Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Gréci komplikujú život turistom

Miloš MajkoDátum18. 07. 2011 12:59:11TémaEkonomika
200

Atheny   |    Vrchol turistickej sezóny sa návštevníkom  Grécka rozhodli spestriť pre zmenu stovky taxikárov, ktorí sa rozhodli pre dvojdňový štrajk. Zablokovali Athénsky prístav aj letisko.Pre istotu komplikujú život aj v najväčšom prístave  Phireus, v ktorom dovolenkárov takpovediac odrezali od výletných lodí, ktoré v Phireu zakotvili.

Jednoznačne EÚ a samotné Grécko vyhrané nemá. Obyvatelia  Grécka stále nedokážu pochopiť, že parazitovanie na systéme skončilo a snáď už  iba zázrak  (skorej politická vôľa)  dokáže krajinu ochrániť pred bankrotom. Jedno je však isté - výrazné ekonomické reformy sú nevyhnutnosťou a bez obyvateľov ich uskutočnenie nebude možné. Tí však namiesto práce a zvyšovania konfortu dovolenkujúcich  a platiacich turistov im komplikujú život a tým jasne dávajú na javo, že pre budúcu sezónu pre nich bude výber inej destinácie nevyhnutnosťou.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 04-08-2011 08:43:58
Je zamračený deň v malom prímorskom mestečku v Grécku - v krajine zmietanej finančnou krízou, prší, ulice sú ako vymetené. Časy sú zlé, každý má dlhy a všetci žijú na pôžičku.

Jedného dňa sa v mestečku zjaví nemecký turista a zastaví pri malom hotelíku. Požiada majiteľa, aby mu ukázal izby, možno by si jednu prenajal...

Majiteľ mu dá kľúče od niekoľkých izieb a vypýta si 100 Euro kauciu.
Vtedy to začne:

1. Akonáhle potenciálny návštevník zmizne na schodisku, zoberie hoteliér 100 Euro a uteká k susedovi - mäsiarovi, aby zaplatil dlh za mäso
2. Mäsiar so stoeurovkou beží na dolný koniec dediny a zaplatí farmárovi na miestnom statku za dobytok
3. Farmár sa ponáhľa zaplatiť splátku za krmivo a prenájom políčka na miestnom roľníckom družstve
4. Predseda družstva zoberie 100 Euro, beží do krčmy a zaplatí sekeru
5. Krčmár zaplatí štetke, ktorá mu dovtedy dávala na dlh
6. Štetka uteká naspäť do hotelíka a zaplatí účet za izbu, do ktorej chodila súložiť
7. Hoteliér položí bankovku na recepčný pult. V tom momente zíde dolu po schodoch nádejný hosť, povie že sa mu žiadna izba nepáčila, zoberie si svojich 100 Euro a odíde z mesta i z Grécka...

=> nikto nič nevyrobil
=> nikto nič nezarobil
=> všetci zúčastnení sa zbavili svojich dlhov a s veľkým optimizmom sa pozerajú do budúcnosti

.............a teraz už viete ako funguje záchranný balík EU.............
anonym | 19-07-2011 18:23:32
Ale ved Grecko nie je chudobny stat ! Preco by sme ho vyhadzovali z Eurozony ... Ked stat nema peniaze, stale moze rucit svojim uzemim, surovinami, podnikmi ...
Devalvovat Euro nikto predsa nechce, tak im radsej pozicajme, aj ked vieme ze nam to nevratia. Riešenie krizy na 2-5 rokov.
Amerika spravila to iste natlacila si nekryte dolare, ktore teraz veselo niekde lietaju ..

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-07-2011 13:15:14
Co sa tyka odstupneho, zo statnych institucii bolo az 100 mesacne - prakticky teda 9 rocne odstupne!!. To v praxi znamena, ze uradnikovi bolo jedno ci robi alebo nie, ci obcanom sluzi alebo kasle na nich. Prepustemnie (i ked aj toi bolo takmer nemozne) nebolo trestom.

V clankoch som sa podrobne venoval problemom, v Grecku som bol niekolkokrat a nielen na dovolenke, ale aj obchodne. Viem o com hovorim - stale komunikouejm s ludmi, ktori tam priamo ziju.

Nehovorim, ze nemate pravdu s bankami a s tym, ze tu niekto urcuje ktora krajina ktorou cestou sa bude uberat. Ale to je nieco, co je zial celosvetove, pretoze ludia to dopustili. To je vysledok nepochopenia demokracie. Ale beznym clovekom, ktory napriklad namiesto k volebnej urne ide okopavat zahradu. A nasledne roky nadava (zase pri tom okopavani) ako to v state vyzera. A to je dosledok toho, ze politici ktorych mena su spojene s miliardovymi kauzami su stale politikmi, pretoze ich tam volici nechaju. Pre niektorych by aj basa bola odmenou...

A to je v konecnom dosledku stav, ktry sposobila apatia beznych ludi k ucasti na riadeni mesta, statu atd.
Ina sa to jednoducho neda. Vzdy politici robia iba to, co im volici dovolia. Mozno raz Greci, mozno niektory iny narod nebude nadavat na EU, na Slovensko za neposkytnutie pomoci, na kazdeho okolo seba, ale tych, ktori situaciu sposobili pochytaju, povesaju na najblizsie stlpy verejneho osvetlenia a vznikne tym vystraha pre ostatnych. A mozno nie. Ale potom mozeme cakat aj to, ze naozaj cely zivot budeme robit a odvadzat odvody a na stare kolena sa namiesto dochodku dockame vysvetlenia, ze nejaky politicky dosadeny sef poistovne peniaze vytuneloval svojimi zlymi rozhodnutiami (napr. ich investoval do nejakej nebankovky ako tomu je zvykom u nas) a nam zostava obsadit si niektory z kanalov na hlavnej mestskej ulici.

Je pravdou, ze u nas su platy a dochodky smiesne oproti tym v Nemecku, Grecku ci inych krajinach. Je to vsak aj o produktivite prace a vykonnosti ekonomiky. No a tu je ten rozdiel. Mozeme porovnavat tu nemecku s greckou? Aj o tom som pisal v neiktorom z clankov. Domaci povedali - zvykajte si, tu ste v Grecku. My sa nikam neponahlame. Asi sa mali poponahlat aspon trosku...
anonym | 19-07-2011 13:12:41
čo je "krásny plat" v štátnej správe?
j.f. | 19-07-2011 12:42:57
V slovenskych mediach sa vobec nespomina uverova pasca, ktoru nastrazili niektore americke banky prostrednicrvot dlhovych swapov na Grecko. Precitajte si nemecku alebo anglicku tlac. Amerika tazi z oslabenia eura. A snad netreba pripominat kto stoji za bankami. Cize pokial nebudu splatene dlhy uzernickym bankam, ziadna reštrukturalizácia nebude uspesna. Inak ak sa nemylim aj Slovensko si poziciava na krasne platy v statnej sprave.
pre j.f. | 19-07-2011 12:13:30
to myslíte vážne? zoberte si že taký grék sa zamestná vo verejnej sfére cca v 20 rokoch..ak už si nájde prácu v nejakej zmysluplnej inštitúcií a nestará sa napríklad o to vyschnuté jazero, tak ich tam je tak 4-8 krát viac ako je pre chod tejto inštitúcie nevyhnutné...to znamená že sa tam asi od práce nepretrhnú, nehovoriac o ich pracovnej morálke, za celú svoju aktívnu kariéru pravdepodobne vyprodukujú zlomok toho čo sú schopní spotrebovať..a za túto "aktivitu" dostávajú okrem bežného bohatého platu 13. a 14. plat, pri odchode do dôchodku v 53 rokoch dostanú odstupné vo výške 24 mesačných platov, po tomto odstupnom nastupuje bohatý grécky dôchodok niekedy doplnený aj o dôchodok dávno pochovaného rodinného príslušníka...ja nehovorím že u nás sú v poriadku, no povedať že v Grécku áno - tak na to už asi vážne nemám slov..kde inde podľa Vás je treba hladať chybu a príčinu momentálneho stavu?
Johny | 19-07-2011 12:02:12
Vyhodit Grecko z Eurozony, alebo nie? Ja by som bol zvedavy, ako by postupovali clenske staty, ak by Slovensko, ci take Rumunsko boli na tom rovnako... Vyhodit krajinu je mozno jednoduche, ale ten dopad, ktory by bol...si nik nevie predstavit.. Uvidime, snad sa tato situacia zacne riesit.
j.f. | 19-07-2011 11:42:39
Este raz opakujem, ze platy a dochodky su tam v poriadku, len u nas v poriadku nie su. Prognozy su aj u nas take, ze na dochodky nebude teda znamena, ze aj u nas su privysoke? Snazim sa len vzit do sytuacie Grekov. Ak by u nas zarabal ucitel 2.000,- eur, ktore by dostaval od statu, snad mi nechcete povedat, ze by ich isiel vratit a protestovat s tym, ze Slovensko na to nema. Po case by to krachlo ako v grecku. A zrazu by vas napadol nemec, ktory vas ma dotovat, ze si parazit a ako ucitel si bral vysoky plat. Ja neviem ale snad treba hladat chybu inde.
pre j.f. | 19-07-2011 10:23:41
platy a dôchodky mali v poriadku? to ako boli v poriadku sa ukázalo teraz, keď na ich výplatu nie sú peniaze...ako môžu byť v poriadku, keď aj vďaka nim ide krajina do krachu?...veď tam sa diali také veci a brali také dôchodky a platy v štátnej správe že na to proste nejde neupozorniť a to že niekto to demonštruje na príklade poberania dôchodkov za mŕtvych príbuzných či platenie starostlivosti za 70-ročnú dieru kde kedysi bolo jazero mi nepríde smiešne, zvlášť ak reálne hrozí že sa na to budeme musieť skladať...obrovské dôchodky a platy vo verejnom sektore, neuveriteľná prezamestanosť tohto sektoru, zneužívanie celého sociálne systému...vy si naozaj myslíte že všetky tieto grécke problémy trvajúce desaťročia jednoducho vyrieši vyhlasenie o znizeni ratingu krajiny?
j.f. | 19-07-2011 09:35:31
Ja si myslim, ze platy a dochodky mali v poriadku, to ze tu a v mediach niekto poukaze na priklady ako branie dochodkov na mrtvych je smiesne. Jednoducho stacilo vyhlasenie o znizeni ratingu krajiny, banky, ktore vyciciavali krajinu a krajiny eu, ktora sa chcu podielat na celogreckej privatizacii. Je len logicke, ze grek nebude pracovat za 390,- eur mesacne aj ked skodoradostne by sme im to my slovaci zelali.
MYNONA | 18-07-2011 22:38:55
GRECKO ? Toto je hanba EU. Ako kontroluje Štáty pri vstupe do EU, o chvíľu iné Štáty a bude nám dobrá aj SKK mena.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-07-2011 21:11:16
Nie, mate pravdu. Poberanie dochodkov na desiatky rokov mrtvych pribuznych, poberanie na nase pomery neskutocnych platov za starostlivost o 70 rokov vyschnute jazero, za zamestnanie v škole kde bolo na 10 ziakov aj 40 ucitelov, plytvanie verejnymi zdrojmi a zneuzivanie socialneho systemu a dalsie veci popisane v niekolkych materialoch - vsetko to je uplne normalne, len nie v normalnej spolocnosti. Teda aspon podla mna.
Neviem s kolkymi originalnymi Grekmi ste rozpravali a v ako osobnom rozhovore. Ja som s jednym urobil minuly rok rozhovor pre netTV reporter24 - je aj na SOL v archive. Skuste precitat vsetko co sa o Grecku na SOL nachadza, skuste vypocut rozhovor - mozno sa Vas pohlad upravi...
j.f. | 18-07-2011 20:32:05
Pan Majko ak pisete o parazitovani obcanov Grecka na systeme, dufam, ze to nemyslite vazne. Vy obcan Serede a Slovenska chcete povedat, ze Greci doteraz parazitovali na nejakom systeme? Zamyslite sa nad tym, co ste napisal. Ak by sa to stalo na slovensku a boli by sme na pokraji "bankrotu", potom by ste tiez povedal, ze sme mali vysoke platy a parazitovali na systeme kedze ako krajina na to nemame uz?
anonym | 18-07-2011 20:10:37
Prečo teda SOL nevyužili svoju mediálnu silu a nespýtali sa mestských pánov na dôvody nevyhradenia si kontroly nakladania s finančnou dotáciou pre ŠKF? Aj to akosi rýchlo spľaslo. Otázku ste položili najprv športovému klubu a mestu nie. Je bezpredmetné čakať najprv na odpoveď ŠKF, rovnakú otázku ste mohli zároveň položiť aj mestu. Prečo sa tak nestalo?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-07-2011 18:06:37
anonym | 18-07-2011 16:55:12 | - je mi trosku smutno z toho, co ste napisali:

"SOL urobí len vietor a rozruch." - noviny informuju. Nevysetruju, nedokazuju vinu, nesudia, netrestaju...

"Ale na všetko sa zabudne." - noviny nezabudaju, noviny maju archiv, ktory je pre mesto akoby "pamatou naroda". Zabudaju ludia, citatelia a volici. Zabudaju na svoju vlastnu skodu a mrhaju tym svoje vlastne prostriedky.

"Trávnik, odmeny poslancov tesne po voľbách a i. Toto všetko bude nutné pripomenúť pred ďalšími komunálnymi voľbami..." - neskoro!! To su 4 v klude prezite roky. Neviem ako Vy, ale ja už minimalne 4 volebne obdobie ocakavam vysledky. Konkretne vysledky pocas celych 4 rokov. Nie naoko pred volbami. Nepatrim medzi volicov, ktori sa nechaju kupit za parok s horcicou a aj to iba pred volbami.

Noviny ponukaju ludom - volicom neskutocny archiv - subor materialov, v ktorych si ludia najdu prakticky vsetko. Len treba hladat. Po tri a pol roku je historia naozaj bohata. Nazory poslancov, sluby, stovky fotografii zo zasadani MsZ kde je zrejma ucast poslancov, kde je mozne vidiet a mnohokrat aj pocut o com a ako rokuju. Desiatky tisic fotografii verejnych akcii, na ktorych je vidiet, ktori poslanci sa ako zucastnuju verejneho zivota. Na com im zalezi a na com nie.

Ludia iba nevyuzivaju moznosti, ktore im noviny ponukaju.
A SOL neponuka jednostranne informacie. Objektivne aj o kladoch a aj o negativach. Ked nie je nieco v poriadku - kritika, ak je - pochvala. Bez predsudkov a predpojatosti. Online. Vsetko je o ludoch a vsetko je na nich. Dnes uz niet vyhovoriek, niet objektivnych pricin - medium je a to dostatocne rychle a otvorene kazdemu.
anonym | 18-07-2011 16:55:12
SOL urobí len vietor a rozruch. Ale na všetko sa zabudne.
Trávnik, odmeny poslancov tesne po voľbách a i. Toto všetko bude nutné pripomenúť pred ďalšími komunálnymi voľbami...
Milinko | 18-07-2011 14:10:11
Mozno iba tomu beznemu cloveku este nedoslo ze roky zle volil. V ponuke bola iba lavica a lavica - ako by u nas boli najsilnejsie strany SMER a SDL. Tie sa predhanali v safareni a sluboch a dnes je na stole ucet. Nezaplatia ho politici ale len ten bezny clovek ktory sa proti tomu buri - a pravom lebo mozno nebol ani ucitel a nepoberal ani dochodok po mrtvom pribuznom. Ale ten ucet zaplati lebo drzal hubu ked sa safarilo. Na safarenie mali mat dohlad media - kde boli tie roky? Pozrite sa ako SOL zlepsuje zivot v nasom meste. Cital som o nebezpecnom zabradli a hop - uz je opravene. Vdaka SOL si nikto nedovoli kradnut v meste lebo je na to dohlad a hned by sa to rozkriklo. A to je dobre lebo nie je diktatura ale demokracia a meski pani sa o to viacej budu snazit robit veci pre blaho obcanov vdaka comu sa budeme mat lepsie vseci.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign