Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Diskusia s Mariánom Sidorom odhalila pravdu v závažných veciach týkajúcich sa nás všetkých

Miloš MajkoDátum20. 04. 2014 19:07:25TémaAktuálne témy
200

Ako sme avizovali iba pred nedávnom, prinášame kompletný rozhovor - diskusiu s poslancom MsZ  Ing. Marianom Sidorom, CSc.,  ktorej verejné nahrávanie sa uskutočnilo vo štvrtok o  19:30 hod v štúdiu  SOL.

Nebudeme komentovať žiadne z vyjadrení poslanca  Sidora. Vytvorenie si názoru na fungovanie samosprávy a rozhodovanie poslaneckého zboru v MsZ mesta  Sereď necháme na obyvateľov mesta.

My budeme postupne vyberať jednotlivé témy s vyjadreniami poslanca a na ne urobíme samostatné materiály, v ktorých verejnosti priblížime  niečo z pozadia rozhodovania a to prípadne aj v spojení s rozhovorom s iným poslancom, občanom či odborníkom v danej oblasti.

Poslanec Marian Sidor v rozhovore niekoľko krát kritizoval  SOL za jednostranné články. Pripomenul mi iného poslanca - Michala Koričanského, ktorý ako argument  rozhodovania komisie vo veci rozdeľovania verejných finančných prostriedkov ako argument nepodporenia  SOL uviedol nedostatočné sa venovanie kultúre. Aj on mal najskôr rátať a až následne verejne klamať. Za sledované obdobie sme na vlastné náklady totiž uverejnili o niekoľko sto percent viac materiálov, ako poslancom označené médium.

Presnejšie informácie nájdete tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/je-naozaj-pravda-ze-seredonlinesk-uverejnuje-clanky-o-kulture-len-v-malej-miere-ako-to-tvrdila-kulturna-komisia-presvedcte-sa-/

Kompetentní predstavitelia mesta na verejnosti i pri rokovaniach používajú zavádzajúce informácie a fakty si prispôsobujú tak, aby im pasovali do ich scenára -  SOL sa venuje všetkým aktivitám, o ktorých sa dozvie, prípadne je na ne pozvané. Faktom však je, že veľa aktivít pre občanov mimoriadne dôležitých, je pred nami účelovo utajených - príklad: rokovanie  vedenia mesta s vedením  ZsVS.  Dochádza tak k závažnej diskriminácii média voči ostatným médiám, čo je v demokratickej spoločnosti neprípustné. Účelovo sú následne verejnosti podsúvané informácie, ktoré nie vždy sú objektívne a kompletné. Príklad: články Ľubomíra Veselického v SN, na ktoré nepripustí reakciu dotknutých strán, čo opätovne odporuje legislatíve i dobrým mravom. Uvedeným skutočnostiam sa budeme priebežne venovať oveľa podrobnejšie.

Na základe tvrdení poslanca  Sidora sme sa rozhodli, že priamo v niektorých článkoch budeme zverejňovať, ako článok vznikol, kto a prečo ho vyhotovil a zaplatil. Tak je tomu aj pri tejto relácii.

- - -

Túto reláciu na vlastné finančné náklady  a vo svojom osobnom čase bez akejkoľvek odmeny vyhotovili, spracovali a uverejnili:  Monika Majková, Iveta Tóthová a Miloš Majko. Urobili tak preto, aby občania mali možnosť dozvedieť sa pravdu o fungovaní samosprávy, názoroch volených zástupcov, o dianí  v samospráve a hospodárení volených zástupcov s majetkom nás všetkých.  Obyvateľov mesta do dnešného dňa chod média  SeredOnLine.sk   nestál ani cent a mesto  Sereď za 7 rokov fungovania média v prospech širokej verejnosti neprispelo na tvorbu relácií vo verejnom záujme  žiadnou dotáciou.  Štúdio s kompletným technickým vybavením, v ktorom bola relácia natočená, je majetkom súkromnej osoby (spoločnosti) a priestor v ktorom sa nachádza, médium využíva na základe zmluvy o nájme s vedením mesta za symbolický nájom  1.- Euro mesačne.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 29-04-2014 18:00:32
Vidis Milos?
Som Ti to hovoril.
Napis clanok o buracke, kurwach od Milexu a bude ICH to zaujimat.
To, ze ICH prachy urcita skupinka ludi rozflakava pre zaujmy skupin so zazemim ICH netrapi.
To, ze urciti ludia z Mesta vlastnia uz pol Serede, ICH neserie. Ze poslanci hlasuju a nevedia za co, ICH neserie. Ze pouzivaju spinavu vodu, ze platia viac za skolky, ze sa zvysuju vsetky poplatky, ktore spravuje majitel mesta, to ICH neserie.
Cakal som nejaku reakciu, ked uz nie tu, tak na blogu SN.
A co?
A trt.
Je to si tak, ako napisal "Anonym | 24-04-2014 18:25:43"
p. poslanec "to dal spapat vsetkym IM."
Ved "no a co?"
a teraz sa urcite rehliii.
Jozef | 29-04-2014 14:00:04
Nehaňte ľud môj! že je ľud tichý,
že rád trpí, že je slabý; —
pravda, surovej on nemá pýchy,
nie je v zápasoch pochabý.
Vy to neviete, že duch národov
práve takú povahu má:
keď má vystúpiť s činnou slobodou,
najprv ticho myslí, dumá. —


....alebo, len na to s.rie.


Vladimír Herega | 25-04-2014 18:51:02
pre Pre vladimíra Heregu | 25-04-2014 11:06:08
Zdravím pán ???? ale predpokladám, že niekto z blízkeho okolia.Čo sa týka mesta, nesedím a neberiem odmeny v zastupiteľstve, čiže treba sa pýtať tých čo majú možnosť niečo v meste zmeniť, no akosi sa im nechce.Dokonca ani odpovedať na otázky.
Čo sa mňa a ľudí v našom vchode týka, áno zastávam pozíciu domovníka, áno podielal som ako člen komisie na zatepľovaní, áno podarila sa za oveľa väčší rozsah prác vyjednať oveľa nižšia cena ako navrhoval bývalý šéf Mbp a to o cca 160 000 eur načo som patrične hrdý.V príp. že je treba dačo vo vchode alebo vchodoch za ktoré zodpovedám urobiť, ľudia vedia, že stačí kontaktovať a veci sa riešia.Nemám problém sa o tom s kýmkoľvek pozhovárať ak má nejaký problém ani sa za nič skrývať.Preto ak Vás niečo trápi, čo sa podľa Vás v našom alebo Vašom vchode nerieši, stačí sa zastaviť.Zrejme viete kde bývam, takže nevidím nijaký problém prebrať veci osobne.A v máji sa bude konať aj schôdza nájomníkov o čom budú všetci dopredu upovedomený, takže ste vítaný.Má úcta :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-04-2014 12:28:00
Pre vladimíra Heregu | 25-04-2014 11:06:08 | - otazky kladte tam, kde je povinnost zo zakona Vam odpovedat.

Osobne by som sa cudoval, keby Herega vobec na Vas prispevok reagoval.

- - -

Z jednotlivych prispevkov je jasne, kolko ludi je vyslovene zavislych na samotnom meste, resp. ludom, ktori ho momentalne riadia. Usudzujem to podla toho, ze uz fakt iba clovek zavisly, vychcaly alebo uplny magor nerozlisuje medzi radovym obcanom a volenym funckionarom.

To, ze ja reagujem na vacsinu otazok je vysoky nadstandard. Ani ja nie som povinny, robim to vylucne preto, aby som volenym funkcionarom dokazal, ze to ide. A ze je to iba ich cyba, ked nekomunikuju. Za inych okolnosti, by som svoj vvolny cas vyuzil ovela zmysluplnejsie.

- - -

Myslim si, ze an Vlada Heregu vyryvanim neodradite od toho, aby sa zaujimal, ako, preco a kto rozhoduje o meste, v ktorom zije.

Kazdy normalny clovek sa musi pozastavit nad vyhlasenim voleneho funkcionara v ktorom sa prizna, ze hlasuje o verejnych zzdojoch v milionovych vyskach a zmluvy za co hlasuje - necita...
Tessa | 25-04-2014 11:35:07
o akom zlom vlkovi a kozliatkach? tak toto je podla mňa úplná úbohosť, útočiť na občana ktorý sa vo svojom vlastnom záujme a voľnom čase chcel stretnúť s poslancom MsU aby sa ho iba spýtal na veci ktoré ho zaujímajú..Asi si tu niekto neuvedomuje že tu nejde o to čo urobil alebo neurobil pán Herega, on nie je platený z peňazí nás všetkých..
Pre vladimíra Heregu | 25-04-2014 11:06:08
A teraz tú o Zlom vlkovi a kozliatkach.Vy ste urobili pre mesto ČO ???
Čo ste dokázal vy, lebo to akosi uniká aj ľuďom čo bývajú vo Vašom vchode, nieto ešte v MESTE.
veci verejné | 24-04-2014 20:03:47
Občan | 24-04-2014 11:08:58 píše: "P. Sidor má podporu ľudí a preto ho zvolili..." zameň slovo "zvolili" za "kúpil" alebo ak chceš "vyhandloval" p. primátor za poslanecké kreslo p. Himpána, ktorý sa svojho postupového miesta vzdal: Prečo asi??Keď nemáš argumenty, tak aspom neútoč!
Vladimír Herega | 24-04-2014 19:28:52
pre Anonym | 24-04-2014 18:25:43
Páni, už je tu toľko anonymov, že za chvíľu ich dajú do kalendára ako oficiálne meno :-)Ale inak ste ma pobavili - Sidor im dal papať :-D A dajte aj tú o tom ako tuná všetko super funguje, všetko je dopodrobna vysvetlené, proste jak má byť a Sereď je mesto snov vďaka našim radným :-) Spýtam sa teda z iného konca.Povedzte mi Vy, čo spravil p.Sidor pre občanov mimo to, že si privlastnil zásluhy za veci, ktoré sa tak povediac vyriešili mimo neho.Nechcem mu uberať na zásluhách ale akosi ich neviem nájsť.Viem, že na Msú je vám ťažko, keď vidíte koľko ľudí sa pýta na veci verejné ale zvykajte si.Alebo vymyslite niečo začo si Vás ľudia budú konečne vážiť.
Anonym | 24-04-2014 18:25:43
Svatuškári sa hrajú na inkvizíciu . Jak v stredoveku idú upalovať Sidora. Tak mi to prijde . Poslanec Sidor im dal papať a ani do konca som sa nedozvedel čo urobili pre iných oni. Všetci majú aspoň 50, ten starký aj 70 a tlapkajú a tlapkajú.Sidorovi nesahajú ani po kolená.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-04-2014 12:32:29
Vlado, diskutujici obcan: Občan | 24-04-2014 11:08:58 | pravdepodobne patri k tym, ktorym, otazky tykajuce sa transparentnosti v samosprave nevonaju.

Asi mu nevonaju otazky tykajuce sa dlhorocnych a pre mesto nie ze nevyhodnych, ale z urciteho pohladu az nebezpecnych zmluv, ci upozornenie na klamanie ohladom napriklad crevarov.

Je smutne, ze este stale vela volenych funkcionarov si mysli, ze clovek "ovca" si nema kde preverit ich tvrdenia.

A to este nezverejnujeme to, cim sa kto z poslancov dostal do funkcie a ti, ktori su v MsZ veeeeela rokov, kedy, kde a za co nakupili mestske pozemky, za co ich dalej predali a pod. ;-)

Viete, kolko ludi nam ponuka podklady a poznatky o nedavnej minulosti bytostne sa tykajucej panov poslancov?

Priatelia, poriadok v politike bude, ked sa neoplati kandidovat. Ked bude kandidatura vylucne o cti a imidzi ludi, ktori nieco dokazali a nie o ich existencii...
Vladimír Herega | 24-04-2014 12:13:56
pre Občan | 24-04-2014 11:08:58
Vážený, tiež som tam sedel a nezdalo sa mi, žeby niekto na p. Sidora útočil.Ak samozrejme za útok nepokladáte otázky, ktoré mu boli položené a zjavne neboli po chuti.Lebo v Seredi ako aj v mnohých iných mestách sa páni radný stále nevedia nejak zmieriť s tým, že už nemáme býv. režim, kedy všetci držali hubu a krok. ale stále viac a viac ľudí zaujíma ako hospodária s našimi peniazmi.Možno Vás to netrápi, mne to však jedno nie je.Položil som mu 3 otázky, nejaká relevantná odpoveď nebola ani na jednu.Nepýtal som sa na nič osobné neurážal ho, ani naň nijak neútočil, len ma zaujímali veci, ktoré sa týkajú každého, resp. väčšiny občanov mesta.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-04-2014 11:34:11
Občan | 24-04-2014 11:08:58 | - mozno nepotrva dlho a dozvieme sa, co pre nas a nase deti urobil poslanec Sidor... A otazku ste nepostavili spravne - nie ten panko je voleny zastupca. On nemusi robit nic. Jemu a ostatnym jemu podobnym staci pytat sa tych, ktorych zvolili a tym im dali moc rozhodovat. A moc je potrebne kontrolovat - inak sa uplne zvrhne...
Občan | 24-04-2014 11:08:58
P. Sidor má podporu ľudí a preto ho zvolili na rozdiel od samozvaných zástupcov, ktorí neurobili v Seredi nič alebo skoro nič . Fantasmagórie o prekladaní pomníkov , to je agenda .Radšej nech sa ten dedko hrá s vnúčatami. Čo urobil ten pánko a jemu podobní čo tam sedia a primitívne útočia na Sidora ?
xxxx | 23-04-2014 21:52:59
Pritom je to asi celkom jednoduché. Stačí chovať sa k spoločnému majetku, tak ako ku svojmu Neviem či by stačilo,ak by sa jednalo o jeho majetok vyjadrenie, že je to v poriadku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-04-2014 10:15:26
Jozef | 23-04-2014 10:05:21 | - su ludia, ktori sa cely zivot presuvaju z jednej prace v statnom sektore do prace inej v samosprave a tak dokola.

Mozno by bolo zaujimave zistit, co si o jeho aktivitach ceez pracovnu dobu mysli jeho zamestnavatel a ludia, ktori zo zakona odvazaju aj na jeho vyplatu mesacne nemale ciastky... ;-)
Jozef | 23-04-2014 10:05:21
... A pritom by stacilo, keby si sudruzenko nastudoval to VZN, na ktore sa tak vehementne odvolava.
Vola sa VZN o hospodareni a nakladani s majetkom mesta.

To, za sa tu predrbu miliony eur na zaujmy uzkej-sirokej zaujmovej skupinky ludi so spravnym zazemim, to ho netrapi.
To, ze poslanci hlasuju a nevedia ani prd o tom za co prave zahlasovali, to ho netrapi.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-04-2014 09:39:55
anonym | 23-04-2014 09:27:41 | - mate zaujem o prenajom miestosti za komercny najom Vy? Ak ano, prosim kontaktujte ma a ihned zacnem rokovanie s vedenim mesta o opusteni tychto priestorov.

Pre Vasu informaciu - nie ucelovo - priestor bol prazdny viac ako 2 roky, bez akehokolvek zaujmu a je ich tam stale dost a to aj s oknami - tento ma jedno, malicke, ale mozno sa Vam zide.

Pytam sa - verejny zaujem Vam nic nehovori? Zamestnanec statneho sektora - rozmyslam teda, asi by mal... ;-)
anonym | 23-04-2014 09:27:41
Obyvateľov mesta do dnešného dňa chod média SeredOnLine.sk nestál ani cent a mesto Sereď za 7 rokov fungovania média v prospech širokej verejnosti neprispelo na tvorbu relácií vo verejnom záujme žiadnou dotáciou. Štúdio s kompletným technickým vybavením, v ktorom bola relácia natočená, je majetkom súkromnej osoby (spoločnosti) a priestor v ktorom sa nachádza, médium využíva na základe zmluvy o nájme s vedením mesta za symbolický nájom 1.- Euro mesačne................ Ved o to tu ide , ze za normalnych okolnosti sa priestory mesta prenajimaju za ceny stanovene VZN. Takze pravda je niekde uprostred. Prijmy z prenajmu majetku mesta by mohli byt vacsie - minimalne o sumu za "normalne" najomne ako ostatne komercne prenajate priestory. Takze prispevok mesta pre SOL je v tomto,....ze najomne je len 1 € !!!!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2014 21:31:11
Anonym | 22-04-2014 21:28:20 | - presne, to vie kazdy, kto sa aspon trosku venuje tejto problematike.

Trestnopravna a hmotnopravna zodpovednost za vsetky rozhodnutia. A problem bude vyrieseny...
Anonym | 22-04-2014 21:28:20
Staci zaviest trestnopravnu a hmotnu zodpovednost za rozhodovanie a potom by sme videli ako by sa hlasovalo. Ale na to demokracia na slovensku este nedorastla vdaka nasim politicom a zakonom.
hombre | 22-04-2014 21:15:44
anonym | 22-04-2014 20:26:54, viem že sa Ti to ťažko číta, lebo sú tu argumenty, ktoré usvedčujú p. poslanca z iného než je zastupovanie záujmov občanov mesta kde je poslancom. Minimálne z nezodpovednosti. Ak by ku svojej funkcii v poslaneckom zbore pristupoval zodpovedne, tak také niečo by sme od neho nemohli počuť.
anonym | 22-04-2014 20:26:54
Tolko odbornikov na 1 m2 ako tu nie je ani v NASA . Treba založit poradenstvo pre všetky živočíchy, ludí a stroje,
Načo sa učiť o Michalangelovi, da Vincim, prečítajte si príspevky tu a zistíte že máme géniov a odborníkov na všetko.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2014 17:32:59
Nepochybujem o tom, ze zmluva je pravne tzv. cista a v sulade s platnou legislativou. Skor sa toho bojim... ;-)

Na zmluve vsak nie je v tomto momente dolezite prave to, ale nieco uplne ine. Ako je zmluva vyhodne pre mesto - teda nas vsetkych v porovnani s vyhodnostou voci druhej zmluvnej strane.
Ake z nej mestu (zase nam vsetkym) vyplyvaju povinnosti a ake prava maju obe strany.

Ake rizika nesie ktora zo stran v pripade problemov - a tie nastat mozu.

No a ci mesto (teda my vsetci), za ziadnych okolnosti nemozeme prist o majetok.

Toho, co je v zmluve podstatne a dolezite je viac.

Koniec koncov, zmluva je verejna a moze si ju precitat kazdy obcan.

Aspon precitat, kedze nas poslanec si nedal ani tolko namahy... ;-)

- - -

Presne to iste sa tyka Sokolovne + nejakych zopar drobnosti, akoze napr. ide o majetok, ktory ma byt vo vlastnictve spol. s r.o... ;-)
xxxx | 22-04-2014 16:10:35
Myslím že som si dosť pozorne vypočul priložené video. Poviem úprimne, že sa divím vyhláseniu pána poslanca, že jemu stačí ak členovia právnej komisie povedali že zmluva je v poriadku. Pri jeho vzdelaní a nepochybujem že i životných skúsenostiach je to minimálne na zamyslenie čo chcel povedať. Veď zmluva podľa právneho posúdenia mohla spĺňať všetky náležitosti zmluvy, ale to k čomu zaväzuje, o tom sa mali minimálne preštudovaním presvedčiť. Inak je to o .........
Jozef | 22-04-2014 10:23:38
...ale na druhej strane, preco mu brat zasluhy? Ked si ich pripisal.
Ved on pred volbami nikomu nic neslubil(co mu sluzi ku cti).

"Moje predvolebné sľuby - vopred - nie sú žiadne (sám veľa nedokážem). Moja prosba: Nežiadam hlas pre mňa - ale zvoľme takých ľudí, o ktorých určite vieme, že dokážu aspoň niečo pozitívne zmeniť."

Preco nie? Skor teraz, ked sa verejne doznal, ze nestuduje materialy na MsZ, ktore idu schvalovat.
Vraj mu staci, co mu povedia kolegovia z LaP komisie.
Len nie som si isty, ci su to ti isti kolegovia, ktori pripravuju aj tie VZN, ktore boli "napadnute".

P.S.
p. poslanec rozmyslam ako najlepsie dat dokopy dostatocne velku zaujmovu skupinu so skvelym zazemim.
Do volieb na to pridem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2014 10:23:36
pre suseda | 22-04-2014 09:59:46 | - keby sme boli v Prahe, chapal by som snahu verejne vyhlasit taky nezmysel o dosiahnuti eliminacie dlhe roky trvajuceho smradu na Trnavskej. Bola by totiz mala sanca na overenie takejto informacie. Sme vsak v Seredi, kde viac menej kazdy pozna kazdeho - skor ci neskor teda pride k poznaniu pravdy.

Kedze ma uz niekto predbehol - doplnim: osobne spolu dalsim obchodnym partnerom sme sedeli s jednym z majitelov firmy. Ano, doslo k rozhnevani sa dvoch majitelov predmdtnej firmy. Vyrobu na Trnavskej ukoncili a kazdy ma svoju firmu. Jeden v Galante a obaja podnikaju stale v tej istej oblasti.

Tazke, napriek rokovaniam - ziadne uspechy sa nekonaju, napriek ich verejnej prezentacii. Je to smutne, ale onedlho si takto snad zopar kompetentnych bude privlastnovat aj uspech za to, ze dnes rano vyslo Slnko...

Myslim si, ze pozitivne veci si aj poloslepy somar vsimne rychlo - takyto sposob zavadzania verejnosti je ubohy. V kazdom uspechy mi chyba zamlcane - kto na neho pripravil podklady, peniaze a vo vacsine pripadov aj projektovu dokumentaciu. Ale aj k tomu sa nepochybne postupne dostaneme. Nie z dovodu snahy skodit, ale povedat obyvatelom mesta PRAVDU a tvrdenia podlozit faktami.
pre suseda | 22-04-2014 09:59:46
Ak máte na mysli ten smrad na trnavskej, o odstránenie ktorého sa vraj pán Sidor zaslúžil, tak je to na počudovanie. Pravda je totiž taká, že smrad zmizol, lebo dvaja majitelia firmy sa tak pohádali, že zrušili firmu. Stačí sa ich opýtať, určite vám to potvrdia.
Občan | 22-04-2014 08:03:03
Hlasy našej rodiny sme dali p. Sidorovi a urobili sme dobre. Urobil niečo pre Sereď a Trnavskú a dúfam že bude poslancom aj nabudúce. A po tomto stretnutí má náš hlas opäť.Niekto vie robiť a niekto nevie ani rozprávať.Myslím že sa zvolebnieva a toto čo tu odznelo proti p. Sidorovi je také typické K.D.H. CKE.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2014 04:57:11
Co takto pozriet sa na cenzuru za nase peniaze v praxi?
Ivan | 21-04-2014 23:33:09
Pán Kurbel,Vaše komentáre v diskusii sú mi sympatické a možno s nimi súhlasiť,len si dovolím trocha "zarýpnuť"-namiesto kuľhania by som radšej pokrivkával...
Pavol Kurbel | 21-04-2014 13:22:43
Pán Majko, plne s vami súhlasím a súhlasím aj s iniciatívou Ivana Sklenára. Ako si si Ivan všimol, napísal som, že každé prirovnanie kuľhá. Ja som len chcel povedať, že chápem kolegu Sidora, že chce vedieť, čí táto iniciatíva má širšiu podporu u obyvateľov. Na tom predsa nie je nič zlé. Chcieť však preukázať 50% tnú podporu je podľa môjho názoru viac ako scestné. Poslanci by mali totiž aspoň podľa môjho názoru, prihliadať aj na potreby a názory určitých skupín obyvateľstva. Myslím, že by pre Ivana nemal byť problém získať pod svoju iniciatívu napríklad sto podpisov a tým doložiť, že nie je jediný, komu záleží na histórii mesta a má v sebe cit pre vďaku a historickú pamäť. Na druhej strane je však pravdou, že ak mesto urobilo komisiu na výber miesta, malo by sa k tomu seriózne postaviť a neklásť také nezmyselné podmienky. Lebo to normálneho človeka len irituje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-04-2014 13:02:42
Osadenie retardera ci nieco podobne, ma sluzit viac menej pre zvysenie konfortu niekolkych ludi na ulici ci zvysenie bezpecnosti v konkretnej lokalite. Pripadne nieco podbne.

Rekonstruovanie pamatnika obetiam 1.Svetovej vojny vsak nesluzi uz v podstate nikomu konkretne. Ide o akt ucty voci tym, ktori polozili zivoty a o dokaz vyspelosti spolocnosti ako takej. Pan Sklenar tu mina energiu na nieco, co by malo byt uplne samozrejme a namiesto kritiky od kohokolvek, by mala jeho (a vsetky podobne) iniciativa vnimane pozitivne kazdym normalnym clovekom.
Robo Horvath :) | 21-04-2014 11:43:22
Pre: shelley | 21-04-2014 01:10:27
Asi ste to spatne pochopili. Ja pana Sklenára prave pre jeho vek a vitalitu obdivujem a prave preto som to napisal tak ako som to napisal. Ale pokial vas pohorsilo to prirovnanie s prejavom pana Sidora tak potom je to OK. Lebo pre mna mat titul pred menom aj za nim neznamena kultivovanost prejavu aku sme videli u pana Sklenára. A pokial sa rozhodne pan Sklenár kandidovat na poslanca tak bez vahania ma môj hlas.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 21-04-2014 11:14:49
@Pavol Kurbel: To prirovnanie s tým retardérom si Paľo „pritiahol trochu za vlasy“. Neviem presne o ktorý retardér sa jedná, ale jeden podobný prípad sa na SoL už diskutoval. Bol to prípad na ul Pivovarská. Mal svojich zástancov aj odporcov. Potom stačil na pondelkovom stretnutí občanov s vedením mesta dôrazný výstup jedného pána, ktorý to mal takmer pred domom a retardér tam už odvtedy nie je. Inštalácia retardéra na miestnu komunikáciu by mala byť predovšetkým o racionálnom zvážení jeho potreby z pohľadu bezpečnosti premávky a nie o petícii občanov. Nazdávam sa, že porovnávať inštalovanie retardéra na obecnú komunikáciu so starostlivosťou o kultúrnu pamiatku, ktorá navyše má aj inú hodnotu, nie je veľmi šťastné! Asi si sa Paľo, ešte nestretol s už okrídlenou vetou: „ národ, ktorý nepozná svoju históriu, nemá ani budúcnosť“ čo sa dá ľahko zúžiť aj na „občania mesta...“ Potom sa nemožno ani čudovať, že vzťah obyvateľov mesta (a nie je ich málo) ku kultúre v tom najširšom zmysle slova je taký, ako ho poznáme. A ku argumentu p. poslanca Sidora o podpore väčšiny obyvateľov len toľko: mal som za to, spomínaný pamätník patrí všetkým občanom Serede, ktorí tu bývajú a teda, ak si vedenie mesta osvojí návrh občana a vypíše oficiálne výzvu na predloženie návrhov na preloženie pamätníka, že je s touto myšlienkou aj stotožnené. Ak nie je, prečo tú výzvu vôbec zverejnilo?
Daniel | 21-04-2014 10:12:58
Vypocul som si celu diskusiu a neverim vlastnym usiam. Pan poslanec Sidor zahlasoval za zmluvu o prenajme Sokolovne bez toho, aby si ju prestudoval s argumentom, ze nie je pravnik. Odovodnil to aj tym, ze doveruje ludom, ktori zmluvu vypracovali. Na precitanie zmluvy netreba byt ziadny pravnicky guru. Som z toho znechuteny. Islo o majetok mesta a obrovske peniaze nas vsetkych a pan poslanec si nedal ani namahu prestudovat si zmluvu.

Jeho vystupovanie tiez nemalo uroven verejneho cinitela.

Pan Kurbel ma milo prekvapil. Nemal som cest sa s nim stretnut osobne ale je vidno, ze je hoden funkcie poslanca za mesto Sereď. Bohuzial jemu podobnych je v mestkom zastupitelstve velmi malo, inak by sa tam nediali veci o ktorych sme sa dozvedeli.
marek | 21-04-2014 09:03:52
Všimol som si účasť pána hovorcu mesta, tak sa môžme tešiť na nové mýty o... :)
anonym | 21-04-2014 05:57:59
pre shelley . To,co napisal a ako to napisal p.Horvath je uplne v poriadku. Netreba tie chyby hladat za kazdu cenu.
Enonym | 21-04-2014 05:38:07
To čo má byť, shelley? Podľa Vás znamená, že keď je niekto starší, už mu to zákonite nemyslí. Prosim vás, nebudcte vztahovačná, i keď na vás je tá úvodná veta velmi trefná.

Robo Horváth to napísal v poriadku.
shelley | 21-04-2014 01:10:27
To čo má byť, pán Horváth? Podľa Vás znamená, že keď je niekto starší, už mu to zákonite nemyslí ? To Vaše vyjadrenie o pánovi Sklenárovi v úvode Vášho príspevku je veľmi nešťastné, aj keď je OBDIVNÉ.
Robo Horvath | 21-04-2014 00:06:31
Pan Sklenár ma na svoj vek obdivuhodny a kultivovany prejav a asi sa ma co priucit od neho aj pan Sidor. Na druhej strane treba povedat ze je dobre ze pan Sidor nabral odvahu za poslancov a vedenie a prisiel diskutovat pred kameru aby obyvatelia videli realitu ako to v tomto meste funguje. Je naozaj dobre ze tam bol aj pan Kurbel a nastala vyvazena debata. Informacie co tam povedal pan Kurbel dufam otvoria konecne oci obyvatelom. Napriklad aj v tom ako jednoducho a lacno mesto doslo o MsBP.Priznam sa ze ked som volil toto vedenie a Martina tak ani vo sne ma nenapadlo ze takto lacno a rychlo sa opucuju obyvatelia a mesto o MsBP a geovrt. Bravurne cislo. Mozno keby sa vedelo ze kto môze byt v pozadí a ci nahodou nie je tichí spolocnik tohoto kseftu.

Pokial ide o pomnik a mesto schvaluje rekonstrukciu je otazne v akom rozsahu. Dufam ze to nebude rekonstrukcia s mechom klebru zatriet praskliny.
Pokial je naruseny zaklad pomnika tak bude rekonstrukcia nakladna a mozno by nebolo zle uvazovat o novom skromnejsom pomniku ale zato dôstojnejsom mieste umiestnenia. Mozno by to mohlo byt v zelenom pasme za tou fontanou v malom parku.
Podla mna to bude lacnejsi a dôstojny kompromis. Aj to je nasa historia a zasluzi si to.
Pavol Kurbel | 20-04-2014 23:53:11
Musím povedať, že pán Sidor mal v niečom okolo presťahovania pamätníka pravdu. A povedal som to i po skončení debaty. Pravdu mal v tom, keď žiadal, aby pán Sklenár doniesol, alebo deklaroval väčšiu podporu presťahovania pomníka, zo strany občanov. Mohlo by sa mu totiž stať to, čo sa stalo i mne. A síce, keď ma ako poslanca oslovili obyvatelia jednej ulice a chceli aby som vybavil položenie retardéra na cestu, lebo po nej veľkou rýchlosťou jazdili cigáni a všetkých okolo ohrozovali. Po nejakej dobe sa mi to podarilo vybaviť. Krátko na to som sa v Sereďských novinkách dočítal, že obyvatelia danej ulice ďakujú poslancovi Kurbelovi, že pomohol zabezpečiť retardér na cestu. Ale onedlho po uverejnení poďakovania som dostal niekoľko telefonátov, kde mi iní občania z dotknutej ulice vynadali za retardér, že teraz tam majú len hluk zo škrípajúcich bŕzd a špinu popadanú z kolies. Stalo sa totiž to, že keď prišiel uniformovaný policajt na ulicu a obyvatelia dožadujúci sa retardéra na ceste chceli, aby bol namontovaný na ceste pred ich domom, tak dopravný policajt rozhodol, že tam nemôže byť umiestnený, ale až možno o 20 či 30 metrov ďalej. A tak sa stalo, že títo už neboli s retardérom nadšení a dali mi to jasne najavo. Odvtedy som si povedal, podobne ako pán Sidor, že v poriadku, ak niekto bude niečo chcieť, budem žiadať, aby mi doložil, že to má širšiu podporu obyvateľov mesta. Na druhej strane požadovať podporu 50% obyvateľov sa mi zdá absurdné. Keby som sa chcel pána Sklenára zbaviť, tak mu poviem maximálne 10%, čo je 1700 obyvateľov a vedel by som s istotou, že nezozbiera toľko podpisov. Preto táto podmienka s takýmto percentom je veľmi neférová. Pripomínam len, že prieskumy verejnej mienky a podobné biznis prieskumy sa robia na vzorke okolo 1100 až 1200 obyvateľoch Slovenska a to z celej populácie to znamená z 5,5 milióna obyvateľov. To je hlboko pod 0,1%. Aj keď súhlasím, že každé prirovnanie trochu kuľhá.
Pán Sidor sa tiež v diskusii vyjadril, že SOL sú neobjektívne, že prinášajú len samé negatívne články na vedenie mesta a nič pozitívne. že sú jednoducho jednostranne zamerané a neobjektívne. S tým sa nedá súhlasiť, nakoľko SOL nie sú typické noviny, s redakčnou radou a možnou cenzúrou. SOL tvoria všetci, ktorí o to majú záujem. Že sú tam aj kritické články? No a čo? To je v poriadku. Ale čo bráni aj pánovi Sidorovi napísať na jeden kritický článok 10 oslavných článkov na vedenie mesta? Vôbec nič. Pán Majko pokiaľ viem, nevymazal jeden jediný článok, počas celej histórie SOL, aj keď s niektorými nemusel súhlasiť. Dokonca nevymazal ani články, ktoré tam písal o varení kolega Veselický pod názvom, ak si dobre
pamätám , Už sme dlho nevarili, takže som mal niekedy pocit, že SOL nie sú noviny ale kuchárska kniha.
Tina | 20-04-2014 21:38:05
Pán Sidor povedal pravdu a ja som mu za to vďačná.Aspoň vieme,prečo máme v škôlkach také vysoké poplatky,prečo máme namiesto vecí slúžiacich väčšine ľudí trávnik pre zopár vyvolených,nemáme pohotovosť v meste a ďalej podobne.Je mi smutno,keď sa potvrdzuje to čo tu SOL a p. Majko veľa rokov píše.Priznávam sa že som niekedy bola na pochybách či naozaj nie sú to spory medzi ním a niekým z mesta.Práve Sidor potvrdil že má pravdu.Len upozorňoval na veci,do ktorých mi nevidíme alebo vidieť nechceme.Navonok sa aj mne javí ako krasne všetko funguje.Až dovtedy,pokým si nevypočujem iný názor.PánMajko prosím vás urobte ďalšie diskusie s ďalšími poslancami a aj s pánom primátorom.Chceme vedieť z viidieť pravdu!!!!A prosím urobte diskusiu aj s pánom Kurbelom.Ako som ho počúvala,má vo veciach jasno a to je dobre.Ďakujem.Tina s rodinou.
zvonar | 20-04-2014 21:02:54
pan Sidor si s dobre organizovanou skupinou "sportovcov" pekne nas**l do cavum oris ... keby nesvietilo cez den slnko a nechodim s rodinou travit volny cas mimo miesto mojho miesta prestavania, asi mi to zvysi systolicky tlak ... tesim sa na komunalky
Juraj Kukla | 20-04-2014 20:54:47
Médium SOL ma zaujalo na rozdiel od p.poslanca Sidora, ktorý ho vôbec neuznáva práve pre to, že tu nieje cenzúra. Bárs by malo každé mesto takéto médium, no tomuto štátu v tomto štádiu novej totality, asi už málo čo pomôže, tu právo a demokracia pre radových občanov "skapala" .
Túto debatu som si nestranne pozrel a vydržal som do konca. V určitých chvíľach ma ale doslova zdvíhali zo stoličky raz cynické potom zas spupné reči poslanca Sidora. Nepoznám pána poslanca, nikdy som ho nevidel, len teraz som videl jeho vystupovanie v tejto relácii. Aj to dobré s čím súhlasím povedal takým spôsobom, že to bolo doslova odpudivé.
Môj názor je tento: Som zhrozený, kam sme sa to za 24 rokov s týmto štátom a najmä s takzvanou miestnou samosprávou v preklade miestnou samovládou bez zodpovednosti a sankcií dostali. Pán poslanec Sidor to podľa mňa excelentne svojim vystupovaním širokej verejnosti predviedol. Žiadna zodpovednosť za to čo činím, žiadna pokora, hovorím a hovorím, skáčem do reči, protirečím si ako to kedy vyhovuje a keď ma "nachytajú na hruškách", nasypem si akože popol na hlavu, alebo ja o ničom neviem a vybavené. Vinní sú vždy len iní. Mám z jeho rečí veľmi zlý pocit. Naopak ten druhý diskutujúci pán poslanec odhalil šokujúce klamstvo v priamom prenose a javil sa mi ako skutočný poslanec, ktorému na niečom aj naozaj záleží. Ale vy v Seredi to určite viete posúdiť lepšie, možno sa mýlim?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign