Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Hľadajú sa psy: Československý vlčiak a kríženec rottweilera

redakcia SOLDátum21. 02. 2018 23:37:55TémaRedakčná pošta
417 foto: M.Drábiková

V neskorých večerných hodinách sme do redakcie dostali tento e-mail:

" Dobry vecer, poprosim Vas o zverejnenie, ze sa hladaju psy, ktori dnes utiekli z dvora kratko pred 21 hod. vecer dnes 21.02.2018 (ceskoslovensky vlciak a krizenec rottweilera). Naposledy videni na Topolovej ulici. Posielam v prilohe fotku.


--

Za skorú odpoveď vopred ďakujem.
S pozdravom Mgr. Miroslava Drábiková. "

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Pre no moment | 24-02-2018 13:52:19
Podla mna si tulak ty
No moment! | 24-02-2018 13:39:04
To, že sa ti páči neznamená, že sa aj jemu páči na 3 árovom dvore v meste. A áno keď nemáš podmienky na to, aby si ho choval a ideš do toho len preto že sa ti páči,tak prepáč ale mal by ti to niekto vysvetliť, nadávať ti nebudem. Na tej fotke je šteňa, to tam nebudeš chovať keď to dospeje, lebo sa to nedá. Je to kríženec vlka a psa, bolo to robené pre potreby armády a PZ, je to ťažko vychovatelné a ťažko zvládnutelné plemeno,to nevie poslúchať na povel,potrebuje extrémny pohyb, uteká, v domácich podmienkach svojho zeleného trávnička nemáš šancu ho zvládnuť. Ak ho potom vyložíš na najbližšej dedine z kufra auta(to sa robí vtedy ked zistíš že sa ti už nepáči) a dáš mu pá pá a stane sa z neho tulák,tak je to problém pre spoločnosť. Tú kombináciu psov ste si zaobstarali pre pocit, pre demonštráciu silu, pre ukážku obrany majetku ostatným a nie pre lásku k rodinnému miláčikovi. To, že Vám to už raz utieklo bola vaša chyba, ktorá sa nikdy nesmie stať(pri vlkovi) a dokazuje to neschopnosť tieto plemená chovať. Ak to niekoho vonku zavraždí, zničíte si vlastné životy.
Pre naparadu | 24-02-2018 12:57:52
V meste sered je podla toho co viem cca 5 csv. V dolnej 1,na vinohradoch 1. Cize vsetci su vadni? Tak prepac ze niekomu sa paci to plemeno ale nema 200 tisic euro na. Dom s hektarovym pozemkom
Jaro | 24-02-2018 11:32:09
Nech si hovori kto chce co chce...su tu slabe zakony na chovanie psov... .sam chovam psov a pes ty nemoze utiect ked si dobry majitel..nikto nemoze povedat ze zabudol som zavret alebo co....chodte sa prejst po poronde popri vahu na surovce..za posledny mesiac dve svorky psov som tam stretol..vlciak plus dvaja krizenci bull...x ludi chodi po porondach na prechadzky a ked niekoho roztrhaju to bude v poriadku? Takze nemozte povedat ze rtw nespravi nic..tak ako ste to povedali ze keby boli zly tak to zverejnite nech sa k nim nikto nepriblizuje..
Na parádu. | 24-02-2018 11:16:52
Československý vlčiak a kríženec rotvajlera z jedného dvora volne sa pohybujúci po ulici.

Prečital som si diskusiu, úžasné.

Psov, ktorí tvoria svorku, keď vyvediete v neznámom prostredí z rovnováhy, napríklad okoloidúceho feťáka napadne dobiť ich palicou alebo hádzať po nich kamene, tak druhému v poradí stačí, aby pred nimi začal utekať a výborne treba to porovnávať s čivavou alebo pouličným orechom,ktorý je denno denne na ulici. A okrem iného gratulujem k výberu plemien na dvor rodinného domu v meste, zvlášť ten čs.ovčiak,ten je priam stvorený na to, blahoželám.
Plny suhlas | 24-02-2018 09:57:31
Pan Majko twraz ste to presne napisal. Zrozumitelne jasne a objektivne s nadhladom.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-02-2018 09:20:42
Na dome sme byvali asi 3 ci 4 roky. Vzhladom na lokalitu, od zaciatku mame dobermannov. V danej dobe boli dvaja. Uzasni, cistokrvni - ked sa postavili, tak im hlavy trcali na nieco cez meter vysoku ohradu.

Raz sme sa dozvedli, ze jedna pani ziada, aby sme si preventivne zvysili ohradu na vysku, ktoru pes nepreskoci. Lebo ona okolo nas chodi a ma strach, ze by sa tak mohlo stat.

Mozno jeden neuveri, ale riesilo sa to asi tri tyzdne.

Ohrada zostala rovnaka, psi nepreskocili a - zlozite riesenia a otravovanie skoncili az v momente, kedy som kompetentnym povedal, nasledovny priklad:

Ak sa moja manzelka pri ceste do mesta zacne bat znasilnenia a ja to nahlasim uradom, zakazete preventivne vsetkym chlapom po trase vychadzat na ulicu v case, kedy ona chodi do mesta?

Priatelia, uznavam a odporucam prevenciu, ale toto fakt nie su veci, ktore by mali byt temou mesiaca. Veterinar sa v nasom pripade vyjadril, ze dobermann za urcitych okolnosti s prehladom preskoci aj troj metrovu ohradu. Neznamena to vsak, ze jeho vlastnik musi mat ohradu vysoku 5 m, lebo to su standardy oplotenia v base.

Nie kazdy velky pes je potencionalny trhac ruk, noh a vrah malych deti. Civava vie byt rovnako agresivna - toho dobermanna (ale aj ine plemeno) k tomu ale musi clovek viest.

Z dlhorocnej skusenosti mozem uviest, ze uplne zlymi sa stavaju psi, ktori su uviazani na retazi a po odtrhnuti z nej mozu za urcitych oklnosti dokazat zvlastne veci. Nie su na slobodu totiz zvyknuti a nasledne nevedia ako sa mimo retaz spravat. My mame vzdy psov pustenych volne a aj pri otvorenej 3 m sirokej brane nevybiehaju na ulicu.

Preco tak obsirne pisem? Lebo sa mi zda divne to, co v tejto diskusii prebieha. A rozmyslam, cim to je?
pre anonyma | 24-02-2018 09:10:19
ked si bol maly ty, tak ta tusim tyrali
Pre pre drabikovu | 24-02-2018 08:56:14
Spominas tu filakovo,dohryzli niekoho psy. Zakazeme psov?pozabijame ich? Kolko ludi umre na nasledky dopravnej nehody? Zrusime teda auta? Zle sa stane rychlo,chvalabohu sa nic nestane. Este ked sa tu vyhrazas a nadavas niekomu do slnieckarov tak by si mohol napisat svoje meno
Pre anonym | 24-02-2018 07:15:10
Ty o čo točíš ? Prvý krát im utečie pes a ty tu z toho robíš toto.Určite ,by nechceli ,aby sa toto stalo proste zabudli . V dnešnej uponáhľanej dobe nič nezvyčajné. Určite si budú dávať pozor takže tvoje komenty sú bezpredmetné.
pre drabikovu | 23-02-2018 22:01:52
to myslite vazne? vo filakove susedove psy dohryzli 5 rocne dievcatko,ktore si stavalo nedaleko domu snehuliaka,otec dievcatka videl na vlastne oci ako psy trhaju jeho dceru, nastasie dobehol a psov plynovou pystolou odohnal.dievcatko bolo hospitalizovane,dohryzene ma cele telo,hlavu,nohy roztrhane cele lico.pri navsteve v nemocnici dievcatko otcovi povedalo:oci ak by si neprisiel tie psy ma zjedia.a cuduj sa svete co povedal sused,ved oni este nikoho nenapadli,to je po prvy krat,nechape co sa vlastne stalo.ano ved podla drabikovej sa vlasne nic nestalo,len psy sa boli trosku vyvetrat.otazka na drabikovu,mali by ste odvahu povedat zoci voci rodicovi malej Lany,ze mame byt k sebe tolerantny,zhovievavy a nech nema v sebe negativnu energiu.ste vobec normalna,mate vobec deti a nejaku zodpovednost,cit?ak by to boli vase psy do rana vam ich podrezem ako husy a vam dam dobre po tej slnieckarskej kotrbe,aj za cenu vystaveniu sa trestnemu stihaniu.
Drabikova | 23-02-2018 15:31:16
Prosim Vas ludia, kde vo Vas bere tolko zla a negativnej energie? Budte k sebe milsi a neriesme veci, ktore riesit netreba. Su majitelia, ktori permanentne nechavaju psov bez dozoru a nezabezpecenych, tam je priestor na riesenie nedbalosti. Toto bol jeden pripad, kedy sa zabudlo a kazdy sme omylni. A nejde ani o rasu psa, niekedy su mali psi ovela nebezpecnejsi a agresivnejsi, ako velki, iba vzrast vzbudzuje v ludoch strach a pritom mali psi maju v sebe ovela viac komplexov velakrat. Ale ani to nejdem riesit. Skusme byt radi, ze sa nieco v kratkom case dobre vyriesilo. Pretoze nech by to bolo akekolvek zviera, bola by som aj za zviera aj jeho majitela urcite len rada, ze je vsetko v poriadku a myslim, ze kazdemu jednemu, keby sa nieco take stane by bol rad, keby mu niekto zavola, pomoze psikov najst. Nerobme si zle, pomahajme si, zivot bude jednoduchsi ;-) A nikdy nehovorme nikdy, lebo zivot si z nas rad utahuje a postavi nas presne pred tu situaciu, kedy sa to \"nikdy\" stane a potom dufame, ze stretneme presne tych par dobrych ludi, ktori nam pomozu a nie tych, ktori nas budu obvinovat. Kazda chyba je lekcia. :)
anonym | 22-02-2018 18:41:35
zákon č. 282/2002 Z. z.

§ 7 Priestupky
(1)
Priestupku sa dopustí držiteľ psa, ak

f)
nezabráni voľnému pohybu psa okrem priestorov na to určených.

Za priestupok podľa odseku 1 možno uložiť pokutu do 165 eur.
anonym | 22-02-2018 15:37:28
Lenže moji milí, vysvetlite mi potom situáciu, keď pes ublížil človeku a majiteľ sa čuduje, že ešte nikdy nič podobné sa doteraz nestalo. Až raz...Pri psovi sa treba správať vždy obozretne, máme tiež v rodine psov, dokonca veľkých - jeden z nich je aj špeciálne cvičený, venujeme sa im, máme ich radi, ale nikdy by som ich bez dozoru - napríklad s deťmi alebo s cudzími ľuďmi nenechal. A vždy myslel na to, aby sa nedostali von zo dvora. To je alfa - omega, ako prejsť zbytočným problémom. Chápem, že človek je len človek a je to tvor zábudlivý, ale neexistuje, ... zodpovednosť na prvom mieste a musím to mať nutne na zreteli ! Chvalabohu, že sa v tomto prípade nič nestalo a nech je toto zasa opäť pre nás ponaučením...
Ende | 22-02-2018 15:20:21
Ja nikde nevidim,ze by som napisala nieco hrozne. Napisala som iba to ze ja osobne sa bojim takych psov. Nehadzem vsetkych do jedneho vrece,lenze nemozem poznat vsetkch psov v Seredi. A pre komisara samozrejme,ze by som chcela najst psa keby sa mi stratil. Mate pravdu,agresivne plemena su agresivna preto,ze ich ludia tak cvicia,lenze ked som niekde a.prechadzke a stretnem takeho psa,nemozem vediet ci je agresivny alebo nie.
stanislava | 22-02-2018 15:18:04
Komisar | 22-02-2018 15:01:48 Presne tak . Pre ende ja som nikomu netikala , ešte raz si prečítajte môj komentár. Len som podotkla , že viem aký je to pocit, keď sa niekomu stratí pes.
Mňa tiež už náhodou naháňal pes čo, strážil objekt a zabudli ho zatvoriť a preto som nezanevrela na psov .
Komisar | 22-02-2018 15:01:48
Pani Ende keby sa vam strati pes tak ho tiez urcite chcete najst. Agresivne plemena su len tym agresivne pretoze ludia ich nato cvicia a v televiznych novinach vam vnucuju myslienku ze vam chcu vsetci ublizit.
Ende chod spat | 22-02-2018 13:17:43
So psami mas ako s ludmi, niektori su zli a pohryznu, niektori nie, ty sa mala smolu na zleho...Nemozes hadzat vsetkych do jedneho vreca, ci ide o psov alebo o ludi
Ende | 22-02-2018 13:04:26
Pre ende teraz podla vas kazdeho co nahodou pohryzol pes je zly clovek?
Pre ende | 22-02-2018 12:52:06
Pes vyciti co si za cloveka.
Ende | 22-02-2018 12:27:55
Stanislava a Majitel psov po prve nemudrujem,len som tym chcela povedat,ze nielen ja ale urcite viac ludi sa boji vacsich psov,hlavne ked ich nepoznam. A po druhe nemam si preco studovat o plemene vasho psa,nenarazala som na plemeno ale nato,ze su vacsi nez napr. Civava a za dalsie sme si nepotykali a este jedna vec,predstavte si,ze ma uz vlciak pohryzol a to som ho nijak neprovokovala,ja si psov nevsimam ked netreba. Pekny den
stanislava | 22-02-2018 10:58:03
Majitel psov pre ende | 22-02-2018 08:52:17 Presne ste to napísali , nevedia a mudrujú . Poznám ten pocit , keď sa stratí pes.
Jozef | 22-02-2018 09:01:45
Hlavne, ze su doma, krasavci.
Majitel psov pre Lubos Pulcar | 22-02-2018 08:57:33
Nakolko je toto pes a nemam fenu tak zatial zrejme nie. Planujem mozno dobuducna fenu,len nemam na to priestory
Majitel psov pre ende | 22-02-2018 08:52:17
Zabudol som zavriet branu,isiel som dovnutra zaniest nakup a psov som vypustil z ohrady s tym ze som uplne zabudol na to ze brana ostala otvorena. Mam ich 4 roky,stalo sa to prvykrat a nedopatrenim. Ty si asi bikdy nic nezabudol. Bod 1:keby su agresivny urcite by bol zverejneny oznam ze nepriblizujte sa. Bod 2: prosim nastuduj si info o plemene ceskoskovensky vlciak a zistis ze ich vlastnost je plachost zdedena po vlkovi, ktoru sa za 60 rokov slachtenia plemena nepodarilo uplne potlacit,takze keby ho aj stretnes stavim sa o hocico ze by sa k tebe ani nepriblizil-pod podmienkou ze by si samozrejme neutocil...
Ľuboš Pulčár | 22-02-2018 08:46:53
Dobrý deň, náhodou šteniatka toho československého vlčiaka neplánujete?
Ende | 22-02-2018 08:19:29
No to je teda krasa,keby vidim takych psov predomnou vyskocim na plot alebo utekam. To si neviete ustrazit psov? Je to dost nezodpovedne voci ostatnym. Ak ich nepoznam nemozem vediet ci nespravia nieco zle.
Drabikova | 22-02-2018 07:29:41
Psikovia sa už našli.
Drabikova | 22-02-2018 00:29:27
Dobry vecer, uvadzam telefonne cislo: 0911030166.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-02-2018 23:54:53
Pani Mgr. Drabikova, za dolezitu info by som v buducnosti povazoval uvedenie napr. tel. cisla na mobil, aby bolo mozne zatelefonovat v pripade, ze niekto havinov uvidi behat po ulici.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign