Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Gréci sa teda rozhodli a znovu zapísali do histórie. Lebo sme im to dovolili...

Miloš MajkoDátum06. 07. 2015 02:18:21TémaTak to vidím ja...
200

Takže to máme jasné, čierne na bielom - občania Grécka to rozhodli za nás. My budeme makať a pekne zaplatíme to, čo si oni užili (rozumej zjednodušene - prežrali).

Myslím si, že je málo svetovo tak dôležitých precedensov, aký zapísali do histórie tento víkend práve Gréci. Dlžník si urobil referendum a de facto veritelovi odkázal, že splácať nebude. Pre nás to neznamená nič viac, ako počítať, že každý z nás bude chudobnejší asi o 600 Eur - z verejných zdrojov samozrejme. Ani sa mi už nechce pripomínať články, v ktorých som posledných 5 rokov upozorňoval na to, že každý cent poukázaný do Grécka bez patričného ručenia je vyhodený do vzduchu.

Predstaviteľ Gréckej vlády ešte pred referendom vyhlásil, že za jeho výsledok ponesie plnú zodpovednosť. Jasné, že žiadnu zodpovednosť nenesie a ani by neniesol. Zodpovednost totiž nenesú ani samotní Gréci. Jediný kto je za miliardy zodpovedný a príde / prišiel o ne, je občan únie, ktorý celý tento nepochopiteľný podnik zaplatil. 

Zodpovednosť by však mali niesť v prvom rade tí, ktorí dovolili takýto druh úveru krajine kde stačí a stačilo, aby sa k moci dostal niekto, kto populizmus používa ako pracovný nástroj na ovládnutie správne nasratých miliónov ľudí.

Grécko dnes teda oslavuje. Hovoria že víťaztvo. Ja si dovolím povedať, že prehru. A to totálnu. Dá sa predpokladať, že nevyhnutné bude zaviesť paralelnú menu a Gréci s najvačšou pravdepodobnosťou teda dostanú svoju Drachmu. Gréci chcú stav, kgtorý si pamätajú z doby pred zavedením Eura. Nenastane. Neprinesie ho ani Drachma. Prinesie uvolnenie, no do jednej rieky dva razy nevstúpia, aj ked teda dokázali už všeličo... Hyperinflácia im onedlho otvorí oči, no verím tomu, že komunistickí fanatici pre národ zostanú hrdinami aj tak.

Vlastne Gréci tak trochy vyhrali - teda vo vzťahu k nám. My zostávame a svoje účty platiť musíme.

Rozmýšlam - neohlásim svojej banke, že sme doma hlasovali - ja by som teda aj úver ďalej platil, to len manželka, syn a náš doberman ma prehlasovali, takže sa lúčim...

Hups, zabudol som. Mne banka nezabudla dať podpísať notársku zápisnicu a blanko zmenky...

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 09-07-2015 09:47:19
Ved tam nenapisali nic co by nebola pravda.
Ak sa niekto snazi vyvolat konflikt v europe tak sme na najlepsej ceste. /Grecko, kriza, migranti, Ukrajina, Rusko/
Nemyslim si, ze ide o nejake drobne, ktore nema ako Grecko zaplatit, to je len agenda pre diskutujucich ....jednoducho grecke dlhy, ktore mali u komercnych bank prevzali obyvatelia európy na zaklade politickeho rozhodnutia, ktore nemohli ovplyvnit obyvatelia.
Gréci odkazujú Slovákom 2.časť | 09-07-2015 08:18:17
Ak sú Slováci takí chudobní, že nám nemôžu pomôcť, tak ich vôbec nemali prijímať do EÚ, tvrdia Gréci
Slováci nemajú právo vyhadzovať Grékov z eurozóny a sťažovať sa na to, že musia pomáhať bohatým Grékom. Aj takéto názory sú dnes bežné v článkoch gréckych médií

„Trvajú na tom, že sú príliš chudobní na to, aby platili za chyby bohatšieho Grécka. Prečo teda takým chudákom dovolili vstúpiť do Európskej únie?,“ tvrdí diskutujúca Georgia Konstantin pod článkom na webe gréckeho denníka Kathimerini.
Čo na kritiku od Slovákov hovoria grécki diskutujúci:

\"Naozaj? Sotva opustili sovietske zmýšľanie a okamžite chápu zmýšľanie slobodného, moderného sveta? Naozaj?\"

\"Len to, že môžu teraz cestovať do iných krajín a Európska centrálna banka naliala nejaké peniaze do ich bánk, nerobí zo Slovákov moderne zmýšľajúcich ľudí.\"

\"Európske krajiny prichádzali a odchádzali. Len sa pozrite, koľko rôznych názvov mala vaša krajina a koľkým iným štátom patrila. Grécko vždy bolo Gréckom tisícky rokov a zostane ním ďalšie tisícky rokov.\"

http://finweb.hnonline.sk/spravy-zo-sveta-financii-126/grecke-media-chudobni-slovaci-su-voci-nam-tvrdi-832123
anonym | 08-07-2015 21:09:48
Pán Majko hnusný určite nie ste :-) skôr naopak. Ono tie dlhy budú platiť tak či tak, pretože ako viete zadlžený sme boli už predtým. Každopádne to čo praktizujú na Grécku je podľa mna zvrátene.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2015 20:27:22
anonym | 08-07-2015 19:51:27 | - mate na to pravo. Fuj, som hnusny a skodoradostny. Napriek tomu je to hono platne - oni sa tesia a my budeme platit, resp. sme uz zaplatili. Lebo cuvnut nemozeme.

Viete, problem nie je v tom, kto sa ako tvari, ale kto po oslave zatiahne ucet. A ten zostava aj na nasich vnukoch...
anonym | 08-07-2015 19:51:27
Pán Majko nepáči sa mi vás skodoradostny postoj na začiatku vášho príspevku. Nemyslite si že štáty by mali fungovať nezávisle a nie pod diktátom psychopatov z nejakej inštitúcie ? Vám sa páci ako nás reguluje EU ako nas zaťažujú daňami pokutami odvodmi ? Áno ide o peniaze ale aké sú to peniaze? Myslite tie nekryté ktoré tlačia v miliardách a dávaju ich do systému? Veď tie peniaze ktoré dostali Gréci sú neni peniaze ktoré niekto vyrobil a odovzdal ich Grékom. Sú to len nekryté vytlačené papiere, smeti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2015 18:32:30
Co sa to zrazu deje s tymi hrdymi a vysmietymi Grekmi? Este v nedelu posielali vsetkych do riti a tvarili sa ako majstri sveta, ktori nepotrebuju k prezitiu nikoho.

Je tu strada a majstri sveta zrazu dosli na to, do akych sraciek stado vodca dotiahol?

Kamiony prestavaju jazdit, firmy neplatia dlho. Tovar ide len za hotovost - ludia nedokazu zo 60 Eur urobit ani normalny nakup.

Su v prdeli a ked to hovoria normalni ludia, tak su na posmech...

http://ekonomika.sme.sk/c/7903839/ateny-chcu-trojrocny-uver-slubuju-reformy.html?ref=trz

- - -

A znovu - paralela so Slovenskom, s konanim volenych zastupcov.

Ludia ktori nevidia do problemov, nechapu ich alebo im nie je umoznene do nich vidiet ziju v blazenej nevedomosti, ako je vsetko v poriadku.

Ludia! Zaujimajte sa co sa deje okolo vas, kto a ako o Vas rozhoduje za Vasim chrbtom!!

Nasledny zistite az vtedy, ked bude nezvratne ale zato ZAKONNE rozhodnute.

Nasledne si nepomozete a niekto sa neskutocne na cele generacie nabali len a len na zaklade Vasho nezaujmu o veci verejne, ktore ssa ZIAL dotykaju kazdeho z nas.
Pre gulak | 08-07-2015 14:38:37
Samozrejme, že je to utopia, to ani nepopieram. A zároveň súhlasím s tebov. V podstate to iste, čo si napísal ty, povedal aj jeden známy politik Ariel Šaron a ten o tom vedel určite svoje :
Dejiny nas učia, že ten kto nezabije, bude zabitý inými. To je železný zákon.A.Š.
gulak | 08-07-2015 13:32:52
Máte pravdu,ale reálny svet funguje na princípe..kolektívneho vydrbávania..národy,civilizácie zanikajú,nové vznkajú..ale podstata je vždy rovnaká..silnejší vždy porazí slabšieho...preto Vaša úvaha o spravodlivejšej EU..je utopia..
pre gulak | 08-07-2015 13:05:34
Podla mna je EU dobra myslienka, len by musela fungovat na uplne inych principoch. Zial nefunguje. Jedinym principom je ozobracovat obcanov cez politicke strany jednotlivych statov. A to je zle.
gulak | 08-07-2015 13:00:43
Asi,áno..podľa mňa je celá EU..utopistický spolok...a tí europolitici..tí klamú až sa im z huby práši..
anonym | 08-07-2015 12:50:00
Gulak len podla mna by to najrv muselo byt v zaujme EU/teda byrokratov/a kedze nie je tak ich nepustia zatial.
gulak | 08-07-2015 12:34:38
Tak ked im je ukradnutá,nech z nej vystúpia a nežobru dalšie prachy..
anonym | 08-07-2015 12:34:20
pre anonym | 08-07-2015 12:29:48
Zial nenazval by som ho nijak, pretoze by mu nikto nepozical.
A v tom to cele je. Komu vyhovovalo, ze im takto poziciavali?
Urcite zato nemozu obcania Grecka.
Ved ak tebe daju na Slovensku dochodok 1600eur, nepotesis sa?
Podla tvojho nazoru by si sa vsak isiel stazovat a zistovat peco mas taky velky dochodok ked makroukazovatele hovoria ze tie peniaze su pozicane.............chapeme sa?
anonym | 08-07-2015 12:29:59
podla mna je im ukradnuta takato eurozona, ktora ich vydiera.
pre anonym | 08-07-2015 12:29:48
Ako by si nazval cloveka co si poziciava a bezhlavo mina,ak mu na to pridu tak si este pozicia ale hyri nadalej a nevrati pe iaze spat!Nakoniec si este s usmevom na tvari pride pozicat ale len na to aby mohol hyrit a o vrateni nechce ani pocut?
gulak | 08-07-2015 12:20:52
Je zaujímavé,že Greci nechcú šetriť,ale zároveň chcú ostať v Eurozone...pripadá mi to,ako čistá..schizofrénia...
anonym | 08-07-2015 11:28:28
Podla mna je grecke rozhodnutie spravne.Jednoducho sa nechcu nechat uz vydierat byrokratmi z EU. Grecko si poziciavalo dlhe roky tak ako vsetky staty vratane Slovenska z nemeckych a francuzkych komercnych bank ktore niesli svoje riziko /podnikatelske/ a takto by to funguvalo este dalsie roky nebit inych zaujmov. Takze prisla nejaka agentura ktora znizila \"rejting\" a zrazu bol problem. Kedze silne ekonomiky nemohli dopustit aby skrachovali ich banky a prisli o miliardy prisli s napadom hodit to na vsetkych obyvatelov EU /euroval/. Malo to dvoj-efekt: ich banky budu zachranene a vratia sa im vsetky peniaze + ludia ktori sa poskladali budu grekov nazyvat chamradou a darmozracmi. Minimalne v seredonline sa im ta druha vec podarila.
Tento isty scenar sa da zinscenovat aj na Slovensku! Ved vsetci tuzime mat 150 eurove dochdky vsakze :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2015 11:00:59
Amir necita media, ktore by zverejnili, kolko stoviek miliard Euro im uz pomoc vyniesla. Da sa vlastne povedat, ze Grecko zhruba od 2010 zije jedine z pomoci.

Je to vidiet aj dnes - este 3 dni dozadu som sa znovu rozpraval s ludmi s Grecka a hovoril som im, ze banky zostanu zatvorene. Oni ze nie, lebo bolo slubene, ze ich otvoria.

Dnes vcer pri dalsom tel. rozhovore si znovu vypocujem, ako som mal pravdu a odkial som to mohol dopredu vediet.
Nuz, nie je to nic mimoriadne - rozmyslam a vychadzam z faktov a realnych moznosti, ktore Grecke banky a samotny stat maju.

Ked im zase nenatlacime peniaze - nazveme ich nudzove, mimoriadne, humanitne ci akokolvek inak - banky zostanu zatvorene dlho. Pripadne mozu zmenit sortiment, mozu zacat predavat potraviny a pod., kedze financna hotovost im chyba. ;-)

Je to smutne, no je to tak.

Stale tvrdim, ze ten populisticky saso stado dotiahol pred bitunok a az nasledne zistil, ze tam uz populizmus nepomoze. Tam ide o tvrdu realitu.

Do nedele hihi - haha bol ciel. To bol den \"R\". V pondelok to vsak chce problemy realne riesit. Na to populisticka hlava uz nema. Odstupil a nechal to na inych. Ti nech sa v srackach vykupu.

Najhorsie je, ze stado ho este nakoniec bude schopne vyhlasit za narodneho hrdinu...
Gréci odkazujú Slovákom:Musíte nám pomáhať! | 08-07-2015 10:43:35
Ľudia vidia celú vec iba zo svojho pohľadu a nad zodpovednosťou za dlh, na ktorý možno prispejú aj Slováci, mávajú rukou.
Aj keď budú musieť Slováci platiť za grécky dlh, tie peniaze predsa nepôjdu do môjho vrecka,“ hovorí mi Amir,34-ročný majiteľ bazára na rušnej aténskej ulici.
„Ale keď sa to tak vezme, treba si navzájom pomáhať. Teraz pomôžete vy nám, neskôr možno my vám,“ pokračuje Amir

http://finweb.hnonline.sk/spravy-zo-sveta-financii-126/bezni-greci-slovakom-musite-nam-pomahat-832121
gulak | 08-07-2015 10:00:27
Gréci v nedeľu krepčili od radosti,ako to EU v referende nandali a teraz od EU chcú prachy..tí Gréci mi pripadajú,ako keby boli pustení z blázninca,alebo nejakého boľševiského Matrixu..a tí papaláši z Bruselu..im dávajú asi 450 šancu..aby ich naplo..
Peter | 07-07-2015 23:25:43
Po stretnuti americkeho prezidenta s francuzskym som nadobudol pocit,ktory ma steklil od zaciatku!Za kazdu cenu udrzat grekov v unii,za kazdu cenu len aby sa nedostali do sfery vplyvu ruska a ciny!Vydrbeme na ich hnile rite miliardy a nakonec sa aj tak otocia europe chrbtom a skocia do naruce rusom!De fakto im budeme posielat miliardy aby nam mohli vratit zlomok z miliard uz pozicanych!Banda ciganska skurvena hnila a budeme si dotovat dalsiu luzu ako by sme nemali doma dost prizivnikov!Obama je dosrany z Putina az za usami a Putin je frajer ci sa to niekomu paci alebo nie!
gulak | 07-07-2015 16:29:30
Predseda EK..Jean-Claude Juncker...kto si? V novembri 2014 ho obvinili,že za jeho vlady(predseda vlády Luxemburska).. sa Luxembursko stalo centrom vyhýbania sa daní...s pomocou vlády mali prenášať daňové povinnosti v hodnote miliárd eur do Luxemburska,kde bol príjem zdannený jedným percentom...Juncker je známy svojim neformálnym štýlom..čo ho,často stavia do pozície,že nie je triezvy...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-07-2015 16:18:13
http://www.hlavnespravy.sk/slovensko-doplati-na-odchod-grecka-z-eurozony-najviac-kolko-suma-vam-vyrazi-dych/642663
gulak | 07-07-2015 16:07:11
Grecko chce dalsiu pozicku vo vyske 7 miliard eur...lenze to zase nebude pozicka,ale dar...kreteni z Bruselu nam fasistickym sposobom nariaduju rozne nezmysli,ale Grecku rozdavaju o sto sest...pardon..nie Grecku,ale hlavne nemeckym a francuzskym bankam..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-07-2015 15:28:08
Zverejnené: 25. 6. 2012

Vystúpenie v rámci rozpravy k trvalému Eurovalu na pôde NRSR - 21. Júna 2012
Video má nasledovné kapitoly (stačí kliknúť na čas a video sa posunie)
0:00 Úvod a základné ekonomické vzťahy.
5:56 Medzibankový trh a jeho rozpad.
7:35 Pár slov ku Grécku.
8:02 Čo znamená znervóznenie trhov?
9:48 Platobná neschopnosť Grécka.
11:05 Celková podpora Grécka.
17:03 Slovensko prispieva najviac!
21:01 Koľko je 1000 miliárd?
21:38 Pár slov k zachraňovaniu bánk.
28:37 Trvalý Euroval - VÝHRADY
37:06 Podiel súkromného sektora.
38:37 Detaily zmluvy o trvalom Eurovale
40:45 Argumenty za Euroval.
47:15 Skutočné dôvody pre vstup do ESM.
47:47 Bruselskí lídri.
54:46 Aké riešenia ponúkame?

https://www.youtube.com/watch?t=260&v=C2osGdcoe3k

Prejav R.Sulika v NR SR - stoji za to vypocut si...
dada | 07-07-2015 12:06:57
Začínam byť presvedčená o tom,že by sme sa mali p.Majkovi ospravedlniť za všetky útoky z minulosti.Ešte aj v prípade Grécka mal pravdu a to tuším už dávno pred piatimi rokmi keď písal ako to celé dopadne.Verím mu aj v ďalších veciach.Je to hrôza keď mi bežní ľudia nevieme čo sa deje.
Washington chce vyriešiť grécku krízu | 07-07-2015 10:05:05
Prezident USA Barack Obama hovoril v pondelok o situácii v Grécku s Hollandom a dohodli sa na tom, že je dôležité nájsť cestu, aby Grécko obnovilo reformy a vrátilo sa k rastu v rámci eurozóny, uviedol Biely dom.

http://finweb.hnonline.sk/spravy-zo-sveta-financii-126/lew-hovoril-s-tsiprasom-washington-chce-vyriesit-grecku-krizu-831306
Martin Blasko | 07-07-2015 03:22:26
Kto pozical tu strasnu sumu grecku? Banky francuzke a nemecke,....tieto banky maju manazerov, analitikov a co ja viem koho este, tak nech si nesu riziko za spatne rozhodnutia.Greci nie su blby, aby rozpredali za par drobnych celu krajinu, ostrovi, priemysel nenazranym bankarom.Raz tato bublina poziciek a nenormalnych urokov musi skoncit a toto je zaciatok konca.O peniaze ktore slovensko prislo nech zaplatia poslanci, ktori hlasovali za euroval.Vieme aky cirkus bol okolo eurovalu a boli tu politici aj odbornici ktori predpovedali tuto situaciu a aj tak debili hlasovali za.....grecko krachuje kazdych 20 rokov, neni to prvy krat, takze pre nich bezna vec.EU chcela po slovenskych politikoch odhlasovat euroval a EU slubila ze zavrie oci pred rozkradanim eurofondov,.....preto sa tak rychlo vsetci slovensky politici zhodli, lebo kradli a kradnu jedny aj druhy, cize zase predali obcana za kus zvanca.Nenadavam na grekov, ale na tuto bandu zlodejsku co mame na slovensku a v Bruseli a v MMF.....EU je na konci a pred rozpadom,...ani 20 rokov tento umely spolok odrbavacov nevydrzal,...ak sa EU rozpadne, obcania europy budu oslavovat v style oslav vytazstva druhej svetovej vojny
who is Tsakalotos (Ευκλείδης Τσακαλώτος,) | 07-07-2015 00:53:51
niektoré pokročilejšie web. stránky majú nastavenie na čítanie adries automaticé po kliknutí na odkaz. Preto to skúsim zadať znova:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82
who is Tsakalotos (Ευκλείδης Τσακαλώτος,) | 07-07-2015 00:25:56
Nosatý vyhráli dosadili svojho (GLOBALISTI, alebo ako chceš ich nazvi)
Problém vznikol na konci roka 2013, keď zaberá titulky bol predmetom publikácií v dôsledku vysokých investícií do investičných spoločností , ako sú BlackRock
alebo JP Morgan. On odpovedal tým, že povie, že to je dedičstvo , otec investícií, Štefana, kde bol len disponent. Ako bolo odhalené potom, t o aktíva tiež dva domy v Kifissia , kanceláriu v Aténach a dokonca aj dom v Preveza. Atď...
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82
Slabá indícia, ale možno postačí.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-07-2015 00:14:23
http://www.aktuality.sk/fotogaleria/279070/online-grecka-kriza-06-07-2015/2/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 23:34:44
A teraz sa nam smeje...

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/tsipras-a-ted-chci-vyjednavat-o-odpisu-reckeho-dluhu_348285.html
Psychologia dlhu | 06-07-2015 22:26:37
http://aeronet.cz/news/uskrtili-dluznika-a-ted-nevedi-co-delat-s-jeho-mrtvolou-veritelske-zeme-mozna-uz-neuvidi-od-recka-ani-cent-za-spekulaci-se-holt-plati-neukazujte-na-recko-ukazujte-na-ratingove-agentury-a-nenasytn/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 20:56:38
pan Majko | 06-07-2015 19:06:48 | - neviem preco, ale ocakaval som, ze aspon toto napisete pod svojim menom. To ta moralka... ;-)
Radičovej a Ficovi sa poďakujme, | 06-07-2015 20:14:47
a mnohým iným politikom a poslancom, že hlasovali za ručenie pôžičiek. Jediný Sulík bol proti. Jediný...
pan Majko | 06-07-2015 19:06:48
Vy a hlavne Vy prosim nepoucujte o moralke!Citajte sa sam!
gulak | 06-07-2015 18:09:50
Slovensko ma na počet 1000 obyvateľov..37 štátnych úradníkov...Grécko 30,4 štátnych úradníkov...na Grecko tlačia,aby znížilo počet úradníkov...prečo netlačia aj na našu vládu..je to nejaké divné...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 17:21:34
pre pan Majko | 06-07-2015 16:53:05 | - nejde mi o to, co v diskusii a kedy hlada iny. Viem, co hladam ja.

Preto sa vzdy a za kazdych okolnosti podpisujem. Preto nepisem to, co by bolo zalovatelne a preto uvadzam fakty - vychadzam z faktov.

Mne je uplne jedno, ci sa podpisujete alebo nie. Viem vsak jedno - pod svojim menom clovek dava pozor co a ako napise.
Pod anonymom napise cokolvek s tym, ze nenesie zodpovednost a to ani len moralnu.
pre pan Majko | 06-07-2015 16:53:05
Keby som sa podpisal chcel tak sa podpisem,ked davate tu moznost vyjadrit sa anonymne tak to za urcitych okolnosti pouzijem a viete preco,lebo vela krat nejde v diskusiach o najdeni pravdy,lebo mozte napisat co chcete,mozte byt is
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 16:25:55
uz neviem | 06-07-2015 16:13:57 | - viete, my sa odlisujeme v tom, ze Vy pisete anonymne a pod tieto Vase uvahy sa uz nepodpisujete ani len zauzivanym nickom a ja sa podpisujem stale menom.

Ucitelia na strednej skole by Vam o mne povedali, ze som bol dobry v slohovych pracach, no matika mi fakt nesla.

Ale zaklad - ako je na tom Grecko vypocitat do prdele viem. Grecko proste nema na to zaplatit a to uz odpustene dostalo a nie malo.

Ak dojde k dohode, tak s odpustenim dlhu a to vo vyske aspon 100 miliard a aj zbytok budu v dobrom pripade splacat najblizsie desiatky rokov.

Peniaze pes neserie a realne Grecku poskytnute boli. Tie, ktore nemohli pouzit ti, ktori nemaju 4 hodiny denne siestu, makaju a neprezieraju cudzie.

U Vas v Nemecku sa zahojili. To je fakt. Problem je, ze my pojdeme pri prvych vacsich problemoch cez palubu. A to uvidite ako rychôlo a bez milosti. A tie problemy su na ceste. Vazne problemy...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 16:19:15
Nieco z FB:

Eugen Korda
18 hod.

Myslím si, že nadišiel čas, aby sa naši politicki trtkovia ospravedlnili Richardovi Sulíkovi. Teda, nie, že by som ho nejako obdivoval, ale zaslúžil by si to za to, že nás varoval...aj keď nám to je teraz už \"hovno platné\".
uz neviem | 06-07-2015 16:13:57
Ako mam argumentovat,tieto,podotykam rozlicne paky pomoci,a to nielen GRecku,neznamenaju ,ze Akakolvek krajina posielala niekam nejake peniaze.Ked Vy niekomu rucite ,tak od vas nikto peniaze nechce,dokial sa ten co si pozical drzi na dohodnuty plan.Tak je tomu aj teraz s Greckom nezaplatilo jednu splatku mmf.Zatial este nikto Grecko nevyhlasil za zbankrotovane,je to klasifikovane ako nezaplatena ,zpozdena splatka.Ak sa dohodnu tak sa nic nedeje,nie ako pan Majko tvrdi,peniaze su fuc.Oni sa dohodnu,lebo Nemeck by to stalo 89 miliard.Ak sa nedohodnu,Grecko zbankrotuje a potom je mozne,ze to bude aj Slovensko nieco stat,nie naraz,a v ziadnom pripade 1,3 miliardy.
anonym | 06-07-2015 15:54:43
Pán Majko ale čo je na tom nepochopiteľne? Samozrejme že určíme mi za dlh pre Grécko pretože byrokrati z EU rozhodli že chudobní Slováci prispejú.... a kedže sme si museli na tuto pomoc požičať z bánk samozrejme asi nemeckých tak ich musíme splatiť a čakať že nám ich raz niekto vráti. Veď je to normálna pyramídová hra. Klasická. :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 15:33:30
Stale o tom istom - je rozdiel zadlzenie statu kde ruci stat a pozicka statu, kde je jure rucia ti, ktori mu pozicali.

Je jedno, ci sa dohodnu alebo nie. Je jedno ci vystupia alebo zostanu - teda vo vztahu k dlhu. O peniaze sme proste prisli len este nevieme ako to bude nazvane. Do uvahy prichadza strata, odpisanie zabazkov, restrukturalizacia, podpora slabsiemu, solidarita...

Vysledok je vsak rovnaky - normalna, obycajna NULA pre nas. Proste sme si to cez nich nalozili...
pre pozicka | 06-07-2015 15:26:21
Zase taka fama,ktora vobec nezodpoveda pravde.Preco si myslite,ze je tento cely cikus,oni uz sporia a reformovali, ale k nicomu to neviedlo ba naopak,musi sa investovat,nielen sporit.Samozrejme,ze sa mohli uz davno dohodnut,ved tak daleko od seba vobec neboli.Ale europa je na zaciatku upadku.Anglia nechce byt v EU.nevedia vyriesit uprchlikov,Ukrajinska kriza,to Grecko je to najmensie.S Grecko sa dohodnu,tym som si isty.
Jozef | 06-07-2015 14:53:47
http://www.financnytrh.com/10-najzad-zenejsich-krajin-na-svete/a7638
gulak | 06-07-2015 14:47:50
pre:pre gulak...kto tu tvrdí,že peniaze sa posielajú kufríkom...ja mám svoju pravdu..Vy máte svoju pravdu...a uvidíme...
demokracia | 06-07-2015 14:42:21
Lenze dnes je naozaj zadlzeny kazdy stat, vratane USA.
Je to az smiesne ale skutocne!
Dokedy este sa tu bude normalny lud odrb...vat vo fiktivnych vykazoch a fiktivnych spravach o jednotlivych krajinach, kde si tieto vykazy vytvaraju sami?!
Dnesna naivita prevzata z USA nepozna hranic - dokedy este sa budeme navzajom oje...vat, ake to je vsade dobre, ked to vsade cele na p...u?
pôžička | 06-07-2015 14:32:00
Rok 2020 je tu čo nevidieť. Ale z čoho chcú dlh splatiť, keď nechcú prijať žiadne opatrenia, chcú žiť na takej úrovni ako doteraz, stále sa viac a viac zadlžujú? Spoliehajú sa na to, že sa im dlh odpustí a život pôjde ďalej. Môžu sa nám i naďalej smiať.
pre Majko | 06-07-2015 14:24:26
Chcel som reagovat,ale budem len na poslednu vetu,uz sa stava pravidlom,ze ten,kto ma svoj nazor,je hned nejakym sposobom uzemneny.To svedci o vsetkomPrecitajte si \"priatelu,co som napisal,kde su tie dlhy u koho akeho druhu a hlavne akym sposobom maju byt splatene,niektore zacinaju az 2020,takze aj my mame prehlad priatelu,nielen Vy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 14:03:02
Priatelu, tu sa ale nejedna o standardne dlhy statu, ale o POZICKU, za ktoru neruci dlznik, ale samotni VERITELIA!!!

To same je uz anomalia a totalna k..otina.
napiste | 06-07-2015 13:59:17
Mi,ktori stat splati niekedy svoje dlhy,jedna sa o to,aby splacal.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 13:33:02
pre gulak | 06-07-2015 12:49:47 | - Grecko dlh splati NEMOZE, lebo to NEDOKAZE. Nema na to, nemaju na to preto, lebo nedokazu vyprodukovat tolko, aby zili a aj platili.

Prave ze JEDINA SANCA JE Eurozonu OPUSTIT a upravit si ekonimiku tak, aby krajina prezila. Jednoducho s EUROM TO NIE JE MOZNE, lebo oni zufalo potrebuju devalvaciu a pri Eure to nie je mozne.

O peniaze obcania krajin Eurozony dosli - to je fakt a je jedno ci za stavu jedneho ci ineho.
pre gulak | 06-07-2015 13:28:11
No ked si myslite,ze je to vo finacnom svete tak ze si posielaju peniaze v kufrikoch,alebo postou tak ,kto by sa s vami hadal.
gulak | 06-07-2015 12:56:14
A Vy panimajte,že Grecko 330 miliard nikdy nemôže splatiť...jedine,že by predali štátne podniky...a kedže ich nesplatí,tak naše peniaze sú fuč..je úplne jedno,či Grecko bude v EU,či nebude...naše prachy sú fuč...dokonca aj Česká republika,aj napriek tomu,že nie je v EU..bola prinútená poslať prachy do MMF..taká nepriama pomoc EU...alebo si myslíte,že to,čo tvrdia češkí ekonomovia,analitici..je klamstvo...
pre gulak | 06-07-2015 12:49:47
Este raz ,zaruky zaruky,zaruky,panimajete,peniaze su prec,ked grecko vystupi,lebo potom uz ozaj dlh splatit nemoze.Dlh nechce grecko mat odpustene,chce novu strukturu dlhu,aby sa mohlo spamatat,a dlh splacat.Grecko uz setri 5 rokov,vysledok,nezamestnanost skoro 30 procent mlady ludia 60 procent,dlh sa zvysil ze 125 miliard na 320,ked budu este viace sporit,nikdy sa z toho nedostanu,musia investovat musia budovat hospodarstvo,aby sa zase dostali na nohy a potom mozu splacat.Ked sa budeme stale vracat k minulosti,tak sa nic nevyriesi,preto Greci volili tak ako volili.A vystup Grecka ako sa mi zda trest ktory im vsetci prajete,bude pre Europu to najdrazsie riesenie
anonym | 06-07-2015 12:20:22
Pre grekov je to prvý krok ako sa dostat z dlhoveho otroctva.
gulak | 06-07-2015 12:18:29
Ale my sme už to zaplatili,pretože Grecko tu dlhobu nemôže splatiť..tak naše prachy sú v čudu...a grecke obyvateľstvo dobre vedelo,že žijú na dlh...že majú nadštandartne dôchodky a pod...to sa im žilo,ked používali cudzie prachy a teraz,ked majú za to niesť zodpovednosť...tak sa velice búria...a že Grécko sa nemôže vyšmariť z EU..keby politici chceli,tak to dávno urobia..zmenia sa zákony a je to...Grécko bolo v sračkách,už vtedy ked vstupovalo do Eurozony..ale svetová politika rozhodla,že radšej mať v EU..zadlžené Grecko,ako keby malo patriť do inej politickej sfery...
este dodatok | 06-07-2015 11:47:36
Pan Majko si protireci,v jednom clanku upozornuje na terajsi zly stav v druhom odsudzuje vladu v Grecku,ktora jedina chce. Splnit to za co ju ludia zvolili.EU bolo zalozene na vidine,ze v celej europe vytvorit nieco noveho bez vojen a kejsi spokojenosti.Ved nie je cielom,aby sa dochodky a zivot znizil na uroven Slovenska,ale naopak aby sa zvysil na uroven Nemecka.Penazi je na to v Europe dos,len su spatne rozdelene.Temer s rovnakym tempom,ako vznika chudoba temer s rovnakym tempom raste bohatsvo par petcent ludi.Ti nam nadrobia utecencov ti nam poskytnu bankove krizy ,vsetko v mene penazi a my im to zozerieme a hrame im na notu v nasich nacionalistickych a nabozenskych a rasistickym sporom.
kto ma osoh? | 06-07-2015 11:15:30
Nemecko vyrobilo na Greckej krize cez 100 miliard Eur.Zatial danovi poplatnici,nikomu nic nezaplatili(hlavne nie Slovenski),ale zaplatime vtedy,ked Grecko vystupi z Eurozony,a hlavne ho odtial nemoze nikto vyhodit!Dalsia pravda,sukromnych veritelov defackto eu vyplatilo a prevzalo grecke zavazky na seba,preco asi?Banky kasirovali miliardy a politici vzali k voli bankam danovych poplatnikov do vazby.Dalsia pravda,terajsia vlada na tom nenesie ziadnu vinu,preco by mali obycajny grecki ludia platit to co si oligarchovia davno strcili do kapies.2/3 z celkovych300 miliard Eur islo do financneho kapitalu nazpat a von z krajiny,preco by to mali platit danovy poplatnici grecka a aj eurozony.Preco nerobila eurozona taky tlak na predoslu pravicovu vladu?ktora to vsetko zapricinila robi tlak na vladu lavicovu,ktora chce ten cely bordel v Grecku zmenit,preto ju ludia volili a preto jej zase v referende dali podporu!Je to spinava politika a Vas,niektorych nic ineho nenapadne,len nejake pausalne odsudenie Greckeho ludu.
dlhy | 06-07-2015 10:53:02
Všetko zavinili europoslanci, ktorí súhlasili s tým, aby sa im i po prvom, druhom poskytnutí pôžičky dávali ďalšie pôžičky, ktoré splatené nikdy nebudú. Čo si od toho sľubovali? Poznajú mentalitu Grékov, vysedávať, popíjať, pofajčievať ceé dni. Bodaj by nie, keď im to my zaplatíme. Europoslanci to nebudú, ktorí si odsúhlasili 9.000 € dôchodok a odchod v 55 rokoch, dve luxusné sídla,ich platy a iné pôžitky. Z cudzieho krv netečie.
Peter | 06-07-2015 10:39:35
Tak ze ti co nie su v eurozone maju riadny priekak?Cesi,Madari,Poliaci su ovce a akp im je dobre a do eurozony sa nijakp nehrabu a ani anglikani!Slobodna vola ludu je pre niekoho stado oveciek,niekto nechce byt sikanovany z europarlamentu tak je blby!Rozporuplne nazory od urcitych jedincov ma tomto fore ale mame narok menit nazor kazdy den.Pan Majko Vam musel v tomto meste niekto kurevsky ublizit alebo nehorazne odrbat.
demokracia | 06-07-2015 10:20:31
suhlasim s tym nazorom, ze za vsetok tento politicky bordel mozu politici z EU, riadeni politkmi (zidmi) z USA.
...ked zacnu ti svalnati potkani vyliezat, bude uz neskoro - bude totiz vojna.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 10:14:06
onanym | 06-07-2015 09:57:47 | - najhorsie je, ze sa to cele moze ucelovo znovu obratit vylucne na politiku. Tam nehra ulohu ekonomika - ved druhe ovce tym prvym to zaplatia.

Problem je, ze cela unia a nakoniec cely svet je vdaka skormupovanym a nenazranym politikom a aj vdaka apatickym obcanom tak neskutocne skazeny, ze vsetko je dnes riesene nie rozumom, ale tak, aby im to fungovalo este aspon par rokov. A po nich potopa.

Zbytocne na to clovek upozornuje - ludia chu byt hluchi a slepi. To je dobrovolne a vychadza to z chudoby a beznadeje, do ktorej ludi politici stale hlbsie posuvaju.

Dnes vidia, ze hrozia protesty - pritvrdzuju zakony, aby este na chvilu mohli masy ludi zahnat do kuta represiou.

Ale to iba na chvilu - ludia sa dostanu do kuta uplne a vyskocia im do ksichtov ako stvane potkany. A to uz prestane sranda.

A znovu paralela so stavom v samosprave. Zle, zle a zle.

Otazkou je, kedy obdobne budem pisat o veciach, ktore su nam ovela blizsie, ze? ;-)
onanym | 06-07-2015 09:57:47
Miloš Majko - len nechapem jednu vec. Ako to greci myslia, ze povedanim NIE si chcu vydobit lepsiu rokovaciu poziciu. Ako?! Neviem ako Vam, ale mne to teda jasne nie je. Oni si myslia, ze mozu byt na koni? Nuz... Tato komedia bude pokracovat dotovanim...opat..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2015 09:49:34
A mame to tu. Presne tak, ako sa patri na riadny priekak:

07:44 – Minister financií Janis Varoufakis oznámil, že rezignuje. Informuje o tom agentúra AFP.

#BREAKING Greek FM Varoufakis says he is resigning
— Agence France-Presse (@AFP) July 6, 2015

- - -

Takze jeden uz ide do prdele - svaly splasli, asi sa pozrel na to, co ho caka od dnesneho rana. Miliarda problemov, ktore riesit nedokaze.

Hlavne ze vedel byt populista a doviest stado na bitunok. Akurat stado sa vedie lahko ked nevie, kam smeruje.

Vidim v tom vaznu podobnost s nami a dokonca nielen v krajine, ale aj tu, v komunalnej politike. Akurat ovela, ovela sofistikovanejsie...
onanym | 06-07-2015 09:30:05
....nuz, banky v DE a FR a podobne chcu svoje prachy naspat, len si neuvedomuju, ze uz ich neuvidia nikdy. Preto treba grekom zamavat a poslat ich do kelu
daniel | 06-07-2015 08:37:31
Ja mám na úniu iba jediný názor : celé zle !!!
seredan | 06-07-2015 07:51:00
To co urobili je v poriadku. Mali na to pravo. V ich pozicii by to urobil kazdzy stat.
Ale o to tu ani tak nejde. Ide tu o EU ako taku. EU mi skor pride ako nerozhodna a jemna institucia ktora sama nevie co bude dalej.
gulak | 06-07-2015 07:26:12
No pekne...Gréci v referende rozhodli,že nemusia vrátiť peniaze...najlepšie by bolo..povedať im..NASLEDANOU...
daniel | 06-07-2015 05:50:39
Možno že Gréci sa dopočuli o tom ako to u nás robia neprispôsobiví cigáni. Do systému nič nedajú,len z neho berú.
tony | 06-07-2015 05:31:10
Grécko potencionánlý majdan.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign