Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Informovanosť občanov bola nedostatočná

Minulý týždeň 21.5.2009 sa z iniciatívy poslanca Ing. arch. Róberta Kráľa uskutočnila vo veľkej zasadačke MsÚ prezentácia návrhu štúdie revitalizácie parku na Námestí Slobody. Pozvaní boli členovia komisií MsZ. Včera na mimoriadnom rokovaní poslanci MsZ návrh štúdie a ďalšie kroky k vypracovaniu projektu schválili. Navonok je všetko v poriadku. Iba základná vec, včasná informovanosť širokej verejnosti zo strany mesta s možnosťou vyjadriť sa k návrhu, pripadne vysloviť svoje predstavy o budúcom vzhľade námestia, ostala bokom. Na podnet pána I. Sklenára som dal návrh na doplnenie uznesenia, aby sa i keď v pomerne krátkom čase mali možnosť vyjadriť tí, ktorí budú mať záujem. S poľutovaním musím konštatovať, že v tomto prípade, ako aj v prípade budúcnosti prevádzky tepelného hospodárstva, ktoré bolo opäť prezentované iba členom komisií MsZ včera, mesto nezabezpečilo takú informovanosť svojich občanov, akú si spomínané akcie zaslúžia. Keby neexistovali nezávislé internetové noviny www.seredonline.sk, tak sa o pripravovaných zmenách dozvedia obyvatelia Serede až vtedy, keď sa začne niečo búrať a niečo stavať. Zástancovia dobrého fungovania toku informácií z MsÚ k občanom mi môžu oponovať, že mestský rozhlas o prezentáciách informoval. Neviem. Možno. Výsledok bol taký, že v zasadačke bolo asi desať občanov. Seredské novinky sú mesačník. Tie na efektívne podávanie takýchto informácií nemajú šancu. RTV KREA informuje prakticky iba o tom, čo sa už stalo. A oficiálna stránka mesta? No len skúste hľadať. Možno sa doklikáte.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
frk | 02-06-2009 08:03:58
pán Veselický, podľa môjho názoru Vám pán viceprimátor jasne a zrozumiteľne odpovedal na Vaše tvrdenia. Vo svojej odpovedi Vám jasne uviedol ako to bolo so zverejnením. Nechápem o čo Vám stále ide, alebo začínajú predvolebné ťahanice a zviditeľnovanie sa?
Ľubomír Veselický | 01-06-2009 16:49:34
Anonymovi z 1.6.2009 6:30! Prepáčte. Ak by som mal k základnej informácii vychytávať všetky možné námietky a obvinenia, tak by ten článok bol tak dlhý, až by bol čitateľsky nezaujímavý. Dobrá diskusia k článku má svoje nepísané regule. Anonymný diskutér by si mal rozmyslieť, či je správne povedať o niekom konkrétnom, že zneužil svoje postavenie pre vlastný prospech. Nevnímam tento problém v rovine neúplnej informácie o vzniku štúdie. Je to problém samotných diskutérov, ktorí namiesto toho, aby sa venovali predmetu - neinformovaniu občanov zo strany mesta, skĺzli zámerne do oblasti invektív a bahna, v ktorom sa zrejme cítia doma. Neschopní uvažovať nad možnosťami zlepšenia tokov informácií, prípadne reakcií na samotnú revitalizáciu malého parku na námestí, odbavujú sa na nepodložených povedačkách a cítia sa dobre. Je to úchylka, a ja ani nik z prispievateľov o dianí v meste s tým nič nenarobíme.
anonym | 01-06-2009 06:30:52
Pán Veselický, ak by ste svoj príspevok napísali skôr, tak tých predchádzajúcich 20 príspevkov tu vlastne ani nemuselo byť. Lenže ak sa veci neuvedú na správnu mieru hneď, netreba sa čudovať, že dovtedy sa o tom špekuluje ;-)
anonym | 30-05-2009 20:29:44
Pán Tóth neprezradí, alebo nechce prezradiť tie prešľapy MsU !!__ _ :-X :-X :-X :-X
anonym | 29-05-2009 17:31:54
Vzhľadom na blízkosť termínu bude výberové konanie na zhotoviteľa projektu ako aj na realizátora projektu zrejme neštandardné a netransparentné... Ak vôbec nejaké bude... Rád by som sa mýlil.
Miloš Majko | 29-05-2009 17:23:53
Pan Toth, na to aby na MsU nebolo uradnikom a vdeniu MsU umoznene robit preslapy, ste tam Vy - poslanci. Vy mate pravo a povinnost kontrolovat nakladanie s nasimi peniazmi. Vy poslanci ste boli zvoleni na to, aby ste obhajovali a pretlacali zaujmy obcanov pred zaujmami inymi. Obcan na MsZ bez Vasho suhlasu nemoze ani prehovorit, takze povedzte, ako ma moznost realne zasiahnut do diania v meste.
anonym | 29-05-2009 14:21:06
Pán Tóth, prezradte kto urobil ten prvý prešlap MsU nech ich tu rozdupeme. Čo urobili ?
Marek Tóth | 29-05-2009 13:30:33
pre anonyma 29-05-2009 13:19: vyberove konanie na zhotovitela projektu bude vyhlasene (ak zase MsU neurobi nejaky preslap - dufam, ze nie), tak isto aj na realizaciu projektu bude verejne obstaravanie (kvalifikaciu na verejne obstaravanie maju 3 ludia na MsU - mozno by bolo fajn, keby nieco take mal aj niekto nezavisly!). Takze nic nie je vopred dane, ani rozhodnute. Zial pravdou ostava, ze nas tlaci cas a projekt musi byt podany na prislusne ministerstvo v septembri...
anonym | 29-05-2009 13:19:49
V Seredi si asi treba zvyknúť na to, že k dispozícii je len jedna možnosť, len jeden vopred vybraný šťastlivec, ktorý to zrealizuje a teda netreba ani výberové konanie. Ľuďom sa to všetko predostrie ako hotová vec bez možnosti pripomienkovania a hotovo. *loony*
Wikipédia | 29-05-2009 09:42:28
Námestie je, podobne ako ulica, verejná časť územia mesta alebo obce spájajúca budovy v urbanistickom kontexte, kde sa ľudia môžu slobodne zhromažďovať, stretávať a prechádzať; ale od ulice sa líši tým, že je tvorené centrálnym priestranstvom a okolité budovy majú zvyčajne reprezentatívny charakter, prípadne je dotvorené prvkami drobnej architektúry.
anonym | 29-05-2009 09:20:41
ja by som privitala aj nejaky iny navrh revitalizacie namestia, najlepsie od ineho architekta, jedine tak moze byt zabezpecena objektivita a pravo na vyber z viacerych moznosti. tiez som za, ale vadi mi tam ta vydlazdena plocha, mozno by sa to predsa len dalo spravit este nejak inak ;-)
zuzi | 29-05-2009 07:38:47
pardon..visiet ;-)
zuzi | 29-05-2009 07:37:31
a to taketo oznamenia musia vysiet len na tabuli MsU?Ved tych tabul je teraz po Seredi porobenych tolko, ze by to mohlo byt vsade... pri Jednote, pri Progrese, na autobuske...cim viac, tym lepsie, ci nie?
Marek Tóth | 28-05-2009 22:37:59
žiaľ často sa niektoré veci robia iba preto, aby sa vyhovelo litere zákona a nie so skutočným záujmom o vypočutie si iného a "nedajbože" ešte aj opačného názoru. to by totiž mohlo preukázať možnosť omylu predkladateľa, a to je "nežiadúce" - aspoň pre niektorých !
Miloš Majko | 28-05-2009 15:56:08
Trafili ste sa spravne...
anonym | 28-05-2009 14:24:22
p. Majko, keďže nepoužívate dĺžne a mäkčene, to posledné slovíčko vo Vašom príspevku (13:36) má byť "záväzná" alebo "závažná"..? Mne tam, samozrejme, pasuje "záväzná", ale človek nikdy nevie... ;-)
Miloš Majko | 28-05-2009 13:36:50
Vedenie mesta na svoju oficialnu stranku na uroven informacie o sportovom turnaji nezverejnilo ani informaciu o umrti poslanca MsZ. Prekvapuje snad niekoho, ze nie je vyrazne zverejnena informacia o 50 milionovej investicii meniacej vzhlad centra mesta na najblizsie desatrocia? Skutocne zacinam mat dojem, ze vsetko je niekym takymto sposobom robene umyselne a ucelovo. No s tym sa musia vysporiadat voleni zastupcovia - poslanci. Obcania maju pravo vediet, co sa v meste deje. Asi je najvyssi cas zacat veci radikalne menit ci sa to niekomu paci alebo nie. Vola ludi musi byt pre vedenie mesta zavazna!
Marek TAMAŠKOVIČ | 28-05-2009 13:27:49
Pravdepodobne sa budú pripomienky dávať na MsÚ, ale rád by som sa mýlil.... Keď sú odkazy na stránke mesta napr. na Kurz mažoretiek (čím to vôbec nechcem bagatelizovať), mal by sa vytvoriť odkaz aj pre informovanie, postrehy a dotazy k revitalizácii námestia. :-X
Ivan Sklenár | 28-05-2009 13:18:22
Skutočnosť v informovanosti občanov Serede je taká, ako ju popísal p.Veselický. Teraz ale sme na ťahu my občania. Mám na mysli podávanie podnetov resp. pripomienok k prezentovanej štúdii. Zo včerajšieho mimoriadneho MsZ vyplynula p. prednostke úloha informovať o celej záležitosti občanov. Zostala však nedoriešená otázka spôsobu predkladania pripomienok. Snáď sa s tým p. prednostka vysporiada ešte pred distribúciou informačného materiálu.
Miloš Majko | 28-05-2009 12:33:07
Od cias slocializmu sa doba vyrazne zmenila. Zivot ludi a to nielen podnikatelov sa vyrazne zrychlil. Okrem dochodcov na pravidelnych prechadzkach sa bezne pracujuci ci podnikajuci clovek nema sancu pravidelne chodit pozerat na vyvesne tabule pred MsU. Vedenie mesta ma povinnost voci obcanom, informovat ich sposobom, ktory bude ucinny a oslovi vacsinu obyvatelov. Mesto vsak obcanov neinformovalo ani na oficialnej stranke mesta. A Seredske novinky vzhladom na periodicitu sa aj v tomto pripade javia ako statista pripominajuci co sa pred mesiacom udialo, pripadne co kto takymto sposobom zmeskal...
zuzi | 28-05-2009 11:53:14
do mesta moc casto nechodim,neviem, ci to tam uz nahodou nie je, ale nie je mozne taketo veci vycapit niekde v meste na Info tabule?Nie kazdy ma doma net a skor si to ludia precitaju ked to je vonku vyvesene...
anonym | 31-05-2009 07:37:17
Pán poslanec Tóth, drží bobríka mlčanlivosti a neprezradí tie prešlapy MsÚ . Ďakujeme aj zatu neaktivitu. *headbang* *headbang* *headbang* *no*
Ľubomír Veselický | 31-05-2009 21:56:14
Odvážni páni v anonymite! Zabúdate na jednu vec. Ak by Ing. arch. Kráľ nepripravil návrh revitalizácie Námestia Slobody a neinicioval ďalšie kroky, tak septembrový termín predloženia hotového projektu nestihneme. Urobil to z vlastnej iniciatívy a zadarmo. Tak ho nešpiňte: Mal dve možnosti. Tou druhou bola nechať vec na primátora. Myslíte, že by sa s tým malým parkom niečo pohlo? Námestie pred OD Jednota sa Vám nepáči? Podľa Vás boli lepšie tie kaluže vody po každom daždi a nerovné, poprevaľované asfaltové parkovisko? Nuž ak uvažujete takto, tak pre Vás, Vy hrdinovia, netreba v tomto mesta skutočne nič robiť. Našťastie je v Seredi veľká väčšina inak zmýšľajúcich, ktorí takúto iniciatívu a prácu poslancov vedia pochváliť.
pre anonyma 29.5. o 17:31 | 31-05-2009 17:48:25
Vaše obavy sú žiaľ opodstatnené! Aby mohlo byť výberové konanie, muselo by byť ponúknutých viac projektov, čo bohužial zatiaľ nie je. Nejakú aktivitu v tomto smere - oslovenie viacerých autorov alebo vyhlásenie nejakej verejnej súťaže - od vedenia mesta alebo zastupiteľstva nemožno očakávať, nakoľko autor jediného projektu je pán poslanec, tak prečo mu kaziť biznis!? A zhotoviteľ sa tiež v zbore určite nájde, veď minimálne jeden má aj stavebnú firmu. Načo konkurencia, nech zarobia naši! Dúfam len, že nedopadneme ako s úžasným námestím pred OD Jednota. :-(

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign