Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Hlasovanie poslancov

Pavol KurbelDátum27. 07. 2018 20:14:45TémaPoslanci MsZ

Tak ako aj po predchádzajúce roky blíži sa termím bodovania, či hlasovania poslancov za projekty, ktoré by poslanci chceli v budúcom roku aby mesto realizovalo. Preto aj tento rok vyzývam obyvateľov mesta, aby ste mi na moju mailovú adresu poslali vaše návrhy a nápady a ak to bude možné, posuniem ich do zoznamu , ktorý budú poslanci bodovať. Možno práve váš návrh sa v bodovaní presadí a bude aj zrealizovaný.

Moja adresa  :   p.kurbel@gmail.com


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Je to chore | 01-08-2018 18:37:08
Presne tak. Ako mozu zmrdi rozhodovat o zivote a majetku obyvatelov co vlastne platia este aj ich zivot
Nedá mi | 01-08-2018 18:28:00
Nereagovať na tvrdenie,že záujmy mesta sú vyššie ako záujem občana. A kto je mesto? Nie sú to občania. Takéto pasovanie sa volených na mesto, úrad a vyšší princíp je scestné. Záujem občanov má byť na prvom mieste.
Na vysvetlenie | 01-08-2018 16:51:16
to Tomáš | 01-08-2018 12:33:04
Bežná prax pri rozhodovaní poslancov počas zasadaní MsZ je taká, že sa \"opierajú\" o odporúčanie príslušnej komisie. Len málo z nich (poslancov) si naštuduje problematiku ešte doma pred zastupiteľstvom. Poznať to o.i. podľa toho, ako sa zapájajú do diskusie. Vo všeobecnosti platí, že najviac sa pýta ten, kto o danej veci aj niečo vie. A sú takí poslanci (-kyne), ktorí sa pre istotu radšej spýtajú vedľa sediaceho poslanca: \"ako mám hlasovať?\"
Takže z toho plynie záver, že veľa vecí (všetky dôležité) sa rozhodnú už vopred na komisii. preto taký starostlivý výber členov komisií z neposlancov + komisia spravidla zamieta prítomnosť obyvateľov mesta hoci len so štatútom tichého pozorovateľa. Tento postup však nemá oporu v legislatívnych ustanoveniach o obecnom zriadení.
Nesuhlas | 01-08-2018 13:49:28
Pokial zmrdi chcu menit uzemny plan nejakej lokality tak minimalne by mali oslovit majitelov pozemkov o ich zamere a konzultovat to aj s nimi
Tomáš | 01-08-2018 12:33:04
Ešte raz sa ospravedlňujem. Ja zákony poznám. Chcel som len vedieť podľa čoho sa poslanci rozhodujú o zmenách územného plánu. A ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď vo Vašom prípade. Pekný deň.
Jozef | 01-08-2018 11:57:54
zaujmy mesta, statu, unie.... dokedy?
preco si par zvolenych mysli, ze su vyvoleni?
treba si vziat to co je nase spat.
Co nechcu dat? uvidime. skusenosti s tym, ako si vzala luza moc do vlastnych ruk uz svet spoznal v sojuze.
kto si to chce zopaknut?
Pre Tomasa | 01-08-2018 11:46:19
Ok, beriem na vedomie. Bohuzial, je to tak, ze zmeny uzemneho planu si musis odsledovat sam a riesit ich, ked su aktualne. Treba zajst na urad, ked mas otazky. Ja som bola tiez nemilo prekvapena, ale kym je zakon taky, aky je, nic nespravime. Zaujem mesta je vyssi ako zaujem obcana a zaujmy mesta sa menia, tak ako v mojom pripade. Po tejto skusenosti som uz obozretnejsia. Dnes je to tak, ze z pozemku o nicom sa moze stat lukrativny pozemok a naopak. Len nemam rada, ak sa vykrikuju dezinformacie a este na verejnej stranke, pretoze ludia tu zacnu len splietat a nevedie to k nicomu. Otazky treba nasmerovat inde, dakujem
Tomáš | 01-08-2018 11:33:40
Ospravedlňujem sa.. toto absolutne nebolo namierene proti Vám..použil som len prípad ktorý bol verejne prerokovavaný.. Máte pravdu. Bolo chybou to tu písať. Ja som apeloval hlavne na p. Kurbela.
Tomasovi | 01-08-2018 11:21:27
Tomas,

neviem, preco mas potrebu o mne pisat tu na seredonline a este konkretne ma menovat, ked ty tu vystupujes pod nejakym nickom! Nie som povinna ti odpisovat, ale aby som zabranila sireniu dalsich mylnych informacii a sprostych komentov, tak ti odpisem. V prvom rade ma nespajaj s niecim, o com nemas ani len zakladne info! Ja mam jeden pozemok, nie pozemky, ako pises. Tento pozemok pozostava z troch parciel a nadobudla som ho este v roku 2008, kedy bola este za primatora Vranovica odsuhlasena vystavba rodinnych domov na ul. Kasarenska vratane mojho pozemku. Aby si rozumel, ja som kupila pozemok ako stavebny pozemok, nie na stavbu skladov! V roku 2011 sa menil uzemny plan, zrejme kvoli Pecivarnam a pri tejto zmene mi v uzemnom plane zmenili jednu, a to prave najvacsiu parcelu mojho pozemku na stavbu skladov! Toto som sa dozvedela az tento rok, nakolko som si tuto zmenu v roku 2011 neodsledovala, tym padom som ju nemohla napadnut. Ale ak by som o tom v 2011 vedela, tak s tym rozhodne nesuhlasim a nemusel by si teraz o mne pisat! Cize nie, ze ja som si zhodnotila pozemok, ako pises, ale konecne ho mam tak, ako som ho nadobudla, a to na stavbu domu! A este si za tuto zmenu musim zaplatit, a nemale peniaze, ale to plne respektujem. Co ale nerespektujem, je toto ukazovanie prstom a vyblakovanie este aj mojho mena na verejnej stranke a absolutne nevies, o com tocis! A pan Irsak, nech si nastuduje materialy, kym otvori usta, lebo nech si on kupi stavebny pozemok za 60000 a ma tam len zahradku!!! Nech si zaplati projekt a vsetky potrebne veci k tomu, venuje xy hodin svojho casu na vystavbu svojho domu a potom zisti, ze sa stavat nemoze! Tento cely proces zacal este v roku 2008 a na stavebnom oddeleni to moc dobre vedia, preto ma neporovnavaj s nejakymi susedmi, pretoze este za moje peniaze maju niektori susedia spat stavebny pozemok, nakolko v ramci tejto zmeny sa menili aj susedne pozemky. Cize aby si rozumel, touto zmenou bol nielen mne prinavrateny pozemok na stavbu domu, ale aj mojim susedom, s tym rozdielom, ze to maju zadarmo. A este nieco, najprv si pozri presnu lokalitu v uzemnom plane, kde sa nachadza moj pozemok! Pretoze vela ludi odpredalo svoj pozemok Pecivarnam, takze tam ani nemaju kde stavat, ukrateni teda nie su. V dalsej casti Kasarenskej je povolena vystavba rodinnych domov, takze tam nie je o com. Neviem, co tebe schvalili ci neschvalili, ale neohanaj sa tu mojim menom a neporovnavaj neporovnatelne! Ked si chcel vediet nieco viac, zajdi si na Mestsky urad alebo napis p. Kurbelovi na mail, zato ho tam aj uviedol! Nezelam si, aby si tu dalej o mne pisal, myslim, ze som ti to dost jasne vysvetlila a nemam potrebu kdekomu nieco vysvetlovat.
Chdpc | 01-08-2018 11:21:17
Ostatne parcely boli zmenene na skladové ale nacháadzali sa mimo zastavanej casti atd. kdez to u pani j. ,teda jej pozemok bol kupeny ako stavebny a v zastavanej časti... bla bla.. A NERÝP DO VECÍ ČO ŤA NEPALIA
Tomáš | 01-08-2018 11:07:52
V roku 2011 boli zmenené aj ostatné parcely v tej časti Serede na skladové. Tak to mali upraviť naspäť celé na náklady mesta. Dilinko je na Vašej strane... A nemuseli ste nič platiť.. Lebo návrh na zmenu mal íst od mesta a nie od Vás.. To je presne ako napísal Seredaň, toto sa stáva lebo o uzemnom pláne rozhodujú niektorí nekompetentní poslanci..

To isté urobili na území okolo Hornočepenskej ulice. Idú sa tam stavať domy na pravej strane a na lavej strane odsúhlasili sklady... A pritom už od 1978 na niektorých pozemkoch boli vydané stavebné povolenia na rodinné domy.
Ja nebudem platiť za zmenu územného plánu len preto, že niektorí poslanci nevedia čo odsúhlasujú... Mesto ma v zmysle zákona skúmať potreby územia a podľa toho rozhodovať.. A nie svojvolne..

Treba si pozrieť zaznamy zo zastupitelstiev. Jedno porušenie zákona za druhym..


V niklovke idú riešiť že sa tam nemože stavať ubytovna.. Ale oproti prúdom im to nevadi.. Lebo na OVV2 ubytovnu mozem postaviť.


Preto som sa pýtal, podľa čoho sa rozhoduje o zmenách... Aby sa aj ďalej nestávalo, že ľudia budú musieť platiť za zmeny územného plánu na svojich pozemkov tak ako vy..
Este pre Tomáš | 01-08-2018 10:24:40
A pozemky okolo pani javorova ide kúpit a nie zato aby sa tam stavalo ale aby sa tam nestavalo v blizkosti jej domu. To by mohla ist byvat rovno na kapustniska
Pre Tomáš | 01-08-2018 10:18:28
Počuj kamarat na pozemku pani Javorovej sa to menilo preto,lebo mesto jej zmenilo v r. 2011 stavebny pozemok na nestavebny(polopate)a kupila ho v r.2008 ako stavebný. Tebe by bolo jedno keby si na jej mieste? Ze skrz zaujmi pecivarní zmenili uzemný a nemohla stavat? Iba napravili veci tak ako boli. Az nato ze si to bude musiet znovu zaplatit! Dilinko
občan | 30-07-2018 12:00:49
Že na pozemku stavebnín na Trnavskej sa bude rozširovať cintorín to pre mňa nie je nová informácia, to sa hovorilo už pred tridsiatimi rokmi. Teda neviem, akým spôsobom ho mohli dostať do majetku terajší vlastníci.
Seredan | 28-07-2018 12:18:55
Problem nie je zastavanie pozemkov ale kto a ako rozhoduje co na ktorom pozemku sa ma stavat. Lebo mesto rastie a musia sa zastavovat aj urodne pody. Ale aby o tom rozhodovali kompetentni poslanci a nie taki co nerozumie otazke ani na tretie vysvetlenie zatial co ini sa hraju od nudy na mobiloch. Poslanci napriklad schvalili uzemny plan ze na pozemkoch stavebnin na trnavskej ulici ma byt cintorin. Ked ich na to vlastnik upozornil ze ako mozu na jeho pozemku chcet mat cintorin tak znova museli menit uzemny plan..:)
dotaz | 28-07-2018 09:55:28
Skončí niekedy toto \"čachrovanie\" s pozemkami? Dokedy? Dokiaľ tu neostane ani meter voľného miesta? Kto si vo svete tak ničí pôdu? Slováci - najsprostejší národ.
Tomáš | 27-07-2018 22:18:36
Dobrý deň pán Kurbel,

včera som sa zúčastnil na verejnom zasadnutí zastupiteľstva a nestíhal som sa čudovať ako rozhodujete o tak dôležitom dokumente, ako je územný plán mesta.

Z tohto dôvodu sa Vás chcem preto opýtať, podľa čoho sa rozhodujete pri hlasovaní o zmenách územného plánu.

Dňa 26.7.2018 malo zasadnutie 8 bodov, z ktorého ma zaujímali body 4,5 a 6, a teda ako budete hlasovať o týchto bodoch programu.

Po odsúhlasovaní bodov 1 až 3 nasledoval bod 4, v ktorom Vám prečítala Ing. Anna Halabrínová návrh uznesenia na odsúhlasenia zmien územného plánu mesta Sereď Zmeny a doplnky č.4/2018. Cieľom predloženého návrhu bola zmena využitia pozemku kotolne vonkajší rad na výstavbu bytového domu. Prečo ste hlasovali proti?

V bode č. 5 sa hlasovalo za zmenu územného plánu žiadateľky Márie Javorovej, aby sa na pozemkoch, ktoré kúpila mohli stavať domy a nie sklady. Tam ste hlasovali za a pritom ste ani neskúmali detaily žiadosti. Iba pán JUDr. Irsák mal námietku, že ak si požiada o zmenu pani Javorová, budú ju pýtať aj iný. Ako sa rozhodnete v ostatných prípadoch vedlajších pozemkov. Prečo sused na svojom pozemku má povolený postaviť sklad ale p. Javorová dom. Môžete mi objasniť bližšie, prečo ste sa rozhodli za návrh? Podotýkam že ide o pozemky za Pečivárňami a na rozhodnutie Vám stačilo 68 sekund.

Tým, že ste tak zahlasovali, ste umožnili pani Javorovej pričleniť svoj pozemok k urbanistickej štúdie Kasárenska, kde sa majú stavať domy. Za tento návrh ste v bode 6 programu zastupiteľstva tiež hlasovali za. Podľa čoho ste sa rozhodovali v tomto prípade? Budete aj susedným vlastníkom pozemkov pani Javorovej odsúhlasovať zmenu účelu ich pozemkov? Lebo jej ste svojim rozhodnutím zhodnotili pozemok o 100 % ak nie viac.

Podľa čoho ste sa rozhodli odsúhlasiť územný plán mesta Sereď, kde ste na najbonitnejšej pôde odsúhlasili využitie týchto pozemkov na výrobu a sklady a nemôžu sa tam postaviť domy? Ako vysvetlíte ľudom Hornočepenskej ulice a ľudom bývajúcich na novovznikajúcej časti Prúdy, že ich každé ráno budú zobúdzať nákladné autá, kamiony ohrozovať hrajúce sa deti.. Nie je lepšie zmeniť časť územia z OVV2 na BI? Podľa čoho ste sa rozhodovali, že najkvalitnejšiu pôdu budú ničiť kamiony?



UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign