Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

HBK Seredskí barani

redakcia SOLDátum06. 01. 2014 00:46:36TémaŠport
417

HBK Seredskí barani |  Tento klub vznikol oficiálne v roku 2013 keď sa partia chalanov zo Serede, Čepeňa a Šoporne rozhodla vstúpiť do Nitrianskej hokejbalovej ligy. Ale späť na začiatok...

            História sa začína "písať" zhruba o 6 rokov skôr, kedy sme sa stretávali na ihrisku v Strednom Čepeni snáď každý víkend a zápolili medzi sebou. Naše začiatky sa mi zdajú teraz až komické, veď posúďte sami. Hrávali sme na bránky z paliet. Síce z nich trčali klince, takže to bolo trocha nebezpečné, ale nám to bolo jedno či sa napichneme, lebo sme mali v hlavách len hokejbal – chuť, dravosť, eufória ktorá rastie po strelenom gól, rozbitej hlave po súboji pri mantineloch (ktoré sme ešte vtedy nemali). Keď sa teraz spätne na toto pozerám, vidím len pár malých sopliakov oháňajúcich sa hokejkami, či už florbalovými alebo drevenými, v snahe trafiť loptu a usmerniť ju do brány. Vtedy nás netrápili žiadne výdavky na tento šport, či už sú to drahé hokejky, výstroj... no hrali sme z čím sa dalo.

            Ako sme dospievali, začali sme sa bližšie poznávať, či už to bolo pri mantineloch alebo prihrávkach - začali sme si tvoriť takzvané klubové puto. Získavali sme aj lepšie schopnosti hrať túto skvelú hru. Boli sme priatelia na hracej ploche i mimo nej. Jeden druhému sme si pomáhali a stavali sme sa takzvanými bratmi.

            Časom sa náš "káder" neustále obmieňal - buď prichádzali noví chalani, ktorí začali s nami hrávať, alebo odchádzali (či už pre iný šport), no zdravé jadro vždy ostávalo. Novým hráčom vždy trvá nejakú chvíľu kým sa "aklimatizujú". Niektorým to trvá mesiac - dva, niektorí na to potrebujú aj viac ako rok. Ale toto zlepšovanie nejde len tak, že tu máš do ruky hokejku a hraj, to chce pravidelný tréning a chuť dosiahnuť výhru.

            V roku 2012 mesto Sereď usporiadalo na deň detí hokejbalový turnaj do ktorého sa prihlásili 3 tými vrátane nás.(vtedy ešte pod názvom HC Blueshirts) Prvý zápas sme vyhrali 12:0... podali sme kvalitný výkon. :) Druhý zápas sme už vyhrávali 10:0 a vtedy súper znížil na 10:1. Ale nakoniec sme to zvládli a vyhrali 13:1. :D Bol to pekný turnaj proti vekovému priemeru ostatných klubov 12 rokov. Ale my sme boli šťastný a fotili sme sa ako celebrity.

            Klub sa nám postupne napĺňal hráčmi. Začali sme brať hokejbal vážnejšie. Poskladali sme sa na nové brány (aj s finančnou podporou mesta Sereď), spravili sme si vlastné mantinely, pretože naše ihrisko nebolo dovtedy z dvoch strán ohradené. Na jeseň 2012, občianske združenie TJ Rozkvet, zorganizovalo brigádu. Trochu sa rozšírilo ihrisko a po celom obvode sa spravili nádherné mantinely.

            Vtedy sme sa začali pohrávať s myšlienkou vstúpiť do 2. Farskej hokejbalovej ligy v Nitre. Najskôr sme si zahrali pár priateľských zápasov s týmom Torpéda Čab (2.liga) a HBC Davos (1.liga), ktoré sme síce prehrali, ale to nás neodradilo a cez leto 2013 sme začali dávať dokopy tím pre do ligy. Peniaze, boli ako vždy, najväčšou prekážkou pre nás 15 až 19 ročných chalanov. Ale dali sme sa dokopy a aj s pomocou občianskeho združenia TJ Rozkvet a pána Martiša sme zaplatili prihlášky do ligy, zohnali potrebnú hráčsku a brankársku výstroj, kúpili dresy, nohavice a štučne. Dlho sa však uvažovalo ako sa budeme volať. Padali rôzne návrhy, ale väčšina z nás bola za to, aby sme boli Seredskí Barani.

            V septembri sa začal ligový kolotoč. Na prvý zápas nikdy nezabudneme. Nastúpili sme proti tímu Komplet Slovakia ktorý bol tiež nováčikom. Nakoniec sme prehrali 3:6. Hneď v prvom zápase sme videli nedostatky, na ktorých sme museli popracovať. Avšak naše najväčšie chyby nám ukázali hlavne vyspelejšie mužstvá, ktoré hrajú ligu už niekoľko rokov.

            Nebudem tu popisovať zápasy s ostatnými tímami. Bolo by to nadlho a väčšinou sme prehrávali, ale každým zápasom sme sa zlepšovali a tak posledné 2 zápasy sme prehrali len o gól s poprednými tímami v ligovej tabuľke. Účinkovanie v jesennej časti ligy sme zakončili 3 bodmi za 1 výhru, 1 remízu a 9 prehier.

            Pár vetami priblížim formát ligy. Druhá liga, ktorú hráme my, sa hrá v nedeľu poobede od jednej do šiestej. Každú hodinu sa hrá jeden zápas. Hrá sa na 3x 15 minút s dvomi päť minútovými prestávkami. Na ihrisku je jeden rozhodca a ďalší sedí v rozhodcovskej kabíne, kde zapisuje skóre, góly, asistencie a tresty. Hrá sa s tenisovou loptičkou napustenou vodou (aby neskákala). Hráči musia mať na sebe chrániče holení, rukavice, jednotné dresy, nohavice a štucne. Brankár má hokejovú výstroj. Za výhru dostáva tím 2 body, remíza 1 bod a prehra je za nula bodov. Víťazom sa stáva tím, ktorý nazbiera po sezóne najviac bodov. Sezóna trvá od septembra do júna so zimnou prestávkou cca 3,5 mesiaca.

            A aby sme nezabudli na divákov. To je naša najväčšia opora. Veď to hráme pre nich. Kto by si bol povedal, že raz budeme hrať takúto skvelú ligu. Z ihriska na Rozkvete sa zrazu stal 15 členný kotol, kde skandovali ľudia meno nášho klubu. Viete si to predstaviť? Je to neskutočné!

            Na záver by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí nás podporovali a podporujú v našej činnosti. Veľká vďaka patrí pánovi Petrovi Martišovi, bez ktorého by sme nemali dresy, nohavice a štucne. Ďalej by sme chceli poďakovať organizácii TJ Rozkvet za to že môžeme využívať ihrisko v Strednom Čepeni, ktoré je ohradené mantinelmi a osvetlené. Vďaka patrí všetkým, ktorí boli ochotní poskytnúť autá na cestu do Nitry. V neposlednom rade by sme chceli poďakovať aj predsedovi ligy, pánovi Mariánovi Ševčíkovi za jeho neoceniteľné rady, ale aj ochotu prísť na náš tréning a ukázať nám, v ktorých herných činnostiach máme slabiny a ako ich odstrániť.

            Naše úvodné pôsobenie v lige sme zakončili na 10. mieste(z 12 tímov) a veríme, že v druhej časti sa zlepšíme.


Fotogaléria k článku:

417
Autor: Ladislav
417
Autor: Ladislav
417
Autor: Ladislav


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
abcd | 07-01-2014 19:59:29
A ak by mal niekto zaujem financne pomoct timto zlatym chlapcom...bolo by to tiez super.....sponzori nie su na zahodenie.... Dakujeme
Chalani ste super.....
:))) | 06-01-2014 21:55:03
ak by ste niekedy mali záujem prísť sa pozrieť na naše zápasy alebo by ste len chceli vedieť novinky o našom tíme stačí ísť na našu stránku na facebooku kde sa dozviete vŠetky potrebné informácie :)

https://www.facebook.com/HokejbalVSeredi
Fanusik | 06-01-2014 21:31:59
Super clanok ! Drzim palce. Niekedy nezalezi ani tak na vysledkoch ale na hre, ktoru si urcite uzivate.
MTS88 | 06-01-2014 09:37:13
Dobry clanok a podpora chalanom..

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign