Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Informácia o postupe Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti

24

Zakalená voda vo verejnej sieti spôsobila v nedávnom období problémy mnohým občanom.  Na základe viacerých osobných stretnutí primátora mesta Ing. Martina Tomčányho s riadiacimi pracovníkmi spoločnosti  prijala Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. Nitra opatrenia na personálnom i technickom úseku. Po osobnom stretnutí s riaditeľkou výroby vody  Ing. Zuzanou Trnkovou  boli primátorovi mesta mailom  zo 7.6.2013  oznámené ďalšie informácie, z ktorých vyberáme:

    
Voči službukonajúcemu strojníkovi, ktorý svojím neprofesionálnym prístupom zapríčinil, že do systému  pustil veľký objem vody v krátkom čase, a pri takejto náhlej zmene prúdenia došlo k rozvíreniu ako aj strhávaniu jemných častíc zo stien potrubia, bolo začaté disciplinárne konanie.

    14.05.2013 sa uskutočnilo jednanie na úrovni vedúcich organizačných jednotiek, kde bol podrobne analyzovaný vzniknutý problém, a prijaté boli  tieto úlohy :

1.       21. 05. 2013 - stretnutie na OZ Galanta, kde bol  presne popísaný postup komunikácie medzi útvarom diaľkovodu a OZ do doby, kým nebude dobudovaný dispečing.
2.       Pripravený bol návrh na dobudovanie dispečingu na strane diaľkovodu ako aj závodu na tých objektoch, u ktorých sa vyskytuje zákal.  
3.       Navrhnuté boli ďalšie technické riešenia – zakúpenie zákalomerov, uzáverov, redukčných ventilov a ich umiestnenie po trase s prepojením na dispečing.
4.       Dodávateľsky zabezpečujeme monitoring prívodného potrubia a vodovodnej siete kamerou, aby sme zistili v akom stave je potrubie.
5.       Odobrali sme vzorky vody z prívodu vody a zo siete na monitoring Mn, Fe, Ca, Mg, piesok, atď...., výsledky očakávame na budúci týždeň.
 6.       Do konca mesiaca  vykonáme  výrez potrubia, aby sme zistili stav potrubia, inkrustáciu a mohli zabezpečiť analýzu inkrustov v laboratóriu v Žiline.
7.       Do aktualizácie investičného plánu zahŕňame aj projekt modelovania vzniknutej situácie na sieti, ktorý by nám v budúcnosti vedel zadefinovať miesta s najväčšími rizikami siete na zákalovú situáciu v meste.
8.       Predkladanie záznamov o pravidelnom odkaľovaní a preplachovaní zo strany závodu.

     Uvedené opatrenia by mali v budúcnosti pomôcť znížiť počet zákalových situácii v meste a dosiahnúť stabilnejší systém v zásobovaní pitnou vodou.

 

zdroj: mesto Sereď

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
???? | 13-06-2013 21:42:54
a kde je ta slavna vymena potrubi??? ozaj ste si mysleli, ze porazite statom ovladany monopol? o zakaloch sa vie aj teraz, takze zakalometre su ozaj velmi potrebne.... na rozpravky som prestal verit velmi davno, skuste to aj vy... a mysliet si, ze ste nieco dosiahli je smiesne. Dobru noc....
Kamil | 10-06-2013 18:15:32
Ale, aléé, už je ochota komunikovať a zverejnovať dôvody, prečo je stav taký aký je. Kde boli tieto informácie doteraz? Vidíme, že prvotné úspechy sa dostavujú, hoci ste len na začiatku boja. Myslím, že už ZaVS začína brať občanov vážne a nie ako doteraz, robiť z nich hlupákov.
Držím Vám palce.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2013 17:06:40
shelley | 10-06-2013 17:02:53 | - Shelley, veri a dufa sa v kostole, nie v obchode. A voda je obchod. My sme zakaznici. Oni dodavatelia. Jedine kriterium pre akcionarov je - ZISK.

Dlhe roky ho maju napriek nizkym nakladom a zial treba povedat NASEJ BLBOSTI A APATIE.
shelley | 10-06-2013 17:02:53
No tak vidíte, predsa sa len čosi pohlo. Predtým nás upokojovali, že všetko je v poriadku a robia, čo sa dá. Teraz sme sa dozvedeli všeličo, čo je potrebné spraviť. Tak ale prečo to neurobili už doposiaľ? Mám taký dojem, že oni veľmi dobre vedia, kde je pes zakopaný .....len sa do toho akosti nemali....zvýšené náklady = znížený zisk? A už aj nezodpovedný strojník? To je novinka. Ostáva nám len dúfať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2013 14:26:18
Som rad, ze Jozef analyticky zhodnotil to, co nam poskodenym a roky skusanym zakaznikom prostrednictvom vedenia mesta (pre spochybnovacov upozornujem, ze do SN som si pristup ako obcan pytal a nedostal som ho a na oficialnu stranku pristup tak isto nemam) po dlhych rokoch necinnosti, robenia si srandy a zneuzivania monopolneho postavenia voci nam, predhodil ako kus zvanca dodavatel.

Cakal som reakciu, no nie vysmech tisicom ludi do oci.

Ze sa da dobrovolne do takehoto niecoho zakomponovat primator mesta, sa fakt cudujem.

Dovolim si pripomenut tie mnozstva poskodenych obyvatelov mesta (a nielen mesta), ktori sa snazili napriek jednostranne vyhodnym podmienkam pre dodavatela reklamovat to, o com nas roky presviedcali, ze je pitna voda. Ludia boli v reklamovani neuspesni, ba dokonca su tu taki, ktorym bez hanby vodari domov pustili spinavu vodu ale reklamaciu - odber vzorky a teda vyjazd vyhodnotili ako neopravneny a vyuctovali im za neho 50 Eur.

Dovolim si panovi riaditelovi Franovi pripomenut moje telefonicke pokusy o riesenie situacie, jeho podriadenym moje osobne snahy veci riesit zmierlivou cestou a maximalne korektne.
Dovolim si tymto panom pripomenut nase osobne stretnutie v kancelarii v Sali, kde sme aj s panom Skenarom a mojou manzelkou chceli hladat riesenia - prisli sme za nase peniaze, v nasom volnom case a na vlastne naklady. - A pripadali sme si ako zablchaveni zobraci, ktori prisli zobrat a nie ako poskodeni zakaznici, ktori maju zaujem riesit problem dodavatela - nie nas - dohodou.

Pripominam arogantne verejne vyjadrenie pana riaditela obcanovi Lofllorovi, ktory sa pytal, ci by dal vodu ktoru mu ukazal v pohari vypit svojim detom. Ze nedal. Akurat mu ju dodal vodovodom az domov a nehanbil sa za to vypytat peniaze!!

Dovolim si dalej pripomenut moju fakturu, ktoru som v tiesni musel zaplatit, aby mi neodpojili vodu. A to som korektne a presne a aj dnes preukazatelne rozdelil na to, co som spotreboval a hned aj zaplatil a na to, co som preukazatelne nespotreboval, co vsak dodavatel vystornovat nechcel.

Dovolim si panom v Nitre oznamit - a pride cas, kedy to bude osobne, ze mali vela, vela moznosti zacat problemy s vodou riesit. Ich podriadeni hladali vyhovorky, odbijali opravnene nespokojnych zakaznikov a vyhrazali sa tam, kde mali riesit minimalne kompenzaciami obcanom sposobene skody.

Ako to teda vidim ja? Nuz, obycajne prazdne gesto, ktore by ako tak bolo aktualne pred mozno 5 rokmi. Dnes z mojej strany NIE!!

Korektne e-mailom a aj pri osobnom rozhovore som panovi Franovi a jeho podriadenym oznamil, ze povestny pohar zacina pretekat, aby veci riesili. Neriesili a on pretiekol.
Ja svoje stanovisko nemenim.

Co sa tyka tych castych rokovani pana primatora s vedenim vodarov - poslancom MsZ je od revolucie. Vlastne je funkcne najstarsim poslancom a o problemoch vedel a - dlhodobo ich nerisil k spokojnosti vacsiny obcanov.

Pri vzniku obcianskej iniciativy, prve na com som osobne trval, bol navr primatorovi, aby sa postavil za obyvatelov, obcanov, volicov v meste, v ktorom ho volici zvolili za primatora. ODMIETOL! Zavaznu ponuku sa patri zopakovat - stalo sa. Jeho odpoved - odpoved obcanom mesta, je uverejnena.
Nikomu neberiem pravo na nazor, vsetko je verejne, staci precitat. Moja trpezlivost ma hranice a preto ja slubom popisanym v liste nedoverujem a pokracujem v tom, co sme spolocne zacali.

Za svoje peniaze chcem kvalitny tovar - cistu a pitnu vodu. Nezaujima ma, ako tento stav dosiahne dodavatel. Ak to nevie, nech ide od toho. Ak cistu vodu nedokaze dodat, nech ju vyhlasi za uzitkovu a tak nech ju aj spoplatnuje. Nie som dalej ochotny platit vodne a stocne za svinstvo ktore musim odpustit z vodovodu preto, aby som po umyti sa s nim nebol spinavsi ako pred umyvanim. Nenecham zo seba uz robit idiota a dodrzim to, som panovi riaditelovi osobne slubil.

Kazdy jedinec sa moze rozhodnut sam. Nastastie mame na to pravo...
Jozef | 10-06-2013 13:35:35
dnes - neprofesialny strojnik
zajtra nakupime zakalometry,
pozajtra vam to vyuctujeme...
pred par tyzdnami havaria
pred tym tiez....

jun 2011 -:V 21. týždni 2011 v dôsledku vysokých teplôt a sucha došlo k nárastu odobratého množstva vody z verejného vodovodu. Zvýšený odber vody spôsobuje vyššiu rýchlosť prúdenia vody v potrubí. Voda v tomto prípade unáša so sebou aj sedimentované častice manganu a železa usadeného v potrubí.

kua pedceda, co to bude nabuduce?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign