Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Internetom sa šíri veľa výziev na občiansku nespokojnosť a otvorený odpor voči moci

Miloš MajkoDátum15. 10. 2013 18:26:31TémaAktuálne témy

Internet s rôznymi výzvami na povstanie ľudí hustne. Takmer denne je väčšina z nás atakovaná rôznymi e-mailami  či po sociálnych sieťach šírenými videami, ktoré mnohokrát presadzujú výlučne militantné návrhy na riešenie zlej politickej či ekonomickej situácie v krajine.

Mnohé výzvy či videá nemajú konkrétnych autorov a je problematické identifikovať, kto za nimi stojí a čo zverejnením predmetných materiálov skutočne sleduje. A práve to môže byť nebezpečné, nakoľko dôverčivý občan  hltajúci veľa slov o slobode a naozaj nevyhnutných zmenách v spoločnosti, môže ľahko podľahnúť potrebe mnohokrát aj pochybnú iniciatívu podporiť neuvedomujúc si, že v konečnom dôsledku môže podporovať  aj napríklad extrémistickú skupinu, ktorá sa akosi k autorstvu videa či výzvy nemusí verejne hlásiť. Logické, veľa podporovateľov anonymnej myšlienky, by ju nemuselo podporiť pri stotožnení myšlienky s napr. už menovanou extrémistickou skupinou.

Občan má možnosť slobodne sa vyjadrovať a šíriť svoje myšlienky aj verejne. Je potrebné uvedomiť si dobu a systém, v ktorom žijeme.  Krajina má možnosť dostať sa zo situácie do ktorej ju dostali politici bez problémov, bez akýchkoľvek  extrémne revolučných krokov či násilných akcií, ktoré by - a to si mnohí možno ani neuvedomujú - významne krajinu mohli poškodit ekonomicky. Zámerne píšem krajinu, pretože naozaj mám na mysli všetkých ľudí. Paradoxne by sa to práve tých, ktorí stav spôsobili, dotklo iba minimálne.  Väčšinou ich majetkové pomery  im totižto dávajú možnosti, o ktorých obyčajný občan nemá šancu ani len snívať. Napríklad opustenie krajiny a luxusný život pre niekoľko generácií kdekoľvek na svete.

Občan teda možnosti má. Práve touto možnosťou sú slobodné voľby, ktoré tak veľa ľudí tak ľahko ignoruje.

Neúčasťou na voľbách nespokojný občan netrestá nezodpovedných či skorumpovaných politikov za ich činy. Práve opačne! Zjednodušuje im možnosti dostať sa k moci a krajinu ovládať ďalej.

Naozaj stačí zobrať rozum do hrsti a namiesto nadávania ísť voliť alternatívy, ktoré majú napríklad svoju tradíciu, schopných ľudí, len nie sú ochotní spreneveriť sa myšlienkám a pridať sa na stranu sľubovania nemožného (hoci ľúbivého), nie sú ochotní zaväzovať sa k veciam, ktoré voliči síce radi počúvajú, len ich politici nedokážu splniť.

Myslím si, že je nevyhnutné, aby občan pochopil svoju silu a využíval ju nielen počas volieb, ale následne po celé volebné obdobie. A to sa týka všetkých volieb. Aby tlačil na volených zástupcov v  NR SR a žiadal ich o komunikáciu nielen mesiac pred voľbami, ale vždy, keď má občan problémy, deje sa mu krivda či cíti, že systém nefunguje.

Každý volič svojim hlasom vystavuje v podstate bianko sek strane alebo konkrétnemu človeku, ktorého využitie už reálne kontroluje minimálne až vôbec.

Nereklamovali by ste pokazenú vec keď prestane fungovať a to vás môže stáť aj zopár  Eur? Určite reklamovali a určite ste to už zažili. Reklamoval už niekto  "pokazeného" voleného funkcionára, povedal mu do očí, že ho sklamal a žiadal ho o odstúpenie?

Sú rôzne cesty ako meniť pomery v krajine. Iba málo je však takých, ktoré prinesú zmeny demokraticky, nespochybniteľne a nevynesú do vedenia krajiny iných "Jánošíkov", ktorí síce dobre kričali, ľúbivo rečnili, no výsledky za sebou veľmi nezanechali.

Sklamaní  Slováci za štvrť storočie od revolúcie už zažili dosť. Dajú si pozor aby chyby neopakovali?

(článok sa nezaoberá žiadnym z konkrétnych videí či výziev)


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-10-2013 20:36:50
Daniel Braxatoris | 29-10-2013 20:22:00 | - to su mi novinky... Este chvilu a pozriem sa do dokladov, ci som to este ja. ;-) - velmi rychlo zaclenujete ludi do chlievikov, ktore Vam vyhovuju.
Aj Vam prijemny vecer.
Daniel Braxatoris | 29-10-2013 20:22:00
Pán Majko, Vy sám dobre viete, že Vaša strana barikády je mainstream - určite viete, čo mám na mysli.
K tým voľbám: "Volič o ničom nič nevie, volič je hovno." Ak ste aspoň trošku fundovaný, určite viete, kto a odkiaľ tento výrok pochádza.
Je plno možností, ako zlepšiť stav tejto krajiny, prepáčte, ale nebudem ich opakovať, keď ich už niekto navrhol, alebo navrhuje. Pýtate sa: kto? kde? Ako sa hovorí, kto hľadá, ten nájde :) A kto nehľadá, tomu buď vyhovuje to, čo tu je, alebo je mu to jedno a berie to ako normálnu vec. Oba sú postoje nesprávne.
Všetko dobré prajem.
gulak | 29-10-2013 18:41:46
Ja to viem dobre,mne komančovia zobrali pas na 3 roky:((((((((((((
fero | 29-10-2013 18:40:26
gulak, to vsetko vraj bolo zle, teraz je lepsie a este lepsie bude, ked stat prestane tyrat podnikatelov-pilier ekonomiky, len ked pride este nejaka ta kriza tak zase len stat musi riesit veci, piliere ekonomiky zalezu ako potkany a vyckaju si, aby mohli nariekat ako sa ich to dotklo a ludia ich v tom este aj podporia a s pochopenim uznaju, ze platy musia byt nizsie kvoli krize....sodoma gomora
anonym | 29-10-2013 18:37:20
Gulak pravdu máš. Len čakám kto napíše, že sme nemohli cestovať... :-)
gulak | 29-10-2013 17:41:11
Dnes je už ťažké pochopiť,ako sme mohli (do r.1989)-tak primitívne žiť-cez víkendy a hlavne cez prázdniny sme celé dni behávali bez dozoru a nikto sa z nás nestratil,nikto nás neukradol,neprepadol(cigáni ešte neboli zákonom chránení)-nemali sme mobil,rýchly internet,či facebook,ale aj tak sme sa vonku všetci stretli,auto sme mali až po čase,ale aj bez neho sme za pár korún vlakom precestovali takmer celé Československo,nevedeli sme,čo je alergia aj napriek tomu,že ovocie sme jedli neumyté a najlepšie chutilo to susedové,ked nás bolelo brucho,tak mama neutekala s nami hned lekárovi,ale dala nám domáci čučoriedkový kompot,nepoznali sme multivitamínové nápoje,ale pili sme domáce sirupy,v nedeľu mama piekla koláče,bublaninu,krásnu žltú,z domácich vajec,mali sme domáce knedle,parené buchty,ked sme robili zabíjačku,tak ešte nikto nechyroval o týraní zvierať,dvor vonal oškvarkami,čerstvým mäsom,jaternicami,či žobráckou kašou-nikto z nás nepoznal pizzu,či gumennú bagetu-chleba,rohlíky boli fajn chrumkavé,voda chutila,ako voda,kofola ako kofola...no čo už....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-10-2013 23:40:31
Daniel Braxatoris | 28-10-2013 19:55:30 | - mrzi ma, ze ste nenapisali, na ktorej strane barikady to teda stojim. Mozno sa dozviem nieco nove. ;-)

Na SOL je sloboda slova od zalozenia media.

Podla Vas volby nezmenia nic? Tak to aby som isiel do auta pozriet nejake lano a hodit si to, pretoze ak nie volby, tak co potom? Podla Vas snad nieco vyriesia tie ohlasovane nasilne revolucie nemajuce za sebou autorov a okrem klasickeho vymenovania co je na hov*o (to uz inak vie aj moj dvojrocny dobermann) neponukajuce ziadne alternativy a to najdolezitejsie - CO POTOM?

Nie, dakujem. Byt stele na zaciatku a este k tomu nevediet s kym, tak to ja nemusim. Ako obcan. Ale Vy mozete. Mate na to plne pravo. Nastastie sloboda nam priniesla moznost volby. Ja volim volby. A ked nas bude viac, tak sancu dostanu aj zmeny. A to budu zmeny zdola, od tych a tych ludi, ktori za ne zahlasuju. Nie od tych, ktori sa na nich zase prizivia...

To je moj nazor.
Daniel Braxatoris | 28-10-2013 19:55:30
Vážený pán "novinár"!
Podľa Vášho akože článku hneď vidno, na ktorej strane barikády stojíte. Ako môžete polemizovať o akejsi extrémistickej skupine, ktorá môže stáť za protestami, keď to, čo sa v tomto štáte legálne deje, je extrémizmus? Ak ste tou extrémistickou skupinou mysleli nejakú politickú stranu, potom s Vami súhlasím.
Ďalšia vec - tie Vaše slobodné voľby. Slovami múdreho človeka: "Keby voľby mohli niečo zmeniť, už dávno by ich zakázali." Tým nechcem odrádzať od volieb, ale ja osobne nemienim voliť menšie zlo a niekoho, kto nechce zmeniť systém.
Celý Váš článok mi vyznieva ako pokrytecká propaganda. Prepáčte mi moju prehnanú úprimnosť, ale už sa na články písané v štýle denníka SME a podobných nemôžem pozerať. Oceňujem však možnosť prispievať anonymne, ďakujem.
Pekný deň.
nespokojnosť 16.10.2013 | 16-10-2013 23:53:31
Súhlasím s uverejnenými komentármi. Ale si myslím, že hoci nie som zástancom tvrdých zásahov, že tak ako sa zvrhol komunistický režim, tak isto by mali ľudia dať najavo svoju nevôľu s počínaním našich politikov počas celého obdoabia. I keď počujú na seba i odpodstatnenú kritiku, tak nanajvýš ohluchnú. Budú prebiehať voľby. Koho si tam voliť. Zaservírujú vám už svoje zoznamy a môžete si voliť iba z jednej pol.strany. Podľa mňa sa majú voliť ľudia a nie poltické strany. Tak ako zrušiť alebo upraviť niektoré zákany odmietajú poslanci, tak sa tan zabetónujú na celý život a robia SI čo chcú. I keď rozpredajú alebo si privlastnia celý národný majetok tak "neporušil zákon".Možno sa zanedlho nebudú biť o korytá, keď už nebude čo rozpredávať, iba ak nás. Urobili z našich ľudí otrokov pre tzv. zahraničných investorov, ktorým z našich daní dávajú, len aby tu zostali. Praktický im dávame na platy zamestnacov a zisky idú domov. Prečo naši nevytvoria pracovné miesta? Veď sme mali vybudovaný aj priemysel, aj poľnohospodárstvo. Teraz nám tu brázdia a ničia cesty kamióny, pre ktoré všetku nejúrodnejšiu pôdu ničíme. Všetko svinstvo dovážame. Sú aj menšie národy, ktorým hrdosť nechýba. Ale ako národ sme asi najhlúpejší, lebo čo sa nestačí rozkradnúť našimi ľudmi, tak si privoláme pomoc zo zahraničia /zlato, urán.../.
spokojný vs. špekulant | 16-10-2013 12:21:59
spokojný občan má taký príjem, že si dovolí dovolenku niekoľko krát v roku, kúpiť si každý tretí rok nové auto, zaplatiť akýkoľvek účet a žiť si v prepichu, ...

špekulant musí počítať každý cent. v roku si dovolí len domácu dovolenku na "malte", jazdiť na starom aute, zaplatiť len nevyhnutné šeky, ...
špekuluje, aby VYŽIL od výplaty k výplate.

koľko špekulantov žije v tejto krajine?
naozaj by bolo načase niečo s tým urobiť. najprv začať myslieť ako volič, nie ako vôl!

politikom dávate svoje hlasy vo voľbách, aby vás zastupovali a konali vo váš prospech. ste si istí, že tak konajú???
citatel | 16-10-2013 11:55:52
Ako povedal jeden klasik: "Na zložité problémy neexistuje jednoduché riešenie. Ak také predsa len existuje - potom je zlé."
Miloš - súhlasím s obsahom tvojho príspevku. Ja som si jednu takú výzvu vypočul. Bola mi na smiech - pripomínalo mi to žvásty starých komunistov na zjazde KSČ - skutočné riešenie neponúkalo. Žiaľ, mnohí naši spoluobčania si to nedokážu uvedomiť a preto sa to šíri webom jedna radosť.
moralny upadok | 16-10-2013 09:21:46
plne suhlasim s nazormi PK a MM. V prvom rade je za dnesnym stav nasej spolocnosti zodpovedny moralny upadok celej spolocnosti (samozrejme cest vynimkam) a prave tito este nenakazeni ludia, by mali zacat riadit nasu krajinu, resp. spolocnost. Verim, ze ich je este dost. V druhom rade, po vytlaceni tichto skazenich ludi z veducich radov, by mali byt samozrejme trestne stihani za ciny, ktorymi okradli nasu spolocnost alebo krajinu. Ci materialne alebo moralne. Urcite by som zacal zvysenim trestov za kazdy delikt min. o polovicu, aby si kazdy rozmyslel, ci bude robit nieco nemoralne, ale to ho prave spolocnost misi naucit, aby vedel posudit, co moralne je, alebo nieje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-10-2013 22:52:21
Pavol Kurbel | 15-10-2013 22:45:32 | - ano, aj. A tvrde tresty a pohlad na kazdeho rovnaky.

Dnes na poslanca ci politika bezny clovek pozera ako na poloboha. Sam clovek si vytvara barieru a dovoluje ludom ktori isli do politiky odtrhnut sa od reality.
Je to chyba nielen politikov, ale naozaj aj samotnych ludi. Voleny funkcionar ma zastupovat obcanov a neodtrhat sa od mesta ci regionu, z ktoreho vzisiel.

Obcania sa zial dobrovolne vzdavaju svojich prav na konrolu, spolurozhodovanie a tym spravu veci verejnych. Vidime to uz aj na MsZ v Seredi. Je to zle a jediny kto na tento stav doplati je VZDY OBCAN.
Pavol Kurbel | 15-10-2013 22:45:32
Tú výzvu som si vypočul a aj prečítal. Je v tom mnoho pravdy. Ale samotná výzva, ba ani jej realizácia nič nezmení. V tejto spoločnosti sa nič nezmení dovtedy, dokiaľ sa nezmenia samotní ľudia, ako jednotlivci. Dnes každý kritizuje ako tí druhí kradnú a podobne. Kritik tvrdí, že on je poctivý, že on nekradne. Ľudia nekradnú v dvoch prípadoch. 1, vtedy, keď na to nemajú príležitosť, alebo to nepotrebujú 2, Ak sú presvedčení že krádež je morálné zlo, a preto z vlastného presvedčenia nekradnú.
Nemyslím si, že nejaká revolúcia tu pomôže. Ak sa hore dostanú noví ľudia, väčšina z nich v priebehu pár rokov bude konať tak, ako ich predchodcovia. Zabrániť tomu môže len morálná obroda spoločnosti. inak je to spravidla utópia.
nespokojnosť 15.10.2013 | 15-10-2013 20:58:12
Je dobre, že aspoň niekto je spokojný, ako spokojný občan. Ale koľko je takých ? Možno spokojný občan patrí medzi tých vyvolených. Ale omnoho viac je nespojných ľudí, na ktorých dolieha kríza. Naša vládnuca garnitúra všetko bremeno kladie na ramená tohto národa, napr. vo zvyšovaní daní, ale oni sa svojich pôžitkov nechcú vzdať. Svoje nároky si zakotvia do zákonov, aby im ich nikto nemohol vziať, hoci sú neoprávnené a nemorálne. Neviem, prečo na nich majú paltiť iné zákony. Sú predovšetkým občania tohto štátu. Napr. každý rok zvyšovanie platov o HDP. To HDP patrí tomu, kto ho vytvoril a nie im. Aby sa štátna pokladňa naplnila, vymýšľajú si čo ešte zdaniť /úroky z vašich úspor v bankách/, veď okrem iného treba zaplatiť aj prehrané súdne spory. A ešte je toho oveľa viac, čo znepokojuje a ťaží ľudí. Veď čo ? -z cudzieho krv netečie.
Ivanhoe | 15-10-2013 20:57:58
pre: Spokojny obcan | 15-10-2013 18:57:40: z pohľadu môjho materiálneho zabezpečenia nemám dôvod byť nespokojný, najmä ak pozerám okolo seba na tú mizériu tých, čo ešte musia chodiť do práce a vychovávať deti. Ale takéto postavenie každého v tejto krajine v XXI. storočí by malo byť úplne samozrejmou vecou. Lenže nie je! Vy ste spokojný keď počúvate denne o škandáloch roznych politikov a s nimi spriaznených oligarchov? Vám je ľahostajné počúvať o neuveriteľných príbehoch neprávostí zo súdnych miestností či beztrestnom zneužívaní svojho postavenia pomaly na každom stupni spoločenského postavenia? Ak Vám je to jedno a Vás sa to netýka, tak sa odsťahujte zo Slovenska práve Vy! Takých ako Vy tu nie je treba!!
Výzva | 15-10-2013 20:18:20
http://www.youtube.com/watch?v=CdUi0X0DfHM
mato | 15-10-2013 19:27:38
Presne tak.normalne poctivo pracujuci clovek nema sancu v tomto state zit plnohodnotne (cest vinimkam)Zije od vyplaty k vyplate,s uverom na krku,ziadna dovolenka potesenie nic.iba stres, robota,starosti o prezitie...
slovak... | 15-10-2013 19:13:50
Spokojny v tomto state moze byt iba podvodnik!
Spokojny obcan | 15-10-2013 18:57:40
Jednoducho napisane socka par ludi robi BUBU.
Vacsina pri volbach rozhodla a to je demokracia. Komu sa nepaci tak nech opusti slovensko :)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign