Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Hodnota informácie a my všetci

200

Informácie sa šíria rýchlo a bez ohľadu na to, o kom a čom sú. Najmä v malom meste. A Sereď iné ambície zatiaľ mať nemôže.

Rozlišovanie medzi informáciami pravdivými či skreslenými, možno rovno klamstvom, si vyžaduje minimálne zamyslenie sa nielen nad prijatou informáciou, ale aj nad meritom veci, ktorej sa informácia dotýka. Možno aj určité vedomosti o problematike, no najmä snahu rozlišovať. Informácia od základu zavádzajúca totiž môže byť niekým do éteru vypustená aj úmyselne a s to  vedomím, že jej jedinou úlohou je poškodiť.

Určite každý čitateľ sa už aspoň raz zamyslel nad tým, či informácia prijímaná napríklad z jeho obľúbeného média je pravdivá. Dúfam, že áno.  Inak by bolo ovplyvňovanie verejnej mienky médiami o to jednoduchšie a pre záujmové skupiny lacnejšie, ako akákoľvek kampaň.

SOL je tu piaty rok a už aj úroveň diskusie je diametrálne odlišná od začiatkov  fungovania novín, nehovoriac o počte a kvalite prinášaných informácií.  SOL sa venovali niekoľkým kauzám v meste a vždy - zdôrazňujem slovíčko vždy - zostali nad problémom, informovali objektívne a z pohľadu viacerých (podľa možnosti všetkých) strán. Teda, ak o informovanie všetky strany prejavili záujem.

Tak tomu je aj pri umelom trávniku, ktorého realizáciu poslanci  MsZ odsúhlasili v hlasovaní na riadnom MsZ. Prúser nastal nie pred decembrovým zastupiteľstvom či na  ňom, nie mesiac po hlasovaní. Ale až momentom, kedy  MsÚ na oficiálnej webovej stránke zverejnilo verejné obstarávanie na dodávateľa diela, resp. v momente, kedy si verejnosť - občania mesta a voliči  na  SOL  túto informáciu prečítali.  Inak povedané až vtedy, keď sa o tom tí zvedaví, maličkí a mizerní ľudkovia (ktorí sa do veci starať  nemali)  vôbec mali reálne možnosť dozvedieť.  Preto následné otázky z ich strany jané že nemali a nemajú konca. Prečo? Nuž je to jednoduché. Preto, lebo nik okrem poslancov  MsZ a úzkeho okruhu ľudí v podstate viac ako pol roka ani len nemal tušenia, kam pôjdú stovky tisíc  Eur v čase, kedy napríklad deti v materských školách sedia na 50 ročných stoličkách.

Ako som už napísal viac krát, nik z tvorcov  SOL ani ja osobne nemám nič proti akejkoľvek investícii do športu, zdravotníctva, školstva, dopravy, rozvoja mesta či do iných zmysluplných projektov. Ale transparantne! Nielen pre hŕstku tých, ktorí s informáciami vďaka dôvere občanov prejavenej v anonymných  voľbách dochádzajú do styku.

A to sa týka nielen predmetnej veci. Je to o  Sokolovni a 50 ročnej zmluve - povedzme to inak, o  50 ročnom záväzku mesta, o dlhodobých nájomných zmluvách pre vybraných podnikateľov, je to o dlhoročných zámeroch vedenia mesta v investíciách a jeho rozvoji. 

Pozor!  Ani slovo nie je vhodné chápať negatívne. Veď posun mesta vpred je jasný a viditeľný. No stále tu máme neodškriepiteľný fakt - doba sa zmenila, informácie hýbu svetom a teda  i mestom. Stále viac a viac občanov si uvedomuje svoju silu a práva v kontrolovaní nakladania s prostriedkami, na ktoré sa skladáme všetci. Nielen v meste.

Pri rozhovoroch s kolegami sa čím ďalej tým častejšie stretávam s názorom, že sereďania nemajú ani len predstavu, aký silný kontrolný nástroj v podobe  SOL majú v rukách.  Nie jedinci, ale všetci občania mesta. Bez rozdielu politickej príslušnosti, vierovyznania či všeobecných názorov jedincov. Rovnocenne a online.

Niekedy niekto povedal - kto nie je s nami, ten je proti nám.  Chyba!  Mať iný názor  automaticky neznamená byť proti. A byť proti nemusí znamenať byť nepriateľom. 

SOL nemá ambície súdiť, ale informovať. Posudzovať rozhodnutia kompetentných majú právo ich voliči. A majú tiež neodňatelný nárok  na  včasné, pravdivé a korektné informácie. Jeden tiež povedal:  "pýtať sa je právom a odpovedať povinnosťou".  Alebo si snáď niekto myslí niečo iné?

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
.... | 22-05-2018 11:36:48
teraz neviem..., buduje sa na Stromovej ulici ubytovna, ci nie? je to informacia tiez? vsetko je rozkopane a kazdy ulican je vytoceny...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2012 17:00:51
Janko | 31-08-2012 16:39:14 | - nemam nic proti Vasmu nazoru a keby mi vadil a nectil by som zakladne principy slobody v novinach, bol by Vas prispevok zmazany.

Kazdy z nas (z pravidla) robi to, co povazuje za spravne.

Ak i myslite, ze novinam nieco chyba - napravte to. Mate rovnaku moznost ako iny autor, alebo dokonca aj ako ja. Zaregistrujte sa a piste. Cim viac nazorov, tym vacsia demokracia, nezavislost a roznorodost prezentovanych nazorov.

Ano, v casti svojej pracujem z lasky. Ostatne nie je Vasou vecou.

Co sa tyka pisania, vzdy som pisal to co som chcel a tak to aj zostane. Neovplvni to ziadna moc a ako som uz napisal, pokial budem mat na noviny vplyv ja, vzdy budu take, ake ich vytvoria vsetci citatelia a autori publikovanych materialov a nie politici ci ti, ktori by SOL radi ovladali uz kratko po ich vzniku.

Zakladne demokraticke principy sily jednotlivca mali hodnotu v minulosti a cim dalej, tym maju silu vacsiu. Vyvoj nezastavime, maximalne sa ho podari niekomu trosku pribrzdit ci zamotat. Ale vysledok bude skor ci neskor rovnaky. Dnes je otazkou azda to, kto aku ostudu a potupu zozne...
Janko | 31-08-2012 16:39:14
Super nič viac som nechcel iba som potreboval aby ste sa viac otvoril ľuďom aby sme aj ,,my,, menej odborne postavený ľudia vedelí, že všetko je o peniazoch a pre peniaze. Či pracujete z lásky :-)) Ak niekto v meste dostane súhlas na výstavbu garáži tak sa ani neozve... ak mu to nepridelia tak tu napíše, že všetko v meste je na nič! Ja sa nikde nezadeľujem ani v pravo ani vľavo ba ani k Vám! Som sám sebou a tomu som povďačný napokon nikdy ani vo Vašom prípade nebude náklonnosť iba k samému ,,sebe,, ale k tým ktorý Vám za Vašu prácu zaplatia či žijete na dlh..../reklama,článok,..../
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-08-2012 16:20:53
Janko | 30-08-2012 16:00:18 | - nie, nikdy som neziadal pre tu moju SOL. Ale za servis, ktory noviny poskytuju mestu tak, ako ked mesto zaplati za oznam v inzernych novinach,5 rokov plati regionalnej sukromnej firme a plati inym mediam.
Na zaklade rovnosti ma na rovnaky pristup narok kazde medium.

Je fakt, ze my tahame za kratsi koniec, nakolko sme nikdy nepristupili na podmienky vedenia mesta a poslencov MsZ zatvorit hubu obcanom v obmedzenej diskusii a neakceptujeme nic, co by obmedzilo demokraticke principy, na ktorych SOL uz 5 rokov stavia. Je faktom, ze SOL nie je a ani nebude hlasnou trubou uzkej zkupiny ludi a nikdy sa nepodriadime podmienkam, ktore volenym funkcionarom vyhovuju po volbach, aby mohli nerusene svojvolne robit co uznaju za vhodne.

Nechybal som na ziadnych volbach v historii a preto vyjadrujem presvedcenie, ze mam pravo hovorit do toho ako voleni funkcionari robia, kontrolovat ich a ako obcan navrhovat take opatrenia, aby bolo zabranene konaniu, ktore nie je v sulade s tym, o com vsetci kandidati na poslancov a primatora blabotali dva mesiace pred volbami. A mam na to priestor.

To, ze ho nevyuzivate a zaradzujete sa do vacsiny ktora kritizuje veci vtedy, ked uz ide o kritiku bezpredmetnu, nie je moj problem. Ak Vam to vyhovuje, prosim. Ja Vam v tom branit nebudem. Prosim, nebrante Vy mne v tom, co v sulade so svojim presvedenim robim pre zachovanie demokracie a plnenie slubov volenych funkcionarov aj po volbach robim ja.
Dakujem.
Janko | 30-08-2012 16:00:18
Iba jedná podotázka p. Majko nikdy ste nežiadal finančnú podporu od obce na Vašú SOL ak áno tak už tu je nepravda, že v médiách ako aj vo Vašej SOL je objektivita,nezaujatosť... a napokon ak by ste možno neboli ani tieto diskúsie nevznikaju :-))objektivita vo svete ...nieje ba ani nebude či u nás ako aj mimo nás to je iba zbožne prianie každy sa cíti v práve svojím úhlom pohľadu....
gulak | 28-08-2012 14:29:28
Vid:Šípkostav Sered
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2012 20:16:07
presne to čo píše | 27-08-2012 19:53:33 | -priatelu, mozno som to zle pochopil. Ak ano, tak nasledovne: kazdy z nas ma vo svojom clanku len a len jeden hlas. Nik nema moznost vnutit citatelovi svoj nazor alebo clanok viac ci menej ako druhy.
Je moj problem, ako "svoj hlas" vyuzijem, co napisem a ako to napisem. Zodpovedam za to sam presne tak, ako kazdy dalsi autor.

A ano, ak budu noviny blokovane nazorom sirokej verejnosti este raz - vykricte to!

Boli casy a nepochybujem ze este aj pridu, ze zase budem sam, kto sa verejne postavi za nezavislost novin, za zachovanie civilizovanej verejnej diskusie a to napriek tomu, ze na rozdiel od Vas, ja ako vydavatel tym naozaj dlhodobo a hodne intenzivne trpim.

A dovolim si malicku poznamku na zaver - ja a nik z uzkeho kruhu tvorcov SOL nie sme verejnymi cinitelmi, volenymi funkcionarmi a teda nemame dovod spovedat ci zodpovedat sa verejnosti, skladat ucty ci cokolvek vysvetlovat. Ze to v ramci svojich moznosti robime, je na nas a tym chceme ist prikladom a vylucne deklarovat nasu predstavu o postupnom vychovavni citatelov a diskutujucich do podoby, ze sa nik nebude bat pod svoj nazor podpisat. Robime to vo svojom volnom case, za svoje peniaze a nicime si svoje nervy a svoju techniku.

Takze, SOL je tu v povodnej forme so zachovanim zakladnych principov demokracie a transparentnosti uz 5 rok. Mate moznost posobit smerom k tym, ktori su voleni, plateni z verejnych zdrojov a ktori su povinni zodpovedat sa volicom a minimalne na poziadanie volicom skladat ucty.

;-)
presne to čo píše | 27-08-2012 19:53:33
re: Miloš Majko | 27-08-2012 19:33:32

ak uvidite že sa odkláňa vykričte mu to v tých diskusiach
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2012 19:33:32
Peter | 27-08-2012 17:26:44 | - ste citatelom SOL. Nikdy teda nedovolte, aby sa aj SOL zaradilo medzi media, o ktorych mate Vami prezentovany nazor. Mozete to ovplyvnit sam presne tak, ako vsetci obcania mesta. SOL nie je mediom jedneho cloveka! Je Vase a ake si ho urobite, take ho budete mat.

SOL je vyznamnym kontrolnym nastrojom a v kraji najrozsirenejsim nezavislym sukromnym mediom tvorenym vylucne obcanmi samotnymi. Kricte vzdy, ked budete vidiet, ze niekto chce toto medium zneuzit, ked sa medium bude odklanat od zakladnych principov, na ktorych vzniklo a piaty rok je budovane.

A budte zastancom toho, aby media ovladane jednotlivcami alebo uzkymi skupinami sluziace na osobnu propagandu nemali v meste priestor!
Peter | 27-08-2012 17:26:44
Chyba je v tom,že nezriedka sa obyvateľstvu podsúvajú zámerne nepravdivé informácie!To vedie k rozhádaniu,urážaniu a osočovaniu diskutujúcich!Taká diskusia nemá význam!Ak zaručená informácia prejde cez tri zdroje tak z bielej na začiatku je bledomodrá na konci!Chýba na tom našom slovensku profrsionalizmus novinárov a kvantita zatlačila kvalitu a slovač sa bude medzi sebou vadiť jak naposledy!Nemám na mysli konkrétne medium ale globálne!
Môj názor na vec | 27-08-2012 16:44:16
Môj názor je tento:
Je jasné že informácie musia byť, informácie hýbu svetom, bez nich a teoretických vedomostí ovládania zákonov sa nedá konať voči miestnym vyškoleným zlodejom, používajúcim najnovšie techniky vykrádania Európskych fondov, obecných pokladní a okrádania podaných občanov. Keď informácie sú, podmienka je, že ešte musia byť aj pravdivé, a hlavne aby sa dala na záver presadiť koncovka , náprava, postih aj na novodobých miestnych bohov a toto u nás chýba. To odradzuje spústa ľudí od činov!
Mnoho ľudí ktorí sa nevedia zmieriť s novou totalitou aj napriek tomu robí zadarmo „súkromných detektívov“ na plný úväzok. Striehnu na zlodejčiny papalášov, starostov, primátorov alebo takzvaných hlavných kontrolórov obcí a spol. ktorí zasa v pracovnom čase, za krásne výplaty striehnu na obecné milióny z ktorých sa snažia čo najviac uchmatnúť pre seba a svoje rodiny a zúfalo vykrikujú na ľudí obec nemá peniaze, musíme vám zvýšiť dane.
Z praxe viem, že najmä na obciach pár vyvolených, životne dôležité informácie pre občanov tají a ani samotní poslanci veľa krát nevedia o čom vlastne hlasujú, lebo sú hlúpi alebo kúpení. Predajú aj nos medzi očami, odhlasujú hlúposť a zbadajú sa až keď ich nejaký „ zlý aktivista“ povláči po nejakej jalovej prokuratúre, ktorá spravidla všetky prúsery papalášov hrá do autu.
Aká je z tohto cesta? Podľa mňa v prvom rade musia zodpovední niesť zodpovednosť za svoje konanie a keď ľudia uvidia že to funguje, ich sila sa kvadraticky znásobí. A práve tohto sa mocipáni boja ako čert kríža a práve pre toto na Slovensku platí v samospráve ten jalový zákon 369/1990 Zb. zákon o obecnom zriadení ktorý postráda všetky sankcie a zodpovednosť za to čo činia!
Juraj Kukla
gulak | 27-08-2012 15:25:25
No,neviem,neviem-či vrchnosť načuva hlasom ľudí v týchto novinách-vid naša slávna poliklinika-ľudia sa neustále sťažuju a služby sa tam neustále zhoršuju a zdražuju
Robo Horvath | 27-08-2012 09:37:09
Pan Pavol Pachník | 27-08-2012 00:46:58, to napisal tak, ze lepsie sa to uz asi napisat neda. Treba pisat svoj nazor,lobo len tak sa pohneme k niecomu lepsiemu.
Andrzejka | 27-08-2012 09:08:07
Bude krajší ,ked my tu nebudeme.
anonym | 27-08-2012 07:02:48
Andrzejka aj ja si predstavujem taký svet. Dúfam, že raz taký bude! :)))
Pavol Pachník | 27-08-2012 00:46:58
Súhlasím informácie sa šíria rýchlo v malom meste, len ľudia si stále nechcú a neuvedomujú čo vlastne majú v rukách a o čom môžu rozhodovať ak sa dostanú ku INFORMÁCIÁM.
A ešte je veľmi zlé, že aj keď sa ľudia dostanú ku informáciám, vlastne ani nechcú tieto informácie využiť vo svoj vlastný prospech, teraz nemyslím vlastný prospech jedinca ako osoby, ale vlastný prospech „všetkých ľudí“, ako občanov ktorí vidia, a majú informácie či dostanú informácie.

Samozrejme treba počítať aj s tým že nie všetky informácie sú pravdivé ale vždy treba vychádzať zo základnej premisy že ide o informáciu ktorá je pravdivá a ku ktorej by sa mal každý vyjadriť. Čím viac verejných názorov budete mať na danú vec, tým viac o nej – o tej veci – budete vedieť, a tým lepšie budete môcť posúdiť o čo vlastne ide, a čo je dobré a čo je zlé v rozhodovaní o danej veci.

V Seredi si zatiaľ nikto nevie naplno uvedomiť a ani nikto nevie čo vlastne máte v rukách občania Mesta Sereď v podobe SOL, teda internetových prístupných informácií a slobodných novín, v ktorých si môžete „pustiť na špacír“ SVOJ VLASTNÝ NÁZOR, opakujem svoj VLASTNÝ NÁZOR, hoc aj tento názor bude iba pod NICK-om neznámym a neidentifikovateľným.

Proste, nebojte sa občania v Seredi čo najviac „kecať“ do všetkého, veď to VŠETKO je VAŠE, iba VAŠE, nebuďte hlavne obyčajný šedý priemer, ktorý sa nevie nikde zaradiť, nebuďte IBA zaradení v jednom STÁDE, dajte viditeľne na verejnosť aj svoj NÁZOR, ktorý názor, možno bude aj ten Váš niekedy vypočutý, a niekto kto bude rozhodovať, bude rozhodovať podľa toho čo poviete či napíšete niekto z Vás.

Potom len budete „HRDÝ“, hoc aj budete schovaný za anonymným „nickom“, ale Vaša MYŠLIENKA, bude tou myšlienkou, ktorá naštartuje nejaký proces, ktorý už bude nezvratný a bude sa musieť riešiť tak ako to budete prezentovať VY.

Hlavne sa nikto nebojte a ak máte akékoľvek dôvody na to aby ste boli anonymný teda pod NICKOM, aby Vás nikto nepoznal, nikto Vám to nemôže ani zalievať ani Vám nadávať za to, nikdy nenadávajte a neurážajte druhých, ktorý každý jeden druhý, má svoj individuálny názor a náhľad na konkrétnu vec, ale vždy sa vyjadrite, pomáha to, aj ako ventil keď vypustíte nejakú tlakovú paru, ktorú máte v sebe ako iný náhľad na danú vec, hoc Váš názor nebude vypočutý, ale hlavne ako skutočnosť, ktorú isto poznáte – VIAC HLÁV VIAC ROZUMU –
nezabúdajte na to a píšte ku všetkému, hoci by to mali byť podľa Vášho vlastného uváženia iba vety, ktoré podľa Vás nemajú zmysel.

Vždy a všetko má zmysel čo povie každý jeden, či napíše každý jeden.

Ináč sa neprepracujete ku vlastnej demokracii a skutočnosti, ku ktorej by mali dospieť všade, že si budete riadiť všetko svojim vlastnými rozhodnutiami a nie obyčajným a zastupiteľským neidentifikovateľným „dvíhaním rúk“ pri hlasovaní v MSZ.

Sila všeobecných informácií ktoré prijímate je nedoceniteľná a sila vlastných každého jedného napísaných informácií z vlastnej hlavy akýchkoľvek je neporaziteľná.

Využívajte, hoc aj anonymne všetky diskusie a hlavne pripájajte ku všetkému svoj názor, TOMU SA HOVORÍ DEMOKRACIA. To je PRAVÁ DEMOKRACIA.

Tak pekný deň všetkým.
Andrzejka | 27-08-2012 00:02:33
Excelentne napísané ,ale aké by to bolo krásne ,keby sme sa nemuseli trápiť myšlienkou či je ten a ten článok pravdivy ,alebo nie. Alebo nie?
anonym | 26-08-2012 23:40:41
súhlasím!
mato | 26-08-2012 23:38:40
hawk :)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign