom pozemku nachadzala starsia stavba,samozrejme ze ju odstranim na vlastne naklady.
Ze ja nemozem ?
Ini mozu ???
sportovec | 29-01-2013 09:50:01
jedine co je ale zase dobre na nasich obcanoch, ze vedia svoje huste poznamky vypisovat iba na internete. ked bude sedenie ohladom toho, tak pridu dvaja, co tam budu čučat jak jorkšíri pri radiatore. takze sa tesim ze ta hala bez problemov bude.
keby ste vedeli kolko skupin ludi by si islo zahrat futbal a nemoze, lebo haly v meste su male a ta hra potom nestoji za nic a OA je vybookovana kazdy den naplno.
ale to vam panelakovym typom asi nevysvetlim, hlavne ze mate kolkaren na blizku, to vas urcite tesi ako kulturna instancia pri garbiarskej najviac a preto telocvicnu nechapete.
Anonym | 29-01-2013 09:21:00
Konečne sa v meste niečo začne hýbať a ihneď sú kritici všetkého pripravení.
Šak táto informácia je na stránke mesta už niekoľko dní. A zámer má byť prerokovaný na dnešnom MsZ . Je verejné , treba sa zúčastniť.
hombre | 29-01-2013 09:18:29
sportovec | 29-01-2013 08:44:18 a jemu zmýšľaním podobní: Niekoľko krát tu v diskusii odznelo, že nikto nie je apriori proti stavbe takejto haly aj s ľadovou plochou. Ale tento zamýšľaný komplex zasiahne do života niekoľko tisíc tam bývajúcich ľudí. Ako? Na to by mala byť vopred vypracovaná nezávislá štúdia s komplexným hodnotením vplyvov na ŽP, podmienky pre bývanie ľudí v okolitých domoch, dopravnú situáciu v okolí, využiteľnosť týchto objektov,...Nemyslite si, že ak sa vybuduje už tretia športová hala (druhá je pred dokončením), že poklesne záujem o drogy! To je naivná chiméra! A navyše, zo stavebného zákona by mal obsahovať takýto zámer aj stanovisko dotknutých občanov z okolia. A práve takýto postup tu citeľne chýba! Súčasné praktiky používané v našej samospráve majú veľmi blízko k praktikám, ktoré možno pomenovať AROGANCIA.
anonym | 29-01-2013 09:10:20
určite by celému projektu prospelo,keby vystúpili pred verejnosťou konkrétni podnikatelia,ktorí za tým naozaj sú.Predpokladám,že ani MsZ neschváli taký veľký objem majetku mesta spoločnosti v ktorej prebieha tzv."právna rekonštrukcia" a v danom čase schvaľovania nie je výpisom z ORSR preukázateľne možné definovať skutočné vlastníctvo firmy
sportovec | 29-01-2013 08:44:18
to je sila, sered moze mat okrem obchodnej konecne poriadnu halu na sport a samozrejme, vsetci budme proti. toto je uzasne na tomto meste. potom sa cudujme ze mladi beru drogy. nechapem vas ludia, kde mate rozum a o srdci radsej uz ani nepisem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2013 23:48:27
Prakticky od 15. hodiny som mal rokovania v BA a vratil som sa pred cca 10 min. Vidim, ze som sa nemylil vo svojom prispevku naklepanom pri veceri.

Obcania, vedenie mesta Vas vsetkych ubezpecuje, ze je dostatok kanalov, ktorymi s Vami komunikuje a napriek tomu su ludia a su ich stovky, ktori nemaju ani ponatia, co zajtra idu nsai poslanci schvalovat!

Dnes som kontaktoval ludi, ktori stoja za predmetnym projektom. Ano, prinesieme informacie, lebo ich Vy ludia chcete.

Prosim, neodsudzujme ziaden zamer, o ktorom nemame dost informacii. Nejde o investiciu malu, nepochybujem o tom ze je premyslena - este je nevyhnutne zabezpecit, aby bola vyhodna aj pre samotnych obcanov a aby sa zivota na sidlisku negativne dotkla co najmenej. Je nevyhnutne dozriet na to, aby majetok mesta nebol zlikvidovany bezucelne a aby bol zamer transparentny.

Ale to som predsa pisal aj pri realizacii namestia a SOL sa stalo triednym nepriatelom! Preboha, chceme my obycajni ludia tak vela? To fakt nas ma tych par poslancov s vedenim za idiotov, ktori nie su schopni mysliet a hodnotit co je pre mesto a teda nas vsetkych dobre? Naozaj si niektori ludia nevsimli, ze zo stien MsU pred 23 rokmi zmizli obrazy Gustava Husaka?

Nechcem sa vyjadrovat k statike ci k stavu budovy, nie som odbornik v danom odbore. Pravdou vsak je pripomienka diskutujuceho podomnou, ze asi vacsina poslancov je za sucasny stav budovy zodpovedna!! To je ta sprava cudzieho (nami zvereneho) majetku!

V tejto chvili - fakt nemam dost podkladov k serioznemu hodnoteniu veci - mozem vycitat vedeniu mesta to najpodstatnejsie - prakticky NULOVA informovanost obcanov. Nuz a ak by sa nahodou niekto rozhodol povedat ze info by bolo neskor - to prosim uz mozu do zadku kazdemu z obcanov fukat akurat praskovy cukor... Ked uz bude rozhodnute, bude neskoro.

Nemozem za to, ale neodpustim si poznamku - v takto zavaznych veciach ma OBCAN PRAVO vediet vsetky fakty a zamery co sa bude v meste - jeho meste, nie meste niekolkych ludi - VOPRED. Obcania nie su soplave deti, ktore by nedokazali veci hodnotit realne.

Takze informacie a informacie. Nepodcenovat ludi, pretoze ako som napisal uz vecer, taketo tahy sa mozu skaredo vypomstit. A v konecnom dosledku taketo systematicke zahmlievanie samotnej veci skodi a spochybnuje sa tym aj ten najuslachtilejsi zamer, ktory by mestu mozno fakt velmi pomohol.

Neviem, pockajme jeden den.
Robo Horvath | 28-01-2013 23:37:17
Ako napad a zamer je urcite fajn ale preco dat pozemok aj s budovou zadarmo? Pri skromnosti ta budova s pozemkom ma hodnotu niekolko milionov. Preco tu nejde standartny postup ako ked tu investuju dalsi podnikatelia.Teda ze si pozemok od mesta odkupia a potom investuju. Co sa to tu deje. Ved toto nieje majetok vedenia mesta. Toto je milionovy majetok vas obyvatelov tak sa uz konecne dozadujte jeho bud zveladovania alebo ak nie tak uz aspon jeho dostojneho predaja, co prinesie aspon maximalny finacny vynos pre dalsi rozvoj mesta. Mam pocit ze toto je skutocne podvod na obyvatelov kde mesto takto pride vdaka niekomu o miliony. Neviem ci sa tu uz nenaplna aj skutkova podstata trestneho cinu.
Pavol | 28-01-2013 23:22:08
Toto snáď ani pravda nieje!!! Bývam hneď vedľa a ja o ničom neviem!!!Veď vlastne načo by ma - nás upovedomili, tí, čo to schvaľujú tu nebývajú!!! Ľadová plocha potrebuje chladenie s výkonnými motormi, HLUK!!! Toto sem dajú?! Ten hluk nebude iba cez "pracovnú dobu", ale STÁLE, lebo kompresory musia chladiť stále...! Pán Majko uviedol, že najprv mali oboznámiť verejnosť so zámerom - nás ľudí, je to PRAVDA! Týmto by som chcel p. Majka poprosiť, či by mohol niejakým spôsobom na to jednanie ísť, lebo asi iní ľudia a hlavne tí čo bývajú v tesnej blízkosti nie sú žiadaní. Ďakujem.
Pre Takto | 28-01-2013 23:00:01 | 28-01-2013 23:12:18
Pozorne si prečítaj ešte raz diskusné príspevky. Je veľmi málo tých ktoré sú úplne proti výstavbe haly, čitatelia skôr poukazujú na jej umiestnenie, prípadne prehodnotenie zámeru z hľadiska umiestnenia haly. Zároveň pouvažuj nad tým, či je normálne búrať budovu bývalej ZŠ, ktorá má vek možno 30 rokov ( ak vôbec toľko má ) zvlášť keď o jej likvidácii rozhodne časť poslancov, ktorí za niekoľko volebných období nevyčlenili na jej obnovu ani cent a dnes o nej budú vyhlasovať, že je v havarijnom stave.
Takto | 28-01-2013 23:00:01
Ludia, ja neviem. Preco ked niekto do Serede pride s niecim tak hned to musime ukamenovat? Netvrdim, ze ten projekt je dokonaly, ale pokial ho niekto zainvestuje zo sukromnych penazi a poskytne ludom ladovu plochu plus druhu velku halu v Seredi (pretoze jedina velka hala je na OA a ta je dnes vyuzivana naplno) tak sa mi ten zamer paci. Preco sa vsak zrazu zacneme tak bit za budovu ktoru dnes poriadne nevyuzivame? Preco zacneme hladat vo vsetkom hned zlo? Staci zajtra prist na MsZ ktore sa zacina o 18:00 hodine, to je cas kedy mozu prist aj ti co cestuju. Ked spocitam pocet pripevkov je ich tu osmenast (plus moj) jediny z tych co tu nieco napisal a na to MsZ pride je M.Majko. Preco? Je super na jednej strane kydat ako sa nas mesto nepyta co chceme alebo ci mozu spravit to ci ono, ale zdvihnut svoj zadok a prist na MsZ sa nam nechce, radsej si napisem svoj negativisticky prispevok na SoL, pohladkam si svoje ego ako som im to tym poslancom natrel a pojdem spat. Super ale ako to pomohlo tomu aby sa nieco vyriesilo? Bohuzial je pravda, ze sme narod frflosov a slabochov.
anonym | 28-01-2013 22:31:39
teraz mi vysvetlite o co vam vsetkym ide lebo mi to nedochaza a nemam to tak nastudovane ako vy vsetci, proste sa mi zda pomer zchatrana prachy zeruca budova s fetakmi a bezdomovcami (ano mesto sered ovlada trnavsku arciediecezu takze to bol setko plan) / sportovo-obchodne centrum velmi nevyhodny smerom k sucasnemu stavu, takze nieco z tohoto za tym musi u vas byt ... za prve Garbiarska je najparadnejsia budova mesta, mesto si ju ma zachovat, opravit zateplit (za peniaze ktore nema ani na budovym, ktore uziva) a dufat ze niekto prejavi zaujem si z nej kusocek prenajat (dnes tam uz ziadny rentabilny najomca nie je, len taki aby sa zbytocne netemperovalo) ... druha moznost vadi vam ze tam DNES nieje vyriesena dopravna situacia, takze ta ulica ma zostat nedotknutelna a ta budova moze dalej zrat energie a chatrat ... tretia moznost ta najviac slovenska slepa zavist, ked nemam ja nech nema nikto nic, taaa urcite neee ... stvrta mate lepsi obchodny plan s Garbiarskou (a kedze je to know-how tak to sem predsa nebudete pisat) len ste to cele chceli mestu ponuknut 29.2.2013 ?
Garbiarska | 28-01-2013 22:15:17
Na stránke mesta Sereď je zverejnený oznam, ktorým Primátor Mesta Sereď zvoláva na deň 23.1.2013 mimoriadne MZ okrem iného s programom bod 3 písm. B:

Zámer prenajať majetok mesta – budova bývalej ZŠ na Garbiarskej ul.

Neviem, ale z takto citovaného oznámenia každému triezvemu občanovi vyplýva, že Mesto Sereď má záujem prenajať budovu bývalej ZŠ na ul. Garbiarskej. V skutočnosti však ide o likvidáciu budovy a prenajatie majetku. Ja tento oznam považujem za účelový, klamlivý a pre bežného čitateľa neznalého podstatu veci zavádzajúci. Prečo páni mešťania zavádzate, pre koho sa hrá.
hombre | 28-01-2013 21:51:06
Páni "Pre Kloknera. | 28-01-2013 21:22:27 a tttt | 28-01-2013 21:19:05" asi nie ste častými hosťami v diskusnom fóre SoL. Inak by vám nemohlo uniknúť že slovo irónia je úzko späté s menom P. Klokner. Tou poslednou vetou Vám to už jasnejšie ani nemohol naznačiť.
P.S. Veľmi seriózne hodnotenie autora "Garbiarska | 28-01-2013 19:07:52" by si zaslúžilo zo strany mesta celkom určite odpoveď. Možno príde na stránkach SN v podobe ďalšieho "Mýtusu" tuším že č. 8 je na rade...
Jeden co pochopil Kloknera | 28-01-2013 21:27:47
Pre mna je velmi poucne vidiet kolko beznych ludi nepochopi ani ironiu Kloknera.. ludia ved zacnite mysliet naco mate mozog?
Pre Kloknera. | 28-01-2013 21:22:27
Obrovské tržby v reštauráciach ,vysoká návštevnost.Pán Klokner,to by muselo byt asi všetko zadarmo aj reštauracie aj to športove centrum, To že je v Seredi zopár podnikatelov,zbohatlikov neznamena,že to bude fungovat,najprv si treba spočítat dve a dve, a potom rozprávat,dnes ked ludia nemaju pomaly čo jest, Vám nepojde niekto si zahrat tenis a dá 10 euro na hodinu a dve kofolky za dalsie 2 eura.To sa velmi mýlite.bodaj by to bolo plne ,ale garantujem ze mozno z jednej tretiny.A čím menej bude robit táto vláda tým horšie pre občanov.Málo sa zarába- málo sa mína.Mína vo vlastnej krajine,domacim podnikatelom,A kolotoč sa preto netoči ,keby ludia zarábali 2OOO euro z radostou by rodina nechala mesacne aj 500 euro v restikach a kulturnych centrach uz viete o com to je o peniazoch.Vsetko je to na vlade nie utahovat opasky ,ale investovat hlavne v tejto krize inak sa jej nezbavime,a tych nenazrancov vo vlade odkopnut prec odtial.
tttt | 28-01-2013 21:19:05
p KLOKNER ste triezvi-poslanci sa idu roztrhat-smiech,to s tymi pokutami ste mysleli vazne-smiech,ked sa to bude stavat 4 roky vy sa budete kludne valat doma no obcania zijuci na garbiarskej novomestskej v klude nebudu to su tie vase detaily ci?a to zemetrasenie nema slov
športu zdar! | 28-01-2013 21:16:25
keď už dávame z rozpočtu mesta príspevok futbalovému klubu,basketbalistom,keď sme schválili umelý trávnik,postavili basketbalovú halu,nezaslúžia si snáď športový stánok aj hokejisti?A možno sa Sereď stane liahňou futbalistov,hokejistov,basketbalistov,pri vjazde do Serede bude návštevníkov vítať obrovský bilbord: SEREĎ-MESTO ŠPORTU :-D
zaujímavé... | 28-01-2013 21:13:08
...ako sa sem zrazu hrnie toľko športových nápadov...
už vidím ako nejaká firma z Ivánky náhodne natrafila na zrazu chátrajúcu budovu na Garbiarskej ul.
Máme v Seredi málo objektov vhodných na športové aktivity?
- novozrekonštruovaná Sokolovňa
- bývalé kasárne
- športová hala Relax
k uvedeným budovám je určite lepší prístup na plánované "veľkokapacitné akcie" ako na Garbiarsku ul. kde sa teraz obídu ledva dve autá o parkovaní ani nehovorím....ale hold, sme malé ryby vo veľkej rieke, ktoré dostanú pod nos už len hotový projekt...nenachádzam viac slov, aj tak by boli zbytočné :(
anonym | 28-01-2013 20:58:46
Položil si niekto z kompetentných takú racionálnu otázku či sú doterajšie haly v Seredi kapacitne nepostačujúce, keď treba ďalšiu? Alebo toto nie je otázka k veci, podstatný je kšeft?
pre môj súkromný názor | 28-01-2013 20:41:55
Žeby niekto niečo dostal do vačku?
tttt | 28-01-2013 20:39:32
p MAJKO na sto percent suhlasim a nieje to skoda ale hanba ako sa mesto stavia k obcanom
Moj skromny nazor | 28-01-2013 20:35:44
Ako obyvatel Garbiarskej ulice mi vystavba nevadi a plne ju podporujem. Ak by tato ladova plocha mohla zmenit aspon jeden osud dietata v meste tak sa to oplati. Vadi mi vsak niekolko veci. Nech sa to neprezentuje ako eserocka ale ako konkretni ludia - nech vystupia z tiena eserocky a povedia ze ideme do toho a ludia nebudete banovat. A este je treba vyriesit tie parkovacie miesta inac.

Pre Garbiarska - rok som pozeral z balkona a rozmyslal preco do certa prave hentak naprojektovali tie parkoviska a dnes to trklo aj mna. A myslim ze to ma suvis aj s tym ze nam sem dole dali bezdomovcov - kto nechce stadion bude mat bezdomovcov. Pan Tomcany sme inteligentny ludia nepouzivajte na nas metody zname z rozvojovych krajin. Takze stadion palec hore Tomcany cierny bod za vypocitavost
anonym | 28-01-2013 19:34:09
pre garbiarska - v pozvánke na zastupiteľstvo niekto pod prezývkou pátrač napísal:

Pán Daniška je známy projektom katalytickej depolymerizácie (http://www.seredonline.sk/clanky/zastupcovia-firmy-pcp-invest-sro-nam-v-studiu-zodpovedali-na-otazky-tykajucich-sa-novovznikajucej-prevadzky-v-seredi/) a firma má v Seredi prepojenie na p. Sidora, J. Vaška a R. Drozda.

možno preto to bolo písané v Seredi :))

a p. Klokner, budova nie je v takom zlom stave ako sa píše. Ved tu sídlilo mama centrum. Vtedy sa mesto nebálo, že to padne deťom na hlavu ? teraz tam dali bezdomovcov, narkomanov a zase sa môžu sťahovať inde. a s parkovaním sú už teraz problémy, čo bude potom? ako píše "garbiarska" pozdlžne parkovanie zanikne. A ked bude nejaký zápas alebo kult. podujatie, kde budú parkovať návštevníci. Ved tam treba minimum 100 parkovacích miest. A okrem toho neďaleko je telocvičňa, aj tá je ledva využívaná. Treba ju opraviť, znížiť nájom jednotlivým klubom a bude využívaná o sto šesť. A keď tam chcú kult. podujatia, treba predať budovu kina Nova, čo je absolutne stratová budova pre mesto.
Peter Klokner | 28-01-2013 19:21:40
Môžu sa zastupitelia aj roztrhať, nič sa vám seredanom nepáči. Nebolo by to úžasné mať v takom prdinci ako Sereď dvce krásne veľké športové centrá ? Predstavte si ako by to pozdvihlo mesto. Obrovská návštevnosť, tržby v reštauráciách a obchodných centrách, plný park spokojných a vyšportovaných občanov sršiacich pozitívnou energiou..... čo z toho je negatívne ????

Samozrejme sa nájdu provokatéri napríklad z Garbiarskej čo im bude vadiť totálny kolaps dopravnej obslužnosti v mieste bydliska alebo nadobudnutie veľkomestského pocitu pri pohľade pod okno či z balkóna ale to sú detaily, či?
Navyše koľko to prinesie do mestskej pokladne na pokutách za zlé parkovanie to už nechce vidieť nikto. A tiež ten havarijný stav školy ako celku. Veď ešte jedno zemetrasenie ako toť pred dvoma rokmi a je to celé fuč, a toho prachu a bordelu čo tam potom bude.....

Keď toto nevyjde tak ja neviem, už iba ak garáže že by pani poslankyňa Vydarená tam zasa nejak cez Copperfielda by mohla.... :-)))))
Garbiarska | 28-01-2013 19:07:52
Neviem komu vznikol v hlave takýto nápad umiestniť na malej ploche v zastavanej obytnej zóne, tak rozsiahlu multifunkčnú športovú halu, ale je mi zrejmé, že táto myšlienka a zámer nevznikol tak rýchlo, ako nám ho rýchlo po prvý krát prezentuje Mesto Sereď a to tesne pred konaním mimoriadneho mestského zastupiteľstva zvolaného v tejto veci. Osobne to beriem ako hotovú vec, len mi nie je jasné, prečo už asi pred dvoma týždňami boli na ul. Garbiarskej, ale aj priamo v areáli bývalej ZŠ vykonávané geodetické úkony a zamerania, keď ešte o ničom nie je rozhodnuté. Pýtam sa, nemá mesto Sereď iné vhodnejšie pozemky na stavbu takejto haly, ktoré by vzhľadom na charakter takejto stavby, predpokladanú návštevnosť, zvýšený počet a pohyb motorových vozidiel ako i potrebný obslužný priľahlý priestor vyhovoval zámeru investora. Absolútne sa nestotožňujem s názorom, že takáto stavba patrí do prostred sídliska, do priestoru, ktorý je zjavne ohraničený existujúcimi obytnými blokmi ako i hrádzou pri rieke Váh, zvlášť keď investor uvádza, že v tejto hale sa bude jednať o veľkokapacitné zariadenie určené k športovému, ale aj kultúrnemu vyžitiu jeho obyvateľov ako i obyvateľov okolitých miest a obcí, pričom tento objekt sa má stať významným a reprezentatívnym strediskom mesta. Mám za to, že tento objekt v prvom rade podstatne sťaží bežný život obyvateľov tejto lokality a to zvlášť občanov žijúcich na ul. Garbiarskej a Novomestskej.
Na stránke Seredských novín dnes mesto Sereď okrem iného zverejnilo:
Prevládajúce množstvo zastavanej plochy dvoch podlaží bývalej ZŠ na ul. Garbiarskej nie je možné ďalej užívať bez veľkých investícií. Strecha je poškodená a na niektorých miestach zateká. Okná a dvere netesnia, vo väčšine prípadov sú veľmi poškodené. Zub času nahlodal aj obvodové steny a fasádu. Podľa dostupných informácii do budovy neboli dlhé roky investované žiadne finančné prostriedky.
Toto konštatuje súčasné vedenie mesta, ktoré je priamo zodpovedné za vzniknutý stav na budove ZŠ spoločne s predchádzajúcimi vedeniami mesta a väčšinou poslancov MZ, ktorí sú vo funkcii už niekoľko volebných období . Pýtam sa, nebol toto dlhodobo sledovaný cieľ, aby budova takto dopadla. V skutočnosti táto budova vizuálnou ohliadkou nie je vôbec v takom katastrofálnom stave, aby muselo prísť k jej likvidácii. Je presne v takom istom stave ako všetky ostatné nezateplené činžiakové obytné bloky a vežiaky v jej okolí, ktoré boli postavené v tom istom časovom horizonte ako budova bývalej ZŠ. Upozorňujem, že ani do týchto obytných blokov nebola od ich vzniku investovaná ani koruna a predsa sú obytné a budú slúžiť ďalšie desiatky rokov k plnej spokojnosti nájomníkov a vlastníkov. Ak je odrazu budova bývalej ZŠ v takom katastrofálnom a havarijnom stave, ako mohlo mesto Sereď v takto nevyhovujúcich podmienkach, prenajímať priestory, ktoré podľa dnes zverejneného stavu vlastne ohrozovali nájomníkov na ich živote a majetku. Verte, že niektoré činžiaky v okolí sú v jednotlivých bytoch, spoločných priestoroch a hlavne v pivničných priestoroch v oveľa horšom stave ako budova bývalej ZŠ. Ak je dôvodom na zbúranie budovy poškodená a na niektorých miestach zatekajúca strecha, netesniace dvere a čiastočne opadaný obklad na niektorých obvodových múroch budovy, tak je potrebné sa plne zamyslieť na tým komu tu o čo ide a kto bude mať z toho prospech. Zároveň sa pýtam, prečo súčasné, ale aj predchádzajúce vedenia mesta neinvestovali do bežných opráv budovy aspoň finančné prostriedky získané z prenájmu budovy. Nedochádzalo zo strany zodpovedných pracovníkov k porušovaniu ich povinností pri správe a starostlivosti o cudzí, teda mestský majetok, prečo sa akceptoval tento stav, komu to vyhovovalo. Prečo mesto nezverejní odborné posúdenie stavu nehnuteľnosti, resp. má mesto takýto materiál vôbec vypracovaný, alebo to opäť posúdil bežnou ohliadkou nezaujatý a nezávislý úradník mestského úradu.
V tejto súvislosti sa pýtam, načo mesto Sereď investovalo na jeseň roku 2012 finančné prostriedky do budovania nového parkoviska na ul. Garbiarskej, ktoré má slúžiť obyvateľom priľahlých ulíc, keď podľa súčasne zverejnenej štúdie sa bude toto parkovisko v budúcnosti nachádzať v areáli novej multifunkčnej haly. Už po dobudovaní tohto parkoviska viacerým užívateľom nevyhovoval naprojektovaný prístup vozidiel na toto parkovisko a jeho dispozičné riešenie. Dnes podľa zverejnenej štúdie je úplne zrejmé, že toto parkovisko však svojím dispozičným riešením plne vyhovuje záujmom investora a umiestneniu multifunkčnej športovej haly. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že už pri projektovaní tohto parkoviska sa rátalo s výstavbou športovej haly. Podľa zverejnenej štúdie v objekte novej haly, ale ani v priľahlom okolí nepribudnú žiadne parkovacie plochy. Skôr si myslím, že ešte ubudnú aj tie existujúce parkovacie miesta a to pozdĺžne parkovanie na ul. Garbiarskej na ceste oproti obytnému bloku č. 51 a už vyššie uvedené nové parkovisko, ktoré sa bude nachádzať v areáli športovej haly. Už v súčasnej dobe je problém na tejto a priľahlých uliciach parkovať a neviem si predstaviť, čo spôsobí v oblasti bežných služieb obyvateľom – parkovanie vozidiel v blízkosti miesta bydliska, postavenie takejto haly, keď už v súčasnej dobe a to hlavne cez víkend, vzhľadom na množstvo parkujúcich vozidiel je prístupová cesta teda ul. Garbiarska vedúca k budove bývalej ZŠ a teda k budove budúcej športovej haly prejazdná iba pre jedno vozidlo a hlavne v zime keď sa na ceste nachádzajú snehové mantinely sa dve idúce vozidlá neobídu. Má toto niekto na mysli, pozná túto situáciu niekto, bol sa niekto na mieste aj pozrieť, alebo ideme od úradníckeho stola?
V dôvodovej správe mestského úradu sa uvádza:
V prípade schválenia predloženého zámeru je potrebné uviesť, že stavba musí byť vybavená odstavnými a parkovacími miestami, ich počet musí zodpovedať slovenskej technickej norme.
Pýtam sa nie či vzniknú nové parkovacie miesta, lebo tieto podľa dôvodovej správy vzniknúť musia, ale nech sa kompetentný jasne vyjadria kde tieto miesta vzniknú, nech je to občanom, ktorých sato priamo týka jasne, zreteľne vysvetlené, nakoľko priestor na ich vznik v tejto oblasti jednoducho neexistuje, iba ak by investor vyšiel občanom tak v ústrety, že by pod novou halou vybudoval podzemné parkovanie, prípadne parkovanie na streche haly nad ktorou možnosťou by sa mali kompetentný vážne zamyslieť. Zároveň sa pýtam, prečo má byť vstup do areálu športovej haly z ulice Garbiarskej a nie od tzv. Kolkárne kde je priestoru objektívne viac.
Vo zverejnenej žiadosti investora spoločnosti KMHT, s.r.o., ktorá bola adresovaná dňa 21.1.2013 Mestu Sereď a v ktorej investor požaduje prenajatie pozemkov sa okrem iného uvádza, že spoločnosť KMHT je v súčasnosti v právnej rekonštrukcii, pozostávajúcej zo zmeny jej sídla do Serede, z personálny zmien spoločníkov a zvýšenia jej základného imaniach. Z uvedeného mi je zrejmé, že predstavitelia mesta objektívne nezverejnili všetky im dostupné informácie týkajúce sa právnickej osoby investora, lebo neverím tomu, že by boli tak naivný a nechali predkladať a prezentovať projekt právnickej osobe, ktorá má neujasnené vlastnícke a majetkové pomery. Čo zostalo zatajené pred verejnosťou a prečo? Podozrivé mi je aj to, že hoci má spoločnosť sídlo v Ivanke pri Dunaji, tak predmetná žiadosť adresovaná Mestu Sereď bola vypracovaná v Seredi.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2013 19:00:32
Vedenie mesta sa dopusta rovnakej chyby ako pri ostatnych velkych zameroch, ktore v meste planuje realizovat. Zdoraznujem - v meste, nie v sukromnej zahrade. Oboznamenie verejnosti s projektom vopred, spytanie sa nazoru verejnosti na projekt, predpriprava, ktora je nevyhnutna pri kazdom aj tom najmensom zamere. Ide o mesto, ide o ludi na sidlisku, ide o budovu, ktora by isla dolu - ide o korektnost a elementarnu slusnost predstavit to, co vo vysledku moze byt fakt dobre a prinosom pre cele mesto.

Znovu stara a zauzivana taktika ako pri namesti a inych projektoch. Je to skoda. Takyto pristup k obcanom sa moze skaredo vypomstit v reakcii obcanov. A pritm to necchce vela. Len zacat konecne respektovat obcana ako cloveka...
lacike | 28-01-2013 17:54:49
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
1234 | 28-01-2013 17:35:51
toto bude cisty TUNEL :D
Varga | 28-01-2013 16:38:57
Aha, takze kseft, kde mesto pride o majetok za 1 euro rocne.
Super kseft pre mesto. A je to vcelku dobre premyslene a dokonca to nechcu ani zadarmo, lebo by sa musela kazdorocne platit dan mestu a takto to bude len 1 euro. To sa uz lepsi ojeb ani urobit naozaj neda. Ako zamer super ale co z toho bude mat mesto? Absolutne nic. Oni totizto tu ladovu plochu potrebuju lebo nemaju kam davat prebytocnu energiu z katalytickej depolymerizácie co pojde v niklovke. Ano nech mesto podpori podnikatelov v meste, ale nie ze niekomu hojno a druhemu ho*no. Od niekoho chcete poplatok akoze za reklamu na vlastnom majetku a niekomu idete dat majetok mesta teda nas obyvatelov, co ma hodnotu niekolko milionov zadarmo ?
To co uz tu niekomu naozaj preskocilo? Ved ked ma firma seriozny zamer investovat tak nech je to seriozne aj pre mesto. Ale co toto znamena! Ako toto moze takto fungovat voci obyvatelom a podnikatelom v tomto meste.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign