Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Rozhovor s bývalou dobrovoľníčkou v CHARITA TT

anika jurkasDátum04. 10. 2014 16:31:46TémaBezdomovci v meste
200

Počas budúceho týždňa sa stretnem z niekým z vedenia tohto zariadenia. Záver, z môjho pohľadu uverejním hneď , ako to bude možné. Zatiaľ vám prinášam interview s bývalou dobrovoľníčkou, ktorá vypomáhala v Trnavskej charite.

Otázka: Ako si sa dostala ako dobrovoľníčka do Trnavskej charity?

Odpoveď: Dostala som sa k tomu úplnou náhodou. Doma som upratovala moju izbu, vyraďovala som všetky hračky a oblečenie, ktoré už nepotrebujem. Nevedela som, čo s tým, tak som to odniesla na charitu. Mala som potrebu byť nejako užitočná pre spoločnosť, tak mi napadla myšlienka, či by som nemohla aj iným spôsobom pomôcť charite. Tak som sa ich spýtala, či tam niekoho nepotrebujú a voila – stala som sa dobrovoľníčkou.​

Otázka: Kde táto charita sídli?

Odpoveď: Trnavská charita sa nachádza na ulici Hlavná 43.

Otázka: V akom čase a ako často si tam chodila?

Odpoveď: Chodila som tam len v priebehu dvoch týždňov, asi 4 – 5x. Potom som nastúpila do práce v Bratislave a už som nemala na to čas.​

Otázka: Koľko dobrovoľníkov tam spolu s tebou vypomáhalo?

Odpoveď: Ja som tam spoznala asi 4 dobrovoľníkov. Jedna dobrovoľníčka tam chodila v rámci absolventskej praxe po štúdiu sociálnej práce.​

Otázka: Mohli tam chodiť 24h denne 365 dní v roku?

Odpoveď: Ja som robila dobrovoľníčku v dennom centre pomoci pre ľudí v sociálnej núdzi. Chodili tam hlavne ľudia bez domova a narkomani. Otvorené je v pondelky, stredy a piatky od rána do 13tej.

Otázka: Nemala si z nich strach? Predsa niektorí boli bývalí kriminálnici, feťáci atď.

Odpoveď: Ak by som ich stretla v noci na ulici, pri niektorých by som možno strach aj mala. Ale vedela som, že sa mi tam nič nemôže stať a keď som ich spoznala a počúvala ich príbehy, zistila som, že nie sú nebezpeční.​

Otázka: Koľko bezdomovcov tam bežne bývalo?

Odpoveď: V priemere za deň toto centrum navštívilo asi 20 ľudí. V zime je to samozrejme viac.

Otázka: Ako to tam fungovalo? Aké možnosti tam mali?

Odpoveď: Ľudia bez domova a v sociálnej núdzi prichádzali do Centra pomoci kvôli tomu, aby sa mohli umyť, prezliecť sa do čistého oblečenia, ktoré im charita poskytla a najesť. Nedostali to však všetko zadarmo. Dobrovoľníci sa snažili  vrátiť im sociálne návyky, ktoré stratili na ulici. Ak tam títo ľudia chceli chodiť, museli pomáhať s fungovaním centra, upratovaním a pod. Jednoducho, museli vedieť, že majú istú zodpovednosť.

Otázka: Vieš odkiaľ boli peniaze na chod, fungovanie a zriadenie niečoho takéhoto? 

Odpoveď: Myslím, že mesto charite prenajíma priestory za nejakú symbolickú hodnotu. Inak, celá ich činnosť je financovaná zo zbierok a darov. Napr. tento rok mala charita stánok na jarmoku, v ktorom „predávala“ rôzne ručne vyrobené veci za dobrovoľný príspevok.

Otázka: Máš nejaké informácie o tom, alebo videla si niekedy žeby sa bezdomovci počas dňa, večerov a v noci len tak pofľakovali?

Odpoveď: Neviem, či niektorí ľudia bez domova nie sú informovaní o možnostiach, ktoré majú, alebo jednoducho nechcú prijať lepšiu možnosť. Raz, keď som išla z Centra pomoci domov, stretla som kúsok odtiaľ bezdomovca, ktorý sedel na zemi a žobral peniaze. Prihovorila som sa mu a informovala o tomto centre, kde by sa mohol ísť najesť, ale neviem, či využil túto možnosť.

Otázka: V Seredi je táto istá organizácia priamo v centre na sídlisku, kde je veľa malých detí. Funguje to len pár mesiacov v roku a väčšinou len cez deň nie ako nocľaháreň. Bezdomovci potom po nociach nemajú kam ísť a viacerí sa uchýlili k možnosti fetovať. Myslíš, že zmena systému tu v Seredi by napomohla k tomu, aby sa to dostalo aspoň do takého stavu ako to je v Trnave? A čo si myslíš o umiestnení na sídlisku? 

Odpoveď: Myslím, že prístup do nocľahárne je zakázaný opitým ľuďom a ľuďom pod vplyvom drog. Keď už sú na niečom závislí,  v prvom rade ich treba poslať na odvykačku a až potom im povoliť návštevu týchto zariadení. Tu je však primárny problém zlyhanie mestskej polície. Kto to kedy videl, aby sa nadrogovaný človek pohyboval voľne po ulici. Obyčajného huliča marihuany by hneď zabásli, ale ťažkých narkomanov bez strechy nad hlavou nechajú tak, pretože si s nimi nevedia rady.

Podľa môjho názoru, by mali byť tieto zariadenia pre bezdomovcov určite sprístupnené aj v noci, ale určite by som ich neumiestnila niekde v strede sídliska, ale skôr v okrajových častiach, pretože by medzi miestnymi mohli zbytočne vznikať konflikty. Veľa bezdomovcov možno nebude vedieť o týchto zariadeniach, čiže nestačí sa o nich len „pasívne“ postarať tým, že vybudujeme nocľahárne, ale aktívne ich v uliciach podnecovať k tomu, aby tam prichádzali.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný anika jurkas anika jurkas | 09-10-2014 06:44:14
Ano, toto meno je ako pseudonym.

Dnes mam stretnutie z riaditelom Trnavskej Charity. Vysledok uverejnim na webe.
anonym | 08-10-2014 20:50:52
Mňa zaujíma či slečna Anika Jurkas to má umelecké meno, alebo civilné, odvodené od nejakého mena. Tiež priezviská v tejto republike končia na ová, preto predpokladám, že je to nick. Inak blahoželám k výsledku.
Peter | 08-10-2014 20:12:30
Aby som to doplnil, najdolezistejsie je, ze vies ako sa rozmoznovat... Aj ked v tvojom pripade je to skor na skodu ak deti vychovas k nazorom bez znalosti veci...
Peter | 08-10-2014 20:10:34
*Primarny problem bola charita,ako z bezdomovcami,a ako im eventuelne pomoct,a nie ci moze policia zatknut zfetovaneho cloveka na ulici.

To tvrdite vy, ale v clanku bol ako primany problem pomenovane nezatykanie osob pod vplyvom drog...

gulak - a k tebe len tolko, taky imbecil ako ty a bez stipky vseobecneho rozhladu ma nemoze rozhadzat... pekny den prajem.
gulak | 08-10-2014 14:28:16
pre Peter:nemám žiadny problém,len vždy sa čudujem,že napr. Ty si bol tá najrýchlejšia spermia...
pre petra | 08-10-2014 12:36:21
Primarny problem bola charita,ako z bezdomovcami,a ako im eventuelne pomoct,a nie ci moze policia zatknut zfetovaneho cloveka na ulici.
pre PETER | 08-10-2014 12:33:01
viete, nieje jednoduche necinne sediet a pozerat sa na to ako ludia vypisuju hluposti. preto pochopte, ze su ludia kt to skutocne vadi. no a vdaka takym kt. su ako vy co nemaju stipku prirodzenej inteligencie sa stat ruti do zahuby, spamatajte sa. a pomozte statu sa znova postavit na nohy. dakujem
Peter | 08-10-2014 12:23:14
Keď Vás to obťažuje, tak to nečítajte. Jednoduché, no nie?

K veci: Pani nazvala ako najväčší a primárny problém toho čo sa týka mesta resp. útulku, tak som na najväčší problém v článku reagoval, nič viac a nič menej.
j.r.nem | 08-10-2014 06:52:23
Pre Peter,je Vase ego teraz uspokojene?Je tam rozhovor jednej zanietenej osoby,ktora ma snahu nieco reisit a na konci rozhovuru povie nieco,co nie je podla pravnej situacie na Slovensku hadam korektne-a Vy na tom rajtujete a rajtujete ,ako keby to , co predtym povedala vobec nic neznamenalo,hlavne,ze Vy ste tam nasiel nejaku chybu.
Peter | 07-10-2014 17:55:43
*Takze nafetovaneho cloveka nemoze policia na ulici zatknut.Je to OK ?

Z akeho dovodu by mala?
j.r.nem | 07-10-2014 17:47:52
Pre Peter,neviem z akych dovodov sa tu stale rajtuje na nejakych sekundarnych veciach.(Ale nie ste jediny),to bola len jedna veta,zamer rozhovoru bol uplne niekde inde.Takze nafetovaneho cloveka nemoze policia na ulici zatknut.Je to OK ?
Peter | 07-10-2014 16:26:30
*Tu je však primárny problém zlyhanie mestskej polície. Kto to kedy videl, aby sa nadrogovaný človek pohyboval voľne po ulici

Správne napísane Anika, ale je to diametrálne odlišné čo ste napísali v porovnaní s tým, čo je v článku (čítaj vyššie). To je je napísané v článku je doslova absolútna neznalosť zákona...


gulak: ty máš asi nejaký vnútorný osobný problém, ale s tým sa musíš vysporiadať sám... ale sú aj odborníci na to. Popýtaj sa na to ;-)
Registrovaný anika jurkas anika jurkas | 07-10-2014 10:26:56
z vebu http://compex.zdravie-sk.eu/drogy-rozdelenie-ucinky.php
Užívanie drog ako také nie je v Slovenskej republike trestné. Podľa novely trestného zákona je však trestné držanie ilegálnej drogy i pre vlastnú potrebu. Trest môže byť až dva roky odňatia slobody a u trestného činu väčšieho rozsahu až päť rokov.
Zákon tiež stanovil ako trestný čin výrobu nezákonných drog, ich dovoz, vývoz, priekupníctvo, predaj a držanie za účelom distribúcie. To isté platí pre prípravky a pomôcky pre výrobu drog. K drogovej kriminalite sa radia tiež trestné činy, ktoré páchajú užívatelia drog, aby si opatrili samotnú drogu alebo finančné prostriedky na jej nákup.
anonym | 07-10-2014 10:24:56
nie nemzu ho zbalit a zobrat je to logicke http://www.genpro.gov.sk/vdoc/4921/sprava2001cast2-17.html
anonym | 07-10-2014 09:46:08
Peter, hulica marisky prechadzajuceho sa po meste pod vplyvom drog zaco maju zabasnut? co ten fetak porusuje?
anonym | 07-10-2014 09:45:20
Peter, hulica marisky prechadzajuceho sa po meste pod vplyvom drog zaco maju zabasnut? co ten fetak porusuje?
j.r.nem | 07-10-2014 08:49:35
je to tak. treba rozlisovat. ale povedzme si sami nieje to mozne odkontrolovat. to by skutocne museli chodit a kzadeho jedneho doslova testovat.
j.r.nem | 07-10-2014 08:34:40
Je to podla mna nenormalne,ze v takom ,pomerne malom mestecku,je tolko bezdomovcov a hlavne drogovo zavislych.Podla mna je to tym,ze v Seredi sa dostanu pomerne lahko k drogam.Tento nesvar je sposobeny necinostou ludi,ktori su za to zodpovedny,hlavne policia.Ked sa dealeri veselo prechadzaju po Seredi,tak SA necudujte,ze je to vyhladavana lokalita pre takzv.bezdomovcov.Lebo AJ TU je treba rozlisovat.
gulak | 07-10-2014 08:27:21
pre: pre gulak-daj si prihlášku k mestským policajtom-tí tiež nevedia rozoznať,kto je ožratý a kto sfetovaný..lepšie povedané..nemajú záujem to rozoznať..
pokus | 06-10-2014 22:24:59
za pokus to stoji. cim viac hlav tym viac rieseni a napadov
anonym | 06-10-2014 21:32:42
Ked toto vyriesite,tak budete prva,pretoze s tymto problemom si este nikto neporadil.J e pravda,ze poslanci maju velku moc,ale nechapem co by mali v tomto pripade urobit.Vsade byvaju ludia,takze vsade by asi vadili.Nie je to take jednoduche,ako sa to javi.Kazda minca ma dve strany a kazde preco ma svoje preto.
Registrovaný anika jurkas anika jurkas | 06-10-2014 21:22:56
Clanok evidujem. To na veci , ktoru riesim nic nemeni. Chcem situaciu v Seredi posunut na takpovediac vyssiu uroven. A ako som spominala v clanku poslanci maju moc. Ak sa mi podari najst riesenie spolu z riaditelom charity na stvrtkovom stretnuti, bude to super a velke plus pre Sereď.
anonym | 06-10-2014 20:44:24
sl. Aniko,skuste si precitat posledny clanok Ivety Tothovej . :D
Registrovaný anika jurkas anika jurkas | 06-10-2014 20:40:23
Dnes, po telefonate z riaditelom Trnavskej charity sa mu zajtra znova ozvem. Dohodneme presny termin stretnutia. Zatial predbezne na stvrtok. Po stretnuti pribudne dalsi článok ohladom riesenia aktivnejsej charity pre bezdomovcov v Seredi. O ďalšom info vas budem informovat. Zatiaľ dakujem za podporu.
pre gulak | 06-10-2014 19:25:15
Ty asi sfetovaného človeka zatiaľ videl asi len vo filme... Garantujem ti, že keď pred teba postavim dvoch narkomanov a jeden bude pod vlyvom a jeden nie nerozoznaš to...
Peter | 06-10-2014 19:23:33
Začnem od konca. Záchytky u nás nie sú už asi 10? rokov. Takže sa tam ťažko môžete dostať. Aj ke´d boli, dostali ste sa tam až vtedy ak ste narúšali ver. poriadok, niekoho napádali a pod. Z domu Vás za hoci aj ťažkú opilsoť nikto neeskortoval na záchytku.

K tým omamným látkam. Ona síce hovorila niečo iné a síce chodenie po meste pod vplyvom omamných látok. Neviem si dosť dobre predstaviť ako by fungovalo, že by polícia odchytávala po meste ľudí odhadom zbalila a vozila na vyšetrenie na polikliniku... Potom by počkali 4-5 hodín kým budu vysledky atd atd atd... Dobre necháme to tak, je to blud.
K vaše poznámkej, kde konkrétne je uvedené, že samotný konzum drog je trestný...??? Ano do doby kým to má človek v ruke a drží to, je to ešte prechovávanie omamných látok, ale inak... Skúste predtým ako niečo napíšete, že je to trestné, pozrieť do zákona a ešte poradím je to konkrétne v zákone č.300/2005... ;-)
gulak | 06-10-2014 16:58:51
Len idiot nerozozná nafetované človeka od nenafetovaného..a mestská polícia to má na háku...fetáci si verejne pichajú drogy..napr. na mestskom trhovisku na mlynárskej..ked neveríre,chodte sa tam pozrieť a zbadáte kopec použitých striekačiek..hodených na zem...je neskutočné,že štát,rieši drogovú závislosť tým..že fetákom zadarmo rozdáva nove striekačky
podstata | 06-10-2014 16:22:44
ano vlastne je to trestne ale pochopte ze policia nemoze behat po meste a kzadeho kontrolovat. ak sa nieco stane a dotycny je od vplivom jasne ze ho zabasnu
pre peter | 06-10-2014 11:33:52
Mozno je to u Vas v Seredi inak,ale pokial viem konsumovanie drog je trestne.Aj ked ste neprimerane opity,tiez sa mozte dostat na zachytku.
seredan | 06-10-2014 09:50:45
milujem ludi co sa takto vyjadruju k veci...

Anika mate moju podporu.
Peter | 05-10-2014 12:30:26
*anonym | 05-10-2014 10:44:17
Peter si dosť mimo.

V com konkretne? Alebo len tak tresknute? No skus napisat, lebo inak ma ten tvoj prispevok vahu mojho ranneho prdu... bez urazky
baba zo Serede | 05-10-2014 12:16:22
opravujem: robila charite _2_ týždne. /čiže 6 dní?/
baba zo Serede | 05-10-2014 12:14:31
Aj ja som sa pozastavila nad časťou o MP. To fakt majú chodiť po -celom- meste a pozerať: ty si pod vplyvom /teraz neviem, platí to aj o alkohole?/ ideš s nami. Ale kam? Na pohotovosť , na políciu, kam?? A boli by ste prekvapení koľkí majú v sebe drogy a nevidno to, pôsobia normálne. Takže zase by sa to týkalo len ťažkých feťákov a bezdomovcov. A znova by boli ohlasy: na tých si trúfnu...
Táto slečna /ak som dobre čítala/ robila na charite týždne a vedie sa s ňou debata ako s odborníčkou. Tak ak ňou je nech sa angažuje v Seredi a pomáha tam.
pre aniku | 05-10-2014 12:04:48
obdivujem pani, slecnu aniku ktora sa rozhodka nieco spravit pre sered. vsetci by sme jaj mali byt vdacny.
anonym | 05-10-2014 10:44:17
Peter si dosť mimo.
Peter | 04-10-2014 20:30:57
*Tu je však primárny problém zlyhanie mestskej polície. Kto to kedy videl, aby sa nadrogovaný človek pohyboval voľne po ulici. Obyčajného huliča marihuany by hneď zabásli, ale ťažkých narkomanov bez strechy nad hlavou nechajú tak, pretože si s nimi nevedia rady.

Tak lepší vtip som už dávno nečítal... Dajte ešte nejaký. Odkedy je chodenie pod vplyvom omamných látok trestný čin, aj ked tie objasnuje štátna polícia... Tiež si neviem dosť dobre predstaviť ako by to malo fungovať...? Chodiť pomedzi osoby známe konzumom omamných látok a nosiť ich na vyšetrenie krvi či nemaju v krci omamné latky...? či?
Calia pre aniku | 04-10-2014 20:01:50
Velmi si vazim Vasu iniciativu, budem rada ak nas budete informovat o Vasej navsteve v trnavskej charite. Vidim to tak ze tento problem Vam nie je lahostajny.Podat pomocnu ruku ludom bez domova je velmi šľachetne. Suhlasim však s tym ,aby boli odsunuti von z mesta. Dat im prilezitost obrabat podu, chovat domace zvierata.Pomoct im vybavit dochodky, prispevky apod. Neodsuvajme tychto ludi z kuta do kuta.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2014 19:59:19
anonym | 04-10-2014 19:45:36 | - v tyrazi je uvedene toto:

Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.

Pre SOL ma hodnotu obsah clanku a nie obsah Vasho komentara napisaneho bez precitania si upozornenia.
Ak ma u Vas prioritu gramatika, odporucam zo SOL prejst na citanie knihy Pravidla slovenskeho pravopisu.

My sme zvolili prioritu - prosim, respektujte to. Dakujem.
anonym | 04-10-2014 19:45:36
Tu sme si precitali ine utoky urazky a osocovania na rozne osoby a to nevadilo.Upozornenie na gramaticku chybu je hrubym osocovanim podla vas? Je to nefer.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2014 19:24:51
anonym | 04-10-2014 19:11:59 | - to nie je o zasadach. Je to o tom, ze nebude tolerovane zbytocne utocenie na autora clanku.
Nemylte si SOL s FB.
anonym | 04-10-2014 19:11:59
To znamena ,ze nie ste az taky zasadovy,ako sa prezentujete.Toto mi stacilo ako odpoved.Dakujem za nu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2014 19:03:11
anonym | 04-10-2014 19:01:42 | - pretoze bol na to dovod. Aj ten Vas bol mimo temu.
anonym | 04-10-2014 19:01:42
Preco tu boli vymazane komentare?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign