Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Erika Ščípová sa na obecnom úrade domáhala stanoviska prokuratúry - VIDEO

Miloš MajkoDátum08. 03. 2012 21:07:57Témaobec Šoporňa
200

Šoporňa   |    Dnes sa na  Obecnom úrade v Šoporni so  starostom obce  Milanom Vlčekom stretla  poslankyňa  obecného zastupiteľstva  Erika Ščípová, aby si od neho vyžiadala stanovisko  Okresnej prokuratúry  Galanta k vyhlásenému referendu  o jeho odvolaní. Starosta obce jej k nahliadnutiu stanovisko síce dal, no odmietol jej vydať jeho kópiu s tým, že jej bude doručená poštou. Referendum sa však má konať už v túto sobotu, teda prakticky za niečo viacej ako  24 hodín.

Poslanci  obecného zastupiteľstva si teda stanovisko prokuratúry mohli pozrieť a oboznámiť sa s ním  až po jeho uverejnení na stránkach  našich novín.

Pri stretnutí na obecnom úrade sme boli s kamerou a prinášame  ho divákom na videu.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre aaaa | 09-03-2012 23:00:04
čo si zedol moc masného k večeri, alebo mama ti nedala cici?
pre aaaa | 09-03-2012 22:37:31
ty ani neíš o čom to bolo, len aby si volačo zahučal, taký býva dav.
pre aaa | 09-03-2012 22:19:43
Neznižujme sa k invektívam, tie nech zostanú na strane Vlčákovcov, my rozumne argumentujme... Šidlo má len veľmi skreslený názor... Ja a ani moji známi sme ani nevedeli, že nie je Šoporňan - to je úplne posledné, čo ma zaujíma, resp. ma to nezaujíma vôbec. Mňa zaujíma, ako hospodári a ako komunikuje so zastupiteľstvom - a tu je jediná odpoveď: ZAJTRA IDEME VŚETCI, ČO NÁM ZÁLEŹÍ NA OBCI na REFERENDUM!!!
občan | 09-03-2012 21:48:03
rano o 6,30 tam budme, lebo starosta otvára miestnosti skorej, už o 7,00 musia fungovať komisie, tak bacha, aby nám neutiekol, lebo nič príjemné prechádzať okolo 250 ľudí, ktorí chcú íst voliť.
aaaa | 09-03-2012 21:31:38
šidlo bolo kdesi strčené tak mu spuchol mozog
pre Šidlo | 09-03-2012 21:22:54
Čo začal? Pokračovalo sa len v tom, čo sa už robilo.To všetko čo starosta vyratúval už tradícia bola. A niektoré aj zrušil: 50-desiatnici, Deň obce,...
Šidlo | 09-03-2012 21:17:07
z vreca je konečne na svetle sveta. "My vzdelaní občania Šoporne cestujeme za prácou a tu sa nám bude prisťahovalec rozťahovať v kresle starostu?" Toto je podstata problému, lebo taký prisťahovalec čo niečo aj pre obec za krátke obdobie začal a aj pre obec urobil. Okrem stavebných úprav a opráv začal s aktivitami aj v kultúrnospoločenskej oblasti. No to sa nepáčilo niektorím domorodcom na verejnom zasadnutí a otázkami typu "gde sú penáze za svinu? atd" mu určite možno aj dych vyrazilo. Naivne som čakal že mu ukážu dotyční ako sa to robí a kedže sa zázraky nedejú nebol ani Sivester, ani fašiangové šišky a pod. Hlavne že na prisťahovalca može kde-kto nakydať čo mu prievan v gebuli privanie. A o tom to aj je - šak tu je pupek sveta, no nééé?
david | 09-03-2012 08:27:28
presne, jemu zaniká mandát po vyhlásení referenda. Koniec. bodka a to je nočná mora pre starostu. jemu ide o zivot, doslova.a preto urobí čokolvek.
pre Rado | 09-03-2012 08:19:35
to nie je pravda, ak by bolo referendum uspesne, automaticky mu zanika mandat... Preto s atak boji :-)
anonym | 09-03-2012 06:58:08
Ešte raz chcem zdôrazniť, že starosta nerozhoduje o tom čo budú príslušníci PZ robiť. On nie je ich nadriadený a oni nie sú jeho podriadení, takže v žiadnom prípade nemá právo rozhodovať o ich činnosti. Policajti budú dohliadať výlučne na verejný poriadok, zákonnosť alebo nezákonnosť referenda ich nemá čo zaujímať.
Rado | 09-03-2012 06:27:54
Uz som to pisal inde. Na referendum pojdem. No v pripade, ze z neho vyplynie odvolanie starostu, aj tak sa nic nestane. Starosta spolu s pravnikmi (platenymi z nasich sopornianskych penazi) daju podnet na sud a bude dalej fungovat az kym sud neda rozsudok. A vsetci velmi dobre vieme, ako u nas funguju sudy. Apropo, nejake tie trestne oznamenia na starostu uz vraj boli podane a co je z nich ? Zaobera sa nimi policia ? Ma niekto informacie ? Som z toho celeho silne znechuteny.
pre občan | 09-03-2012 05:11:50
Zabudli ste napísať že tu budú lietať vrtulníky a ešte kukláči. Veď pán starosta si za obecné peniaze všetko chce podchytiť. Aby mal všetko pod palcom. Veď vie prečo to robí.
Za jeden rok si poplatil všetky SVOJE dlžoby a to ešte kúpil aj chatu a dobre zabezpečil vedúcu úradu tak to už je sila.
Občania Šoporne to už ste slepí alebo hluchý, že nič nevidíte alebo nepočujete. My čo žijeme z mesiaca na mesiac máme podporovať aby oni sa mali lepšie za naše obecné peniaze? A ešte nám občanom nedá nijakú prácu len cudzím.

Chcete nechať takého človeka na mieste starostu?

Nerozmýšľate kam táto obec speje?
Do zániku......
Až keď zostane na mieste starostu až potom tu nastane peklo.
Cudzí ľudia na OU, ktorí nám občanom Šoporne budú rozkazovať. A smiať sa nám za chrbtom aký sme neschopný viesť si svoju obec sami. Veď u nás je toľko vzdelaných ľudí čo cestujú za prácou. A mi si sem dáme prisťahovalcov. No to sme už dopadli.
To chcete?????????

Tak preto sa treba zúčastniť referenda v čo najväčšom počte.

Aspoň v sobotu 10.03.2012 držme spolu.......
Majo | 09-03-2012 00:24:58
Pán Lehocký dobre hovorite, ale aj tak ja osobne som zvedavy aka bude skutocnost a ci bude referendum alebo nie sice som neni zo soporne ale uz len pre zaujimavost nechame sa prekvapit
Obcan | 08-03-2012 22:48:28
No to je ale saso :-))))))))))))
Ten je podla toho ako sa ,,sebavedomo,, tvaril tam snad schopny naklusat s policajtami.
A jedine na co sa zmoze bude-konam len v sulade so zakonom :-)))
Myslite,ze bude v sobotu nad Sopornou uzavrety aj vzdusny priestor ? :-)))
Musel by som sa hanbit sam pred sebou,ze sa neviem uzivit nicim inym,len tym ze sa prilepim k stolicke :-)))
No,mate to v tej Soprorni veci :-))
vďaka | 08-03-2012 22:24:06
p. Lehocký vďaka za Váš názor :-)
Igor Lehocký | 08-03-2012 22:20:49
Okresná prokuratúra v Galante vydala stanovisko k námietke s určitosťou p.Vlčeka, ktorý namietal platnosť petície uskutočnenej za účelom jeho odvolania z funkcie starostu obce a týmto sa dotyčný pán domáha spochybnenia či neplatnosti referenda, ktoré sa má uskutočniť. Okresná prokuratúra nie je orgán, ktorý je oprávnený sa vyjadrovať k platnosti či neplatnosti vykonaného referenda, o tomto môže v SR rozhodnúť jedine príslušný súd. Prokuratúra preskúmala kroky OZ vedúce k referendu a na podklade písomností, ktoré jej sťažovateľ doručil, poukázala na nesúlad so zákonom v časti uznesení, ktoré prijalo OZ v súvislosti s referendom. Podľa dostupných informácií a dôkazov je však potrebné skúmať, či OP dostala podklady v súlade so závermi OZ týkajúcich sa predmetných uznesení a pokiaľ nie, kto písomnosti pozmenil a s akým úmyslom.
Je nutné taktiež uviesť, že každý jeden krok, ktorý je namierený proti riadnemu vykonaniu referenda, môže orgán činný v trestnom konaní vyhodnotiť ako podozrenie zo spáchania trestného činu marenia referenda a polícia v Šoporni musí zo zákona dohliadať na riadny a nerušený priebeh volieb a referenda, pretože stanovisko OP nie je a nemôže byť pre Policajný zbor SR záväzný dokument, na podklade ktorého by ktorýkoľvek policajt bol povinný nedajbože chrániť záujem starostu. Demagógia nemôže mať navrch pred povinnosťami Policajného zboru z hľadiska dohliadania nad riadnym vykonaním volieb a referenda. Snáď sa nestane to, že by sa ktorýkoľvek príslušník Policajného zboru cítil byť podriadeným starostu obce, neverím že právna úroveň policajtov je v podpalubí, ale je nutné dodať, že neznalosť zákona neospravedlní ani policajta.
pre referendum | 08-03-2012 22:07:04
Na RTV Krea starosta povedal,že nemá pochybnosti,že by v referende obstál,pretože má podporu občanov obce. Prečo teda robí všetko preto,aby referendum zmaril? Za tých 960 eur by som mu aj ja napísal také drísty ako tu zverejňuje.
anonym | 08-03-2012 22:03:07
to je turbo*****, on si tak sere do huby, ze sa to uz neda ani ocuvat, dufam, ze uz len dva dni!!!
Marián | 08-03-2012 22:00:48
Radšej už nekomentujem.
V sobotu idem na referendum. Posledná kvapka, bodka.
aaaa | 08-03-2012 21:48:23
na referendum určite prídeme a vyjadríme svoj názor, ja sa teda nedám zastrašiť, práve naopak ešte viac ma to naštartovalo!
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 08-03-2012 21:45:22
Žiadne stanovisko nie je záväzné a dokonca hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave povedal v RTV Krea, že stanovisko Okresnej prokuratúry v Galante neznamená, že referendum nemá byť. To bolo posúdenie iba predložených podkladov od starostu.Takže vidíme sa v sobotu - REFERENDUM BUDE!
aaaa | 08-03-2012 21:34:06
Občania ! Nedajte sa zastrašiť týmto šašom čo teraz sedí na stoličke starostu, aj keď sa naparuje tak má plné gate ! Lebo keby nemal, tak nechá referendum prebehnúť, možno by bolo aj tak neplatné pre nízku účasť. Tento človek sa bojí vlastných občanov !

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign