Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Informatívna správa o činnosti Mesta Sereď a Mestského úradu v Seredi od ostatného rokovania MsZ – 12.6.2012

Iveta TóthováDátum21. 06. 2012 15:12:03TémaMestský úrad
24

Organizačné oddelenie | -  zástupcovia  Milexu  boli zo  strany  mesta   opakovane  vyzývaní   na zabezpečenie    oplotenia   objektu bývalého   Milexu a zabezpečenie  verejného poriadku. S advokátkou  p. Fardousovou, ktorá  zastupuje   Milex   v Galante, bolo uskutočnené  rokovanie,    predmetom  ktorého   bolo    riešenie   predložených   otázok.     

-  vedenie  Mesta  Sereď   bolo oslovené   koordinátorkou projektu  Centrá pomoci  človeku  z Trnavy   na  prenájom   priestorov   na  zriadenie sociálneho   centra.  Na rokovaní    bolo dohodnuté prenajatie  priestorov na Garbiarskej ulici.  Po  uvoľnení priestorov  využívaných   Mama klubom   bude možné    tieto    prenajať  na   zriadenia  Centra pomoci  človeku.

- s rómskymi  občanmi bývajúcimi  na Cukrovarskej   ulici  a p. Stojkom , ktorý je ich vajdom    bolo  uskutočnené  stretnutie, kde  bolo dohodnuté, že občania   bývajúci  v tejto  lokalite   budú nápomocní  pri  zabezpečovaní  úpravy    priestorov  v dvorovej   časti -  rozhádzaním  dodanej   kamennej  drte,  vykonajú  natieračské   práce po osadení   vstupnej brány.  Mesto   sa  zaviazalo    zabezpečiť  oplotenie  v časti od hrádze, osadiť vstupnú bránu a dodať kamennú drť.

- s prevádzkovateľmi  atrakcií, ktorí   aj v predchádzajúcom  období   mali    umiestnené atrakcie   v našom meste    počas  konania  seredského  hodového  jarmoku  bolo uskutočnené    rokovanie, predmetom ktorého  bolo dohodnutie   podmienok rozmiestnenia  atrakcií a výška poplatkov za   umiestnenie  atrakcií.  Mesto  Sereď  v spolupráci  s domom  kultúry  zabezpečuje  prípravu   kultúrneho  programu a   propagácie seredského  hodového   jarmoku.      
                
-  so zástupcami    spoločnosti   EGLO  Slovensko    boli  prerokované   podmienky  zmluvy    na odkúpenie   inžinierskych  sietí  na rozvod vody  a kanalizácie   (rozšírenie   verejnej  kanalizácie   a rozšírenie   verejného  vodovodu)  v priemyselnom  parku.   

- za účasti   pána  Balka   boli prerokované   otázky    umiestnenia  ihriska  vo veľkom   parku  pri kaštieli.         

-  v priebehu   mesiacov  apríl,   máj   a jún  boli   v spolupráci   so  školami  a spoločenskými   organizáciami  zorganizované  v našom  meste  kultúrno-spoločenské a športové   podujatia:

-  dňa 24. apríla  mesto  podporilo 5. ročník Stolnotenisového turnaja žiakov cirkevných škôl z Trnavského a Bratislavského kraja.

   - 10. mája bol v areáli ZŠ Jana Amosa Komenského  v spolupráci s Centrom voľného času
       pri ZŠ J.A. Komenského  bol   zrealizovaný  7. ročník  Mestskej atletickej olympiády.

 -  dňa 12. mája   sa v Dome kultúry  v Seredi  konal   5. ročník   Festivalu  heligónkarov, ktorý prebehol  úspešne.  Zúčastnili sa ho   heligónkari  zo Slovenska, ale  aj  z Čiech a Moravy.  Ohlasy   občanov,    ale  aj  účinkujúcich   boli   veľmi pozitívne.  
    
-  na ramene  v Hornom  Čepeni  sa konali 12.mája Veľké rybárske  preteky. Táto  kultúrno-spoločenská  akcia   prebieha v našom meste už niekoľko rokov a stala sa tradíciou. Súťažiaci, ktorí prichádzajú    na  preteky   sú z rôznych  častí  Slovenska. Veľké rybárske preteky navštevujú občania zo širokého okolia.       

   - v denných centrách pre seniorov oslávili v polovici mesiaca máj „Deň matiek“ – v dennom centre na Nám.Slobody v nedeľu 13.mája a na Jesenského ul. vo štvrtok 17.mája. Obidvoch posedení sa vedenie mesta zúčastnilo, seniori sa stretávajú v hojnom počte a boli informovaní o postupe prác v pripravovaných priestoroch nového Denného centra pre seniorov v budove bývalej MŠ na Jesenského ul.  Z VUC Trnava sme dostali dotáciu vo výške 700 € na zakúpenie záhradného altánku, ktorý bude pri dennom centre a bude slúžiť seniorom aj mamičkám s deťmi z Mama klubu.

  - 19. mája bol  na Komenského a Dolnomajerskej ulici zrealizovaný  6. ročník podujatia Sereď na kolieskach. Do súťaží na kolieskových korčuliach, kolobežkách, trojkolkách a do turnaja v hokejbale sa zapojilo 130 malých aj veľkých športovcov.

-  26. mája   bol  v priestoroch    múzejnej záhrady  uskutočnený   Fotomaratón.  

-  30. mája  – v spolupráci s Obchodnou akadémiou  bol uskutočnený 6. ročník Knižných hodov pred OD Jednota, ktorý  sa  opäť stretol  s pozitívnym  ohlasom verejnosti.    

-    1. júna . pri príležitosti MDD v spolupráci so ZŠ J. A. Komenského  boli realizované turnaje o Pohár primátora vo futbale chlapcov a basketbale dievčat.

-  3.júna  ŠK Cyklo Tour v spolupráci  s  mestom    a domom  kultúry    zorganizovali  Cyklistické   preteky.  

- dňa   7.júna 2012   sa uskutočnila  medzinárodná   charitatívna  akcia  „Na vysokom bicykli  deťom“. Je organizovaná  v Čechách  a na Slovensku na podporu    onkologicky  chorých.  Predsedovi  OZ deťom pre život  bol  odovzdaný šek  vo výške   350 €, na túto finančnú čiastku prispelo mesto a súkromné firmy.

-    8. júna  – sa uskutočnil   9. ročník Škôlkárskej olympiády. Zúčastnili sa jej predškoláci s materských škôl zo Serede, Paty, Pustých a Zemianskych Sadov, Vlčkoviec a Šintavy. Podujatie podporilo OZ Zober loptu, nie drogy, ktoré venovalo malým športovcom tričká a pre každú zúčastnenú škôlku sadu lôpt.   
 
 
- Oddelenie ŠRKŠ  požiadalo v rámci  dohodovacieho  konania  na dofinancovanie a úpravu výšky pridelených normatívnych finančných prostriedkov zriaďovateľovi zo štátneho rozpočtu z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov na osobné náklady a na prevádzkové náklady (energie a prevádzku bazéna) osobné náklady a prevádzku vo výške 95 132 €, na dofinancovanie kreditových príplatkov pedagogickým zamestnancom vo výške 8 000 €. Zatiaľ čakáme na odpoveď.

-  08. 06. bol posledný termín k doručeniu návrhov na ocenenie úspešných žiakov a študentov našich základných a stredných škôl a umeleckej školy. Celkovo k posúdeniu prišlo 96 návrhov, ktorými sa ďalej zaoberá Školská a športová komisia. Oceňovanie najúspešnejších žiakov a študentov Mesta Sereď je predbežne naplánované na 26. júna 2012 v estrádnej sále DK.

-  08. 06. bola uzávierka súťaže na návrh loga k 700. Výročiu písomnej zmienky o Seredi. Na MsÚ bolo doručených 24 návrhov. Vernisáž a vyhodnotenie sa uskutoční 21. júna 2012. Návrhy posúdi komisia.

-  na  základe  rokovaní    so  zástupcom   spoločnosti  PRO-TEC  Slovakia  s.r.o.  Sereď    bola   podpísaná  nájomná zmluva   na prenájom nebytových   priestorov    na Kuzmányho ulici   (bývalá lekáreň Maja)      

- revitalizácia  Námestia slobody   -   spoločnosť Alpine  pokračuje   v prácach  na revitalizácii    námestia   a malého  parku,  k postupu prác  boli  priebežne  zvolané  kontrolné     dni, kde  boli riešené  problémy, ktoré sa vyskytli.

- s riaditeľom Dopravného inšpektorátu OR PZ v Galante boli prerokované otázky týkajúce sa dopravného zabezpečenia a možného zjednosmernenia ulíc. Ďalšie rokovania prebehli za prítomnosti riaditeľa OR PZ Galanta a zástupcu Obvodného oddelenia PZ v Seredi ohľadom bezpečnostnej situácie v našom meste.

-  na  Mestskom   úrade  v Seredi  sa    uskutočnil seminár  spojený  s prezentáciou   ochrany   a starostlivosti  o dreviny.  

-   Trnavský  samosprávny  kraj   schválil  predložené    návrhy  na  ocenenie občanov    
     - v oblasti   zdravotníctva  -  ocenená   bola   p. Vlasta  Gašparíková , ktorá  dlhodobo  pracuje   na Mestskej  poliklinike  v Seredi   a taktiež  je  zakladateľkou  agentúry  domácej  ošetrovateľskej   starostlivosti.   
    
    - v oblasti  kultúry  boli  schválené  návrhy  na ocenenie   p.  Marty  Vácziovej, ktorá  dlhodobo  vykonáva   prácu pri zabezpečovaní prevádzky  kina NOVA v našom meste    a in memoriam  p.  Kvetke  Žigovej , ktorá  v rámci   zabezpečovania   kultúrnych aktivít   prispela   k rozvoju kultúry  v našom  meste.  

-  spoločnosť   Samsung   Electronics Slovakia  s.r.o.  Galanta   organizuje v rámci  celoslovenskej  akcie   „Naše mesto   2012“  brigádu  dobrovoľníkov   na zabezpečenie   prác  na čistenie  mesta  pre zlepšenie   životného prostredia. Do tejto akcie  bolo  zaradené   aj naše  mesto .  Zo strany    vedenia   mesta  bola  táto  akcia podporená a bola  ponúknutá   pomoc  pri zabezpečovaní   materiálnej  pomoci   a taktiež  zabezpečenia  pracovných síl. Akcia sa bude konať dňa 15.6. a zúčastní sa jej 150 – 160 ľudí.     

-   spoločnosť   Hutera  s.r.o.  zabezpečuje   realizáciu  výstavby  Cyklotrasy na hrádzi    od  mosta smerom  do  Horného  Čepeňa.

- na  ostatnom  rokovaní   MsZ   boli poslanci v rámci  správy o činnosti   informovaní,  že písomnou   formou   budú  oslovení  konatelia   SL.S  Sereď  vo veci  riešenia   výstavby    bytového komplexu Meander na Kukučínovej ulici  a taktiež riešenia požiadaviek  občanov  bývajúcich   v tesnej blízkosti   tohto projektu. Pretože  zástupca  spoločnosti  Sl.S p. Brenner    nevedel zaujať   stanovisko  k predloženým otázkam, zo strany  p. Lévyho,  konateľa  Sl.S  bol  navrhnutý   termín  stretnutia  21.6.2012 . O výsledkoch rokovaní   bude podaná  informácia    na  najbližšom  rokovaní   MsZ.  

- požiadavky  na  zabezpečenie  dopravy  -  oddelenie  školstva  spracovalo  požiadavky  záujmových združení,  športovcov,  škôl  a školských zariadení  na zabezpečenie  dopravy, ktoré boli odovzdané na MsÚ v termíne do 30.4.2012.  Predložené  požiadavky   boli  s vedením   SAD v Dunajskej Strede   prerokované   a boli odsúhlasené.

- 30.5. 2012  sa konalo   zasadnutie   VZ Komplex  - záujmového  združenia obcí, ktoré odsúhlasilo   návrh na   rozdelenie  zisku  pre  členov  Komplex  Z.Z.O.  Pre  Mesto   Sereď   je to čiastka  99 900 €.

-  na  základe  dohovoru   so   zástupcami z  partnerského  mesta   Tišnov  je naplánované    stretnutie  s vedením  mesta  Tišnov  na  13.6.2012. Stretnutie sa uskutoční v Tišňove.  

- so  zástupcami   Slovenskej    sporiteľne  boli uskutočnené  rokovania vo veci   financovania    výstavby  viacúčelového   ihriska.  Na základe    informácie zo Slovenskej sporiteľne,  z odboru  sponzoringu,  bolo  vybudovanie   ihriska    schválené a bude sa nachádzať pri ZŠ P.O.Hviezdoslava.      

-   prebehla kompletná rekonštrukcia mostu do Kempingu, práce sú ukončené, teraz sa ešte
     natiera konštrukcia mosta.       

- zhotoviteľ  územného plánu architekt Kubina predložil 1. etapu územnoplánovacej dokumentácie Prieskumy a rozbory.  2. etapa Zadanie bude vyhotovené do 30.06.2012.

- spoločnosť MP Rental s.r.o. Bratislava predložila ponuku na spoluprácu na vytvorenie Priemyselného parku mesta Sereď 2. etapa. Materiál Vám bol doručený na oboznámenie sa s ich ponukou.  Budeme sa ním zaoberať po dôkladnom preštudovaní a všetci budete priebežne informovaní.

- stretnutie so Slovenskou správou ciest – prebieha rekonštrukcia cesty od svetelnej križovatky po most cez Váh, ukončenie je naplánované na 21.6., teda pred jarmokom.

- od 4.6. sú pred budovou mestského úradu nainštalované 2 nové tabule – úradná tabuľa na úradne oznamy a informačná tabula na informácie z mesta a pozvánky na podujatia. Úradná tabuľa je väčšia, ako bola pôvodná, nakoľko informácií, ktoré sme povinní zverejňovať je veľa. Tabule sú osvetlené a oznamy si je možné prečítať aj večer. Tabule, ktoré sa pri úrade nachádzali, sú teraz umiestnené v Hornom Čepeni oproti zástavke autobusu a na začiatku novej cyklotrasy pri zadnej bráne parku.

   - dňa 14.mája sa v priestoroch na schodisku a pri obradnej sieni MsÚ čistil gobelín a lustre. Gobelín nebol čistený niekoľko rokov, na jeho čistenie aj na čistenie lustra na schodisku bolo potrebné použiť lešenie, ktoré zapožičala a postavila firma p. Šipku, za čo mu aj touto cestou chceme vysloviť poďakovanie.


Ďalšie stavby a projekty:
-    prebiehajú  dokončovacie práce na rekonštrukcii  Námestia slobody, riešenie doplňujúcich stavieb, ktoré nemohli byť súčasťou europrojektu -parkovisko na vstupe pri bývalom železiarstve, oporný múr cesty,
-    prebieha  asfaltovanie hrádze - cyklotrasa (SMS s.r.o.),
-    rampa vo dvore MsÚ – vydané  bolo  územné rozhodnutie, prebieha stavebné konanie,
-    úprava nádvoria  na Garbiarskej ul. (SMS s.r.o.) – ukončené výberové konanie,
-    dostavba telocvične na Kostolnej ulici – aktualizovaná  projektová dokumentácia, prebieha výberové konanie,
-    projektová príprava prestavby budovy na Jesenského ul. pre Mestskú políciu,
-    výber dodávateľov prác na stavebné úpravy budovy pre Mama klub a Denné centrá pre seniorov,
-    projektová príprava chodník Strednočepenská – Jelšová,
-    chodník Vinárska zabezpečovanie zostávajúcich výkupov a súhlasov so stavbou do územného konania – prebieha verejné obstarávanie
-    prebiehajú  bežné opravy miestnych komunikácií podľa odsúhlasených zoznamov,
-    realizuje   sa  obnova vodorovného dopravného značenia, ktorá bude hotová do jarmoku,
-    od  apríla   je zabezpečovaný    zber bioodpadov, keďže sa stáva, že hnedé smetné nádoby obsahujú aj iné ako bioodpad, v najbližších Seredských novinkách budú občania upozornení na to, aby do týchto nádob ukladali len bioodpad. Upozornenie sa bude týkať aj povinnosti mať zaplatený poplatok za psa a zabezpečiť odpratanie psích exkrementov,
-    zabezpečovaná   je   kosba  a    údržba verejnej zelene.

 

zdroj: SN


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign